עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by thedag,

שלום, יש לי מעגל עם LM317 שממיר מתח ל 3.7v שאותו אני רוצה לחבר לרכב (12v) עכשיו ידוע שברכב יש כל מיני קפיצות מתח.... איזה קבל אני צריך לשים בתחילת המעגל בשביל שלא יהיו נפילות מתח? ואיך יודעים בידיוק איזה קבל לשים? נ.ב. האם ברכב יש גם נפילות מתח לגמרי ? (לשניה אפילו) תודה לעוזרים.....

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. Started by shaks,

אני רוצה להכין לעצמי שולחן לחדר ולמחשב תיכננתי בערך איך אני רוצה שזה יהיה ואני צריך שתעזרו לי הכנתי דגם ב3DMAX לאיך אני רוצה פחות או יותר שזה יראה: אני צריך את העזרה שלכם: א?איזה סוג שלל דבק הוא מספיק חזק וגם שקוף או לפחות שלא יראו אותו הרבה בכדי להדביק את הזכוכיות (כמו שאתם רואים המקום המיועד למחשב עשוי מזכוכית כדי שיראו את החלון של המארז ולכן גם צריך שהדבק יהיה חזק מאוד) ב.כצה ניראה לכם יעלו כל החומרים? ג. יש לכם הצעות לשיפור?

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. Started by yaron266,

אני הנדסאי בכיתה יד ואני צריך חומר לימוד(קבצים לקריאה)באלקטרוניקה תקבילית ובעיקר על הנושא "ראי זרם" אני צריך את זה דחוף-

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. Started by TheUsed,

אני יודע שאני הולך לעשות מעצמי צחוק.. אבל מה לעשות, יש גם כאלה שלא יודעים מהחיים שלהםP: בקיצור- יש לי נגד משתנה בעל 6 חיבורים(תמונה 1). הבעיה היא שלא הצלחתי לגרום לזה לעבוד.. שיחקתי עם זה שעה.. חיברתי את החוטים בכל צורה אפשרית (נראה לי).. אולי מישהו יוכל להגיד לי בפשטות איך מחברים את החוטים? איפה הכניסה, איפה היציאה וכו..? אני אוסיף עוד סירטוט שאודה לכם אם תוסיפו אליו את התשובה לשאלה הקודמת..(: 10X [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. Started by ndv,

אז ככה, יש לי מארז ואני רוצה לפרק אותו כדי לבנות מארז HTPC ואני לא מצליח לפרק את המארז, יש משהו כזה שמחבר את כל החלקים של המארז אחד לשני, יש את זה בכל מארז אז אם אתם לא יודעים למה אני מתכוון תסתכלו על המארז שלכם ותדעו, מישהו יודע איך לפרק דבר כזה ?

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. שלום, אני לא כל כך מסתדר עם האנגלית אז אשמח אם מישהו יכול להסתכל בדפי נתונים ולהגיד לי מהי צריכת הזרם והמתח של כל רכיב ממש תודה! http://www.analog.com/static/importe.../ADF7023-J.pdf http://cds.linear.com/docs/en/datasheet/1963fc.pdf http://www.atmel.com/Images/doc32058.pdf

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by se7en,

שלום אם אני רוצה לחבר כמה לדים ללוח כשההרדיסק פועל, איך אני עושה את זה? טורי או מקבילי? האם היציאה הרגילה מהלוח ללד של ההרדיסק תעמוד במתח של...נגיד 10 לדים?

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by Dave Behr,

שלום לפורום, מה משמעות הסימול על טיימר : 16(8) A או בשעון אחר : 16(3) A ?. תודה

9. שלום קיבלתי מחבר לתקן ספק כוח של LITEON של 310W. מסתבר שהמאוורר היה תפוס. פתחתי הכל ושימנתי את המאוורר אבל הוא לא הסתובב פירקתי אותו והיה נראה שכנראה כל הסלילים התחממו מידי ולכן הוא לא מתפקד מכיוון שלא היה קונקטור מסודר, חתכתי את החוטים שלו והלחמתי במקומו מאוורר אחר שיש לי (בדקתי אותו מול ספק DC שהוא עובד, והוא באמת תקין). אחרי ההלחמה סגרתי הכל וחיברתי למחשב הספק פועל אבל המאוורר כאילו בהתחלה נותן תזוזה קטנה, אבל לא מסתובב. האם יתכן ובספקים כאלו המאוורר צריך לפעול רק אחרי טמפ' מסויימת? או שמשהו דפוק במעגל? (בדקתי שוב, המאוורר תקין). חשבתי שאולי אני יכול למשוך מתח במקביל מאחד המולקסים.

