אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
יש לי פה כמה סוגים יש לי אחד שרשום עליו "1MQA" משהו כזה 2 שרשום עליהם"10KA" 2 שרשום עליהן "100KA" ואחד שרשום עליו "B203" אחד שרשום עליו "B104" אחד שרשום עליו "B2K" אחד שרשום עליו "B1K" באיזה מהם אפשר להשתמש כבקר ולשלוט על מהירות מאווררים?
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
בתודה מראש.
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אוקיי , אז ככה , חלון כבר יש לי , צבעתי את המארז בשחור ושמתי לקה עליו ויצא יפה , ומקדימה המארז צבוע צבע ניקל , אבל זה יצא פשוט זוועה , בעתיד אני יתקן את זה... כרגע , יש לי מאורר לדים קטן(כחול) על הכרטיס מסך , וקטודה כחולה של סאנבים , עכשיו , אני מתכנן לקנות פרספקס עבה , ולחתוך בו 5חורים למאוררי 80MM , לשים שניים ירוקים למטה , שניים אדומים למעלה , ואחד צבעוני באמצע , רציתי לשמוע עצות לשיפור עריכה : כרגע עלה לי רעיון לראש , אני יחרוט על הפרספקס צורה של פרפר יפה שיתאים לחורים של המאוררים בצורה מושלמת , ואני יחבר כמה איזה שלוש לדים ULTRA BRIGHT כחולים למטה ויאיר את החריטה איתם... זה הולך לצאת פשוט מדהים!! עצות לשיפור.... ד"א : אני לא מעוניין בפרוייקט UV.(אבל סליבינג לא יזיק)…
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, בעקבות ההתפתחות המשימה של אמולטור דולפין לגיימקיוב וWII התחלתי לחשוב על בניית סנסורבר כדוגמת: למרות בירורים,לא הצלחתי למצוא איפה אפשר להשיג לדים אינפרא אדומים בארץ,ומה אמורה להיות העלות שלהם? חשבתי על בניית מעגל שישתמש בUSB כמקור כוח. תודה לעוזרים.
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
עוד כתבה על ארדואינו ב-ynet למי שפספס: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4268370,00.html לא יורדים לפרטים, אבל אני אוהב שהנושא מוזכר.
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום חברים, לא מזמן הזמנתי ספק כוח ממותג 12v 6A מebay במחיר מאוד זול. היום אחרי מלחמות רבות בקליפסים והדבק הצלחתי לפתוח אותו, אשמח אם אוכל לקבל חוות דעת על איכותו. אני לא מומחה אבל אני דווקא די התפלאתי מאיכות הספק. ניראה שיש לו סינון בכניסת הAC (קבל AC נחמד וסליל), גשר דיודות שלא מורכב מדיודות דיסקטיות זה תמיד פלוס (לא ברור לי למה הוא נחשב כיותר טוב מגשר שמורכב מדיודות בדידות), כמו כן ניראה שיש מרחק סביר (אבל ללא חתך אמיתי) בין המתח רשת למתח הנמוך. ניראה שיש 2 רכיבי TO220 (או בסגנון) שמודבקים לצלעות קירור, אני מניח שאחד מהם היא הדיודה והשני טרנזיסטור ? כמו כן ניראה שיש מקום לעוד רכיב TO220 לחיבור לצלע קירור, אני מניח שזה אופציה לעוד טרנזיסטר. ההלחמות הידניות לא משהו בכלל,…
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
ובכן, שימוש מעניין בכלים מאוד לא שגרתיים לעיצוב מארז (אני באופן אישי אהבתי את השימוש ב remington 870): http://www.2cooltek.com/case001.html
-
- 19 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אז ככה לבעלי הניסיון, אם יש לכם טיפים שמקצרים את זמן המריחה של החומר טיפים לשיוף מהיר וחלק וכו' אשמח לשמוע..
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
נושא ראשון: חשמל 1. מה זה V? מה הפונקציה שלו החשמל? 2. מה זה A? מה הפונקציה שלו בחשמל? 3. למה אומרים שמאמיסים על ספק והוא יכול להישרף? הרי אני לוקח ממנו כמה שהוא נותן ולא יותר או שאני טועה... אפשר הסבר? 4.כל הקטע של החיבור מקביל וטורי לא ממש מובן לי.. למה למשל בחיבור מקביל צריך לכל לד נגד ולמה בטורי צריך רק אחד לכל הטור? עם קבלת התשובות יתווספו עוד שאלות. נושא שני זה פרספקס: 1. איך אני יכול לחתוך פרספקס בעובי 1 ס"מ? 2. איך אני יכול לעקום אותו בלי מפזר חום? 3. האם אני אוכל לבנות מארז שלם רק מפרספקס בעובי 1 ס"מ? גם פה יתווספו עוד שאלות. תודה מראש לכל העונים!
