עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by ScreameR,

איפה קונים ספרי שרגיש לקרינת UV ? הייתי בACE ואין להם, וזה הגיוני שפרמייר אפור עולה 40 שקל ?!

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. Started by sholop,

היי אני בונה עכשיו את המעגל הזה http://www.electronic-circuits-diagrams.com/alarmsimages/alarmsckt19.shtml (יש בדף לינק) בתור מודול אני משתמש בSFH507-40 בניתי את המשדר ובדקתי בסקופ שהתדר באמת 40 קילו . חיברתי את המודול וביציאה (כאשר 2 הלדים מאירים ) אני מקבל מתח ממש נמוך (2וחצי מילי וולט ) וכאשר אני מעביר את היד בין המשדר לבין הלדים אני מקבל רק הפרעה בצורת הגל ביציאה מהמשדר ולא משהוא רציני .כאשר ניתקתי את הלדים מה555 ראיתי שהגל ממש משתנה אבל עדיין זה לא מסביר למה אני מקבל מתח עלוב של 2וחצי מילי וולט כאשר אני חיברתי לו 5 וולט בVCC כמו שצריך . מה דעתכם ?

3. Started by 114508534,

צהריים טובים הייתי רוצה לברר איך אפשר לתכנת כרטיס מגנטי- אנחנו מעוניינים בעבודה להתקין מערכת שע"י העברת כרטיס מגנטי עם פס שחור יציג נתונים של העובד ורק מי שמאושר יוכל להכנס . איזה ציוד צריך בישביל זה - תודה

• 4 תגובות
    • 6.7k צפיות
  4. Started by Alexkmr,

אני צריך אקח דבק חם. וראיתי סוגים החל מ15 שקל עד ל150 שקל... מה ההבדל בינהם איזה עדיף לרכוש?

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  5. היום, בזמן ששוטטי באינטרנט נתקלתי במוד המטורף הזה: http://www.instructables.com/id/Privacy-monitor-made-from-an-old-LCD-Monitor/ מה שהם בעצם עשו זה להוריד את אחת השכבות שמסננן את האור שיוצא מהמסך והדביקו אותה לתוך משקפי שמש. ללא המסנן המסך ניראה לבן, אך אם מסתכלים בו דרך המסנן (שמודבק למשקפיים) רואים רגיל. מעניין אם האור הלבן מזיק לעיניים. אם היה לי מסך מיותר הייתי מנסה את זה.

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by dany_tab16,

אני רוצה לחבר ספוילר למארז. הספוילר עצמו במידה 4 על 18 . הרגליים שלו בגובה 5 סנטימטר. הוא יהיה עשוי מאלומיניום צבוע בשחור. מה אתם אומרים סתכלו בתמונות עשיתי אותו מקרטון. ייצא טוב? או לשנות משהו בגודל? [attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. מצאתי מסך CRT flat 21` DELL P1110 במסך יש תקלה של בהירות גבוהה - כל התמונה בצבע לבן מחוק כזה גם אם שמים את ה light / contrast אל 0 חיפוש ב google - זה תקלה קבועה של המסך הזה. ממליצים להחליף נגד במעגל כדיי להוריד את אחד מהמתחים http://www.adrian-smith31.clara.co.uk/pctips/monitor_tips.htm#Dell עכשו יש שם 2 נגדים של 10 M (חום שחור כחול צהוב). הנגדים הם בגודל כמו של נגדים רגילים (1/8 W ?) והצבע רקע שלהם הוא תכלת כזה (תכלת מבריק כמו ה 'צהוב חול' של נגדים רגילים - לא דומה ל 'אפור בטון' של נגדים להספק גבוה יותר) איך בודקים שהנגד שאני שם מתאים ל 1 KV ? זה קשור לצבע רקע הכחול ? לקו האחרון שהוא צהוב רגיל במקום זהב ? משהוא אחר ? מה המתח שמחזיק נגד 1/8 W רגיל שהצבע רקע שלו…

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. האם ניתן לעשות את זה ? עבדתי לפי המדריך הנ"ל http://hwzone.co.il/guides/lcdguide/4/ - אבל אין לי מקום כל כך נוח לשים את הפוטנציומטר -האם אפשר לוותר על זה ? תודה (מקווה בקרוב לפרסם את פרוייקט המודינג שלי באתר)

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  9. זה בלי ברגים או משו, מארז ג'נרי של SP או משהו כזה, צריך לפרק ת'גג כדי לחתוך חלון, להדביק פרספקס עם חריטה...

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. http://www.thebestcasescenario.com/forum/showthread.php?t=28 אשמח אם אחרים שמכירים פרוייקטים מוציאי עיניים כאלה יפרסמו אותם פה..

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by aladin_7,

אני מעוניין לבנות מפסק המחובר לPC באמצעות חיבור PARALLEL או SERIAL ומהצד השני שולט על מכשיר חשמלי (on/off) כאשר ההדלקה או כיבוי באמצעות תוכנה, ע"י מקשי קיצור (מתאים לwindows XP) (אם אפשר ליצור עבור 3 מכשירים והתוכנה תוכל לשלוט על כל מפסק בנפרד, זה יהיה יותר טוב) העזרה שאני צריך (בערך הכל): 1. שרטוט המעגל ורשימת רכיבים 2. תכנות התוכנה תודה לעוזרים

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  12. Started by omerbr,

אם נגיד אני רוצה לבנות שוקר חשמלי ברמה גבוהה מאוד בעצם איך שוקר חשמלי עובד? ואיך אפשר לבצע דבר שכזה? ניסיתי לבנות שוקר חשמלי ממצלמה חד פעמית עם המדריכים שיש באינטרנט אבל זה פשוט לא הצליך כי כנראה המצלמות שיש בארץ לא מתאימות לדבר הזה בכל מקרה כשאני אומר שוקר חשמלי אני רוצה לבנות שוקר שכזה: http://www.kal-v.co.il/data/products/power-200.jpg כעיקרון יש לי את השוקר דומה קצת לזה אבל הוא לא פועל ביכלל זה של אבא שלי והשוקר עצמו לא פועל ויש בטריות חדשות וזה עדיין לא פועל אני בטוח שוהא לא יתן לי לפתוח אותו ולנסות לסדר אותו אז אולי אני יוכל לבנות אחד חדש ולהשתמש במעטפת של השוקר הישן שלא עובד?

• 5 תגובות
    • 8.7k צפיות
  13. Started by שמואלל,

איך עושים מוד 7 וולט ?

• 5 תגובות
    • 970 צפיות
  14. Started by d-undertaker,

אני רוצה לחבר לדים במארז סתם בשביל יופי יותר נכון שפאנל של המארז ככה שזה יהיה יפה עכשיו קראתי תמדריך באתר ולא הבנתי כלום יענו הבנתי בערך כזה אבל אחר כך אחרי שכל האלמנט בנוי לא הבנתי איך מחברים אותו לחשמל...אז תסבירו בהרחבה אם אפשר..תודה..אה ואם יש תמונות זה יהיה סבבה..

• 1 תגובה
    • 722 צפיות
  15. פעם היה באתר, כנראה נמחק..

• 2 תגובות
    • 721 צפיות
  16. ל-IR LED שקניתי יש רק 2 פינים בניגוד למדריך שמראה IR LED בעל 3 פינים איך אני מחבר אותו? תודה!

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. Started by Knuckles,

היי, אני חדש בפורומים שלכם (הודעה ראשונה)... יש לי בעיה שלא ממש הצלחתי למצוא לה תשובה. יש מדריך באתר כלשהוא שאני לא אפרסם כי אני מניח שאסור לפרסם פה אתרים מתחרים, שמסביר על הכנת חיבורי מולקס זוהרים, שזה בתאכלס חיבור שתקעו בו לד. הם אומרים להשתמש בנגד של 150 ohm עם לד אולטרה ברייט. עכשיו הבעיה שלי זה שלא מצאתי בחנויות לד אולטרה ברייט, המוכר לא הבין מה זה, אבל נתן לי איזה לד ונגדים איתו. קיצר, ניסינו את זה אבל החיבורים כלכך מתחממים שאי אפשר לגעת בהם. לא יודע למה. אז מה שאני בעצם מבקש ממכם זה לתת לי שם של לד (חובה מספר וולט - שיהיה מדוייק ושאם אני אבוא לחנות ואבקש אני לא אוכל לפספס - אל תתנו לי שם כללי... אני צריך בידיוק) ונגד שמתאים לו (גם פה אני צריך מדוייק). המטרה היא שהל…

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. Started by Xstyle,

אני ראיתי לפני כמה ימים בפורום מדבקות למארז ואני הורדתי אותם ובטעות מחקתי עכשיו שאני מחפש שוב אני לא מוצא עולי מישהו יכול לתת לי לינק בבקשה (אני יודע שזה לא קשור אבל בכול זהות) תודה מראש Xstyle

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. יש למישהו רעיונות?

• 31 תגובות
    • 2.6k צפיות
  20. Started by Lior4543,

נפל לידי ספק ישן של פנטיום 1, למי שזוכר. אין לו חיבור 24 פין או 20 פין, אלא שני חיבורים מוזרים כאלה ללוח אם, ועוד 4 חוטים לפאנל, ששולטים כנראה בהדלקה, איך אני יכול לעשות שיפעל ללא לוח אם, כמו קיצור חוט ירוק ושחור, הרי אין לי כאלה. הצלחתי להביא תמונה: אבל חוץ מזה יש לי עוד 4 חוטים שהולכים לפאנל ומתחברים ישר לתוך כפתור ההדלקה. אולי הקיצור שמה, אבל אני צריך תשובה וודאית.

• 4 תגובות
    • 910 צפיות
  21. Started by 114508534,

אהלן הסתבכתי קצת בהרכבה של המכונה , על ציר ה A ישנם שני מנועים, בכל מקום שראיתי אמורים להיות מחוברים שני מיקרו סוייצים שמחזירים את הבסיס למרכז שלו (מרכז הצירים) ברגע שהם מגיעים לקצה התחום. אשמח אם מישהו יוכל להעלות לי סרטוט עם הסבר איך לחבר את הסויצים כמו שצריך, כרגע הם מחוברים בטור למחבר 9 פין במתחבר ללוח בקרה של ה CNC תודה

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by Vatos-Locos,

הלך פארש החלון, שריטות סדקים בלאגן קיצר אי אפשר לתקן המצב בקנטים מארז סימבדה אתם בטח מכירים.. סתם מסריח עם זרימת אוויר דפוקה והכל דפוק www.vl.rehost.co.il/desk/01.jpg www.vl.rehost.co.il/desk/02.jpg www.vl.rehost.co.il/desk/03.jpg www.vl.rehost.co.il/desk/04.jpg www.vl.rehost.co.il/desk/05.jpg ככה הוא נראה שהיה במצב תקין עכשיו חשבתי על אפשרות פשוט להחליף מארז, אבל אז עצרתי ואמרתי לעצמי "רועי...... לא!!" למה לא? הרי זה מארז מעאפן שעלה לי בזמנו בקושי 300 שקל כולל קטודה וספק480W... הבעיה היא שהשקעתי עליו המון, כרגע יש לו זרימת אוויר פצצתית משהו מדהים שני מאוררים מקדימה (סטוק 1) שני מאוררים מאחורה (סטוק 1) - התוספת היתה לא פשוטה בכלל מאורר בגג מאורר בדלת (ז"ל...) מה לדעתכם אפ…

• 38 תגובות
    • 3.5k צפיות
  23. Started by bezangeloo,

(http://www.physicsclassroom.com/class/sound/u11l4c.cfm) מה הדרך הפשוטה ביותר לגרום לאפקט הנחמד הזה בעזרת מקור מוזיקה (בחיבור אוזניות 'רגיל')? המטרה היא שבסופו של דבר יהיה לי רמקול שניתן לחבר למקור השמעה כלשהו שמחובר (הרמקול) לפלטת מתכת שכזו ומרקיד גרגרים להנאת \ השתוממות הצופה. תודה (:

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  24. Started by Moty_p,

יש לי לד שצורך 350 מיליאמפר אותו אני מחבר לנגד 33 (אם אני זוכר נכון) אוהם 2W בערך.. הנגד מתחמם אשש ואיאפשר לגעת בו מרוב שהוא רותח אז חשבתי לחבר שני נגדים כאלה במקביל כדי שהעומס של החום יתפזר ולמעשה יצא לי נגד של 33 אוהם 4W אבל כנראה שזה לא ככה כי עשיתי כן ושנגעתי בהם שניהם! היו רותחים כאילו חיברתי נגד אחד למה זה ככה?

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. קניתי את המקדחה החשמלית הזאת ומצורפת תמונה של המטען. לא ברור לי כל כך מה הכוונה בכניסה של 240W, והאם אני צריך יותר משנאי קומפקטי של 25W בשביל המטען לפי מה שהוא מוציא.

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.