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by g2a2l2,

מישהו אולי יכול לעשור לי אני צריך לבנות מריץ של 3 מנורות שיריץ אותם כמו רמזור חיפשתי בהמון מקומות ולא מצאתי

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  11. Started by card,

שלום במשקף גלים, האם אנחנו צריכים לעבור ממצב x1 למצב x10 החל מתדר מסוים? אם כן, מהו התדר? תודה

12. Started by Hitman_47,

אז ככה אני רוצה לעשות קירור למחשב יש לי במיקלט מקרר ישן שאבא רוצה ליזרוק והוא שאל עם אני יכול לקחת את הקירור מישם והכניס אותו למחשב אז אמרתי רעיין מענייין! עכשין העם זה אפשרי אני חושב לחבר רק למעבד ולכירור של הלוח והכרטיס מסך עכשיו העם זה נישמע בסדר כיאלו זה לא ידפוק את המחשב ????

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by GetRich,

אני רוצה להפעיל לד בעזרת סוללות רגילות, כמה סוללות אני צריך? וצריך נגד בשביל זה? תודה.

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by NiceShoTe123,

שלום. אני צריך קופסה שמתאימה למפרץ ה5.25". פשוט קופסאת פלסטיק בצבע שחור בעלת חורים לברגים במקומות המתאימים ופאנל קידמי חלק ונקי בגודל המדויק של כוננים רגילים. המארז הוא ANTEC 300 והפאנל הקדמי ניתן לפירוק קל. אז הקופסה צריכה להיות כמו בגודל של כונן רגיל כדי להתאים. זה ישמש לאיזה פרויקט. בהתחלה חשבתי לשים רכיבים על כיסוי של המארז ואת המעגל בתוך המארז אבל זה מונע מהפאנל הקדמי מלהתפרק. עלה לי רעיון של לחבר את המעגל לפאנל באמצעות כבל DVI זכר-נקבה ואז יהיה אפשר לפרק אותו. אבל אני מנסה לפשט עניינים אז אני צריך כזאת קופסה.

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. שלום היום המורה שלי באלקטרוניקה הסבירה על התנגדות נראה לי ואמרה שמסמנים בסימן כזה של חצי עיגול כאשר החצי הריק נוטה למטה ויש 2 קוים משתי הצדדים למטה. והיא אמרה שזה נקרא אום, ואני תמיד חשבתי שלא כותבים אום אלא כותבים אוהם, האם צדקתי? תודה

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. ראיתי את המדריך ב"מדריכים שלכם" עכשיו יש לי מאוור נוסף שאני לא משתמש בו , והכרטיס מסך שלי באמת עולה באש [70-80 מעלות במאמץ] רציתי לדעת אם זה באמת יעזור לי לעשות את זה , ועד כמה זה ישפיע , או שזה בכלל לא יעזור.... גם אמרו לי שזה ימלא לי תכרטיס מסך במלא אבק וזה יכול להרוס לי תכרטיס זה המדריך שעליו אני מדבר: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=70957.msg615747#msg615747 תודה מראש על התגובות!

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. Started by eegg,

האם זה אפשרי אני רוצה את זה לבדיקת מודים של usb והdata+,- לא יהיו מחוברים ואיזו נגד אני צריך להשתמש? כדי להפוך את ה 9V מהבטריה ל5V בusb

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. למי ששם לב, צורף השבת לעיתון מוסף של הום סנטר בין השאר, שמתי את העין שלי על המקדחת עמוד שבמבצע הכלי הנ"ל הוא מאוד שימושי, אך עד כה היה מחוץ לטווח מגעתם של מודרים רבים עקב מחירו היקר המוצר הנ"ל עולה ממש זול, אומנם עדיין לא יצא לי לראות את הכלי, ולבחון מה טיבו אך במחיר שלו - שווה לבדוק אותו (350 ש"ח) אני אשתדל ללכת לבחון את הכלי, ולתת עליו מידע שימושי, בנוסף ליתרונות ולחסרונות. בלי קשר לת'ארד עצמו, אני אשתדל לפרסם מבצעים שונים כדי שהמודרים שביננו יוכלו להשיג כלים במחירים טובים יותר. וכמובן לתת חוו"ד לגבי המוצר אשמח לשמוע תגובות על היוזמה הנ"ל (מעוניינים או לא?) וכמובן - תצביעו בסקר..

