עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by עומר8,

חיברתי מסך של פקס למחשב לפי המדריך של האתר. ורק חצי מסך עובד למרות שיש תצוגת אתחול על כולו. אני משתמש בתוכנה .CrystalControl האם חיברתי משהו לא נכון? או שלא הגדרתי טוב את המסך? עומר

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. כבל USB שפירקתי מעכבר של לוג'יטק בקצה אחד יש חיבור USB "זכר" ובקצה האחר יש חיבור שדומה לחיבורים שיש על פלופי עם חמישה גידים מחוברים: שחור-שחור-אדום-לבן-ירוק שימושי?

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. שלום לכולם, אני לא כלכך חדש פה, אבל זה המודינג הראשון שלי. אחרי שראיתי פה הרבה מארזים מסודרים ויפים רציתי גם לסדר את הכבלים במארז שלי, היה דיי קשה, המון אילתורים וגם כמה חתכתים . המארז NZXT Apollo וספק מודולרי Enermax MODU82+ 425W, שאר המפרט בצד.בתמונות יש 2 גיגה ראם אבל הוספתי מאז עוד 2 ויש לי 4גיגה עכשיו. טוב אז נתחיל עם תמונת הלפני, זה הסידור של KSP, אבל לא לגמרי שלהם כי שתי תמונות נמחקו לי בטעות, ובתמונת הלפני הזאת כבר סידרתי קצת את הכבל SATA הכתום, בהתחלה הוא לא היה מלופף סביב הכבלים השחורים של הכניסות במארז... לפני: הכלים החובבניים שלי בהתחלה העברתי את הכבלים של הדיסק קשיח ושל הצורב מאחורי המארז: גם הגדלתי קצת את החור הממנו יוצאים הכבלים, רואים עיקום ק…

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. Started by BIGBENG5,

וויקי וויקי! אני עושה עבודת גמר באלקטרוניקה ולא לימדו אותנו שפת C!! ואמרו לנו למצוא תוכניות לבד ואני צריך תוכניות בשפת C לכרטיס AT89C5131 אם אתם מכירים את הכרטיס אז אני אשמח אני צריך תוכנית לבקרה לבית כלא ולמד עוצמת אור הינה הסרטוטים של המעגלים אם זה יעזור.. http://sites.google.com/site/zahavii/khta-yudbet-5-2010 תודה!

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. Started by Pure-Gold,

האם מישהו יודע היכן ניתן לרכוש מחברים כמו של USB או של הסוויטשים והלדים של הפאנל הקדמי של המארז עם הציוד הדרוש כדי ליצור אותם ? אפילו מקום שמכין כאלו גם יעזור. תודה

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. רציתי לשאול אם אני יכול להשתמש נגיד בלוח אם של מחשב שולחני ובכרטיס מסך ובשאר החלקים ןלצרף מסך של סוני פלייסטיישן זה שקונים בנפרד ולהפעיל בעזרת סוללה של מחשב נייד ?? אני לא יודע כמה מתח היא מספקת אבל נראה לי שזה אפשרי בגלל שלוח של מחשב נייד לא שונה מלוח רגיל בהספק המתח שלו אני חושב ... והמסך הזה מקבל מתח מהלוח ולא ממקור חיצוני כמו שקע בקיר אז זה אפשרי לבנות דבר כזה לא ???

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. Started by almor12,

שלום, יש לי מחשב נייד ישן שלא עובד בגלל תקלה בלוח אם, אני מעוניין לקחת את המסך שלו ולהפוך אותו לסוג של מסך טלוויזיה. הבעיה שלי היא של מסך מחשב נייד אין יציאות RCA או VGA. המסך שייך למחשב נייד ישן של ASUS מסדרה EEEPC 1018P עכשיו החיבור שלו נראה קונקטור 40 פין. אשמח לעצות ולעזרה,

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. שלום, אין לי יותר מדי נסיון עם אלקטרוניקה וחומרה (רק בתכנות...) ואני מנסה להריץ איזשהו פרוקיט נסיוני, אשמח לשמוע מכם לאיזה כיוון להתקדם. מטרת העל היא להציג על המחשב את הזרם שעובר בין שתי נקודות. כלומר סוג של אוומטר, מודד זרם, רק שייתחבר למחשב - אולי דרך USB, אולי דרך משהו אחר. אבל, צריך להיות מספר INPUTים של זרמים (כלומר למדוד את הזרם ביותר מרק מקום אחד, במקביל) זה אמור להיות זול אבל אין לי בעיה לנסות להרכיב בעצמי דברים לקנות רכיבים וכו'... אשמח לרעיונות תודה!

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. שלוםםםםםםםםםםםםם יש לי מארז של טראנספורמר אז המאוורים שבאים איתו ממש מרעשים לי... אז עשיתי"מוד קטן" הכנתי מפסק ל2 המאווררים שמכניסים אוייר (ה2 של הצד) ועדין מרעיש לי כאילו אני צריך שקט בישביל המוזיקה שאני יוצר חחחח קיצר הרעיון הכי טוב זה פאן באס לא??? עכשיו הינה מהאוורים שיש לי: 1 מקדימה 120MM -די רועש 2 בצד ימין בחלון השקופ אם לידים כחולים 80MM(מאוד רועשים) 1 למעלה 80MM אם לידים כחולים די רועש ועוד אחד 120MM מאחורה לא רועש במיוחד...-http://www.thermaltake.com/dcfans/uvfan/blue/a22697275.htm עכשיו יש לי 5 מאוורים נכון? ואני רוצה להקנות פאן באס של 4 מאווררים.... אז ה2 שמרעישים מאוד אני רוצה לחבר ביחד לאותו בקר זה אפשרי??? עכשיו שאלת השאלות.... איזה פאן …

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. האם למולקס יש מספיק "כוח" כדי להתמודד עם 4 מאווררי 120 בעוצמה מלאה? האם למולקס יש מספיק "כוח" כדי להתמודד עם 4 לייזר לדים בעוצמה מלאה? אם כן האם אפשר סקיצה או משו כיצד אני יכול להכין משהו שירכז לי את כל החיבורים לאחד?

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. אני מודע לזה שזה מסובך עד בלתי אפשרי להשתמש במסכים של לאפטופים כמסכים עצמאיים, אבל כדי שאתייאש באופן סופי אני צריך את חוות דעתכם המקצועית. מחיפוש קל שביצעתי לא מצאתי אפשרות. שבת שלום, בז'נגלו.

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. Started by rap_tr,

שלום לכולם, אחרי חפירה עמוקה(יותר מדי לדעתי) פה בפורום,החלטתי ללכת על משהו בעצמי.. כאמור,בתור מתחיל לא נשתגע עם התקציב ורצוי משהו לא מסובך מדיי שלא אהרוס חומרים ואתייאש על ההתחלה אשמח להמלצות ורעיונות יום טוב ושבוע טוב. עריכה : מצאתי רובה אוויר ישן שקניתי לפני כמה שנים,חשבתי אולי לשפצר אותו איכשהו,מישהו?משהו?

• 19 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. Started by y10,

תראו אני לא כולכך הבנתי מה כל הסיפור עם הוואט לפני יומיים חיברתי מאורר חדש ואני רוצה לדעת כמה דברים ממה הוואט מושפע? האם הוואט גבוה זה טוב או רע? מה הוואט שצריך להיות למחשב? איך אני יודע כמה וואט יש למחשב שלי? צריך הסבר מורחב כי עדין לא קלטתי את הקטע תודה.

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. Started by liranmo,

אז קודם כל אהלן, אני מקווה שחלק מכם מכירים אותי כבר. אז ככה את המארז אני צובע בצבע ניקל אחי שם לי אותו במכונה עם חום מי שמכיר, יש לי 2 מאווררי לדים 80 מילימטר, סלבים בצבע ירוק, פרספקס שלא חרטטי עליו כלום ככה שיראו את הסלבים היפים. אם יש לכם רעיונות אני ישמח לשמוע, מתי שאחי יחזיר לי את הדלתות של המארז אני יעלה לפורום.

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. Started by 4Project,

עוד כתבה על ארדואינו ב-ynet למי שפספס: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4268370,00.html לא יורדים לפרטים, אבל אני אוהב שהנושא מוזכר.

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. Started by Ash Binary,

קיבלתי ספק כוח של sunshine comma לא תקין החברה היא של ספקים ג'נריים אבל באחד הזה רואים שהוא בנוי בפנים באיכות גבוהה בהרבה מספקים ג'נריים. מבחינתי הספק הזה הוא לא ג'נרי הספק של 600 W היה אם פיוז F8A שרוף. אין בתוך הספק חלקים אחרים שרואים בהם נזק ויזואלי החלפתי ל F5A וחיברתי לחשמל פלאש בשקע ונופל המאמת L16A בארון חשמל. הפיוז בתוך הספק נשאר שלם חיברתי את הספק לחשמל שוב בטור אם מנורה של 100 ואט. המנורה פשוט עובדת קבוע (ללא רעידה של 50 HZ) בעוצמה מלאה כלומר הספק פשוט מקצר. (אם מחברים לחשמל ספק תקין בטור אם מנורה היא נדלקת בשניה הראשונה כשהקבל בכניסה נטען ואז לא נדלקת יותר כשהספק בעומסים נמוכים) איזה רכיב בספק יכול להיות דפוק ?

