אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
רציתי לעשות משהו קטן משלי ולהכין מתקן יד שלישית להלחמה. מה יש לי? קרש 42 על 10.- שתיי חתיכות כבל Flexible. - שניים כאלה מנורה עם כבל FLEXIBLE. מתקן פשוט להחזקת מלחם, שיחובר לקרש עם בורג. 2 צוותות שיחוברו לכבל FLEXIBLE שיחזיקו את מה שצריך. צירפתי תמונה של הקרש שיש לי. אני צריך עצה באיזה אופן אני יכול לחבר את הכבל לקרש? חשבתי לחבר עם חתיכת הברזל הזאת, שצירפתי את תמונת פה למטה. יש למשהו רעיון טוב יותר? [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
בניתי ספק לניסוייפ ובמקום המתג של 220V בלי מנורה קניתי מתג של 12V עם מנורה כדי לחבר לקיצור של השחור והירוק עכשיו הבעיה שלי שלירוק אין מתח ואני צריך 12V כדי להדליק את המנורה במתג. מה לעשות ?
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מישהו פה מכיר אתר\אתרים בעברית שיש בו\בהם מעגלים לבנייה עמצית?
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
-
שלום לאחרונה קיבלתי השראה מהרמקול של supertooth שקולט מוזיקה בbluetooth ומנגן אותו ברמקול והחלטתי שאני רוצה לבנות משהו בסגנון רק יותר גדול קצת ,לפי מה שהבנתי מאלקטרונאי שאני צריך לוח reciver שישדר לרמקול של בערך 80-90 watt(כמו באוטו) את המוזיקה. ללוח צריך לחבר גם מקלט bluetooth וחיבור מתח לסוללה נטענת ... השאלה שלי זה האם מישהו פה יכול לעזור לי עם תוכנית לבניית לוח כזה או להגיד לי אם אפשר לקנות לוח כזה כבר מוכן ?? תודה לכל העונים ..
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום אני די חדש בתחום האלקטוניקה ורציתי לדעת איך הופכים שרטוט כזה: http://images.bit-tech.net/content_images/2002/06/knight_rider/normal.gif לדוגמא ולהפוך אותו למשהו כזה: http://images.bit-tech.net/content_images/2002/06/knight_rider/single_leds_x4.gif מה כאילו לעשות את הכל במטריצה ולשרטט בצייר איך שיצא? תודה לעוזרים!
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
ראיתי את זה עכשיו, פשוט וגאוני לכל חולי הFACEBOOK למיניהם שעוד יש להם חיבור LPT במחשב http://www.instructables.com/id/Facebook-LED-blink-on-new-notifications-and-messag-1/ לדים מהבהבים בשביל קבל הודעות חדשות ומסרים חדשים בפייבוק, מינימום תחכום למרות שאפשר לשדרג את זה למשהו שיראה טוב יותר
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
אני חדש כאן.. מקווה שאני במקום הנכון אני צריך שנאי עם המפרט שמצורף בתמונה, מישהו יודע איפה אני יכול להשיג?
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
חשבתי על משו כזה כל מי שיש לו פלאפון(כיאילו שלכם אין) שיעשה עליו מודינג כלומר שיקח תפלאפון שלו(במקרה שלי מאפן בצורה שלא נראתה כמוהה מעולם) ויעשה לו חלון, יצבע אותו ויעשה כל מיני שטויות שרק אנחנו המודרים עושים ויעלה את התמונות לפה אני יתן תמונה שצבעתי חצי פלאפון בשחור ! ! ! ! / \ [attachment deleted by admin]
-
- 17 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני רוצה לבנות רובוט לתחרות הרובונר לאלה מכם שמבינים ולאחר שיטוט ברשת ראיתי שכולם משתמשים בסרבואים בתור מנועים אבל הבעיה היא שהם די יקרים הסרבואים שבהם הם משתמשים אז אני יודע לכם אם תביאו לי דגמים של סרבואים במחיר נורמלי שבהם אני יכול להשתמש או מנוע מתאים
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מחשיבה שלי , אם אפשר לבנות מכונת cnc שעובדת על דרמל , אז מי שלא יכול לבנות מכונה כזאת לא יכול פשוט לסמן בטוש על הלוח נחושת ולחרוט ? אנשים עם יד טובה יכולים להצליח בזה לא?! ועוד שאלה, איך לוח pcb עובד עם הרי הלוח מנחושת, נחושת זה חומר מוליך, אז איך החיבורים לא מתקצרים?
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
צהרי שבת טובים לכולם החלטתי לתקן את המגבר של הסאב , אז ככה הבעיה היא : א: אין צליל נקי אלה יותר בכיון של בום בום בום ולא באסים נקיים . ב: ברגע שהייתי מתניע את הרכב הייתי שום בובוום שבוקע מהסאב . דבר ראשון שעשיתי זה להחליף את הכבלים שמחוברים לסאב לכבלים איכותיים . פרקטי את המגבר וזה פשוט נראה זוועה - לא קניתי את זה אלה זה הגיע ככה עם הרכב - המגבר הוא סיני- יש נזילה של איזה משהו שנראה כמו חלודה באיזור הקבלים והסליל . הקבלים נראים שלמים ולא נפוחים אבל עדיין העניין מטריד אותי ואני מכוון לשם וחושב להחליף אותם , יש 4 קבלים גדולים. אני מעלה תמונות אשמח לשמוע לעזרתכם- תודה [attachment deleted by admin]
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום אני מתכנן לרכוש מחשב חדש, בדגש על הצבעים לבן ושחור. אשתמש בלוח אם Z170 SYBERTOOTH S , זכרונות BALISTIX של CRUCIAL, ספק מודולרי 650 של אנטק, SSD EVO 750 של סמסונג, כרטיס מסך 1060 של ASUS בגירסת DUAL FAN OC, מעבד i5 6600K לקירור אני מזמין מחול את הDEEP COOL CAPITAN, מאוד יפה לדעתי, אני עוד מתלבט אם לקחת 120 או 240. המארז יהיה ככל הנראה H440 של NZXT למרות שאני מתלבט לגבי הדגם הזול יותר ה340. בכל מקרה, אני לא כלכך יודע איזה כבלים לקנות, ומאיפה משתלם? ראיתי שאמאזון שולחים חלק, אבל לא יודע מה האיכות שלהם. אני מבין שצריך 24PIN אחד ללוח אם, עוד אחד של SATA עבור הSSD, ולגבי הכרטיס מסך אני באמת לא יודע איזה כבל צריך, האם עדיף לי לרכוש אחד א…
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
האם אפשרי לחבר בדרך כלשהי צלחת לווין למחשב ולקלוט אותות כמו רדיו, טלוזיה, שיחות טלפון / פלאפון, מכשירי קשר וכד' ? טלוזיה ורדיו אני מאמין שכן השאלה היא האם אפשר גם לקלוט עוד דברים כמו שיחות טלפון או מסרים מהחלל החיצון
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
הוספתי סידירום נסתר למחשב תראו ותגידו לי מה דעתכם! הסידירום סגור- http://www.pbase.com/image/31725039 הסידירום פתוח- http://www.pbase.com/image/31725095
-
- 18 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
הסתובבתי בeBay ומצאתי את הפריט הזה: http://cgi.ebay.com/808nm-300mW-High-Power-Burning-IR-Laser-Diode-DIY-Lab-/180627805569?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2a0e419581#ht_2057wt_1140 זה הדיודה של הלייזר, של 300mW, חדש, קטן, ועולה דולר אחד (פחות מ5 שקל). השאלה שלי, האם ניתן ליצור מזה אשכרה לייזר, ואם זה כלכך פשוט, למה אנשים קונים לייזר של 5mW ב12$, שאני יכול להכין ב1$ לייזר של 300mW? האם הבנתי לא נכון? האם זה מסובך? תודה על העזרה.
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
חיפשתי הוראות לבניית מעגל שידליק לי נורה לפי הבאסים של המוזיקה מהמחשב, מעין אורגן אורות עם ערוץ אחד. מצאתי את האתר הבא: http://www.aaroncake.net/circuits/corgan.htm והנה השרטוט מתוכו: ויש לי כמה שאלות לגבי המעגל... 1. המעגל יעבוד גם ב220 וולט ולא רק ב117 נכון? 2. איזה נגד משתנה כדאי לי לשים כדי שאני יוכל להפעיל את הנורה לפי הבאסים ולא בצלילים גבוהים יותר? 3. כמה אמורים לעלות לי בערך כל הרכיבים מהשרטוט? 4. אם אני רוצה להכין מפסק למעגל אפשר לשים אותו בין השנאי לנגד? תודה רבה למי שיעזור....
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אהלן, אני עובד על פרוייקט של תצוגה מסתובבת (Persistence of vision display) כבר כמה חודשים. מישהו מעוניין שאפרסם יומן פרוייקט ?
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולכם ביום חמישי הקרוב אני הולך לקנות מארז של Thermaltake Kandalf LCS עכשיו הבעיה היא שלפי דעתי זרימת האוויר שם לא מכניסה אוויר לתוך המארז (זרימת האוויר כן מכניסה אוויר אבל הוא לא מגיעה אל תוך המארז אלא נחסמת בדלת המארז ע"י הראדיאטור של מערכת קירור המים) הכנתי תרשים שסביר את זרימת האוויר כפי שמתואר ומצויר באתר החברה (Thermaltake) http://www.siz.co.il/my.php?file=dh5nhmdyydjw.bmp (אני לא מעלה את התמונה לפורום כי היא שוקלת יותר מידי) בכל אופן רציתי לבקש עזרה בנושא כלומר הצעות למה אני יכול לעשות ו/או לשנות כדי להכניס אוויר למארז כל מה שעלה בדעתי עד כה זה להחליף את המאוורר העליון ל Thermaltake Smart Case Fan ll 120MM שבו אני יכול לקבוע את עוצמת זרימת האוויר וכך להכניס…
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני מתחיל מודינג במחשב די מעפן שלי ואני צריך רעיונות וקצת עזרה תגידו לי מה דעתכם. עד עכשיו זה הרשימה של כל הדברים שאני צריך לעשות: כבלים מעוגלים סליבינג לספק קירור חדש כללי חור לשני מאווררי 120 בחלק העליון שינוי הגרילים הקיימים צביעה של כל המארז הנה תמונות של המחשב:
-
- 13 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אהלן, יש לי ראוטר WR740N של TP-Link, הראוטר יושב בחדר הממד ולא ממש פרקטי להזיז אותו כתוצאה מכך הקליטה בבית די גרועה. לצערי האנטנה של הראוטר לא נשלפת ולא ניתן להחליפה (למיטב ידיעתי, תקנו אותי אם אני טועה). אני רוצה להסיר את האנטנה מהראוטר, להלחים במקומה כבל של כמה מטרים לראוטר ולצידו השני את האנטנה כך שהאנטנה תהיה פיזית מחוץ לחדר הממד. האם הדבר פרקטי בכלל ? האם יהיה שיפור ? (בהנחה שהאנטנה תהיה מחוץ לממד). האם הכבל "שיאריך" את האנטנה צריך להיות קואקסיאלי ? יש דגשים מיוחדים לחיבורו ? כמה הוא צפוי לעלות ואיפה אפשר לקנות אותו ? (אין בעיה לקנות מחו"ל אם משתלם).
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אז ככה , יש לי את המארז אנטק 1080 . כידוע המאוורררים שמקבלים איתו הם מרעישים , שניהם הוחלפו שמאוורררי ARTIC COLING 3 הוספו בקידמת המארז שני מאווררי GLACIAL TECH ( אם ככה רושמים ) הקירור למעבד הוא גם של GLACIAL TECH ומאוורר שלו הוחלף במאוורר של TT SILENT CAT 80 עד כאן הכול מצויין ויעיל ומאוד שקט הקירור של הצ'יפסט הרועש הוחלף בקירור הפאסיבי של זלמן הרכבת הקירור הייתה קלה אך הבעיה שהוא התנגש בכרטיס מסך ולכן הצטרכתי לקצר לקירור ארבעה מוטות שנגעו בכרטיס , הקירור עצמו מצויין ולא נופל מהקירור האקטיבי לא ראיתי אותו עובר את ה 40 מעלות . מה שמדאיג אותי שיש כרגע קירבה לאחד מהרכיבים שיושבים על הכרטיס מסך ( הסימון מצויין בתמונה ) , לא הופיעה עלייה בטמפ' של הכרטיס מסך השאלה שלי ה…
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
הי, מה שאני רוצה לעשות זה ממש פשוט אבל משום מה לא עובד לי... בסך הכל לחבר את הבטרייה למפסק (שני רגליים) ומשם לחבר את זה לצמר פלדה (לא משנה למה... ) מכיוון שהרבה זמן לא התעסקתי עם אלקטרוניקה, לא רציתי להלחים (כי אז זה בעייתי אם עושים טעות) אז כל החוטים (4) מצויידים בראשים עם קליפס כזה. נסיתי לחבר את הדבר הזה בכמה צורות אבל זה לא עובד... איך אני אמור לחבר את החוטים? לאן? :s05: בתודה אביב.
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
כפי שאתם רואים בתמונה, מה שאמור לקבל 12V במחשב, מקבל קצת פחות , והוא גם לא מקבל את זה בצורה יציבה כל כך הייתי אומר... מה מקבל 12V במחשב ומה אני יכול לעשות כדי לסדר את זה שיהיה יציב? פרטים: אני עובד עם 2 ספקים משורשרים, חלשים, אני חושב 300W כל אחד. וזאת משום שיש לי 7 התקנים הדורשים מתח. תודה לכם.
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-