-
- 23 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
לצורך התערבות עם חבר אני צריך לבנות מעגל שיהיה מבוסס על 2 בטריות 1.5V (מסוג AAA או AA, עם עדיפות ל-AAA - הקטנות יותר) המעגל צריך לחמם (בעזרת נגדים) חצי כדור (רק את החצי העגול, לא את החלק ה"פנימי" שנחתך מהכדור) כתוספת רצויה 2 לדים, או אם אפשר יותר עכשיו כאן מגיע הצורך בעזרתכם איזה נגדים, איזה חיבורים? חיבור בטור או במקביל? איפה במעגל ייכנסו הלדים? הערה: החום צריך להיות יחסית נמוך, עד כ-30-35 מעלות, לא יותר מזה
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב נייד ישן שלא עובד בגלל תקלה בלוח אם, אני מעוניין לקחת את המסך שלו ולהפוך אותו לסוג של מסך טלוויזיה. הבעיה שלי היא של מסך מחשב נייד אין יציאות RCA או VGA. המסך שייך למחשב נייד ישן של ASUS מסדרה EEEPC 1018P עכשיו החיבור שלו נראה קונקטור 40 פין. אשמח לעצות ולעזרה,
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש Slide Switch קטן ופשוט. נתקלתי בכמה כאלה שהם SPDT, כידוע יש 2 סוגים של SPDT. סוג אחד שיש בו שני מצבים (ON1-ON2) וסוג נוסף שיש לו שלושה מצבים (ON1-OFF-ON2). בדפי הנתונים שלהם יש מן שרטוט של המגעים הפנימים, לדוגמא, לפי השרטוט אני רואה שלמפסק יש 3 מצבים, האם אני צודק ? הנה מתג נוסף (SP3T הפעם) עם שרטוט קצת פחות מובן. איך אני קורא אותו בדיוק ? אם נתון לי שהזרם המירבי במתג הוא 0.3A לצורך העניין. מה יקרה אם אני חורג ממנו ? המגעים יתחממו ? בנוסף, נניח שאחרוג מהזרם הנ"ל בפולסים מהירים (10% Duty Cycle) האם יקרה משהו בהנחה שממוצע הזרם יהיה קטן מ0.3A ?
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
רציתי לשאול אם אני יכול להשתמש נגיד בלוח אם של מחשב שולחני ובכרטיס מסך ובשאר החלקים ןלצרף מסך של סוני פלייסטיישן זה שקונים בנפרד ולהפעיל בעזרת סוללה של מחשב נייד ?? אני לא יודע כמה מתח היא מספקת אבל נראה לי שזה אפשרי בגלל שלוח של מחשב נייד לא שונה מלוח רגיל בהספק המתח שלו אני חושב ... והמסך הזה מקבל מתח מהלוח ולא ממקור חיצוני כמו שקע בקיר אז זה אפשרי לבנות דבר כזה לא ???
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
-
שלום ראיתי באיביי את המתאם הבא: http://www.ebay.com/itm/IIC-I2C-TWI-SPI-Serial-Interface-Module-Port-For-Arduino-1602-LCD-Display-Black-/170922188594 הם כותבים שם Compatible for 1602 LCD האם זה רק ל-16x2? או שלמתאם לא אכפת מהנתונים שעוברים, והוא פשוט ממיר מ-I2C או SPI ל-Parallel, ולמעשה אפשר לחבר כל מסך שעובד ב-Parallel? אני שואל את זה כי אני מעוניין לחבר את המתאם הזה למסך 20x4 הבא: http://www4.buyincoins.com/new_en/details/new-2004-204-20x4-character-lcd-module-display-for-arduino-product-13100.html תודה card
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
ראיתי שהקטע הזה של המיני פרוייקטים יוצא חזק אז ניסיתי גם משהו..! בסוף חשבתי לעשות מין קטודה אדומה מעל החלון שלי - קטודה בייתית! אז ככה : לקחתי לדים UB משני עכברים (תאמינו לי זה לדים חזקים בטירוף ! ) שתיי נגדים ,כבל ארוך שמגיע למחשב. ולסיום-ההפתעה: צלופן שקוף! כןכן , לא התבלבלתי,זהו צלופן שקוף! טוב בואו נחסוך במילים : בקירוב: בחושך : ראיתי שזה יוצא ממש ממש יפה ובדיוק ניקיתי את הפילטר של המזגן בחדר ושמתי לב שאפשר לשים לד UB בתוך המזגן :. בחושך : נו אז איך?!
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מתעניין לגבי רכישת כרסומת קטנה מחו"ל. העניין הוא שהמתח שלה הוא 100v 60Hz. עד כמה שידוע לי, זה בעייתי להשתמש בממיר מתח למנוע ac בגלל התדר השונה. משיטוט באינטרנט ראיתי שלכרסומת יש לוח בקרה קטן שאליו מתחבר המתח והוא מחובר למונע. בלי שום מעגלים נוספים. זה לוח הבקרה: http://www.fluidonline.de/images/produkte/i25/2513-prox-27110-94-platine-mf70-1.jpg http://imageshack.us/photo/my-images/692/bobinasfiltro.jpg/ אני לא ממוחה לאלקטרוניקה, ואת חלק מהרכיבים שיש שם אני בכלל לא מזהה, אבל לי זה נראה כאילו המנוע שמתחבר אליו הוא מנוע dc ולכן לא תהיה לי בעיה להשתמש בכרסומת עם ממיר מתח. האם אני צודק? אני רוצה להיות בטוח לפני שאני קונה את זה.. תודה רבה וחג פורים שמח!
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אוקיי! D: אז הערב שקדתי על אחד הפרוייקטים הדי כיפיים שיצא לי לעשות לאחרונה. ריטוש העכבר שלי. או,כן. המצרכים: 1 עכבר אלחוטי של TEAC. 1 סט מברגים בין 0.5 עד 4 מ"מ. 1 פטיש 1 ספריי נוגד חלודה/ממיס חומרים "לא רצוניים" 1 קאטר העכבר והסט מברגים הספריי והתחלתי לפרק אותו. פירקתי,פירקתי,עד שהגעתי למצב הזה,והייתי חייב לתעד את זה לדורות הבאים. מישהו ביקש עכבר Transformer? פירקתי את הפאנל העליון,ונוצר המצב הזה: הוצאתי ממנו את הפלטה,וריססתי אותה בנוגד חלודה.ו...זה הכל,בערך.כן. וכאן היא בחושך D: אני חייב להודות שגם התמונה הזאתי נראית לא רע D: מה למדנו כאן היום? 1.איך העכבר נראה!(מבפנים,כמובן) 2.איך לפרק אותו!(כנראה שע"י פטיש,לצערי...) מכאן יצאנו עם: …
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני רוצה להתקדם הלאה באלקטרוניקה ורוב המעגלית שאני מתכנת לבנות זה בחיבור של כ 10V 12V וזה קצת הרבה סוללות וחבל . עכשיו אני רוצה לבנות ספק שהוא בעצם הופך את המתח מ 220V AC למתח של 1.5V-12V DC לבדיקת המעגלים שלי. עכשיו אני גם רוצה שיהיה ניתן לחליף מתח כלומר שיהיה אפשר לשים מתחים: 1.5V 3V 5V 7.5V 10V 12V ושיהיה חיבור מולקס קטן אם שני חוטים מתח ואדמה או בלי מולקסם שני חוטים. במקור הוא יתחבר לשקע בבקיר 220V AC. האם זה אפשרי אם כן איך? אם למישהוא אולי מעגל מוכן? עדיף גם אם אתם מביאים מעגל מוכן אז להסביר למה צריך כל רכיב במעגל
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
הייתי מעונין לדעת איך אני עושה חיבור ללדים ונגדים של 12V 5V 3V
-
- 14 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מעוניין לבנות מעל לדים כזה שיופעל רק אם יש רעש בחדר או מוזיקה כמו כן אני רוצה שיפעל באמצעות מיקרופון יש רעיונות?
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
זה יחסוך הרבה כסף כי קבל כזה עולה בערך 270 שקל... חשבתי על זה.. בגדול לוקחים חיבור כמו של המטען וחיבור יו אס בי מלחימים וזהו.... אבל יש את כל הדברים שאני לא יודע.. ובטח זה יותר מסובך ממה שאמרתי... אז אולי מישהו יכול להביא מדריך או להסביר פה איך עשים את זה? יש לי סמסונג 540. ככה זה יחסוף לי להוריד צילצולים בחינם וגם משחקים...
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
איך קוראים לחומר הזה ואיך עובדים איתו? ראיתי סרטונים בYOUTUBE ועוד אתרים שעושים סוג של בניה על המארז הקיים, מתלשים את זה לכל מיני צורות וצובעים. זה לא נראה כמו גבס, רציתי לדעת מה זה החומר הזה ואיפה אפשר למצוא אותו בארץ? סרטון דוגמא : 4:35 מראים את החומר שאיתו הוא עושה... תודה מראש!
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
התחום הזה נורא מעניין אותי (ראיתי פה כמה פרוייקטים ודיי נדלקתי). ויש לי כבר יידע בינוני בכל הנושא של החומרה של המחשב (מה כל דבר עושה, איך לתקן בעיות וכו' אבל לא לעומק), אבל אני רוצה לקחת את הידע שלי שלב קדימה. אני מחפש איזה מדריך או מספר מדריכים שיסבירו לעומק על החלקים השונים במחשב(אני מדבר ממש על החלקים הקטנים, כל הדברים האלה שיש על הלוח אם למשל), ויסביר את המושגים השונים. איך אני יודע גם שחלק מסויים מתאים לחלק אחר(מעבד מסויים ללוח אם מסויים) וכו יש למישהו פה המלצות?
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, מי שהו יודע איפה אני יכול להשיג את הקונקטור הכפול למקלדת ועכבר שיש בלוח אם של מחשב אישי? פשוט נשבר לי הקונקטור בלוח אם שלי ואני צריך להחליף אותו. להעביר קונקטור מלוח ישן זה ממש סיפור, כי הם תופסים ללוח בצורה קשה. מישהו מכיר חנות או יבואן שיכול להציע את הרכיב הזה? התקשרתי לעשרות חנויות, ללא הצלחה. תודה רבה, גיא
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-