אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני צריך את הכבל הזה. אשמח לדעת איפה אפשר לקנות אותו באיזור ר"ג ומה שמו? תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי, שאלה קטנה - אני רוצה לקחת כבל rca (משני הצדדים) וכבל של aux (משני הצדדים) ולחבר ביניהם. הrca מפוצל ל2 - בכל אחד יש אדום/לבן וחוטים מסביב), ובaux יש אדום לבן וחוטים מסביב. החוטים מסביב זה האדמה (אני חושב) - אני צריך לחבר את שני האדמה של הrca לאחד של הaux?
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
-
אהלן. אני מקווה שאני נמצא תחת הכותרת המתאימה לשאלה זו. אני מעוניין לשלוט על כל פין ופין בנפרד ביציאת כבל הLPT שאני מחבר למחשב דרך כניסת יו-אס-בי. איך עושים זאת? מדובר על כבל LPT רגיל, 25 פינים . תודה רבה!
-
- 8 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
שלום אנשים אני מחפש כבל USB עם מספק ON\OFF ככה שאני לא צריך כל שניה לחבר ולנתק את הדיסק הקשיח החיצוני שלי ... האם מישהו יכול לתת לי לינק למוכר ?? הא מישהו רוצה לעשות לי כזה ככבל בבית ואני אשלם לו על זה ? האם יש לכם כל קצה חוט אני אשמח לעזרה חן
-
- 1 תגובה
- 853 צפיות
-
-
שלום לכם , הבית שלי גדול וכולל ממ"ד שכלום לא עובר בקירות שלו . עכשיו בכל החלקים בבית צריך אינטרנט אלחוטי (מהירות 30MB) ויש בעיה עם הממ"ד כי אין אינטרנט ברוב הבית כי הראוטר בממ"ד. אז החלטתי לעשות דבר ככה : לחבר דרך הגידים של הטלפון ראוטר אחד לשני , ואני ישתמש בשניים כאלה : http://www.mediagalaxy.co.il/rec/597-%D7%A9%D7%A7%D7%A2-%D7%92%D7%95%D7%95%D7%99%D7%A1-%D7%9E%D7%A9%D7%95%D7%9C%D7%91-%D7%A9%D7%A7%D7%A2-%D7%A8%D7%A9%D7%AA-RJ45-%D7%9E%D7%A1%D7%95%D7%9B%D7%9A--%D7%A9%D7%A7%D7%A2-%D7%98%D7%9C%D7%A4%D7%95%D7%9F-%D7%91%D7%96%D7%A7-BT631 עכשיו בחיבורים האלה אני צריך גם טלפון ,ומראים באיור שם לחבר את שמונתם לשם , ואני צריך שניים לטלפון , איזה אני לא חייב לחבר ? כי אני יודע שכ…
-
- 29 תגובות
- 4.8k צפיות
-
-
-
בוקר טוב! אם אני חוצה להאריך כבל של טלפון, ואני חותך אותו, מאריך אותו ומלחים. האם זה יגרום לי להפרעות בקו (טלפון / אינטרנט)? כמו כן, אני רוצה להעביר כבל לטלפון בין 2 חדרים ועוד כבל בשביל האינטרנט (מהראוטר למחשב השני). אם אני קונה כבל עם 4 מוליכים אני יכול לשים להם 2 תקעים בכל צד כדי שיתאים לי למצב. השאלה שלי היא: האם תיהיה הנחתה כלשהיא על כבל של 5 מטר? האם יהיו הפרעות כלשהם בין 2 הקוי המידע (טלפון ואינטרנט)? תודה
-
- 1 תגובה
- 801 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לארגן כבל מאריך של כ20 מטר עבור מסך (VGA) ומקדלת בלבד. א. האם זה יעבוד מכזה מרחק ? ב. האם אני יכול לקחת כבל עם מספר גידים השווה ל2 הכבלים ביחד (כלומר 16+6) כלומר עם 22 גידים, ולעשות ממנו את 2 המחברים בכל צד ? האם זה עלול לעבוד ? ג. היכן משיגים דברים כאלה אם בכלל ? ד. במידה ואין אפשרות, היכן ניתן להשיג מאריכים באורכים כאלו ? תודה מראש, חן
-
- 5 תגובות
- 979 צפיות
-
-
נראה לי שזה מתאים לכאן, יותר מאשר לפורום ציוד הקפי . אבד לנו במעבדה כבל שהיציאות שלו מכל צד די סטנדרטיות אבל החיבור של שתיהן לא טרוויאלי. היצרן שלח לי מקנדה את האינפורמציה הבאה: The adapter cable consists of an adapter and a cable. Adapter: referring to attached drawing for RJ 12 to DB9 FEMALE adapter, Arrange as below RJ12 color DB9 2---------black------5 3---------red---------2 4---------green-----3 cable: standard modular telephone cable. ניסיתי בכמה חנויות ולא הצלחתי למצא. יש למישהו מושג איפה בארץ אפשר למצא כזה דבר (יש לי עוד קצת אינפורמציה על הכבל בקובץ PDF). נראה לי שמי שמייצר כבלים עושה כבל כזה ב 5 דקות. מכירים מישהו כזה?
