עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. היי חבר'ס, אני מנגן על גיטרה, ויש תוכנה הנקראת GUITAR PRO, היא בעצם מעין תוכנת תווים שמתמחה בתווים לגיטרות, ניתן למצוא לאלפי שירים תווים שיתאימו לתוכנה הזאתי. ומה שטוב בה, שהיא גם משמיעה לך את התווים, כך שאתה יודע בדיוק את הקצב. בכל מקרה היא מאוד שימושית, הבעייה שלי שיוצא לי להיות הרבה מחוץ לבית עם הגיטרה, וכשאני עובר בין הבית של אמא שלי והבית של אבא שלי, ואין לי אפשרות לקחת מחשב לכל מקום נכון? אני מעוניין לעשות מעין צג נייד שכזה, עם יציאה לאוזניות, שייתן לי להשתמש בתוכנה, וגם יציאה לעכבר כדי לשלוט על התוכנה, היא קלה (8-9 MB) ולא דורשת הרבה משאבים בכלל. למישהו יש איזה רעיון? מאיפה כדי לי להתחיל וכו' ?

• 18 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. Started by MightYaad,

יש לי מערכת שיש בה כפתור שמסובבים והוא שולט על הוויליום...יש את זה בכל מערכת... עכשיו אם אני רוצה לקחת פוטנציומטר שישמש לי כשולט על הוויליום זה אפשרי? וכמה התנגדות אני צריך שיהיה?

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. Started by LIDOR_13,

אני בן 16,אני רוצה ללמוד את הבסיס לאלקטרוניקה וחשמל,וספר נראה לי הכי נוח(כמובן שבעברית). הספר הוא בשביל ללמוד לבד,בבית. יש לכם הצעות?אם לא אז אתם יודעים אולי את מי לשאול?למי לפנות? תודה.

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. Started by amitbatito,

משיהו יכול להביא לי מדריך פשוט איך לחבר לדים למארז כי במדריך של האתר לא הבנתי כלום

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. Started by No-One,

שלום חברים מדובר במארז CORSAIR 570X (התמונה לא שלי אלא רק להמחשה) הרדיאטור אמור לשבת באותה הקונפיגורציה כמו זה שבתמונה רק שהוא 360MM. בגדול הברגים אמורים להכנס דרך פלטת מתכת שיושבת בחצים האדומים, דרך המאווררים לתוך הרדיאטור. הבעיה היא שהבגרים שלי קצרים מידי ולא מגיעים לרדיאטור בגלל תוספת ה2-3MM של הפלטה. אז התחלתי לחשוב על דרך לחבר\לחבוק את הרדיאטור ע"ג המאוורים עד לפלטה שמחזיקה את המאווררים שנראית כך: (בחצים האדומים יושבים הברגים של המאוררים, הכחולים פנויים) הבעיה היא שהרדיאטור ברוחב המאוררים בדיוק ולא בולט עד לחצים הכחולים, מה שמקשה לחבוק אותו יחד. אם למישהו יש רעיון כיצד…

6. Started by G!0®@,

טוב אני בטוח שכולכם זוכרים את המארז השקוף שלי מתחרות המודינג בת"א וזה ששיפרתי לו את המפרט אבל בצער רב וביגון קודר אני נאלך להודיע על מותו של לוח האם ASUS P4C800-E DELUXE עקב סיבות שאני לא רוצה לפרט... אז היה לי בצד מארז RAIDMAX 668 עם לוח אם ASUS P4S800D-X אז החלטתי להעביר אליו את כל החלקים (מעבד, כרטיס מסך, זכרונות, הרדיסקים, וכו'...) אז הנה כמה תמונות: המארז השקוף לפני מותו של הלוח: תמונה מקדימה: תמונה מת"א: ועכשיו תמונות של המחשב החדש אחרי מותו של הלוח: קלוזאפ על הXP120: קלוזאפ על הספק של A.C. RYAN: תמונה מקדימה כשהדלת סגורה: תמונה מקדימה כשהדלת פתוחה: ועכשיו אחרי עבודה קשה צריך להנות קצת לא? אז הנה מה שעושים אחרי עבודה כזאת קשה: אחח איזה…

