עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by IL200,

שלום לכולם ראיתי שכמה אנשים מחפשים איך להאיר את המארז/מחשב, ובכן הכנתי מדריך קצרצר שמסביר איך להאיר ובזול ע"י רצועת לדים מאביי. תאורה למחשב ב 1$ + מ ebay [glow=red,2,300]נ.ב (נא לא לראות בשבת)[/glow] [glow=red,2,300]אני לא אחראי על כל נזק שיגרם, נא לפעול בזהירות.[/glow]

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. הי, קניתי לוח אם A7N8X-VM400 ומאוורר Thermalright 947U להפתעתי גיליתי שעל לוח-האם הזה מסומנים בצבע כסף הנקודות בהן אמורים לעבור הברגים שמצמידים את גוף הקירור למעבד, אבל אין חורים!. למיטב הבנתי - צריך לקדוח את החורים... (נכון? נכון?) טוב, קדחתי את החורים - והצלחתי להרוס את הלוח.. (חיברתי לספק - וחוץ מאיזה טרנזיסטור שהתפחם לא קורה כלום..) ועכשיו אני עם לוח מס' 2 (מאותו סוג) - שמאד לא בא לי להרוס גם כן.. מישהו יודע: 1. אם אכן מותר לקדוח את הלוח בנקודות הללו? 2. אם התשובה ל-(1) שכן - טיפים על איך לקדוח? יש לי מקדח של דרמל, הוא מומלץ לעבודה כזו? 3. אם פתק בכותל יעזור? תודה מראש.. אסף.

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. Started by ab14,

במקום כל הזמן לצבוע את המארז ולעשות אותו מגעיל (עם זה לא צבע של רכב או משהו כזה) אפשר לשים טפט על המארז רק הבעיה שצריך טפט מיוחד לא כמו שיש בטמבור טפטים של עץ כי זה לא יראה טוב על מארז מישהו יודע איפה אפשר לקנות טפטים טובים? או איזה טפטים יש שיתאימו למארז?

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. Started by Jenia24,

שלום אני רוצה לבצע מודינג קטן וברצוני לצבוע את המאווררים שבמארז (רק הרוטור) בצבע כתום. אשמח לקבל המלצה לאיזה צבע או ספריי לקנות ומחיר משוער. תודה.

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. Started by -LosNir-,

אני בטוח שיש כאן כמה שיהיו שמחים לדעת על כך - Sparkfun עושה שבוע שלם בו כל ההזמנות מעל 60$ יכללו משלוח חינם. כולל בינלאומי, כן כן, גם לישראל. השבוע מתחיל החל ממחר (יום העסקים בארה"ב, מתחיל ביום שני) ועד יום שישי ה 19 לחודש.

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. Started by mzlbat,

היי אני אוהב לשחק בחושך אבל תמיד מתקשה לראות את האותיות של המקלדת , וחשבתי להחליף את הנורה הצהובה בלד פנס ולעשות לו הגבהה ( אני חושב לסדר את זה כמו באנטנה של הרדיו -לא טלסקופית אלה לשים מאחורי המקלדת וכשאני ישתמש יעשה לזה סיבוב שיהיה כלפי מעלה ) השאלה היא אם המתח יחזיק לד פנס ? אם עשו את זה אפשר לינק -מדריך

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. Started by sgeva2001,

רוצה להשתמש בכונן פנימי ככונן גיבוי אבל שיהיה מוגן מפני תקלה בספק הכוח שעלולה להרוס את הכונן. וכמובן כך נוח לבצע גיבויים . לכן ברצוני לשים מפסק חיצוני על המארז אשר יחבר או ינתק את מתח האספקה לכונן. האם יש במקרה התקן מסחרי מוכן לסידור זה , עם הפלגים המתאימים? או המלצות לגבי הדרך הטובה ביותר לעשות זאת. בתודה

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. פשוט לוקחים ת'ספריי וצובעים או שצריך להכין את המאוורר לזה לפני זה ? אה ויש לי מאוורר 80 מ"מ והבסיס שלו לא רוצה לצאת (לא הלהבים , השלב שאחרי זה, הPCB ) איך אפשר להוציא את הבסיס שלו?

