עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by milgy,

שלום, אני רוצה לבנות פאנל פיקוד לתאורת הצפה במארז, מדובר במארז HAF 932 הפאנל יישב על מפרץ 5.25" לצורך הבניה אני זקוק לפרספקט שקוף, מישהו יודע איפה ניתן להשיג כזה באזור חיפה ? כמו כן אני מחפש לחצנים או מפסקים יפים אפילו עם תאורה... מישהו מכיר מקום שאפשר לקנות כאלו ? אשמח לקבל תשובות ורעיונות לפאנל הזה אני חשבתי על שני לחצנים (לחלק את התאורה ל 2 קבוצות תאורה קדמית ותאורת הצפה על הלוח אם) ובנוסף דימר או 2 דימרים שאבנה בעצמי כדי לשלוט בעוצמת האור הנפלטת. החלטתי לבנות את התאורה מפסי לדים (שכבר הזמנתי מחול...100 לדים כחולים + נגדים בכ 5 $ כולל משלוח !) ולא מניאונים, כי מנסיוני ניאונים נוטים להתקלקל מהר. תודה מראש

• 7 תגובות
    • 2.9k צפיות
  2. Started by night-fire,

/

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. שלום לכולם, לאחר חיפושים רבים לפילטר לדלת צד של ה CM690 שלי, לא מצאתי - התייאשתי והחלטתי להכין אחד. לאחר שפסלתי את האופציה של כל הסמרטוטים והמגבות למינהם מכיוון שהצבע שלהם יבלוט בצד דלת המארז, עלה לי הרעיון לשימוש בבד שמשמש בתיק לאיחסון דיסקים(ראה תמונה), הבד כמובן נושם והגודל שלו מתאים בדיוק למאורר 120mm. דעתכם? (מיותר לציין כמובן שהרעש של המאורר צנח לגמרי...) העטיפה המקורית: לאחר התאמה למאוורר: על הדלת צד: (כמו שאתם רואים לא מתחתי כמו שצריך את הבד, ולכן נוצר לי שקע בבד, תלמדו מהטעויות שלי ;D)

• 7 תגובות
    • 965 צפיות
  4. Started by YTZ,

אהלן, שוכב לי סאב פסיבי בארון ובא לי להוסיף אותו למערכת שלי שמורכבת ממגבר ו-2 רמקולי סטריאו. המגבר עובד גם בעכבה של 4 אוהם אז לא תהיה בעיה של עכבה אני לא רוצה לחבר אותו רק לערוץ אחד כי אז...אני אשמע רק ערוץ אחד. איך אני מחבר אליו את 2 הערוצים מהמגבר? עריכה: אני לא רוצה לגשר בין היציאות בגלל חשש לשרוף את המגבר, אני רוצה לחבר אותו כביכול לצד אחד שיכיל מונו רק ביציאה (הכניסה היא סטריאו)

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  5. שלום, יש לי את הכרטיס מסך הנ"ל והמאוורר שמגיע איתו רועש בצורה מטורפת. אין לי בעיות רציניות של חום אבל אני מחפש להחליף את המאורר שלו כדי שיהיה יותר שקט. קראתי פה כמה המלצות מהעבר אבל רציתי לבדוק מה כדאי לקנות היום שייתן קירור טוב ושיהיה שקט. תודה רבה!

• 7 תגובות
    • 955 צפיות
  6. Started by halo,

איך מחברים אותו הרי אין לו רגליים...?יכול להיות שמלחימים את החוטים לשם? והאם יש לו פלוס ומינוס? http://www.huntersystems.co.uk/acatalog/mylarL.jpg

• 7 תגובות
    • 988 צפיות
  7. Started by Pika007,

שלום, אני רוצה לעשות מודינג למחשב שלי שיכלול את הדברים הבאים: חלון ה-ר-ב-ה תאורה, כמה שיותר יותר טוב רכיב קירור חיצוני לכרטיס מסך עם לדים לכרטיס מסך (בינתיים אני חושב על זה של Vantec שעולה 82 שקל) כל מה שעולה בדעתכם, אתם מוזמנים להציע ולתת מחירים חריגה קטנה (לא 100 שקל!) אפשרית.

• 7 תגובות
    • 839 צפיות
  8. Started by SupeRnovA,

אני ראיתי שזה נראה כמו מן אולטרה כזה וקראתי שזה מקרר את המחשב שלך או משהו כזה מישהו יכול להסביר לי מה זה?

• 7 תגובות
    • 892 צפיות
  9. Started by harry,

שלום לכולם, מצאתי מערכת אזעקה ואני רוצה לחבר אותה, אני רואה שיש שם פורטים בצד בשביל החיישנים, ואבל אני לא יודע איפה לחבר כל דבר ואיפה הולך החשמל... אני מצרף תמונה מתחת זה הלוח של המערכת, ומה שאני מחזיק ביד זה חיישן... אני ישמח אם מישהוא יודע להסביר איפה לחבר מה או שיש איזה דיאגרמה שמסבירה את זה.. תודה! [attachment deleted by admin]

• 7 תגובות
    • 962 צפיות
  10. Started by Tov_Tov,

שלום, יש לי מס' שאלות בקשר למודינג של מארז שאני הולך להתחיל בימים הקרובים. קודם כל המארז שלי הוא Raidmax Scorpio ( בצבע שחור ) אני יודע שאין הכי הרבה מה לעשות בו כי הוא כבר מארז ממודר, אבל בכל מקרה אני מצאתי דיי הרבה דברים לעשות לו! השאלות שלי הם : 1) אני רוצה לחתוך את הפח של מארז אבל אני מפחד להרוס את הצבע המבריק והיפה שבא איתו ממס' סיבות - אני מפחד שברגע שאני יחתוך הצבע יתקלף, וגם בנוסף הוא יקבל סריטות, מה אני יכול לעשות בנושא ? ואיך עם קורה משהו כזה אני מתקן את זה האם אני צריך להשתמש בספריים כלשהם ? והאם יש אפשרות למנוע מראש תהתקלפות ? ( בקשר לשריטות אני יודע שאני עושה את זה מהצד השני וזה לא משנה אבל עדיין אני רוצה לדעת מה לעשות עם יש לי סריטה בצבע ? ) 2) האם יש…

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. בוקר טוב, אתמול החלפתי את המאוורר של המעבד שלי ממעבד סטוק של אינטל.. למאוורר חדש של Arctic Cooling - Freezer 7 Pro אז במקום לזרוק את המאוורר הישן לפח, חשבתי להוסיף אותו למארז שלי כדי לקרר טוב יותר את הצלעות קירור של המעבד החדש. אז זאת הדלת של המארז: אני רוצה להוסיף את המאוורר הישן לחור העגול שבדלת, בגלל שהחור הזה נמצא בדיוק מעל הצלעות קירור של המאוורר החדש... ככה זה נראה מבפנים: וכמו שאפשר לראות בתמונה הזאת, המאוורר בדיוק בגודל של החור במארז: ועכשיו מה שאני רוצה לשאול.. 1. האם זה אפשרי ונחוץ? איך אני עושה את זה? 2. לאיזה כיוון כדאי שהאוויר יזרום? שיזרים אוויר למארז או שיוציא אותו החוצה? 3. לאן אני מחבר את הכבל מתח שלו? תודה לכל מי שעונה

• 7 תגובות
    • 975 צפיות
  12. Started by ktbnus,

ראיתי איפה שהוא מוד לשלט PS2 , כך שיהיה ניתן לחבר אותו למחשב.. יש למישהו אולי מדריך או לינק? מישהו ניסה את זה? זה עובד?

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by Iko89,

שלום, לא מיזמן החלטתי לצבוע את המחשב לשחור, בימקום לקנות מארז חדש . הלכתי לקניות וקניתי צבע ספריי שחור מתוצרת טמבור שעלה לי 31 שקלים - באייס קנה ובנה . יאלה לתמונות : הצבע : לפני הצביעה : פירוק : צביעה : סיום, כל החלקים ביפנים : כנראה שהשבוע אני יקנה עוד קצת צבע, פשוט ניגמר לי .. צבעתי בערך 95 אחוז מהמארז .. אני רוצה לצבוא את הספק בכסוף או אדום ואת הקדימה (החלק מיפלסטיק) בשחור או אדום .. יש המלצות ?

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. יש לי מארז סופרטאלנט (שם מגעיל סתם שתדעו) ולפני יותר מחודש הוספתי לו מאורר 120mm לחלון ולא רואים כלום את הבפנים (ויש מה לראות שמתי סליבים לא רואים שום חוט כל המארז מרופד וכו...) וגם מה שהוא לא ממש מול הצ'יפסט ומול המעבד כי הידית פתיחה של הדלת שם ואי אפשר להזיז אותו יותר שמאלה, אז חשבתי לחתוך את הידית הזאת (זאת עם המנעול) ולהזיז את המאורר ככה גם יהיה יותר יפה וגם יהיה יותר יעיל (וגם כמובן יהיה צריך להחליף פרספקט אבל זה לא בעיה), השאלה אם כדי להרוס את הדלת ולעשות את זה? עריכה: המאורר בכלל לא מעל הצ'יפסט כמו בתמונה פשוט לא ידעתי לצייר את זה יותר טוב. צירפתי תמונה שתבינו יותר טוב למרות שהיא לא הכי טובה (אני שירטטתי.

