עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. ראיתי את המדריך ב"מדריכים שלכם" עכשיו יש לי מאוור נוסף שאני לא משתמש בו , והכרטיס מסך שלי באמת עולה באש [70-80 מעלות במאמץ] רציתי לדעת אם זה באמת יעזור לי לעשות את זה , ועד כמה זה ישפיע , או שזה בכלל לא יעזור.... גם אמרו לי שזה ימלא לי תכרטיס מסך במלא אבק וזה יכול להרוס לי תכרטיס זה המדריך שעליו אני מדבר: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=70957.msg615747#msg615747 תודה מראש על התגובות!

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. אהלן קודם כל לא מצאתי כותרת יותר מתאימה אבל אם תחשבו על משהו תיגדו לי בבקשה עכשיו...... נכון חברת החשמל מחשבת כמה חשמל אנחנו צורכים ולפי זה גובה כסף לפי כמה קילו וואט לשעה אנחנו לוקחים? יופי...... וואט זה אמפר כפול וולט נכון כל השקעים בבית וגם המשולשים מחוברים במקביל....... כלומר כל הבית מקבל 220 וולט וכל השקעים מחוברים למקור במקביל לכן כל שקע מקבל 220 וולט... עכשיו כמו שכולנו (רובנו לפחות) יודעים...... אם כמה דברים מחוברים במקביל המתח שלהם שווה אבל הזרם לא.......... וככה חברת החשמל יודעת כמה חשמל לוקחים..... לפי מה אמפר אנחנו צורכים..... אבל אם נגיד אני אחבר לשקע אחד (של 220 וולט מן הסתם).... שני מכשירים שכל אחד דורש 15 וולט...... בטור אז הם יקחו אותו זרם כי כמו שכולנו י…

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. האם אפשר לחבר seven segment ליציאה פרללית?.. ולשלוט בו דרך המחשב?.. כמו עם LCD?

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. למי ששם לב, צורף השבת לעיתון מוסף של הום סנטר בין השאר, שמתי את העין שלי על המקדחת עמוד שבמבצע הכלי הנ"ל הוא מאוד שימושי, אך עד כה היה מחוץ לטווח מגעתם של מודרים רבים עקב מחירו היקר המוצר הנ"ל עולה ממש זול, אומנם עדיין לא יצא לי לראות את הכלי, ולבחון מה טיבו אך במחיר שלו - שווה לבדוק אותו (350 ש"ח) אני אשתדל ללכת לבחון את הכלי, ולתת עליו מידע שימושי, בנוסף ליתרונות ולחסרונות. בלי קשר לת'ארד עצמו, אני אשתדל לפרסם מבצעים שונים כדי שהמודרים שביננו יוכלו להשיג כלים במחירים טובים יותר. וכמובן לתת חוו"ד לגבי המוצר אשמח לשמוע תגובות על היוזמה הנ"ל (מעוניינים או לא?) וכמובן - תצביעו בסקר..

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. Started by eegg,

האם זה אפשרי אני רוצה את זה לבדיקת מודים של usb והdata+,- לא יהיו מחוברים ואיזו נגד אני צריך להשתמש? כדי להפוך את ה 9V מהבטריה ל5V בusb

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. Started by NiceShoTe123,

שלום. אני צריך קופסה שמתאימה למפרץ ה5.25". פשוט קופסאת פלסטיק בצבע שחור בעלת חורים לברגים במקומות המתאימים ופאנל קידמי חלק ונקי בגודל המדויק של כוננים רגילים. המארז הוא ANTEC 300 והפאנל הקדמי ניתן לפירוק קל. אז הקופסה צריכה להיות כמו בגודל של כונן רגיל כדי להתאים. זה ישמש לאיזה פרויקט. בהתחלה חשבתי לשים רכיבים על כיסוי של המארז ואת המעגל בתוך המארז אבל זה מונע מהפאנל הקדמי מלהתפרק. עלה לי רעיון של לחבר את המעגל לפאנל באמצעות כבל DVI זכר-נקבה ואז יהיה אפשר לפרק אותו. אבל אני מנסה לפשט עניינים אז אני צריך כזאת קופסה.

