עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by ITSIK86,

יש לי מארז מתכת פשוט ,בלי חלון,ורציתי לעשות חלון אבל הבנתי שזה ממש סיבוך,וגם ככה המחשב עומד בתוך מקום כזה שרואים רק ת'מקדימה שלו ולא ת'צדדים,אבל מה שאני רוצה לעשות זה אוליי לצבוע אותו,בכחול קהה או שחור! אז רציתי לדעת אם מותר לצבוע גם ת'קטע הקדמי של המארז איפה שהסידירום וגם עם איזה ספריי להשתמש?

• 4 תגובות
    • 685 צפיות
  2. Started by roei_b,

א. מה יותר משתלם לבנות - מארז מעץ או מפח? ב. איפה ניתן לקנות פח לפי מידות? ג. במקרה של קצר העץ יכול להדלק? תודה מראש

• 4 תגובות
    • 583 צפיות
  3. כמה שאלות בקשר למדריך של התאורה הזה: http://www.hwzone.co.il/guides.php?file=caseled 1. כמה עולה בערך לד? 2. הבנתי את החלק של המסרק פינים.. מה אני צריך לקנות? גם מסרק וגם מחברים או רק מחברים? 3. בבניית אלמנט תאורה פשוט הוא רשם שיש סיכוים שהרגל של הנגד יכולה להקטע או לצאת ואז לגרום לקצר בכל המחשב... האם זה נכון? 4. בבנית אלמנט תאורה פשוט מראים כאלו מחברים שחורים.. איך קוראים להם? בקשר תענו לי זה די חשוב...

• 8 תגובות
    • 999 צפיות
  4. Started by SHAKED286,

1. אני רוצה להפוך ספק מספק רגיל למודולארי (את ה24PIN להשאיר)עכשי ומה אני צריך בשביל זה ? 2. אם אני רוצה לעשות סליבינג באיזה קוטר להשתמש (1/4 או 8/1 אינץ')? (ואנ ירוצה לעשות כל חוט בנפרד) 3. מה זה Heatshrink ומה אני אמור לעשות איתו בסליבינג ? תודה רבה ושבת שלום שקד

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by Dr.Narco,

טוב אז ככה דבר ראשון יש לי שאלה מישהו יודע איפה אני יכול לקנות פרספקס באזור לוד וכמה זה עולה?? ואם מישהו יודע איזה דרך הכי טובה לחתוך את המארז ואם מה?? ועוד שאלה מישהו יודע מה זה:ג'גיסו אני רואה בהרבה מקומות שאומרים לאנשים לחתוך את המארז או אם דרמל או אם ג'גיסו... מה זה ג'גיסו???

• 5 תגובות
    • 906 צפיות
  6. Started by sollito,

-יש לי תאורה של 2 קתודות ירוקות. אם אני ישים גם UV אז יהיה אפקט זה זוהר? -יש למישהו רעיון אין אני יחבר את המאוררים מקדימה? יש לי פלטה שטוחה מבונדו עם שני חורים גדולים למאוררים אני לא ממש רוצה להדביק אותם עם סיליקון אבל אם לא תיהיה לי ברירה בסוף זה מה שאני יעשה - קניתי ספק LIBERTY 500W וכמו שאתם יודעים יש לו המון כבלים השאלה שלי אם אני יכול להכין לו כבל אחד שילך ל- 2הרד דיסקים 2 צורבים פלופי פאנבאס שמתחבר ל4 מאוררים ואולי אפילו לקתודות... אם כן אני צריך לחבר אותו לחיבור אחד בספק או לעשות את זה שיתחבר ליותר מאחד אני רוצה שזה יהיה ככה ספק---מולקס---מולקס---מולקס----מולקס-----FDD----SATA-----SATA---מולקס כל זה מיציאה אחת של הספק אפשרי? ואם אני יחבר ל2 ככה ספק/ >מולקס…

• 6 תגובות
    • 890 צפיות
  7. Started by H_a_R_e_L,

החלטתי לעשות למחשב שלי סליווינג, אבל היו לי כמה בעיות.. הספק שלי: קודם כל, יש את החלק שבו צריך להכניס את ה"שרוול" עד לחלק הכי קרוב לספק, ולדלג על החיבורים שלפני (כמו בתמונה הבאה..). אני מוציא את החיבורים (המולקסים), שם עליהם נייר דבק, ואז אמור לעבור דרך שלושת הראשונים כדי להגיע אל זה שהכי קרוב לספק. בשיטה הזאת זה יוצא מאוד עבה (אפילו אם אני מחלק ל-2,2) וזה קשה לעבור דרכם. הצלחתי לעשות את זה איכשהוא אבל זה היה מאוד מסובך, ואני מתאר לעצמי שיש שיטה הרבה יותר פשוטה. אם יש, אני אשמח לשמוע. התמונה: דבר שני: יש את החיבור שיוצא מתוך הספק אל הלוח אם (צירפתי גם תמונה של זה..). הבנתי שאני אמור לנתק את החוטים עם סיכות של מהדק, אבל לא הצלחתי לעשות את זה/ לא הבנתי את השיטה. לפי…