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. אורח ztos--
    Started by אורח ztos--,

הינא 6 תמונות בהם תראו תמארז. ואל תשכחו לכתוב דגובות. תודה-גיל. ;D ולתמונות: http://img59.echo.cx/img59/2908/19qb1.jpg http://img127.echo.cx/img127/6170/49jj.jpg http://img127.echo.cx/img127/6175/38kv.jpg http://img167.echo.cx/img167/5714/59eb.jpg http://img167.echo.cx/img167/8941/64gk.jpg http://img59.echo.cx/img59/9648/27vy.jpg

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. היי חבר'ס, אני מנגן על גיטרה, ויש תוכנה הנקראת GUITAR PRO, היא בעצם מעין תוכנת תווים שמתמחה בתווים לגיטרות, ניתן למצוא לאלפי שירים תווים שיתאימו לתוכנה הזאתי. ומה שטוב בה, שהיא גם משמיעה לך את התווים, כך שאתה יודע בדיוק את הקצב. בכל מקרה היא מאוד שימושית, הבעייה שלי שיוצא לי להיות הרבה מחוץ לבית עם הגיטרה, וכשאני עובר בין הבית של אמא שלי והבית של אבא שלי, ואין לי אפשרות לקחת מחשב לכל מקום נכון? אני מעוניין לעשות מעין צג נייד שכזה, עם יציאה לאוזניות, שייתן לי להשתמש בתוכנה, וגם יציאה לעכבר כדי לשלוט על התוכנה, היא קלה (8-9 MB) ולא דורשת הרבה משאבים בכלל. למישהו יש איזה רעיון? מאיפה כדי לי להתחיל וכו' ?

• 18 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. אהלן קודם כל לא מצאתי כותרת יותר מתאימה אבל אם תחשבו על משהו תיגדו לי בבקשה עכשיו...... נכון חברת החשמל מחשבת כמה חשמל אנחנו צורכים ולפי זה גובה כסף לפי כמה קילו וואט לשעה אנחנו לוקחים? יופי...... וואט זה אמפר כפול וולט נכון כל השקעים בבית וגם המשולשים מחוברים במקביל....... כלומר כל הבית מקבל 220 וולט וכל השקעים מחוברים למקור במקביל לכן כל שקע מקבל 220 וולט... עכשיו כמו שכולנו (רובנו לפחות) יודעים...... אם כמה דברים מחוברים במקביל המתח שלהם שווה אבל הזרם לא.......... וככה חברת החשמל יודעת כמה חשמל לוקחים..... לפי מה אמפר אנחנו צורכים..... אבל אם נגיד אני אחבר לשקע אחד (של 220 וולט מן הסתם).... שני מכשירים שכל אחד דורש 15 וולט...... בטור אז הם יקחו אותו זרם כי כמו שכולנו י…

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. Started by amitbatito,

משיהו יכול להביא לי מדריך פשוט איך לחבר לדים למארז כי במדריך של האתר לא הבנתי כלום

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. אני מתכוון לעשות פרויקט שמערב קריאה וכתיבה מUSB. אני מתכנן להתבסס על אחד מPIC למיניהם , ואני רק בתחילת הדרך כך שאין לי יותר מדי מושג. אציין שיש לי ידע טוב מאוד ב C, אך מועט מאוד ב ASM.. אם תוכלו להכווין אותי לספרות מקצועית טובה, או אפילו אתר טוב שיודע להסביר.. תודה רבה לכל העוזרים!

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. שבת שלום לכולם, חיפשתי באינטרנט מעגלים של משדרים ומקלטים של אינפרא-רד המשולבים עם ריליי, הכוונה שלי היא ליצור שני מעגלים: האחד שלט (מעגל קטן ולא מסובך אני חושב) והשני הוא מקלט אינפרא המשולב עם ריליי ככה שנגיד אני יכול לחבר אותו ל-220V בבית ולהפעיל בשלט את המנורה על השולחן או דברים אחרים.... אז ככה מצאתי את השרטוט הזה שכולל את שני השרטוטים שאני מחפש, יש פה את כל המידע על השרטוט והערות: Infa-Red Remote Control I have received a number of emails requesting schematics for infa-red remotes. So here is one. This remote transmits a tone using an infa-red LED. This tone is decoded by the receiver. Since the receiver only switches when it "hears" the tone, there are no accide…

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. האם אפשר לחבר seven segment ליציאה פרללית?.. ולשלוט בו דרך המחשב?.. כמו עם LCD?

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.