אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
על המאורר הזה אני רוצה לשים גריל שהכנתי (תמונה בעוד כמה ימים, אולי אפילו מחר...) הבעיה היא שאני לא יודע באיזה צבע לצבוע אותו כמו שצראו, כשצבעתי אותו בשילוב של כחול ותכלת (אותם הצבעים שבתמונה...) כמעט ולא מבחינים בו, וזה נראה זוועה . בנוסף, הוא לא מכסה מספיק את המאורר... אני רוצה להשיג רשת כזו כמו ששמים בחלון, ולשים אותה מתחת לגריל שהכנתי. בנוסף למאורר ולפסים הכחולים יש חריטה שתואר באדום. השאלה שלי היא: באיזה צבעים כדאי לי לצבוע את הרשת ואת הגריל? חשבתי על שילוב של גריל אדום ורשת בזהב... (הגיל עשוי מנחושת שגם נותנת גוון זהוב...) זה המאורר: זה הגג... החריטה בכוכב...
-
- 15 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הייי שלום אני רוצה לעשות תאורת לדים. איך לחבר את הלדים מבחינת כבלים. כלומר,איזה רגל לחבר לחוט שחור אדום,צהוב..וכנ"ל לגביי נגדים... אם אפשר אז תראו לי תרשים או משהו.... נ.ב. איזה הספק מגיע לכונן דיסקטים?
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני לא מבין בחשמל/אלקטרוניקה כניסת USB מספקת 5V . אבל 0.5A מקסימום , לכן משתמשים ב כבל Y כדי לקבל 1A שדרוש לSPIN-UP של הדיסק. דיסק 2.5" לא זקוק ל12V כמו דיסק 3.5" ... ראה מארזים בחיבור USB : ניתן להפעילם ע"י כבל Y USB . השאלה היא האם חייבים מעגל מתח כמו שיש במארז כזה , עם בקר USB בו , או שאפשר לספק מתח , דרך חיבור ה SATA ישירות מהUSB . http://www.smpspowersupply.com/Serial-ata-connector.GIF http://www.allpinouts.org/index.php/Serial_ATA_(SATA,_Serial_Advanced_Technology_Attachment)
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הי, קניתי לוח אם A7N8X-VM400 ומאוורר Thermalright 947U להפתעתי גיליתי שעל לוח-האם הזה מסומנים בצבע כסף הנקודות בהן אמורים לעבור הברגים שמצמידים את גוף הקירור למעבד, אבל אין חורים!. למיטב הבנתי - צריך לקדוח את החורים... (נכון? נכון?) טוב, קדחתי את החורים - והצלחתי להרוס את הלוח.. (חיברתי לספק - וחוץ מאיזה טרנזיסטור שהתפחם לא קורה כלום..) ועכשיו אני עם לוח מס' 2 (מאותו סוג) - שמאד לא בא לי להרוס גם כן.. מישהו יודע: 1. אם אכן מותר לקדוח את הלוח בנקודות הללו? 2. אם התשובה ל-(1) שכן - טיפים על איך לקדוח? יש לי מקדח של דרמל, הוא מומלץ לעבודה כזו? 3. אם פתק בכותל יעזור? תודה מראש.. אסף.
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום קיבלתי מסך שלא נידלק דגם MAG גודל 19 החלפתי כבל ועדין לא עובד איך אני יכול לעלות על התקלה ומה צריך לבדוק ראשון והאם יש סדר מסויים של בדיקות ? אם כן אפשר מדריך תודה לעוזרים
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
זה המארז שלי.... על איזה צבעים אתם ממליצים לצבוע אותו? אני חשבתי על את המארז ואיפה שיש אפור - כחול ממש כהה ואיפה שיש לבן שזה כולל גם את הפלופי, ואת הכיסויים של הסידירומים (אני הולך לעשות אותם STEALTH) - בזהב עדין אוד - שילוב של זהב וכסף וכשאתם נותנים רעיון, תייחסו אותו גם לצבע של הפס המבריק (זה שבין האפור ללבן), וללחצנים בצד המארז
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
נשמע קצת עלוב, אז קצת התביישתי לפרסם את זה :-[... אבל אני יחיה עם זה בתקווה שאף-אחד פה לא מכיר אותי אישית... פירקתי כמנהגי כמה דברים היום ובניהם את המחשבון הישן שלי... ראיתי את המסך וחשבתי אולי אםשר לעשות איתו משהו... ??? אז אני נותן פה את הדגם בתקווה למצוא משהוא מעניין לעשות איתו... (אין בעיה להלחים ולחבר דברים....) מחשבון: CASIO V.P.A.M fx-82w --- אפילו סתם לכתוב כמה מספרים... להפעים לדים מסוימים מהתצוגות... משהו... =\
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני רוצה שגג המארז יוגבהה בשתי אזורים בגג המארז (מארז שוכב , אז החלק השיוצא החוצה) אני רוצה לפתוח שתי פתחים בגודל 5 ס"מ על 5 ס"מ ואז לסגור את הפתחים בעזרת מתכת שחורה מחוררת ככה שגובהם של שתי החורים יהיה 3 ס"מ יותר גבוהה מגג המארז. יש לי המון כלים בבית מה אני צריך לעשות ? ומאיפה אני משיג את המתכות ?
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מישהו יכול לחשב לי איזה נגד אני צריך בשביל מעגל שמחובר לUSB עם 6 לדים 3 מקבילים ל3 שכל אחד צורך3V 20mA תודה מראש, Deyv
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הMicro HDD שלי שאני משתמש בו בתור HD נייד(עם ממיר ATA-USB2) היום שבק את חיו, והייתי צריך להעביר דיי הרבה מידע מהלפטופ וממש לא היה לי כוח לצרוב. אז אמרתי נפרק את הHDD מהלפטופ כיוון שההרדיסקים הם אמורים להיות אותו דבר. אולם כאשר פירקתי את הHDD מהלפטופ שלי גיליתי חיבורים מוזרים, לאחר מספר שניות הבנתי שאלה הם חיבורי SATA רגילים, גם DATA וגם POWER כמו שיש בכל HD רגיל. המחיר של ההרדיסק הזה הוא כ400 שקל לגרסאות של 80-120GB לפחות לסדרה הספציפית שיש בנייד שלי Scorpio של WD. מי שמכיר הרדיסקים של ניידים יודע עד כמה קטנים הם, נראה שפרוייקטים של מחשבים לרכב או סתם "גאדג'טים" מגניבים תוצרת בית מעולם לא היו קלים כלכך. [attachment deleted by admin]
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
ברשותי מחשב כף יד Palm Zire 72 עם סוללת ליתיום מתה בפנים... וחבל לי עליו, הוא כמו משקולת נייר כבר איזה שנה :s05: חשבתי לחבר סוללה של מכשיר סלולרי... אבל שמתי לב שיש בהם 3-4 הדקים כשבסוללה המקורית שלו יש רק 2. אחרי יותר מדי חיפושים מצאו לי סוללה כזו, ונדהמתי במחיר... 250 ש"ח... זו כולה סוללה, לא שווה את הכסף הזה. לכן הגעתי למסקנה שצריך לעשות Mod ופשוט לחבר סוללה רעננה במקבל לישנה והדביק אותה על גב המכשיר. למזלי, הדרישה שלו זהה, 3.7 וולט. לכן סוללה עם 1000mAh פלוס מינוס תספיק לי (המקורית 960mAh) הנה דוגמה ל-3 פינים: וזו דוגמה ל-4 פינים: הבעיה שאני לא יודע מה לעשות עם החיבורים הנוספים, בסוללה של 3 חיבורים, שמתי לב שבין פין הראשון ולשני היה 3.7 וגם בין הראשון לשלי…
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני מתחיל לתכנן מארז בצורת קוביה. הקוביה תהיה 40 על 40 על 40 השלד יהיה בנוי ממוטות ריבועיים מאלומיניוום של 3x3 או 4x4 בתמונות אין אותם אבל זה ישתנה בשרטוט הבא. הדפנות יהיו בנוי אלומינום כנראה 2ממ שלעתי מספיק ולא יקר מדי. ויש גם את הצד הקדמי שיהיה מפרספקס של 3ממ יהיה כנראה 2 מקומות לדי וי די או משהו בסלוטים גדלום יהיה מקום ל3-4 דיסקים קשיחים למרות שיש לי רק 2 יהיו יותר מ5 מאוורי 120 ממ על שקט כמובן בטח 7 ולט : תנו דעות ועצות
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מהו הפלוס והמינוס בקבל ובסרטוט של קבל? וגם מה הפלוס והמינוס של לד ומיקרפון קטן?
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום אני צריך להגדיר לחצן מומנטור שבזמן לחיצה לד 1 עובד קבוע והלד השני מהבהב לשני שניות אני עשיתי תוכנית אני לא יודע בדיוק מה לא בסדר איתה משהוא יכול לעזור לי ? int swich = 7 ; int momntor = 8; int ledPin = 13; int ledPin1= 9; boolean lastButton = LOW; boolean currentButton = LOW; boolean ledOn = false; void setup() { pinMode(swich, INPUT); pinMode(momntor, INPUT); pinMode(ledPin, OUTPUT); pinMode(ledPin1, OUTPUT); } boolean debounce(boolean last) { boolean current = digitalRead(momntor); if (last != current) { delay(5); current = digitalRead(momntor); } return current; } void loop() { currentButton = debounce(lastButton); if (lastButton == LOW &&a…
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לבצע מודינג קטן וברצוני לצבוע את המאווררים שבמארז (רק הרוטור) בצבע כתום. אשמח לקבל המלצה לאיזה צבע או ספריי לקנות ומחיר משוער. תודה.
