עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by Jack_g,

יש לי מארז של ALIEN מ A-TOP הוא מאוד שקט כי יש לו מאווררים של 120מ"מ הגוף קירור עכשיו הוא של TT TR1 SILENT גם שקט מאוד. בקיצור הדבר היחידי שעושה רעש במחשב הוא הכרטיס מסך הרעש פשוט מחריד. הכ.מסך שלי הוא X800GTO FIREBLADE SAPHIRE האם יש דרך להשתיק את המפלצת הזאת? ניקיתי אותו מאבק כבר, ככה פשוט המאוורר הוא עושה רעש.

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. שלום אני מתכנן לקנות כבלים עגולים להארד דיסק שלי ולסידרום ולצורב עכשיו אני רוצה להזמין רמקולים של Creative Inspire 5.1 T5400 מזיגזג עכשיו הבעיה שבזיגזג יש רק כבלים מסוג hermaltake EL Series וכבלים שזוהרים בuv ואילו אני רציתי כבלים נעוגלים פשוטים ומכייון שאין להם אז הלכתי על thermaltake EL Series https://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=1988 עכשיו כפי שאתם יכולים לראות אלה כבלים עם לדים עכישו השאלות שלי הם: 1)מאיפה הם מקבלים את אספקת החשמל שלהם? 2) לכמה הארד דיסקים אפשר לחבר אותם? 3) לזיג זג אין כבלים מעוגליפ פשוטים כמו בפנדה? 4) מה אתם אומרים הם שווים משהו? תודה רבה

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. Started by X-BLADE,

אני רוצה לחבר לד ליציאה של הספק כח שמתחברת לכוננים, אפשר לשים את הלדים לבד (את הפלוס פחלק האדום ואת המינוס בשחור מתוך הארבע..) בלי נגד או משהו כזה?

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. Started by THE_LORD,

סוף סןף סיימתי את פרויקט קירור המים הראשון שלי לאחר הרבה עבודה סיימתי עם זה, מאוד נהנתי להתנסות בזה בפעם ראשונה, היו לי מלא תקלות בדרך מלא נזילות עד שמצאתי מתאמים מתאימים ורק אחרי שהמערכת עבדה 24 שעות ללא נזילה חיברתי אותה למחשב. וחישוב התכנון שלי תכננתי שזה יהיה מתחת לשולחן אבל במהלך הפרויקט הבנתי שזה כבד מידי וצריך להשים לו ממש רגליים שלא יפול. חלקים שהשתמשתי הם דיי גדולים : רדיאטור של הונדה, משאבה LPH4000 מיכל 11 ליטר בלוק דיי פשוט, בקר מאווררים וכמה מאווררים. להזמין מחו"ל היה קצת בעייתי בשבילי כי לא היה לי סבלנות לחכות ואני חשוב שלמדתי לקח מזה, לדוגמה :הבלוק שקניתי בצנרת של 1/4 אני חושב שבניתי מערכת מספיק חזקה שבעתיד אני אזמין בלוקים מחול לכרטיס מסך וללוח אם לסגו…

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. Started by ori14,

הי, אני רוצה לבנות מגבר אוזניות נייד כמו כאן: http://www.make-digital.com/make/vol04/?pg=133 ואני לא מבין מה הסימן של שלושה מינוסים שלא הולכים לשום מקום, כמו זה שיוצא למטה בצד שמאל מה386. ודרך אגב, איך קוראים ללוח הזה שמלחימים עליו? לא הבנתי גם למה מחובר שם רמקול.

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. Started by [NOS],

אז ככה, קניתי ספק של OCZ עם חוטים עגולים כסופים ו8 אולטרות קטנות, יש לכם אולי רעיון מה לעשות עם האולטרה? אני חשבתי לשים אותה ולצבוע חלקים במחשב כדי שהם יזהרו... איפו קונים טוש רגיש לאולטרה?

• 17 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. Started by SmyiLe,

שלום חברים בניתי מערכת סולרית שמספקת 220V עלידי טעינת 3 מצברים שמחוברים במקביל ומפיקים v12 המחוברים לממיר מתח 12DC TO 220AC http://www.ebay.com/itm/1000W-Car-DC-12V-to-AC-220V-Power-Inverter-Charging-Adapter-Charger-Converter-/161109491980?pt=US_Power_Inverters_&hash=item2582dfc10c הממיר מפיק 1000W זאת אומרת הוא יכול להדליק חופשי טלווזיה מנורה ומקרר .. אני מפחד להדליק את הטלווזיות מכייון שבשלב מסויים יש נפילות מתח לבטרייה וזאת אומרת שקפיצה כזאת יכולה לעשות נזק למכשירים החשמלים אני צודק?. יש אפשרות לחבר מיצב מתח שעובד עם המתח של הבית שברגע שהוא מרגיש שיש נפילת מתח אוטומטית כל המתח עובר למתח של הבית מהבטריה ?.. תודה מראש מיכאל

