עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by ElemenTal,

יש לי מצלמת וידוא והיציאת FIREWARE שלה הלכה. יש לי במצלמה גם חיבור S-VIDEO, אז סתם חיברתי את זה למחשב, הפעלתי את המצלמה (ניגון) וכמובן שלא היה שום דבר על מהסך במחשב. האם יש איזה דרך לגרום למצלמה להציג את הוידוא במחשב, ואז אני פשוט אעשה רקורד עם FRAPS.

• 4 תגובות
    • 781 צפיות
  2. לא כל כך קלטתי שם את הנוסחה ואני חייב לקנות את זה לפני החג. מה שהולך לי על המאורר זה 12V ו0.12A תעזרו לי בבקשה מהר!!

• 2 תגובות
    • 704 צפיות
  3. Started by The Modder,

יש לי דרמל, ויש לי את הדיסקיות. הדרמל מבית Wolf. עכשיו יש לי בעיה, אין לי את הבורג שאמור להתברג על התושבת הארוכה מאלומניום. זה בורג קטן, מה אני יכול לעשות? אני לא יכול לחתוך אם אין לי את הבורג הקטן הזה. :-[

• 7 תגובות
    • 869 צפיות
  4. אני רוצה לקנות משייפת, לא ידוע לי איך קוראים לזה בלועזית חח.. אני רוצה משהו פשוט וטוב שיעשה את העבודה לא משהו עם מחיר בשמיים.

• 13 תגובות
    • 6.2k צפיות
  5. חברה בבקשה מי שיכול שיעזור לי. כמה שיותר מהר כי אני חייב לעוף ואני לא חוזר הבית עוד איזה שבוע שבועיים אני נוסע לבסיס.. קניתי HARDCANO13 של טרמלטייק... וזה בא עם 4 חיישני טמפרטורה... אבל אחי לקח את האריזה מהחנות כי הייתי בבסיס והוא איבד לי שני חיישני טמפרטורה... איפה אני יכול לקנות עכשיו חיישני טמפרטורה כאלו - או לפחות כאלו שיעבדו עם הארדקנו 13 שקניתי.. (החיישן הזה דק מאוד ומחובר עם שני חוטים אדום ושחור לארד קנו) ומה המחיר ??? תודה

• 2 תגובות
    • 663 צפיות
  6. Started by מייזל,

יש לי חישן IR ואני לא יודע איך להפעיל אותו מישהו יכול לעזור?

• 4 תגובות
    • 3k צפיות
  7. Started by Jabberwock,

אני צריך לעשות פרויקט גמר, וחשבתי לעשות רובוט שואב אבק. אז ראיתי שיש חיישן אבק ב-Ebay ולא כל כך הבנתי איך הוא עובד. החיישן הוא: GP2Y1010AU0F Compact Optical Dust Sensor בשביל מה אני צריך להפעיל את הלד שלו? לא מספיק VCC, GND ויציאה אנלוגית? תודה רבה לעוזרים!

• 2 תגובות
    • 2.1k צפיות
  8. Started by card,

שלום פעם מכרו ב-sparkfun, חיישן אור בשם TSL230R. https://www.sparkfun.com/products/8940 מה שמיוחד בחיישן אור הזה, (חוץ מזה שהוא ממש יפה) זה שאת התוצאה שלו, הוא פולט לא כערך כלשהו(דיגיטלי, או אנלוגי כמתח), אלא כ-pulse. ב-datasheet שלו הם אפילו מתגאים: Conversion of Light Intensity to Frequency With No External Components והשאלה שלי: למה בעצם? איפה בעצם שימושי רכיב חיישן אור שנותן pulse ביציאה? תודה card

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  9. Started by MasterDK,

יש לי מעגל ויש לי שאלה אם ניתן במעגל זה להחליף את הממסר בלד איכשהוא? ובשבי מה צריך P1??? האם אפשר בלעדיו?

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  10. Started by Master-Chipsets,

איפה ניתן להשיג אחד כזה? ואפשר לעשות שהוא יפעיל את המצלמה כאשר הוא מגלה שיש אור? (יתן אות למצלמת הWEBCAM להתחיל להקליט למחשב) תודה לכולם

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by Emms12,

היי! אני מחפש סרטוט לחיישן טמפרטורה שמתחבר למחשב. למישהו יש מושג איך עושים את זה? תודה מראש

• 0 תגובות
    • 578 צפיות
  12. Started by ישראל,

שלום, אני מחפש חיישן לחץ, שבעת ישיבה על משטח שהחיישן מתחתיו, זה יעביר את המידע. האם החיישן הבא מתאים, או שהוא מופעל על ידי לחץ נקודתי? http://www.ebay.com/itm/1pcs-x-Arduino-FSR400-Pressure-Sensor-Resistance-Force-Sensitive-Resistor-/400458889778?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5d3d35ba32 תודה

