אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
היי אני מחליף בטריות לעכבר האלחוטי כל 4 -5 ימים ונמאס לי , אני חשבתי לשים בטרייה ליטיום של נוקיה במקום שתי ה AA , אבל הזאת של הסלולאר 3.7 V ושתי A 3v האם זה ישרוף לי את העכבר אחרי פרק זמן מסוים ? ולפי דעתכם אם שתיAA יספיקו 5 ימים כמה אמורה להספיק של הנוקיה פחות או יותר ?
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, יש לי שאלה... אם יש לי מסגרת דיגיטלית עם יציאת av out ואני פותח תברגים ומחליף בין האדום לשחור ולהפך...תתקבל לי יציאת av in ??? ? תודה...
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שבת שלום לכולם, חיפשתי באינטרנט מעגלים של משדרים ומקלטים של אינפרא-רד המשולבים עם ריליי, הכוונה שלי היא ליצור שני מעגלים: האחד שלט (מעגל קטן ולא מסובך אני חושב) והשני הוא מקלט אינפרא המשולב עם ריליי ככה שנגיד אני יכול לחבר אותו ל-220V בבית ולהפעיל בשלט את המנורה על השולחן או דברים אחרים.... אז ככה מצאתי את השרטוט הזה שכולל את שני השרטוטים שאני מחפש, יש פה את כל המידע על השרטוט והערות: Infa-Red Remote Control I have received a number of emails requesting schematics for infa-red remotes. So here is one. This remote transmits a tone using an infa-red LED. This tone is decoded by the receiver. Since the receiver only switches when it "hears" the tone, there are no accide…
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
א. יש חיה כזאת : ? ב. איפה אפשר להשיג וכמה יעלה ? THANX
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש אפשרות לחבר לדים לשקע? כאילו נגיד אני רוצה להאיר מדפים או משהו דומה,אני יכול לעשות את זה עם תקע שמחובר לכל הלדים ופשוט לחבר את זה לשקע?
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי מאוור תקרה שאני רוצה לבנות ממנו משהו, אבל לא נכנס לזה. הוא מתחבר בעקרון לחור בתקרה ויש שם מספר חיבורים: אדום - לפי דעתי: פלוס כחול - לפי דעתי: מינוס חום - אין לי מושג ירוק צהוב - הארכה אפשר לדעת מה באמת כל צבע אומר ולאן הוא מתחבר? אני רוצה להכין שמהאוור תקרה הזה יתחבר בחיבור רגיל לחשמל... תודה רבה!
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, מצ"ב תמונה. קניתי אותם בארה"ב מ-B&H Photo ואחריות נגמרה. אני יודע שיש 2-סוללות בכל צד ולדעתי הייתה סוללה אחת שפועלת כי משך נגינה קצר פי 2 ממה שמבטיח יצרן וגם טעינה מתחילה מ-50% ולא מ-0% כשאני מרוקן סוללה. האם למישהו יש כאלה? מישהו יודע איך מחליפים סוללות? תודה
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הגיעו לידי כל מני חלקים ממחשב נייד השאלה שלי היא אם אפשר לחבר את החלקים הללו ללוח של מחשב רגיל ולהפעיל אותם. החלקים שיש לי הם: הארד דיסק 10 GB של IBM DVD של טושיבה המקלדת העכבר מגע והמסך (17 אינץ') יש לי גם את המעבד והזיכרון אבל אני מנחש שלהם אין ממש שימוש החלקים הם ממחשב נייד של קומפקט להארד דיסק אני קונה כבל מתאם בכ100 ש"ח ככה שבעיה לחבר אותו למחשב גיל אני פותר. אבל לDVD אין משהוא שנראה לי קיים יש למשהוא ניסיון בהכנה/ או בקניה של כזה דבר? כמו כן האם יש דרך 'להחיות' את המקלדת או העכבר מגע ולהשתמש בהם ? בקשר למסך הבנתי שזה די בלתי אפשרי או שיש איזה חידוש בתחום? יש לי ידע בסיסי בהלחמה ומחשבים אבל לא הרבה מעבר לזה ככה שהסברים מפורטים לרמה של מתחיל יתקבלו בברכה. אם צריך …
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן קודם כל לא מצאתי כותרת יותר מתאימה אבל אם תחשבו על משהו תיגדו לי בבקשה עכשיו...... נכון חברת החשמל מחשבת כמה חשמל אנחנו צורכים ולפי זה גובה כסף לפי כמה קילו וואט לשעה אנחנו לוקחים? יופי...... וואט זה אמפר כפול וולט נכון כל השקעים בבית וגם המשולשים מחוברים במקביל....... כלומר כל הבית מקבל 220 וולט וכל השקעים מחוברים למקור במקביל לכן כל שקע מקבל 220 וולט... עכשיו כמו שכולנו (רובנו לפחות) יודעים...... אם כמה דברים מחוברים במקביל המתח שלהם שווה אבל הזרם לא.......... וככה חברת החשמל יודעת כמה חשמל לוקחים..... לפי מה אמפר אנחנו צורכים..... אבל אם נגיד אני אחבר לשקע אחד (של 220 וולט מן הסתם).... שני מכשירים שכל אחד דורש 15 וולט...... בטור אז הם יקחו אותו זרם כי כמו שכולנו י…
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום קיבלתי מחבר לתקן ספק כוח של LITEON של 310W. מסתבר שהמאוורר היה תפוס. פתחתי הכל ושימנתי את המאוורר אבל הוא לא הסתובב פירקתי אותו והיה נראה שכנראה כל הסלילים התחממו מידי ולכן הוא לא מתפקד מכיוון שלא היה קונקטור מסודר, חתכתי את החוטים שלו והלחמתי במקומו מאוורר אחר שיש לי (בדקתי אותו מול ספק DC שהוא עובד, והוא באמת תקין). אחרי ההלחמה סגרתי הכל וחיברתי למחשב הספק פועל אבל המאוורר כאילו בהתחלה נותן תזוזה קטנה, אבל לא מסתובב. האם יתכן ובספקים כאלו המאוורר צריך לפעול רק אחרי טמפ' מסויימת? או שמשהו דפוק במעגל? (בדקתי שוב, המאוורר תקין). חשבתי שאולי אני יכול למשוך מתח במקביל מאחד המולקסים.
