עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by yossik17,

הייי שלום אני רוצה לעשות תאורת לדים. איך לחבר את הלדים מבחינת כבלים. כלומר,איזה רגל לחבר לחוט שחור אדום,צהוב..וכנ"ל לגביי נגדים... אם אפשר אז תראו לי תרשים או משהו.... נ.ב. איזה הספק מגיע לכונן דיסקטים?

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. Started by mzlbat,

היי אני אוהב לשחק בחושך אבל תמיד מתקשה לראות את האותיות של המקלדת , וחשבתי להחליף את הנורה הצהובה בלד פנס ולעשות לו הגבהה ( אני חושב לסדר את זה כמו באנטנה של הרדיו -לא טלסקופית אלה לשים מאחורי המקלדת וכשאני ישתמש יעשה לזה סיבוב שיהיה כלפי מעלה ) השאלה היא אם המתח יחזיק לד פנס ? אם עשו את זה אפשר לינק -מדריך

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. Started by וזאנה,

שלום קיבלתי מסך שלא נידלק דגם MAG גודל 19 החלפתי כבל ועדין לא עובד איך אני יכול לעלות על התקלה ומה צריך לבדוק ראשון והאם יש סדר מסויים של בדיקות ? אם כן אפשר מדריך תודה לעוזרים

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. Started by Ac-Boy,

שלום כבר פתחתי את הדיון ועדיין לא הבנתי שאלתי 3 אנשים שונים וזה עדיין לא מובן לי.. לתוהים ביניכם, אני לא אוטיסט. מהו מתח? מה ההבדל בין מתח לוואט?

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. שלום קיבלתי מחבר לתקן ספק כוח של LITEON של 310W. מסתבר שהמאוורר היה תפוס. פתחתי הכל ושימנתי את המאוורר אבל הוא לא הסתובב פירקתי אותו והיה נראה שכנראה כל הסלילים התחממו מידי ולכן הוא לא מתפקד מכיוון שלא היה קונקטור מסודר, חתכתי את החוטים שלו והלחמתי במקומו מאוורר אחר שיש לי (בדקתי אותו מול ספק DC שהוא עובד, והוא באמת תקין). אחרי ההלחמה סגרתי הכל וחיברתי למחשב הספק פועל אבל המאוורר כאילו בהתחלה נותן תזוזה קטנה, אבל לא מסתובב. האם יתכן ובספקים כאלו המאוורר צריך לפעול רק אחרי טמפ' מסויימת? או שמשהו דפוק במעגל? (בדקתי שוב, המאוורר תקין). חשבתי שאולי אני יכול למשוך מתח במקביל מאחד המולקסים.

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. טוב אזז רציתי לעשות חלון במארז שלי ואין לי תקציב לפרספקס,לעומת זאת יש לי מסך דיי חדש שהלך לעולמו אחרי שנתתי לו צ'פחה טובה.. טוב שאלה שלי,החלון שיש למסך (זה שרואים דרכו)הוא זכוכית? אם לא אז אני אחקח אתהזכוכית ויעשה ממנה חלון,אני חושב שזה זכוכית אבל אני צריך לדעת לפני שאני סתם עושה עבושה,אם זה זכוכית יהיה כיף כי אז אפשר להרוס אותו עם פטישים!!!

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by idan1836,

יש לי פלאפון מוטורולה עם מסך קטן ואני לא רוצה ממש ת'פלאפון! אז חשבתי להוציא את המסך ולשים באחד הפאנלים של שבקדמת המארז.. אפשרי? :

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by Moty_p,

היי קניתי את המוצר הבא: http://my.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?MyEbayBeta&MyeBay=&guest=1 וחשבתי.. איך אפשר עם או בלי המוצר הזה לעשות שיהיה מתח ללד רק כאשר אין שמש והפאנל הסולרי לא מקבל חשמל?

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. הנה את הסקיצה הזאת אחותי הכינה איך הסקיצות??? השטח של הוורוד זה יהיה פרספקט והשטח הירוק יהיה מאוורר מיתחת(בתוך) המארז כל זה ימוקם על גג המארז... [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. אין לי רב מודד לצערי בבית ורציתי לדעת איפה הסוני מוציא 12 V על הלוח, אם משיהו במקרה יודע אשמח לדעת . תודה

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  11. Started by Crazy Timmy,

שלום לכולם ברצוני לבנות מקלט אינפרא אדום למחשב מצאתי סירטוט מה שרצתילדעת האם מישהו כבר הרכיב לפי המעגל הזה וזה עבד לו .?... את העינית יש לי ממכשיר DVD ישן ככה שיש לי את כול הרכיבים תודה לעוזרים או שעדיף את המעגל השני ? [attachment deleted by admin]

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. אני רוצה לבנות מכשיר שיבדוק כמה פעמים דלת נפתחה ונסגרה, כולל באיזה שעות איך אני מתחיל?

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by מלאךשחור,

בפעם הראשונה ששמעתי את המילה הזאת לא ממש הבנתי מה זה התחלתי לחפש ברשת עוד ועוד ואז מצאתי את האתר הזה HWZONE ראיתי קצת תמונות למדתי והבנתי! התחלתי לעבוד על המארז של המחשב הישן שלי (פנטיום 2 שהלך לעולמו) צבעתי אותו בשחור (כמובן הצבע האהוב עלי) כפתורים בכחול (גם אהוב עלי אבל פחות) כמובן שהוצאתי מתוך המארז את הכל הכל!!! עשיתי לו קידוחים וחיתוכים עם כוסות ומקדחים במיוחד בשביל מאווררים כל אחד לגודל שלו לאחר מכן עבדתי על שיוף המארז מכל כיוון שהיה צריך בצד שמאל פתחתי לו חלון מרובע, וניקיתי אותו טוב! אחרי שסיימתי עם החיתוכים והשיופים התחלתי לצבוע את כל המארז בשחור! יצא פשוט סוף הדרך! לאחר שסימתי לצבוע, התחלתי להרכיב. הרכבתי את הלוח אם(שיפרתי אותו עכשיו מפנטיום 2 לפנטיום 3) וכל הכר…

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. איך עושים חרטית על הפספקט? למשהו יש שלבים אני רוצה לעשות קצת מודינג על המארז הבא: http://noacomp.co.il/Product.asp?productid=1528&catcode=344 מה אתם הייתם ממליצים לי לעשות למארז. ...

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. Started by yossi555555,

שלום לכולם שבוע טוב רציתי לעשות איזה מוד קטן למארז שלי יש לי אפשרות לחבר שני מאוורים מקדימה ורציתי לחבר שלושה שיהיו מחוברים כמו ברידיאטור אחד אל השני יש לי כבר מתאמים לחיבור הזה אם הם שלושתיהם יחד א אני שם אןתם ישירות על גוף המארז ולא על הCAGE של ההארד דיסקים ואז יהה שם זרימה הרבה יותר חזקה כי הCAGE בנוי כמו פילטר הבעיה זה איך לחבר אותם אחד אל השני? אני צריך איזה מחבר או משהו יש למיהו רעיון ? תודה

16. שלום, יש לי צורך בפוטנציומטר שיווסת לי את עוצמת הקול בכניסה של מגבר קטן (מבוסס TDA 2004). ניסיתי לחבר לי פוטנציומטר של 20K אום, הכל עובד טוב אבל לא כמו שאני רוצה. אני משתמש רק בחצי מהפוטנציומטר ואפילו פחות (כשאני מסובב יותר מזה הווליום פשוט יותר מידי חזק) הפונטנציומטר הוא כפול כמובן (שני ערוצים=סטריאו) השאלה שלי היא איזה ערך של פוטנציומטר אני צריך כדי שאוכל לסובב את הפוטנציומטר עד הסוף וכך לשלוט יותר טוב על הווליום? או האם בכלל כדאי לי לבנות פוטנציומטר דיגיטלי (עם שני לחצנים רגעיים - אחד להנמכה ואחד להגברה)? ומה היתרונות בכל אחד מהם? תודה רבה, ניב