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by CyberBot,

הבאתי SSD והוא מחובר על ה SATA 2 כי אין לי מן הסתם 3 חשבתי להזמין מאייבי SATA 3 על PCI-E השאלה אם זה אפקטיביב או סתם פלציבו?

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by CheNit89,

שלום, ישלי את המארז HEC Compucase CI-6A21 עם שני מאווררים של 120 מ"מ, אחד מקדימה ואחד מאחורה. אני רוצה להוסיף לו עוד מאווררים אבל אני לא יודע אם אפשר, פתחתי אותו לא מזמן ולא ראיתי מקום אבל אולי אני סתם עיוור. זה המארז: תודה. ד.א: למי שיש את המארז הזה, איך אני פותח את הפאנל הקדמי שלו? אני לוחץ על שני הכפתורים בצדדים אבל אני לא יודע כמה למשוך אותו כי הוא תפוס חזק.

9. שלום קיבלתי מחבר לתקן ספק כוח של LITEON של 310W. מסתבר שהמאוורר היה תפוס. פתחתי הכל ושימנתי את המאוורר אבל הוא לא הסתובב פירקתי אותו והיה נראה שכנראה כל הסלילים התחממו מידי ולכן הוא לא מתפקד מכיוון שלא היה קונקטור מסודר, חתכתי את החוטים שלו והלחמתי במקומו מאוורר אחר שיש לי (בדקתי אותו מול ספק DC שהוא עובד, והוא באמת תקין). אחרי ההלחמה סגרתי הכל וחיברתי למחשב הספק פועל אבל המאוורר כאילו בהתחלה נותן תזוזה קטנה, אבל לא מסתובב. האם יתכן ובספקים כאלו המאוורר צריך לפעול רק אחרי טמפ' מסויימת? או שמשהו דפוק במעגל? (בדקתי שוב, המאוורר תקין). חשבתי שאולי אני יכול למשוך מתח במקביל מאחד המולקסים.

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by oplemen,

שלום, אשמח לעזרה בפרויקט שחשבתי עליו. אני רוצה לבנות לבית שלי, מכשיר שכולל בתוכו, מצלמה וחיישן תנועה פסיבי. חשבתי על הדבר הבא קניית בקר ארדואינו\רספברי פיי אליו לחבר את החיישן תנועה, ברגע שהחיישן מזהה תנועה (ע"י חום או תזוזה), הוא שולח סיגנל לבקר, והוא בתורו מפעיל את המצלמה ומתחיל להקליט.(בעתיד לכתוב אפליקציה ולשלוח אליה את התמונה, אולי) באותו זמן גם נשלחת הודעה לפעמון שנמצא באיזור כלשהוא בבית. יש לי ידע בשפות תכנות, כולל בארדואינו. אשמח לדעת אם אתם מכירים מדריכים טובים בנושא, או בכללי, כיצד לדעת איזה רכיבים יעבדו עם הבקרים וכו', אני לא רוצה להתמודד עם בעיות תאימות. תודה על העזרה.

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. מרות שנעלו לי ת'נושא הקודם..אני פותח חדש כי זה לא עזר לי..אניי צריך לעשות 2 דברים 1. לנתק ת'מאוורר וההיטסינק של המעבד (פנטיום 4) ואני לא מצליח!!, שיחררתי את הקלאצ'ים האלה שמורכבים עליו (2 הידיות האלה) אחרי שניתקתי זה פשוט לא יוצא, חיפשתי עוד ידיות או איזשהוא מנגנון להוצאת ההיטסינק ולא מצאתי.., מישהו יכול להגיד לי אייך? 2. אני צריך לחבר ת'ספארק 7+, איך אני עושה את זה בפשטות?? נ.ב אני ממש ממש חדש במודינג ואת כל השיפוץ עשיתי ביומיים ולמדתי המון ממכם (תודה רבה מאוד לbannza boy) ועזרתי הרבה אבל יש כמה דברים שאני עדיין לא יודע, אם תעזרו לי אתם גדולים!!!