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מישהו אולי יכול לעשור לי אני צריך לבנות מריץ של 3 מנורות שיריץ אותם כמו רמזור חיפשתי בהמון מקומות ולא מצאתי
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
אני לא יודע אם זה המקום המתאים לפרסם, אז מצטער מראש אני בכיתה ט' עכשיו ואני מעוניין להתחיל ללמוד אלקטרוניקה, יש לי קצת מושג על וולט,וואט,אמפר אבל הבעיה היא שאני מתבלבל ביניהם אני לא מבין איך האחד קשור לשני וכו' וחוץ מזה אני קצת בתחום של החומרת מחשב אבל בגלל שאני לא מתמצא באלקטרוניקה אז אין ממש מושג לגבי ספקי כוח. אז מאיפה אני יכול להתחיל ללמוד ?
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום. אני מחפש מערכת אינטרקום לבית פרטי, והמחירים בארץ מטורפים. ראיתי אחלה דברים בeBay, אבל הדרישות שלי הן קצת ספציפיות, אשמח אם אוכל לקבל עזרה במציאת / הרכבת המערכת המתאימה. א. בבית יש 4 קומות, ואני צריך לחצן לפתיחת השער + מסך בכל קומה + אפשרות לדבר עם האדם שעומד בחוץ. משהו כזה: http://www.ebay.com/itm/7-Color-Video-Door-Phone-Doorbell-Home-Security-IR-Camera-Monitor-Intercom-Ring-/301966505693?hash=item464e9b36dd:g:ygAAAOSwa81XSBZh או כזה: http://www.ebay.com/itm/Wired-7-LCD-Video-Door-Phone-Doorbell-Home-Intercom-System-IR-Camera-1-Monitor-/262511146109?hash=item3d1ee2347d:g:QKQAAOSw0gdXS6dE ב. אני צריך זמזם לחיצה ג…
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
רכשתי את זה מפה. אבל בשביל לחבר את זה לחשמל אני זקוק לכבל שיתחבר מחיבור ה 4 פינים לחשמל (לא רוצה לחבר למחשב). היה לי את הכבל הזה פעם כשרכשתי כבל טכנאי - שמיועד לחיבור דיסק קשיח דרך ה USB. מישהו יודע מאיפה אפשר לרכוש בארץ את הכבל בלבד, אם אין לי ברירה אני יקנה את הערכה. ואיזה מתח אני אמור לקנות? המתאם הזה שיש לי מיועד ל 10 מאווררים. אני מתכוון כרגע לחבר 3 מאוורים שמיועדים למעבד Alpine 11 PRO rev2. אם אני קונה מאיביי אני צריך לקנות את ה 240V נכון? ראיתי את זה רשום 5V ו 12V , האם זה מספיק בשביל 3 ?
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי Gameboy Color ואני רוצה לבנות מן כבל שיחבר בין USB {אמפי 3 או זיכרון נייד} לגיימבוי שלי. ישלי שני חיבורים בגיימבוי לפי מה שרשום DC 3V והשני EXT. עכשיו מה אני צריך לעשות???חשבתי על לקנות USB נקבה http://www.e-buy.co.il/Product.asp?Pid=usbcable&Cat2Cat1ID=5045&Cat2ID=0&aff=Zap ולקנות כבל לEXT. ולחבר ביניהם. אני יכול לעשות את זה????
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, ישלי את המארז HEC Compucase CI-6A21 עם שני מאווררים של 120 מ"מ, אחד מקדימה ואחד מאחורה. אני רוצה להוסיף לו עוד מאווררים אבל אני לא יודע אם אפשר, פתחתי אותו לא מזמן ולא ראיתי מקום אבל אולי אני סתם עיוור. זה המארז: תודה. ד.א: למי שיש את המארז הזה, איך אני פותח את הפאנל הקדמי שלו? אני לוחץ על שני הכפתורים בצדדים אבל אני לא יודע כמה למשוך אותו כי הוא תפוס חזק.