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. Started by eladh16,

שלום אני מעונין להרכיב מעגל חשמלי פשוט המורכב מלד רגיל אחד(צורך 3.2 וולט ו 20 מילי אמפר) מנגד ומשנאי כמקור כח. פרטי השנאי הם: 9וולט ו 300ma. מה אומר בעצם ה 300ma, והאם אני יכול לחבר נגד שיוריד ל 5.8 וולט ממקור הכח? תודה

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. חשבתי לנסות לבנות משהו כזה מישהו ניסה פעם? אני יודע שאפשר לקנות בכמה עשרות שקלים אבל מה כיף בזה...(?)

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. Started by super-MC,

שלום אני צריך להגדיר לחצן מומנטור שבזמן לחיצה לד 1 עובד קבוע והלד השני מהבהב לשני שניות אני עשיתי תוכנית אני לא יודע בדיוק מה לא בסדר איתה משהוא יכול לעזור לי ? int swich = 7 ; int momntor = 8; int ledPin = 13; int ledPin1= 9; boolean lastButton = LOW; boolean currentButton = LOW; boolean ledOn = false; void setup() { pinMode(swich, INPUT); pinMode(momntor, INPUT); pinMode(ledPin, OUTPUT); pinMode(ledPin1, OUTPUT); } boolean debounce(boolean last) { boolean current = digitalRead(momntor); if (last != current) { delay(5); current = digitalRead(momntor); } return current; } void loop() { currentButton = debounce(lastButton); if (lastButton == LOW &&a…

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. היי , השגתי ספק כוח נוסף למחשב. עכשיו הספק כוח הראשון שמחובר ללוח אם בעצם נדלק שאני מדליק את המחשב. והספק השני שהבאתי ממחשב אחר , הוא מחובר רק לחשמל ומצד שני לכוננים ולא ללוח אם , ככה שהוא בעצם לא "יודע" שאני מדליק את המחשב. איך אני גורם לו שברגע שאני מפעיל את המחשב הוא יעבוד גם ? פשוט יש לי ספק קצת חלש במחשב , אז חשבתי לחלק את העומס בין שני ספקים. תודה לעוזרים.

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. שלום רב! נסעתי לא.אבן אלקטרוניקה וקניתי את כל המצריכים והם ניראים בידיוק אותו דבר כמו במדריך אלה כשהגעתי הביתה גילית שהרכיב אחד קצת שונה ממה שצויין במדריך וזהוא הקולט IR לצערי רק כשהגעתי הביתה שמת לב לבעיה כי יש לו רק 2 רגליים וככל הניראה זהו דגם אחר ממה שצריך :s05: ועוד משהו רציתי לדעת לפני שאני מלחים שהכול מחובר כראוי במקום: תודה רבה לכל העוזרים והמנסים האם זה מחובר טוב? מה לעשות בקשר לIR? חייבים להחליף או שגם זה מתאים?

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. Started by Itzik Naim,

שלום לכולם, רציתי לדעת אם אתם, או מישהו שאתם מכירים מסוגל לבצע (בתשלום כמובן) פרוייקטים בדומה לפרוייקטים של L3P (http://www.l3p.nl מארזי שולחן עם קירור נוזלי, נאון וכל מה שקשור) כמו זה או זה:

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. Started by ELiA,

שלום לכולם, יש לי דיוידי נייד ששבק חיים (הוא חדל מלקרוא דיסקים) אז החלטתי לקחת את המסך שלו ולעשות בו שימוש. יש דרך לחבר את המסך לvga או לrca? תודה מראש לכל העוזרים.

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. הנה את הסקיצה הזאת אחותי הכינה איך הסקיצות??? השטח של הוורוד זה יהיה פרספקט והשטח הירוק יהיה מאוורר מיתחת(בתוך) המארז כל זה ימוקם על גג המארז... [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. Started by YogiBear,

לקראת שתי מודים שאני עובד עליהם רציתי להעמיק את הידע הלאקטרוני שלי וללמוד קצת על המושג- "קצר" שנפוץ במיוחד במחשבים. רציתי לדעת איך נוצר קצר ואיך אפשר למנוע אותו. הבנתי שכאשר נוצר קצר לפעמים הוא שורף רכיבים כל שהם. השאלה העיקרית שלי היא איך אני מונע מהלוח אם שלי כאשר אני מתקין אותו במארז שאני בונה שהוא לא יקוצר וישרף.(הוא יחסית חדש וכסף לנסות ודברים כאלה לא הכי קיים ). אם יש דברים להקפיד עליהם בהרכבה וכאלה. זה דבר שיחסית חשוב לי לדעת כי יש לי נסיון בהרכבת מחשבים/פירוק וכאלה אבל לא תמיד ידעתי בדיוק איך זה עובד כשהרבה אנשים אומרים שנוצר קצר במערכת. הרבה תודה רבה!

