עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. אהלן קודם כל לא מצאתי כותרת יותר מתאימה אבל אם תחשבו על משהו תיגדו לי בבקשה עכשיו...... נכון חברת החשמל מחשבת כמה חשמל אנחנו צורכים ולפי זה גובה כסף לפי כמה קילו וואט לשעה אנחנו לוקחים? יופי...... וואט זה אמפר כפול וולט נכון כל השקעים בבית וגם המשולשים מחוברים במקביל....... כלומר כל הבית מקבל 220 וולט וכל השקעים מחוברים למקור במקביל לכן כל שקע מקבל 220 וולט... עכשיו כמו שכולנו (רובנו לפחות) יודעים...... אם כמה דברים מחוברים במקביל המתח שלהם שווה אבל הזרם לא.......... וככה חברת החשמל יודעת כמה חשמל לוקחים..... לפי מה אמפר אנחנו צורכים..... אבל אם נגיד אני אחבר לשקע אחד (של 220 וולט מן הסתם).... שני מכשירים שכל אחד דורש 15 וולט...... בטור אז הם יקחו אותו זרם כי כמו שכולנו י…

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. Started by g2a2l2,

מישהו אולי יכול לעשור לי אני צריך לבנות מריץ של 3 מנורות שיריץ אותם כמו רמזור חיפשתי בהמון מקומות ולא מצאתי

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  3. שלום לכולם, הגעתי למצב שיש לי כבר על הרצפה איזה ארבעה שנאים, מסך, כרטיס קול, מיקסר, מודם וכו' דבר ראשון נמאס לי שהם על הרצפה, ואני רוצה לבנות להם מדף\תאים כאלה, ואשמח מאד על הדרך להוריד את השדה שהם פולטים מהסיבה שאני מקליט מוזיקה, ושומע זימזומים והיסים, האפשרויות העומדות בפניי הן עץ, אלומיניום, פלדה ופרקספקס, רק שבעניין הפרספקס אני מפחד שיהיה מצב של חשמל סטטי ופריצה תהיה לא נעימה, אשמח לתגובות, תודה מראש, גיא

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. Started by Vatos-Locos,

האמת התלבטתי אם לשים בקירור או במודינג, החלטתי בסוף לשים במודינג כי הלאפינג בכל מקרה לא יהיה לגוף קירור אני רוצה לדעת איך להחליק בצורה מושלמת מתכת, כמו שעושים לתחתית של היטסינקים. יש לי נייר: waterproof: abrasive paper 1200 תודה (:

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. שלום, לפניי כחצי שנה פתחתו פה נושא על עזרה במציאת כלוב של כוננים קשיחים למארז מכייוון ששלי נהרס. עד עכשיו הסתדרתי בכך שה HDD היה תלוי על כבלים באויר, אחר- כך עשיתי חורים ברצפה של המארז וחיברתי את הHDD דרך הברגים התחתוניים של הHDD(יש 4 חורים), שניסיתי לעשות הגבהה לברגים באמצעות הברגים שמשמשים הגבהה בין הלוח-אם למארז(אני מקווה שאתם מבינים למה אני מתכוון). מכיוון שלא נזהרתי וסיבבתי חזק מידי את הברגי" הגבהה" 2 מהם נשברו והברגה נתקעה בחורים התחתוניים של הHDD. לצערי הייתי צריך לחזק אותם עם אזיקונים לכלוב של הCD אבל הבעיה שזה לא אסטתי וזה עושה רעש מכייוון שהHDD מעביר הרבה רעידות וזה מרעיד את כל המארז. עכשיו חשבתי שתוכלו לעזור בלקחת מארז של CDDRIVE ישן, להוציא את תכולתו ולחבר בדר…

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. מה עושים ? ישמצב המעבד נשרף ? זאת המערכת <<<<

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. מי יודע מאיפה אני יכול למצוא תרשים חשמלי של הפעלת צרכנים מרחוק בעזרת הרכיב DTMF CM 8870 בשילוב פלאפון נייד

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by eegg,

האם זה אפשרי אני רוצה את זה לבדיקת מודים של usb והdata+,- לא יהיו מחוברים ואיזו נגד אני צריך להשתמש? כדי להפוך את ה 9V מהבטריה ל5V בusb

