אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני צריך לבנות מעגל קטן שמתריע על סגירת מעגל חשמלי. לצורך כך אני רוצה שלד יתחיל להבהב + התראה קולית כלשהי. הדרישה שקצת מסבכת את העניין, המעגל צריך להיות ממש קטן עם צריכת זרם קטנה ומתח נמוך יחסית כיון שלצורך המזעור אני אשתמש בסוללות כפתור קטנות. הבנתי שיש לדים מהבהבים, דבר שיכול לחסוך כמה רכיבים. אשמח לכל עזרה/ הפניה. תודה, ארנון
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אז חיברתי מאוורר 80 מ"מ והחיתוך יצא לא במדוייק מול המעבד אלא טיפה מתחת.. כיוון זרימת האויר הוא כלפי פנים. ומאז הטמפ' גבוהה משהייתה, למה?
-
- 18 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
ערב טוב לחברי הפורום . לפי חישוב זרם IB כלומר זרם הנכנס ל B המתח שנופל על הנגד RB2 הוא זהה למתח שנופל על הטרניסטור כלומר כמו על דיודה כלומר 0.6 . קצת לא הבנתי איך . בגלל שהמתח במקביל תמיד זהה , זה אומר שהמתח שיפול על המקביל שלו יהיה תמיד כמו על מתח של דיודה ? [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי מארז של ALIEN מ A-TOP הוא מאוד שקט כי יש לו מאווררים של 120מ"מ הגוף קירור עכשיו הוא של TT TR1 SILENT גם שקט מאוד. בקיצור הדבר היחידי שעושה רעש במחשב הוא הכרטיס מסך הרעש פשוט מחריד. הכ.מסך שלי הוא X800GTO FIREBLADE SAPHIRE האם יש דרך להשתיק את המפלצת הזאת? ניקיתי אותו מאבק כבר, ככה פשוט המאוורר הוא עושה רעש.
-
- 16 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
תמונה של הלוח אם שרואים גם תמאוורר http://img242.imageshack.us/my.php?image=dsc01048fb7.jpg בקר שליטה http://img505.imageshack.us/my.php?image=dsc01049zf1.jpg המחשב מבחוץ http://img505.imageshack.us/my.php?image=dsc01051sn1.jpg ועכשיו לשאלה http://img505.imageshack.us/my.php?image=dsc01046tp6.jpg הכבל הזה יש לי תמונה שאני צריך לחבר אותך לאיזה משתח על הלוח ולשתי פינים במאוורר שיש לי לא יודע מזה אבל לאן אני מחבר את זה לא הבנתי נראה לי זה משהו שקשור לטמפרטורה תודה לעוזרים והצעות להוסיף עוד כמה דברים למחשב
-
- 14 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני בונה מארז בחופשת סוכות איזה כפתורים אני צריך כדי להפעיל את המחשב לעשות ריסט אני מבטיח שיהיו תמונות של הפרויקט ברגע שאני יתחיל לעבוד
-
- 16 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכלום, יש ברשותי 2 חלקים עם הלחמת SMT של מיקרו בקר שלצערי נשרפו יש ברשותי 2 גו'קים תקינים אך אין לי שום דרך להוציא את הרכיב השרוף ולהלחים את החדש, האם מישהו מכיר מקום שעושה את זה במחיר סביר ? או למישהו יש כזה בעבודה\בבית ומוכן לעזור לי עבור סכום סימלי ? מדובר ברכיב מרובע עם 100 רגלים בגודל 12x12mm , מצורפת תמונה. תודה רבה. [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני רוצה להכין מנורת USB שנראית ככה רק עם לד כחול: מחפש הוראות בקצרה של מה לעשות, אני בטוח שזה רק עסק של נגד ולד, אבל מכיוון שאין לי בדיוק חשיבה מופשטת בחשמל, אני צריך רשימת מצרכים מדוייקת, סוג לד וסוג נגד, ואיפה לקנות את הציפוי נחש הגמיש הזה כדי לעטוף את הכבל המוגמר.? איך זה נקרא ?
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
פירקתי חוט נחושת (החוט בצבע נחושת) מפנס דינמו (דינמו זה מתקן ליצירת חשמל ע"י מגנט שנע בתוך סליל חוט נחושת) השאלה היא האם החוט נחושת עצמו מצופה בבידוד כלשהו? סליל חוט הנחושת נראה כמו בתמונה: מאחר וכשניסיתי לחבר מעגל חשמלי עם החוט עצמו המעגל לא פעל. אני מניח שזה מאחר והחוט הנחושת עצמו מצופה בחומר מבודד כלשהו. האם זה כך?
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני מחפש LCD עם תאורה כחולה שיתאים ל 3.5" במקום כונן הדיסקטים ויוכל להסתפק בספק חלש יחסית (250W) של מחשב SFF .. יש מצב לדבר כזה ? (אני רוצה שיהיה אפשר לראות נתונים על השירים שאני מנגן וכו' ...).
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם קניתי טבלט סיני (onda v10 pro) שהגיע עם מטען dc.. לא בא לי לחזיק עוד מטען בבית, אם אני אקנה כבל שבצד אחד הואusb ובצד השני יציאת dc שמתאימה בגודל לטבלט ואטעין אותו עם מטען קיר שתומך קוויק ג'ארג' 3 האם הטבלט יטען בצורה ''בריאה''? או שאני עלול להרוס את הטבלט? מהן ההשלכות של החלפת כבל? ועוד שאלת תם, האם הטעינה תהיה מהירה או איטית יותר? תודה
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום , בניתי פרויקט בעזרת התוכנה Arduino , יש לי כמה שאלות על החומרה: 1.הסבר מעמיק על הרכיב MQ6 וMQ4 וההבדל ביניהם 2. הסבר על הטרנזיסטור כמתג - קטעון רוויה ופעיל ואיזה נגד עושה את זה לפעיל ולרוויה 3.הסבר מעמיק על XBEE ( איזה שיטת תקשורת וכאלה משתמשים בו) 4. מה הזרם שצורך המנוע והזרם שצורך הסליל של הממסר
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
שלפני המון שנים הייתי מאד פעיל פה , היום אני לא מעניין אותי איפה נעלמו כל יומניי הפרוייקטים.. בהם היו יומני מודינג מטורפים חלק מהם גם שלי..
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
http://www.electronics-tutorials.ws/opamp/opamp_2.html שלום לכולם פה יש מאמר על OP AMP או בשמם העברי משווים . בחיבור של INVERTING עם פידבק שלילי . היציאה היא בפאסה הפוכה של 180 מעלות . השאלה שלי היא , מה כוונה של פאסה של 180 מעלות . האם אם נכניס גל סינוסדילי . האם הוא יצא בדיוק הפוך ? או באיחור של חצי מחזור ? אם אני לא טועה זה מה שקורה שמחברים רמקולים הפוך כלומר פלוס למינוס ומינוס לפלוס . אבל מה שקורה הוא שקשה לשים לב לשינוי כלשהו סאונד . אז מה עושה הפיכת הפאסה למעשה ? תודה לעונים . [attachment deleted by admin]
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
למי אין מכשירי אודיו מקולקלים בבית?? פה יהיה מידע למי שרוצה ליצור מהם משהו לכל מי שיש ידע ניסיון נשמח אם יוכל לתת עזרה מידע
-
- 15 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
קרה לי משהו מפדח ניסיתי להוציא את הכונן קשיח של אח שלי. הוא מחובר עם ברגים. הוצאתי את כל הברגים חוץ מאחד. דווקא את האחרון כיסחתי ועשיתי אותו עיגול ולא פלוס (+). איך לעזאזל אני אמור להוציא אותו? ??? תודה על העזרה...
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום אני שואל את זה פה מכיוון שזה פורום מודינג ואלקטרוניקה, אז נראה לי הגיוני.. קניתי רמקולים למחשב בארה"ב (Logitech X620), ואני צריך ממיר זרם (טרנספורמטור). השאלה היא כמה וואט אני צריך? מאחורה כתוב שהרמקולים צורכים 120V ו- 525mA... כמה וואט אני צריך? תודה רבה!
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
לא יודע אם זה קשור כל כך... ( אתם מוזמנים להעיר\ למחוק אם לא.. אבל חשבתי שזה יעניין.. זה פרוייקט הגמר שלי ושל חברי, מן גרסא שלנו לשולחן Microsoft Surface, בבלוג ייתוארו כל שלבי העבודה מההתחלה ועד הסוף... www.touchproject.net Enjoy! רועי
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכם. יש לי את התוכנה הזו, לפרוייקט שלי אני צריך רכיב 7447 ואין אותו בספריות שם. איך אני יכול להוריד ולהעביר אותו לתוכנה?
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
משהו יכול להסביר לי מה ההבדל בין הלוחות? אני מתחיל בזה ואני לא רוצה לקנות משהו ואז לגלות שלא מתאים תודה
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אז ככה, התמונה עצמה עוד מוצגת, אבל התאורה מתכבת. התקלה היא איפשהו במעגל של התאורה \ בתאורה עצמה. כמו תמיד חשתדי באיזה קבל שהזיל את עצמו לדעת. למסך כבר אין אחריות. פרקתי אותו, הכל נראה פיקס בפנים, אפילו אבק אין. תמונות אני אעלהבהמשך, כשיהיה לי גישה שוב למסך. הצערות \ הארות? תודה רבה, בז'נגלו.
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
-
לסקר אין שום קשר בדרך זו או אחרת לחברת האלפקה inc.
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
הערוץ של נבידיה בשיתוף עם מייק (לוטרו-קאסטומס):
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
לקריאת המבזק: http://hwzone.co.il/newsflash/%d7%94%d7%9e%d7%99%d7%a7%d7%a8%d7%95-%d7%9e%d7%97%d7%a9%d7%91-%d7%94%d7%9e%d7%a7%d7%95%d7%a8%d7%99-%d7%94%d7%95%d7%a4%d7%9a-%d7%9c%d7%a7%d7%95%d7%9e%d7%a4%d7%a7%d7%98%d7%99-%d7%95%d7%96%d7%95%d7%9c/
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-