עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by avihalima,

שלום לכולם . אני מחפש תוכנה שיודעת לאבחן את הספק היציאה של ספק הכוח במחשב לדוגמא (350W). לא תוכנה שיודעת לזהות את הוולטז. תודה לכול המתעניינים.

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  2. http://www.hardforum.com/showthread.php?t=780322 תודה לפיסי ספוט שהאירו את עייני למוד היפיפה הזה!

• 7 תגובות
    • 892 צפיות
  3. בניתי את המעגל עם החיבורים של המקלדת והLCD וכרגע במקום המנעול האלקטרוני חיברתי על המטריצה 2 דיודות(ירוקה לסיסמא נכונה ואדומה לשגויה) יש לי ידע קודם בC ובASM אבל בארדואינו אני חדש מישהו יוכל לעזור לי לפתח תכנית ראשונית שבה אני קולט מקשים מהמקלדת(4X4) ושולח אותם למסך ? מה שסיבך אותי זה רק התבנית של התכניות בארדואינו ואיך אני קולט משתנים מפורטים(המקלדת מחוברת לפינים 30-37 במגה ארדואינו), ניסיתי דרך INPIN אבל אני באמת לא יודע להשתמש בהם אשמח לעזרה בנושא תודה

• 7 תגובות
    • 3.8k צפיות
  4. Started by Ghosthunter,

כמה sleeving אני צריך לthermaltake batterfly (אורך ורוחב) כך שישאר לי הרבה עודף, כי עדיין לי ניסיתי את זה קודם ויכול להיות שיהיו כמה פשלות. וגם איך קוראים לדבר הזה שמוציא את הפינים מהמולקסים?

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by X-ShaY,

נשרפה לי קתודה לפני יומיים בערך והיה גם ריח של שרוף.. חוט שרוף או משהו.. הקיצר השאלה יש מצב שהספק (או איך שקוראים לזה לא זוכר..) הקטן שמקבלים עם הקתודה נשרף או שזה הקתודה? יכול להיות גם שמשהו השתחרר שם .. ??

• 7 תגובות
    • 869 צפיות
  6. יש לי שני שאלות לפלאפון ישן שלי..! 1. יש לי פלאפון ישן אם אינפרא אדום אז השאלה שלי היא אם אני יכול לפרק את האינפרא אדום ולחבר למחשב.? 2. והשאלה השנייה אם אני יכול לחבר גם את המסך למחשב (מסך קטן) תודה מראש נמרוד

• 7 תגובות
    • 833 צפיות
  7. Started by Dr__MIKO,

שלום אני צריך לבנות מעגל עם 9 לדים אולטרא ברייט (3V, 0.02I) מקור המתח שלי מספק 6V ו- 0.3I לכל לד אני מחבר בטור נגד R וכל הלדים מחוברים במקביל למקור המתח...(9 לדים ו-9 נגדים) יצא לי שכל נגד צריך להיות 2.25 אוהם... כלומר כל כך נמוך שלא צריך נגד בכלל?

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by White Raven,

איפה אני יכול למצא חלון פרספקט טוב בירושלים ואם אין או אתם לא יודעים שיש אז איפה וגם כן גומיה תדה מראש

• 7 תגובות
    • 2k צפיות
  9. אני וחבר מנסים לבנות משהו שיעקוב אחרי השמש, יש לא מעט פרוייקטים כאלה ברשת אך רובם משתמשים או במיקרו בקר או במנועי DC, אנחנו לא מעוניינים להשתמש באף אחד מהם מסיבות מסויימות. הנה לדוגמה מעגל פשוט שמשתמש במנוע DC: הצורך שלנו הוא להשתמש בסרוו של מכונית\טיסן בשלט רחוק. הרעיון שלי היה להשתמש בשני פוטונגדים לכל ציר תנועה (אנכי ואופקי) ובעזרת הנגדים לשחק ב Duty Cycle של האות בקרה של הסרוו. הבעיה בתכנון שלנו זה שניסינו להשתמש ב רכיב 555 ליצירת האות, אך בגלל רמות תאורה שונות בעונות השנה משתנה לנו גם התדר מעבר לTolerance של הסרוו (50-60HZ). אם ישנה דרך לייצר גל ריבועי בתדר קבוע, ובעזרת מחלק מתח פשוט בין שני פטונגדים לשלוט על ה D.C של האות? עריכה: הנה מערכת בדיוק כמו …

• 7 תגובות
    • 2.4k צפיות
  10. שלום, אני מתכנן לבנות מארז(וכנראה שאני אמכור אותו בסופו של דבר) וחשבתי לעצמי אם יש אפשרות להזיז את הכפתור של הכונן האופטי ככה שהכונן יהיה במקום X והכפתור עצמו יהיה במקום Y, או לחלופין, אם אפשרי לבנות(או לקנות) משהו שיאפשר לי לפתוח ולסגור את הכונן ע"י לחיצה על כפתור. עוד משהו: חשבתי על אפשרות שכל החיבורים של הלוח יהיו נסתרים מאחורי דלת כזאת כמו הדלתות "תריסים" המתרוממות של מוסכים, השאלה היא האם יש להשיג דלת כזאת בגודל כזה? תודה.

