אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
מבדיקה קצרה עולה כי הדרך הכי טובה להשיג 7.5 וולט מ12 ב3A זה להשתמש ב LM350 http://www.national.com/ds/LM/LM150.pdf האם אני טועה?
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
חבר שלי קנה מחשב ב 2008, המחשב עבד תקין עד 2010, ואז התחיל לעשות בעיות כרטיס מסך Inno3D 9600 PCIE לוח Gigabyte GA-945GCM-S2L מחוץ למשחק הכרטיס מסך עובד תקין. אם הלוח המקורי שהיה במחשב הכרטיס מסך עובד תקין גם במשחקים החלפתי לו לוח (ללוח זהה) בגלל בעיה שהלוח לפעמים לא היה מזהה את הכרטיס מסך וממשיך לעבוד אם הכרטיס מסך המובנה (בדקתי אם כרטיס מסך תקין אחר, הבעיה היתה בלוח) בלוח השני הכרטיס מסך עובד תקין מחוץ למשחקים, אבל כשפותחים משחק אז אחריי 5 דקות מקבלים מסך שחור no signal והמחשב נתקע (למשל עושים num lock וה LED לא נדלק) החלפתי בחזרה ללוח המקורי, המחשב עובד תקין גם במשחקים (בנתיים, מהניסיון הקודם אם הלוח הזה - לא להרבה זמן) בכרטיס מסך יש קבל שמתחמם לטמפ' שאי אפשר לגעת בו כש…
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
כאשר מחברים פלוס (+) ופלוס זה עובד, הלד נדלק, לא יודע למה אבל זה אכן עובד. לדוגמה חיברתי לפלוס ה - 5V של הספק הכוח את המינוס של הלד וזה עבד, אומנם יותר חלש בטיפה אבל אכן עבד ללא קצר למה? ועוד משהוא, זה מפחיד, אבל נראה כי בגוף האדם יש חשמל מינוס והגוף הוא מוליך! חיברתי לד ביצאת הפלוס שלו לנגד 470 אוהם ול 12V של הספק הכוח ואני נגעתי במינוס (-) של הלד, והלד נדלק! אומנם יותר חלש אבל נדלק, הורדתי את הנגד הוא עדיין נדלק באותו העוצמה אבל חשוב לציין שהיתי יחף ורגלי נגעו בריצפה, מתי שהרמתי את הרגלים שלי מהרצפה אז הלד לא עבד זה מהווה על סכנות כל שהם בחשמל אבל מה, הריצפה זה לא מוליך חשמלי או משהוא, אם אני יחבר את המינוס של הלד לריצפה זה לא יעבוד! ברור שלא אז למה שאני נוגע בריצפה ובמ…
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
קראתי נושאים קודמים על העטים שרגישים לאור UV. אמרו שהם של חברת BIC ורשום שהם רגישים ומשהו כזה.. הייתי באופיס דיפו ולא מצאתי את זה, אבל מצאתי עטים של חברה בשם Pentel. באריזה היו 5 עטים בצבעים: כתום,ירוק,כחול,סגול,צהוב. על האריזה היה רשום שאלו עטי ג'ל רגישים, ומחירם היה 30ש"ח. מישהו אולי מכיר את זה ויכול להגיד לי אם אלו עטים שבאמת זוהרים בתאורת UV??? (דרך אגב, לא קניתי את החבילה עדיין..)
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
איפה אני מביא כאלה? כי מקור הרעש היחיד במחשב זה הדיסק השקיח ואני רוצה לקנות עוד אחד, ככה שאני אשתגע.
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני דיי בור בנושא אנטנות. שאלה : האם שימוש באנטנה 3dBi המיועדת לתדר 433Mhz תספק גם תוצאה דומה (או קרובה) לתדר 315Mhz ? האנטנה המדוברת : http://www.ebay.com/itm/433Mhz-3dbi-antenna-SMA-Plug-connector-with-Magnetic-base-1-5m-cable-/160910922142?pt=US_Radio_Comm_Antennas&hash=item257709d19e
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש ברשותי רשת אלחוטית, אך הבית שלי בנוי כולו קירות בטון, והקליטה בחלקי הבית נמוכה יחסית. כמו כן, אינני יכול להזיז או לפחות להגביה את הראוטר האלחוטי עצמו. הגעתי למסקנה שאני צריך לבנות אנטנות, או לפחות חוטים מאריכים לאנטנות. לפי מספר מדריכים ראיתי שהשתמשו בקונקטור SMB לחיבור האנטנה, אך לפי מה שמצאתי החיבור של האנטנה הוא RP-SMA. וזאת בעצם הבעיה העיקרית שלי, להשיג את המחברים הללו. בדקתי באתר של אריהב, ואין. למישהו יש מושג/נסיון מאיפה ניתן להזמין קונקטורים RP-SMA או SMB?