8. Started by Ran B,

שלום לכולם. המון זמן שאני מחפש עטים פלורסנטים (רגישים ל-UV), עטי ג'ל. והיו מלא תארדים על הנושא הזה. ואנשים אמרו שהם מצאו באופיס דיפו וחפשתי המון בכמה חנויות שלהם ולא מצאתי, וכמובן המוכרים לא יודעים למה הכוונה. אבל היום שהלכתי למגה, נדהמתי למצוא עטי ג'ל (לא של חברה מסויימת כמו BIC). הצבעים של העטים נראו פלורסנטים (אפשר להבחין בעין לפי הצבע הזוהר שלהם), ואמרתי 10 שקל ננסה. קניתי, אכן בדקתי ו4 צבעים מתוך ה6 מגיבים לקתודת ה-UV שלי. אלה עטי ג'ל, מה שנוח יהיה לצבוע את הלוחות. השאלה החשובה והמפחידה ביותר, האם יכול להגרם נזק למוליכים בכרטיסים / לוח האם? האם זה יכול לגרום לקצר, שרפת הכרטיס, או שיבוש הולכה כלשהו. האם למישהו יש מושג ? ואני לא יודע כמה בדיוק אפשר לבדוק את הנושא, חוץ …

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. האם אני יכול לגהץ על פרספרקטס נייר כזה שדפיסים עלייו ואז מגהצים לחולצות?

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. Started by CyberBot,

int analogPin = 3; int temp ; int trashmax = 30 ; int led = 13; void setup() { // put your setup code here, to run once: Serial.begin(9600); pinMode(led,OUTPUT); } void loop() { // put your main code here, to run repeatedly: temp= (5.0*analogRead(analogPin)*100.0)/1024; if (trashmax < temp) { Serial.println("too hot"); digitalWrite(led,HIGH); } else { digitalWrite(led,LOW); } Serial.println(temp); delay (1000); } אחרי שהפין 13 נדלק הוא מביא לי ערך לא נכון בסריאל הוא קופץ ל38 במקום שימשיך ל32 וכו' UNO R3 וכבתי את הקוד הזה בעצמי(כן אני יודע לא המצאתי את הגלגל)אחרי למידה של הפונקציות הבסיסיות בC זה הרבה יותר קל להבין את הארדואינו מקווה לה…

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. אני רוצה לבנות סוג של "קופסאת שליטה על המחשב" בה יהיו מתגים: כיבוי והפעלה, הפעלה מחדש, מתג כיבוי והפעלה של קתודות, מתג הוצאת מגש הדיסקים וכמה דברים אחרים. תוך כדי עיצוב המעגל נתקלתי בבעיה קטנה מכיוון שהידע שלי באלקטרוניקה הוא לא נרחב מספיק אני לא יודע איך לפתור אותה ולכן הייתי רוצה את עצתכם ועזרתכם. בעיקרון הקופסא אמורה להכיל שתי שורות של 4 מתגי הזזה (toggle switch) וכל שורה "ננעלת" על ידי מתג מפתח ולד שמציין אם השורה פעילה או לא צירפתי תמונה (בתמונה מתגים S1-4 לא מפעילים שום דבר כי אני עוד לא סגור מה כל מתג יעשה) של המעגל בצורה חלקית ולפי מה שהבנתי אני הוא לא יעבוד כל כך כי מתג המפתח (זה שנועל את המעגל[s5]) הוא מתג SPST ואני לא חושב שקיים מתג מפתח מסוג 5PST. איך אנ…

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. שלום , בניתי פרויקט בעזרת התוכנה Arduino , יש לי כמה שאלות על החומרה: 1.הסבר מעמיק על הרכיב MQ6 וMQ4 וההבדל ביניהם 2. הסבר על הטרנזיסטור כמתג - קטעון רוויה ופעיל ואיזה נגד עושה את זה לפעיל ולרוויה 3.הסבר מעמיק על XBEE ( איזה שיטת תקשורת וכאלה משתמשים בו) 4. מה הזרם שצורך המנוע והזרם שצורך הסליל של הממסר

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  13. Started by Mike-,

שלום חברים, לא מזמן הזמנתי ספק כוח ממותג 12v 6A מebay במחיר מאוד זול. היום אחרי מלחמות רבות בקליפסים והדבק הצלחתי לפתוח אותו, אשמח אם אוכל לקבל חוות דעת על איכותו. אני לא מומחה אבל אני דווקא די התפלאתי מאיכות הספק. ניראה שיש לו סינון בכניסת הAC (קבל AC נחמד וסליל), גשר דיודות שלא מורכב מדיודות דיסקטיות זה תמיד פלוס (לא ברור לי למה הוא נחשב כיותר טוב מגשר שמורכב מדיודות בדידות), כמו כן ניראה שיש מרחק סביר (אבל ללא חתך אמיתי) בין המתח רשת למתח הנמוך. ניראה שיש 2 רכיבי TO220 (או בסגנון) שמודבקים לצלעות קירור, אני מניח שאחד מהם היא הדיודה והשני טרנזיסטור ? כמו כן ניראה שיש מקום לעוד רכיב TO220 לחיבור לצלע קירור, אני מניח שזה אופציה לעוד טרנזיסטר. ההלחמות הידניות לא משהו בכלל,…

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. חיפשתי בגוגל...רק שלא ידעתי מה לחפש אז לא מצא לי כלום. אני צריך מידות של 3 סוגי מארזים. מארז שאטל Shuttle - המרובע הקטן....נכון? אני לא מתבלבל? מארז הארדיסקים - המארז שמכניסים בו איזה 20 הארד דיסקים מארז פול טאואר - Full tower - המארז עם 6 מקומות לכונני 5.25" ועוד שני מקומות 3" ועוד מקום ל-4 (נראה לי 4) הארד דיסקים. תודה מראש לעוזרים.

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. Started by Pure-Gold,

האם מישהו יודע היכן ניתן לרכוש מחברים כמו של USB או של הסוויטשים והלדים של הפאנל הקדמי של המארז עם הציוד הדרוש כדי ליצור אותם ? אפילו מקום שמכין כאלו גם יעזור. תודה

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. Started by 4Project,

עוד כתבה על ארדואינו ב-ynet למי שפספס: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4268370,00.html לא יורדים לפרטים, אבל אני אוהב שהנושא מוזכר.

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. אז חיברתי מאוורר 80 מ"מ והחיתוך יצא לא במדוייק מול המעבד אלא טיפה מתחת.. כיוון זרימת האויר הוא כלפי פנים. ומאז הטמפ' גבוהה משהייתה, למה?

• 18 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. Started by lior12,

איך יודעים מה ה+ וה- בלד בסרטוט מעגל ?

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. לצורך התערבות עם חבר אני צריך לבנות מעגל שיהיה מבוסס על 2 בטריות 1.5V (מסוג AAA או AA, עם עדיפות ל-AAA - הקטנות יותר) המעגל צריך לחמם (בעזרת נגדים) חצי כדור (רק את החצי העגול, לא את החלק ה"פנימי" שנחתך מהכדור) כתוספת רצויה 2 לדים, או אם אפשר יותר עכשיו כאן מגיע הצורך בעזרתכם איזה נגדים, איזה חיבורים? חיבור בטור או במקביל? איפה במעגל ייכנסו הלדים? הערה: החום צריך להיות יחסית נמוך, עד כ-30-35 מעלות, לא יותר מזה

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. Started by i-pink,

http://www.crictor.co.il/he/episodes/keyboard/ צפיה נעימה. ענבר

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. Started by Capo_boss,

אשמח לחוות דעת ומה לשפר.

22. Started by dbzu,

שלום.. אני מחפש פלטת אלומיניום עם כוכבים כאלה עליה.. מישהוא יודע איפה אפשר לקנות כזה דבר? או איך קוראים לזה בכלל? הנה תמונה של גיטרה והלוח אלומיניום הזה עליה : http://marker.beacon.free.fr/images/matos/explorer2.jpg

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. Started by alto,

שלום, אני צריך לבנות מעגל קטן שמתריע על סגירת מעגל חשמלי. לצורך כך אני רוצה שלד יתחיל להבהב + התראה קולית כלשהי. הדרישה שקצת מסבכת את העניין, המעגל צריך להיות ממש קטן עם צריכת זרם קטנה ומתח נמוך יחסית כיון שלצורך המזעור אני אשתמש בסוללות כפתור קטנות. הבנתי שיש לדים מהבהבים, דבר שיכול לחסוך כמה רכיבים. אשמח לכל עזרה/ הפניה. תודה, ארנון

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. Started by MISHMSH,

למי אין מכשירי אודיו מקולקלים בבית?? פה יהיה מידע למי שרוצה ליצור מהם משהו לכל מי שיש ידע ניסיון נשמח אם יוכל לתת עזרה מידע

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.