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  13. Started by alfred133,

שלום לכולם אני יודע שהשאלה שלי לא ממש קשורה לפורום זה אבל בכל זאת אולי מישהו יכול לעזור. שמי אלפרד אני סטודנט שנה שלישית בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה . בפרויקט גמר שלי אני צריך חישן שיוכל לעבוד במהירויות גבוהות. החישן צריך להיות מותקן על השמשה האחורית של האוטו מבחוץ ותפקידו לזהות אוטו מתקרב ממרחק מסוים ולהעביר את המידע לנהג. ברצוני לשאול באיזה חישן אני יכול להשתמש כך ש המידע שתועבר לנהג תהיה מהירה מעוד, לכן צריך שהחישן יהיה בעל תכונה לתגובה מהירה מעוד כי הרכבים נוסעים במהירויות גבוהות . וגם שהמראות של הרכב כגון פנסים חלונות לא יפריעו לחישן. תודה מראש על העזרה .

• 9 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. Started by card,

שלום תראו מה מוכרים בדיל אקסטרים: http://dx.com/p/k1208065-metal-detection-sensor-module-for-arduino-robot-kit-silver-black-151198?item=492 החיישן הזה יכול לחוש מגוון מתכות: מהאתר: "iron, stainless steel, aluminum, copper, etc detection" רק למה כזה מחיר הזוי? אני רגיל שחיישנים עולים בד"כ בין 10 סנט לדולר.. מישהו מכיר חיישן מתכות במחיר יותר סביר? תודה card

• 9 תגובות
    • 3k צפיות
  15. Started by barami03,

שלום!!! יש לי שאלה. אני מחפש לפרויקט גמר שלי חיישן צבע(כניסה לחיישן צבע,מוצא שלו הוא מתח) הבעיה שאני לא מצליח למצוא את החיישן בשום חנות(ועברתי בהרבה חנויות). אם מישהו יודע איפה ניתן להשיג,זה יעזור לי מאוד. תודה מראש.

• 7 תגובות
    • 2.1k צפיות
  16. Started by ziv124,

שלום אני במגמת רובוטיקה כיתה יב' וכפרוייקט גמר הקבוצה שלי החליטה לנסות ללכת מעבר לרובוט רגיל של הדרישות. בתכנון שלנו הוא רובוט- מסוק שמזהה מסלול באוויר (לפי נקודות , שיהיו מ 2 בלוני הליום שחורים והרובוט-מסוק יצתרך לעבור בינהם) מבחינת תכנות זה לא ממש מסובך וכך גם הבנייה- פה נוכל להסתדר. יש לנו רק בעיה עם רכיב, אני יודע שחיישני הצבע הקיימים שלפחות מוכרים לי פועלים רק בתווח של כמה ס"מ או חצי מטר במקרה הכי טוב, בשביל המערכת הזו נצתרך חיישן צבע שקולט את צבעי הבלונים לפחות מטר וחצי לפני שיוכל לנווט ולתקן את התנועה שלו. האם קיים דבר כזה?

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  17. Started by lior_n,

שלום חברים, הייתי שמח לקבל המלצות על החיישנים הנ"ל. באופן כללי - חיישן IR שיזהה מכשול ויתן חיווי (אפילו הסבר קטן איך זה עובד). חיישן IR (מקלט) לקליטת תשדורת IR. תודה ליאור

• 5 תגובות
    • 4.2k צפיות
  18. Started by Udi21,

יש לי מעגל מודפס שאני רוצה להפריד ממנו את החיישן בכדי לשים שניים, השאלה שלי אם אני מחבר במקום הרגליים של החיישן חוטים אני יכול לחבר 2 חיישנים ושניהם יעבדו כמו שצריך או שטווח הקליטה שלהם יפגע ?

• 4 תגובות
    • 749 צפיות
  19. Started by Moty_p,

שלום לכם אנשים.. יש לי מעבדים ישנים של סוקט 478 775 ועוד סלרונים שונים אני רוצה לקחת אחד לחבר אותו ל 5V של ה USB וכך לגרום למעבד להתחמם לטמפ' של 50 או 60 מעלות איך אפשר לעשות את זה?

• 13 תגובות
    • 1.9k צפיות
  20. Started by zniibidl,

כמה עולה? איפה אני יכול לקנות? ומה הכמות שעליה אני משלם בשאלה הראשונה?

• 9 תגובות
    • 2.3k צפיות
  21. Started by nadavshefer,

שלום אני מחפש את הפינים האלה בארץ מישהו יכול לעזור לי למצוא מישהו שמוכר את זה [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by CyberBot,

מישהו פעם הביא פה אתר אמריקאי של כלי עבודה כמו ACE כזה אני זוכר שאתר היה ברקע אפור עם כתוביות בצהוב תודה מראש למוצא

• 0 תגובות
    • 819 צפיות
  23. יש למישהו רעיונות?

• 31 תגובות
    • 2.5k צפיות
  24. שלום אשמח אם מישהו שמכיר אפישהוא באיזור קריית שמונה ולא חיפה כי זה ממש רחוק לי

• 3 תגובות
    • 613 צפיות

דיונים חדשים בפורומים