עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by julbo,

יש לי בעיה שהכבל של ה40P לא מגיע לחיבור שלו בלוח אם . הספק זה משהו ישן של 400W לא מצליח להבין מה החברה. (אולי סנשיין יש מצב? :s05:) לא קריטי. בתכלס השאלה הולכת ככה. בספקים החדשים האורך של הכבלים יותר ארוך או שזה לא משתנה?. ואם לא אז איך אני מאריך את הכבלים? נראה לי הרבה עבודה. אני ישמח אם תעזרו לי.

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. נתחיל בסיפור והסבר. אז ככה יש לי מערכת סטריאו שמחוברת למחשב למערכת מחוברים זוג רומקולים שהגיעו עם המערכת ישירות מביתו של סבא אחרי כמה חודשים של שמיעה ברמקולים האלה מהצד (תכף תבינו) החלטתי שאני יוצא למסע ציד וכך היה.. הלכתי עברתי במחסנים של לקוחות של אבא שלי ולפתע נגלו לעיני שני רמקולים מעץ עם איכות פצצה שאני מאמין ששוים בערך 300-400 שקל.. חיברתי אותם למערכת שמתי מולי ואחלה של מוזיקה :] ואז גיליתי בעיה.. כשאני רואה סרט ושוכב על המיטה אני צריך לסובב את הרמקולים ולהגביר אותם לווליום יחסית גבוהה (כי הם קטנים) וזה די מעצבן. אז החלטתי שאני עושה מוד שיאפשר לי בעזרת מפסקים לשלוט באיזה זוג רמקולים אני רוצה לשמוע D: קודם כל תמונה של תצורת החדר שתבינו את ההסבר למעלה: (הכחול שלא …

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. שלום... קיבלתי לא מזמן מחשב מהעבודה של אבא שלי...משהו ממש גרוע....WIN 98....ישן ביותר ....בלי כרטיס מסך בכלל..ולא ניראה לי שהוא תומך גם בכרטיסמסך.....בקיצור...אפשר לקרוא לזה מארז שכושה רעש יותר ממחשב... .והוא עומד מתחת לשולחן...ליד המחשב שאני משתמש בו...וניראה כלכך מסכן ודורש איזה שיפוץ.... אז החלטתי להתנסות עליו עם מודינג.... רציתי אולי שתעזרו לי עם רעיונות....אני וחבר שלי החלטנו לקחת את זה כפרויקט...ולא יודעים ממה להתחיל אפילו....חשבתי אולי לבנות מארז לבד....אבל אני לא יודע כלום על סידור החלקים בפנימיים של המחשב....וכמה מאוררים צריכים להוציא ולהכינס אוויר... בקיצור הינה כמה תמונות http://img261.imageshack.us/my.php?image=71287883gn5.jpg http://img261.imageshack.us/my.ph…

• 8 תגובות
    • 880 צפיות
  4. Started by eXquiZz,

שלום רציתי לשאול שאלה... יש לי מחשב חדש והתקנתי את הדיסק של הלוח אם- Abit-ip35-e וכל פעם כשאני מדליק את המחשב התוכנה נפתחת מן כזה מד טמפ' ויש לי עוד לשוניות. יש לי -Temperature ,Voltage ,Fan בקיצור רציתי לשאול שבלשונית של הטמפ' יש לי למטה FAN EQ . והיה לי מתחת CPU Fan ו -SYS FAN ולידם היה Current PWM Duty Cycle ואז כתוב את האחוזים של כל אחד, ל-CPU היה 50% ול-SYS היה 100% רציתי לדעת מזה והאם זה בסדר? ולמעלה למעלה כתוב לי טמפ' של חלקים: CPU-33C SYSTEM 37C PWM 47 כל הטמפ' תקינות וטובות? איזה תוכנה אני יכול לבדוק את כל הטמפ' המדויוקת של רוב החלקים? דרך אגב- המאורר של האפולו רועש מאחור נראה לי יש דרך שהוא יהיה קצת יותר איטי ולאט ואז יפסיק לעשות רעש ? או שהטמפ' של החלקים יעלו…

• 0 תגובות
    • 626 צפיות
  5. Started by sahargt,

הייי אני רוצה לפרק כמה חלקים מה מארז שיש לי אני רוצה להחליף את המאורר מה הפנאל הקדמי וגם את המגירה של 1.44 GIGABYTE ALUMINIUM 3D AURORA 570 סתי היום לפרק ואני לא מצליח משהו יודע איך? תודה לעוזרים