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אממ אני מחפש חנות באזור חולון בה אוכל לקנות פרספקט פשוט החנות שהייתי קונה ממנה נסגרה תודה מראש לעוזרים
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום למישהו יש מדריך או יודע איך אני בונה שנאי מ 220 AC ל 12v Dc - 5A? אני רוצה משהו קטן לבנות כמו מטען לפלאפון אפילו עם טרייאק . תודה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
אז ככה אחרי שעבדתי עם הדרמל הכול היה טוב ויפה עד שהוצאתי את התקע מהשקע ובטעות שימשתי כארקה למכשיר והתחשמלתי(החיבור של הדרמל הוא רק 0 ו ~ זאת אומרת שאין הארקה) במילים פשוטות נגעתי בשתי הפינים של המכשיר יכול להיות שבגלל הקבל שיש בפנים הוא נטען ואין לו איפה להתפרק אז הוא התפרק דרכי?
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום חברים, אני רוצה לקבע לוח אם ללוח עץ, ראיתי כל מיני דרכים ברשת שבהן אנשים עשו את זה. העדיפה עליי היא זו: http://www.mcmaster.com/#95631a050/=zqymop http://www.mcmaster.com/#98952a102/=zqf7bq הבעיה שהאתר הזה לא מוכן לשלוח לארץ, יש למישהו מושג אם אני יכול למצוא את זה בארץ? או לחלופין מקום ברשת שיש לו את זה ושולח לארץ? תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם:) הפעם האחרונה שהתעסקתי באלקטרוניקה היה לפני עשור... כרגע אני עובד על פרויקט - מטבח לילדים. ואני זקוק לעזרה הרכב הפרוייקט הוא 6 מעגלים פשוטים כשהרכב כל מעגל: 2 לד לבן עם מתג "קליק" (כמו של מקרר) 2 לד לבן עם פוטציומטר חד סיבובי - 2 יח' 5 לד כחול עם פוטנציומטר רב סיבובי - 2 יח' 6 לד אדום עם פוטנציומטר רב סיבובי מנוע עם פוטנציוצטר הזזה ( המנוע קיים עובד על AA) שיתחבר למעגל ע"י שקע/תקע טיימר דיגיטלי למטבח שהייתי רוצה להוסיף אותו למעגל. עובד על AA שכל המעגלים יתחברו למקור מתח אחד - סוללה נטענת קבועה אינני זוכר איזה רכיבים נלווים אני זקוק להם כגון נגדים, זנר, פיוזים וכו" וכן המתח הדרוש לכל מעגל (לדעתי) 1.5…
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לצבוע את המארז ככה שיתקבל אפקט של מראה אבל לא בטוח באיזה צבעים להשתמש כמה לשייף וכמה שכבות לכן חיפשתי בפורום ומצאתי המדברים הרבה על המדריך הזה: http://www.pc-workshop.net/articles/paint101/paint101-1.shtml אני די בטוח שזה מה שאני מחפש אבל הקטע שהוא נעול לגישה כמו כל האתר.... לכן אני מבקש, אם למישהו יש את המדריך שמור באיזו צורה, בבקשה תעלו אותו לכאן שיהיה לשימוש. נ.ב מי שצבע בשיטה הזו ויכול להרחיב על זה מוזמן.....
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
R1_____________10K 1/4W Resistor R2____________100K 1/4W Resistor R3_____________68K 1/4W Resistor (see notes) R4______________1K5 1/4W Resistor R5______________3K3 1/4W Resistor R6____________330R 1/4W Resistor R7______________4K7 1/4W Resistor R8______________2R2 1/4W Resistor C1______________1µF 63V Polyester Capacitor C2____________100µF 25V Electrolytic Capacitor C3____________470µF 25V Electrolytic Capacitor Q1____________BC239C 25V 100mA NPN High-gain Low-noise Transistor Q2____________BC337 45V 800mA NPN Transistor Q3____________BC327 45V 800mA PNP Transistor
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הזוכים בתחרות המודינג של מעריב וHWZONE המופיעים בעיתון "און ליין" : והנה לכם אליאור ורן בפוזה מגרה : תהנו
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אוקי תשמעו, אני שמח מאוד על זה שחבר שלי הראה לי את המקום זה מקום חלומות.. אחרי שראיתי מה אתם יכולים לעשות אמתי לעצמי למה נאי גם לא יכול והתלהבתי וגם אני רוצה לשפץ את המארז שמשעמם שלי ואני רוצה לעשות לו חלון... הבעיה שאני רוצה חלון מסויים ואני לא יודע מה בידיוק לחתוך... יש לי את הל החומרים הנדרשים. אבל אני רוצה שרטיוטים.. זה מן חלון שיש בו איקס.. ובאמצע של האיקס יש מאוורר ואני רוצה שכשאני יחתוך יהיה מקום למאוורר... אז אני רוצה מדריך לכזה דבר.. [זאת פעם ראשונה שלי בכאלה דברים אז בגלל זה אני רוצה מדיך ]
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן התבקשתי להחליף סוללה למכשיר הנ"ל , חיפשתי ב EBAY ויש מלא סוללות אבל יש כל מיני דור שני דור שלישי רביעי חמישי ואין לי מושג איזה דור זה וגם לבעל המכשיר , אשמח לדעת אם מישה יודע האם יש הבדל בין הסוללות, המכשיר נראה אותו הדבר בכל הדגמים . חבל לי להזמין סוללה שלא תתאים בסופו של דבר למכשיר . תודה
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
קיבלתי נדנדה לתינוק, והיא עובדת עם 4 סוללות 1.5V גודל C. אני רוצה לחבר ספק, ולחסוך החלפה של סוללות כל יומיים. מצאתי בeBay ספק 6V, אבל אני לא כ"כ מבין באמפרים. 1 יספיק? תודה.
