עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by CyberBot,

int analogPin = 3; int temp ; int trashmax = 30 ; int led = 13; void setup() { // put your setup code here, to run once: Serial.begin(9600); pinMode(led,OUTPUT); } void loop() { // put your main code here, to run repeatedly: temp= (5.0*analogRead(analogPin)*100.0)/1024; if (trashmax < temp) { Serial.println("too hot"); digitalWrite(led,HIGH); } else { digitalWrite(led,LOW); } Serial.println(temp); delay (1000); } אחרי שהפין 13 נדלק הוא מביא לי ערך לא נכון בסריאל הוא קופץ ל38 במקום שימשיך ל32 וכו' UNO R3 וכבתי את הקוד הזה בעצמי(כן אני יודע לא המצאתי את הגלגל)אחרי למידה של הפונקציות הבסיסיות בC זה הרבה יותר קל להבין את הארדואינו מקווה לה…

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. Started by karpad,

http://yourpsychogirlfriend.com/beav/ אני חושב שזה הפרויקט מודינג היחיד שגרם לי לצחוק ככה

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. Started by HypertreXx,

קניתי היום דג זהב חחח ושמתי אותו במן אגרטל יפה כזה וחשבתי בלילה בטח חשוך לו והוא לא רואה כלום אז נשים לו תאורה קטנה.. חשבתי אם אפשר לחבר בתוך האקווריום 2 לדים, דבר כזה אפשרי ? אני לא רוצה לקנות תאורה מוכנה לאקווריום כי אני גם לא רוצה אקווריום, אני רוצה לעשות לבד

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. Started by electricity86,

שלום רב. ראשית, בתור חובב אלקטרוניקה וסטודנט להנדסת חשמל, אני שמח למצוא פורום אלקטרוניקה. אני מעוניין לשפר את כישוריי בהלחמות של מעגלים, ולכן רוצה לקנות ערכת הלחמה. מדובר במעגלים פשוטים, ולא ברכיבים מזעריים. מאחר ואני חדש בנושא, אשמח לשמוע מכם על ערכה מומלצת, ואיפה ניתן לקנות כאלה באיזור המרכז. תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. Started by Gonk,

ובכן, שימוש מעניין בכלים מאוד לא שגרתיים לעיצוב מארז (אני באופן אישי אהבתי את השימוש ב remington 870): http://www.2cooltek.com/case001.html

• 19 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. Started by i-pink,

http://www.crictor.co.il/he/episodes/keyboard/ צפיה נעימה. ענבר

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. Started by Mike-,

שלום חברים, לא מזמן הזמנתי ספק כוח ממותג 12v 6A מebay במחיר מאוד זול. היום אחרי מלחמות רבות בקליפסים והדבק הצלחתי לפתוח אותו, אשמח אם אוכל לקבל חוות דעת על איכותו. אני לא מומחה אבל אני דווקא די התפלאתי מאיכות הספק. ניראה שיש לו סינון בכניסת הAC (קבל AC נחמד וסליל), גשר דיודות שלא מורכב מדיודות דיסקטיות זה תמיד פלוס (לא ברור לי למה הוא נחשב כיותר טוב מגשר שמורכב מדיודות בדידות), כמו כן ניראה שיש מרחק סביר (אבל ללא חתך אמיתי) בין המתח רשת למתח הנמוך. ניראה שיש 2 רכיבי TO220 (או בסגנון) שמודבקים לצלעות קירור, אני מניח שאחד מהם היא הדיודה והשני טרנזיסטור ? כמו כן ניראה שיש מקום לעוד רכיב TO220 לחיבור לצלע קירור, אני מניח שזה אופציה לעוד טרנזיסטר. ההלחמות הידניות לא משהו בכלל,…

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. Started by Pure-Gold,

האם מישהו יודע היכן ניתן לרכוש מחברים כמו של USB או של הסוויטשים והלדים של הפאנל הקדמי של המארז עם הציוד הדרוש כדי ליצור אותם ? אפילו מקום שמכין כאלו גם יעזור. תודה

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. Started by lior12,

איך יודעים מה ה+ וה- בלד בסרטוט מעגל ?

