אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
ראיתי כל מיני מארזים שיש על החוטים שלהם כל מיני כיסויים כמו זה למשל: http://www.hwzone.co.il/gallery/album122/aah?full=1 http://www.hwzone.co.il/gallery/album118/aaa?full=1 איפה משיגים כאלה(אם בכלל) מכינים אותם לבד? פשוט...איך?
-
- 20 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
ברצוני לבנות את הפרויקט הבא: http://www.ovelha.org/pasteler0/2005/12/06/howto-blinking-leds/ אני גר בכפר סבא. אני צריך שתסבירו לי אילו חומרים אני צריך לקנות ואם מישו יודע על חנות באיזור כפר סבא רעענה הרצליה שיש את החומרים אז שיגיד לי.
-
- 8 תגובות
- 822 צפיות
-
-
מתאם 3.5" ל5.25" להארד דיסק, מאיפה אפשר להשיג? אני צריך שניים (סטים) בשביל ההארד דיסקים שלי. תודה!
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי, אני מחפש לקנות באיביי את הקונקטור הזה שבתמונה (רק הקונקטור ללא הפוטנציומטר). המימדים הם: רוחב כ 9-10מ"מ עובי כ 3-4 מ"מ אם אדע איך קוראים לו אוכל למצוא אותו באיביי. תודה
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
איפה אני יכול לקנות קתודה קרה למחשב בסביבות 60-70 ש"ח באזור המרכז? חשבתי על pccool הנה לינק:http://www.pccool.co.il/html/index.asp?p=cck-10-b אני מעדיף צבע כחול אבל יש לי שאלה קטנה יש לי מארז:ENERMAX CHAKRA ECA3052 MID TOWER CASE +25cm אני יראה משהו מהקתודה?זה יתאים?איך אני שם את זה? יש לי מארז enermax 3052 ויש לו מאוורר גדול של 25 אני יכול לתלות את זה על הדלת? כאילו מעל המאוורר {שיזהר את המאורר} תודה לעוזרים ובבקשה תעזרו זה ממש דחוף!!
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שמעתי שאפשר להשיג מאוורר למארז שפועל במתח של 220V. יש לזה יתרון מאוד גבוה - מכיון שהוא חיצוני מהספק אתה חוסך רעש חשמלי משאר חלקי המחשב. הוא יותר אמין (תחושת בטן). אם הספק שלך חלש אתה חוסך כמה גרושים. ככל שיש פחות רעש אלקטרוני בסביבת המחשב, הזכרונות, והמעבד (AMD בעיקר) עובדים בצורה מהירה יותר, במיוחד בOC. השאלה היא איפה אפשר להשיג? כמה זה עולה? תודה לכולם.
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מה המצב אנשים ?.. לאחרונה המאוורר (120 מ"מ שבא עם המארז 6A19) האחורי במארז שלי לא עובד וגם אם כן הוא עובד כל כך חלש שכשאני נוגע בו הוא נעצר לגמרי ... לפעמים קורה לי כשאני פותח את המחשב הוא עובד יותר חזק מאשר כשהוא עבד כמו שצריך כשרק קיבלתי את המארז ואז הוא מרעיש ... המאוורר תקין או לא ?.. איך אני מסדר את זה ?.. הנה מפרט המחשב אם זה יעזור לכם: Intel Core 2 Duo E4500 2.2GHz 2Mb Gigabyte GA-965P-DS3 Intel P965 LGA 775 ATI RADEON X1950PRO 512 mb Dual DVI PCI-E OCZ 1GB DDR2 800 PC2-6400 Platinum Dual Channel CL 4-5-4-15 GEIL 1GB DDR2 800 Dual Channel CL 4-5-4-15 Western Digital 160GB 3.5 7200Rpm 8Mb Buffer SATA II WD1600JS Enermax Liberty 400W Active PFC LG GSA-H62 SATA…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
http://www.io.com/~n5fc/batt_warn.htm שלום לכולם ברצוני לבנות מעגל זה אך יש לי כמה שאלות, 1.את הלוח המודפס הזה, הוא לא בדיוק הדפיס אלא חתך את החתיכות נחושת הלא נחוצות ושם על החתיכות הנחוצות (מוליכים) בדיל, האם זה נכון? אם כן יש למישהו מדריך נחמד שיעזור לי לעשות כך? 2.ברשותי סוללה של 7.2V 500mAh מסוג NiMH ועוד רשום עליה 2/3NP,איך אוכל להתאים מעגל זה כדי שיתאים לה? הכוונה איזה נגד יתאים לפה כי לא מצאתי הוראה איך לחשב מה אני צריך. 3.אם יש לכם מדריך אחר למשהו קומפקטי וקטן שיכול למדוד ולהזהיר לגביי סוללה חלשה מסוג NiMH אשמח לקבל קישור אליו
