אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,629 דיונים בפורום זה
-
אהלן, אתמול החלפתי את הרמקולים בלפטופ שלי, Dell XPS M1330, לפי הסרטון הזה: .כבר פירקתי בעבר את הלפטופ ככה אז חשבתי שיהיה בסדר גם הפעם, אבל אחרי שסיימתי להרכיב אותו בחזרה, הוא לא נדלק. ניסיתי את כל הקומבינציות האפשריות, עם בטרייה ובלי בטרייה, עם כבל ובלי כבל, ניסיתי ללחוץ על כפתור ההפעלה 10 שניות ואז לנסות, אבל שום דבר לא עזר. שום נורה גם לא נדלקת בלפטופ שמראה שהוא מזהה שהוא מחובר לחשמל. בחיפוש ברשת ראיתי שהבעיה יכולה להיות בלוח-אם, אבל הבנתי שבמקרה כזה הנורה שבמטען נכבית ברגע שהוא מחובר למחשב (כמו בסרטון הזה: ), אבל זה לא המצב אצלי - הנורה במטען נשארת דלוקה גם כשהוא מחובר למחשב.אני די אובד עצות, אני אודה לכולכם על נסיון לעזרה.
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
רציתי לדעת איך מחשבים כדאיות מתי עדיף להשתמש במקור חזק יותר ומתי להעלות את המתח במעגל. לדוגמה סלולרי משתמש בסוללה של תא אחד ואני מניח שהוא משתמש בסטפאפ כדי להגיע למתחים הגבוהים
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכום רציתי לדעת באיזה ראש של הדרמל אני צריך להשתמש בשביל להכין לי גריל למאורר יש לי תמונות של גרילים שהורדתי מהאינטרנט בל אני לא יודע בידיוק באיזה ביט להשתמש לפי מה שקראתי פה צריך להשתמש בראש חריטה אבל מישהו יכול לתת לי את המספר או לתת לי תמונה של זה זה יהיה טוב. בתודה שקד נעים
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי מחשב נייד של ASUS שהפסיק להטעין. לאחר שפתחתי את המחשב רואים שבלוח האם החיבור של הטעינה (שמולחם ללוח האם) נשבר. הזמנתי את שקע הטעינה אבל ההלחמות נראות לי מעל היכולות שלי (יכול לנסות אבל חבל לי להרוס). יש למישהו רעיון למי אפשר לפנות על מנת שילחים את שקע הטעינה ? אני נמצא באיזור חיפה אשמח לרעיונות ועלויות צפויות
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום ברמקולים שבלינק הזה: http://dx.com/p/13mm-x-2mm-piezo-buzzers-black-dc-9v-5-pack-141433 כתוב: "Resonant frequency: 9.0 ±0.5KHz" וברמקולים שבלינק הזה: http://dx.com/p/electronic-sound-shaking-ring-component-with-cap-black-5-piece-pack-141248 כתוב: "Resonant frequency: 4.0 ±0.5KHz" אז מה זה Resonant Frequency? ואיזה ערך עדיף?
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום... אני הייתי רוצה לצבוע את המאווררים שלי... כולם 80 מ"מ ... השאלה שלי היא איך אני מוציא את הפרופלור/מדחף.... מהמאוורר עצמו??..... בתודה אלעד
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
יש אולי איפה שהאו מדריך ל ג'י קוד בעברית? ועם מישהו מכיר את התוכנה מאח 3 אפשר אולי הסבר קטן איך עושים דברים בסיסים? כמו לדוגמה איך לעשות צרות בסיסיות וכאלה...
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אוקי שלום לכולם קוראים לי יוני . אני רוצה לעשות את הכונן שלי שיכנסו אליו דיסקים כמו במערכת של אוטו שזה כזה ניבלע לבפנים אני זוכר בערב מישהו עשה פה דבר כזה אז אם הוא קורא תהודעה הזאת שיסביר לי איך עושים את זה תודה לעוזרים .
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
האם מישהו התנסה או מכיר את ההשלכות של חיבור שני ספקי כח האחד לשני? תאורטית אני מניח שאם אני "מאחה" את כבלי הכניסה/יציאה שלהם הם יחלקו עומס. מישהו יכול לאשר? המטרה היא חיבור של שני ספקים גנריים שסתם שוכבים אצלי (300W+350W) ליצירת ספק כח אחד חזק. במידה והתאוריה נכונה- מהם לדעתכם הקשיים בתחיבת שני הגופים לתוך מארז ספק אחד צפוף? אשמח לכל סיוע של חברי הפורום
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
המודינג הישן התחיל להיתקפר אז התחלתי עם החדש לקחתי כמה חלקים של מגבר גדול והתחלתי לחבר לאחרי יומיים סיימתי והמחשב עובד! הוספתי גופי קירור ואל תגידו לי למה עשיתי את זה כי זה חשוב לקירור טוב של המחשב והרכיבים. כמה תמונות: תגובות בבקשה לשיפורים...
