אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
היי חבר'ס, אני מנגן על גיטרה, ויש תוכנה הנקראת GUITAR PRO, היא בעצם מעין תוכנת תווים שמתמחה בתווים לגיטרות, ניתן למצוא לאלפי שירים תווים שיתאימו לתוכנה הזאתי. ומה שטוב בה, שהיא גם משמיעה לך את התווים, כך שאתה יודע בדיוק את הקצב. בכל מקרה היא מאוד שימושית, הבעייה שלי שיוצא לי להיות הרבה מחוץ לבית עם הגיטרה, וכשאני עובר בין הבית של אמא שלי והבית של אבא שלי, ואין לי אפשרות לקחת מחשב לכל מקום נכון? אני מעוניין לעשות מעין צג נייד שכזה, עם יציאה לאוזניות, שייתן לי להשתמש בתוכנה, וגם יציאה לעכבר כדי לשלוט על התוכנה, היא קלה (8-9 MB) ולא דורשת הרבה משאבים בכלל. למישהו יש איזה רעיון? מאיפה כדי לי להתחיל וכו' ?
-
- 18 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
האם ישנה דרך בה ניתן להפוך מסך LED LCD רגיל לכזה שיפלוט תאורה אולטרה סגולית UV LED? תודה, אורי.
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני לא יודע אם זה המקום המתאים לפרסם, אז מצטער מראש אני בכיתה ט' עכשיו ואני מעוניין להתחיל ללמוד אלקטרוניקה, יש לי קצת מושג על וולט,וואט,אמפר אבל הבעיה היא שאני מתבלבל ביניהם אני לא מבין איך האחד קשור לשני וכו' וחוץ מזה אני קצת בתחום של החומרת מחשב אבל בגלל שאני לא מתמצא באלקטרוניקה אז אין ממש מושג לגבי ספקי כוח. אז מאיפה אני יכול להתחיל ללמוד ?
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אז ככה אני רוצה לבנות את התאורה האחורית של המסך... איזה כרטיס כדאי לי לקנות[כמובן שיהיה כמה שיותר זול אבל לא להתפשר על נוחות!] ולגבי החנות-מצאתי אתר שמוכר כרטיסים ועוד כמה דברים: http://www.4project.co.il מכירים? הזמנתם משם?
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם אני רוצה לשים לד אחר לחשיבה של המחשב רציתי לדעת כמה וולט החיבור בלוח של הקנקטור של הHD מוציא? כי הזמנתי מאייבי לד שהוא כבר בא מולחם עם חוטים ושמו לו גם נגד מולחם כדי שיעבוד ב12V(זה בא ככה עם חוטים מולחם קומפלט) ורציתי לדעת עם אני יכול לחבר אותו ? או שזה יכול לפגוע או לקלקל? (כי בלד המקורי של המחשב אין נגד) ולא רוצה לעשות נזק ללוח
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
קודם כל עבדתי עם PCB אומלל וקטן. עכשיו יש כמה דברים: -ההלחמות נעשו בצורה רשלנית למדי, מלחם מגושם. האם בדיל מוליך? -הדיודה שמבקשים במדריך נשברה אז השתמשתי בדיודה אחרת. זה משנה משהו? כמו כן הקבל האלקטרוליטי הורכב בהנחה שהרגל הארוכה זה ה+. גם בגלל שמעל הרגל השניה (-) היה פס אפור שמן לאורך הקבל. חוץ מזה, השתמשתי במקלט IR ושמתי אותו כמו בציור - הוא נראה לי 100% כמו שבתמונה. מה הבעיה :s05:
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום כולם, אני ואחי התחלנו לעשות מודינג (ראשון שלנו) על אחד המחשבים. לקחתי כמה וכמה רעיונות מן הפורום (תודה לכולם), ואני רוצה לשטף אותכם בו ממש התחלנו אז תמיד אפשר לתת רעיונות המחשב היה מחשב רגיל [attachment deleted by admin]
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מכירים את החברה? את הצבע? על המיכל רשום גם את זה new formula quick drying Acrylic Epoxy Automotive Finishes אם מישהוא יכול לעזור לי תרגישו חופשי האם הוא מתאים למתכת? פלסטיק? אבכטיח? ???
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
קניתי דראמל אתמול ב - 300 שקל של סקייל והוא אחלה דבר אבל... קניתי אותו בשביל לעשות חלון למארז שלי, חלון ענק על כל הגודל של הפח כמעט אז מין הסתם אני צריך לחתוח איתו פח בגודל 2 מילימטר בערך קיבלתי איתו 5 דיסקיות חיתוך ולא האמנתי כמה מהר הם נגמרים מזה בקושי עשיתי פאנס וכבר נגמרו לי כל הדיסקיות איזה באסה מזה איזה מהר זה נגמר אני יהיה צריך לפחות 100 דיסקיות כדי לעשות את החלון מאיפה אפשר ליקנות דיסקיות חיתוך של דראמל?
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הינא 6 תמונות בהם תראו תמארז. ואל תשכחו לכתוב דגובות. תודה-גיל. ;D ולתמונות: http://img59.echo.cx/img59/2908/19qb1.jpg http://img127.echo.cx/img127/6170/49jj.jpg http://img127.echo.cx/img127/6175/38kv.jpg http://img167.echo.cx/img167/5714/59eb.jpg http://img167.echo.cx/img167/8941/64gk.jpg http://img59.echo.cx/img59/9648/27vy.jpg
-
- 15 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מרות שנעלו לי ת'נושא הקודם..אני פותח חדש כי זה לא עזר לי..אניי צריך לעשות 2 דברים 1. לנתק ת'מאוורר וההיטסינק של המעבד (פנטיום 4) ואני לא מצליח!!, שיחררתי את הקלאצ'ים האלה שמורכבים עליו (2 הידיות האלה) אחרי שניתקתי זה פשוט לא יוצא, חיפשתי עוד ידיות או איזשהוא מנגנון להוצאת ההיטסינק ולא מצאתי.., מישהו יכול להגיד לי אייך? 2. אני צריך לחבר ת'ספארק 7+, איך אני עושה את זה בפשטות?? נ.ב אני ממש ממש חדש במודינג ואת כל השיפוץ עשיתי ביומיים ולמדתי המון ממכם (תודה רבה מאוד לbannza boy) ועזרתי הרבה אבל יש כמה דברים שאני עדיין לא יודע, אם תעזרו לי אתם גדולים!!!
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
רכשתי את זה מפה. אבל בשביל לחבר את זה לחשמל אני זקוק לכבל שיתחבר מחיבור ה 4 פינים לחשמל (לא רוצה לחבר למחשב). היה לי את הכבל הזה פעם כשרכשתי כבל טכנאי - שמיועד לחיבור דיסק קשיח דרך ה USB. מישהו יודע מאיפה אפשר לרכוש בארץ את הכבל בלבד, אם אין לי ברירה אני יקנה את הערכה. ואיזה מתח אני אמור לקנות? המתאם הזה שיש לי מיועד ל 10 מאווררים. אני מתכוון כרגע לחבר 3 מאוורים שמיועדים למעבד Alpine 11 PRO rev2. אם אני קונה מאיביי אני צריך לקנות את ה 240V נכון? ראיתי את זה רשום 5V ו 12V , האם זה מספיק בשביל 3 ?
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, בקרוב ארכוש את המארז HAF 932 ואני מחפש כל מיני פתרונות לפילטרי אבק.. (כן ראיתי באתר את המדריך עם הסנו רב מגבת..) מישהו יודע אם יש מקום שאפשר לקנות בו פילטר לפי מידות או משהו כזה? למישהו יש רעיון לגבי פילטרים למארז? (אני לא מתכוון להחליף את המאווררים ל 120 או 140, ראיתי שהציעו את זה פה באשכולות אחרים והדבר נשמע מגוכך..מכיוון שההחלפה עולה הרבה כסף). תודה. מצאתי פורום באנגלית ששם מישהו קנה גרביונים בגודל SUPER EXTRA LARGE ופשוט כיסה איתם את הדלת הצדדית ואז גזר את מה שנשאר. זה נשמע אחלה אבל אולי יש משהו יותר טוב?
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, ברצוני לדעת מהו השם המקצועי לצינור שחתוך לכל אורכו בצורה מסולסלת. הצינור שקוף והוא נועד לעטיפת כבלים וכו'. תודה. עריכה: נראה לי שקוראים לזה לפלף ספירלי... אבל אינני בטוח כי זהו השם המקצועי. ומהו שמו בלעז?
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אז ככה אני יודע לתכנת בשפה גבוהה , אבל ידע באלקטרוניקה ממש אין לי. רציתי לדעת אם כדאי לי לקנות ארדואינו ואם כן איזה? בהתחלה חשבתי רק להכיר את המערכת ומכוון שאני רוצה להמשיך ולעשות עם זה כמה פרויקטים בעתיד אני רוצה לוח טוב עם הרבה רכיבים שאוכל להתחיל לשחק איתם ולראות מה קורה שם. בהתחלה חשבתי על בנייה של מנעול לדלת אבל לפי מה שראיתי ביוטיוב כל הקופסאות שם נראות ממש גדולות ומסובכות. אין בעיה של מחיר ואני מעדיף לקנות מהארץ יש למישהו לתת לי כיוון? תודה רבה.
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי את המארז הזה (כבר הרבה זמן) ואני רוצה לעשות לו הרבה מודינג. רציתי לקבל טיפים לגבי הכבלים איך אפשר שכמה שפחות יראו אותם ? ומה אפשר להוסיף לו דברים נחמדים כמו מסך שיגיד לי טמפרטורות של כל מיני רכיבים וכמה זמן המחשב דולק... ראיתי בעבר הרחוק דברים כאלו אם אני לא טועה זה מסך LCD קטן כזה נכון ? קיצור אני רוצה שיהיה יפה ומסודר מאוד. יש לכם רעיונות בשבילי ?
-
רציתי לדעת האם אפשר להחליף ראש למלחם, מכיוון שהראש של המלחם שלי שחוק לגמרי ואם כן איפה אפשר לקנות וכמה עולה דבר כזה תודה ויאללה מכבי!!!
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום היום המורה שלי באלקטרוניקה הסבירה על התנגדות נראה לי ואמרה שמסמנים בסימן כזה של חצי עיגול כאשר החצי הריק נוטה למטה ויש 2 קוים משתי הצדדים למטה. והיא אמרה שזה נקרא אום, ואני תמיד חשבתי שלא כותבים אום אלא כותבים אוהם, האם צדקתי? תודה
-
- 15 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
ראיתי כבר בכמה מודים שהדביקו מין שפיץ כזה באמצע של המאורר. נראה לי אחד היפים, אין לי מושג אם הוא גם תורם במשהו (מעבר לזה שמפחיד אותי שהוא יפגע בפיזור משקל ויפריע לפעולה של המאורר). בכל אופן, למאורר 120ממ אם מישהו מכיר משהו כזה... תודה (:
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני מעוניין ליצור מעגל קטן שיחלק מתח בין הצרכנים. בכניסה יהיה ספק מיוצב של 12 וולט 5 אמפר. זה יחולק לשלושה צרכנים. שניים יקבלו עד שני אמפר (זה טווח ביטחון, הם לא אמורים לעבור את האמפר כל אחד) ועוד אחד יקבל עד אמפר (כנ"ל, הוא לא אמור לעבור את החצי אמפר). באילו מחברים, ואיזה עובי חוטים כדאי להשתמש? לפי טבלה שראיתי ברשת, 18 AWG אמור להספיק לצרכנים הכבדים. האם זה נכון? תודה
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לבנות מערכת לדים לפי מוזיקה. רציתי לבדוק היום איך החיבורים לסאב נראים ולא הצלחתי להוציא אותו (העיגול). הרמקולים שלי הם: microlab b72. לאחר שתענו לי על השאלה הזאת, הנה עוד כמה שאלות שאתם יכולים לענות (לא דחוף לעכשיו, אבל הם שאלות חשובות): 1. רציתי להזמין 2-3 חוטים של לדים כאלה: http://www.aliexpress.com/item/Mail-Free-5PCs-DD01-N-5M-3528-300-LED-DC12V-20W-Red-Yellow-Blue-Green-White/590837037.html האם הם יתאימו לי ואני אוכל לחבר אותם לסאב? 2. האם צריך עוד חלקים? או שצריך לחבר אך ורק את הלדים וזה מספיק. 3. האם יש סיכון בלעשות את זה? תודה רבה!
