עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by eladh777,

האם המעגל הזא תקין? אני סתם רוצה מעגל עם 3 לדים, נגד וסוללה. האם באופן החיבורים הכל תקין? אני חייב את התשובה זה דחוף

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. פירקתי עכבר אופטי והוצאתי ממנו לד מה אפשר לעשות עם זה? חשבתי לעשות פנס ממש חזק כמו האלה שיש במחזיקי מפתחות רק עם 2 לדים ואז זה יהיה משו מפציץ ומסנוור. יש עוד רעיונות?

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. Started by Moty_p,

טוב לא הייתי יכול שלא לפרסם את זה מצאתי מקודם 100 דיסקיות חיתוך של דרמל ב 56 ש"ח בלבד (14$) בארץ חבילה של 5 דיסקיות כאלה עולה ב"אייס קנה ובנה" 50 ש"ח (כן כן 10 ש"ח על כל דיסקית) לפי דעתי זה מאוד שווה הנה קישור לכל מי שמעוניין לקנות http://www.ebay.com/itm/Pack-of-100-Reinforced-Cut-Off-Wheels-for-Dremel-1-1-4-/110750668760?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item19c94117d8 http://www.ebay.com/itm/Pack-of-100-Reinforced-Cut-Off-Wheels-for-Dremel-1-1-4-/260829604222?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3cbaa7e97e רק תגידו תודה אם זה היה שימושי בשבילכם שיהיה לי טוב על הלב ;~} אם יש עוד דברים טובים לדרמל באיבי זה הזמן לפרסם

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. Started by kosh3,

אני חייב עזרה נאי כבר שבוע מנסה לנשות שעון ב EWB מ 0 עד 23 ולא מצליח!! הצלחתי מ 0 עד 59 אבל את 0 עד 23 אני לא מצליח!! מישהו יכול להסביר לי איך עושים את זה!?

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. באתר של הארדואינו יש מדריך לדימר :http://arduino.cc/en/Tutorial/Dimmer והוא כולל שימוש בתוכנה MAX הורדתי אותה ולא הבנתי מה לעשות כדי שזה יעבוד. יש גם מדריך ללד עם כפתור : http://arduino.cc/en/Tutorial/Button חיברתי את זה על המטריצה לפי הסרטוט לא לפי הציור של המטריצה וזה לא עובד , אני לוחץ על הכפתור ולא קורה כלום. ד"א אגב צריך לחבר את ה4 רגליים של הכפתור ? למה יש לו בכלל 4 רגליים ?

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. Started by lazy-bones,

זה המארז שלי.... על איזה צבעים אתם ממליצים לצבוע אותו? אני חשבתי על את המארז ואיפה שיש אפור - כחול ממש כהה ואיפה שיש לבן שזה כולל גם את הפלופי, ואת הכיסויים של הסידירומים (אני הולך לעשות אותם STEALTH) - בזהב עדין אוד - שילוב של זהב וכסף וכשאתם נותנים רעיון, תייחסו אותו גם לצבע של הפס המבריק (זה שבין האפור ללבן), וללחצנים בצד המארז

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by ELiA,

שלום לכולם, יש לי דיוידי נייד ששבק חיים (הוא חדל מלקרוא דיסקים) אז החלטתי לקחת את המסך שלו ולעשות בו שימוש. יש דרך לחבר את המסך לvga או לrca? תודה מראש לכל העוזרים.

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by icebreak,

http://www.headwize.com/projects/noise_prj.htm

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. Started by פרוך,

קניתי את הפס לדים מאיבי מפה: http://www.ebay.com/itm/121033064309?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649 עכשיו יש לי בעיה אני לא יודע איך לחבר אותו קיבלתי את הפס לדים אם שלט מין קופסא לבנה כזאת מה שמתחבר לפס לדים ועוד כבל שחור קטן כזה חתוך יש את התמונה באיבי אבל אני לא יודע איך לחבר אותו כי לא מוצא שום דבר בבית של 12V

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by yuval_cohen,

הי.. יש לי מגבר ישן עם תאורה שמופעלת על ידי 5.5 AC (מתח חליפין) קניתי לדים לבנים של 3 וולט השאלה היא אם זה בסדר לחבר 2 לדים בטור עמ לקבל 3 לדים לכל אחד או עדיף לחבר לד עם נגד (יש לי את הנגדים המתאימים), והאם בכלל זה בסדר לחבר לדים למתח חליפין? תודה!

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. Started by ido-nava,

האם זה אפשרי ?

