עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by MR. G134,

שלום, אני מעוניין לחבר תצוגות 7 SEG (כ42 תצוגות) ליציאת הLPT כך שאני אשלוט על תצוגת המידע שלהן באמצעות תוכנה שאני אבנה בVB. עם בניית התוכנה המתאימה אינ אסתדר, הבאלה היא מהי השיטה הטובה ביותר לחבר מספר כזה של תצודות לLPT?

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. אז ככה, אני בונה פאן-באס למחשב החדש שלי, הפא באס ישב במפרץ של ה 5.25". רציתי לגעת אם יש דרך להוסיף לו חיבור אודיו קדמיים לאוזניות ומיקרופון. אני אשתמש בכרטיס קול שעל לוח האם. הכבלים לדבר כזה מגיעים עם המארז או הלוח-אם? ואיפה אפשר לקנות כאלה? עוד משהו - אם אני מחבר לדים של 3V ו 20mA לחיבור 12V - כמה אני אוכל לחבר ואם אילו נגדים?

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  3. Started by Tharbad,

כמעט בכל מדריך שני להרכבת מחשבים אפשר למצוא הנחייה לוודא שהגוף של המרכיב מחובר להארקה כך שזרם סטטי לא ישתחרר ממנו אל המחשב ויפוצץ משהו. בארץ לא מוצאים על הנושא הזה שום מידע אולי בגלל שהבעייה לעיל לרוב נוצרת במקומות עם לחות נמוכה. קרה פעם למישהו פה שהוא הרס רכיב כלשהו בגלל חשמל סטטי? או שאני יכול התעלם מההמלצה הזו? תודה

• 0 תגובות
    • 890 צפיות
  4. Started by gambak,

אני רוצה להשתמש בחיבורי מולקס לפרוייקט אלקטרוניקה. חשבתי על להזמין מפה: http://www.dgelect.co.il/categories/31768 1) זה המקום היחיד שמצאתי... מישהו מכיר עוד מקום שמוכר חיבורים כאלה? 2) אני צריך לוחץ לחיבורים. יש כמה דגמים של חיבורי מולקס, האם לוחץ אחד מתאים לכולם? איפה אפשר לקנות לוחץ? תודה.

• 4 תגובות
    • 2.3k צפיות
  5. Started by pc student,

זה נכון שאף אחד מכם עדיין לא השתמש בחיבורי מולקס מוארים? אם כן יופי ,דרך אגב אני אזדקק לנגד?

6. Started by pari,

חיברתי 2 מפסקי תאורה שלהם יש נורת סימון כאשר המפסק מחובר. וישנה בעיה מיכוון שכאר מדליקים מפסק אחד נדלקות 2 נוריות הסימון בשני המפסקים למרות שרק אחד מהם דולק/מופעל. למי יש פיתרון?

• 2 תגובות
    • 873 צפיות
  7. Started by E-rAzOr,

לא יודע למה אבל החיבורים של הספק עיצבנו אותי אז החלטתי לעשות חיבורים חדשים.... זה מה שיצא נישאר רק לצבוע את הספק וזהו. [attachment deleted by admin]

• 1 תגובה
    • 738 צפיות
  8. Started by Maniac,

אהלן, ראו בבקשה את התמונה שצירפתי. זהו הרד דיסק נייד WD Elements SE 1TB שהקונטורלר שלו בדרך לשבוק חיים (לא ניתן להתחבר דרך ה-USB, יש הודעות שגיאה למכביר). פירקתי אותו מעטיפתו החיצונית, ואני מנסה להתחבר דרך החיבורים האחרים, אבל הם נראים לי לא סטנדרטיים - מישהו יכול לעזור ולומר כיצד מתחברים לאלה המוקפים באדום? (האיקס הכחול - לא ניתן להשתמש בחיבור זה כי הוא דפוק). תודה!

• 2 תגובות
    • 939 צפיות
  9. Started by ofir1103,

איפה אני יכול למצוא חיבורים לכרטיס קול? יש לי פאנל שיש עליו 2 מפסקים לתאורה שבניתי ואני רוצה להוסיף לשם יציאה למיקרופון .. זה יכול לחסוך הארכת החוט של המיקרופון ... תודה

• 6 תגובות
    • 619 צפיות
  10. Started by SAAM007,

שלום, ברשותי היה מחשב נייד מסוג Compac Presario 714EA שישרת אותי נאמנות במשך מספר שנים (רבות) שלפני שבועיים במהלך העבודה התחיל לעלות ריח של שרוף ומאז לא נדלק. מאחר שהיו לו בעיות רבות ומשונות (החל מסוללה שלא מחזיקה 2 דקות, כונן DVD שלא תמיד קורא דיסקים, הכפתור השמאלי של הפד לא תמיד נלחץ וכו') לא חשבתי בכלל לתקן אותו ופירקתי אותו לגורמים. כעת יש בשרשותי את הפנל של המסך וחשבתי שיהיה מגניב לגרום לו עבוד באמצעות כרטיס מסך רגיל ואם זה יקרה אני יחתוך את הצד של המארז וישתיל שם את הפנל הזה שיעבוד מספר חודשים (או אולי יותר) עד שישרף. מדובר בפנל הזה: http://www.displaze.com/PDF/LCD/AUO/B141XG03V2.pdf שהכן יש לו 2 חיבורים: 1. עם מספר רב של כבלים (צריך להיות 20) שנקרא במדריך בשם CN1 ו…

• 1 תגובה
    • 627 צפיות
  11. הם עובדים. ושמתי לב שכאשר אני מריץ TAT והמעלות עולות, הם עובדים מהר יותר. כלומר יש בקרת טמפרטורה אבל לא ע"י תוכנה. איך אני קורא את המהירות שלהם ומשנה אותה?

