עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by electricity86,

שלום רב. ראשית, בתור חובב אלקטרוניקה וסטודנט להנדסת חשמל, אני שמח למצוא פורום אלקטרוניקה. אני מעוניין לשפר את כישוריי בהלחמות של מעגלים, ולכן רוצה לקנות ערכת הלחמה. מדובר במעגלים פשוטים, ולא ברכיבים מזעריים. מאחר ואני חדש בנושא, אשמח לשמוע מכם על ערכה מומלצת, ואיפה ניתן לקנות כאלה באיזור המרכז. תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. שלום אני שואל את זה פה מכיוון שזה פורום מודינג ואלקטרוניקה, אז נראה לי הגיוני.. קניתי רמקולים למחשב בארה"ב (Logitech X620), ואני צריך ממיר זרם (טרנספורמטור). השאלה היא כמה וואט אני צריך? מאחורה כתוב שהרמקולים צורכים 120V ו- 525mA... כמה וואט אני צריך? תודה רבה!

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. Started by adi518,

הערוץ של נבידיה בשיתוף עם מייק (לוטרו-קאסטומס):

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. שלוםםםםםםםםםםםםם יש לי מארז של טראנספורמר אז המאוורים שבאים איתו ממש מרעשים לי... אז עשיתי"מוד קטן" הכנתי מפסק ל2 המאווררים שמכניסים אוייר (ה2 של הצד) ועדין מרעיש לי כאילו אני צריך שקט בישביל המוזיקה שאני יוצר חחחח קיצר הרעיון הכי טוב זה פאן באס לא??? עכשיו הינה מהאוורים שיש לי: 1 מקדימה 120MM -די רועש 2 בצד ימין בחלון השקופ אם לידים כחולים 80MM(מאוד רועשים) 1 למעלה 80MM אם לידים כחולים די רועש ועוד אחד 120MM מאחורה לא רועש במיוחד...-http://www.thermaltake.com/dcfans/uvfan/blue/a22697275.htm עכשיו יש לי 5 מאוורים נכון? ואני רוצה להקנות פאן באס של 4 מאווררים.... אז ה2 שמרעישים מאוד אני רוצה לחבר ביחד לאותו בקר זה אפשרי??? עכשיו שאלת השאלות.... איזה פאן …

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. Started by almor12,

שלום, יש לי מחשב נייד ישן שלא עובד בגלל תקלה בלוח אם, אני מעוניין לקחת את המסך שלו ולהפוך אותו לסוג של מסך טלוויזיה. הבעיה שלי היא של מסך מחשב נייד אין יציאות RCA או VGA. המסך שייך למחשב נייד ישן של ASUS מסדרה EEEPC 1018P עכשיו החיבור שלו נראה קונקטור 40 פין. אשמח לעצות ולעזרה,

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. קראתי באחת ההודעות שאפשר לקנות את המדבקות שהיצרנים מדביקים על המקלדת (האותיות). מאיפה אפשר להשיג את אותן האותיות? וכיצד מתקינים אותן?

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. Started by reyrey_200,

האם האור שיש בעכבר הוא לד???? והאם הוא מספיק חזק לשים אותו בתוך מארז ?? שיהיה יפה כזה. דרך אגב אני רק עכשיו נכנס לכול הנושא הזה של מודינג ולא הבנתי כ"כ את המדריך לחיבור של לד למחשב,והאם הלד פועל קבוע כל הזמן במארז או שמפסיקים אותו? ומחברים אותו לספק הכוח [לא הבנתי כלום במדריך שיש בנעוץ]

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. שלום כמו בכותרת יש לי מסגרת תמונות דיגיטלית של 7" אינטש (נראלי).. עכשיו רציתי לדעת האם אפשר לחבר אותה למחשב איכשהו שתתפקד לי כמסך נוסף.. כרגע יש לי כרטיס מסך hd5850 עם שתי יציאות dvi ואחת hdmi ה dvi תפוסות אך לא תהיה בעיה לפנות אחת מהן למרות שאני מעדיף שזה ייתבצע על ה hdmi.. המסך הוא של חברת pixel... תמונות: https://picasaweb.google.com/lh/webUpload?uname=dvirper&aid=5621160845474050785 מתחת לחלק בצבע "זהב" יש את כל הלוח קצת בעיה להגיע אליו כי יש הלחמות בנחושת אבל לא יהיה בעיה לפרק אותם.. רציתי לדעת אם מישהו עשה את זה בעבר / יש מדריך לזה..? לאיזה חיבור אפשר לחבר את זה? אולי דרך ה usb או החיבור של ה sd/mmc/ms איכשהו? המסך אומנם קטן אך הוא אמור להראות דברים קטנים כגון w…

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. שלום חבר'ה אני פה בבחינות לפני המבחן... ואני די זקוק לעזרתכם העליתי 2 תמונות. שאלה + תשובה שלי. ניראה לי בתשובה שאני בתחילת הכיוון.. אבל לא יודע להמשיך ויש לי בעיה עם הדלגלגים... איך בעצם אני קורא אותם ? איך אני אמור להסתכל עליהם ?? ואיך משלימים למען השם את הצורות גלים ??? איך מסתכלים על זה ?