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. Started by yaron266,

אני הנדסאי בכיתה יד ואני צריך חומר לימוד(קבצים לקריאה)באלקטרוניקה תקבילית ובעיקר על הנושא "ראי זרם" אני צריך את זה דחוף-

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. טוב אזז רציתי לעשות חלון במארז שלי ואין לי תקציב לפרספקס,לעומת זאת יש לי מסך דיי חדש שהלך לעולמו אחרי שנתתי לו צ'פחה טובה.. טוב שאלה שלי,החלון שיש למסך (זה שרואים דרכו)הוא זכוכית? אם לא אז אני אחקח אתהזכוכית ויעשה ממנה חלון,אני חושב שזה זכוכית אבל אני צריך לדעת לפני שאני סתם עושה עבושה,אם זה זכוכית יהיה כיף כי אז אפשר להרוס אותו עם פטישים!!!

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. שבת שלום לכולם, חיפשתי באינטרנט מעגלים של משדרים ומקלטים של אינפרא-רד המשולבים עם ריליי, הכוונה שלי היא ליצור שני מעגלים: האחד שלט (מעגל קטן ולא מסובך אני חושב) והשני הוא מקלט אינפרא המשולב עם ריליי ככה שנגיד אני יכול לחבר אותו ל-220V בבית ולהפעיל בשלט את המנורה על השולחן או דברים אחרים.... אז ככה מצאתי את השרטוט הזה שכולל את שני השרטוטים שאני מחפש, יש פה את כל המידע על השרטוט והערות: Infa-Red Remote Control I have received a number of emails requesting schematics for infa-red remotes. So here is one. This remote transmits a tone using an infa-red LED. This tone is decoded by the receiver. Since the receiver only switches when it "hears" the tone, there are no accide…

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. Started by GetRich,

אני רוצה להפעיל לד בעזרת סוללות רגילות, כמה סוללות אני צריך? וצריך נגד בשביל זה? תודה.

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by Arik.G,

כבר מזמן שאני רוצה להרכיב את החריטה שהכנתי לפרוייקט ישן שלא התממש. אז היום סוף סוף ביצעתי את זה:

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by se7en,

שלום אם אני רוצה לחבר כמה לדים ללוח כשההרדיסק פועל, איך אני עושה את זה? טורי או מקבילי? האם היציאה הרגילה מהלוח ללד של ההרדיסק תעמוד במתח של...נגיד 10 לדים?

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. Started by Wild Blue,

הגיעו לידי כל מני חלקים ממחשב נייד השאלה שלי היא אם אפשר לחבר את החלקים הללו ללוח של מחשב רגיל ולהפעיל אותם. החלקים שיש לי הם: הארד דיסק 10 GB של IBM DVD של טושיבה המקלדת העכבר מגע והמסך (17 אינץ') יש לי גם את המעבד והזיכרון אבל אני מנחש שלהם אין ממש שימוש החלקים הם ממחשב נייד של קומפקט להארד דיסק אני קונה כבל מתאם בכ100 ש"ח ככה שבעיה לחבר אותו למחשב גיל אני פותר. אבל לDVD אין משהוא שנראה לי קיים יש למשהוא ניסיון בהכנה/ או בקניה של כזה דבר? כמו כן האם יש דרך 'להחיות' את המקלדת או העכבר מגע ולהשתמש בהם ? בקשר למסך הבנתי שזה די בלתי אפשרי או שיש איזה חידוש בתחום? יש לי ידע בסיסי בהלחמה ומחשבים אבל לא הרבה מעבר לזה ככה שהסברים מפורטים לרמה של מתחיל יתקבלו בברכה. אם צריך …

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. ספק כח חיצוני של מסך החליט להפסיק לעבוד פתאום. זכור לי שדובר על זה שלא אמור להיות קשה לתקן ספק כח לבד אם יודעים באיזה חלק הבעיה, אבל אין לי מושג איך מתחילים להסתכל על זה. לחילופין, היות שמדובר בספק חיצוני, אולי כדאי פשוט לקנות אחד חדש וזהו, אבל אני לא יודע מה לחפש ואיפה אפשר לקנות. תווית: http://i276.photobucket.com/albums/kk23/yonizaf/psu-label_zps3d8682e7.jpg מבפנים: http://i276.photobucket.com/albums/kk23/yonizaf/psu-in1_zps663f5d24.jpg http://i276.photobucket.com/albums/kk23/yonizaf/psu-in2_zps4e468568.jpg

