אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני מנסה לבנות מעגל חשמלי לאזעקה על ידי סוויץ מגנט מהספר electronics learning by discovery אחרי שסיימתי לבנות הכל האזעקה פועלת ממש חלש אומנם היא מופעלת כמו שצריך אבל בקושי שומעים אותה זה המעגל חלק עליון http://www.siz.co.il/my.php?i=wmhhzvqynmjj.png R1:470K resistor R2:15K resistor R3:27K resistor R4:470K resistor R5:33K resistor R6:27K resistor R7:100 ohm resistor R8:1K resistor R9:2.2K resistor R10:10K resistor C1:2.2uf capacitor (אמור להיות 25V שלי 50V) C2:4.7nf disc capacitor C3:2.2uf capacitor (אמור להיות 25V שלי 50V) Q1:2N6027 transistor Q2:2N6027 transistor Q3:2N2222 transistor Q4:2N2222 transistor L1:1 inch 8 ohm speaker תרשים:http:…
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתחבט בפתרון תאורה פנימית לארון בגדים גדול. התכנון הוא לפצל פסים קצרים, 20-30 ס"מ, מתחת לכל מדף, מאירים כלפי מטה, שכל חלק בארון נשלט (כל המדפים באותו חלק), ע"י סנסור תנועה. השאלה הראשונית שלי היא גם בטיחותית... האם לתכנן על פסים של 220V? (עם אלומיניום לקרור..) וזה אומר שירוץ חיווט של 220 לאורך הארון ....? יש מניעה עקרונית לזה, בהנחה שהכל יבודד ויוסתר היטב באחורי הארון? או שעדיף לעבוד ב 12V, ואז - מאחר שהארון ארון קיר בנישה, ללא גישה לצדדים חיצוניים, אז הספקים ישבו בתוך הארון .... גם הם אולי על פס אלומינים.... ואז - הסנסור יהיה לפני.... על ה 220?... תכלס - יש דעות לפה א…
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
-
שלום לכולכם ביום חמישי הקרוב אני הולך לקנות מארז של Thermaltake Kandalf LCS עכשיו הבעיה היא שלפי דעתי זרימת האוויר שם לא מכניסה אוויר לתוך המארז (זרימת האוויר כן מכניסה אוויר אבל הוא לא מגיעה אל תוך המארז אלא נחסמת בדלת המארז ע"י הראדיאטור של מערכת קירור המים) הכנתי תרשים שסביר את זרימת האוויר כפי שמתואר ומצויר באתר החברה (Thermaltake) http://www.siz.co.il/my.php?file=dh5nhmdyydjw.bmp (אני לא מעלה את התמונה לפורום כי היא שוקלת יותר מידי) בכל אופן רציתי לבקש עזרה בנושא כלומר הצעות למה אני יכול לעשות ו/או לשנות כדי להכניס אוויר למארז כל מה שעלה בדעתי עד כה זה להחליף את המאוורר העליון ל Thermaltake Smart Case Fan ll 120MM שבו אני יכול לקבוע את עוצמת זרימת האוויר וכך להכניס…
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני מתחיל מודינג במחשב די מעפן שלי ואני צריך רעיונות וקצת עזרה תגידו לי מה דעתכם. עד עכשיו זה הרשימה של כל הדברים שאני צריך לעשות: כבלים מעוגלים סליבינג לספק קירור חדש כללי חור לשני מאווררי 120 בחלק העליון שינוי הגרילים הקיימים צביעה של כל המארז הנה תמונות של המחשב:
-
- 13 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
הסתובבתי בeBay ומצאתי את הפריט הזה: http://cgi.ebay.com/808nm-300mW-High-Power-Burning-IR-Laser-Diode-DIY-Lab-/180627805569?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2a0e419581#ht_2057wt_1140 זה הדיודה של הלייזר, של 300mW, חדש, קטן, ועולה דולר אחד (פחות מ5 שקל). השאלה שלי, האם ניתן ליצור מזה אשכרה לייזר, ואם זה כלכך פשוט, למה אנשים קונים לייזר של 5mW ב12$, שאני יכול להכין ב1$ לייזר של 300mW? האם הבנתי לא נכון? האם זה מסובך? תודה על העזרה.