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  18. טוב אז אני מרכיב HTPC והחלטתי לחבר לו שלט רחוק כדי שיהיה מקצועי נתקלתי בבעיה של הדלקת המחשב (כיבוי זה פשוט) ולאחר חיפוש בגוגל הדבר שהכי מצא חן בעיני היה המוצר שלהם www.SIMEREC.com הזמנתי את הרכיבPCS 1 החיבור היה פשוט מאוד יש הוראות באתר למי שמעוניין מקבלים איתו גם שני פלסטיקים נוחים לחיבור לספק מבלי לחתוך את הכבלים של הספק אלא רק לחרוץ אותם קצת עובד מצויין הכיול של איזה כפתור שאתה רוצה מתבצע על ידי כפתור שנמצא ברכיב ואז לחיצה על השלט יש לד שמראה לך שאתה מצליח מומלץ בחום! מצורף תמונות [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. איך עושים חרטית על הפספקט? למשהו יש שלבים אני רוצה לעשות קצת מודינג על המארז הבא: http://noacomp.co.il/Product.asp?productid=1528&catcode=344 מה אתם הייתם ממליצים לי לעשות למארז. ...

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. היי, לא מזמן חבר הזמין raspberry pi סתם לקטע וממש עפנו עליו עם KODI וכו'. בסך הכל נראה חמוד הצעצוע הזה. ואיך לא, באופן אוטומטי הוא גורם לדמיון להתחיל לרוץ קדימה בקיצור, יש איזה רעיון לפרויקט קטן אבל אני לא באמת מבין בזה יותר מידי הבנתי שאפשר לחבר לו מודולים מכל מיני סוגים ובפועל זה יוצא המוח הכי זול, יעיל ורב תכליתי שניתן להשיג. אז מדברים על רובוט עם אולי שני מנועים וחצי + חיישן קירבה כתנאי ללולאה. יצא לי קצת לתכנת ANDROID אבל איך אני בדיוק מביא את העולם הזה לתוך מודל 3rd של raspberry pi ?!~ מישהו אולי מבין בזה קצת ויכול לזרוק לי איזו פיסת מידע ?? צריך גלגלים ממונעים חיישן …

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. אין לי רב מודד לצערי בבית ורציתי לדעת איפה הסוני מוציא 12 V על הלוח, אם משיהו במקרה יודע אשמח לדעת . תודה

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  22. Started by guy1986,

שלום לכולם !! רציתי לדעת איך אני בונה מעגל שהוא גורם ל50 לדים חזקים להבהב עם שימוש בסוללה של 12V או ספק שמתחבר לחשמל . אני שואל את השאלה הזאת מאחר ולא הצלחתי להבין את ההסברים שמופיעים פה באתר. חשוב לציין שאני לא מבין באלקטרוניקה במיוחד ולכן אני מעוניין בתרשים מפורט ככל שניתן ופשוט. בתודה מראש גיא...

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. שלומות, החלטתי החלטה נבונה לאחרונה: במקום לשלם יותר על דגמי אוזניות אלחוטיות שמבוססות על דברים שבדר"כ לא נוחים לי (בלוטוס', אין בכל מחשב או טלוויזיה), אני אבנה זוג מכשירים קומפקטיים: משדר ומקלט. המקלט יתחבר לאוזניות, והמשדר לחור השמע של המדיה. שניהם יעבדו על גלי רדיו fm, באותו תדר. עכשיו, כדי למנוע תקיעות לא רצויות וקיזוזים בסאונד אני ארצה שזה יהיה בתדר גבוה, לא? וכדי שלא יהיה רעש ויהיה אודיו באיכות גבוהה, אני צריך - High pass filter? לא כ"כ נכנסתי לתחום גלי הרדיו אף פעם..

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. Started by carmel134,

מישהו יכול להגיד לי איך להדפיס מדבקות למחשב הורדתי קובץ עם מדבקות אבל איך אני מדביק אותם מישוה יכול להסביר (אפשר לקנות?? איפה??)

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  25. Started by idan1836,

יש לי פלאפון מוטורולה עם מסך קטן ואני לא רוצה ממש ת'פלאפון! אז חשבתי להוציא את המסך ולשים באחד הפאנלים של שבקדמת המארז.. אפשרי? :

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים