עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by zxor,

ברצוני לחבר אוזניות למכשיר קשר, במקום המערכת הנוכחית של מיקרופון ורמקול פנימיים. אז חיברתי חיבורי PL לחיבורים בתוך המכשיר, הכל סבבה, בדקתי את הרמקול, חיברתי PL מאוזניות לPL שהתקנתי למכשיר - הכל עובד פיקס. עברתי לאוזניות ופה קיבלתי קטע מוזר. תחילה, ראיתי שברגע שאני מחבר את האוזניות ישר המכשיר עובר למצב שידור (מה שקורה בתכלס רק בלחיצה על כפתור בצד כמו בכל מכשיר קשר, מצב הדיבור) בלי הפסקה ומשדר רעש בלבד. אמרתי "אולי יש הפרעה, נבדוק!" דפקתי את המיקרופון על השולחן ובדקתי האם שומעים בקו השני בתדר דפיקות אפילו בחלש - ולא. אז אני צריך לפתור 2 בעיות 1. זה משדר כל הזמן 2. לא שומעים כלום גם כשזה משדר. האם למישהו יש נסיון עם מכשיר כזה או יכול לנחש או לתאר לעצמו מדוע מצב כזה קורה בכלל…

• 14 תגובות
    • 2.5k צפיות
  2. אוקי קוראים לי עמית אוחיון אני חדש כאן, שמעתי שהתמיכה שלכם מצויינת אז החלטתי לפנות אליכם לעזרה הבעיה שלי היא כזו: אני מחבר לכרטיס מסך שיש לו מן כניסה שחורה כזאת שאליה אני מחבר כבל קטן עם 3 יציאות (אדום-צהוב-לבן) ואת הממיר\מכשיר DVD אני מחבר את הכבל הקטן הזה עכשיו, הכל מחובר כולל החשמל והכל אך אני לא יכול לראות את התצוגה על המסך. אמרו לי אתה צריך תוכנה.. איזה תוכנה? והאם באמת אני צריך תוכנה?.. תודה מראש, עמית

• 3 תגובות
    • 685 צפיות
  3. Started by dash78,

יש לי בית מברגה שהבטריה שלה גמורה 18v אני רוצה לחבר אותה לחשמל איזה ספק אני צריך? על הבטריה כתוב 2.0ah. תהייתי האם הספק שבקישור יספיק https://he.aliexpress.com/item/110-220v-AC-To-DC-12V-15V-16V-18V-19V-20V-24V-Laptop-Charger-Adapter-96W/32665875580.html?spm=a2g0s.13010208.99999999.262.c07HYv

• 2 תגובות
    • 3.2k צפיות
  4. יש רעיונות ? זה מסך של DELL עם כניסות SVIDEO ו RGB. יש איזה רכיב מוכר שמעביר בין חיבור כבל כבלים לאחד מהאפשרויות? תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by Access Denied,

אני מחפש דרך להוריד מתח כניסה של כ-20 וולט למתח של 5 וולט ב-10-14 אמפר. יש בשוק ממירי מתח step down או בשמם השני - buck, שיודעים לעשות את העבודה הזו אבל הם מתחמים מאוד (100 מעלות בעומס). אני ללא הרבה מאוד ניסיון בתחום, ועלתה לי השאלה אם ניתן לשרשר בטור מספר מעגלי step down לצורך הורדת המתח. כלומר סכמטית לעשות משהו כזה 20v4A => 13.5v5.92A => 9v8.88A => 5v16A כאשר כל חץ מייצג לי ממיר מתח אחד. דבר כזה יעבוד? האם חיבור פשוט בין המעגלים אפשרי או שנדרש משהו ביניהם?

• 5 תגובות
    • 2.4k צפיות
  6. Started by gald33,

שלום, אני מנסה לחבר ארדואינו UNO למנוע DC קטן, בעזרת בקר מנוע DRV8835 של POLOLU. חיברתי לבקר 5V, אדמה, HIGH בפין מצב, וENA וPHA כדי לשלוט רק במנוע אחד. מהצד השני של הבקר חיברתי זוג סוללות ומנוע לO1 וO2. שמתי קוד פשוט שמחליף HIGH וLOW לפין ENA כל 2 שניות כדי לבדוק. הקוד עצמו עובד, בדקתי עם LED. המנוע לא מסתובב, אז החלטתי לחבר בטור לENA נגד וLED כדי לראות אם אני מקבל בכלל סיגנל והלד לא נדלק, כלומר אין לי מעגל סגור. פה הלכתי לאיבוד. אנא עזרתכם!