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי כרטיס (FireWire (IEEE 1934 ויש לי כבל שבצד אחד יש לו 4 פינים שמתחבר למצלמת וידאו דיגיטלית (DV) , ובצד השני 6 פינים שמתחבר לכרטיס. אני רוצה להשתמש בו כדי ללכוד תוכניות יש מהטלויזיה אבל אין לי חיבור כזה בטלויזיה. האם אפשרי להפוך את הצד שמתחבר למצלמה לפלאג RCA/BNC/RF/S-VIDEO או כל חיבור אחר? אם זה אפשרי בבקשה תסבירו לי איך, עדיף עם שרטוטים. תודה לכולם.
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אהלן חברה, אני מחפש פתרון יצירתי להפעלת נורת לד על ידי לחיצה על מקש במקלדת או בקר אחר. אני מעוניין לחבר אורות בלם לעמדת הנהיגה שבניתי כל שבעת לחיצה על דוושת הבלם האורות ידלקו. הדרך הקלה לבצע זאת היא פשוט לפתוח את מערך הדוושות ולהתקין שם מיקרו סוויץ אך אני לא רוצה להתעסק עם זה, אלא למצוא פתרון יצירתי אחר שייתן לי גמישות בהמשך. אשמח לכיוונים. תודה שמוליק
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
יש לי את הבקר הזה: http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=6214 בנוסף לכבלים של המאווררים, יש לי עוד 4 כבלים שאני לא יודע מה לעשות איתם... מהתמונה הראשונה שצירפתי יש לי 3 כאלה (HDD, CPU, SIS) ומהתמונה השנייה יש לי כבל אחד כזה. תודה לעוזריםם!! [attachment deleted by admin]
-
- 17 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, אני מנסה לבנות מעגל חשמלי לאזעקה על ידי סוויץ מגנט מהספר electronics learning by discovery אחרי שסיימתי לבנות הכל האזעקה פועלת ממש חלש אומנם היא מופעלת כמו שצריך אבל בקושי שומעים אותה זה המעגל חלק עליון http://www.siz.co.il/my.php?i=wmhhzvqynmjj.png R1:470K resistor R2:15K resistor R3:27K resistor R4:470K resistor R5:33K resistor R6:27K resistor R7:100 ohm resistor R8:1K resistor R9:2.2K resistor R10:10K resistor C1:2.2uf capacitor (אמור להיות 25V שלי 50V) C2:4.7nf disc capacitor C3:2.2uf capacitor (אמור להיות 25V שלי 50V) Q1:2N6027 transistor Q2:2N6027 transistor Q3:2N2222 transistor Q4:2N2222 transistor L1:1 inch 8 ohm speaker תרשים:http:…
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מקווה שפתחתי את האשכול בפורום הנכון. כמו שכתבתי בכותרת, משהו מכיר FPGA או בקר כלשהו שמתוכנת ע"י צריבת תוכנה אליו הכתובה בשפת VHDL (שפה לתיאור חומרה)? חשוב להזכיר שלא יהיה יקר מדי, כלומר, אל תציעו לי FPGA מסוג ALTERA DE2 כי זה יקר. תודה לעוזרים!!!
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
-
שלום נמאס לי מהמחשב הקיים שלי הוא נשמע כמו מפעל ליצור אבק: מפרט: Pentium 4 3.0 ghz motherboard: asus nvidia geforce 6600 gt 512 mb כמו כן יש לי 5 מאווררים שהם מכניסים לי טונות ואני "לא צוחק" של אבק שכל שבועיים מתמלא מחדש ולכן חשבתי לעבור לקירור מים. קראתי כמה מאמרים והבנתי בערך איך זה עובד אך יש לי כמה שאלות. 1. האם אפשר לבנות מארז מפרספקט אטום לחלוטין בלי פתחי אוויר כדי שלא יכנס אבק? 2. האם יש אפשרות לספק בלי מאוורר ואם כן אז איך צריך לקרר אותו? 3. האם קירור מים למעבד, ציפסט, ולכרטיס מסך יספיקו או שצריך במקרה של איטום מוחלט לקרר חומרה נוספת? (במקרה וש"א 1 אפשרית) 4. ברצוני לבנות מארז ורסטילי שיתאים לי לשנים הבאות ובהתחשב בכך שאני צריך להחליף חומרה האם לכל…
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
http://www.metku.net/mods/uv_drawing/drawing.jpg זה יכול להזיק לכרטיס ואיפה אני יכול לצייר בדיוק?
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי לעוזרים לא בטוח שזה קשור לפורום פה, אם לא אז שהמנהל יעביר לפורום המתאים חיברתי את הדיוידי נייד שלי (מסך 7) לכרטיס מסך radeon 9550 בדיוידי יש לי חיבור RCA צהוב ובכרטיס מסך חיבור s-video השתמשתי בכבל שמצאתי אצלי s-video to rca יש מצב שזה המקורי שהגיע עם הכרטיס, לא בטוח אקיצר, רואים תמונה טובה, ציבעונית והכל, הבעיה שיש גלים אופקיים שרצים למעלה-למטה, גלים קטנים אבל מציקים קראתי באיזה מקום שזה בגלל הקידוד מ s-video ל rca רציתי לדעת אם יש דרך לשפר את זה, שלא יופיעו לי גלים... -בחיבור הדיוידי למקור וידאו אחר עם חיבור rca התמונה חלקה -הכבל שיש לי זה כבל פשוט בלי שום רכיב אלקטרוני בפנים -ניסיתי את המדריכים לבננית מתאם s-video to rca עם הקבל 470 pf לא עזר בכלל, להפך,…
-
- 14 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש ברשותי מערכת 5.1 על הבאס יש את השליטה לרמקולים הקדמיים האחוריים הבאס והרמקול המרכזי (שכחתי את שמו) (כל הרמקולים נשלטים על ידי פנציומטרים) שאלתי היא האם אני יכול לעשות מקלט אינפרא אדום שיוכל לשנות את עוצמת הקול או שיש איזה מקום שיכול לעשות לי את זה תודה
-
- 13 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
טוב אני עכשיו רוצה לחתוך את החלק העליון של המארז שלי ולשים מאוורר שם אבל.... אני לא מצליח לפתוח אותו. יש שם ברגים מיוחדים כאלה, הנה הבאתי תמונות איך פותחים את זה?! שאלה שניה בקשר למאוורר. למאוורר שלי יש חיבור אפור כמו בתמונה, שמתחבר ללבן ואז יש את המולקס וככה אני מפעיל אותו. עכשיו, אריתי בלוח אם שיש חיבור כמו הלבן, חיברתי את המאוורר ישר לחיבור הזה )זה יותר טוב לי ככה כי יש פחות בלאגן עם החוטים) והמאוורר פעל, אבל הלדים היבהבו. האם אני יכול להשאיר את זה ככה? או שזה מזיק?? הנה התמונה
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש לי מאווררי 2000RPM של COOLER MASTER, מחוץ למארז הם שקטים בצורה מדהימה אבל כאשר מכניסים אותם למארז יש רעש נוראי בגלל התנועה של האוויר (70CFM אם אני זוכר נכון). ראיתי שזלמן מביאים עם המאווררים שלהם מתאם שיש עליו נגד (http://gioli.nl/tweakers/spct/ZMRC56.jpg) ואז אפשר לבחור בין מהירות גבוהה (בלי נגד) או נמוכה (עם נגד). אפשר לעשות אותו דבר רק עם נגד משתנה (אם כן איזה טווח ערכים צריך)? ניסיתי גם למצוא הסבר לבניית פאנל שליטה ולא מצאתי אחד למישהו יש (רשימת חלקים ואם אפשר גם שרטוט של המעגל)?
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש לי מנורת UV שהוצאתי ממיתקנת טיהור מים של תמי 4 המנורה אטומה למים, על המארז כתוב שהיא 11W .. יש לי 2 חיבורים, שני חוטים לבנים ושני חוטים כחולים כלומר חיבור אחד של 2 לבנים וחיבור שני של 2 כחולים .. מישהוא יודע לאן מיתחבר מה ? וכמה V זה צורך ?
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
סתם קטודה סגולה, או קטודת uv. אולי שתיהן ביחד? ממש יפה.... [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 16 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
לי יש את המארז הזה: http://www.pclabs.gen.tr/reviews/kasa/tt/sviking/image002.jpg חמוד ביותר אני רוצה לשים לו כל מיני אורות יפים קטודות וכו... (לא מאוררים) ולעשות אותו בכללי הרבה יותר יפה. כמו שאמרתי יש לי 200 שקל להוציא על זה עם חריגות. עם זה לא המקום אז בבקשה להעביר. תודה =]
-
- 17 תגובות
- 1.6k צפיות
-