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. שלום, לפניי כחצי שנה פתחתו פה נושא על עזרה במציאת כלוב של כוננים קשיחים למארז מכייוון ששלי נהרס. עד עכשיו הסתדרתי בכך שה HDD היה תלוי על כבלים באויר, אחר- כך עשיתי חורים ברצפה של המארז וחיברתי את הHDD דרך הברגים התחתוניים של הHDD(יש 4 חורים), שניסיתי לעשות הגבהה לברגים באמצעות הברגים שמשמשים הגבהה בין הלוח-אם למארז(אני מקווה שאתם מבינים למה אני מתכוון). מכיוון שלא נזהרתי וסיבבתי חזק מידי את הברגי" הגבהה" 2 מהם נשברו והברגה נתקעה בחורים התחתוניים של הHDD. לצערי הייתי צריך לחזק אותם עם אזיקונים לכלוב של הCD אבל הבעיה שזה לא אסטתי וזה עושה רעש מכייוון שהHDD מעביר הרבה רעידות וזה מרעיד את כל המארז. עכשיו חשבתי שתוכלו לעזור בלקחת מארז של CDDRIVE ישן, להוציא את תכולתו ולחבר בדר…

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by yaron266,

אני הנדסאי בכיתה יד ואני צריך חומר לימוד(קבצים לקריאה)באלקטרוניקה תקבילית ובעיקר על הנושא "ראי זרם" אני צריך את זה דחוף-

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. Started by mosheva,

שלום, אני מחפש משדר אינפרא אדום שאני יוכל לשלוט בוידאו DVD TV וכו' דרך המחשב... ז"א שבמקום לשלוט במחשב דרך שלט אני רוצה שהמחשב יהיה השלט... מישהו מכיר איך לעשות זאת? (פרסמתי באלקטרוניקה כי אני חושב שזה המקום המתאים - אם לא אנא להעביר לפורום המתאים) תודה מראש!

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by Moty_p,

איך אני יכול לדעת אם החום של הנגד הוא בסדר זאת אומרת שאני יכול להשתמש בנגד בלי חשש שהוא ישרף כי יש לי נגדים שהם מתחממים אחרי שני מהפעלתם ומתקררים שניה אחרי שאני מחבה אותם ממש ממש בצורה רצינית נכון שהיה על זה הסבר במדריך אבל לא הבנתי ממנו כלום ואני לא יכול לדעת מה מו מי על הנגד מצפה למידע

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. Started by ViPeRT,

אני רוצה לתכנן מעעגל שיפתח לי ברז חשמלי כאשר הגובה של המים במיכל יגיע לראש המיכל ויסגר שהמים מתרוקנים. יהיה מצוף וכאשר המים מגיעים לגובה מקסימלי יפתח ברז חשמלי עד שהמצוף ירד למטה והוא יסגור את הברז. ברז כזה עובד על 12V אני מבין שאני צריך ממסר אבל אף פעם לא עבדתי עם ממסר מישהו יכול לעזור לי בשרטוט מעגל בעצם מה שאני צריך זה 2 מפסקים כאשר מפסק אחד נלחץ יוצא מתח של 24 V במוצא כאשר מפסק שני נלחץ לא יוצר כלום במוצא תודה מראש.

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. Started by YOCHANAN,

אני שוקל לבנות מסך לדים ויש לי כמה שאלות השימוש הוא לצורך הצגת אנימציות לפי קצב המוזיקה / לפי קירבה (ישמש כשולחן שכשמניחים עליו כוס הלדים באותו איזור נדלקים) קודם כל הדרישות 1. המסך צריך להיות בנוי מקוביות 2.5*2.5 ס"מ ומורכב מלדים RGB 2. המסך צריך להיות מודולארי ובנוי מיחידות עצמאיות שמחוברות לארדואינו שלי (עם יכולת להוספת יחידות) 3. המסך צריך להיות עם מיקרופון כדי לפעול עצמאית (ללא מחשב) לפי המוזיקה ועם אופציה להעביר תוכניות ולשאלות 1. איך אני מחבר את הלדים ל shift register . ניסיתי לחבר לדים רגילים בצורה הזאת וזה עובד כל עוד אני שולט על לד אחד בלבד אבל אם אני רוצה לשלוט על שני לדים לדוגמא A1 ו B2 נדלקים לי ארבעה לדים כמו באיור הבא מה הצורת חיבור הנכ…