• 17 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. הי, קניתי לוח אם A7N8X-VM400 ומאוורר Thermalright 947U להפתעתי גיליתי שעל לוח-האם הזה מסומנים בצבע כסף הנקודות בהן אמורים לעבור הברגים שמצמידים את גוף הקירור למעבד, אבל אין חורים!. למיטב הבנתי - צריך לקדוח את החורים... (נכון? נכון?) טוב, קדחתי את החורים - והצלחתי להרוס את הלוח.. (חיברתי לספק - וחוץ מאיזה טרנזיסטור שהתפחם לא קורה כלום..) ועכשיו אני עם לוח מס' 2 (מאותו סוג) - שמאד לא בא לי להרוס גם כן.. מישהו יודע: 1. אם אכן מותר לקדוח את הלוח בנקודות הללו? 2. אם התשובה ל-(1) שכן - טיפים על איך לקדוח? יש לי מקדח של דרמל, הוא מומלץ לעבודה כזו? 3. אם פתק בכותל יעזור? תודה מראש.. אסף.

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. היי! אני מתכנן לבצע מוד קטן במכונית צעצוע. למכונית כמה לדים ובטריות קטנטנות. נראה לי LR44. חשבתי לחליף אותן בבטריות NiMH נטענות. האם הבטריות האלו נחשבות בטיחותיות? למשל במקרה של קצר, הטבעה של המכונית במים וכו'.. מה לגבי מעגל טעינה, האם מעגל כזה יתאים/כדאי? http://www.circuitdiagram.org/nicd-nimh-battery-charger-circuit.html תודה!

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by card,

שלום במשקף גלים, האם אנחנו צריכים לעבור ממצב x1 למצב x10 החל מתדר מסוים? אם כן, מהו התדר? תודה

15. Started by eido300,

הי קניתי את זה ואני לא יודע איך מחברים אותו, יש לו nc com no, הכננת קצת מסובכת, יש לה 2 חוטי חשמל כנראה אחד להעלות ואחד להוריד שמתחברים כשלוחצים על הלחצנים של למעלה ולמטה, ויש חוט כנראה מינוש שמחובר לשני הלחצנים ורכיב שאמור כפי שהבנתי להפוך את המת כל פעם מה אמורים לחבר לnc com no?

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. מה עושים ? ישמצב המעבד נשרף ? זאת המערכת <<<<

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. אני לא מבין בחשמל/אלקטרוניקה כניסת USB מספקת 5V . אבל 0.5A מקסימום , לכן משתמשים ב כבל Y כדי לקבל 1A שדרוש לSPIN-UP של הדיסק. דיסק 2.5" לא זקוק ל12V כמו דיסק 3.5" ... ראה מארזים בחיבור USB : ניתן להפעילם ע"י כבל Y USB . השאלה היא האם חייבים מעגל מתח כמו שיש במארז כזה , עם בקר USB בו , או שאפשר לספק מתח , דרך חיבור ה SATA ישירות מהUSB . http://www.smpspowersupply.com/Serial-ata-connector.GIF http://www.allpinouts.org/index.php/Serial_ATA_(SATA,_Serial_Advanced_Technology_Attachment)

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. Started by Moty_p,

קניתי דראמל אתמול ב - 300 שקל של סקייל והוא אחלה דבר אבל... קניתי אותו בשביל לעשות חלון למארז שלי, חלון ענק על כל הגודל של הפח כמעט אז מין הסתם אני צריך לחתוח איתו פח בגודל 2 מילימטר בערך קיבלתי איתו 5 דיסקיות חיתוך ולא האמנתי כמה מהר הם נגמרים מזה בקושי עשיתי פאנס וכבר נגמרו לי כל הדיסקיות איזה באסה מזה איזה מהר זה נגמר אני יהיה צריך לפחות 100 דיסקיות כדי לעשות את החלון מאיפה אפשר ליקנות דיסקיות חיתוך של דראמל?