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
רציתי לדעת איזה קתודה כדאי לי לקנות ! מהאתר של פאנדס בבקשה בצבע אדום בתקציב של עד 80 .... ורציתי לדעת למה כדאי לקנות אותה חשבתי לקנות את זה : http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_144&products_id=7147 האם זה שווה ? יוצר אור טוב ומקרר טוב ? רציתי גם המלצה על מאורר לדים חשבתי ללכת על זה: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_140_767&products_id=4275
-
- 16 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
לאחר שהמלחם האחרון שקניתי התפוצץ לי בפנים החלטתי ללכת על משהו איכותי הפעם. ראיתי תמונות של ה Soldering gun והמחיר שלו היה בערך פי 2 מהמלחם הרגיל. מה שמעניין אותי זה האם הוא עובד כמו האקדח דבק חם, כלומר האם הוא "יורה" את הבדיל והוא נהיה ישר טיפות ולא צריך להסתבך יותר מדי כמו במלחם הרגיל. או שפשוט הידית שלו כזאת ? אני צריך להלחים חוטים קטנים כאלה לLCD, ועם המלחמים ה"רגילים" אני לא מסתדר . בקיצור אני צריך המלצה למלחם טוב שעושה את העבודה ! (שיש לו ווסת מתח וכו'). תודה :-* הנה כמה תמונות :
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
ידועה לי שיש אפשרות לחבר מסך LCD למחשב השאלה שלי היא כיצד .. במסכי LCD שברשותי יש חיבור כתום דק מאד .. אין אפשרות להלחים או לחסוף את החוטים אז איך מחברים ? תמונה : 1- מסך של סאניו 2- מסך של גיים בוי אדוונס 3- מסך של סוני 4- מסך של נוקיה 5- מסך של מילונית כולם צבעוניים+ back lite חוץ מ-5 במסך מס' 5 יש מאחורה מין פינים כאלה .. שניראה כאילו מצמידים את המסך לפאנל הם מימתכת וניראה לי שזה גם מעביר מידע למסך .. תמונה: האם יש דרך לחבר אותו או LCD אחר ? תודה לעוזרים!
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
באילו כבלים אני יכול להשתמש בכדי לחבר את המחשב לטלוויזיה hdmi -> s-video/rca vga-> s-video/ rca או כל סוג כבל שיכול להתאים לי המחשב: כרטיס מסך: Radeon 5850 HD לוח אם: Gigabyte GA-770TA-UD3 הטלוויזיה: s-video RCA תודה
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום במפרט של Arduino Uno, החל מ-Revision 3, במקום להשתמש בשבב FTDI, משתמשים בשבב ATmega16U2, שהוא גם כן של Atmel, והוא מריץ תוכנה שגורמת לולתפקד כ-USB-to-Serial Converter. השאלה שלי: אם עכשיו גם השבב השני הוא של Atmel, אז מה בעצם ההבדל בין ATmega16U2 ל-ATmega328? ולמה למשל לא להשתמש בשני שבבים זהים, למשל פעמיים ATmega16U2 בתוך הבקר, אחד מתוכנת לשמש כ-USB-to-Serial Converter, והשני עבור התוכנה שאנחנו כותבים? תודה card
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן! אחרי שראיתי את הצביעה האולטרה מקצועית שנעשתה באמצעות איירבראש בפרוייקט של SSR, הייתי רוצה להתנסות בנושא גם. לא מדובר על "קעקועים" דקדקניים כמו שנראה בפרוייקטים גדולים אלא בעיקר צביעת משטחים בלי צורך להסתבך עם הספריי- צביעה שלא תמיד מצליחה. כיוון שאחנו מבצעים הזמנה גדולה מ-amazon.com (בלי שום קשר), הייתי שמח לשמוע על מדריכים (ספרים) המסבירים לנושא ועל קיט (הם מוכרים שם קיטים ) מתאים למתחילים, אולי, והסבר כללי על הנושא מפי המבינים הגדולים. תודה!
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני צריך שיכלול בעיקר כניסה למיקרופון יותר מזה אני לא צריך. אם זה משנה יש לי את החלקים של הכניסה של מיקרופון ורמקול (לקחתי מאיזה מודם ישן) יש לי גם USB ממחשב ישן משם אני יכול לקחת את הצמה/כבלים. איך אני מחבר את כל זה?
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-