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. טוב עכשיו סיימתי את העניין אחרי משהו כמו 3 שעות (תתחשבו שאין לי דרמל...) הכל התחיל מזה שעיתי שמה שעושה לי ת'רעש זה המאורר של הספק וגם הרעש גרם לי לישון קצת ולקום מאוחר לעבודה :-X מסקנה ... להחליף אותו @! אז חשבתי לעצמי... בוא נעשה מודינג לספק!! טוב התמונות אומרות הכל ושוב אני מצטער על האיכות זה הכי הרבה שאני יכול אבל אני מבטיח שבסוף בסוף בתמונות לגלריה הן יהיהו איכותיות הנה המוד עצמו ישנם מספר תיקונים אבל ממש אין לי כוח עכשיו.. מה שחסר זה צביעה אחרונה (שכבה ממש קטנה) וכמובן סידור מחדש של החוטים בעעעע והוספת לד החומרים הדרושים... צבע של יעקובי (כחול) 20 ש"ח~ דוד תותח שיודע לחתוך ולעודד אותך למרות שכל השאר אומרים שזה סתם שטויות (אני רגיל ככה "סתם שטויות" ובסוף הם…

• 17 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. Started by Big_Guy7,

רציתי לדעת אם אני קונה סליבינג למארז... זה באמת יעזור לי עם כל החוטים? כי יש לי ממש ממש הרבה חוטים בתוך המארז (3 מאוורררים, 2 קתודות וכל הדברים הבסיסיים..) ועוד משהו... רציתי לשאול אם אני שם מדבקה כזאת למארז שקונים היא תזרח מאור האולטרות גם אם אין חלון? (אני רוצה לשים על גג המארז..) ואם חייבים חלון כדי שתזרח, זה אפשרי לחתוך חלון קטן בגג המארז??? (אין לי שמץ של מושג איזה מארז יש לי, אבל העליתי תמונות) תודה לעוזרים!!!

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. חוץ ממיקום ההתקנה עצמו כמובן... תודה.

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. Started by tmpusr,

http://www.viaarena.com/default.aspx?PageID=5&ArticleID=512

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. Started by xgamer,

שלום לכם. יש לי את התוכנה הזו, לפרוייקט שלי אני צריך רכיב 7447 ואין אותו בספריות שם. איך אני יכול להוריד ולהעביר אותו לתוכנה?

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. Started by arkadur,

אז ככה לבעלי הניסיון, אם יש לכם טיפים שמקצרים את זמן המריחה של החומר טיפים לשיוף מהיר וחלק וכו' אשמח לשמוע..

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. Started by Rhx,

שלום, אז ככה, ברצוני להרכיב מאורר שיזרוק אויר על הליבה של הכרטיס מסך, עכשיו אני יודע שאפשר להשתמש באחד מחריצני הPCI, אך צריך פח ברזל PCI מיוחד אם אינני טועה ואין לי ממש איך להשיג אותו.. יש רעיונות אולי?

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. אני רוצה להתקדם הלאה באלקטרוניקה ורוב המעגלית שאני מתכנת לבנות זה בחיבור של כ 10V 12V וזה קצת הרבה סוללות וחבל . עכשיו אני רוצה לבנות ספק שהוא בעצם הופך את המתח מ 220V AC למתח של 1.5V-12V DC לבדיקת המעגלים שלי. עכשיו אני גם רוצה שיהיה ניתן לחליף מתח כלומר שיהיה אפשר לשים מתחים: 1.5V 3V 5V 7.5V 10V 12V ושיהיה חיבור מולקס קטן אם שני חוטים מתח ואדמה או בלי מולקסם שני חוטים. במקור הוא יתחבר לשקע בבקיר 220V AC. האם זה אפשרי אם כן איך? אם למישהוא אולי מעגל מוכן? עדיף גם אם אתם מביאים מעגל מוכן אז להסביר למה צריך כל רכיב במעגל

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  18. ראיתי שהקטע הזה של המיני פרוייקטים יוצא חזק אז ניסיתי גם משהו..! בסוף חשבתי לעשות מין קטודה אדומה מעל החלון שלי - קטודה בייתית! אז ככה : לקחתי לדים UB משני עכברים (תאמינו לי זה לדים חזקים בטירוף ! ) שתיי נגדים ,כבל ארוך שמגיע למחשב. ולסיום-ההפתעה: צלופן שקוף! כןכן , לא התבלבלתי,זהו צלופן שקוף! טוב בואו נחסוך במילים : בקירוב: בחושך : ראיתי שזה יוצא ממש ממש יפה ובדיוק ניקיתי את הפילטר של המזגן בחדר ושמתי לב שאפשר לשים לד UB בתוך המזגן :. בחושך : נו אז איך?!

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. יש לי פה כמה סוגים יש לי אחד שרשום עליו "1MQA" משהו כזה 2 שרשום עליהם"10KA" 2 שרשום עליהן "100KA" ואחד שרשום עליו "B203" אחד שרשום עליו "B104" אחד שרשום עליו "B2K" אחד שרשום עליו "B1K" באיזה מהם אפשר להשתמש כבקר ולשלוט על מהירות מאווררים?

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  20. Started by Ash Binary,

קיבלתי ספק כוח של sunshine comma לא תקין החברה היא של ספקים ג'נריים אבל באחד הזה רואים שהוא בנוי בפנים באיכות גבוהה בהרבה מספקים ג'נריים. מבחינתי הספק הזה הוא לא ג'נרי הספק של 600 W היה אם פיוז F8A שרוף. אין בתוך הספק חלקים אחרים שרואים בהם נזק ויזואלי החלפתי ל F5A וחיברתי לחשמל פלאש בשקע ונופל המאמת L16A בארון חשמל. הפיוז בתוך הספק נשאר שלם חיברתי את הספק לחשמל שוב בטור אם מנורה של 100 ואט. המנורה פשוט עובדת קבוע (ללא רעידה של 50 HZ) בעוצמה מלאה כלומר הספק פשוט מקצר. (אם מחברים לחשמל ספק תקין בטור אם מנורה היא נדלקת בשניה הראשונה כשהקבל בכניסה נטען ואז לא נדלקת יותר כשהספק בעומסים נמוכים) איזה רכיב בספק יכול להיות דפוק ?

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. http://www.electronics-tutorials.ws/opamp/opamp_2.html שלום לכולם פה יש מאמר על OP AMP או בשמם העברי משווים . בחיבור של INVERTING עם פידבק שלילי . היציאה היא בפאסה הפוכה של 180 מעלות . השאלה שלי היא , מה כוונה של פאסה של 180 מעלות . האם אם נכניס גל סינוסדילי . האם הוא יצא בדיוק הפוך ? או באיחור של חצי מחזור ? אם אני לא טועה זה מה שקורה שמחברים רמקולים הפוך כלומר פלוס למינוס ומינוס לפלוס . אבל מה שקורה הוא שקשה לשים לב לשינוי כלשהו סאונד . אז מה עושה הפיכת הפאסה למעשה ? תודה לעונים . [attachment deleted by admin]

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. שלום ראיתי באיביי את המתאם הבא: http://www.ebay.com/itm/IIC-I2C-TWI-SPI-Serial-Interface-Module-Port-For-Arduino-1602-LCD-Display-Black-/170922188594 הם כותבים שם Compatible for 1602 LCD האם זה רק ל-16x2? או שלמתאם לא אכפת מהנתונים שעוברים, והוא פשוט ממיר מ-I2C או SPI ל-Parallel, ולמעשה אפשר לחבר כל מסך שעובד ב-Parallel? אני שואל את זה כי אני מעוניין לחבר את המתאם הזה למסך 20x4 הבא: http://www4.buyincoins.com/new_en/details/new-2004-204-20x4-character-lcd-module-display-for-arduino-product-13100.html תודה card

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. Started by nadavov,

טוב מי שמכיר את זה אז רציתי לישאול כמה הוא יכול לעלות כי ניכנסתי לאתר של אסוס ולא רשום שם את המחיר!!! וגם מה אתם אומרים עליו שווה או לא שווה???? סתכלו כאן: http://uk.asus.com/products/desktop/dktindex.htm# תודה!!!

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. Started by #ELad#,

שלום לכולם! אני מתעניין לגבי רכישת כרסומת קטנה מחו"ל. העניין הוא שהמתח שלה הוא 100v 60Hz. עד כמה שידוע לי, זה בעייתי להשתמש בממיר מתח למנוע ac בגלל התדר השונה. משיטוט באינטרנט ראיתי שלכרסומת יש לוח בקרה קטן שאליו מתחבר המתח והוא מחובר למונע. בלי שום מעגלים נוספים. זה לוח הבקרה: http://www.fluidonline.de/images/produkte/i25/2513-prox-27110-94-platine-mf70-1.jpg http://imageshack.us/photo/my-images/692/bobinasfiltro.jpg/ אני לא ממוחה לאלקטרוניקה, ואת חלק מהרכיבים שיש שם אני בכלל לא מזהה, אבל לי זה נראה כאילו המנוע שמתחבר אליו הוא מנוע dc ולכן לא תהיה לי בעיה להשתמש בכרסומת עם ממיר מתח. האם אני צודק? אני רוצה להיות בטוח לפני שאני קונה את זה.. תודה רבה וחג פורים שמח!

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.