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני רוצה להכין לעצמי שולחן לחדר ולמחשב תיכננתי בערך איך אני רוצה שזה יהיה ואני צריך שתעזרו לי הכנתי דגם ב3DMAX לאיך אני רוצה פחות או יותר שזה יראה: אני צריך את העזרה שלכם: א?איזה סוג שלל דבק הוא מספיק חזק וגם שקוף או לפחות שלא יראו אותו הרבה בכדי להדביק את הזכוכיות (כמו שאתם רואים המקום המיועד למחשב עשוי מזכוכית כדי שיראו את החלון של המארז ולכן גם צריך שהדבק יהיה חזק מאוד) ב.כצה ניראה לכם יעלו כל החומרים? ג. יש לכם הצעות לשיפור?
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני יודע שאני הולך לעשות מעצמי צחוק.. אבל מה לעשות, יש גם כאלה שלא יודעים מהחיים שלהםP: בקיצור- יש לי נגד משתנה בעל 6 חיבורים(תמונה 1). הבעיה היא שלא הצלחתי לגרום לזה לעבוד.. שיחקתי עם זה שעה.. חיברתי את החוטים בכל צורה אפשרית (נראה לי).. אולי מישהו יוכל להגיד לי בפשטות איך מחברים את החוטים? איפה הכניסה, איפה היציאה וכו..? אני אוסיף עוד סירטוט שאודה לכם אם תוסיפו אליו את התשובה לשאלה הקודמת..(: 10X [attachment deleted by admin]
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום רב לכל האלקטרונאים. יש לי אורגן אורות אשר יש לו חיבור ליציאת רמקול וכך כאשר כשמגבירים את העוצמה האורגן מתחיל להבהב בעיה?.... צריך להגביר את ווליום מאוד גבוה כדי שהאורגן ,יהבהב בווליום נמוך הוא אינו מהבהב. שאלה.... האם יש רכיב אלקטרוני שיגביר לי את העוצמה ביציאה של הרמקול לחיבור של האורגן כך שבווליום נמוך הוא יתחיל להבהב עם האורות ? תודה לכל העוזרים
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, אני צריך למדוד הספק של מחשב נייד לאורך זמן, ביחס לפעילות של תוכנה מסוימת על אותו מחשב. אני מחפש רב מודד (או מכשיר אחר) שיאפשר לי למדוד את ההספק ולראות את זה בצורה ברורה במחשב. המטרה היא כמובן לאפשר יכולת ניתוח של הנתונים לאורך זמן ולא רק לראות את ההספק הנוכחי. תודה
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
האם אפשר לחבר seven segment ליציאה פרללית?.. ולשלוט בו דרך המחשב?.. כמו עם LCD?
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי את הכרטיס הנ"ל http://images.bit-tech.net/content_images/2009/10/amd-ati-radeon-hd-5770-review/asus2.jpg אני רוצה לצבוע את החלקים האדומים שלו לכחולים יש דרך לפרק אתת הפלסטיק לגמרי כולל את האדומים? אם לא יש רעיון איך לעשות את זה?
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, יש לי מעגל עם LM317 שממיר מתח ל 3.7v שאותו אני רוצה לחבר לרכב (12v) עכשיו ידוע שברכב יש כל מיני קפיצות מתח.... איזה קבל אני צריך לשים בתחילת המעגל בשביל שלא יהיו נפילות מתח? ואיך יודעים בידיוק איזה קבל לשים? נ.ב. האם ברכב יש גם נפילות מתח לגמרי ? (לשניה אפילו) תודה לעוזרים.....
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הבאתי SSD והוא מחובר על ה SATA 2 כי אין לי מן הסתם 3 חשבתי להזמין מאייבי SATA 3 על PCI-E השאלה אם זה אפקטיביב או סתם פלציבו?
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם. יש לי אוזניות טובות מאוד שקניתי עם הנגן iAudio. לפני כמה ימים אוזניה אחת נקרעה לי. ניסיתי לחתוך את החוטים ולחבר אותם חזרה, אבל ללא הצלחה. בגלל זה פניתי אליכם, שתגידו לי, איזה חוטים בדיוק לחבר לאיפה. אז הנה התמונות: זאת תמונה של אוזניה אחת שיש לה שני חוטים. חוט אחד אדום וחוט אחד בצבע זהב(הארכה) - זאת תמונה של אוזניה אחת שיש לה גם שני חוטים. חוט אחד ירוק וחוט אחד בצבע זה- והנה רק החוט שיש לו את החיבור לנגן. זהו חוט שיש לו שלושה חוטים. חוט אחד ירוק, חוט אחד אדום ועוד חוט בצבע זהב- מה שאני עשיתי זה, חיברתי ביחד את כל חוטי הזהב של האוזניה הראשונה והאוזניה השנייה והחוט שמתחבר לנגן. אחרי זה, חיברתי את החוט האדום של האוזניה הראשונה, לחוט האדום של החוט…
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-