עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. היי חברים וגמר חתימה טובה! אני מחפש מערכת שלט כמו כאלה שיש במכוניות שלט (כמו הפשוטות האלה שעולות 30-50 ש"ח) אבל לא המקצועי כמו שמוכרים לטיסנים המערכות שלט ב200-400 ש"ח. חשבתי שבמקום לקנות מכונית שלט ב50 ש"ח ואז לפרק ממנה את המערכת שלט, פשוט לקנות את המערכת הזאת ללא המכונית ואז כמובן זה יעלה הרבה פחות. השאלה היא: 1) איך נקראת מערכת כזאת, שאוכל למצוא כזה באינטרנט 2) איפה אפשר לקנות כזה דבר? אני פשוט רוצה להרכיב את זה על צעצוע שבא בלי שלט ולמעשה להפוך אותו לאחד "על שלט". תודה רבה חברים!

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. Started by ohadico,

שלום, יש לי ספק מיותר ורציתי לחבר למחשב עוד אחד מפני שאני רוצה להכניס עוד מאווררים ואין לי עוד יציאות של מאווררים אז רציתי לדעת איך אני עושה את זה כך שיצא יפה... הא כן רציתי עוד משהו יש לי מאוורר למעבד מיותר שצריך להתחבר ללוח אם ויש שם רק יציאה אחת לזה אז למישהו יש פיתרון שאני יוכל לחבר את זה למחשב אז אני ישמח מאוד.. תודה מראש, אוהד כהן.

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. אני מעוניין לעשות תוכנה בC++ לחישוב נגדים לפי 3 השיטות משהוא בדומה למה שייש ב http://www.metku.net/index.html?sect=view&n=1&path=mods/ledcalc/index_eng מה אני צריך בשביל זה? (כאילו איך אני עושה את החישוב?)

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. אני מודע לזה שזה מסובך עד בלתי אפשרי להשתמש במסכים של לאפטופים כמסכים עצמאיים, אבל כדי שאתייאש באופן סופי אני צריך את חוות דעתכם המקצועית. מחיפוש קל שביצעתי לא מצאתי אפשרות. שבת שלום, בז'נגלו.

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. Started by MISHMSH,

למי אין מכשירי אודיו מקולקלים בבית?? פה יהיה מידע למי שרוצה ליצור מהם משהו לכל מי שיש ידע ניסיון נשמח אם יוכל לתת עזרה מידע

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. חיפשתי בגוגל...רק שלא ידעתי מה לחפש אז לא מצא לי כלום. אני צריך מידות של 3 סוגי מארזים. מארז שאטל Shuttle - המרובע הקטן....נכון? אני לא מתבלבל? מארז הארדיסקים - המארז שמכניסים בו איזה 20 הארד דיסקים מארז פול טאואר - Full tower - המארז עם 6 מקומות לכונני 5.25" ועוד שני מקומות 3" ועוד מקום ל-4 (נראה לי 4) הארד דיסקים. תודה מראש לעוזרים.

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. רכשתי L298N להפעיל סטטפר וע"פ ההDATASHEET המתח אספקה המקסימלי הינו 46V חיברתי 37V והרכיב עלה באש תוך שהוא שורף את הארדואינו (בקר הFTDI נראה תקין) את האספקה הלוגית לL298N התבצעה דרך הלוח של הארדואינו. הארדואינו קיבל אספקה דרך הUSB מה לא עשיתי בסדר?

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. Started by ליאור הרוש,

הייתי מעונין לדעת איך אני עושה חיבור ללדים ונגדים של 12V 5V 3V

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. Started by cobara,

היי יש לי EEE PC 4G SURF. אשמח לשמוע רעיונות למודינג מעניין. תודה,

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. Started by IlanF,

חבר אמר לי שאפשר להכין מעגל מודפס בבית, זה אפשרי? איך אפשר לעשות את זה? כמה עולה בכלל להזמין מעגל מודפס?

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. שלום אני מתכנן לקנות כבלים עגולים להארד דיסק שלי ולסידרום ולצורב עכשיו אני רוצה להזמין רמקולים של Creative Inspire 5.1 T5400 מזיגזג עכשיו הבעיה שבזיגזג יש רק כבלים מסוג hermaltake EL Series וכבלים שזוהרים בuv ואילו אני רציתי כבלים נעוגלים פשוטים ומכייון שאין להם אז הלכתי על thermaltake EL Series https://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=1988 עכשיו כפי שאתם יכולים לראות אלה כבלים עם לדים עכישו השאלות שלי הם: 1)מאיפה הם מקבלים את אספקת החשמל שלהם? 2) לכמה הארד דיסקים אפשר לחבר אותם? 3) לזיג זג אין כבלים מעוגליפ פשוטים כמו בפנדה? 4) מה אתם אומרים הם שווים משהו? תודה רבה

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. אז חיברתי מאוורר 80 מ"מ והחיתוך יצא לא במדוייק מול המעבד אלא טיפה מתחת.. כיוון זרימת האויר הוא כלפי פנים. ומאז הטמפ' גבוהה משהייתה, למה?

• 18 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. Started by Ash Binary,

קיבלתי ספק כוח של sunshine comma לא תקין החברה היא של ספקים ג'נריים אבל באחד הזה רואים שהוא בנוי בפנים באיכות גבוהה בהרבה מספקים ג'נריים. מבחינתי הספק הזה הוא לא ג'נרי הספק של 600 W היה אם פיוז F8A שרוף. אין בתוך הספק חלקים אחרים שרואים בהם נזק ויזואלי החלפתי ל F5A וחיברתי לחשמל פלאש בשקע ונופל המאמת L16A בארון חשמל. הפיוז בתוך הספק נשאר שלם חיברתי את הספק לחשמל שוב בטור אם מנורה של 100 ואט. המנורה פשוט עובדת קבוע (ללא רעידה של 50 HZ) בעוצמה מלאה כלומר הספק פשוט מקצר. (אם מחברים לחשמל ספק תקין בטור אם מנורה היא נדלקת בשניה הראשונה כשהקבל בכניסה נטען ואז לא נדלקת יותר כשהספק בעומסים נמוכים) איזה רכיב בספק יכול להיות דפוק ?

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. האם אני יכול לגהץ על פרספרקטס נייר כזה שדפיסים עלייו ואז מגהצים לחולצות?

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. Started by Pure-Gold,

האם מישהו יודע היכן ניתן לרכוש מחברים כמו של USB או של הסוויטשים והלדים של הפאנל הקדמי של המארז עם הציוד הדרוש כדי ליצור אותם ? אפילו מקום שמכין כאלו גם יעזור. תודה

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. Started by Holy,

אני מחייט המון כבלים ויוצא פעם ב שהכבל דפוק (או שהחוטים בפנים לא מעבירים זרם או שפשוט סדר החוטים שגוי) ולוקח שעה לעלות על זה, אז החלטתי לבנות מעגל לבדוק תקינות של כבלים ישירים ומצלבים הרעיון פה הוא שיש בורר אחד (ל-2 מעגלים) עם 4 מצבים בכל אחד מהצדדים, כאשר בוחרים בשני הצדדים מצב 1 הלד ידלק אם הזוג הירוק מחויט כמו שצריך וכו... זה מה שאני חשבתי בצד אחד יש כזה מעגל ובצד השני אותו דבר רק בלי בטריה ועם דיודה (לד) הפוכה. יש איזה רעיונות לשיפור?

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. Started by almor12,

שלום, יש לי מחשב נייד ישן שלא עובד בגלל תקלה בלוח אם, אני מעוניין לקחת את המסך שלו ולהפוך אותו לסוג של מסך טלוויזיה. הבעיה שלי היא של מסך מחשב נייד אין יציאות RCA או VGA. המסך שייך למחשב נייד ישן של ASUS מסדרה EEEPC 1018P עכשיו החיבור שלו נראה קונקטור 40 פין. אשמח לעצות ולעזרה,

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. Started by maxwell10,

בלוח-האם הישן שלי אין אפשרות לשלוט במהירות מאוורר המעבד (cpu_fan) ולכן המאוורר של הקירור AC Freezer 64 Pro עובד על מהירות מקסימלית ומרעיש מאוד. נאמר לי שאפשר לבנות מערכת פשוטה שתעלה לא יותר מ 10 ש"ח על מנת לשלוט על מהירות המאוורר הזה אבל אני לא יודע איך. האם אפשר לקבל הסבר פה? ללוח-אם יש 3 פינים ולמאוורר יש 4 חורים. יש לי מעט ידע באלק' ואם צריך משהו מתוחכם אני יכול לפנות לחברים שהם טכניים אלקטרוניקה.

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. שלום אני שואל את זה פה מכיוון שזה פורום מודינג ואלקטרוניקה, אז נראה לי הגיוני.. קניתי רמקולים למחשב בארה"ב (Logitech X620), ואני צריך ממיר זרם (טרנספורמטור). השאלה היא כמה וואט אני צריך? מאחורה כתוב שהרמקולים צורכים 120V ו- 525mA... כמה וואט אני צריך? תודה רבה!

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. Started by alto,

שלום, אני צריך לבנות מעגל קטן שמתריע על סגירת מעגל חשמלי. לצורך כך אני רוצה שלד יתחיל להבהב + התראה קולית כלשהי. הדרישה שקצת מסבכת את העניין, המעגל צריך להיות ממש קטן עם צריכת זרם קטנה ומתח נמוך יחסית כיון שלצורך המזעור אני אשתמש בסוללות כפתור קטנות. הבנתי שיש לדים מהבהבים, דבר שיכול לחסוך כמה רכיבים. אשמח לכל עזרה/ הפניה. תודה, ארנון

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. שלוםםםםםםםםםםםםם יש לי מארז של טראנספורמר אז המאוורים שבאים איתו ממש מרעשים לי... אז עשיתי"מוד קטן" הכנתי מפסק ל2 המאווררים שמכניסים אוייר (ה2 של הצד) ועדין מרעיש לי כאילו אני צריך שקט בישביל המוזיקה שאני יוצר חחחח קיצר הרעיון הכי טוב זה פאן באס לא??? עכשיו הינה מהאוורים שיש לי: 1 מקדימה 120MM -די רועש 2 בצד ימין בחלון השקופ אם לידים כחולים 80MM(מאוד רועשים) 1 למעלה 80MM אם לידים כחולים די רועש ועוד אחד 120MM מאחורה לא רועש במיוחד...-http://www.thermaltake.com/dcfans/uvfan/blue/a22697275.htm עכשיו יש לי 5 מאוורים נכון? ואני רוצה להקנות פאן באס של 4 מאווררים.... אז ה2 שמרעישים מאוד אני רוצה לחבר ביחד לאותו בקר זה אפשרי??? עכשיו שאלת השאלות.... איזה פאן …

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. Started by uziliron,

רכשתי באיביי את הסוללה הזו http://www.ebay.co.uk/itm/120803665771?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649 GOLD 2430MAH HIGH CAPACITY REPLACEMENT BATTERY FOR HTC SENSATION 4G G14 והתחלתי לחשוש שעבדו עלי איך אני בודק את הדבר? [attachment deleted by admin]

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. רק השם חשוב פה ... לא רוצה תכנה כבדה . אגב , יש אתר אונליין http://www.dz863.com אבל הוא ביטא ולא עובד בסדר לפי מה שראיתי

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. אני רוצה לבנות סוג של "קופסאת שליטה על המחשב" בה יהיו מתגים: כיבוי והפעלה, הפעלה מחדש, מתג כיבוי והפעלה של קתודות, מתג הוצאת מגש הדיסקים וכמה דברים אחרים. תוך כדי עיצוב המעגל נתקלתי בבעיה קטנה מכיוון שהידע שלי באלקטרוניקה הוא לא נרחב מספיק אני לא יודע איך לפתור אותה ולכן הייתי רוצה את עצתכם ועזרתכם. בעיקרון הקופסא אמורה להכיל שתי שורות של 4 מתגי הזזה (toggle switch) וכל שורה "ננעלת" על ידי מתג מפתח ולד שמציין אם השורה פעילה או לא צירפתי תמונה (בתמונה מתגים S1-4 לא מפעילים שום דבר כי אני עוד לא סגור מה כל מתג יעשה) של המעגל בצורה חלקית ולפי מה שהבנתי אני הוא לא יעבוד כל כך כי מתג המפתח (זה שנועל את המעגל[s5]) הוא מתג SPST ואני לא חושב שקיים מתג מפתח מסוג 5PST. איך אנ…

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

חיפוש

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.