• 11 תגובות
    • 861 צפיות
  8. Started by PhP dUdE,

אוקי אז שיפיתי את המארז עם נייר 60P: לפחות זה מה שכתוב מאחורה.. עכישו אמרו לי שאני צריך לשייף עם נייר עדין? איזה מספר איפה אפשר לקנות אותו? ובאיזה צבע אני צריך להשתמש בשביל לקבל את הצביעה האיכותית ביותר? דרך אגב יקרא לי משהו בגלל ששיפיתי דלת אחת בלי מסכה?

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. Started by ofeky1,

שלום! יש לי את המארז Sunbeam Samurai SILVER! והחלטתי שאני רוצה לקשט אותו ולצבוע חלקים ממנו בצבע שחור ונראה לי שהכי כראי זה לרסס צבע עם ספריי או פיסטולט אז אני רוצה לדעת באיזה סוג של צבע הכי כדאי להשתמש מבחינת איכות לאורך זמן?(אני לא רוצה שהצבע ידהה או יתקלף) כמה שכבות של צבע מומלץ לרסס? ובגלל שאני לא יכול שניה בלי מחשב אני רוצה לחבר אותו מחוץ למארז ולעניין הזה אני צריך כמה עצות כדי לא להרוס את החלקים! אם כדאי לשים את הלוח אם על חומר מסוים? ואם אין סכנה לשבירה של הכרטיס מסך בגלל שלא תהיה לו התמיכה של המארז והוא גדול וכבד (8800GTS) תודה מראש ofeky1

• 0 תגובות
    • 718 צפיות
  10. Started by romanklein,

שלום , היום סוף סוף קניתי פרספקס לחלון שאני הולך לעשות. עכשיו אני מתלבט איך להאיר את המארז- 2 קטודות או 14 לדים UB. רציתי לשאול מה עדיף? ועוד שאלה קטנה-אם מה קודחים פרספקס? הפרספקס שקניתי הוא בעובי 4מ"מ(בהרבה יותר עבה וחזק מהמארז) והבחור שחתך לי אותו אמר שאני יכול לקדוח אם מקדח ברזל רגיל ואין סיכוי שהפרספקס יתופצץ-יש אמת בדבריו?? תודה,לכולם

• 6 תגובות
    • 908 צפיות
  11. יש הרבה רעיונות (אומנם לא שלי אבל אין להרבה אנשים כאלה דברים) הרעיונות הם ככה, מד סל"ד שיראה עד כמה המעבד עמוס. הכנת פנל שליטה למאוררים כולל מד וולטמטר ונגד משתנה לכל אחד. מד הספק (הרי כולנו רוצים לדעת כמה המחשב שלנו צורך) כמו כן הכנה לקירור מים. כפתור הדלקה בצורת סוויצ' לרכב. ואולי בעתיד הרחוק יותר מסך מגע קטן בקדמת ופאנל. השאלות, האם כל המדי סלד עובדים באותה צורה? איפה אפשר להביא תוכנה לדבר כזה? הבנתי שיש אחד ביצור סדרתי, מישהו מכיר?

• 4 תגובות
    • 827 צפיות
  12. Started by re5pect,

חיפשתי הרבה בביט-טק ופה על איך אפשר לחבר לגריל או לכרטיס זיכרון (שלא בשימוש בנתיים) של הps2 לדים.... חלק הוציאו חוטים מהמכשיר עצמו מה שלא בא בדעתי חלק לקחו ספק כוח של atx... אז אני רוצה אולי איכשהו לחבר לסלוט של הכרטיס השני... אבל זה ממש קשה לבדוק את זה (ניסיתי עם מולטימטר) כי ה"דלת" של הסלוט נסגרת כל הזמן כי זה עם קפיץ.... אז למישהו יש לינק או משהו בקשר לוולטים בps2? גם רעיונות מוגינד אחרים יתקבלו בברכה!

• 0 תגובות
    • 745 צפיות
  13. Started by card,

שלום אני מעוניין לנסות לעבוד עם Arduino Mega 2560 Rev 3, http://www.fasttech.com/products/0/10000015/1101400-arduino-mega-2560-r3-development-board-wusb ויש לי כמה שאלות לגביו.. אודה למי שהתנסה עם הלוח הזה ויודע.. 1) הלוח לא משתמש בשבב FTDI בשביל להמיר מ-Serial TTL ל-USB, אלא משתמש ב-ATmega16U2, עם תוכנית שרצה עליו ומהווה USB-to-SerialTTL converter. השאלה: האם זה עובד לאנשים בסדר? איזה דרייבר זה דרש? הרי זה בטח לא יעבוד עם הדרייבר של ה-FTDI.. 2) האם יש סיבה לא לקנות את ה-Rev 3, ובמקומו לקנות את Arduino Mega 2560? 3) האם רוב התוכניות לארדואינו (Uno למשל) רצות ללא כל שינוי על ה-Mega 2560 R3? תודה רבה card

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. Started by Drek Boy,

טוב אני דיי נוב אז תעזרו לי קראתי את המדריך להרכבת מסך LCD וחיבורו למחשב אבל יש לי שאלות: 1. חיבור פרללי זה כמו החיבור של המדפסת? 2. יש מקום לחיבור מולקס על הבקר של המסך? לאיפה אני מחבר את המולקס על הבקר של הLCD? 3. איך אני יכול להראות נגיד את הטמפ' של המעבד ולוח אם נגיד כל הזמן שזה ישתנה בהתאם למצב הקיים? (לא כתוב את זה במדריך) תודה לכל מי שעוזר ואם אני אבין הכל אני אחבר מסך LCD (כמו שבטח לרובכם כבר יש פה).

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. Started by tigery,

ככה אני זקוק ללוח פרספקט שקוף איפה אני משיג? מאורר שקוף יש חיה כזאת נכון? איפה משיגים אני רוצה מאורר חזק. מקום שאפשר לעשות ניסור וחריטה על לוח פרספקט לבנתיים זה הכל.

• 0 תגובות
    • 587 צפיות
  16. שלום! יש לי טלוזיה LCD 32 של סמסונג שיש לה בעיה בתמונה (בחצי מהתמונה רואים קצת שובש וחצי רואים טוב) פירקתי אותה והסתכלתי על הלוח על הרכיבים וההלחמות הכל נראה תקין (עברתי על כמה הלחמות) אני רוצה לאפות את הלוח ויש לי שאלות לגבי התהליך יש לי טוסטר אובן ואיתו אני ישתמש כנראה על כמה מעלות לכוון אותו? כמה זמן ואיך יודעים שהאפיה הושלמה? והאם ייגרם לי נזק לחלקי הפלסטיק של הקונקטורים או שצריך להוציא את כולם לפני האפייה? נ.ב שאני יעשה את זה ואם זה יצליח אני יעלה תמונות ויתעד את התהליך תודה לעוזרים!

17. Started by zurkin1232,

שלום חברים. כן, אני יודע שהנושא נטחן, וגם עברתי על הרבה ת'רדים קודמים. בכל זאת אני רוצה להעלות שוב את הנושא. אני עומד בפני פרוייקט בניית מארז פרספקס, ואני צריך לחתוך בפרספקס (עובי 6 מ"מ) חורים בגדלים שונים וגם לחרוט חריטות רגילות, וגם עדינות (בעובי של מילימטר או פחות). בכל אופן, אני לא רוצה להשקיע הרבה כסף, ומאחר שאני מתכנן לעבוד (בינתיים) אך ורק על פרספקס חשבתי לקנות את הוולף המדובר. לשאלות: איפה כדאי לקנות? האם אפשר לקנות לו אח"כ ראשים נוספים? ואיפה? יש מבחר גדול וזמין? איך הוא מבחינת איכות? והאם יוכל להתמודד בעתיד גם עם עבודות מתכת לא גדולות? בעלי ניסיון עם המכשיר - אשמח לשמוע את חוות דעתכם לגבי השאלות וגם בכלליות. שאלה נוספת: האם ניתן לקנות את הדרמל המקורי במחיר זול (…

• 2 תגובות
    • 834 צפיות
  18. אם יש לי 2 לוחות בעובי של 3MM (שזה העובי הממוצע למארזי פרספקס לא?) ואני רוצה להדביק אותם עם דבק אפוקסי... אז יש לי כמה שאלות: 1. הדבק בא בצנצנת? שפורפרפת? הוא זול? הוא נוזלי/קשיח? 2. אם אני מדבק לוחות בעובי של 3MM זה אומר שיש רק מרווח של 3MM שידבק ללוח השני, וזה יחזיק את הלוחות? זה לא חלש מדי?