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  12. רכשתי את זה מפה. אבל בשביל לחבר את זה לחשמל אני זקוק לכבל שיתחבר מחיבור ה 4 פינים לחשמל (לא רוצה לחבר למחשב). היה לי את הכבל הזה פעם כשרכשתי כבל טכנאי - שמיועד לחיבור דיסק קשיח דרך ה USB. מישהו יודע מאיפה אפשר לרכוש בארץ את הכבל בלבד, אם אין לי ברירה אני יקנה את הערכה. ואיזה מתח אני אמור לקנות? המתאם הזה שיש לי מיועד ל 10 מאווררים. אני מתכוון כרגע לחבר 3 מאוורים שמיועדים למעבד Alpine 11 PRO rev2. אם אני קונה מאיביי אני צריך לקנות את ה 240V נכון? ראיתי את זה רשום 5V ו 12V , האם זה מספיק בשביל 3 ?

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. ספק כח חיצוני של מסך החליט להפסיק לעבוד פתאום. זכור לי שדובר על זה שלא אמור להיות קשה לתקן ספק כח לבד אם יודעים באיזה חלק הבעיה, אבל אין לי מושג איך מתחילים להסתכל על זה. לחילופין, היות שמדובר בספק חיצוני, אולי כדאי פשוט לקנות אחד חדש וזהו, אבל אני לא יודע מה לחפש ואיפה אפשר לקנות. תווית: http://i276.photobucket.com/albums/kk23/yonizaf/psu-label_zps3d8682e7.jpg מבפנים: http://i276.photobucket.com/albums/kk23/yonizaf/psu-in1_zps663f5d24.jpg http://i276.photobucket.com/albums/kk23/yonizaf/psu-in2_zps4e468568.jpg

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by ido12234,

היי, רציתי לשאול אם זה אפשרי לקחת את Bluetooth module של רמקול אלחוטי ולחבר אותה לרסיבר מודע לזה שיש פיתרונות כאלו שאפשר לקנות אבל רוצה לנסות לקחת את זה כפרויקט

15. אני רוצה להחליף את כל הפאנל הצידי לפרספקס, ורציתי לדעת אם מישהו עשה את זה פעם ואם כן , באיזה עובי של פרספקס כדאי להשתמש, איך כדאי לחתוך כדי שיצא נקי, באילו כלים וכו'. ראיתי שמישהו עשה את זה באיזה פורום וזה מצא חן בעיני. המאווררים שהוא השתמש בהם הולכים ממש יפה עם הפרספקס ואני מתכוון להזמין גם אותם (Enermax Vegas Trio). וסליבינג כבר הזמתי ואמור להגיע השבוע. ד"א יש לי מארז Sharkoon Tauron לבן ולוח אם Sabertooth כמו בתמונה והסליבינג שהזמנתי הוא כחול/לבן/שחור. אשמח גם לחוות דעת לגבי רעיונות נוספים למודינג (פרט לקירור מים שאין לי כסף לזה עכשיו). תודה רבה לעוזרים! (תמונות מצורפות, תמונה אחרונה - דוגמא למאוורר)

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. Started by Arik.G,

כבר מזמן שאני רוצה להרכיב את החריטה שהכנתי לפרוייקט ישן שלא התממש. אז היום סוף סוף ביצעתי את זה:

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. Started by someone123,

אני לא יודע אם זה המקום המתאים לפרסם, אז מצטער מראש אני בכיתה ט' עכשיו ואני מעוניין להתחיל ללמוד אלקטרוניקה, יש לי קצת מושג על וולט,וואט,אמפר אבל הבעיה היא שאני מתבלבל ביניהם אני לא מבין איך האחד קשור לשני וכו' וחוץ מזה אני קצת בתחום של החומרת מחשב אבל בגלל שאני לא מתמצא באלקטרוניקה אז אין ממש מושג לגבי ספקי כוח. אז מאיפה אני יכול להתחיל ללמוד ?

