אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום ! יש לי מארז ג'נרי מאוד ישן ומכוער שאני רוצה לעשות לו קצת מודינג. השלב הראשון יהיה יצירת חלון בדלת המארז ולהדביק לשם פרספקס. ראיתי שרבים מרכיבים פרספקס באמצעות ברגים ולא ע"י הדבקה אבל אני הייתי רוצה לעשות זאת ע"י הדבקה כי לטעמי זה יותר אסטטי. שתי שאלות: 1. באיזה עובי פרספקס מומלץ להשתמש ? 2. איזה דבק מומלץ כך שידביק חזק את לוח הפרספקס לדלת המארז המתכתית ? תודה
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם! אומנם אני יודע שלא קשור למודינג, אך עדיין קשור לפורום זה. למדתי פיזיקה 5 יחידות בתיכון וכמובן יחד עם זה למדתי חשמל. אך יחד עם זאת, לא הבנתי לעומק את חוק אוהם, התגדות זרם וכו'. יש לי המון שאלות בנושא וחורים לא סגורים, כמו, איך האלקטרונים מחליטים לשחרר רק אנרגיה מסוימת על נגד בתלות בכמות הנגדים במעגל? איך האלקטרונים בוחרים כיצד לזרום בצומת? ועוד מליון שאלות עמוקות... קראתי את ההסבר הבא: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=59725.0 הוא אנלוגי יפה, נחמד ומובן אבל אני מחפש הסבר \ הרצאה אינטרנטית ברמה הכי גבוהה שיש, ברמת האלקטרונים, הזרימה, הכוחות הפועלים, הסבר מה קורה בנגד עצמו (חשוב מאוד) שינוי הזרם בכל נקודה, האנרגיה באלקטרון, התלות של זרם במתח, ועוד...…
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אז ככה לפני זמן מסויים התחלתי בבניית מארז מפרספקט 5 מילימיטר שכל הכוונה שהוא יהיה כמו אקוורים הדלתות יהיו בנויות מדופן כפולה שבתוכה יכנסו מים ללא דגים אין מה לדאוג. אז ככה פרספקט לא חסר חסר מישו שיתכנן לי כי במהלך הבניה נתגלו הרבה שגיאות עקב העובי של הפרספקט המסויים שוב 5 מילימיטר ובנוסף להכל אני הייתי מעוניין בפתרונות מקוריים כיצד לחבר את החלקים השונים אחד לשני כי סילקון איך נגיד את זה זה אולי פתרון לאתימה אבל לא פתרון יעיל על מנת לחהחזיק את הפרספקט מחובר אחד לשני וברגים עושים חור ובואו נגיד ככה המים יוצאים מהחור. למי שיש את היכולת והכח והרצון הטוב לעזור לחבר קהילה יכול לנסות את מזלו ובסקטאפ לתכנן פשוט אני חרא של גרפיקאי בתוכנה הזאת למרות שהיא דיי פשוטה. אז מי ישכול שיע…
-
- 8 תגובות
- 981 צפיות
-
-
יש לי פרויקט שיצרתי שמעורבים בו ממסרים, בקר, קצת חיווט, ספק כוח קטנטן מסך וכו'. הזמנתי קופסת פלסטיק קטנה שהכילה חלק מהרכיבים, וחלק נמצאים חשופים. התוצאה ממש לא יפה (הקופסה יצאה טוב..בניגוד ליתר). האם יש אפשרות להזמין (בארץ או בחול) קופסת פלסטיק לפי מידה? למדל אותה מבפנים ומבחוץ כדי לקבל מוצר מוגמר? אני אצטרך משהו בערך בגובה 20, עומק 5-6, רוחב של 8-9. זה בערך..כמובן שאם מלכתחילה אוכל לעצב את הפנים כדי למקם כל דבר בצורה מעוגנת ובטוחה זה הכי טוב (כי ברגיל אני יכול לאלתר קופסה קצת יותר גדולה, אבל החלקים סתם יהיו חופשיים בפנים) מה טווח המחירים של דבר כזה?
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
איך אלה? http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=950 צריך בשבילהם מתאם? יש דרך שהם יעבדו בלי? אפשר לקנות מתאם בנפרד?
-
- 8 תגובות
- 788 צפיות
-
-
אני מחפש לקנות קילו של החומצה על מנת לייצר כמה מעגלים חשמליים, אך מה שפעם קניתי במחיר של לא יותר מ-35-40 ש"ח עולה כרגע באריהב מעל 100 שקל! מישהו יודע את הסיבה? כמו כן, האם למישהו יש מקום שמוכר את זה בזול? (מדובר על אריזה של קילו) תודה, נדב
-
- 8 תגובות
- 4.4k צפיות
-
-
היי חברים, יש לי רעיון לפרוייקט שאני מעוניין לפתח דרך התקני BLUETOOTH באמצעות טרנסיברים מתקשרים PTP. יש למישהו מכם אולי מושג לאיזה רכיבי אלקטרוניקה שקשורים לטנרסיברים בתקן BLUETOOTH עליהם אני יכול לצרוב קוד שאותו אני אפתח לROM של הצ'יפ ואוכל להשתמש בהתקן למטרות הייעודיות לו? באמת השאלה רצינית ובנושא פיתוחי התקני BLUETOOTH אישיים. יש לי ידע בסיסי באלקטרוניקה, מעגלים, RF וכתיבת קוד. אשמח לכל עזרה בנושא. תודה, רן.