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  12. Started by nehmia,

חיברתי אתמול מאורר ללוח אם והוא קצת רועש הורדתי speedfan וזה לא שולט לי על המאורר מה אני יכול לעשות?

• 21 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. Started by chenrp,

שלום, חיפשתי בפורום ולא מצאתי (אך אני זוכר שמישהו עשה זאת בעבר) לגבי חידוש פלסטיקה לעכבר MX1000. מישהו צבע אותו או עשה לו חידוש? יש לי את העכבר הזה המון שנים (מעל 6) והוא עובד מצויין (טפו טפו טפו) אך הייתי רוצה לחדש פלסטיקה. אשמח לעזרה בעניין - כלים, חומרים וכו'. תודה. עריכה: זה נראה טוב (פרט לבחירת הצבע) http://www.wizdforums.co.uk/showthread.php?t=5355

• 3 תגובות
    • 2.1k צפיות
  14. Started by Gosha,

אוקיי....שתי שאלות. 1) קראתי את המדריך לחיווט וליפוף של הכבלי IDE וחשבתי שזה רעיון לא רע לעשות את זה במחשב שלי - לסדר קצת את כל הבלאגן בפנים. הבעיה היא הכבלים של החשמל מהספק - מה אני עושה איתם? 2) קראתי גם את המדריך לאילתור מאווררים מספק ישן והחלטתי לנצל את הספק של המחשב הישן. חתכתי את החוטים של המאוורר ושל הכבל הקטן שמתחבר לכונן דיסקטים, עכשיו, מה שקרה הוא שחוטי החשמל של המאוורר הם בצבע כסף והצבע של חוטי החיבור לכונן הם זהב - האם זה בסדר לחבר אותם?

• 27 תגובות
    • 2.2k צפיות
  15. שלום רב. אני עובד על פרוייקט בארדואינו . כידוע, בארדואינו משתמשים הרבה עם חוטי נחושת קטנים, רכים, גמישים אך עדינים . אני צריך ייעוץ מכם איזה דרך לחווט את החוטים נחושת (יהיו באורך מטר \ 2 מטר ואולי גם יותר . סיבת הבקשה : הלוח עצמו של הארדואינו + שילד של GSM ואנטנה יהיו מונחים (כנראה) באיזור עצם הזנב ... הארדואינו יהיה סוג של מונח בתוך שק או תפוס עם חגורה בצורה כזו או אחרת . זה אומר שהארדואינו משמש להיות על גוף של בן אדם . מהארדואינו יצאו חוטים שייתחברו לBUTTON ( יהיו 2 לחצנים על בן אדם ) . יהיו שני בגדים שהמעצבת תופרת . בבגד אחד החוטים יגיעו עד לכיסים של מכנס ועד למרפק . בבגד השני החוטים יגיעו לבטן ולאיזור הגרון ( בערך בגובה של כפתור אחד מתחת לכפתורים של חולצה מכופתרת .…

• 0 תגובות
    • 2.1k צפיות
  16. Started by OpenCan,

שאלה פשוטה - יש לי מאורר של SUPERRED בגודל 120 על 38 מ"מ עם 3 חוטים שיוצאים ממנו. המאורר לא יהיה מחובר למחשב, אבל לפי מה שאני זוכר אחד מהחוטים קשור איכשהו למד טמפרטורה. זה באמת חיישן טמפרטורה שם? איך אני יכול להשתמש בו בלי מחשב? נגיד אם אני רוצה שהמאורר ידלק שהטמפרטורה עוברת את ה23 מעלות. יש איזה אפשרות לחבר לו נגד כלשהו או משהו כזה?

• 3 תגובות
    • 797 צפיות
  17. היי, אני במהלך התקנה של מצלמת רוורס מקורית ברכב שלי ורציתי לשאול אם מישהו עם ידע באלקטרוניקה יוכל להסביר לי כיצד לייצר את החיווט. מה שלא ברור לי הוא איך אני אמור לחווט את הלולאות הארקה שקיימות בסרטוט לדוגמה אלה שיוצאות מJ772 כניסות 28\32\30\34, האם אני צריך להוציא כבל שבו תיהיה לולאה קטנה אשר הכבל הצמוד לאותה כניסה פשוט יעבור דרכה או שהלולאה הזו צריכה להקיף את הכבל לכל אורכו? מה לגבי הלולאה שמקיפה את כל החיווט? (כניסה 25 מJ772) האם היא צריכה להקיף את כל החיווט לכל אורכו או רק בנקודה אחת? מה לגבי הלולאות שיוצאות מJ772 ומJ401 שמקיפות את אותו החוט? האם הן צריכות לחפוף אחת את השניה? אם מישהו מכיר איזשהו קישור\סרטון שנותן קצת הסבר על הנושא אז גם אשמח. תודה מראש, ערן

• 15 תגובות
    • 3.7k צפיות
  18. Started by THE FOX,

מה כל אחד מן החיבורים בפלאג USB מייצגים? מהם החוטים המעבירים מידע? ואילו מעבירים מתח? תמונה תועיל

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by StreetRacer,

שלום חברים. לאחר שביצעתי חיפוש בפורום לגבי חיווי טמפ' על ידי צג דיגיטלי, לא מצאתי את מבוקשי. אני עובד בתחום הרכב אך אוהב גם אלקטרוניקה ומחשבים. אני נמצא בתחום שיפורי הרכב כבר זמן מה. רציתי להנאתי לבנות מעגל אשר יכלול חיישן טמפ' שימדוד את כניסת האוויר למנוע (כן, קיים חיישן כזה כבר ברכב אך אם נתעסק איתו הוא יכול לתת קריאות לא נכונות למחשב הניהול ברכב) וייתן חיווי מספרי בצג דיגיטלי שיורכב בסביבת הנהג. אילו רכיבים אני צריך (אני מחפש בתחום המחירים הסביר) ואם אפשר שמישהו יעלה מעגל חשמלי אם הוא מכיר. אודה על העזרה! שמוליק

• 3 תגובות
    • 863 צפיות
  20. Started by FreakY,

יש לי פרוייק באלקטרוניקה עכשיו הורדתי את תוכנת השירטוט ORCAD ואני צריך כמה רכיבים והרכיבים מסודרים שמה במיליון סיפריות מצאתי את הג'וק שאני צריך בסיפריה TTL . עכשיו מישהו יודע איפה הרכיב של חיבור LPT למחשב? או הנגדים? וזמזמים?

• 6 תגובות
    • 853 צפיות
  21. Started by Aviko,

עוד לא הבנתי אני מתחנן לדוגמאות ושירטוטים של מעגלים פשוטים(מאוד) בשביל להבין איך עובדים איתו שהכל יפעל... את העיקרון הבסיסי כאילו.. תודה AVIKO

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. דבר ראשון אני חייב לציין שזה דברים שצריכים להיות ברמה נורמלית, לא שתראו לי איזה פרוייקט ברמה של aliyanyn כי אין לי את הידע והחוש לדברים כאלה דבר שני אני עצלן רצח אז תשתדלו דברים פשוטים ומהירים חח :> דבר שלישי, חומרים רגילים שאפשר למצוא בכל חנות ולא איזה שילוב כימי של מרכיבים שנמצאים רק בקצה של הר האופימפוס (זה בכלל הר?) o_0 www.vl.rehost.co.il/case-front.jpg הנקודה היא שהוא כרגע סתם חסר צרוה חתוך מחורר וכו.. (: במקומות שיש חור (החור הגדול העליון שהוא בעצם ברוחב של 5.25 ובגובה של שני 5.25 + 3.5 והחור התחתון שהיה בו פאנל קדמי שניהם עם רשת... העניין הוא שזה סתם חסר צורה השיטה הקלה ביותר שחשבתי עליה זה להגדיל את החור התחתון, ולעשות גם על החור העליון וגם על התחתון גומי עבה …

• 7 תגובות
    • 859 צפיות
  23. Started by d-undertaker,

אני לא רוצה שיהיה 12V 7V ומכובה אני רק רוצה 12V ומכובה אז אני חייב נגדים? אז זה אמור להיות שונה מהמדריך יענו בקשר למפסק עם 3 רגליים אני צריך להביא אחד עם 2?

• 13 תגובות
    • 896 צפיות
  24. Started by gavriel_e,

אחים שלי אני חייב סכימה כי אני רוצה ליצור כבל שיחבר לי את ההארד דיסק לחיבור ה-USB... אני חייב דחוף סכימה שאני ידע איך לחבר את החוטים.. תודה מראשש ... חיפשתי מלא ולא מצאתי

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by MOSHEMORAD,

חברה ממצב אני קודם כל מודה מאוד למי שנכנס וינסה לעזור גם אם אתה לא מבין משהו ולפחות ניסת תודה אחי!!! אוקיי חברה תראו אני חדש פה ולא מי יודע מבין יש את הכבל מולוקס נכון זה של הספק עכשיו אני הוצאתי את 4 הפינים ואני רוצה לחבר מאורר אז אני צריך לחבר את הצהוב לאדום ואת השחור לשחור יפה עד פה הכל מובן!!! עכשיו איך אני מוציא את הפין כדי לחבר עליו את החוט או שאני פשוט מאוד מלחים חייב עזרה תודה.......

• 6 תגובות
    • 767 צפיות

דיונים חדשים בפורומים