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אהלן, יש לי ראוטר WR740N של TP-Link, הראוטר יושב בחדר הממד ולא ממש פרקטי להזיז אותו כתוצאה מכך הקליטה בבית די גרועה. לצערי האנטנה של הראוטר לא נשלפת ולא ניתן להחליפה (למיטב ידיעתי, תקנו אותי אם אני טועה). אני רוצה להסיר את האנטנה מהראוטר, להלחים במקומה כבל של כמה מטרים לראוטר ולצידו השני את האנטנה כך שהאנטנה תהיה פיזית מחוץ לחדר הממד. האם הדבר פרקטי בכלל ? האם יהיה שיפור ? (בהנחה שהאנטנה תהיה מחוץ לממד). האם הכבל "שיאריך" את האנטנה צריך להיות קואקסיאלי ? יש דגשים מיוחדים לחיבורו ? כמה הוא צפוי לעלות ואיפה אפשר לקנות אותו ? (אין בעיה לקנות מחו"ל אם משתלם).
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום חברים, מחפש איפה ניתן לקנות דחוף את הנקבה הזאת ואיך היא נקראת בשפה המקצועית זהו חיבור נקבה 10 PIN ואמור להתחבר ל- FLAT CABLE הנה תמונה: http://www.onlinetps.com/shop/images/Items_Images/10PIN_FRC%20_connectors.jpg והנה מכירה שלו באיבי: http://cgi.ebay.com/PKG-8-10-Pin-2-0-Pitch-Polarized-IDC-Female-Socket-/270623440360?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3f0269fde8 הייתי מזמין מאיבי אבל אני צריך את החיבורים האלה בדחיפות. תודה.
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
ואז אני נתקל במשהו כזה:
-
- 13 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מקווה שפתחתי את האשכול בפורום הנכון. כמו שכתבתי בכותרת, משהו מכיר FPGA או בקר כלשהו שמתוכנת ע"י צריבת תוכנה אליו הכתובה בשפת VHDL (שפה לתיאור חומרה)? חשוב להזכיר שלא יהיה יקר מדי, כלומר, אל תציעו לי FPGA מסוג ALTERA DE2 כי זה יקר. תודה לעוזרים!!!
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
http://www.stormeren.dk/article_view.php?id=59 פשוט מדהים
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
-
שוב קיבלתי מסך תקול, הפעם התקלה היא שונה, כל כמה שניות רואים תצוגה (יש בה "רעש" אבל באופן כללי זה נראה טוב) ואז זה נכבה לכמה שניות, וחוזר חלילה. פתחתי את המסך ושני הPCB, הן של הספק והן של יחידת התצוגה, היו נראים בסדר, אין קבלים נפוחים והכל נראה טוב. לבדוק במולטימטר אם הספק מבצע את תפקידו, אני מפחד, כי המרחק בין הפינים קטן ואני יכול לקצר. השאלה האם בטוח יש בעיה באחד מהקבלים, או סתם ביחידת הספק למרות שזה לא נראה לעין? (במידה ויש מד ESR אצלנו במעבדה אנסה לבדוק את הקבלים, איזו קריאה אני אמור לקבל? מעולם לא עבדתי עם מכשיר כזה?)