-
- 1 תגובה
- 666 צפיות
-
-
היה לי מאוורר במארז (80Mm) שעשה הרבה רעש ובסוף אפילו הפסיק להסתובב אז ניתקתי אותו, ואז ראיתי מדריך שאפשר לשמן אותו (ידעתי שאפר לשמן אבל לא ידעתי איפה) ורק צריך להוציא את המדבקה וזהו, אז עשיתי את זה והוא באמת חזר להסתובב ובלי שום רעש. במקור הוא היה מותקן מקדימה, אבל חשבתי לתקין אותו במקום אחר אז הוצאתי את הערובה שיש בדלת וסמתי שם את המאוורר שיכניס אוויר ישירות למעבד (ככה שזה יוצא יותר טוב מהערובה). אז קודם כל האם זה עדיף שהמאוורר יהיה בצד ולא מקדימה (זה המאוורר היחידי שמכניס אוויר, ויש עוד אחד של 120 שמוציא, המערכת עצמה ישנה אז זה גם ככה לא משנה כל כך). ולגבי השאלה: המאוור 120 שמוציא אוויר התחיל לעשות שמיניות ופוגע בדופן וזה עושה רעש, אז יש דרך לסדרת את זה ? חשבתי לשמן גם …
-
- 3 תגובות
- 799 צפיות
-
-
אני מעוניין לבנות ממשק גרפי שיתממשק עם הארדואינו . יש ברשותי ארדואינו אונו + GSM SHIELD . הכל מקונפק כמו שצריך והארדואינו שולח הודעות SMS. שאלתי היא איך הכי כדאי להכין ממשק גרפי שדרכו אוכל לשנות פרטי מספר טלפון ותוכן הודעת SMS ? האם כדאי לי לכתוב תוכנית ב- C שכאשר אפתח אותה תינתן לי האפשרות להחליף מספר או להשאיר אותו כמו שהוא ?
-
- 14 תגובות
- 7k צפיות
-
-
עבדתי עם הדרמל היום... קיצר באמצע העבודה הוא עשה רעש של כאילו קצר בתוכו אז מהר כיביתי אותו... אבל הוא פשוט אל חזר לעבוד מישהו נתקל בתופעה?
-
- 14 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מישהו יודע אם יש גרסה חינמית לEWB? נגיד "גרסת סטודנטים " או משהו בסגנון? ואם כן מאיפה ניתן להוריד? תודה
-
- 5 תגובות
- 794 צפיות
-
-
שלום לכולם. ליפני כיומיים הרכבתי את ה-Coolermaster Musketeer במחשב (שגם אותו הרכבתי לא מזמן..) בגדול, אני מאד מרוצה ממנו, הוא מודד את TEMP המעבד, נותן שליטה על הRPM של המאוורר שמחברים אליו ומציג את ה pressure שהמערכת שלי מפיקה (זה המחוג שזז הכי הרבה מכל העסק ) אחרי הרכבתו נשארו לי כמה כבלים שאיני יודע מה לעשות איתם, מישהו יכול בבקשה להסביר לי מה הוא השימוש שלהם? ועוד דבר, למכשיר ישנם שלושה בקרי מידע (TEMP VU VOLT) ובכל אחת מהם ישנו מנורת LED (אם אני לא טועה) עד כמה שהמנורות ניראות תמימות ביום בלילה הם פשוט כמו מנורה תאורה באמצע הכביש הראשי, הם מאירים מאד חזק.. יש דרך לכבות אותם? רק את המנורות בזמן הלילה? גם בכדי לחסוך בחשמל (המחשב פועל 24\7 ואין לי צורך בעוד שלוש מנ…
-
- 16 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום אני חדש פה בפורום ובכלל במודינג יש לי מספר שאלות : 1) איזה מסך לקנות? 2) מאיפה ? 3) איך לחבר את המסך ראיתי מדריכים והם לא אומרים לי כלום? 4) מה עוד צריך חוץ ממסך?
-
- 3 תגובות
- 899 צפיות
-
-
חשבתי לעצמי איך אפשר לעשות שעון סל"ד למאוור משהו דומה לשעון טורים שבאוטו!! למשהו יש רעיון איך עושים את זה עם פוטנציומטר ושהשעון יראה את המהירות שלו?? אפשר לעשות את זה עם החוט הצהוב הזה שיוצא מהמאוורר?? תנו לי רעיונות בבקשה או אם אפשר לקנות משהו כזה בזול. תודה
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
קניתי היום בונדו של חברת IMPA... עכשיו לא ממש ברור לי כמה אני צריך לארבב מהחומר ומהמקשיח... מה יקרה אם אני ישים יותר מדי מקשיח במנה מסויימת? כי אני צריך לסתום 2 חורים לא גדולים אז לא ממש אכפת שלא ישאר לי לשאר החומר ( אני יקנה פעם הבאה שאני יהיה בטופ קולור...)
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
ההודעה הערוכה: לא להתייחס לתגובות עד תובה 4 כולל מפני שהם היו כלפי ההודעה לפני שנערכה.. בניתי את המקלט לפי המדריך והוא לא קולט שום שלט. את המקלט קניתי בא.אבן אלקטרוניקה ואמרו לי שהוא תומך בשלטי tv ושהוא בתדר 40hz. ככה נראה לוח השורות שלי לאחר ההלחמות: מה הטעות שלי? [attachment deleted by admin]
-
- 8 תגובות
- 720 צפיות
-
-
-
לגבי יצור מעבדים למה הם מיוצרים ב WAFER מזה נותן ואיך מחלקים את כל זה מה חותכים? ולמה זה נוצר בעיגול הרי הם מפסידים חלקים ממנו מאשר מרובע . ואיך חורטים על זה? למישהו יש תמונה של יצור אחד כזה או תמונה ממיקרוסקופ מה יש בזה האם זה ניקרא "פיסת סיליקון"? תודה לעוזרים! [attachment deleted by admin]
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, יש לי פרויקט להגיש בנושא : מערכת עקיבה סולרית (בכלל למי שיש מוכן אני מוכן אפילו לשלם בעד העבודה חח) ואני צריך מידע לרכיבים הבאים בעברית... אם מישו יכול לתת לי אתר או משו שיש בו את כל המידע על הרכיבים פשוט צריך לרשום על הרכיב לסכם עליו מה הוא עושה וכו... אלה הכי חשובים ודחופים לי : Spst plc וכל השאר שאני צריך MotorDc Potentiometer lm324 uln2003a ldr
-
- 1 תגובה
- 947 צפיות
-
-
טוב אז אחרי שהזמנתי מELECTRODRAGON שני שילדים והם הגיעו מצויין ועובדים אני רוצה לקנות רכיבים שישמשו אותי לבנות דברים על אמת ולא רק לשים על הארדואינו: מולטימטר 50 טרנזיסטורים 600 נגדים(עולה איזה דולר, זה 30 או 20 סוגים ו20 או 30 מכל סוג) מנוע סרבו 2 חיישני ULTASONIC(אני רוצה למפות בתלת מימד ראיתי סרטון ביוטיוב שמישהו עשה, אני אשמח לדעת אם זה אפשרי עם ארדואינו אחד) מטריצה 12 על 65 100 ג'מפרים (עולה 1.1 דולרים, תגידו לי אם לא שימושי כי ראיתי חלק שמשתמשים בזה) 40 לדים אדומים(0.8 דולר) סה"כ - 26.6$, יש לי כבר חוטים ומטריצה ממש קטנה שאני בקושי מכניס בה משהו וארדואינו. אשמח לדעת אם יש רכיבים שאני לא ישתמש, או רכיבים שצריך להוסיף, אני עומד להכין כמה דברים עם הארדואינו …
-
- 11 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
אני יושב כזה בחדר ואז אני רואה את הגיים בוי שלי ואני כזה וואי בו נעשה לזה חלון פרספקס אבל אני חושב ... אבל זה שקוף אז מה הטעם??? ;D
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היום אני מרכיב חלון כשקניתי תפרספקס ראיתי שיש לו שמה סכין מיוחדת כדי לחתוך את זה. אפשר לחרוט עם כזה דבר? אם לא תנו לי אופציות אחרות !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! [שלא קשורות לדרמל]
-
הנה המאווררים מסודרים ככה: 1- מאוורר בצד המארז שמכוון למעבד 2- מאוורר בצד המארז שמקרר את הכרטיס מסך ואת הזכרונות וכל האזור ליד 3- מאוורר מאחורה במארז שמוציא אויר חם 4- מאוורר בחלק העליון של המארז שמוציא אויר חם (אי אפשר להוציא אותו משם, זה די מסובך) 5- ומאוורר של קירור סטוק פנטיום 4 שבעקרון דוחף אויר שבתוך המארז, אין חור למטה http://img95.imageshack.us/my.php?image=asdbq4.png
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מדריך זה לא לוקח שום אחריות לנזק שתעשו לעצמכם או לציוד שלכם* *יש להזהר מאוד במהלך העבודה* מדריך-בניית מערכת מפסקים למאווררי המחשב (או במילים יותר פשוטות פאן באס) מצרכים: 4 מפסקי ON-OFF 1 פאנל 5.25 (אפשר להשתמש באלה שפנויים אני אישית העדפתי לפרק את אחד מאלה של אח שלי) הרבה חוטי חשמל (לפחות חצי מטר) מקדחה,מלחם,קאטר,חוטי הלחמה(בדיל),איזולירבנד,עפרון וסרגל שלבי העבודה: קחו את פאנל 5.25 ושרטטו עליו את מיקומי המפסקים שאתם רוצים (אני הכנתי ל4 אבל עם יש לכם יותר או פחות תעשו כך),מומלץ להשתמש בסרגל כדי שהרווחים בינהם היו שווים. קחו מקדחה עם מקדח בערך בגודל 5-6,כדי שהמקדח היה קצת יותר גדול ממפסק ,קדחו את כל 4 החורים לפי הסרטוט ואחר מיכן סיגרו את המפסקים עם אומים. השחילו …
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-