אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,629 דיונים בפורום זה
-
שלום, מצ"ב תמונה. קניתי אותם בארה"ב מ-B&H Photo ואחריות נגמרה. אני יודע שיש 2-סוללות בכל צד ולדעתי הייתה סוללה אחת שפועלת כי משך נגינה קצר פי 2 ממה שמבטיח יצרן וגם טעינה מתחילה מ-50% ולא מ-0% כשאני מרוקן סוללה. האם למישהו יש כאלה? מישהו יודע איך מחליפים סוללות? תודה
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, הביאו לי 2 פנסים לאופניים ובכל אחד יש 9 לדים והוא מופעל על 3 סוללות דקות. אני רוצה להוציא מאחד מהם את כל הלדים כי אני בונה מוד כלשהו.. שווה להסתכן כי הפנס עולה רק 8 שקל ויש בו 9 לדים אולטרהברייט וזה שוווה!!! יש לי מלחם של סטודנטים אז איך להוציא בזהירות?
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
על המאורר הזה אני רוצה לשים גריל שהכנתי (תמונה בעוד כמה ימים, אולי אפילו מחר...) הבעיה היא שאני לא יודע באיזה צבע לצבוע אותו כמו שצראו, כשצבעתי אותו בשילוב של כחול ותכלת (אותם הצבעים שבתמונה...) כמעט ולא מבחינים בו, וזה נראה זוועה . בנוסף, הוא לא מכסה מספיק את המאורר... אני רוצה להשיג רשת כזו כמו ששמים בחלון, ולשים אותה מתחת לגריל שהכנתי. בנוסף למאורר ולפסים הכחולים יש חריטה שתואר באדום. השאלה שלי היא: באיזה צבעים כדאי לי לצבוע את הרשת ואת הגריל? חשבתי על שילוב של גריל אדום ורשת בזהב... (הגיל עשוי מנחושת שגם נותנת גוון זהוב...) זה המאורר: זה הגג... החריטה בכוכב...
-
- 15 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם קיבלתי היום מחשב ישן מאוד, תקין עם מארז ענק, אני מעוניין לבצע עליו ניסויים של מודינג, עדיפות למוד שיעלה כמה שפחות כסף [אם אפשר שלא יעלה בכלל] ויהיה משהו נחמד ומאתגר שלא מצריך יותר מדי כלי עבודה... [קצת בעייתי] תמונות של המחשב זה המארז משלל כיוונים אם תרצו צילום מבפנים אפשר
-
- 14 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, יש לי מגבר JVC RX-5032V אחד האחים שלי (עוד לא ידוע מי זה ) שיחק איתו מאחורה ושינה את הVoltage Selector ל110---240 וולט במקום מה שהוא היה צריך להיות 127---220 וולט....מתי שחיברתי אותו לחשמל והדלקתי אותו כנראה נשרף שם פיוז (היה מן אור כזה מהמגבר). עכשיו, כל פעם שאני מחליף פיוז ואני מנסה להדליק את המגבר - הפיוז נשרף. עכשיו רציתי לשאול אם למישהו יש מושג מה הבעייה והאם שווה להשקיע תיקון על המגבר הזה...הוא בכלל מגבר טוב? לפי מה שאני חושב (למרות שאני לא כ"כ מבין באלקטרוניקה) הרכיב של הVoltage Selector נפגם (מבפנים כמובן..) אותו דבר אמר לי גם איזה בחור שמתקן מגברים וכו' אבל הוא לא בן אדם אמין...לכן אין לי מושג אם הוא (ואני) צודק... תודה לעוזרים...
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
לאחר שהמלחם האחרון שקניתי התפוצץ לי בפנים החלטתי ללכת על משהו איכותי הפעם. ראיתי תמונות של ה Soldering gun והמחיר שלו היה בערך פי 2 מהמלחם הרגיל. מה שמעניין אותי זה האם הוא עובד כמו האקדח דבק חם, כלומר האם הוא "יורה" את הבדיל והוא נהיה ישר טיפות ולא צריך להסתבך יותר מדי כמו במלחם הרגיל. או שפשוט הידית שלו כזאת ? אני צריך להלחים חוטים קטנים כאלה לLCD, ועם המלחמים ה"רגילים" אני לא מסתדר . בקיצור אני צריך המלצה למלחם טוב שעושה את העבודה ! (שיש לו ווסת מתח וכו'). תודה :-* הנה כמה תמונות :
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
-
האם המעגל הזא תקין? אני סתם רוצה מעגל עם 3 לדים, נגד וסוללה. האם באופן החיבורים הכל תקין? אני חייב את התשובה זה דחוף
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אז ככה. השתגעתי ונמאס לי מהרעש של המחשב שלי. : :P4 3000GH לוח אם ALBATRON PX865PEC PRO. HD-WD80G ואיזה סתם כרטים מסך. (אני יודע שזה ענתיקה אבל אני לא צריך יותר בשביל מה שאני עושה איתו) ואני הולך על הקיצוניות. החלטתי לעיף לו את השני מאווררים 80 מ'מ לארגן ספק פסיבי וקרור למעבד פסיבי. אז השאלות מתחילות: זה בכלל אפשרי להרכיב למעבד הזה קרור פסיבי ומה המחיר של אחד כזה? או שזה לא ילך? וכמה בערך יצא לי ספק פסיבי של 400W?
-
- 14 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
לטרריום שאני מתכנן להקים לא משהו גדול(צמחייה venus flytrap)(במידה וזה יעבור במכס) משהו קל ואם אפשר לשלב עם ארדואינו זה יהיה עוד יותר טוב כמובן שיהיה DHT22 למדידת הלחות ומד טמפ'(lm35)
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי עבר המון זמן מאז שממשתי שרטוט כזה ולכן אשמח לעזרה במימוש השרטוט הזה על לוח פסי נחושת המון המון תודה [attachment deleted by admin]
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
רקניתי שתי גופי קירור שאחד מהם הולך לצ'יפסט העלין והשני מאורר קטן שהולך לתחתון שתייהם מוזהבים ואמורים לתת קצת צבע לווח עם הצי'פס הצפוני אין בעיה כי יש חורים בלוח בדרומי יש בעיה.... אין לי לאיפה לחבר אותו כי אין לי חורים בלוח ..... חשבתי לשים קצת דבק 3 שניות ולהדביק את הקירור כאילו לשים 3 שניות קצת מסביב ובאמצע קצת משחה תרמית וללחוץ עליו עד שיתפוס.. השאלה שלי, היא אם יש למישהו רעיון יותר טוב .. תודה לעוזרים הנה הקירור.. מדובר במאורר.. [attachment deleted by admin]
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני מתחיל לתכנן מארז בצורת קוביה. הקוביה תהיה 40 על 40 על 40 השלד יהיה בנוי ממוטות ריבועיים מאלומיניוום של 3x3 או 4x4 בתמונות אין אותם אבל זה ישתנה בשרטוט הבא. הדפנות יהיו בנוי אלומינום כנראה 2ממ שלעתי מספיק ולא יקר מדי. ויש גם את הצד הקדמי שיהיה מפרספקס של 3ממ יהיה כנראה 2 מקומות לדי וי די או משהו בסלוטים גדלום יהיה מקום ל3-4 דיסקים קשיחים למרות שיש לי רק 2 יהיו יותר מ5 מאוורי 120 ממ על שקט כמובן בטח 7 ולט : תנו דעות ועצות
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אומנם קצת מוזר שאני מתחיל עוד פרוייקט לפני שאני מסיים את הקודם, אבל זה יהיה פרוייקט זריז בניגוד לפרוייקט הקודם, כאן תראו בניית מארז למחשב המשני (שמחליף את אחד המחשבים המיושנים שבבית), שהוא לכשעצמו די מיוחד אני בונה למחשב מארז מפרספקס צבעוני, מן הסתם אני אשתמש קצת בציוד שיש לי (חומרים) לפרוייקט הזה אגב המחשב יהיה די קטן, וזה כל המהות שלו, מדובר בלוח MINI ITX, כלומר גודל הלוח הוא 17X17 CM בלבד, והמחשב צורך 24 WATT בלבד (לא כולל כוננים) אומנם יש לי ספק קטן מהרגיל,אך אני בנסיון להשיג אחד קטן במיוחד הMIC, הוא שם זמני עד שיוחלט על שם סופי (אם בכלל) המארז יבנה בסגנון HTPC, כך גם שיהיה נייד וגם מעוצב הנה כמה תמונות של הלוח המדובר [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום כולם, אני רוצה להתחיל להתעסק עם ארדואינו. איזה לוח לקנות? איזה ברדבורד/"מטריצה" לקנות? חוטים..? ואם גם אפשר הסבר לאיך פועל הברד בורד. האם הלוח הזה טוב? - http://www.ebay.com/itm/NEW-Arduino-compatible-ODM-UNO-R3-2012-Atmega328P-with-Free-USB2-0-Cable-/261027797601?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3cc6781a61#ht_1725wt_905 תודה מראש
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי, אני רוצה לקנות משהו כמו 6 לדים UB, ולחבר אותם ליציאת 12V. הלדים הרגילים אני יודע - 3V כל אחד. אבל האם הUB LEDS צורכים יותר חשמל? תודה מראש.
-
- 16 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
חבר אמר לי ששקע חשמל מקרין 10 הרץ ואם אני מחבר עליו מפצל של 6 אז הוא מקרין 60 הרץ האם זה נכון? במידה וכן האם זה מסוכן לישון לדי זה כאשר זה נמצא בדיוק מעל הראש? וכמה כדי לשמור מזה מרחק כדי לא להפגע מקרינה כזאת או אחרת? תודה לעונים. עדכון, שלחתי בטעות בפורום הלא נכון, מצטער אבקש להעביר לאלקטרוניקה..
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
בעקבות שיפוץ בביתי החדר שלי נמצא רחוק מדלת הכניסה ונוצר מצב שאני לא שומע את האינטרקום, דבר שגרם לכמה אי נעימויות. עלה לי רעיון לעשות חיווי כלשהו בחדרי כשהאינטרקום מצלצל. אין לי אפשרות להעביר כבלים כך שחשבתי על איזה משדר אלחוטי כלשהו שיפעיל איתות כלשהו בחדר. האינטרקום עצמו פשוט מאוד ואני יודע איזה כבלים סוגרים מעגל בעת הזמזום כך שהדבר עצמו נראה לי אפשרי. אשמח לרעיונות לביצוע חיווי כזה.
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
חשבתי לבנות בעצמי מארז פתוח למחשב, משהו בסגנון "test bench" שיש במעבדות תיקונים וכאלה... לדוגמא: http://www.coolermaster.com/product/...-bench-v1.html אני כנראה יתלה אותו מעל השולחן מחשב (גבוה). מה שאני "פוחד" ממנו הוא אבק שיצטבר שמה אחרי תקופה מכיוון שהמארז פתוח לגמרי, כמה זה יכול לפגוע אחרי תקופה ברכיבים? בקירור? או בכל דבר אחר? אציין שזה מחשב מבוסס i7 3770k עם OC ו-GTX670. תודה לעונים.
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
הזוכים בתחרות המודינג של מעריב וHWZONE המופיעים בעיתון "און ליין" : והנה לכם אליאור ורן בפוזה מגרה : תהנו
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אהלן חבר'ה אני ביגי משתמש חדש ומודר מתחיל. חרשתי על הארכיון לאורכו ולרוחבו (בערך) ולא מצאתי תשובה לשאלתי. אקיצר לוחות אלומיניום. איך זה בא ? איזה גדלים? עם מה הכי נוח לעבוד? ואיפה אני משיג בצפון הרחוק אודה לכם מאוד אם תעזרו לי.
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
איך אני גורם ללד 'להבהב' (יותר כמו להבה, ריצוד שכזה ולא הבהוב 'רגיל')? אני לא מבין כלום באלקטרוניקה, הסבר איך (או למה אי אפשר) יתקבל בברכה. המטרה היא לשים לד ירוק שירצד להנאתו מאחורי המסכת עץ של המסכה (The mask). תודה רבה, בז'נגלו.
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
ראיתי עד כה המון מעגלים אבל כולם עם 8 לדים. אני מתכנן לחבר למחשב בכבל LPT ולשלוט דרך פלאג של ווינאמפ DiscoLitez . הייתי רוצה לדעת כמה לדים מקסימום הכבל יכול להחזיק. הבנתי שאם מעמיסים עליו הרבה זרם תהיה לי בעיה. בהנחה שאלו נתוני הלד: Typical: 3.4 V Max: 3.8V 20mA אשמח אם מישהו שמבין בנושא יוכל לצייר לי שרטוט חשמלי בEWB או כל תוכנת סימולציה שהיא ואפילו בצייר כל עוד זה יהיה מספיק ברור.
-
- 14 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אם לא מתאים לפורום הזה אנא העבירו לפורום המתאים. קניתי את המטען הזה ויש לי כמה שאלות: 1. איזה זרם (200,500 או 700) רצוי לסוללות GP 2700, לסוללות GP RECYCO(הירוקות) וסוללות ENELOOP 2000MAH(לא lite הרגילות: http://www.ebay.com/itm/270676349941?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649) 2. איזה מוד ממולץ? (Discharge, refresh, charge או test) כדי להטעין בטריות שיחזיקו כמה שיותר זמן. 3. איך בודקים מה מצב הבטריה שהוכנסה למטען?
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-