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. שאלה קצת מפגרת אבל איך אומרים בשביל להיות בטוח לפני שאני עושה,השאלה בכותרת, אני רוצה לנקות מתחת לכפתורים של הנייד אבל אני מפחד להוציא את הכפתורים ולשבור אותם ולגלות שהם לא מתפרקים חח בקיצור אני יכול להיות בראש שקת ולפרק בזהירות את הכפתורים של המקלדת? זה מחשב נייד IBM T43 ... מחשב שאני מתעסק איתו כל הזמן וחבל שהוא יהרס.. ויראה כמו זה -> תודה..

• 7 תגובות
    • 2.4k צפיות
  12. Started by BigFart,

במולקס יש חוטים אדומים שחורים וצהובים. (יש 2 חוטים צהובים שהולכים לאותו חור) איך אני יכול לדעת בצהוב איפה הפלוס ואיפה המינוס? אני רוצה לשים לד בתוך המולקס איך אני יעשה את זה? לאן לחבר?

• 7 תגובות
    • 980 צפיות
  13. אני רוצה מאוד לבנות פאנבאס אבל אני לא יודע איפה לקנות את החלקים שאני צריך בבאר שבע... החלקים שאני צריך הם: פוטנציומטר מפסק 3 מצבים לדים(לא קשור לפאנבאס אבל סתם רוצה..) חיבורי מולקס נקבה מי שיודע איפה אפשר לקנות את החלקים או לפחות חלק מהם אני ישמחח!!! תודה מראש!!!

• 7 תגובות
    • 933 צפיות
  14. Started by mrBezos,

מצאתי לפני כמה ימים לפטופ (מהאלה של פלאפון שחילקו למי שהצטרף לחבילה כלשהי) והוא לא עובד. באלי לפרק אותו אבל לא סתם ככה לשבור אז תהייתי מה אני יכול להוציא ממנו ולהרכיב מזה משהו אחר. רמקולים, לייזרים וכל דבר אחר, ככה ללמוד קצת אלקטרוניקה ולהתנסות.

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. Started by Moty_p,

שלום לכולם איפה אני יכול לחפש כבל של ATA100 (IDE) שהוא היה ארוך משהוא כמו מטר או חצי מטר

• 7 תגובות
    • 847 צפיות
  16. Started by icebreak,

http://www.rickard.gunee.com/projects/mechscan/dualpic/gamesys.php שיטה ידועה ודי מגניבה, יפה לראות מה שעשו (יש שם פירוט + קוד), תסתכלו בתמונות בסוף לראות משחקים ועוד דברים.

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. Started by yakirsh4,

שלום לכל חברי הפורום, יש לי את האוזניות האלא http://www.turtlebeach.com/products/ps3-gaming-headsets/ear-force-px5.aspx וכרגע אני משתמש בבטריות של דורסל שזה יקר ניסיתי את הבטריות הנטענות של GP וזה לא עבד כמו שצריך ורציתי לדעת אם יש בטריות אחרות שיותר זולות מדורסל ועדיין יעבדו כמו שצריך (עדיפות לבטריות נטענות אבל אם אין בטריון נטענות מספיק חזקות אני ישמח גם לבטריות רגילות יותר זולות מדורסל שעולות 3.2 שקל לבטריה) תודה רבה

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by Vortex,

היי, אני מחפש כל מיני תמונות של מחשבים שעברו מודינג מטורף, ראיתי את הגלריה שיש כאן, זה לא הספיק לי. חשבתי אם יש אתר שמרכז תמונות של פרוייקטים מקצועיים כאלה. תודה שי

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. Started by nivezrati,

שבוע טוב לכולם אני מתכנן להוסיף פרספקס מסביב לצג LCD שבמארז שלי הוא היה בגודל של שני מפרצי 5.25 אני גם אחתוך את הדלת של המארז ואוסיף פרספקס עם חריטה של ציור מסוים שעוד לא בחרתי יש לי מספר שאלות אליכם 1. איך אנ ייכול להיות עיקבי בעומק החריטה בפרספקס? 2. האם פרספקס בעובי של 4 מ"מ יתאים? 3.האם יש כלי אחר חוץ מדרמל שיכול להתאים לי? 4.האם יהיה נחמד להוסיף עוד צבע לחריטה אבל שיהיו באותו לוח פרספסק ולא שניים? 5. לגבי הפנאל הקידמי שלי אני אשמח לקבל רעיונות לעצב אותו .. זכרו זה גודל של שני מפרצים של כוננים ובאמצע ייהיה צג LCD 20X4 תווים שהוא מוכן כבר.. אני יותר שואל לגבי עיצוב מסביב אולי לדים? אפשר האיר את הפרספס באמצעות לד? 6. איכן יהיה הכי מתאים למקם את החריטה בדלת? סליחה על הה…

• 7 תגובות
    • 1.9k צפיות
  20. שלום יש לי חיישן טמפרטורה פשוט: http://media.digikey.com/photos/Analog%20Devices%20Photos/505-T0-92-3.jpg ורציתי לדעת עם בהשקעה כספית מינימלית אפשר לגרום לחיישן לשלוט על מאוורר(אם חם אז מסתובב מהר ואם קר אז פחות) ואם זה הרבה הלחמה ורכיבים אז אולי יותר קל לבנות מעגל שיראה את הטמפ של החיישן על גבי מסך 7SEG

21. Started by arieltan,

רציתי לשאול מה יותר "בריא" לכונן קשיח בהנחה ולמארז אין ויברציות 1 להיות מחובר למארז ישירות כדי שהכונן לא יוכל לזוז אפילו לא מילימטר 2 להיות תלוי עם גומיות מיוחדות שיש לי שהם גם בולמות זעזועים (הגיע מתושבת ישנה של דיסקמן) שהכונן יוכל לזוז מעט אומנם אשמח לתשובות מקצועיות מכיוון שאני שומר מידע רב וחשוב על הכונן ואני רוצה לשמור על הכונן כמה שיותר זמן במצב תקין

• 7 תגובות
    • 798 צפיות
  22. Started by re,

צריך עזרה בבנית מישר מתח יש לי מתח חלופי בין7-12V ואני רוצה להפוף אותו ל12V ישר צריך סירטוט של המעגל ואת הנתונים של הקבל ,גשר דיודות והמיצב תודה למי שעוזר

• 7 תגובות
    • 2k צפיות
  23. Started by Philip,

ראיתי איזשהו מוד ברשת, אבל הוא היה חלקי ואני קצת משפר אותו, על מנת לבצע אותו, אני צריך לחבר 15 לדים במקביל ל 5V. קניתי היום 15 לדים פשוטים של שקל כ"א והמוכר אמר לי שנפילת המתח של כל לד היא 2V אבל הוא לא ידע כמה אמפר :-\ אני צריך כמובן נגד כלשהו כדי לחבר את הלדים, אבל בשביל לדעת איזה נגד אני צריך, אני צריך לדעת כמה אמפר כל לד.. יש למישהו מושג? אגב, יש לי fluke ואני יכול למדוד זרמים רק שאני לא יודע בדיוק איך... :-X (יותר של אבא שלי מאשר שלי... ;D)

• 7 תגובות
    • 2k צפיות
  24. Started by ScreameR,

אני רוצה להתחיל פרוייקט של אוטומציית הבית (נתחיל מחדר השינה שלי ונתקדם) ואני כרגע מחפש wireless relay שיתאימו להכנס מאחורי המפסק בקיר. אני מתלבט באיזה טכנולוגית אלחוט להשתמש ואני לא כל כך מבין בעולם החומרה והאלקטרוניקה כמו שאני מבין בעולם התכנות. המטרה הסופית היא לכתוב ממשק ניהול ב-C# שמשמש גם כ-webserver שניתן לגשת אליו מבחוץ והוא שולט על כל הקומפוננטות שמחוברות לארדואינו, אני יודע שזה לא משהו חדש ומהפכני אבל אני רוצה לכתוב הכל בעצמי (או הרוב) ולכן אני צריך קצת את העזרה שלכם בצד החומרתי. איזה wireless relay מומלץ לדברים מהסוג הזה? בסופו של יום אני רוצה שליטה על מאוורר תקרה שמותקנת בו גם נורה ו-2 מפסקים של תריס חשמלי נגלל. תודה!

• 7 תגובות
    • 2.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.