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  13. Started by Amir c,

אחרי שכבר היה נמאס לי מהמראה של המארז החלטתי סופית לצבוע אותו כמובן שאני לא עשיתי את העבודה אלא חבר בכל מקרה זה מה שיצא... http://s40.yousendit.com/d.aspx?id=0U4JYB9AAE96B20O5CJKSKJAGF זה עדיין לא גמור יש לי לסדר את הקדימה ואת החלק העליון של המארז לעשות חלון מהפרספקט שהיה בדלת המארז במקום הלהבות יש הרבה שיפורים לעשות לאט לאט בזמן פנוי אני עושה את זה בכל מקרה איך יצאה הצביעה?

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by ndv,

אז ככה, יש לי מארז ואני רוצה לפרק אותו כדי לבנות מארז HTPC ואני לא מצליח לפרק את המארז, יש משהו כזה שמחבר את כל החלקים של המארז אחד לשני, יש את זה בכל מארז אז אם אתם לא יודעים למה אני מתכוון תסתכלו על המארז שלכם ותדעו, מישהו יודע איך לפרק דבר כזה ?

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. יש לי הארד דיסק מיני של נגן ארקוס. הגודל שלו הוא 5X7 ס"מ. אין לו חיבור פינים, זה מין חריץ כזה מה אפשר לעשות איתו? [attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. מרות שנעלו לי ת'נושא הקודם..אני פותח חדש כי זה לא עזר לי..אניי צריך לעשות 2 דברים 1. לנתק ת'מאוורר וההיטסינק של המעבד (פנטיום 4) ואני לא מצליח!!, שיחררתי את הקלאצ'ים האלה שמורכבים עליו (2 הידיות האלה) אחרי שניתקתי זה פשוט לא יוצא, חיפשתי עוד ידיות או איזשהוא מנגנון להוצאת ההיטסינק ולא מצאתי.., מישהו יכול להגיד לי אייך? 2. אני צריך לחבר ת'ספארק 7+, איך אני עושה את זה בפשטות?? נ.ב אני ממש ממש חדש במודינג ואת כל השיפוץ עשיתי ביומיים ולמדתי המון ממכם (תודה רבה מאוד לbannza boy) ועזרתי הרבה אבל יש כמה דברים שאני עדיין לא יודע, אם תעזרו לי אתם גדולים!!!

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  17. שלום, אני לא כל כך מסתדר עם האנגלית אז אשמח אם מישהו יכול להסתכל בדפי נתונים ולהגיד לי מהי צריכת הזרם והמתח של כל רכיב ממש תודה! http://www.analog.com/static/importe.../ADF7023-J.pdf http://cds.linear.com/docs/en/datasheet/1963fc.pdf http://www.atmel.com/Images/doc32058.pdf

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. Started by wiz,

מה דעתכם על חור בחלון? איך לדעתכם? זה מוסיף? יפה? או שכדאי לשים אחד למעלה? פשוט היופי של חלון שהוא מראה הכל.. ואם אני תוקע איזה מאורר 120 מ"מ זה קצת הורס את האפקט, לא? מה אתם חושבים? יש לכם אולי תמונה של חלון עם מאורר 120 מ"מ? שאני יכול לראות איך זה נראה.. תודה

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. ספק כח חיצוני של מסך החליט להפסיק לעבוד פתאום. זכור לי שדובר על זה שלא אמור להיות קשה לתקן ספק כח לבד אם יודעים באיזה חלק הבעיה, אבל אין לי מושג איך מתחילים להסתכל על זה. לחילופין, היות שמדובר בספק חיצוני, אולי כדאי פשוט לקנות אחד חדש וזהו, אבל אני לא יודע מה לחפש ואיפה אפשר לקנות. תווית: http://i276.photobucket.com/albums/kk23/yonizaf/psu-label_zps3d8682e7.jpg מבפנים: http://i276.photobucket.com/albums/kk23/yonizaf/psu-in1_zps663f5d24.jpg http://i276.photobucket.com/albums/kk23/yonizaf/psu-in2_zps4e468568.jpg

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. הנה תמונה [attachment deleted by admin]

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. תשמעו התחלתי עם מודינג לפני כשבועיים ונגנבתי מזה לגמרי והבנתי שאחד מהכלים הכי שימושיים במודינג הוא דרמל ואני שתודה לאל עוד יש לי קופת בר מצווה החלטתי לקנות דרמל ויש לי כמה שאלו: 1. וולף יספיק או שאני אני צריך מקורי 2. איפה אני יכול להשיג כזה אחד כזה וראשים בשבילו 3. אם יש המלצה לדגם אני יודה מאוד תודה!!! :-*

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. שלום, רציתי לדעת אם יש מישהו שיכול לעזור לי בנוגע לשימוש בטיימרים במיקרו בקר 80C31 ( הוא עובד כמעט כמו כל בקר ממשפחת 8051). מה אני רוצה שזה ייעשה: ככה, אני מכניס לרגל במיקרו בקר (פורט 1.5) מוצא של גלאי IR, כשיש פעולה בגלאי הוא מוציא ירידת שעון למשך זמן מסויים. הבעיה היא שאני לא מצליח למדוד את הזמן הזה בעזרת המיקרו בקר, פחות או יותר עשיתי שימוש ב- TMOD=1 (16 bit) s והבנתי שצריך לעבוד עם TL0 ו TH0. יותר מזה לא הצלחתי. אשמח אם מישהו יוכל לעזור או לתת דוגמא. תודה רבה!

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. [TABLE=width: 100%] [TR] [TD=colspan: 2][/TD] [/TR] [TR] [TD=colspan: 2]היי, היום הדלקתי את האור ולהפתעתי חושך. זה השנאי- כנראה נהרס. ניסיתי להחליף נורות אך לא עזר. באיזה אחד כדאי להחליף? הוא מאוד כבד משום מה עדיף מאיביי. אביב. [/TD] [/TR] [/TABLE]

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. Started by aviram20,

טוב אחרי שפתחתי פה 60 ת'ראדים על כול הבעיות שהיו עם המסך הכול נפתר וכרגע הוא מתפקד פצצות מנהלים לא להיתעצבן הייתי להוט להפעיל אותו חחח בכול מקרה זה מסך 5 אינץ' שכול מודר רוצה כזה אצלו בהשג יד אני החלטתי שאני רוצה אותו בתור טלוזיה וליראות בו סרטים תוכניות וכאלה ובו בזמן להיות גם במחשב ולגלוש באינטרנט החלטתי גם לשים אותו במפרץ 5.25 שלי יש 3 כאלה פנוים והם היו די משעממים שהם היו רקים ופה עלתה השאלה הגדולה איך לעזאזאל אני לא מקלקל את המראה היוקרתי של המסף ומשלב אותו במפרצים אחרי הרבה מחשבות עלה לי רעיון לחתוך את מסגרת המסך ולאר מכן להתאים אותה לפרצים החיתוך הוא פשוט חתכתי עם דרמל כך שנשארו לי החיבורים המקוריים של המסך וגם החזית היפה שיש לו בקנט יש מסביב לכול מסך קנט מעוגל כ…

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. Started by mei,

איך אני אמור לגשת לשאלה כזו ? מתי אני מתייחס לנתונים ברוויה ומה הכוונה מבחינה חישובית כאשר נתון זרם ההתרה והתפיסה ? תודה אנשים ! [attachment deleted by admin]

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

חיפוש

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.