-
- 8 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
אני מחבר את המסך הזה ליציאת LPT בלוח אם, WIN 7 ויש לי בעיה. בחלק מהזמן או שכל המסך מציג משבצות (בחצי מהמסך אפשר להבין שיש נתונים שם, כנראה צריך להוריד את הCONTRAST, בחצי השני אין נתונים בכלל) או שחצי מהמסך מציג משבצות ונתונים... האם מישהו הצליח להפעיל מסך בסגנון הזה בWIN 7, או שיכול להיות שיש לי בעיה? אני מנסה להפעיל את המסך עם LCD SMARTIE, אבל לא מצליח להסתדר ניסיתי גם עם Crystalfontz ואותו דבר קרה.
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני מעוניין לעשות מספר חיתוכים במארז שלי, איזה שיטה מומלץ יותר? חיתוך במים או בלייזר. התקשרתי למספר חנויות באזור המרכז, חלק אומרים שלא מומלץ ככה או ככה בגלל שהפח מתעקם והצבע נהרס, ואף אחד מהם לא מוכן לקחת אחריות. אשמח להמלצה על חנות שמוכנה לעשות זאת, בנוסף אני צריך לקנות פרספקס, מאיפה כדאי לקנות? האם יש מספר בצבעים מסוימים או שכולם בצבע שקוף? תודה,
-
- 8 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
הזמנתי לפני קצת יותר משובעיים מספר קונקטורים מאתר שמצאתי בחו"ל לקראת פרוייקט שאני מתכנן. עשיתי הזמנת ניסיון כדי לראות את האמינות והשרות של האתר וגם על הדרך לראות אם החלקים הם מה שאני צריך. קצת תמונות: קונקטורים של SATA להלחמה על PCB: RCA להלחמה: בית סוללה דקה, USB להלחמה וחיבור מולוקס זכר: כל הרכיבים עלו לי בסה"כ 3$ והמשלוח עוד 6$ שבועיים לאחר קבלת התשלום הם ביצעו את המשלוח. כתובת האתר: http://www.4uconnector.com
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, מי שהו יודע איפה אני יכול להשיג את הקונקטור הכפול למקלדת ועכבר שיש בלוח אם של מחשב אישי? פשוט נשבר לי הקונקטור בלוח אם שלי ואני צריך להחליף אותו. להעביר קונקטור מלוח ישן זה ממש סיפור, כי הם תופסים ללוח בצורה קשה. מישהו מכיר חנות או יבואן שיכול להציע את הרכיב הזה? התקשרתי לעשרות חנויות, ללא הצלחה. תודה רבה, גיא
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם. יש לי מסך של מחשב נייד, כתוב עליו nec NL8060BC31 יש דרך לחבר אותו למחשב שולחני ? יש אולי מתאם שאפשר לקנות ? תודה.
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מישהוא יודע איפה אני יכול למצוא מדבקות וינליות כמו סרטון הבא? לא חייב להיות בדוגמה של הCARBON FIBER רק שיהיה מדבקה כזאת אני רוצה לכסות בזה את העכבר שלי כי אני לא אוהב את איך שהG5 נראה (רק הציור הזה לא נראה לי משהו) +/- אולי אני גם יעשה את זה למקלדת(G15 =P) אבל אולי בלי להוציא את המקשים אני יקמבן משהו בלי לפגוע באחריות למרות שהיא נראת דיי טוב
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
קניתי היום את החיבור הנ"ל על החיבור עצמו יש רק 3 רגליים באוזניות שיש לי יש רק 2 חוטים איך להלחים תודה לכל מי שיעזור
-
- 8 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
היום אני ואבי הלחמנו את המקלט IR ולא עבד!! השתמשתי בעינית בידיוק כמו במדריך והכל כמו במדריך רק המייצב היה L7805CV אבל זה היה אמור לעבוד.. יכול להיות שהעינית נראית אותו דבר אבל הרגליים שלה שונות? עוד שאלה איזה מקלט עדיף להכין? זה שבאתר או http://www.manoweb.com/alesan/lirc/ ???