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. Started by Idanez,

הסבר קצר מה אני רוצה ולמה. אני מחפש תרשים של איך להרכיב מפסק אינפרא אדום. אני רוצה לכוון פרוג'קטור לחנייה.. בין הפרוג'קטור לרשת החשמל לשים מפסק שעובד על אינפרא שבעצם ברגע שאני מגיע לחנייה אני יכול להדליק את האור בלחיצת כפתור. וכמובן שאני יוצא ממנה לכבות אותו שוב בלחיצת כפתור מהרכב... לא צריך הסברים מיוחדים.. רק את התדפיס של המעגל החשמלי. תודה לכל מי שיענה.. לילה טוב

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. Started by MoRtZkInG,

אני יודע שהצמונות לא משהו (אם אפשר להגיד לא משהו על דבר כזה בכלל), אבל זה מה יש, המצלמה השניה מקולקלת... בכל מקרה, הנה תמונות של הפאן באס שבניתי יחד עם אחי, וגם של החלון, הדלת הצבועה עם המאוורר לדים עליה צריך עוד להמשיך, לצבוע את שאר המארז, לעגל כבלים, וכו', אבל הוא חייל ועכשיו מתחילים מועדי ב' בטכניון, אז...

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. שלומות, החלטתי החלטה נבונה לאחרונה: במקום לשלם יותר על דגמי אוזניות אלחוטיות שמבוססות על דברים שבדר"כ לא נוחים לי (בלוטוס', אין בכל מחשב או טלוויזיה), אני אבנה זוג מכשירים קומפקטיים: משדר ומקלט. המקלט יתחבר לאוזניות, והמשדר לחור השמע של המדיה. שניהם יעבדו על גלי רדיו fm, באותו תדר. עכשיו, כדי למנוע תקיעות לא רצויות וקיזוזים בסאונד אני ארצה שזה יהיה בתדר גבוה, לא? וכדי שלא יהיה רעש ויהיה אודיו באיכות גבוהה, אני צריך - High pass filter? לא כ"כ נכנסתי לתחום גלי הרדיו אף פעם..

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. Started by carmel134,

מישהו יכול להגיד לי איך להדפיס מדבקות למחשב הורדתי קובץ עם מדבקות אבל איך אני מדביק אותם מישוה יכול להסביר (אפשר לקנות?? איפה??)

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  21. Started by amitbatito,

משיהו יכול להביא לי מדריך פשוט איך לחבר לדים למארז כי במדריך של האתר לא הבנתי כלום

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. אני צריך משחת הלחמה, איפה אפשר להשיג אותה באזור כפר סבא? ואם כבר מה עדיף, הנוזלי או המוצק? תודה.

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. Started by eyalgp,

לצורך החלפת ספק מעניין אותי לדעת: לדוגמא אם במערכת מחשב שצורכת 250W במאמץ ו100W במנוחה, הצריכת חשמל בפועל תיהיה זהה עם ספק 300W ועם ספק700W? ומה לגבי פליטת חום, היא תהיה גבוהה בכל מקרה עם ספק 700W?

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. Started by ja_man,

שלום רב, אני עובד על פרוייקט פשוט שבו אני משתמש במעגל שאני מרכיב לבקרת טמפרטורה. המעגל מודד טמפ', המידע שהחיישן (LM35) מוציא עובר הגברה דרך LM324 ומשם לממיר ADC0804 ומשם לתוך ערכת פיתוח של ALTERA FLEX 10K. לפי קוד שכתבתי, הערכה תפעיל שלושה מנועי קירור (לדים), כל מנוע יתחיל את פעולתו לפי הטמפרטורה שאני אקבע באמצעות מקלדת לכל מנוע בנפרד. את הטמפ' הנמדדת ואת נקודת העבודה של כל מנוע אני מציג על 7SEG שעל ערכת הפיתוח, הלדים עצמם מולחמים למעגל שלי. כרגע אני עובד על ספר לפרוייקט וקצת חסר לי מידע. קראתי בכל מני מקומות שהרכיב LM35 צריך נגד קטן יחסית במוצא שלו, ואצלי במעגל אין לו שום נגד, היציאה שלו מחוברת ישירות למגבר (התנגדות הכניסה של מגבר היא אינסופית) האם בגלל קונפיגורציה הנ"ל …

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. יש לי שאלה קטנה , האם אפשר לבנות את זה : על ידי ארדואינו ? ואם כן אז איזה רכיבים עוד אני צריך . תודה

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים