עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by Arik.G,

כבר מזמן שאני רוצה להרכיב את החריטה שהכנתי לפרוייקט ישן שלא התממש. אז היום סוף סוף ביצעתי את זה:

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. מי יודע מאיפה אני יכול למצוא תרשים חשמלי של הפעלת צרכנים מרחוק בעזרת הרכיב DTMF CM 8870 בשילוב פלאפון נייד

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. Started by Wild Blue,

הגיעו לידי כל מני חלקים ממחשב נייד השאלה שלי היא אם אפשר לחבר את החלקים הללו ללוח של מחשב רגיל ולהפעיל אותם. החלקים שיש לי הם: הארד דיסק 10 GB של IBM DVD של טושיבה המקלדת העכבר מגע והמסך (17 אינץ') יש לי גם את המעבד והזיכרון אבל אני מנחש שלהם אין ממש שימוש החלקים הם ממחשב נייד של קומפקט להארד דיסק אני קונה כבל מתאם בכ100 ש"ח ככה שבעיה לחבר אותו למחשב גיל אני פותר. אבל לDVD אין משהוא שנראה לי קיים יש למשהוא ניסיון בהכנה/ או בקניה של כזה דבר? כמו כן האם יש דרך 'להחיות' את המקלדת או העכבר מגע ולהשתמש בהם ? בקשר למסך הבנתי שזה די בלתי אפשרי או שיש איזה חידוש בתחום? יש לי ידע בסיסי בהלחמה ומחשבים אבל לא הרבה מעבר לזה ככה שהסברים מפורטים לרמה של מתחיל יתקבלו בברכה. אם צריך …

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. [TABLE=width: 100%] [TR] [TD=colspan: 2][/TD] [/TR] [TR] [TD=colspan: 2]היי, היום הדלקתי את האור ולהפתעתי חושך. זה השנאי- כנראה נהרס. ניסיתי להחליף נורות אך לא עזר. באיזה אחד כדאי להחליף? הוא מאוד כבד משום מה עדיף מאיביי. אביב. [/TD] [/TR] [/TABLE]

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. ספק כח חיצוני של מסך החליט להפסיק לעבוד פתאום. זכור לי שדובר על זה שלא אמור להיות קשה לתקן ספק כח לבד אם יודעים באיזה חלק הבעיה, אבל אין לי מושג איך מתחילים להסתכל על זה. לחילופין, היות שמדובר בספק חיצוני, אולי כדאי פשוט לקנות אחד חדש וזהו, אבל אני לא יודע מה לחפש ואיפה אפשר לקנות. תווית: http://i276.photobucket.com/albums/kk23/yonizaf/psu-label_zps3d8682e7.jpg מבפנים: http://i276.photobucket.com/albums/kk23/yonizaf/psu-in1_zps663f5d24.jpg http://i276.photobucket.com/albums/kk23/yonizaf/psu-in2_zps4e468568.jpg

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. Started by Moty_p,

קניתי דראמל אתמול ב - 300 שקל של סקייל והוא אחלה דבר אבל... קניתי אותו בשביל לעשות חלון למארז שלי, חלון ענק על כל הגודל של הפח כמעט אז מין הסתם אני צריך לחתוח איתו פח בגודל 2 מילימטר בערך קיבלתי איתו 5 דיסקיות חיתוך ולא האמנתי כמה מהר הם נגמרים מזה בקושי עשיתי פאנס וכבר נגמרו לי כל הדיסקיות איזה באסה מזה איזה מהר זה נגמר אני יהיה צריך לפחות 100 דיסקיות כדי לעשות את החלון מאיפה אפשר ליקנות דיסקיות חיתוך של דראמל?

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. אני רוצה להשתמש בו לחיתוך המארז (דה) עכשיו מה אני אמור לחבר שיחבר את הדיסקית הקטנה שאמורה לשמש אותי בחיתוך המארז?

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by CheNit89,

שלום, ישלי את המארז HEC Compucase CI-6A21 עם שני מאווררים של 120 מ"מ, אחד מקדימה ואחד מאחורה. אני רוצה להוסיף לו עוד מאווררים אבל אני לא יודע אם אפשר, פתחתי אותו לא מזמן ולא ראיתי מקום אבל אולי אני סתם עיוור. זה המארז: תודה. ד.א: למי שיש את המארז הזה, איך אני פותח את הפאנל הקדמי שלו? אני לוחץ על שני הכפתורים בצדדים אבל אני לא יודע כמה למשוך אותו כי הוא תפוס חזק.

9. Started by harry,

יש לי חלום לעשות מחשב HTPC ממארז של ווידיוא מה זה יפה שמצאתי.... הבעיה היא המארז הוא די קטן ומחשב רגיל לא יכול להיכנס שם, אז ראיתי בטלוויזיה שיש כאלה לוחות אם שכוללים בתוכם את הכרטיס קול, רשת וגרפיקה והם והם ממש קטנים, וגם ראיתי שיש ספקי כוח כאלה שטוחים וארוכים, אני לא רוצה מחשב חזק כך שלא חשוב לי הקטע עם הגרפיקה העיקר שהיה קטן, הבעיה שראיתי את זה רק בטלוויזיה. השאלה אם מישהוא מכיר איזה חנות שמוכרת לוחות אם וספקי כוח קטנים?

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by someone123,

אני לא יודע אם זה המקום המתאים לפרסם, אז מצטער מראש אני בכיתה ט' עכשיו ואני מעוניין להתחיל ללמוד אלקטרוניקה, יש לי קצת מושג על וולט,וואט,אמפר אבל הבעיה היא שאני מתבלבל ביניהם אני לא מבין איך האחד קשור לשני וכו' וחוץ מזה אני קצת בתחום של החומרת מחשב אבל בגלל שאני לא מתמצא באלקטרוניקה אז אין ממש מושג לגבי ספקי כוח. אז מאיפה אני יכול להתחיל ללמוד ?

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. Started by bneli,

שלום לכולם אני רוצה לשים לד אחר לחשיבה של המחשב רציתי לדעת כמה וולט החיבור בלוח של הקנקטור של הHD מוציא? כי הזמנתי מאייבי לד שהוא כבר בא מולחם עם חוטים ושמו לו גם נגד מולחם כדי שיעבוד ב12V(זה בא ככה עם חוטים מולחם קומפלט) ורציתי לדעת עם אני יכול לחבר אותו ? או שזה יכול לפגוע או לקלקל? (כי בלד המקורי של המחשב אין נגד) ולא רוצה לעשות נזק ללוח

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. היי! אני מתכנן לבצע מוד קטן במכונית צעצוע. למכונית כמה לדים ובטריות קטנטנות. נראה לי LR44. חשבתי לחליף אותן בבטריות NiMH נטענות. האם הבטריות האלו נחשבות בטיחותיות? למשל במקרה של קצר, הטבעה של המכונית במים וכו'.. מה לגבי מעגל טעינה, האם מעגל כזה יתאים/כדאי? http://www.circuitdiagram.org/nicd-nimh-battery-charger-circuit.html תודה!

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by card,

שלום לפני כמה זמן הזמנתי כמה לוחות Pro Mini מאיביי, ואחרי כמה זמן הזמנתי גם את המתאם FTDI הבא, מהחנות של IteadStudio: http://imall.iteadstudio.com/im120525005.html ועכשיו, סוףסוף ניגשתי לנסות לחבר בינהם ולראות שהכל עובד טוב. בגדול זה אכן עובד טוב, רק יש בעיה קטנה: אם אני לוקח את המתאם FTDI הנ"ל, ומחבר אותו קודם למחשב בעזרת USB, (כשהרגלי יציאה שלו עדיין באוויר, ולא מחוברות ל-Pro Mini), ורק אחרי זה מחבר את רגלי היציאה שלו ל-Pro Mini, אז זה לא עושה Upload, וסביבת הפיתוח נותנת את השגיאה הבאה: "avrdude: ser_send(): write error: sorry no info avail" אם לעומת זאת אני מחבר את זה בסדר הבא: קודם מחבר את רגלי היציאה של המתאם FTDI אל ה-Pro Mini, ורק אחרי זה מחבר את המת…

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by DXT,

אוקי אז ככה אני מתכנן לקנות מארז שחור עם DVD שחור, רק שיש לי כבר צורב לבן והוא לא רע בכלל(24x12x48) ואין לי חשק לבזבז עוד 250 ש"ח עבור משהו שאני לא באמת צריך. אז אני רוצה לדעת איך אני יכול לצבוע את הכונן שלי, וכמה זה יעלה לי? תודה

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. היי, במסגרת המודינג שאני עושה למחשב התחלתי לעשות את פרוייקט הלדים המהבהבים של הP2. פרוייקט עם חיבורים לא מסובכים, אני רק צריך חיבור מולקס ואולי להחליף את הלדים לUB, ואני מסיים. הבעיות שלי פשוטות: 1. אני לא בטוח אם חיברתי את הלדים טוב - בסכמה זה מוצג ממש כציור של לד, אבל אני רוצה להיות בטוח. 2. חיבור הP2 מכיל 3 רגליים: 2 קצרות בצדדים ואחת גדולה בצדדים (תראו בתמונה). האם הגדולה היא אדמה 100%? תודה מראש! החיבורים עד עכשיו: חיבור הP2: מחובר חיבור הP2: פתוח מהפלסטיק עוד תמונה של הP2 פתוח עוד אחת ממבט על, קצת מטושטשת תודה לImageshack.us על אירוח התמונות (צריך לכתוב אם לא נותנים קישור לדף עצמו : )

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. Started by Lapland,

יש איזה דרך להלדיק תמחשב בלי מארז ?