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. חיפשתי בגוגל...רק שלא ידעתי מה לחפש אז לא מצא לי כלום. אני צריך מידות של 3 סוגי מארזים. מארז שאטל Shuttle - המרובע הקטן....נכון? אני לא מתבלבל? מארז הארדיסקים - המארז שמכניסים בו איזה 20 הארד דיסקים מארז פול טאואר - Full tower - המארז עם 6 מקומות לכונני 5.25" ועוד שני מקומות 3" ועוד מקום ל-4 (נראה לי 4) הארד דיסקים. תודה מראש לעוזרים.

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. קראתי באחת ההודעות שאפשר לקנות את המדבקות שהיצרנים מדביקים על המקלדת (האותיות). מאיפה אפשר להשיג את אותן האותיות? וכיצד מתקינים אותן?

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. שלוםםםםםםםםםםםםם יש לי מארז של טראנספורמר אז המאוורים שבאים איתו ממש מרעשים לי... אז עשיתי"מוד קטן" הכנתי מפסק ל2 המאווררים שמכניסים אוייר (ה2 של הצד) ועדין מרעיש לי כאילו אני צריך שקט בישביל המוזיקה שאני יוצר חחחח קיצר הרעיון הכי טוב זה פאן באס לא??? עכשיו הינה מהאוורים שיש לי: 1 מקדימה 120MM -די רועש 2 בצד ימין בחלון השקופ אם לידים כחולים 80MM(מאוד רועשים) 1 למעלה 80MM אם לידים כחולים די רועש ועוד אחד 120MM מאחורה לא רועש במיוחד...-http://www.thermaltake.com/dcfans/uvfan/blue/a22697275.htm עכשיו יש לי 5 מאוורים נכון? ואני רוצה להקנות פאן באס של 4 מאווררים.... אז ה2 שמרעישים מאוד אני רוצה לחבר ביחד לאותו בקר זה אפשרי??? עכשיו שאלת השאלות.... איזה פאן …

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. שלום כמו בכותרת יש לי מסגרת תמונות דיגיטלית של 7" אינטש (נראלי).. עכשיו רציתי לדעת האם אפשר לחבר אותה למחשב איכשהו שתתפקד לי כמסך נוסף.. כרגע יש לי כרטיס מסך hd5850 עם שתי יציאות dvi ואחת hdmi ה dvi תפוסות אך לא תהיה בעיה לפנות אחת מהן למרות שאני מעדיף שזה ייתבצע על ה hdmi.. המסך הוא של חברת pixel... תמונות: https://picasaweb.google.com/lh/webUpload?uname=dvirper&aid=5621160845474050785 מתחת לחלק בצבע "זהב" יש את כל הלוח קצת בעיה להגיע אליו כי יש הלחמות בנחושת אבל לא יהיה בעיה לפרק אותם.. רציתי לדעת אם מישהו עשה את זה בעבר / יש מדריך לזה..? לאיזה חיבור אפשר לחבר את זה? אולי דרך ה usb או החיבור של ה sd/mmc/ms איכשהו? המסך אומנם קטן אך הוא אמור להראות דברים קטנים כגון w…

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. Started by Jack_g,

יש לי מארז של ALIEN מ A-TOP הוא מאוד שקט כי יש לו מאווררים של 120מ"מ הגוף קירור עכשיו הוא של TT TR1 SILENT גם שקט מאוד. בקיצור הדבר היחידי שעושה רעש במחשב הוא הכרטיס מסך הרעש פשוט מחריד. הכ.מסך שלי הוא X800GTO FIREBLADE SAPHIRE האם יש דרך להשתיק את המפלצת הזאת? ניקיתי אותו מאבק כבר, ככה פשוט המאוורר הוא עושה רעש.

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. Started by dbzu,

שלום.. אני מחפש פלטת אלומיניום עם כוכבים כאלה עליה.. מישהוא יודע איפה אפשר לקנות כזה דבר? או איך קוראים לזה בכלל? הנה תמונה של גיטרה והלוח אלומיניום הזה עליה : http://marker.beacon.free.fr/images/matos/explorer2.jpg

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. Started by X-BLADE,

אני רוצה לחבר לד ליציאה של הספק כח שמתחברת לכוננים, אפשר לשים את הלדים לבד (את הפלוס פחלק האדום ואת המינוס בשחור מתוך הארבע..) בלי נגד או משהו כזה?

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. Started by 4Project,

עוד כתבה על ארדואינו ב-ynet למי שפספס: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4268370,00.html לא יורדים לפרטים, אבל אני אוהב שהנושא מוזכר.

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. אז חיברתי מאוורר 80 מ"מ והחיתוך יצא לא במדוייק מול המעבד אלא טיפה מתחת.. כיוון זרימת האויר הוא כלפי פנים. ומאז הטמפ' גבוהה משהייתה, למה?

• 18 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. Started by Big_Guy7,

רציתי לדעת אם אני קונה סליבינג למארז... זה באמת יעזור לי עם כל החוטים? כי יש לי ממש ממש הרבה חוטים בתוך המארז (3 מאוורררים, 2 קתודות וכל הדברים הבסיסיים..) ועוד משהו... רציתי לשאול אם אני שם מדבקה כזאת למארז שקונים היא תזרח מאור האולטרות גם אם אין חלון? (אני רוצה לשים על גג המארז..) ואם חייבים חלון כדי שתזרח, זה אפשרי לחתוך חלון קטן בגג המארז??? (אין לי שמץ של מושג איזה מארז יש לי, אבל העליתי תמונות) תודה לעוזרים!!!

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. לצורך התערבות עם חבר אני צריך לבנות מעגל שיהיה מבוסס על 2 בטריות 1.5V (מסוג AAA או AA, עם עדיפות ל-AAA - הקטנות יותר) המעגל צריך לחמם (בעזרת נגדים) חצי כדור (רק את החצי העגול, לא את החלק ה"פנימי" שנחתך מהכדור) כתוספת רצויה 2 לדים, או אם אפשר יותר עכשיו כאן מגיע הצורך בעזרתכם איזה נגדים, איזה חיבורים? חיבור בטור או במקביל? איפה במעגל ייכנסו הלדים? הערה: החום צריך להיות יחסית נמוך, עד כ-30-35 מעלות, לא יותר מזה

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. Started by alto,

שלום, אני צריך לבנות מעגל קטן שמתריע על סגירת מעגל חשמלי. לצורך כך אני רוצה שלד יתחיל להבהב + התראה קולית כלשהי. הדרישה שקצת מסבכת את העניין, המעגל צריך להיות ממש קטן עם צריכת זרם קטנה ומתח נמוך יחסית כיון שלצורך המזעור אני אשתמש בסוללות כפתור קטנות. הבנתי שיש לדים מהבהבים, דבר שיכול לחסוך כמה רכיבים. אשמח לכל עזרה/ הפניה. תודה, ארנון

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. שלום חבר'ה אני פה בבחינות לפני המבחן... ואני די זקוק לעזרתכם העליתי 2 תמונות. שאלה + תשובה שלי. ניראה לי בתשובה שאני בתחילת הכיוון.. אבל לא יודע להמשיך ויש לי בעיה עם הדלגלגים... איך בעצם אני קורא אותם ? איך אני אמור להסתכל עליהם ?? ואיך משלימים למען השם את הצורות גלים ??? איך מסתכלים על זה ?

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. Started by Capo_boss,

אשמח לחוות דעת ומה לשפר.

24. Started by Rhx,

שלום, אז ככה, ברצוני להרכיב מאורר שיזרוק אויר על הליבה של הכרטיס מסך, עכשיו אני יודע שאפשר להשתמש באחד מחריצני הPCI, אך צריך פח ברזל PCI מיוחד אם אינני טועה ואין לי ממש איך להשיג אותו.. יש רעיונות אולי?

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.