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
נגיד יש שנאי שלוקח מתח 220 V ומוציא 45 0 45 וגם 0 30 אם אני נניח אבטל את ה 30 0 אז יהיה יותר הספק ל 45 0 45 או שזה לא קשור ?
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
היי , אני בונה מגבר בעזרת TDA2005 . לאן לחבר את הפונציומטר ? מישהו רשם לי ככה: חיבור 1: לleft או right חיבור 2: להמשך של המעגל חיבור 3: לאדמה לא הבנתי איפה זה להמשך של המעגל. תודה לכם.
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי ! אני מחפש שירטוט מעגל לפאן באס , שיחזיק מאורר טורנדו 92 מ'מ . נתוני צריכת החשמל של הטורנדו ( וזה לא אומר לי הרבה ) הם כאלו - 12V , 12.5W , 1.0AMP . המאורר הזה , בעוצמתו המלאה יוצר 56dba של רעש מסוקים , וזה פשוט בלתי נסבל . תודה מראש !
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי אני אוהב לשחק בחושך אבל תמיד מתקשה לראות את האותיות של המקלדת , וחשבתי להחליף את הנורה הצהובה בלד פנס ולעשות לו הגבהה ( אני חושב לסדר את זה כמו באנטנה של הרדיו -לא טלסקופית אלה לשים מאחורי המקלדת וכשאני ישתמש יעשה לזה סיבוב שיהיה כלפי מעלה ) השאלה היא אם המתח יחזיק לד פנס ? אם עשו את זה אפשר לינק -מדריך
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הנה את הסקיצה הזאת אחותי הכינה איך הסקיצות??? השטח של הוורוד זה יהיה פרספקט והשטח הירוק יהיה מאוורר מיתחת(בתוך) המארז כל זה ימוקם על גג המארז... [attachment deleted by admin]
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, יש לי צורך בפוטנציומטר שיווסת לי את עוצמת הקול בכניסה של מגבר קטן (מבוסס TDA 2004). ניסיתי לחבר לי פוטנציומטר של 20K אום, הכל עובד טוב אבל לא כמו שאני רוצה. אני משתמש רק בחצי מהפוטנציומטר ואפילו פחות (כשאני מסובב יותר מזה הווליום פשוט יותר מידי חזק) הפונטנציומטר הוא כפול כמובן (שני ערוצים=סטריאו) השאלה שלי היא איזה ערך של פוטנציומטר אני צריך כדי שאוכל לסובב את הפוטנציומטר עד הסוף וכך לשלוט יותר טוב על הווליום? או האם בכלל כדאי לי לבנות פוטנציומטר דיגיטלי (עם שני לחצנים רגעיים - אחד להנמכה ואחד להגברה)? ומה היתרונות בכל אחד מהם? תודה רבה, ניב
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום שאלתי בפורום כללי ולא עונים לי..אני צריך עזרה בתרגיל http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=216701.0 תודה רבה
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
טוב אז אני מרכיב HTPC והחלטתי לחבר לו שלט רחוק כדי שיהיה מקצועי נתקלתי בבעיה של הדלקת המחשב (כיבוי זה פשוט) ולאחר חיפוש בגוגל הדבר שהכי מצא חן בעיני היה המוצר שלהם www.SIMEREC.com הזמנתי את הרכיבPCS 1 החיבור היה פשוט מאוד יש הוראות באתר למי שמעוניין מקבלים איתו גם שני פלסטיקים נוחים לחיבור לספק מבלי לחתוך את הכבלים של הספק אלא רק לחרוץ אותם קצת עובד מצויין הכיול של איזה כפתור שאתה רוצה מתבצע על ידי כפתור שנמצא ברכיב ואז לחיצה על השלט יש לד שמראה לך שאתה מצליח מומלץ בחום! מצורף תמונות [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
תמיד חלמתם להתחיל ליצור בכוחות עצמכם בהתבסס על מיקרו-בקרים ומיקרו מחשבים? חבילת ה-Humble Bundle העדכנית מעניקה לכם הזדמנות פז לכך בעבר יצרנו כאן באתר כמה וכמה מדריכים מפורטים ונהדרים שמטרתם הייתה לספק היכרות ראשונים עם עולם המייקרים, העולם המאוכלס באנשים מוכשרים במיוחד אשר עושים שימוש במיקרו פלטפורמות כמו ארדואינו (לסוגיה) ו-Raspberry Pi בכדי ליצור יישומים מרשימים. אם גמעתם את המידע הקיים והרגשתם שאתם זקוקים לעוד – כעת יש חבילה משתלמת מאוד שעשויה להתאים בדיוק לכם. חבילת הספרים העדכנית באתר ה-Humble Bundle (כן, יש גם כזאת) הנודע מתבססת על שיתוף פעולה עםהאתר והמוציא לאור makezine שמספר מדריכים והסברים כמעט בכל נושא שניתן להעלות על הדעת – ומתמקדת במספר דו ספרתי נאה…
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מה עושים ? ישמצב המעבד נשרף ? זאת המערכת <<<<
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-