• 8 תגובות
    • 2.1k צפיות
  19. שלום לכולם קניתי דרמל מתוצרת SKIL ובנוסף סט של 160 ראשים לא קיבלתי שום הסבר כתוב מלבד ציורים עילגים לגבי שימוש בכל ראש האם אפשר לקבל תמונות והסבר קצר לגבי הראשים החשובים לחיתוך בפח\פרספקס וחריטה? כמו גם אם אפשר בבקשה הסבר\תמונה של ראשי השיוף מתנצל מראש על הבורות ותודה רבה על ההשקעה T.O.T

• 5 תגובות
    • 691 צפיות
  20. 1) איפה אני משיג מפצל של לפחות 2 חיבורים מ3 פינים ל3 פינים... (למשל יש שני מאווררים ויש רק חיבור אחד פנוי) - אם לא קיים, אני מוכן להתפשר על מאריך (אני אקנה כמה ואלחים אותם ואכין מפצל) אבל שיהיה כמה שיותר זול. - לצורך העניין לשלם על חוט וחתיכת פלסטיק יותר מ10 שקלים זה לא רלוונטי בשבילי. - ואם זה לא רלוונטי, אז האם יש באריהב או חנות אלקטרוניקה כלשהי חיבורים כאלו כמו בלוח אם והחיבור הנגדי המתאים? 2) השאלה החשובה יותר: אני מעוניין לחבר 2 מאווררים לכרטיס מסך. האם זה אפשרי לחבר את שניהם למקור חשמל אחד שיש על-גבי הכרטיס? ואם כן- האם גם אפשר לשלוט עליהם דרך Riva Tuner? (אם אני מחבר את החוט ששולט במהירות) מדובר בכרטיס 8800GT Palit 512MB..

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  21. Started by lior12,

היי . 1. אני בונה מערככת לדים לפי המוסיקה ואני עובד על 12V. המערככת תכיל 30 לדים שכל שלושה לדים מחוברים במקביל לנגד 82OHM {לדים סטנדרטים} וכל יציאה של נגד מצד אחד ולד מצד שני מחוברת לכל השורות בטור. שאני בודק כל לדד בנפרד עם נגד 470OHM הם עובדים ושאני מחבר לשלושה עם נגד זה לא עובד ? מה לעשות ? 2. אני צריך מדריך למקלט IR פשוט אבל עם USB כי זה למחשב נייד ואני צריך גם תוכנה.

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. Started by sub_man,

תראו ביימר מישהו הראה משהו שהוא הכין עכשיו אני יביא כבר תמונות של מה שהוא הכין וישאל שאלות בסוף: שאלות: 1. האם הדבר הזה באמת שימושי? 2. דעה שכם על הרעיון והמחשב של הדבר הזה 3. רעיונות שלכם לשיפורים של זה... יאללה אם יהיה לי עוד שאלות אני יערוך תודה

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by -CosmicFire-,

שבוע הבא אני הולך להזמין מ JAB-TECH את הפריטים האלה: UV Green cable sleeving kit ConnectorZ Power Supply Changeover Kit - UV Green ועוד 10מולקסים זכר זוהרים באולטרה עבור הפרוייקט שלי עכשיו יש לי שאלה איך אני מפרק את המולקס... הרצתי חיפוש ומצאתי מדריך עם מקל של סוכריה אבל לא ממש הולך לי יש עוד אפשרות חוץ מלקנות את שני הקיטים לפירוק?! ואם פירקתי והרכבתי את המולקס (כמובן שהלבשתי על הכבל סליב + שרינק בקצה) יש סקנה שמשהו ישרף?!

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by The Vile,

1. מזה נאון וכמה עולה? 2. תציעו לי מודינג למחשב אני הולך לצבוע <שחור עם אש אדומה כתומה> אותו לעשות לדים רצים בוינאמפ, חלון עם חריטה של אש קתודה במארז ועוד שלושה מאוררים.. תציעו עוד משהו שיהיה נחמד.. 3. ראיתי בגלריה של האתר משהו שצבע את המחשב שלו שחור ואש כתומה אדומה והוא הסבירה שצובעים ביחד קודם אדום למעטה ואז כתום למעלה <או הפוך> ואז לחכות שזה התיבש ולצבוע בלקה. השאלה היא.. לצבוע את שני הצבעים ביחד או לחכות שאחד התיבש ואולי לשייף? או כמו שהוא אמר? ולשים גם לקה? תודה..(:

25. Started by eyalll,

היי אני מעוניין להוסיף מנורות לד למארז שלי (אדומות). רציתי לדעת מאיפה ואיזה נורות אני אמור לקנות ואיך לחבר אותם. תודה לעוזרים

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים