אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,629 דיונים בפורום זה
-
לגבי יצור מעבדים למה הם מיוצרים ב WAFER מזה נותן ואיך מחלקים את כל זה מה חותכים? ולמה זה נוצר בעיגול הרי הם מפסידים חלקים ממנו מאשר מרובע . ואיך חורטים על זה? למישהו יש תמונה של יצור אחד כזה או תמונה ממיקרוסקופ מה יש בזה האם זה ניקרא "פיסת סיליקון"? תודה לעוזרים! [attachment deleted by admin]
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
הבאתי היום לדים שהמוכר אמר שצריכים 1.5 וולט אבל שחיברתי אותם ל1.5 הם לא עבדו הם עבדו רק ב3 וולט יכול להיות בגלל שהבטריות היום חלשות? ואם אני רוצה לחבר לדים בלי נגד אמרו לי שזה בחיבור טורי..אפשרי? והמטריצה שעליה אני מתכנן לחבר את הכל [attachment deleted by admin]
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי חלום לעשות מחשב HTPC ממארז של ווידיוא מה זה יפה שמצאתי.... הבעיה היא המארז הוא די קטן ומחשב רגיל לא יכול להיכנס שם, אז ראיתי בטלוויזיה שיש כאלה לוחות אם שכוללים בתוכם את הכרטיס קול, רשת וגרפיקה והם והם ממש קטנים, וגם ראיתי שיש ספקי כוח כאלה שטוחים וארוכים, אני לא רוצה מחשב חזק כך שלא חשוב לי הקטע עם הגרפיקה העיקר שהיה קטן, הבעיה שראיתי את זה רק בטלוויזיה. השאלה אם מישהוא מכיר איזה חנות שמוכרת לוחות אם וספקי כוח קטנים?
-
- 15 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אהלן חבר'ה, חבר ואני זקוקים לכמות גדולה יחסית של לדים לפרוייקט קרוב שלנו, וישנה גם חשיבות שהלדים יהיו עם אפשרות FADE ושליטה ידנית ואוטומטית. קיבלו הצעה ממספר מקומות למעין סרט שעל כל כמה סנטימטרים ישנו לד RGB ואתה בעצם חותך את הסרט הזה באיזה נקודה שאתה רוצה, ומחבר שנאי ובקר שליטה לאותה נקודה, כל הלדים מחוברים במקביל מן הסתם, ומקבל בעצם רצועה עם תאורה ופייד לפי צריך. עכשיו, בגלל שההיצע נמוך מאד בתחום הזה, ברמה כזו מתקדמת, הגנבים רוצים בין 180ל200 שקל לפאקינג מטר!!! ועוד 200 לכל שנאי שהוא גם בקר. וזה ממש ממש, ממש, לא נראה לי, עם כל הכבוד, כי יש שם 20 לדים במטר, ועשרה שקלים ללד בשיקלול לא נראה לי הגיוני. בבקשה, מי שיכול להמליץ לי, היכן להשיג דבר דומה, אודה לו מאד. והשאלה השני…
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי, חשבתי שאולי יעניין אתכם כאן לראות את הפוסט האחרון שלי בבלוג, כתבתי הסבר ומדריך קטן איך לבנות רכיב USB. ובניתי ספציפית מטריצה של לדים שאפשר לשלוט עליה דרך USB. זה מסתבר לא קשה ולא יקר. http://www.guysoft.co.il/bumble-b/ אני מקווה שאשכול במקום הנכון בפורום, אני גם חדש כאן
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, לאחרונה הופיע בטלוויזיה שלי (ללא אחריות) פס לבן - מצורפת תמונה. החלטתי לפרק את המסך בכדי לנסות להשמישו. גיליתי שחסרים מספר פסי נחושת על הPCB, נראה שהם ממש נמסו. מצרף תמונות גם של צד ימין התקול וגם של צד שמאל השמיש להשוואה. אשמח לרעיונות כיצד לפתור זאת. תודה!
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
בעיקרון שמתי המון מאווררים מספקים וממחשבים קודמים. בעקרון הכל התחיל שהמחשב שלי היה כל כך חם שאיזה רכיב אחד נפתח כזה והמחשב כל הזמן היה קורס בגלל שהמעבד היה מגיע לטמפרטורת קריסה בקיצור, הנה תמונות: עוד מעט אני יעלה סרטון.. אגב אני יודע שבתמונה האחרונה רואים שהמאורר שבקדמת המארז הפוך, טעות שלי עריכה: הנה סרטון http://img532.imageshack.us/my.php?image=p8140361td4.flv
-
- 14 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אממ אני מחפש חנות באזור חולון בה אוכל לקנות פרספקט פשוט החנות שהייתי קונה ממנה נסגרה תודה מראש לעוזרים
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
קיבלתי נדנדה לתינוק, והיא עובדת עם 4 סוללות 1.5V גודל C. אני רוצה לחבר ספק, ולחסוך החלפה של סוללות כל יומיים. מצאתי בeBay ספק 6V, אבל אני לא כ"כ מבין באמפרים. 1 יספיק? תודה.
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
לכל מי שניסה, התקשה, וקילל בעצבים את הספק שלו, את הסליבים ואת עצמו, הקץ לסבל! FrozenCPU מצאו פתרון שיפתור לכולכם את הבעיה בקלות ובמהירות http://www.frozencpu.com/cgi-bin/frozencpu/scroll-01.html
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אז זאת השאלה שלי העם אני יכול להכין לבד כפתורים כאלו? ועם כן יש איזה אתר שמסביר את זה? או מישהו יכול להסביר לי?
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אז ככה סוף סוף גיליתי איפה הבעיה שיש בxbox שגורמת ל RROD. יש שם קירור ספציפי שלא מקבל קירור מספיק. אז אני רוצה להכניס קירור לתוך האקס בוקס מאוורר קטן אני חושב 40מ"מ או 60 מ"מ הבעיה האם יש איזה מתאם מטח שאוכל לחבר לUSB של המכשיר או אפילו לחשמל שאליו אפשר לחבר מאווררים אני יודע שיש מתגי שליטה למאווררים למחשב האם יש משהו לא למחשב אלא לחשמל[br]פורסם בתאריך: 30.01.2009 בשעה 20:47:25 מצאתי!http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=23397#details
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני צריך שיכלול בעיקר כניסה למיקרופון יותר מזה אני לא צריך. אם זה משנה יש לי את החלקים של הכניסה של מיקרופון ורמקול (לקחתי מאיזה מודם ישן) יש לי גם USB ממחשב ישן משם אני יכול לקחת את הצמה/כבלים. איך אני מחבר את כל זה?
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
פתרתי את הבעיה הקודמת אז כבר ערכתי לשאלה חדשה =) קיצר, קניתי דרמל של סקיל ואני משתמש בראשי חיתוך שקיבלתי, הם נגמרים בטיל!!!! זה אשכרה מטורף כמה מהר שהם נגמרים, בערך כל 10 ס"מ של חיתוך במארז אני צריך להחליף ראש. אני חותך לא טוב? אלה ראשים מסריחים? דרך אגב, אני חותך על מהירות 5 בגרסאת ה 125 W כפי שמומלץ בהוראות לחיתוך ברזל.
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
הכל התחיל בזה שחיפשתי לקנות מאוורר לps2 שלי, אחרי קריאת ביקורות באינטרנט, הבנתי שהמאוורר הזה מאוד רועש ובתכלס לא מוציא כמעט אוויר. מה גם שמחירו לא ממש זול.. (כ-50 ש"ח בארץ) אז חיפשתי קצת באינטרנט ומצאתי מדריך להפוך מאוורר של מחשב למאוורר בחיבור Usb. השתמשתי במאוורר חרישי במיוחד - glacialtech silent blade. בסה"כ מוד קל לעשייה, תוצאה מספקת ביותר, עובד עם כל מכשיר בחיבור usb. התוצאה לפניכם: http://img521.imageshack.us/img521/3228/22042008671ps9.jpg אם למישהו יש שאלות אשמח לענות.
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם לקראת החופש הגדול אני קונה מחשב חדש. עכשיו אני רוצה לקנות קטודות וכו'... שיהיו לי למחשב החדש. אני רוצה לקנות היום כי עם אני יקנה עם המחשב זה יוריד לי מהתקציב. אני מוכן להשקיע 100-200 שקל גג לא יותר מיזה. אני רוצה תאורה יפה למחשב בכמה צבאים אפילו. רוב הסיכוים שזה המארז שאני יקנה http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_280_993&products_id=5508 אז איזה יתאים? קטודות? לדים? הצעות תודה מראש
-
- 17 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אם כן אתם יכולים להביא ואם אפשר עדיף בצורה הראשונה שיש בתמונה
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש ברשותי רשת אלחוטית, אך הבית שלי בנוי כולו קירות בטון, והקליטה בחלקי הבית נמוכה יחסית. כמו כן, אינני יכול להזיז או לפחות להגביה את הראוטר האלחוטי עצמו. הגעתי למסקנה שאני צריך לבנות אנטנות, או לפחות חוטים מאריכים לאנטנות. לפי מספר מדריכים ראיתי שהשתמשו בקונקטור SMB לחיבור האנטנה, אך לפי מה שמצאתי החיבור של האנטנה הוא RP-SMA. וזאת בעצם הבעיה העיקרית שלי, להשיג את המחברים הללו. בדקתי באתר של אריהב, ואין. למישהו יש מושג/נסיון מאיפה ניתן להזמין קונקטורים RP-SMA או SMB?
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
חתכתי את המארז עם דרמל בצורת איקס ...יצא נחמד מאיפה אני משיג פרספקס ? ואיך אני מחבר אותו? ויש כל מיני גדלים ל פרספקס ? וכמה זה עולה תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אנשים! אתמול עשיתי איזה מודינג קטן לאחר ההתיעצות איתכם... הנה התוצאות... קודם כל קדחתי חורים בגג של המארז ושמתי שם מאוורר THERMALTAKE SMART FAN 120MM לאחר מכן החלפתי זוג מאווררי 80מ"מ ג'נרי לזוג THERMALTAKE THUNDERBLADE 120MM והכי חשוב - החלפתי את הTHERMALTAKE SILENT של המעבד לTHERMALTAKE BIG TYPHOON והתוצאות מדהימות!!! הבדל של 30 מעלות (לא פחות) בטמפ' של המעבד!! והבדל של 3 מעלות בטמפ' של ההרד דיסק... שימו לב לסיבוב של הBT - ממש חרישי....עד 1000 סיבובים לדקה...(והוא מגביר את עצמו לפי העומס עד 1300 סיבובים מקסימום) הכל שקט וקריר... צילמתי תמונות אבל אני לא יכול לעלות אותן כי כל אחת שוקלת יותר מחצי מגה...
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום היום המורה שלי באלקטרוניקה הסבירה על התנגדות נראה לי ואמרה שמסמנים בסימן כזה של חצי עיגול כאשר החצי הריק נוטה למטה ויש 2 קוים משתי הצדדים למטה. והיא אמרה שזה נקרא אום, ואני תמיד חשבתי שלא כותבים אום אלא כותבים אוהם, האם צדקתי? תודה
-
- 15 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני עכשיו בכיתה יד' הנדסאי אלקטרוניקה ואני עובד עכשיו על פרוייקט גמר. הפרוייקט הוא מכונה להברשת נעליים אוטומטית, הכוונה ברגע שאני מכניס את הרגל למקום של ההברשה היא מתחילה להבריש לבד ושיהיה אפשר לשלוט במהירות של המנוע עם שלט. החלטתי להשתמש בצמד אופטי שיזהה שהנעל נכנסה ושמנוע יפעל. חברתי את הצמד האופטי והוא עובד ומפה אין לי מושג איך להמשיך. המנוע שאני החלטי לקחת זה מנוע של המאורר כי לא מצאתי מנוע אחר מספיר חזק ואני אשלוט בו באמצעות ממסרים (החליף את הכפתורים של המאורר בממסרים שידמו לחיצה על הכפתור). עכשיו איך אני מעביר את "הפקודה" של להפעיל את המאוורר דרך הצמד האופטי? אמרו לי פעם משהו לגביי ULN שישמש כדוחף לממסרים(תקנו אותי אם הבנתי לא נכון) תודה מראש לעוזרים ובאמת אני מת…
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
כאמור אני רוצה להכין לעצמי קצת כבלים מעוגלים. יש לי את הכבלים ואת כל הציוד, ואני יודע איך להכין אותם השאלה היא באיזה צינור להשתמש? אני מתכוון לקוטר פנימי במ"מ/ס"מ מה העובי של הIDE133 כאשר הוא מגולגל ומהוא הקוטר של הפלופי כאשר הוא מגולגל. ועוד דבר אחד, אני גם מכניס כמה מהכבלי חשמל גם לצינורות סיליקון כמו הכבלים עצמם, איזה קוטר לבחור להם? זה יהיה הראשון מבין מודי הגטו שלי (מעביר את הזמן עד פרויקט הקיץ הענק) אחרי הכל אני חייב להוריד את הטמפ' במחשב שלי.
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
טוב לא הייתי יכול שלא לפרסם את זה מצאתי מקודם 100 דיסקיות חיתוך של דרמל ב 56 ש"ח בלבד (14$) בארץ חבילה של 5 דיסקיות כאלה עולה ב"אייס קנה ובנה" 50 ש"ח (כן כן 10 ש"ח על כל דיסקית) לפי דעתי זה מאוד שווה הנה קישור לכל מי שמעוניין לקנות http://www.ebay.com/itm/Pack-of-100-Reinforced-Cut-Off-Wheels-for-Dremel-1-1-4-/110750668760?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item19c94117d8 http://www.ebay.com/itm/Pack-of-100-Reinforced-Cut-Off-Wheels-for-Dremel-1-1-4-/260829604222?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3cbaa7e97e רק תגידו תודה אם זה היה שימושי בשבילכם שיהיה לי טוב על הלב ;~} אם יש עוד דברים טובים לדרמל באיבי זה הזמן לפרסם
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני מתכנן לבנו ראק (מין קופסא עם חיבורי USB המסך LCD וחיבורי מתח...-באנגלית זה נשמע יותר טוב...) אני רוצה שיהיולחבר שם גם USB...והבעיה היא שאין לי מושג איך לחבר את זה?? כמו שהיה במודינג בשעה -2 אותו דבר הבעיה היא שלא הראית איך הUSB מתחבר.... קיצר -מה לעשות? איתן
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-