עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. אני מתחיל לתכנן מארז בצורת קוביה. הקוביה תהיה 40 על 40 על 40 השלד יהיה בנוי ממוטות ריבועיים מאלומיניוום של 3x3 או 4x4 בתמונות אין אותם אבל זה ישתנה בשרטוט הבא. הדפנות יהיו בנוי אלומינום כנראה 2ממ שלעתי מספיק ולא יקר מדי. ויש גם את הצד הקדמי שיהיה מפרספקס של 3ממ יהיה כנראה 2 מקומות לדי וי די או משהו בסלוטים גדלום יהיה מקום ל3-4 דיסקים קשיחים למרות שיש לי רק 2 יהיו יותר מ5 מאוורי 120 ממ על שקט כמובן בטח 7 ולט : תנו דעות ועצות

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. Started by mosheva,

שלום, אני מחפש משדר אינפרא אדום שאני יוכל לשלוט בוידאו DVD TV וכו' דרך המחשב... ז"א שבמקום לשלוט במחשב דרך שלט אני רוצה שהמחשב יהיה השלט... מישהו מכיר איך לעשות זאת? (פרסמתי באלקטרוניקה כי אני חושב שזה המקום המתאים - אם לא אנא להעביר לפורום המתאים) תודה מראש!

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. הנה תמונה [attachment deleted by admin]

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. Started by mei,

איך אני אמור לגשת לשאלה כזו ? מתי אני מתייחס לנתונים ברוויה ומה הכוונה מבחינה חישובית כאשר נתון זרם ההתרה והתפיסה ? תודה אנשים ! [attachment deleted by admin]

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. Started by ViPeRT,

אני רוצה לתכנן מעעגל שיפתח לי ברז חשמלי כאשר הגובה של המים במיכל יגיע לראש המיכל ויסגר שהמים מתרוקנים. יהיה מצוף וכאשר המים מגיעים לגובה מקסימלי יפתח ברז חשמלי עד שהמצוף ירד למטה והוא יסגור את הברז. ברז כזה עובד על 12V אני מבין שאני צריך ממסר אבל אף פעם לא עבדתי עם ממסר מישהו יכול לעזור לי בשרטוט מעגל בעצם מה שאני צריך זה 2 מפסקים כאשר מפסק אחד נלחץ יוצא מתח של 24 V במוצא כאשר מפסק שני נלחץ לא יוצר כלום במוצא תודה מראש.

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. יש לי הארד דיסק מיני של נגן ארקוס. הגודל שלו הוא 5X7 ס"מ. אין לו חיבור פינים, זה מין חריץ כזה מה אפשר לעשות איתו? [attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. היה לי מין רשת כזאת שחסמה את כול האוויר שהיה יוצא מהמאוורר (120MM) לכן החלטתי שאני מוריד אותה אבל ביגלל שאין לי דרמל אז חתכתי את זה אם קטר זה לא יוצא הכי חלק אבל עושה את העבודה לתמונות : באמצע הדרך : ככה זה ניראה בסוף : את הקצבות משכתי החוצה : עם המאוורר : עוד משהו שעשיתי הוא ששמתי מול הכרטיס מסך מאוורר (80MM) בישביל שיקרר לי אותו במישחקים, חיברתי למאוורר הזה מפסק כדי שאני יפעיל אותו רק בשעת הצורך. המפסק : הוא יושב שם כמו שצריך חח סתם תמונה של המארז : תמונות מאוורסט : שהמאוורר לא פועל שהוא פועל : שימו לב שהטמפ' יורדת ( אולי כמה מעלות אבל ביגלל שהכרטיס שלי הוא פסיבי במאמץ יהיה את ההבדל הגדול ) וגם נוסף עוד מאוורר שמה זהו לבנתיים …

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by halo,

מהו הפלוס והמינוס בקבל ובסרטוט של קבל? וגם מה הפלוס והמינוס של לד ומיקרפון קטן?

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. תשמעו התחלתי עם מודינג לפני כשבועיים ונגנבתי מזה לגמרי והבנתי שאחד מהכלים הכי שימושיים במודינג הוא דרמל ואני שתודה לאל עוד יש לי קופת בר מצווה החלטתי לקנות דרמל ויש לי כמה שאלו: 1. וולף יספיק או שאני אני צריך מקורי 2. איפה אני יכול להשיג כזה אחד כזה וראשים בשבילו 3. אם יש המלצה לדגם אני יודה מאוד תודה!!! :-*

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by idan1836,

יש לי פלאפון מוטורולה עם מסך קטן ואני לא רוצה ממש ת'פלאפון! אז חשבתי להוציא את המסך ולשים באחד הפאנלים של שבקדמת המארז.. אפשרי? :

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. זה הולך להיות מודינג דיי קנוי, אז ככה: כבלי SATA, FDD, ATA מעוגלים ו UV Green. סליבינג ב UV Green לספק. אני חשבתי על שלושה מאוררי 80mm, שזוהרים בכתום UV, שניים מאחורה ואחד בחלון. את השניים שמגיעים עם המארז שאני קונה (Antec 1000AMG Plusview) אני מעביר לאיזור של ה HDDים. מה אתם חושבים בקשר לצבע של המאוררים? ללכת על צבע אחר אולי? אני כנראה אזמין מגאב-טק, משהו יודע כמה מכס ומיסים יש?

