עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by maor5,

שלום! מצאתי מדריך לדרמל נחמד וטוב! אז רציתי לשתף אותכם אז בלי הרבה דיבורים קחו את המדריך: http://www.virtual-hideout.net/guides/dremel/index.shtml תהנו!

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. Started by nehmia,

קניתי דרמל ואני לא יודע עם איזה ראש אני חורט...ניסיתי את כל הראשים ולא מצאתי איזה אני צריך..אני רוצה לעשות חריטה דקה מאוד... ואם למשהו יש תמונה של הראש מקסימום אני יקנה אותו...

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  3. Started by liorgadidi,

שלום.! יש לי במחשב 2 קטודות המחוברות למתצאם אחד. עכשיו אני רוצה להוסיך לקטודות האלה עוד קטודה של uv שחבר בפורום מעונין למכור. עכשיו אני צריך דרך ששלושת הקטודות יהיו במחשב בלי להוציא את אחת הקטודות הרגילות. איך אני מפצל את המתאם של אחת הקטודות או איך אני פותתר בעיה זו. מי שכבר עשה זאת בעבר ויכול לעזור אני יודה לו מאוד.! מקווה שתפתרו לי בעיה פה. מחכה לתשובות. ;D

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  4. אז ככה הרבה פעמים אני רוצה להתחיל לבנות מין מארז קטן שיהיה לי למחשבב אחד שזרוק לי בבית אבל אני תמיד חושב איך בידיוק עובד המתג של המחשב כי לא נראה לי שהוא סוגר בידיוק מעגל כלשהו אם מחברים מתג פשוט ל+- של החיבור של הPWR על הלוח אם זה יעבוד רגיל ? בתודה איתי

• 3 תגובות
    • 700 צפיות
  5. Started by ithamar21,

שלום לכולם! אוקיי אז ככה כבר תקופה ארוכה שאני מתעניין במערכות קירור מים בבנייה עצמית. אחרי הרבה זמן עם קירור נוזלי H100 החלטתי לעבור לקירור מים בבנייה עצמית חיפשתי באינטרנט חקרתי קראתי מדריכים באתרים בארץ ובחו"ל והתחלתי לבחור חלקים. לאחר שמצאתי את כל החלקים שאני רוצה והגעתי לשלב של החשבון ראיתי שעם משלוח לארץ אני מגיע לכמעט 3000 שקל. החלטתי לרדת מזה, ואז בדיון שנפתח פה בפורום אחד המשתמשים בשם Chen963 פנה אלי ואמר שיש לו חלקים לקירור מים שהוא מוכר ואמר שאם אני לא בטוח בעצמי ורוצה שהוא יבנה את המערכת אני יביא אליו את המחשב. אז ביום שלישי שעבר הגעתי אליו עם המחשב קיבל אותי בפנים יפות הסביר לי מה שרציתי הראה לי את החלקים וסיכמנו שעד יום שבת הוא…

• 2 תגובות
    • 3.5k צפיות
  6. Started by arkadur,

יש לי EEE PC ששכב בצד לא מעט זמן. ללא ספק הסוללה נפרקה. מסתבר שהשנאי נדפק (הוא לא מוציא מתח בכלל) ולכן אין טעינה והמחשב לא נדלק. ניסיתי לטעון אותו עם שנאי אחר שיש לי שמוציא 8V (במקום ה9.5 שהמחשב צריך), אומנם מדובר בסטייה - אך המחשב לא מזהה אותו גם. (לא נדלק ולא נטען) לדעתכם המתח נמוך מידי, או שמדובר במעגל על הלוח של המחשב (פתחתי אותו, החיבור לשנאי יציב, יש רציפות למייצבי המתח וכו') אשמח לשמוע דעות נוספות

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  7. Started by mzlbat,

היי היום הייתי משחק במצלמה וחשבתי לעצמי למה אין פנסים עם מנורות קסנון ? והאם אפשר לבנות אחד כזה ? למשל עם איזה 10 מנורה אחת נדלקת ונותנת את הפלאש ונכבית ,והשנייה נדלקת , וכך הלאה אחת נותנת מנוחה לשנייה כדי שלא תשרף , האם הדבר הזה אפשרי ?

• 7 תגובות
    • 2.2k צפיות
  8. היי, מקווה שזה המקום הנכון לשאול. השאלה שלי היא כזו... האם יש אפשרות לקחת מאוורר של מחשב לחבר אותו למתאם חשמל עם 12V וגם לשלוט או להגביר את המהירות שלו? אני יודע איך לחבר את המאוורר והכל אבל לא יודע אם יש לי אפשרות לשלוט בו. תודה מראש.

9. שמעתי שזה מוריד את החום אבל איך היא בנויה? תודה לעוזרים

• 6 תגובות
    • 930 צפיות
  10. Started by approx,

אני מחפש איזה פרויקט שפורסם באתר המאזר היה בנוי מעץ והפאנל הקידמי היה מעץ בלזה זה מה שאני זוכר הוא היה אחד היפים פה תודה מראש

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. חשבתי לעשות לעצמי איזה מחשב קטן לסלון אבל קטן במלוא מובן המילה ,בדומה למארז הקטן של MSI ,הלכתי ורכשתי לעצמי מארז P3 לא סטנדרטי (קטן מאוד מאוד.....) ומכוער (בתקווה שאני יהפוך אותו ליפה יותר והנה תמונות שלו תגידו מה אפשר לעשות אולי רעיונות לצבעים וכו....... תמונות תמונות תמונות..........וזהו כמובן פרוייקט המודינג הראשון שלי..........טוב מה שאני בעצם הולך לעשות זה שהוא יהיה זהה טיפה למארז של הMSI שעליו נדלקתי..............אני מקווה מאוד שאני יצליח ועידכונים בהמשך.........

• 18 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. הייתי רוצה להקליט אותנו מהמחשב שלי אבל יש שתי בעיות, קודם, האיכות של המיקרופון שלי זוועה לדעתי ואני צריך שתמליצו לי על מיקרופון זול אבל שהאיכות שלו תהיה טובה בשביל זמר חובבן... דבר שני, אני מבקש שתסבירו לי כיצד לחבר שלושה בננות כניסה להקלטה למחשב.. יש לי לוח אם P5Q עם 6 יציאות אודיו וכניסות... עכשיו אני יודע שיש שם כניסה אחת למיקרופון ואחת לLINE IN שלליין אני יכול לחבר איזה פסנתר חשמלי או משהו כזה.. אבל אם אני צריך עוד לחבר 2 מיקרופונים.. אז לא מספיק לי חור אחד.. איך אני מסתדר עם זה? ואני צריך שזה יעבוד 100% ויהיה איכותי.. תודה ענקית לעונים! :]

• 20 תגובות
    • 2.6k צפיות
  13. Started by Dunul,

שלום לכולם, אני צריך לחתוך חלק מהכלוב של הדיסקים במארז שלי כדי לפנות מקום לכ. מסך חדש. לצערי אין לי דרמל כדי לבצע את הנ"ל. האם יש מישהו שמוכן לבצע את העבודה, אפילו תמורת תשלום? זה לא צריך לקחת יותר מ-5 דק'. דניאל.

14. בשעה טובה, אמא שלי חזרה מצרפת עם דרמל חדש בשבילי מסוג 395PS לא שזה אומר לי הרבה, אבל זה חזק יפה, וזה הגיע עם 40 חלקים וקופסא כזאתי גדולה.., יש גם תמונות, עכשיו מכיוון שזאת הפעם הראשונה שאני עם דרמל ביד, ואני רוצה להתחיל כבר בעבודת החיתוך של הגג, אז אני רוצה מכם האנשים שעשו חור בגג עם דרמל, או כאלה שיודעים, שיתנו לי טיפים לעבודה נקיה, חלקה, שלא יהיו לי בעיות, אני לא כל כך מתמחה בחלקים, יש לי מין ראש כזה לדרמל שקוראים לו Multi-Chuck, שנראה לי ברגע ששמים דיסקית הם אומרים שתשים את הראש הזה, ולא את הראש הרגיל.., אז שמתי אותו ושמתי דיסקית על מוט ברזל עם בורג שהגיע לי גם.., וניסיתי לחתוך פלסטיק, בהצלחה כמובן, בלי בעיות והדרמל עשה את זה כמו גדול, אבל כמובן שברזל זה הדבר …

• 46 תגובות
    • 10.1k צפיות
  15. Started by monya2007,

אופס סליחה, פורום לא נכון בטעות לחצתי אלקטרוניקה ומודינג (זה מעל אוברקלוקינג וקירור) טעות שלי אפשר לנעול / למחוק

• 0 תגובות
    • 673 צפיות
  16. שלום... קיימים ברשותי 2 פלאפונים ישנים ולא פעילים, ותהיתי, האם אוכל לעשות מודינג לאחד מהם ולחבר אותו למחשב (דרך היציאה הפרללית אני מניח.. כמובן עם תונכה..) כמובן שקיים מדריך למודינג של מסכי LCD באתר אבל אני לא בטוח שהוא מתאים לאלה... בכל אופן, הדגם הראשון הואמסך של nokia 5160, שזה נראה לי אחד מהפלאפונים הראשונים בעולם... (וגם בזמנו שימש כאחלה נשק, בגלל כובדו הענק... נקרא גם "הבלוק"...) המסך הוא משך של 9 ?פינים? (לא בטוח איך לקרוא לזה...) ותמונותיו מצורפות למטה... השני הינו מכשיר מחודש ושמו sk 1400 מרשת פלאפון.. למסך שלו שם יש 18 ?פינים? מאוד קטנים (יתכן כי טעיתי בספירה... מצורפת תמונה ) ,ועל המסך שלו שמתי לב שכתוב : China VTOP--LCD 25 MAR 2004 אם זה עו…

• 25 תגובות
    • 2.5k צפיות
  17. Started by Ran B,

טוב, אחרי שהחלטתי בצער רב לנסות לעבור לווינאפ, עד עכשיו השתמשתי במיוזיק מאצ', שלפי דעתי תוכנה הרבה יותר טובה, אבל בכל זאת, רציתי אקולייזר בLCD, אז לקחתי את ה"אומץ" לתכנת את הפקודות לתצוגה שלי בתוכנה JalCDs, היא די "מסובכת" אני יותר רגיל לקלות של LCDsmartie, פה לא הבנתי איך אני יכול לבדוק איך זה נראה על המסך מה שעשיתי בלי לשמור ואז להלחיף קובץ של התצוגה ואז להחזיר לקובץ ששמרתי ואז לראות איך זה, בLCDsmartie פשוט לחצתי על apply (אם ככה רושמים..), ואז זה הראה לי מה עשיתי.. אז למי שיש תשובה איך אני פותר את הבעיה הזאתי אני גם אשמח. אבל הבעיה הכללית היא האקולייזר, עשייתי שברגע שהווינאפ ינגן זה יקפוץ למסך של הווינאפ, אז ה"פאק" הקטן הוא שמסך עשיתי אותו ל5 שניות, אז כל 5 שנ…

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  18. אהלן התחדשתי לי במערכב רמקולים 5.1 של לוג'יטק והבעיה היחידה היא שאין שלט , אפילו לא חוטי, הייתי שמח לדעת האם אפשרי לעקוף את כפתור הוליום שנמצא ברמקול הקידמי הימני ע"י כך שאני אחבר לו כבר ואחר פוטיצימטר זהה בצד השני וכך אוכל לשלוט על העוצמה של הרמקולים בלי לצאת מהמיטה . הרעיון הוא למנוע פגיעה כלשהיא ברמקולים ושיהיה אסטטי . אשמח לשמוע רעיונות לביצוע . תודה

• 14 תגובות
    • 2.5k צפיות
  19. עשיתי אתמול את המודינג הראשון שלי הכלל סידור חוטים ומאורר בגג המארז המעלות ירדו פלאים. בPRIME מ 55 ל 38. חבל שאין לי מצלמה דיגיטלית כך שהייתי מעלה את התמונות שתביעו את דעתכם. טוב לא משנה. השאלה שלי כזאת אני צריך אכשיו גריל למאורר החדש שלי אני לא צריך משהו מיוחד כי גם ככה לא רואים אותו המחשב יושב בכוננית. איפה אני יכול למצוא גריל בזול ונראה לי שעדיף לקנות בחנות ולא להזמין כי המשלוח יעלה יותר. בקיצור יש איזו שהיא חנות באזור הצפון שאני יכול לקנות שם? נ.ב תודה לכל האנשים שהייה להם סבלנות אליי שעזרו לי להבהיר כמה דברים לפני העבודה. אנשי הפורום אלקטרוניקה ומודינג אתם גדולים ;D

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. Started by Freddy,

שלום וערב טוב לכל גולשי Hwzone. תקופת החגים קרבה ובאה ולכן החלטתי בתור פרוייקט, לקנות מארז פשוט בסיגנון compucase ולעשות לו מודיינג משוגע. למרות שהפורום "יומני פרוייקטים" מלא יומנים ותמונות של מודינג אשמח לקבל עוד כמה בעיקר מחו"ל. חרשתי את האתרים הישראלים בחיפוש אחר לינקים אך לא מצאתי. אשמח אם תוכלו להביא לי גלריות של מודינג, תודה מראש אודי

• 10 תגובות
    • 970 צפיות
  21. Started by -LosNir-,

שלום, יש לי כאן סטוק של המון לדים UB במלא צבעים (אדום, כחול, צהוב וכו'..) אני מתכנן למכור חלק מהלדים, על כל לד 2.5 ש"ח, יהיה מי שיקנה? תודה.

• 4 תגובות
    • 980 צפיות
  22. Started by L1ron,

אנחנו עושים פרויקט בבית ספר וצריך להגיש לשבוע הבא, קיבלתי חוט מבודד ארוך , אנחנו צריכים להרכיב נגדים על המטריצה , וללפף במבודדים. בעצם לקחת את החוט מבודד ושתישאר רק ה"מעטפה שלו" בלי החוט הברזל" יש לי את כל הציוד - קאטר,שפיץ פלאייר , תנין בננה וכו'. מישהו יכול לעזור לי איך אני מוציא רק את מעטפת החוט ?

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  23. Started by Sarlula,

אני מתכוון לבנות פאן-באס, מישהו מוכן להסביר לי כיצד אני מחשב נגדים למאווררים שלי בשביל להגיע ל-7V. הנה המאווררים: 0.14A 0.12A 0.70A

• 16 תגובות
    • 4.4k צפיות
  24. Started by Sorkenta,

טוב אז אחרי שראיתי שalonezer שיתף אותכם בשיפוץ החדר שלו לפני שנה, הלחטתי שגם אני יראה לכם מה אני עושה, למה לא? אולי יהיו לכם ראיונות יותר טובים אז מה שעברנו לבית החדש לא נגענו בחדר שלי, כלומר יש בו שולחן שעליו נמצאת טלוויזה CRT 21'' ומיטה של ילדים. זהו. אז מה אני הולך להכניס? -מיטת ספפה כזאת 1.5 או איך שלא קוראים לה... -טלוויזיה 26'' LCD של סמסונג (T260HD) שתשמש גם כמסך מחשב -להכניס מחשב ולהסתיר אותו במין מבנה כזה (שעליו ישב המסך) -ארון נמוך מגבס מתחת לחלון הפנימי(אתם תראו בתמונות) שעליו יהיו כריות (סוג של ספה) -שולחן קצר -סידור כבלים בחדר - פןף ענק שיכול להפוך לספה... -מדפים -בטח יש עוד דברים שאני לא זוכר שאני יוסיף טוב אז הנה הדגם של החדר בgoolge sketch (…

• 12 תגובות
    • 9.4k צפיות
  25. Started by aviram20,

מי לא הסתבך עם נגדים ושמגדים וחיבורים ובעיות של לדים נשרפים ומתח גבוהה ששורף את הלדים שאנו מנסים לחבר למחשב במדריך הזה אני יסביר איך מחברים לד למחשב בדך פשוטה מצרכים: לד (איזה שבא לכם) זוג חיבור לפינים (מי שלא יודע למה אני מתכוון שיראה בתמונה למטה זה החיבורים שמתחברים לפינים בדרך כלל בכול מחשב יש כמה שאלה שהם מחברים את הכפתור ריסט הדלקה והנורת חשיבה של המחשב) איזולירבנד ייאלה לעבודה : לוקחים את החיבור שממנו יוצאים שתי חוטים כמו בתמונה למטה ומחברים אליו את הרגליים של הלד לכול רגל לד אחד לא משנה פלוס מינוס אחרי שחיברתם אותו לבודד באיזולירבנד לא בדבק סלוטייפ שלא יקצר לכם את המחשב ויופם אחד תתקלחו תחזרו למחשב ותיראו גוש פחם לא קרה לי אבל עם סלוטייפ יכול לקרות עכשיו מגיע שלב …

• 18 תגובות
    • 9.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.