• 7 תגובות
    • 2.1k צפיות
  15. שלום לכולם אני בונה פוריקט הדוגם ומתריע על רעידות בקצב מסוים כגון רעידות של גוף ועוד עצמיים מחפש חיישן איכותי וטוב אין הגבלה למחיר תודה

16. Started by Master-Chipsets,

איפה ניתן להשיג אחד כזה? ואפשר לעשות שהוא יפעיל את המצלמה כאשר הוא מגלה שיש אור? (יתן אות למצלמת הWEBCAM להתחיל להקליט למחשב) תודה לכולם

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by Chura,

היום באתי בבוקר, וגיליתי ש2 הקטודות שלי לא עובדות... איך אני יכול לדעת אם הם שרופות ? האם זה ייתכן בגלל ששמתי עליהם אזיקון אחד באמצע, לא לוחץ מידי כמובן.... ?

• 7 תגובות
    • 888 צפיות
  18. Started by matrix2004,

רציתי לשאול עם אני יכול להחליף את המנורות הירוקות שבאות עם המודם למנורות כחולות...זה אפשרי??

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  19. Started by Aviko,

אהלן חברים! יש ברשותי לוח פרספקס, עד היום חתכתי פרספקס עם מלחם בחיבור לסכין יפנית עם חוט תיל. אשמח לדעת איך חותכים פרספקס, צורות עגולות או ישרות בעזרת הדרמל, ז"א איזה ראש נדרש בשביל לבצע עבודה כזאת? תודה מראש לעונים.

• 7 תגובות
    • 3.9k צפיות
  20. אני צריך לחבר אותם ל מאווררים 12V הם יתאימו? זה חוטים לחיבור רמקולים במערכת סטריאו [attachment deleted by admin]

• 7 תגובות
    • 874 צפיות
  21. Started by Gizon,

שלום, ניסיתי השבוע לבנות מנורה פשוטה (הנורה היא של 24V * 40W עם בית נורה סטנדרטי) על ידי חיבור 2 סוללות של 12v. הסוללות הם של מכשיר קשר צבאי. העניין הוא כזה, חיברתי את הסוללה הראשונה והנורה נדלקה כצפוי אבל בעוצמה חלשה (12V). כשניסיתי להוסיף עוד סוללה העוצמה לא השתנתה בכלל. ניסיתי גם לחבר שתי פלוסים ביחד ושתי מינוסים ביחד, ניסיתי פלוס למינוס ולפלוס למינוס (בין הסוללות כמובן). בשום מקרה העוצמה לא גברה ולבסוף וויתרתי והשארתי את זה עם סוללה אחת. השאלה השניה היא שלי היא לגבי הנורה. הנורה הזאת מיועדת לזרם חליפין, כלומר מחובר לקיר. איך זה שהיא פועלת על זרם ישיר 12V ? איך זה שהיא פועלת על זרם חליפין 220V ? תודה

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by The Ripper,

אני החלטתי להחליף את הרגלים של המארז (טאוור וכבד) כי בקרוב אני מתקין עליו את הנינג'ה ומדי פעם אני מסובב את המארז כך שאני רוצה למנוע אתה הרעידות והחריקות שלא יהרס הלוח. מה שראיתי באייס ובהום-סנטר הם גלגלים אפורים (יש גם עם מעצור) אבל אם נתעלם מהעובדה שהם מכוערים, הבעיה היא שאני מחפש משהו מגומי רך יותר, מישהו מכיר?

• 7 תגובות
    • 955 צפיות
  23. Started by Kurt,

אני מעוניין להזמין דרמל ומסור חשמלי מחו"ל (בשל הפרשי המחירים ההזויים) ומעוניין בשנאי מתאים. המסור 450W והדרמל סביבות 175-200W. תודה

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. Started by MoAv,

check this one out : http://www.frozencpu.com/cgi-bin/frozencpu/cig-01.html Funniest s*** I've ever seen ...

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by mei,

בשאלה המצ"ב, בסעיף א', אני חושב שמטרתם של המגברים היא לחצוץ ולמנוע ע"י התנגדות כניסה גבוהה מאוד את העברת העומס, והתנגדות המוצא שלהם למטרה זו היא שואפת ל-0. בסעיף ב' חישבתי ערכו של הנגד Rt ויצא לי 40 קילו. בסעיף ג' אני אמור לדעת לחשב המתח בשתי הנקודות שנכנסות לכניסה הלא הופכת של המגברי חוצץ, אבל אין לי מושג איך אני אמור לחשב אותו (מהי הדרך), אך אני יודע שלאחר מכן אני אמור להחסיר מתחים, מ- Vo ועד לאותה הנקודה בגשר. ולעשות כך בשתי הנקודות. האם אני צודק בדרך הפיתרון והאם אין דרך פשוטה יותר ללא חישובי זרמים ככה ? ואיך אני מוצא את אותו המתח ? תודה ! [attachment deleted by admin]

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.