עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by yarin153,

ראיתי את התמונה הזאת (יש לי גם כן NZXT APOLLO )ורציתי לעשות ככה גם אצלי .. אני רק לא מבין כמה דברים איך לעשות את זה : 1) באיזה צבע כדאי להשתמש בשביל זה? 2) איך אני צובע בלי להרוס את הפלסטיקים של המנגנון נעילה של הכוננים (צד ימין אם סבכתי אותכם) 3) האם זה יהיה מכוער לצבוע גם את החלק האחורי שהוא גם כסוף? (הצד של החיבורים של המחשב )

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. חיפשתי בחוברת לוח האם ולא מצאתי נתוני אמפר של חיבורי המאווררים השונים :-\ . אני רוצה לחבר יותר ממאוורר אחד לחיבורי ה 4 PIN [יש לי 2 חיבורים] על לוח האם [GA-X38-DQ6] אך לא רוצה לגרום נזק. ע"פ חברת AC יש להם שיטת שרשור מאווררים עם חיבור מקבילי [מצ"ב תמונות]. 1. האם זה כמו לחבר אם מפצל Y פשוט ? 2. האם ניתן למדוד בכמה עומס יעמוד חיבור מאוורר ? תודה [attachment deleted by admin]

• 14 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. Started by Falcon4g3,

כפי שאתם רואים בתמונה, מה שאמור לקבל 12V במחשב, מקבל קצת פחות , והוא גם לא מקבל את זה בצורה יציבה כל כך הייתי אומר... מה מקבל 12V במחשב ומה אני יכול לעשות כדי לסדר את זה שיהיה יציב? פרטים: אני עובד עם 2 ספקים משורשרים, חלשים, אני חושב 300W כל אחד. וזאת משום שיש לי 7 התקנים הדורשים מתח. תודה לכם.

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. שלום אני חדש בפורום ובעולם המודינג ורציתי להראות לכם מה עשיתי זה המוד הראשון שלי וכן הפעם הראשונה שאני עובד עם דרמל ואיך יצא תגידו לי בעצמכם [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  5. Started by falk,

היכן ניתן לצרוב גוק היפרום של ביוס

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  6. מצאתי מסך CRT flat 21` DELL P1110 במסך יש תקלה של בהירות גבוהה - כל התמונה בצבע לבן מחוק כזה גם אם שמים את ה light / contrast אל 0 חיפוש ב google - זה תקלה קבועה של המסך הזה. ממליצים להחליף נגד במעגל כדיי להוריד את אחד מהמתחים http://www.adrian-smith31.clara.co.uk/pctips/monitor_tips.htm#Dell עכשו יש שם 2 נגדים של 10 M (חום שחור כחול צהוב). הנגדים הם בגודל כמו של נגדים רגילים (1/8 W ?) והצבע רקע שלהם הוא תכלת כזה (תכלת מבריק כמו ה 'צהוב חול' של נגדים רגילים - לא דומה ל 'אפור בטון' של נגדים להספק גבוה יותר) איך בודקים שהנגד שאני שם מתאים ל 1 KV ? זה קשור לצבע רקע הכחול ? לקו האחרון שהוא צהוב רגיל במקום זהב ? משהוא אחר ? מה המתח שמחזיק נגד 1/8 W רגיל שהצבע רקע שלו…

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  7. מצטער על התמונות אין לי משהו יותר טוב... [attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. שלום לכולם, Datasheet לפי הנתונים: IF=20mA, האם IF הוא הזרם של כל לד ? או זרם של כל סגמנט ? הרי VF הוא בוודאי מתח על כל סגמנט. אם זה באמת כך, משמע כל סגמנט עד 40mA, נניח שאפעיל רק 7 מהם (ללא הנקודה). הזרם הכולל יהיה 280mA וההספק יהיה 3.36w , האם אני צודק ? בהנחה שאני מזין את זה בעזרת טרנזיסטור, האם יהיה צורך בגוף קירור וכו' ?

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. Started by lior12,

בניתי ספק לניסוייפ ובמקום המתג של 220V בלי מנורה קניתי מתג של 12V עם מנורה כדי לחבר לקיצור של השחור והירוק עכשיו הבעיה שלי שלירוק אין מתח ואני צריך 12V כדי להדליק את המנורה במתג. מה לעשות ?

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  10. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4203545,00.html

• 0 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. אז ככה , יש לי את המארז אנטק 1080 . כידוע המאוורררים שמקבלים איתו הם מרעישים , שניהם הוחלפו שמאוורררי ARTIC COLING 3 הוספו בקידמת המארז שני מאווררי GLACIAL TECH ( אם ככה רושמים ) הקירור למעבד הוא גם של GLACIAL TECH ומאוורר שלו הוחלף במאוורר של TT SILENT CAT 80 עד כאן הכול מצויין ויעיל ומאוד שקט הקירור של הצ'יפסט הרועש הוחלף בקירור הפאסיבי של זלמן הרכבת הקירור הייתה קלה אך הבעיה שהוא התנגש בכרטיס מסך ולכן הצטרכתי לקצר לקירור ארבעה מוטות שנגעו בכרטיס , הקירור עצמו מצויין ולא נופל מהקירור האקטיבי לא ראיתי אותו עובר את ה 40 מעלות . מה שמדאיג אותי שיש כרגע קירבה לאחד מהרכיבים שיושבים על הכרטיס מסך ( הסימון מצויין בתמונה ) , לא הופיעה עלייה בטמפ' של הכרטיס מסך השאלה שלי ה…

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. Started by IG,

יש לי לוח של ג'יגה בייט (KT400...) ומארז ג'נרי (9950 ATX) רציתי לדעת אם מישהו ניסה להחליף את לד הPOWER (לד רגיל) ללד UB. השאלה שלי היא: האים הלוח נותן מתח\ זרם מספיקים (ולא גדולים מידי!) בשביל לד UB? ואני מבקש: תשובות ענייניות בלבד! שאלות של "למה..." לפרטי. תודה.

• 22 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. Started by ballerum,

אני רוצה לבנות רובוט לתחרות הרובונר לאלה מכם שמבינים ולאחר שיטוט ברשת ראיתי שכולם משתמשים בסרבואים בתור מנועים אבל הבעיה היא שהם די יקרים הסרבואים שבהם הם משתמשים אז אני יודע לכם אם תביאו לי דגמים של סרבואים במחיר נורמלי שבהם אני יכול להשתמש או מנוע מתאים

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. Started by aviz,

בשביל לחבר לעכבר

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. Started by Ave,

טוב אחרי עבודה של כמה ימים על המיקלדת שלי מיתברר שלפורת של ה-lpt אין מספיק חשמל. :'( (חיברתי 166 לדים למיקלדת שפועלים לפי הוינאמפ. הכול פועל טוב אבל הלדים לא זוהרים מספיק מה אפשר לעסות?

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  16. יש לי בעיה מעצבנת עם שתי הנקודות האלו , ככול הנראה הם ריקות ואני רוצה למלא אותם בבדיל כדי שהייה לי נוח להלחים אליהם כבלים של כבל תקשורות , בכול פעם שאני מנסה להכניס ולשים שמה קצת בדיל זה אף פעם לא נתפס ( לפי איך שזה נראה זה ריק מבפנים ויש שמה רק פלסטיק וממה שאני יודע הבדיל לא יתפס סתם ככה לפלסטיק ) . אני משתמש עם מלחם 30W ובדיל דק למישהוא יש הצעות שיעזרו לי לסדר את זה אני צריך שזו תהייה נקודה כמו כול שאר הנקודות על הלוח כמו למשל התמונה השלישית http://img268.imageshack.us/i/img2482v.jpg/ http://img130.imageshack.us/i/img2481u.jpg/ http://img191.imageshack.us/i/img2485s.jpg/

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. שלום לכולם! אני מקווה שפתחתי את האשכול בפורום הנכון. כמו שכתבתי בכותרת, משהו מכיר FPGA או בקר כלשהו שמתוכנת ע"י צריבת תוכנה אליו הכתובה בשפת VHDL (שפה לתיאור חומרה)? חשוב להזכיר שלא יהיה יקר מדי, כלומר, אל תציעו לי FPGA מסוג ALTERA DE2 כי זה יקר. תודה לעוזרים!!!

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  18. Started by Dror Gershon,

שנאי מ220V ל110V שעליו כתוב 500KVA , מה ההספק בוואטים שהוא מספק והאם ניתן לחבר אליו מכשיר שההספק שלו 1800 W

19. אומים שם שאפשר ליבחור בין 5V ל12V איך בוחרים מבינהם?

• 16 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. הפרוקייט שאני רוצה להכין הוא כזה : רק שאני יפעיל את הלדים דרך הארדואינו . אז : 1.יש אפשרות להפוך יציאה דיגיטלית לאדמה ? 2.מצאתי את הלוח הזה http://www.dealextreme.com/p/arduino-mega2560-atmega2560-16au-usb-board-118047?item=8 אבל הוא זול בצורה מחשידה (בערך חצי מחיר יחסית לאיביי) אז יש בעיה כל שהיא עם הלוח הזה ?

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. Started by amirkl,

שלום לכולם, אני מתחבט בפתרון תאורה פנימית לארון בגדים גדול. התכנון הוא לפצל פסים קצרים, 20-30 ס"מ, מתחת לכל מדף, מאירים כלפי מטה, שכל חלק בארון נשלט (כל המדפים באותו חלק), ע"י סנסור תנועה. השאלה הראשונית שלי היא גם בטיחותית... האם לתכנן על פסים של 220V? (עם אלומיניום לקרור..) וזה אומר שירוץ חיווט של 220 לאורך הארון ....? יש מניעה עקרונית לזה, בהנחה שהכל יבודד ויוסתר היטב באחורי הארון? או שעדיף לעבוד ב 12V, ואז - מאחר שהארון ארון קיר בנישה, ללא גישה לצדדים חיצוניים, אז הספקים ישבו בתוך הארון .... גם הם אולי על פס אלומינים.... ואז - הסנסור יהיה לפני.... על ה 220?... תכלס - יש דעות לפה א…

22. Started by arkadur,

לאחר תקופה לא קצרה באתר, אני מודיע על סיום תפקידי באתר במנהל פורום, וכמנהל מדור אלקטרוניקה ומודינג. אני עושה זאת בצער רב, אך ההחלטה נובעת מאילוצים אישיים, לכן אני מקווה שתגלו הבנה אני מקווה שהחכמתם ולמדתם כמה דברים, בין אם מדובר בפרוייקטים שלי ובעיקר בפרוייקטים של משתמשים אחרים באתר. כל עוד זה תלוי בי - אני אחזור בעתיד לנהל את הפורום, אך קשה לי לאמוד את פרק הזמן הדרוש. תמשיכו להיות גולשים טובים כמו שאתם, נהנתי מאוד לענות לשאלות שלכם, ולתת טיפים הדרושים להצלחת הפרוייקטים שלכם במשך כל השנים האלה לא נתתי ולו אזהרה אחת, וזה לא בגללי, אלא בעיקר שאתם שאפתם ללמוד ולא להתעסק במשמעת. שלא תטעו, אני לא זנחתי את התחום, להיפך, היצר שבי גדל והפך לרעב יותר לתחום הזה, אני עדיין יהיה פעיל…

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.