-
- 12 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
היי קיצר יש למישהו טמ"ס ( מכשיר עם מעגל סגור שמגדיל תמונות או עיתונים לכבדי ראייה ) ויוצא ממנו כבל למסך אבל הכבל 9 פינים נקבה - ויש מסך שמתחבר לו ( נראה שלי שזה סתם טלויזיה ) אני רוצה לסדר לו שיחבר את זה למסך מחשב רגיל עם 15 פינים ( יענו לקנות ראש 9 פינים נקבה שאני ישים במכשיר הזה - ומאריך כבל מסך 15 פין אבל אני יחתוך באמצע ויחבר ל 9 פינים ) עכשיו איך אני ידע איך לחבר את הכבלים המתאים אחד לשני כדי שתהיה תמונה ?
-
- 2 תגובות
- 3k צפיות
-
-
אני חושב שזה הכי קשור לאלקטרוניקה.. מה ההבדל בין כבל USB איכותי לכבל USB לא איכותי? הכוונה היא לכזה שחברה מוכרת "מקורי" לבין אחד שעולה דולר בeBay. יש סכנות כלשהן? הרי כולם מן הסתם 5V. האמפר יכול להיות שונה או משהו?
-
- 12 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
קניתי מסך חדש מחו"ל שהגיע עם כבל מתח US ללא שנאי, 250v 10A זה מה שרשום על התקע יש לי כרגע כבל מתח של הארץ, וגם מתאם פשוט, השאלה היא מה עדיף? האם עדיף לחבר אותו לחשמל עם מתאם או פשוט לחבר כבל מתח של הארץ 240v 7.5A? מאחורי המסך רשום 100-240v~, 50-60Hz, 1.5A תודה מראש!
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, איזקתי את כבלי הסטא והחשמל ביחד במארז, בשביל זרימת אויר טובה. כעת, אני יודע שאם הכבל של הרמקולים נוגע בכבל של חשמל זה יכול להביא לפצפוצים ברמקולים בגלל תנודות המתח של החשמל. שאלתי היא, האם באותה מידה הכבלים של הספק בתוך המארז יכולים לגרום להפרעות של העברת נתונים, מהכונן הקשיח או הצורבים, בגלל שהם צמודים? תודה.
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם במהלך פירוק שעשיתי למחשב נייד שברשותי (המקלדת לא עבדה) הצלחתי לקרוע, חלקית את הכבל שמקשר את ה palm rest ללוח אם. הכבל אחראי על תפקוד העכבר והרמקולים. (הרמקול השמאלי עוד עובד) אשמח לעצות איך ניתן לתקן/להחליף /לקנות כבל כזה חדש או אפילו יד שניה. המחשב הוא של חברת dell מדגם latitude ppx (קצת ישן - פנטיום 3) תודה רבה מראש לכל העוזרים נ.ב. לפחות המקלדת עובדת עכשיו
-
- 14 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
ערב טוב. איפה אני יכול לקנות כבלים כאלה: אני צריך את זה מהארץ. תודה
-
- 25 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום, אני משתמש בכרטיס הקלטה בעל חיבור קומפוננט לPS3 שלי שכרגע מתחבר לכרטיס הקלטה דרך הגבל הזה: http://www.newline-el.co.il/topics.php?id=5&productId=260&topicId=36 ואני מנסה עכשיו להשיג את האיכות הכי טובה מהכרטיס ואחרי חרישה של האבה סירטונים על כל מיני הגדרות לתוכנה חשבתי דווקא לחזור לבסיס אז השאלה שלי היא אם אני יקנה את הכבל הזה http://ksp.co.il/?enter_zap=1&uin=14306 (הכבל המקורי של סוני) או את זה http://www.pompa.co.il/Product.asp?Pid=PS3CVFO10&Cat2Cat1ID=101&Cat2ID=504&aff=Zap〈=HE# יהיה איזה הבדל באיכות או שפשוט להישאר עם שלי?