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אז ככה , יש לי את המארז אנטק 1080 . כידוע המאוורררים שמקבלים איתו הם מרעישים , שניהם הוחלפו שמאוורררי ARTIC COLING 3 הוספו בקידמת המארז שני מאווררי GLACIAL TECH ( אם ככה רושמים ) הקירור למעבד הוא גם של GLACIAL TECH ומאוורר שלו הוחלף במאוורר של TT SILENT CAT 80 עד כאן הכול מצויין ויעיל ומאוד שקט הקירור של הצ'יפסט הרועש הוחלף בקירור הפאסיבי של זלמן הרכבת הקירור הייתה קלה אך הבעיה שהוא התנגש בכרטיס מסך ולכן הצטרכתי לקצר לקירור ארבעה מוטות שנגעו בכרטיס , הקירור עצמו מצויין ולא נופל מהקירור האקטיבי לא ראיתי אותו עובר את ה 40 מעלות . מה שמדאיג אותי שיש כרגע קירבה לאחד מהרכיבים שיושבים על הכרטיס מסך ( הסימון מצויין בתמונה ) , לא הופיעה עלייה בטמפ' של הכרטיס מסך השאלה שלי ה…
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני רוצה לבנות רובוט לתחרות הרובונר לאלה מכם שמבינים ולאחר שיטוט ברשת ראיתי שכולם משתמשים בסרבואים בתור מנועים אבל הבעיה היא שהם די יקרים הסרבואים שבהם הם משתמשים אז אני יודע לכם אם תביאו לי דגמים של סרבואים במחיר נורמלי שבהם אני יכול להשתמש או מנוע מתאים
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
-
ראיתי את התמונה הזאת (יש לי גם כן NZXT APOLLO )ורציתי לעשות ככה גם אצלי .. אני רק לא מבין כמה דברים איך לעשות את זה : 1) באיזה צבע כדאי להשתמש בשביל זה? 2) איך אני צובע בלי להרוס את הפלסטיקים של המנגנון נעילה של הכוננים (צד ימין אם סבכתי אותכם) 3) האם זה יהיה מכוער לצבוע גם את החלק האחורי שהוא גם כסוף? (הצד של החיבורים של המחשב )
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי חברים, אני עובד כרגע על פרויקט בארדאוני ואשמח לעזרה! אני מעוניין לחבר led ביחד עם כניסה של digital pin input, זאת אומרת יש לי מפסק ברגע שהמפסק נדלק הדיודה והכניסה של הdigital pin מקבלת 1. יש לי בעיה כאשר הled מחובר הוא כנראה צורך זרם מקיסמלי והdigital pin נשאר על 0. יש למשהו פתרון? תודה רבה רון.
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
אני חדש כאן.. מקווה שאני במקום הנכון אני צריך שנאי עם המפרט שמצורף בתמונה, מישהו יודע איפה אני יכול להשיג?
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
חיפשתי בחוברת לוח האם ולא מצאתי נתוני אמפר של חיבורי המאווררים השונים :-\ . אני רוצה לחבר יותר ממאוורר אחד לחיבורי ה 4 PIN [יש לי 2 חיבורים] על לוח האם [GA-X38-DQ6] אך לא רוצה לגרום נזק. ע"פ חברת AC יש להם שיטת שרשור מאווררים עם חיבור מקבילי [מצ"ב תמונות]. 1. האם זה כמו לחבר אם מפצל Y פשוט ? 2. האם ניתן למדוד בכמה עומס יעמוד חיבור מאוורר ? תודה [attachment deleted by admin]
-
- 14 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום מאצתי היום זוג רמקולים של SANYO טובים עובדים לא רע לא היה להם חיבור אז עשיתי אחד משלי. הבעיה היא שאני מפחד עש מצב שכרטיס קול יתחמם וישרף. יש בהם 40 וואט והם ללא מגבר או סבוופר. האם יש ממה לדאוג?
-
- 16 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני מעוניין לצבוע את המארז שברשותי. המארז הוא NZXT 820 בצבע לבן. ורציתי לשאול איזה ספרי איכותי כדאי להשתמש ואיפה אפשר לקנות אותו ומה העלות שלו, איזה עוד חומרים כדאי להשתמש. האם כדאי לשייף משהו קודם ובאיזה כלים מומלץ להשתמש בשיוף. ובנוסף רציתי לשאול, מאיפה אפשר לקנות את החלונות למארזים בארץ. בעבר צבעתי את הרשתות של המארז לאדום (אני יוסיף תמונה בסוף) , ומתי שצבעתי את הרשתות הייתי צריך לצבוע כמה חלקים של פלסטיק(אם לראותם בתמונה השנייה), יש אפשרות להסיר את הצבע מהפלסטיק אם אני ירצה לצבוע את הפלסטיק בצבע אחר או שחייבים לצבוע עליו?
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מצטער על התמונות אין לי משהו יותר טוב... [attachment deleted by admin]
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
בניתי ספק לניסוייפ ובמקום המתג של 220V בלי מנורה קניתי מתג של 12V עם מנורה כדי לחבר לקיצור של השחור והירוק עכשיו הבעיה שלי שלירוק אין מתח ואני צריך 12V כדי להדליק את המנורה במתג. מה לעשות ?
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-