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. Started by Ash Binary,

החלפתי קבל בגוף תאורה לקבל ישן אחר שהיה לי, הקבל של KAMA 14uF 250V הקבל מתחבר ישר לכניסת המתח 240V AC הקבל הקודם אין לי שמץ אם הוא היה מתחמם או לא (הוא פשוט התנתק מבפנים ולא עבד כמה שנים), אבל הקבל ה "חדש" חם אחריי כמה שעות של עבודה או פחות (משהוא כמו 40 - 50 C כשהסביבה של הקבל קרה לגמרי כלומר החום הוא מהקבל עצמו) זה תקין ?

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  18. מי שמכיר את המארז הזה יודע שיש לו בחיבור הציר העליון של הדלת הקדמית מן בריח קפיצי שנותן אפשרות לפרק את הדלת בקלות, והוא נשבר (הבריח הקטן הזה) וכתוצאה מזה אי אפשר להרכיב את הדלת חזרה, למישהו יש רעיון איך לתקן את זה או אם אי אפשר לתקן אולי לקנות דלת חדשה ? איפה אפשר להשיג דלת כזו ? אולי מישהו פה עשה מודינג למארז כזה ולא משתמש עם הדלת ומוכן למכור לי ? המארז בצבע אפור. אם למישהו יש עוד רעיונות אני אשמח לשמוע !

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. Started by CyberBot,

אני רוצה לבנות פליקר כמה שיותר פשוט אין לי ידע גדול באלק' אבל נראה שיש מספיק בגדול אני רוצה שיהיה גם ווסת מהירות להבהוב(נגד משתנה) ושיוכל להאיר חדר בינוני אני לא יענה היום

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. חיפשתי בגוגל...רק שלא ידעתי מה לחפש אז לא מצא לי כלום. אני צריך מידות של 3 סוגי מארזים. מארז שאטל Shuttle - המרובע הקטן....נכון? אני לא מתבלבל? מארז הארדיסקים - המארז שמכניסים בו איזה 20 הארד דיסקים מארז פול טאואר - Full tower - המארז עם 6 מקומות לכונני 5.25" ועוד שני מקומות 3" ועוד מקום ל-4 (נראה לי 4) הארד דיסקים. תודה מראש לעוזרים.

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. Started by Moty_p,

אני מחפש מפסק מסוג ON ON ON בעל 3 מצבים, יש חיה כזאת? באופן עקרוני מה שאני רוצה לבנות זה מפצל RCA: http://www.moniline.co.il/Product.aspx?productid=1221 אתם אולי חושבים שזה זול ועדיף כבר לקנות את זה אבל אתם טועים זה עושה התנקשויות זאת אומרת הפלוס נוגע במינוס במקצת וכאשר מדובר על RCA זה עושה רעשים ושיבוש האות השמח לבנות דבר כזה בעזרת 6 מפסקים שכולם יזוזו ביחד בזמן שמעבירים מצב ככה לא יהיה התנגשויות השמח לעזרה שלכם

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. Started by electricity86,

שלום רב. ראשית, בתור חובב אלקטרוניקה וסטודנט להנדסת חשמל, אני שמח למצוא פורום אלקטרוניקה. אני מעוניין לשפר את כישוריי בהלחמות של מעגלים, ולכן רוצה לקנות ערכת הלחמה. מדובר במעגלים פשוטים, ולא ברכיבים מזעריים. מאחר ואני חדש בנושא, אשמח לשמוע מכם על ערכה מומלצת, ואיפה ניתן לקנות כאלה באיזור המרכז. תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. Started by dbzu,

שלום.. אני מחפש פלטת אלומיניום עם כוכבים כאלה עליה.. מישהוא יודע איפה אפשר לקנות כזה דבר? או איך קוראים לזה בכלל? הנה תמונה של גיטרה והלוח אלומיניום הזה עליה : http://marker.beacon.free.fr/images/matos/explorer2.jpg

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. רק השם חשוב פה ... לא רוצה תכנה כבדה . אגב , יש אתר אונליין http://www.dz863.com אבל הוא ביטא ולא עובד בסדר לפי מה שראיתי

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים