אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,629 דיונים בפורום זה
-
אם לא מתאים לפורום הזה אנא העבירו לפורום המתאים. קניתי את המטען הזה ויש לי כמה שאלות: 1. איזה זרם (200,500 או 700) רצוי לסוללות GP 2700, לסוללות GP RECYCO(הירוקות) וסוללות ENELOOP 2000MAH(לא lite הרגילות: http://www.ebay.com/itm/270676349941?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649) 2. איזה מוד ממולץ? (Discharge, refresh, charge או test) כדי להטעין בטריות שיחזיקו כמה שיותר זמן. 3. איך בודקים מה מצב הבטריה שהוכנסה למטען?
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
היי. לא בטוח שזה המקום הנכון לשאול, אבל אני מעריך שלרבים בפורום יש ניסיון בעניין. מבקש המלצה לרתכת אלקטרונית, השימוש הוא ביתי, כרגע למשל אני בונה שער לגינה ונמאס לי לבקש מחברים אז החלטתי לקנות. תודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מהו הפלוס והמינוס בקבל ובסרטוט של קבל? וגם מה הפלוס והמינוס של לד ומיקרפון קטן?
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
-
שלום אני בדרך לפרוייקט המודינג הראשון שלי אבל אני תקוע לבינתיים כי אני לא מוצא איפה לקנות גומי H לחיבור המארז לפרספקס אבא שלי חיפש בהום סנטר ובאייס ולא מצא הם אפילו לא יידעו על מה הוא מדבר!.1 צריכם את עזרתכם בכך שתגידו לי איפה אני יכול לקנות את זה יעני באיזה רשת או משהו כזה או חנויות שבאזור המרכז (כפר סבא וסביבתה) (גם אזור תל אביב טוב) תודה לכם עריכה: חח מצטער שמקודם היה שגיאות חח כתבתי ממש מהר הייתי חייב להשתין חח תיקנתי
-
- 15 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי שנאי חשמל רגיל כזה יש לי שאלה בקשר למחבר של השנאי אני רוצה לדעת אם המוט באמצע הוא פלוס או מינוס ומה החיצוני תודה
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
המוכר אמר שזה ספריי שמיתבש מהר אז סבבה נתתי לו שעה וחצי להתיבש בחוץ (זה פאנל פלסטיק של המארז, פלסטיק חלקלק שכזה) בקיצור הרכבתי אותו חזרה במארז וכל פעם שאני טיפה נוגע בו אז נשארים סימני אצבעות, ופשוט הוא כבר לא מבריק כמו קודם כולו נראה מטונף מה אתם מציעים לעשות, לא רק שזה ממש מכוער זה גם לא נעים למגע..
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
דבר ראשון אני רוצה להתנצל אם זה לא הפורום המתאים לפרסום של כזה דבר. פשוט נאי מניח שהפתרון יהיה מודינג מסוים אז חשבתי שזה הכי מתאים... מקסימום תעבירו (למנהלים) סורי. קניתי מחשב חדש. ויש לי כונן maxtor sata 80 giga והוא פשוט רועש בטירוף. חוץ ממנו יש לי עוד כונן של 80 לא sata של wd. והוא לא עושה את הרעש כי הוא כונן גיבוי ואני לא משתמש בו אז הוא לא עובד. מכאן יוצא שהרעש בה מהmaxtor. וזה לא רעש של מאוררים, זה כזה רעש של כונן שעובד. וזה מעצבן. יש איזשהי דרך להחליש את הרעש? לעשות איזה מודינג או משהו? הנה שאר המפרט (כי אני רוצה להתלהב גם) D: amd 64 3200+ albatron k8x800 pro pmi 512 ddr400 cl2 עם צלעות קירור ati r9800 pro 128mb 80 giga sata mxtor 80 giga 8mb wd supertalent case זה…
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
הי, ראיתי כמה פוסטים דומים אבל מחפש עזרה בנושא. יש לי רקע מלפני הרבה מאוד שנים באלקטרוניקה, יודע להלחים וזקוק לעזרה במשהו (שלדעתי) פשוט. יש לי מכשיר אבטחה שמוציא התראה קולית בהתאם לתזוזה, הבעיה היא שההתראה מאוד חלשה ובעיקר לא אפקטיבית. יש למכשיר יציאה לאוזניה. אני מעוניין להוסיף למכשיר תאורת לד בולטת שתידלק בכל פעם שהמכשיר נותן התראה (תדירות מאוד נמוכה). המכשיר הוא נייד כך שאם אפשר לעשות את התאורה באופן כזה שתקבל את המתח מיציאת האוזניה. 4-6 לדים יספיקו עבור העניין. האם זה אפשרי? אם כן, האם אפשר לקבל הנחיות לחיבור לדים כזה? תודה מראש,
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, יש לי שנאי שמספק 7.5 וולט דיסי וזרם של 1.5 אמפר,והפין הפנימי הוא ה+ וה'פין' החיצוני הוא מינוס, השנאי הזה מתאים לארדואינו הזה? http://dx.com/p/arduino-uno-rev3-development-board-120464?rt=1&p=2&m=2&r=3&k=1&t=1&s=132738&u=120464 תודה רבה מראש
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
היי יש לי המון כלי עבודה שכתבוים עליהם כל מיני מספרים וגדלים. בכל כלי זה מסמל גודל שונה, ז"א האוך של הכלי, קוטר המברג וכו'. אשמח לדעת כיצד זה עובד, מה כל סימון אומר בדיוק (מפתחות שוודים, בוקסות, ביטים, מברגים וצבתות). תודה
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני רוצה להחליף את הבד שמכסה את הכיסה מחשב. הכיסה מעור, והעור התחיל להתקלף וזה מתפזר בכל הבית. כבר פירקתי את הכיסה. והידיות של הכיסה עשויות מפלסטיק. רציתי לשאול עם איזה צבע אני יכול לצבוע אותם? כמו כן כמה בערך עולה אקדח סיכות בשביל שאני אאדק את הבד החדש על הכיסה? כמו כן עדיף להוציא את העור ואז לשים את הבד החדש או שאפשר להשאיר את העור?
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני דיי בור בנושא אנטנות. שאלה : האם שימוש באנטנה 3dBi המיועדת לתדר 433Mhz תספק גם תוצאה דומה (או קרובה) לתדר 315Mhz ? האנטנה המדוברת : http://www.ebay.com/itm/433Mhz-3dbi-antenna-SMA-Plug-connector-with-Magnetic-base-1-5m-cable-/160910922142?pt=US_Radio_Comm_Antennas&hash=item257709d19e
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
לא ידעתי אם זה מתאים לפה או לכללי, תום - תרגיש חופשי להעביר אם אתה חולק עלי מכירים את האתר הזה: http://www.ratemysystem.com/vote.php מה אתם אומרים עליו? יש שם גם פרוייקטים נחמדים (לצד דברים זוועתיים) למי שמחפש רעיונות... תהנו
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום במפרט של Arduino Uno, החל מ-Revision 3, במקום להשתמש בשבב FTDI, משתמשים בשבב ATmega16U2, שהוא גם כן של Atmel, והוא מריץ תוכנה שגורמת לולתפקד כ-USB-to-Serial Converter. השאלה שלי: אם עכשיו גם השבב השני הוא של Atmel, אז מה בעצם ההבדל בין ATmega16U2 ל-ATmega328? ולמה למשל לא להשתמש בשני שבבים זהים, למשל פעמיים ATmega16U2 בתוך הבקר, אחד מתוכנת לשמש כ-USB-to-Serial Converter, והשני עבור התוכנה שאנחנו כותבים? תודה card
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
תודה מראש ...........
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1.שמעתי שהתקנת icq על המחשב מביא המון בעיות, האם זה נכון? 2. מישהו יודע על תוכנות נוספות לשליחת sms? משהו בעברית? 3. כמובן, אני מדבר על תוכנות חינמיות ולא פרוצות... תודה רבה למי שיענה
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
הפכתי את המצלמה הישנה שלי למצלמת אינפרה אדום עם איזה מדריך http://homepage.ntlworld.com/geoff.johnson2/IR/ http://digitalcameras.hackaday.com/ עכשיו אני רוצה לבנות מעגל מלא מנורות לד אינפרא על בטריות בשביל שאני יוכל לראות ולהיראות מגניב בחושך חחחחחחח ;D הבעיה אין לי מושג איך לעשות את זה אני יקנה לדים (איפה כדאי לי גם לקנות ) אינפרא + את הלוח המעגל אבל איך אני אלחים את שניהם ופלוס את הבית לבטריות שיעבוד טוב.......................
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
-
אהלן, הלדים שהזמנתי הגיעו סוף סוף, וכל פעם שאני מחבר אותם לחיבור במחשב הם ישר מהבהבים בצבעם ומיד לאחר מכן הם נשרפים. מה הפתרון ? אני עכשיו יעלה תמונה.
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
-
אהלן התבקשתי להחליף סוללה למכשיר הנ"ל , חיפשתי ב EBAY ויש מלא סוללות אבל יש כל מיני דור שני דור שלישי רביעי חמישי ואין לי מושג איזה דור זה וגם לבעל המכשיר , אשמח לדעת אם מישה יודע האם יש הבדל בין הסוללות, המכשיר נראה אותו הדבר בכל הדגמים . חבל לי להזמין סוללה שלא תתאים בסופו של דבר למכשיר . תודה
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
קניתי מדבקת חלון "H2O Cooled" ב JAB . אבל היא הפוכה למה שאני צריך ! אני אמור להדביק אותה בתוך החלון מופנית כלפי חוץ , כלומר יש דבק על החלק שאמורים לראות מבחוץ. אבל מה שאני צריך זה להדביק אותה על הצד החיצוני של המארז ! . אין לי חלון. כלומר הדבק חשוף לאויר ואין דבק היכן ש"צריך" . מה עושים ? צריך להדביק (מריחת איזשהו דבק ? יש דבק דו צדדי ? ) וגם לבטל את הדבק הקיים ( למרוח משהו שיסתור את הדבק ? להדביק ניילון שקוף ? ) מישהו עם נסיון ? הצעות ?
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אוקיי אז ככה יש לי את הלוח הבא http://img409.imageshack.us/my.php?image=ts808ce8dj1.jpg] דבר ראשון יש לי סוללת 9 וולט עם מתאם שיוצא ממנו 2 חוטים אחד אדום אחד שחור איפה בדיוק אני מחבר אותם? דבר שני איפה שיש קבלים אלקטרוליטים איפה שיש את ה + שם שמים את הרגל הארוכה יותר או להפך? תודה רבה
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
R1_____________10K 1/4W Resistor R2____________100K 1/4W Resistor R3_____________68K 1/4W Resistor (see notes) R4______________1K5 1/4W Resistor R5______________3K3 1/4W Resistor R6____________330R 1/4W Resistor R7______________4K7 1/4W Resistor R8______________2R2 1/4W Resistor C1______________1µF 63V Polyester Capacitor C2____________100µF 25V Electrolytic Capacitor C3____________470µF 25V Electrolytic Capacitor Q1____________BC239C 25V 100mA NPN High-gain Low-noise Transistor Q2____________BC337 45V 800mA NPN Transistor Q3____________BC327 45V 800mA PNP Transistor
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-