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. Started by eladh16,

שלום לכולם. יש לי אוזניות טובות מאוד שקניתי עם הנגן iAudio. לפני כמה ימים אוזניה אחת נקרעה לי. ניסיתי לחתוך את החוטים ולחבר אותם חזרה, אבל ללא הצלחה. בגלל זה פניתי אליכם, שתגידו לי, איזה חוטים בדיוק לחבר לאיפה. אז הנה התמונות: זאת תמונה של אוזניה אחת שיש לה שני חוטים. חוט אחד אדום וחוט אחד בצבע זהב(הארכה) - זאת תמונה של אוזניה אחת שיש לה גם שני חוטים. חוט אחד ירוק וחוט אחד בצבע זה- והנה רק החוט שיש לו את החיבור לנגן. זהו חוט שיש לו שלושה חוטים. חוט אחד ירוק, חוט אחד אדום ועוד חוט בצבע זהב- מה שאני עשיתי זה, חיברתי ביחד את כל חוטי הזהב של האוזניה הראשונה והאוזניה השנייה והחוט שמתחבר לנגן. אחרי זה, חיברתי את החוט האדום של האוזניה הראשונה, לחוט האדום של החוט…

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. רכשתי את זה מפה. אבל בשביל לחבר את זה לחשמל אני זקוק לכבל שיתחבר מחיבור ה 4 פינים לחשמל (לא רוצה לחבר למחשב). היה לי את הכבל הזה פעם כשרכשתי כבל טכנאי - שמיועד לחיבור דיסק קשיח דרך ה USB. מישהו יודע מאיפה אפשר לרכוש בארץ את הכבל בלבד, אם אין לי ברירה אני יקנה את הערכה. ואיזה מתח אני אמור לקנות? המתאם הזה שיש לי מיועד ל 10 מאווררים. אני מתכוון כרגע לחבר 3 מאוורים שמיועדים למעבד Alpine 11 PRO rev2. אם אני קונה מאיביי אני צריך לקנות את ה 240V נכון? ראיתי את זה רשום 5V ו 12V , האם זה מספיק בשביל 3 ?

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. Started by CyberBot,

הבאתי SSD והוא מחובר על ה SATA 2 כי אין לי מן הסתם 3 חשבתי להזמין מאייבי SATA 3 על PCI-E השאלה אם זה אפקטיביב או סתם פלציבו?

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. Started by bluz,

קודם כל עבדתי עם PCB אומלל וקטן. עכשיו יש כמה דברים: -ההלחמות נעשו בצורה רשלנית למדי, מלחם מגושם. האם בדיל מוליך? -הדיודה שמבקשים במדריך נשברה אז השתמשתי בדיודה אחרת. זה משנה משהו? כמו כן הקבל האלקטרוליטי הורכב בהנחה שהרגל הארוכה זה ה+. גם בגלל שמעל הרגל השניה (-) היה פס אפור שמן לאורך הקבל. חוץ מזה, השתמשתי במקלט IR ושמתי אותו כמו בציור - הוא נראה לי 100% כמו שבתמונה. מה הבעיה :s05:

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. Started by achla226@walla.com,

האם ישנה דרך בה ניתן להפוך מסך LED LCD רגיל לכזה שיפלוט תאורה אולטרה סגולית UV LED? תודה, אורי.

22. מרות שנעלו לי ת'נושא הקודם..אני פותח חדש כי זה לא עזר לי..אניי צריך לעשות 2 דברים 1. לנתק ת'מאוורר וההיטסינק של המעבד (פנטיום 4) ואני לא מצליח!!, שיחררתי את הקלאצ'ים האלה שמורכבים עליו (2 הידיות האלה) אחרי שניתקתי זה פשוט לא יוצא, חיפשתי עוד ידיות או איזשהוא מנגנון להוצאת ההיטסינק ולא מצאתי.., מישהו יכול להגיד לי אייך? 2. אני צריך לחבר ת'ספארק 7+, איך אני עושה את זה בפשטות?? נ.ב אני ממש ממש חדש במודינג ואת כל השיפוץ עשיתי ביומיים ולמדתי המון ממכם (תודה רבה מאוד לbannza boy) ועזרתי הרבה אבל יש כמה דברים שאני עדיין לא יודע, אם תעזרו לי אתם גדולים!!!

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  23. מכירים את החברה? את הצבע? על המיכל רשום גם את זה new formula quick drying Acrylic Epoxy Automotive Finishes אם מישהוא יכול לעזור לי תרגישו חופשי האם הוא מתאים למתכת? פלסטיק? אבכטיח? ???

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. בכותרת

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. אז ככה אני רוצה לבנות את התאורה האחורית של המסך... איזה כרטיס כדאי לי לקנות[כמובן שיהיה כמה שיותר זול אבל לא להתפשר על נוחות!] ולגבי החנות-מצאתי אתר שמוכר כרטיסים ועוד כמה דברים: http://www.4project.co.il מכירים? הזמנתם משם?

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.