-
- 8 תגובות
- 926 צפיות
-
-
אוקי אני חדש במודינג וכל זה... קראתי מדריכים ובמדריך של התאורה למארז בעזרת לדים כתוב לחבר את מה שעשינו למחבר מולקס או משו כזה... מישו יכול להסביר לי מזה ? [תמונה?] ועוד שאלה... אחרי שאני שם מאוור נטוסף לאן אני מחבר אותו ? תודה מראש לכל העוזרים
-
- 8 תגובות
- 754 צפיות
-
-
היי יש לי מארז ANTEC P-180 ואני רוצה להוסיף לו את כל המאוררים. אני יודע שהאחורי הוא להוציא, שני הקידמיים להכניס , אבל מה לגביי העליון מכניס או מוציא? יש לי גם ספק ENERMAX שיש בו מאורר 120 שמוציא במארז הוא יושב למטה לאיזה כיוון הוא צריך להוציא לריצפה או לכיוון מעלה על החוצץ? איך עדיף לסדר את המארז ההרדיסקים למטה יחד אם הספק ואז למעלה יהיה יותר פתוח להכניס אוויר?
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי קבל מנופח 1400uf 16v, האים קבל HEC 105c uf1000 16v יוכל להחליף אותו,זה הקבל הכי קרוב שמצאתי.
-
- 8 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
מה חשוב לדעת לפני קניה? מה הפרמטרים טווחי מחירים בארץ/בחו"ל
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני בונה מין פעמון צייצן ציפורים מטעם חוג אלקטרוניקה מבית ספר ונתנו לי קיט כזה ורציתי להתחיל את זה בבית . עכשיו נתקלתי בכמה בעיות ושאלות : 1. כתוב לי על דף רשימת חלקים מיקרו פאראדים של קבלים עכשיו אלו קבלים רגילים לא אלקטרוליטים ולא כתוב עליהם את המיקרו פאראד שלהם כתוב רק משהו שנגיד XXM ה-X שווה למספר כלשהו . אז אני לא ידוע איפה להלחים איזה קבל לאיפה על הלוח המודפס . איך אני יכול למדוד ? 2. יש לי גם דיודה לחבר ואני לא יודע באיזה כיוון לחבר אותה . {אם תגידו לי איך מוצאים מה הקטודה ומה האנודה ובציור איך מבדילים בקטודה לאנודה אני ידע}. 3. יש לי טרנזיסטור מסוג - 2N 3906 K32 ואני לא יודע מה הE הB והC שלו איך אני מבדיל ? תודה , ליאור
-
- 8 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
יש לי מארז מתוצרת Antec דגם 902 אחלה מארז והכל רק יש לי בעיה איתו(שמסתבר שקיימת בהמון מארזים) השקע הקדמי של האוזניות באיכות על הפנים אם אני מתחבר ישירות לכרטיס קול הכל טוב ויפה אבל מקדימה האיכות על הפנים... אנטק ניסו לפתור את זה על ידי חיבור הארקה נוספת לגוף המארז אבל שוב האיכות על הפנים גם כשניתקתי אותה וגם כשהיא מחוברת מה עושים? אגב המארז עוד באחריות בגלל זה אני לא רוצה לפתוח יותר מדי אלא רק אם יש פתרון יחסית פשוט אם הפתרון דורש חיווט מחדש אני אעשה את זה אחרי שתגימר לי האחריות וכרגע אני אשתמש בכבל מאריך מאחורה..
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
כי אין ישרכארט לקנות באתרים ואין אוטו כדי לנסוע למקומות מחוץ לבאר שבע אז אולי מישהו מכיר מקום שמוכר דברים כאלה
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הגיע לידי ספק כוח של HIPRO שהיה תקין עד שחבר שלי החליט לאלתר ולהבריג אותו תוך שימוש בחורי האיוורור, אחרי זה הספק הפסיק לעבוד בדיקה גילתה שהבורג השתפשף בPCB וגרם לנתק במסילות המוליכים (אם אני זוכר נכון ניתקו שם בערך 3 מוליכים). האם יש דרך פשוטה לתיקון הדבר? האם כדאי להשקיע? (הספק הגיע עם מחשב מותג עסקי של IBM, אז נראה שהוא אמור להיות איכותי) או לשלוח אותו לסל החלפים? תודה
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ביקשתי היום מאחותי שתקנה לי מהום סנטר דיסקיות לדרמל, בשביל לחתוך במארז 6A19, את הפילטרים המורכבים על המאוור האחורי+קדמי (גורמים לרעש שמשגע אותי!). הבעיה היא, שבהום סנטר לא הבינו על איזה מכשיר היא מדברת! אני גם זוכר, כשקניתי מהום סנטר את הדרמל לפני שנה, שהמוכר הבין על מה אני מדבר רק אחרי שהבאתי לו תמונה של המכשיר ביום שאחרי! אז איזה שמות נוספים יש בדיוק לדרמל, שיבינו כבר העובדים שם על איזה מכשיר מדובר?!
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
ערב טובמה אתם יכולים להבין מהתמונה? אני מתכוון לחיבורים ולמתח שכל אחד מהם מוציא
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-