• 8 תגובות
    • 3.8k צפיות
  7. Started by zxor,

יש לי מנוע סלילים עם קבל והכל ממכונת מייבש כביסה. יש 3 חוטים: חום, צהוב וכתום. החום והצהוב מתחברים לקבל ואילו הכתום הישר אל המנוע. ניסיתי את הקומבינציות הבאות: כתום - S חום, צהוב - N תגובת המנוע: מזמזם ולא זז בכלל גם כשאני מנסה להזיז עם היד כתום, צהוב - S חום - N תגובת המנוע: זמזום, כאשר אני מזיז ידנית הוא מגיע ל420 סל"ד - איטי בשביל מנוע כזה כתום, חום - S צהוב - N תגובת המנוע: זמזום, כאשר אני מזיז ידנית הוא מגיע ל420 סל"ד - איטי בשביל מנוע כזה למה המנוע איטי? ומדוע בכלל אני לא מצליח להניע אותו ללא סיבוב ידני? הרי, בשביל זה יש קבל לא? תודה! עריכה: הערכה שלי, הקבל פשוט הלך לעולמו. הגיוני? 8uF 240V, כמה יעלה?

• 5 תגובות
    • 3.7k צפיות
  8. Started by גיל_כהן,

קיבלתי מנורת שולחן עם מטען אלחוטי עם תקע של ארה"ב שהמאפיינים שלו לפי התמונה מה צריך כדי לחבר בבטחה בארץ?

• 1 תגובה
    • 730 צפיות
  9. Started by roei_b,

זה אפשרי? אם כן, איך? תודה מראש!

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  10. Started by r.g.comuters,

חברה מה שלומכם ערב טוב. יש לי שאלה אלייכם. אני חשבתי לחבר מנורת אולטרה סגול ביתית לאוטו השאלה עם זה אפשרי? וחוקי לחבר מנורה כזואת באוטו רציתי לשאול איך אני מחבר אותה כעיקרון המנורה צורכת 12 וולט השאלה שלי היא כזואת עם אני יחבר אותו ישירות ללא ממיר היא תעבוד לי ?

• 15 תגובות
    • 6k צפיות
  11. אז ככה, ה-DVD הנייד התקלקל (החיבור נהרס איפה שזה מתקפל כל הזמן, עברו שנתיים אין מה לעשות) ככה שזה לא מראה תמונה אלה קווים שבורים של תמונות. לתקן אני לא הולך, אז חשבתי על כיוון אחר. להוציא את המסך מהמכשיר ולסדר אותו שיהיה פעיל כמסך בפני עצמו למקור וידאו אחר. השאלה האם זה אפשרי בצורה כלשהי? הנה תמונה (איכות סלולארי מצטער) http://img361.imageshack.us/img361/5589/dsc070004gg5.jpg

• 1 תגובה
    • 745 צפיות
  12. Started by PhP dUdE,

אהלן,יש לי פרויקט קטן לרכב(קטן קטן אבל גדול ) יש לי בערך 3 מסכי LCD תקינים לגמרי שפירקתי מלפ טופים. רציתי לשים אותם ברכב כמו בחללית הזאת במסע בין כוכבים אתם יודעים שלוש מסכים כאלו מקדימה. הבעיה שאני לא יודע איך האם יש מדריכים כולשהם או משהו כזה? אה ועוד משהו האם זה חוקי לעשות דבר כזה? :-\

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by jeyjey,

שלום קראתי את המדריך באתר ויש לי שאלה הפינים שצריכים להתחבר להארקה, אפשר לחבר את כולם לאותו כבל שחור במולקס? http://www.hwzone.co.il/guides.php?file=lcdguide3.php עריכה: עוד משהו לא ברור לי, בציור יש נגד משתנה 100ohm שמתחבר לפין 16 ומתחת לטבלה כתוב לחבר את 16 לנגד משתנה 10ohm. איזה נגד אני צריך?

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. Started by aviman,

מה אני יכול לעשות עם המסך הבא? איך לחבר אם אפשר?

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by oren__levi,

שלום, יש לי מסך LCD מלפטופ ישן (המסך תוצרת LG דגם LP141X3) השאלה שלי מתחלקת לשתיים: 1. האם יש דרך לחבר את המסך הנ"ל ל-LPT ולהציג עליו כל מיני דברים כמו שניתן לעשות עם מסכי ה-LCD הקטנים (2 שורות, 4 שורות) 2. האם יש דרך להפוך את המסך הנ"ל למסך רגיל לכל דבר ועניין- כלומר חיבורו לכרטיס מסך סטנדרטי. יש לי את ה-DATA SHEET של המסך אך לצערי אין Application Noptes או משהו שיתן כיוון. תודה מראש על העזרה אורן

• 5 תגובות
    • 811 צפיות
  16. Started by nir_ofer,

אני רוצה לחבר למחשב מסך כמו שמתואר במדריך: http://www.hwzone.co.il/guides.php?file=lcdguide5 יש לי יציאה נוספת בכרטיס מסך ואני רוצה לדעת האם אתם חושבים שהמסך הזה יצאים: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=32826&item=5775574030&rd=1&ssPageName=WDVW או על זה: http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=7975306495&category=38650#ShippingPayment או זה? http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=7975306872&category=38650 בקיצור על איזה ללכת??? איזה יהיה לי יותר קל להתאים למחשב?? 5.6 אינטש זה לא גדול, או שזה בסדר???

• 3 תגובות
    • 722 צפיות
  17. Started by ramit02,

שלום לכולם! אני רוצה לחבר למחשב מסך LCD או VFD ! מאיפה אני משיג מסך כזה באינטרנט? אתם יודעים איזה דגמים של מסכים יש לNEC לחיבור למחשב (עם בקר HD44780 ) ? תודה לכל העונים!

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. Started by rock-night,

שלום לכולם אני קראתי את המדריך של ה lcd הבנתי הכל חוץ מ... איך אני אמור לחבר לחיבור lpt כשהוא חיצוני למארז ושהמתח הוא בתוך המחשב מהספק יכול להיות שאני מחמיץ כאן משהו מקווה שתעזרו תודה מראש *אני יודע שיש הרבה שאלות בנושא אבל אף אחד לא שאל את זאת

• 4 תגובות
    • 936 צפיות
  19. Started by maorsh18,

האם ניתן לחבר מסך LCD קטן בעל 14 פינים ליציאת היו אס בי ולשלוט עליו כמו החיבור הפרללי שבמדריך?

• 3 תגובות
    • 979 צפיות
  20. Started by ramit02,

שלווווום לכולם ! בניתי מסך LCD למחשב עם חיבור LPT עד פה הכל תקין ועובד רואה ריבועים כאשר אני מדליק את המחשב מעכשיו יש בעיות בתוכנה LCDC אין חיבור LPT אלא רק COM - אלא אם כן יש משהו שלא ראיתי ??? CrystalControl - התוכנה עובדת מזהה את המסך ומציגה עליו נתונים אבל היא מציגה את הכל בג'יבריש (אפילו את התאריך היא לא מציגה טוב )??? מישהו יודע ויכול לעזור ?

• 5 תגובות
    • 819 צפיות
  21. Started by DannyBoy1904,

אז ככה.. יש לי בבית מחשב נייד ישן.. ויש לו מסך LCD...שפועל והכל.. אני קראתי את כל ההודעות הקשורות בנושא..ולא מצאתי משו שיכול לעזור לי.. צילמתי כמה תמונות אם זה יעזור.. אני מת כבר לחבר אותו למחשב ככה שאני יוכל לראות את כמות הזיכרון שבשימוש מה אני שומע בווינאמפ וכל זה.. האם מישו יכול להביא לי פה איזה מדריך לחבר את זה???.. בבקשה... :-[ האא ו.. יש לי גדנע ...יענו הזה של הצבא וכל זה.. אז אני לא יוכל לענות עד יום חמישי בערב.. אז איך שאני יבוא אני יענה על כל שאלה... תעזרו לי בבקשה..!

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  22. Started by pyro_man,

הרכבתי את המעגל האלקטרוני לפי הצורך עשתי הכל לפי ההוראות יצא טוב עד שנוצרה לי בעיה עם החיבור של המדפסת לי יש מדפסת שאני צריך ומה לעשות היא עם חיבור רגיל למדפסת ולא USB אז ככה שאני צריך את המדפסת כמעט תמיד אבל מצד שני אני צריך לחבר את המסך למחשב למישו יש רעיון הצעה עזרה הכל יתקבל בברכה..

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. Started by shloosh,

יש לי גיים בוי צבעוני רגיל. וחשבתי אולי אני יכול לעשות ממנו איזה פרויקט מודינג! מה דעתכם?? זה קשה?

• 3 תגובות
    • 696 צפיות
  24. שלום לכולם יש לי מסך LCD של מחשב ניד יש מצב לחבר אותו ולא חשוב לי איך למחשב שאני ושהוא יעבוד

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. Started by Gosha,

התחלתי לתכנן תיאורטית את המודינג הראשון שלי ונזכרתי ב-iPod מהדור הראשון הבלתי שמיש שזרוק לי בארון. עכשיו, האם ישנה אפשרות לשלב את המסך LCD הזה במודינג שלי ע"י החיבור הסטנדרטי שיש במדריך באתר כך שגם התאורה הלבנה שלו תפעל, או שהוא עובד אחרת?

• 6 תגובות
    • 916 צפיות

דיונים חדשים בפורומים