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. http://www.pch.co.il/docs/pd1434859080.htm ואם מישהו מכיר חנות שמוכרים כאלה קטודות בקריות אז שיגיד לי בבקשה... אה ויש לי עוד שאלה...אם אני יחתוך את המארז עם מספרי - פח זה ייצא מדויק?

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by G!0®@,

טוב אני בטוח שכולכם זוכרים את המארז השקוף שלי מתחרות המודינג בת"א וזה ששיפרתי לו את המפרט אבל בצער רב וביגון קודר אני נאלך להודיע על מותו של לוח האם ASUS P4C800-E DELUXE עקב סיבות שאני לא רוצה לפרט... אז היה לי בצד מארז RAIDMAX 668 עם לוח אם ASUS P4S800D-X אז החלטתי להעביר אליו את כל החלקים (מעבד, כרטיס מסך, זכרונות, הרדיסקים, וכו'...) אז הנה כמה תמונות: המארז השקוף לפני מותו של הלוח: תמונה מקדימה: תמונה מת"א: ועכשיו תמונות של המחשב החדש אחרי מותו של הלוח: קלוזאפ על הXP120: קלוזאפ על הספק של A.C. RYAN: תמונה מקדימה כשהדלת סגורה: תמונה מקדימה כשהדלת פתוחה: ועכשיו אחרי עבודה קשה צריך להנות קצת לא? אז הנה מה שעושים אחרי עבודה כזאת קשה: אחח איזה…

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. אז ככה . . . עשיתי לו למעלה ולמטה פלטת פרספקס חיברתי למולקס של הבקר הזה פלוס מינוס של שנאי 12V (כמו שהוא דורש) חיברתי את האדום ואת השחור שקרוב לצהוב עכשיו שאני מחבר אל הבקר את הנאונים ואני מדליק הם לא פועלים לי ושאני מחבר את המולקס למחשב הם פועלים What The Problem plz ??? תודה מראש איתי יש לציין שהמכשיר דולק עם כול הלדים שלו והכל ואותה בעיה יש לי עם חיבור מאווררים עריכה : מצטער על ההודעה הקודמת, וגם בדקתי את הצהוב עם שחור וגם לא עבד

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. אני צריך לבצע מוד שלצערי הרב לא עובד עם עפרון או עם הלחמה. אשמח אם תענו לי על השאלה שבכותרת.

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. היי אני מחליף בטריות לעכבר האלחוטי כל 4 -5 ימים ונמאס לי , אני חשבתי לשים בטרייה ליטיום של נוקיה במקום שתי ה AA , אבל הזאת של הסלולאר 3.7 V ושתי A 3v האם זה ישרוף לי את העכבר אחרי פרק זמן מסוים ? ולפי דעתכם אם שתיAA יספיקו 5 ימים כמה אמורה להספיק של הנוקיה פחות או יותר ?

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. Started by zxor,

יש לי מאוור תקרה שאני רוצה לבנות ממנו משהו, אבל לא נכנס לזה. הוא מתחבר בעקרון לחור בתקרה ויש שם מספר חיבורים: אדום - לפי דעתי: פלוס כחול - לפי דעתי: מינוס חום - אין לי מושג ירוק צהוב - הארכה אפשר לדעת מה באמת כל צבע אומר ולאן הוא מתחבר? אני רוצה להכין שמהאוור תקרה הזה יתחבר בחיבור רגיל לחשמל... תודה רבה!

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. Started by coctail,

שלום, יש לי שאלה... אם יש לי מסגרת דיגיטלית עם יציאת av out ואני פותח תברגים ומחליף בין האדום לשחור ולהפך...תתקבל לי יציאת av in ??? ? תודה...

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. שלום, רציתי לדעת אם יש מישהו שיכול לעזור לי בנוגע לשימוש בטיימרים במיקרו בקר 80C31 ( הוא עובד כמעט כמו כל בקר ממשפחת 8051). מה אני רוצה שזה ייעשה: ככה, אני מכניס לרגל במיקרו בקר (פורט 1.5) מוצא של גלאי IR, כשיש פעולה בגלאי הוא מוציא ירידת שעון למשך זמן מסויים. הבעיה היא שאני לא מצליח למדוד את הזמן הזה בעזרת המיקרו בקר, פחות או יותר עשיתי שימוש ב- TMOD=1 (16 bit) s והבנתי שצריך לעבוד עם TL0 ו TH0. יותר מזה לא הצלחתי. אשמח אם מישהו יוכל לעזור או לתת דוגמא. תודה רבה!

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. Started by LIDOR_13,

אני בן 16,אני רוצה ללמוד את הבסיס לאלקטרוניקה וחשמל,וספר נראה לי הכי נוח(כמובן שבעברית). הספר הוא בשביל ללמוד לבד,בבית. יש לכם הצעות?אם לא אז אתם יודעים אולי את מי לשאול?למי לפנות? תודה.

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. פשוט לוקחים ת'ספריי וצובעים או שצריך להכין את המאוורר לזה לפני זה ? אה ויש לי מאוורר 80 מ"מ והבסיס שלו לא רוצה לצאת (לא הלהבים , השלב שאחרי זה, הPCB ) איך אפשר להוציא את הבסיס שלו?

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. שלום, אני רוצה לעשות סליבינג במחשב שלי עם הערכה של ונטק, עכשיו קראתי את המדריך שיש בפיסיטיפ והבנתי אותו חוץ מחלק אחד, שאני מנתק את ה-ATX איך לעזעזל אני אזכור לאן כל חוט חוזר? הרי יש כמה חוטים שהם בעלי אותו צבע ככה שאני לא יכול לעשות סרטוט! למישהו יש הצעות? אני אשמחח מאוד! זה מאוד חשוב (הערכה מוזמנת מחר) - תודה מראש. עדכון: אני רוצה להזמין קתודה "קרה" של חברת ונטק מפנדה, עכשיו הם אומרים שזה מגיע ללא בקר, מה זה אומר? שאני לא אוכל לחבר את הקתודה ישר לספק (מחינת חשמל)? אם היא ללא בקר זה אומר שלא יוצאים ממנה חוטים? או שההפך הוא הנכון, כלומר יוצאים ממנה חוטים כמתואר בתרשימים במדריך הבא: http://www.pctip.co.il/guides/ccflpanel2.php אני ממש מיואש, אני מת להזמין את החבילה אבל אין …

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. Started by Electric Boom,

שלום,שאלה קצרה: אני רוצה להוסיף לפאן באס שלי(שכרגע תומך רק בon off)פוטאנציומאטרים(או פוטנציומטרים... ???לא משנה),חשיבתי ומצאתי שכדאי שאני אוכל לשלוט בין אם המאוורר(ים)יעבוד על 12V במצב מקסימלי ובין אם ב7V במינימלי אצטרך פוט'(מונע פאדיחות... )של 250 ,ואם ארצה שמינמלי יהיה 5V אצטרך של 350. אני מקווה שחישבתי טוב לפי מה שאני זוכר מהפעם האחרונה ש"שיחקתי" אם חישובים כאלו... אני צריך שתגידו לי ככה: 1.אם החישוב נכון 2.מה עדיף לתת למאווררים לרוץ בין 12 מקסימום ל5 מינימום או בין 12 מקסימום ל7 מינימום(המצב הזה לדעתי טוב יותר כי אני חושב שעל 5 הם כבר לא שווים הרבה ואפשר כבר לכבות אותם,לא?,בבקשה תקנו אותי אם אני טועה)? 3.על איזה תחומים אתם הייתם הולכים?

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. Started by nyefet,

שלום רב לכל האלקטרונאים. יש לי אורגן אורות אשר יש לו חיבור ליציאת רמקול וכך כאשר כשמגבירים את העוצמה האורגן מתחיל להבהב בעיה?.... צריך להגביר את ווליום מאוד גבוה כדי שהאורגן ,יהבהב בווליום נמוך הוא אינו מהבהב. שאלה.... האם יש רכיב אלקטרוני שיגביר לי את העוצמה ביציאה של הרמקול לחיבור של האורגן כך שבווליום נמוך הוא יתחיל להבהב עם האורות ? תודה לכל העוזרים

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. Started by Amir c,

אחרי שכבר היה נמאס לי מהמראה של המארז החלטתי סופית לצבוע אותו כמובן שאני לא עשיתי את העבודה אלא חבר בכל מקרה זה מה שיצא... http://s40.yousendit.com/d.aspx?id=0U4JYB9AAE96B20O5CJKSKJAGF זה עדיין לא גמור יש לי לסדר את הקדימה ואת החלק העליון של המארז לעשות חלון מהפרספקט שהיה בדלת המארז במקום הלהבות יש הרבה שיפורים לעשות לאט לאט בזמן פנוי אני עושה את זה בכל מקרה איך יצאה הצביעה?

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.