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הגיעה לסופו פרוייקט המודינג ההכי יפה בעולם (לדעתי) של המודר G69T (אני יודע שהוא נגמר מזמן אבל היתי חייב להעלות את זה) במידת ההשקעה הוא עומד מול ה ORAC3 האגדי. הפרוייקט התחיל הדצמבר 2004 וכעת הוא הסתיים. אז מי שלא ראה חייב לראות ומי שרוצה להגיד שזה ישן שיראה שוב. הלוג מכיל כ 103 עמודים ובעל מספר מדהים של צפיות: מעל 2 מיליון קישור: http://forums.bit-tech.net/showthread.php?t=76374&page=103
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הבאתי SSD והוא מחובר על ה SATA 2 כי אין לי מן הסתם 3 חשבתי להזמין מאייבי SATA 3 על PCI-E השאלה אם זה אפקטיביב או סתם פלציבו?
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אזהרה: הת'ראד הזה מציג תמונות של מקלדת מלוכלכת מאוד. מי שלא מסוגל לעמוד בזה, שלא יפתח אותן ויעבור לתראד הבא (או לדיסני...). המקלדת העתיקה מאוד שלי (מ 1995 בערך, אפילו לא PS-2 אלא AT, מעולם לא נוקתה) הייתה מלוכלכת מאוד ונמאס לי מזה. פירקתי, ניקיתי ואלה התמונות מהתהליך. לקח חשוב! כשמנקים את המקשים, לא להשתמש במברשת קשה או סבון חזק מדי. אצלי ירד קצת צבע מהמקשים בגלל זה. לפני הניקוי: המקלדת הייתה סגורה בפיני (?) הפלסטיק המעצבנים האלה. לקח לי כמה דקות להבין איך פותחים את זה בלי לשבור אותם: האירים האלה יודעים לבנות מקלדות... (רמז: מדבקה). ככה נראה פין סגור (אחד שעשיתי עליו ניסוים): סוף סוף פתחתי את זה, ואיזה הפתעה, כמויות היסטריות של ליכלוך: כמו ש…
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי. אומנם זה קשור לאלקטרוניקה, אבל כצאת שונה. יש לי טלפון אלחוטי ישן שאני רוצה להפעיל אותו, הספק נשבר. כתוב עליו 12V 500mA זה אומר שעם אני יחבר אליו ספק 12V עם 1A או נגיד 890mA אז זה ישרוף אותו??. עם אני יחבר ספק עם נגיד 300mA ו12V זה ישרוף את הספק?. חיברתי לו לו מזמן מטען 10V 700mA 7AV והיה כזה זמזום. האם שרפתי את הטלפון? תודה רבה לעונים. מנהלים עם הכותרת לא תקנית או לא קשור, תעבירו/או תעירו לי כתוב בתמצית פורום שזה גם פורום אלקטרוניקה אז בגלל זה רשמתי את זה פה.
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-