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. [TABLE=width: 100%] [TR] [TD=colspan: 2][/TD] [/TR] [TR] [TD=colspan: 2]היי, היום הדלקתי את האור ולהפתעתי חושך. זה השנאי- כנראה נהרס. ניסיתי להחליף נורות אך לא עזר. באיזה אחד כדאי להחליף? הוא מאוד כבד משום מה עדיף מאיביי. אביב. [/TD] [/TR] [/TABLE]

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. Started by bneli,

שלום לכולם אני רוצה לשים לד אחר לחשיבה של המחשב רציתי לדעת כמה וולט החיבור בלוח של הקנקטור של הHD מוציא? כי הזמנתי מאייבי לד שהוא כבר בא מולחם עם חוטים ושמו לו גם נגד מולחם כדי שיעבוד ב12V(זה בא ככה עם חוטים מולחם קומפלט) ורציתי לדעת עם אני יכול לחבר אותו ? או שזה יכול לפגוע או לקלקל? (כי בלד המקורי של המחשב אין נגד) ולא רוצה לעשות נזק ללוח

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. אני רוצה להשתמש בו לחיתוך המארז (דה) עכשיו מה אני אמור לחבר שיחבר את הדיסקית הקטנה שאמורה לשמש אותי בחיתוך המארז?

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. שלום, אני צריך למדוד הספק של מחשב נייד לאורך זמן, ביחס לפעילות של תוכנה מסוימת על אותו מחשב. אני מחפש רב מודד (או מכשיר אחר) שיאפשר לי למדוד את ההספק ולראות את זה בצורה ברורה במחשב. המטרה היא כמובן לאפשר יכולת ניתוח של הנתונים לאורך זמן ולא רק לראות את ההספק הנוכחי. תודה

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  22. Started by eido300,

הי קניתי את זה ואני לא יודע איך מחברים אותו, יש לו nc com no, הכננת קצת מסובכת, יש לה 2 חוטי חשמל כנראה אחד להעלות ואחד להוריד שמתחברים כשלוחצים על הלחצנים של למעלה ולמטה, ויש חוט כנראה מינוש שמחובר לשני הלחצנים ורכיב שאמור כפי שהבנתי להפוך את המת כל פעם מה אמורים לחבר לnc com no?

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. מכירים את החברה? את הצבע? על המיכל רשום גם את זה new formula quick drying Acrylic Epoxy Automotive Finishes אם מישהוא יכול לעזור לי תרגישו חופשי האם הוא מתאים למתכת? פלסטיק? אבכטיח? ???

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. Started by eladh16,

שלום לכולם. יש לי אוזניות טובות מאוד שקניתי עם הנגן iAudio. לפני כמה ימים אוזניה אחת נקרעה לי. ניסיתי לחתוך את החוטים ולחבר אותם חזרה, אבל ללא הצלחה. בגלל זה פניתי אליכם, שתגידו לי, איזה חוטים בדיוק לחבר לאיפה. אז הנה התמונות: זאת תמונה של אוזניה אחת שיש לה שני חוטים. חוט אחד אדום וחוט אחד בצבע זהב(הארכה) - זאת תמונה של אוזניה אחת שיש לה גם שני חוטים. חוט אחד ירוק וחוט אחד בצבע זה- והנה רק החוט שיש לו את החיבור לנגן. זהו חוט שיש לו שלושה חוטים. חוט אחד ירוק, חוט אחד אדום ועוד חוט בצבע זהב- מה שאני עשיתי זה, חיברתי ביחד את כל חוטי הזהב של האוזניה הראשונה והאוזניה השנייה והחוט שמתחבר לנגן. אחרי זה, חיברתי את החוט האדום של האוזניה הראשונה, לחוט האדום של החוט…

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. מי יודע מאיפה אני יכול למצוא תרשים חשמלי של הפעלת צרכנים מרחוק בעזרת הרכיב DTMF CM 8870 בשילוב פלאפון נייד

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.