-
- 2 תגובות
- 976 צפיות
-
-
-
שלום לכולם. יש לי כבל PL נקבה ל 2 RCA זכר ושמתי לב שהוא לא מעביר סטריאו אלה משלב את שני הערוצים. פתחתי את הפלאג של ה PL וראיתי שיש שם 3 הלחמות מהכבל לפלאג. חוט אחד אדום חוט אחד לבן ושני צמות של סיבים חשופים שמולחמות יחד. אני לא יודע אם הצמות עותפות את החוטים הלבן והאדום והן מגיעות בתור מינוס משני ה RCA או שהן קשורות לכבלים האדום והלבן. בכל מקרה יוצא שחוט של הערוץ השמאלי מולחם ביחד עם חוט של הערוץ הימיני (כנראה מדובר במינוס). לפלאג יש רק 3 הלחמות. (לא 4 כדי שיהיה - ו + לכל אחד מהערוצים. איך אני גורם לכבל לא לשלב את הערוצים? אני חושב שאם אני מתנק את הצמות שמולחמות ביחד לא יהיה מינוס. צילמתי תמונות, אני יותר מאוחר אעלה אותן לפה. תודה לעוזרים.
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
? רציתי לשאול מה זה הדבר הזה : ?Vantec Sleeving Kit (5colors)? הייתי רוצה לעשות שיהיה לי סרקולציה טובה במארז ואני רוצה להחליף את כבלי הIDE האפורים הרגילים בדקים ולכן אני שואל היכן ניתן להשיג במרכז הארץ במחיר סביר ??? ?
-
- 4 תגובות
- 933 צפיות
-
-
ערב טוב, יש למישהו שיטה/דרך טובה לעשות כבלי IDE מגולגלים בעצמו? אני מדבר על כבלי IDE של 80 גידים ולא של 40. באופן עקרוני אני יודע שזה שטויות, חותכים את הכבל באמצע בכמה מקטעים, מסובבים ואז מלפפים עם חבל של צינור השקייה, סבבה. הבעיה שלי היא החיתוך הכ"כ עדין של הכבל 80 גידים, ניסיתי כבר כמה כבלים ותמיד "פצעתי" את הכבל באיזשהו שלב, תמיד חשפתי חלק מהגיד המתכתי. זה כ"כ צמוד ועדין! יש למישהו איזה טריק שהוא מכיר לעשות את זה בצורה טובה? חבל לי להוציא כ"כ הרבה כסף על כבלים מוכנים. תודה.
-
- 18 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום. מקווה שזה הפורום המתאים לשאלה הזאת. http://www.nzxt.com/new/products/premium_cables/cb_24p האם כבלים אלה מיועדים להחליף את הכבלים המקוריים של ספק הכוח? כמובן, אני מניח שספק הכח חייב שיהיה מודולרי. האם אני צודק? תודה
-
- 11 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אנחנו עושים פרויקט בבית ספר וצריך להגיש לשבוע הבא, קיבלתי חוט מבודד ארוך , אנחנו צריכים להרכיב נגדים על המטריצה , וללפף במבודדים. בעצם לקחת את החוט מבודד ושתישאר רק ה"מעטפה שלו" בלי החוט הברזל" יש לי את כל הציוד - קאטר,שפיץ פלאייר , תנין בננה וכו'. מישהו יכול לעזור לי איך אני מוציא רק את מעטפת החוט ?
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום ראיתי כבלים מוסלבים של וואנטק ב 52 שח, אין לי חלון או משהו במארז שווה לקנות אותם בשביל סדר וירידה קטנה של מעלות? אלו: Vantec Sleeving Kit חשוב! צריך לפרק את הספק בשביל להשחיל את הכבלים האלו? תודה
-
- 2 תגובות
- 843 צפיות
-
-
האם כבלים מעוגלים יכולים להשפיע לרעה על ביצועי המחשב בדרך כלשהי? והאם כדאי להעדיף חברה אחת שמייצרת כבלים כאלה על חברה אחרת. אם כאן אז איזה איהז כבלים מעוגלים כדאי לקנות (של איזה חברה). תודה.
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-