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. היי, במסגרת המודינג שאני עושה למחשב התחלתי לעשות את פרוייקט הלדים המהבהבים של הP2. פרוייקט עם חיבורים לא מסובכים, אני רק צריך חיבור מולקס ואולי להחליף את הלדים לUB, ואני מסיים. הבעיות שלי פשוטות: 1. אני לא בטוח אם חיברתי את הלדים טוב - בסכמה זה מוצג ממש כציור של לד, אבל אני רוצה להיות בטוח. 2. חיבור הP2 מכיל 3 רגליים: 2 קצרות בצדדים ואחת גדולה בצדדים (תראו בתמונה). האם הגדולה היא אדמה 100%? תודה מראש! החיבורים עד עכשיו: חיבור הP2: מחובר חיבור הP2: פתוח מהפלסטיק עוד תמונה של הP2 פתוח עוד אחת ממבט על, קצת מטושטשת תודה לImageshack.us על אירוח התמונות (צריך לכתוב אם לא נותנים קישור לדף עצמו : )

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. Started by eladh16,

שלום לכולם. יש לי אוזניות טובות מאוד שקניתי עם הנגן iAudio. לפני כמה ימים אוזניה אחת נקרעה לי. ניסיתי לחתוך את החוטים ולחבר אותם חזרה, אבל ללא הצלחה. בגלל זה פניתי אליכם, שתגידו לי, איזה חוטים בדיוק לחבר לאיפה. אז הנה התמונות: זאת תמונה של אוזניה אחת שיש לה שני חוטים. חוט אחד אדום וחוט אחד בצבע זהב(הארכה) - זאת תמונה של אוזניה אחת שיש לה גם שני חוטים. חוט אחד ירוק וחוט אחד בצבע זה- והנה רק החוט שיש לו את החיבור לנגן. זהו חוט שיש לו שלושה חוטים. חוט אחד ירוק, חוט אחד אדום ועוד חוט בצבע זהב- מה שאני עשיתי זה, חיברתי ביחד את כל חוטי הזהב של האוזניה הראשונה והאוזניה השנייה והחוט שמתחבר לנגן. אחרי זה, חיברתי את החוט האדום של האוזניה הראשונה, לחוט האדום של החוט…

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. Started by DXT,

אוקי אז ככה אני מתכנן לקנות מארז שחור עם DVD שחור, רק שיש לי כבר צורב לבן והוא לא רע בכלל(24x12x48) ואין לי חשק לבזבז עוד 250 ש"ח עבור משהו שאני לא באמת צריך. אז אני רוצה לדעת איך אני יכול לצבוע את הכונן שלי, וכמה זה יעלה לי? תודה

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. Started by ido-nava,

האם זה אפשרי ?

• 17 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. Started by Lapland,

יש איזה דרך להלדיק תמחשב בלי מארז ?

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. Started by amitbatito,

משיהו יכול להביא לי מדריך פשוט איך לחבר לדים למארז כי במדריך של האתר לא הבנתי כלום

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. אני רוצה להשתמש בו לחיתוך המארז (דה) עכשיו מה אני אמור לחבר שיחבר את הדיסקית הקטנה שאמורה לשמש אותי בחיתוך המארז?

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. האם אפשר לחבר seven segment ליציאה פרללית?.. ולשלוט בו דרך המחשב?.. כמו עם LCD?

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. [TABLE=width: 100%] [TR] [TD=colspan: 2][/TD] [/TR] [TR] [TD=colspan: 2]היי, היום הדלקתי את האור ולהפתעתי חושך. זה השנאי- כנראה נהרס. ניסיתי להחליף נורות אך לא עזר. באיזה אחד כדאי להחליף? הוא מאוד כבד משום מה עדיף מאיביי. אביב. [/TD] [/TR] [/TABLE]

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.