עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. אז חיברתי מאוורר 80 מ"מ והחיתוך יצא לא במדוייק מול המעבד אלא טיפה מתחת.. כיוון זרימת האויר הוא כלפי פנים. ומאז הטמפ' גבוהה משהייתה, למה?

• 18 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. Started by arkadur,

מישהו יודע היכן ניתן להשיג רק את ה"עכבר" של המחשב נייד? פרטים נוספים יתקבלו בברכה

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by dids22,

שבוע טוב, אני מתעניין ברכישה של טורבינה לצורך בניית דגם של טורבינת רוח אבל לא מוצא מקומות בארץ שמוכרים, ומחו"ל, המשלוח נורא יקר אז, אם משהו מכיר...

• 10 תגובות
    • 2.2k צפיות
  4. Started by shimiger,

מישהו יכול להסביר לי בבקשה על הטיימר 555 ואיך אפשר לקבוע את התיזמון שלו? תודה!

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. Started by almog1620,

הנה טיפ ממש קטן שיכול לשדרג את יופי המאווררים במארז: אם יש לכם מארז עם חלון ומאוורר המעבד לא מואר ונראה לכם משעמם, אפשר להדביק מדבקה מגניבה במרכזו, או אפילו מדבקה לבנה שעליה הוספתם ציור צבעוני. כאשר המאוורר מסתובב המדבקה תראה כמו ספירלה מעניית סליחה על איכות הירודה של התמונה

• 4 תגובות
    • 2.3k צפיות
  6. Started by Tarzis,

אוקיי אז ככה , החלפתי מעבד, לוח, כרטיס מסך, שמורת מים, כבלים, הוספתי סליבינג קצת למה שלא היה (ספק מגיע עם סליבינג) עוד דיסק קשיח של 120 במערך RAID 0 , קצת סידורים, אזיקונים ועניינים, את התוצאות, תראו לבד ... :-X הערות\הארות יתקבלו בברכה http://photos.walla.co.il/tarzis22

• 49 תגובות
    • 4.5k צפיות
  7. שלום , יש לי מארז COMPUCASE 6A19 , אחלה מארז רק מה הוא מאוד משעמם וזו הבעיה שלו- הבז' יכול לשגע באנונימיות שלו, אז החלטתי לעשות עם זה משהו, עכשיו אני ממש לא מודר מקצועי ואני ממש לא בעל כלים בבית, אז הלכתי לחנות פשוטה של כלי בי"ס וקניתי ספריי צבע אדום וטושים שחורים לשקפים: התוצאות לפניכם: אודה אם תגיבו אם הצביעה והבחירת צבעים יפה או מזעזעת (בכל זאת, קצת צעקני) וגם צירפתי כמה תמונות של בתוך המארז- תגידו לי אם זה נחשב צפוף ואם יש מה לשפר מבחינת סידור חוטים ואם כן , איך? (אגב התעלת אוורור לא מכוונת למעבד, אז הוצאתי אותה ותקעתי שם בצורה חובבנית מאוד את המאוורר סטוק של המעבד (שהוחלף בSF בצרוף עם SLK948U כפי שרואים בתמונות) [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 6 תגובות
    • 917 צפיות
  8. Started by Aviko,

מחר אני עומד לחתוך דלת מארז ראשונה (רק ניסיון), ואני צריך הצעות: 1. איך לחתוך פינות עגולות וחלקים קשים לחיתוך? 2. כל כמה סמל לתת לו להתקרר (לדראמל)? 3. לחתוך עם הדרמל או עם הציר גמיש?? 4.מה לעשות כדי להמנע מפציעות ואבידות בנפש?? על איזה משטח מומלץ לעבוד\? תודה לעוזרים החמודים!! אבי'קו

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. Started by yakirsh4,

שלום, אני רוצה להתחיל ללמוד באוניברסיטה הפתוחה בקרוב ויש לי כמה שאלות 1.מה ההבדל בין טכנאי/הנדסאי חשמל לטכנאי/הנדסאי אלקטרוניקה? 2. מה ההבדל בין טכנאי להנדסאי? 3. אם אני עובר את מסלול הלימוד הזה: http://www.openu.ac.il/Technology/40.html אני מקבל תואר ראשון לטנכאי/ הנדסאי חשמל? (לפי התוכנית שאני משלים)? 4.האם תואר מהאוניברסיטה הפתוחה נחשב בשוק או שבגלל שזו אוניברסיטה שלא דורשת בגרות ופסיכומטרי בתי עסק פחות לוקחים אנשים שיש להם תואר משם ברצינות? 5.איך אני יכול לדעת את מחיר הקורס וזמן הקורס? (בלי להתקשר אליהם ולשאול) תודה

• 16 תגובות
    • 8.9k צפיות
  10. שלום, רוצה לרכוש טלווזיה מארה"ב הדגם הנ"ל: http://www.vizio.com/tvs/m70c3.html רשום במדריכים 120V 60HZ, יצרתי קשר עם החברה ואישרו את הנתונים. האם יבוד בארץתחת שנאי 220V ל- 120V אך ללא שינוי תדר (ז"א תדר 50HZ של הארץ)? אשמח לקבל תשובה מאדם שניסה...

• 14 תגובות
    • 9.1k צפיות
  11. שלום, לאחרונה הופיע בטלוויזיה שלי (ללא אחריות) פס לבן - מצורפת תמונה. החלטתי לפרק את המסך בכדי לנסות להשמישו. גיליתי שחסרים מספר פסי נחושת על הPCB, נראה שהם ממש נמסו. מצרף תמונות גם של צד ימין התקול וגם של צד שמאל השמיש להשוואה. אשמח לרעיונות כיצד לפתור זאת. תודה!

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. שלום, לאחרונה הופיע בטלוויזיה שלי (ללא אחריות) פס לבן - מצורפת תמונה. החלטתי לפרק את המסך בכדי לנסות להשמישו. גיליתי שחסרים מספר פסי נחושת על הPCB, נראה שהם ממש נמסו. מצרף תמונות גם של צד ימין התקול וגם של צד שמאל השמיש להשוואה. אשמח לרעיונות כיצד לפתור זאת. תודה!

• 0 תגובות
    • 3.4k צפיות
  13. ניסיון לתקן את הטלויזיה אחרי שבחודש האחרון היא עשתה בעיות בכך שכאשר הייתי מדליק אותה, הייתה נדלקת ונכבת מיד כל מספר שניות כאילו היא בלופ. כנראה יש מנגנון שמונע את הפעלתה. בחודש האחרון אחרי כ-5-10 דקות של טיקטוקים של הדלקה וכיבוי היא היתה נדלקת ופועלת למהלך היום (בו עבדה כל היום), למחרת אותו סיפור. היום החליטה שמספיק לטקטק וגם אחרי שעה לא נדלקה. יש לי ידע בסיסי באלק' ומעגלים ואין לי בעיה להחליף רכיבים לבד, רק שאני צריך עזרה בזיהוי ואבחון מקור הבעיה. מסכי LCD של מחשב פשוטים כבר תיקנתי כשזיהיתי קבלים בעיתיים אך לא כאן הדבר, הכל "נראה בסדר". מצרף תמנה של מעגל הספק כח - שהוא החשוד המיידי כמובן. ובתקריב יש את הרכיב שאני שומע שהוא זה ש"ממתג" את העסק ועם האוזן קרובה אני ש…

• 6 תגובות
    • 17.7k צפיות
  14. Started by dinsh,

היי! יש לי leptop ישן שמתו לו הזכרון ולוח האם כך שהוא טוטאלוס אבל המסך שלו תקין לחלוטין ואני רוצה לעשות ממנו משהו.... למישהו יש רעיונות? למשל אולי טלויזיה LCD 14" קטנה?

• 6 תגובות
    • 827 צפיות
  15. שלום לכולם! יש לי טלויזיה AOC L27W451B שמקפיצה את התפריט של בחירת מקור (מדי פעם גם כפתורים אחרים) מתי שבא לה. ניתקתי את הפנל שאליו מחוברים הכפתורים והבעיה המשיכה, כיסיתי את העינית אינפרא ורק אז הבעיה הפסיקה. אם אני מחזיר אחד מהם הטלויזיה חוזרת להקפיץ את התפריט.. יש למישהו רעיון מה יכולה להיות הבעיה? פתחתי את הטלויזיה וסך הכל לא ניראה שיש שם משהו בעייתי מגעים/קבלים (הסתכלתי גם על הפנל עם הכפתורים וגם על המעגל של העינית). תודה

• 29 תגובות
    • 5.8k צפיות
  16. Started by wombat,

למישהו יצא לעבוד עם OpenRLS? מוכרים מקלט תשע ערוצים( clone סיני של הדגם של flytron) ב hobby king ב $20, בעקרון אפשר להשתמש במקלט גם כמשדר ואפילו בו זמנית ולקבל מערכת טלמטריה. זה נראה מעניין מאוד אך לא פשוט לתפעול ולא מצאתי מדריכים לטיפשים. בתור התחלה אני רוצה לחבר ארדואינו למשדר, להעביר אות PPM אליו ולשדר למקלט שיעביר את זה הלאה לסרוו. http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__27096__OrangeRx_Open_LRS_433MHz_9Ch_Receiver.html

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by Kurt,

קניתי LG G3 בחו"ל והוא הגיע עם הדבר הזה: לא הצלחתי לברר איך קוראים לזה לסוג תקע הזה בעברית. איפה אפשר להשיג מתאם או לחילופין להחליף את זה בתקע ישראלי (התקע מתחבר לכבל USB רגיל)

• 7 תגובות
    • 3.1k צפיות
  18. שלום לכולם, מקווה שזאת שאלה לפורום הזה, אם לא איתכם הסליחה. קניתי מחשב חדש עם מעבד e6600 קירור רגיל של sunbeam למעבד. מארז p150 , לוח אם ab9 pro מערכת הפעלה vista . יש תוכנה מצורפת ללוח אם בשם Guru , כשהפעלתי את התוכנה היא הראתה טמפ' עבודה (במצב מנוחה של המחשב) של 41 מעלות ל - cpu . 35 מעלות כללי וסימנה את המצב באדום עם הערת warning . האם יש בעיה עם הטמפ ? מה אמורה לדעתכם להיות הטמפ' במצב כזה עם מערכת כזאת? תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 852 צפיות
  19. Started by Red-AnGel,

נראה לי שלכאן זה הכי מתאים , אני מבקש שרק מי שיודע ב 100% יגיב , כי זה חשוב ואני לא רוצה להידפק רק כי מישהו ניחש או חשב... אז ככה, אני רוצה לדעת מה טמפ הנמיסה של דבק חם, ודבק אפוקסי? אני רוצה להדביק משהו למקום שטמפ שלו היא 50+- ואני צריך שהדבק יחזיק בחום הזה, יש רעיונות? תודה

• 4 תגובות
    • 884 צפיות
  20. Started by ilay22,

נא למחוק

• 3 תגובות
    • 730 צפיות
  21. בתמטנה שימו לב חוט 5 בטבלה לא תואם לתרשים??? מה נכון??? ומי יכול לתת הסבר קטן על הפוטנציומטר אפשר לבטל יענו בלי הפוטנציומטר??? [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 741 צפיות
  22. Started by Thunder^,

סליחה טעות בפורום....

• 0 תגובות
    • 806 צפיות
  23. Started by Psychedelic,

שלום, אני אתמול צבעתי את הדלת של המארז שלי בשחור לפני זה היא הייתה משוייפת לגמרי ראו את הפח. צבעתי פרימרי ואז שחור מט, ואז התחרטתי |: אני קצת בעיתי בהחלטות והשאלה שלי זה אם אני חייב לשייף שוב עד שיראו את הפח או שאני יכול לצבוע על השחור מט אדום מט...?

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. שלום אני בחודש הבא נוסע לטיול ארצות הברית. ויש לי גלאסי 4S. קניתי תקע מיוחד לחשמל בבתי מלון. השאלה: בטעינה בגלאסי 4S רגיל חשמל בישראל. אבל האם חשמל בארצות הברית מתאים לגלאסי 4S? בתודה מראש! - - - תגובה אוחדה: - - - עוד שאלה: מה עם חשמל טעינה במכוניות זה מתאים לגלאסי 4S? תודה

25. Started by bluemail,

יש לי שעון סולרי והסוללה נגמרה כמה זמן יקח לו להיטען ?

• 2 תגובות
    • 880 צפיות

דיונים חדשים בפורומים