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. נשמע קצת עלוב, אז קצת התביישתי לפרסם את זה :-[... אבל אני יחיה עם זה בתקווה שאף-אחד פה לא מכיר אותי אישית... פירקתי כמנהגי כמה דברים היום ובניהם את המחשבון הישן שלי... ראיתי את המסך וחשבתי אולי אםשר לעשות איתו משהו... ??? אז אני נותן פה את הדגם בתקווה למצוא משהוא מעניין לעשות איתו... (אין בעיה להלחים ולחבר דברים....) מחשבון: CASIO V.P.A.M fx-82w --- אפילו סתם לכתוב כמה מספרים... להפעים לדים מסוימים מהתצוגות... משהו... =\

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. Started by IL200,

שלום לכולם ראיתי שכמה אנשים מחפשים איך להאיר את המארז/מחשב, ובכן הכנתי מדריך קצרצר שמסביר איך להאיר ובזול ע"י רצועת לדים מאביי. תאורה למחשב ב 1$ + מ ebay [glow=red,2,300]נ.ב (נא לא לראות בשבת)[/glow] [glow=red,2,300]אני לא אחראי על כל נזק שיגרם, נא לפעול בזהירות.[/glow]

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. Started by super-MC,

שלום אני צריך להגדיר לחצן מומנטור שבזמן לחיצה לד 1 עובד קבוע והלד השני מהבהב לשני שניות אני עשיתי תוכנית אני לא יודע בדיוק מה לא בסדר איתה משהוא יכול לעזור לי ? int swich = 7 ; int momntor = 8; int ledPin = 13; int ledPin1= 9; boolean lastButton = LOW; boolean currentButton = LOW; boolean ledOn = false; void setup() { pinMode(swich, INPUT); pinMode(momntor, INPUT); pinMode(ledPin, OUTPUT); pinMode(ledPin1, OUTPUT); } boolean debounce(boolean last) { boolean current = digitalRead(momntor); if (last != current) { delay(5); current = digitalRead(momntor); } return current; } void loop() { currentButton = debounce(lastButton); if (lastButton == LOW &&a…

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. Started by tomert85,

שלום רב האם ניתן לעשות שג'ויסטיק ישלוט בג'ויסטיק שבמחשב אחר. לדוגמא. במחשב א': מחובר ג'ויסטיק דרך USB במחשב ב': (הנמצא במקום אחר) מחובר ג'ויסטיק דרך USB כעת, אני מעוניין שהג'ויסטיק שבמחשב א' יוכל להזיז (פיזית) את הג'ויסטיק שבמחשב ב', בתנועות של ימינה, שמאלה, קדימה ואחורה בלבד. אני לא כל כך מתמצא באלקטרוניקה ולכן אני צריך עזרה. האם ניתן לעשות זאת? אם כן, מה השלבים? אשמח אם תעזרו לי.. מודה מראש לעוזרים

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. Started by PhP dUdE,

שלום אפשר בבבקשה לינקים לאתרים של חנויות אלקטרוניקה בארץ?

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. תמיד חלמתם להתחיל ליצור בכוחות עצמכם בהתבסס על מיקרו-בקרים ומיקרו מחשבים? חבילת ה-Humble Bundle העדכנית מעניקה לכם הזדמנות פז לכך בעבר יצרנו כאן באתר כמה וכמה מדריכים מפורטים ונהדרים שמטרתם הייתה לספק היכרות ראשונים עם עולם המייקרים, העולם המאוכלס באנשים מוכשרים במיוחד אשר עושים שימוש במיקרו פלטפורמות כמו ארדואינו (לסוגיה) ו-Raspberry Pi בכדי ליצור יישומים מרשימים. אם גמעתם את המידע הקיים והרגשתם שאתם זקוקים לעוד – כעת יש חבילה משתלמת מאוד שעשויה להתאים בדיוק לכם. חבילת הספרים העדכנית באתר ה-Humble Bundle (כן, יש גם כזאת) הנודע מתבססת על שיתוף פעולה עםהאתר והמוציא לאור makezine שמספר מדריכים והסברים כמעט בכל נושא שניתן להעלות על הדעת – ומתמקדת במספר דו ספרתי נאה…

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. שלום אנשים יקרים. שמי זיו ואני סטודנט שנה ב' בתואר עיצוב תעשייתי בhit מכון טכנולוגי חולון. יש לי פרויקט ואני מעצב פנסי תיחום לאופניים. חיפשתי בדף הנושאים בהתחלה אך לא מצאתי תשובה ולכן אני כותב כאן. אני מעוניין למקד תאורת לדים (או סוג אחר אני לא מבין בתחום.) לפס של אור על הריצפה. אני לא מעוניין להשתמש בלייזר. אשמח להבין איך אני ממקד אור לכדי הלומה חזקה ומה אני צריךבשביל לבנות דבר כזה. ואיפה. אם תוכלו להפנות אותי למעבדה המתאימה או להאיש המדהים שיוכל ללמד אותי את הידע הדרוש ובעצם להציל אותי אני יותר מאשמח. תודה מראש! זיו שפר

דיונים חדשים בפורומים

חיפוש

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.