• 6 תגובות
    • 875 צפיות
  6. Started by ShoVaLK,

תשמעו קניתי לפני כמה חודשים מארז חדש A-TOP Gladiator אני צריך חוות דעת מה אתם חשובים על אם זה טוב וזה הנה כמה תמונות תגידו לי איך סידרתי תחוטים מה כדאי לי לעשות עוד ויש לי שאלה בדרך יש לי מקום לעוד מאוורר אחד אני לא יודע אם הוא צריך להכניס אוויר למארז או להוציא משהו מסובך :\ תראו זה המקום של המאוור מאחורי הכרטיס קשיך ליד המאוורר שמכניס אוויר למארז אתם לא רואים אבל למעלה זה הכרטיס קשיח... זה מאחורי המקום למאוורר ואין בו חורים שאפשר להוציא אוויר או לקחת... [br]פורסם בתאריך: 26.07.2008 בשעה 19:34:45 התמונות גדולות מדי מצטער תשמרו אותם על המחשב ותראו תודה רבה לעוזרים!!!

• 29 תגובות
    • 2.5k צפיות
  7. טוב אז תרשו לי לצוטט את ברוס באפר באומרי: [glow=red,2,300]it's Tttttttttttime @#$$#@[/glow] זוהי יריית הפתיחה למוד שלי. אנא הרגישו חופשי לקלל לגדף ולחרף כי זה הולך להיות בן זונה! טוב סיימתי להסחף , בו נתחיל יולי 26 [br]פורסם בתאריך: 26.07.2008 בשעה 07:42:59 היכרות עם המארזאחי הקטן מצא אותו לאחר ששכן (כנראה לא פיקח במיוחד) זרק את הפנינה הזאת. המארז הזה היה ברשותי זמן רב ורק עכשיו הרגשתי בשל מספיק להתחיל לכסח אותו ולשייף אותו ולאהוב אותו הרי המארז.. תוכנית extrior ראשית מה שרציתי לעשות זה לסגור את כל הפתחים מקדימה שבהם לא אעשה שימוש חריץ פלופי פתחים כפתור הפעלה וכו, המארז יהיה אטום מקדימה ובחלון של הCD נשים צג…

• 106 תגובות
    • 18k צפיות
  8. Started by zombie,

אני מעוניין להכין מנורת לבה מבקבוק וודקה(רצוי אבסולוט)...משו כזה! אני צריך את עזרתכם מודרים יקרים כדיי שפרוייקט זה יצליח.... 1.האם הזכוכית של הבקבוק מספיק עבה שתוכל להתחמם מהנורה והנוזל שמתחמם בלי שתתפוצץ? ;D 2.איך בידיוק אני יבנה את בית הנורה שיחמם ויחזיק את הבקבוק? 3.איפה אפשר לקנות חומרים(ומה הם בידיוק?) שנמצאים בבקבוק במנורת הלבה? 4.איך אני יסגור את מכסה הבקבוק?

• 6 תגובות
    • 2k צפיות
  9. ערב טוב לכולם. לאחרונה קיבלתי מארזי P3 ישנים,זמן רב שלא עבדתי על משהוא רציני ומחייב. הפרוייקט כרגע,מה שכרגע עונה לשם ''Phoenix'' צפוי להתעדכן אחת ל... (וזאת עקב הזמן המועט שיש לי ואף חוסר תקציב). המוד הזה לא מתוכנן מההתחלה ועד הסוף לכן יכולים להיות שינויים קיצוניים מדי פעם ואף ביטול של כמה פיצ'רים. מה שמתוכנן (נכון לעכשיו): -שיוף כללי של המארז (כפי שתראו בתמונות - שיוף מינימלי נעשה (בגלל חוסר זמן - לא יכולתי להרשות לעצמי יותר). -בדלת שמאל של המארז עשיית ''פרופיל'' של הפניקס בסגנון שלהלן. -בניית בית למאוורר 120 ב-TOP המארז (בסגנון Antec P182). -''בנית לוגו'' לפניקס ייתכן שבדלת ימין. -צביעה ע''י קומפרסור (שככל הנראה יערך בסוף). -הארכת מארז ל-Full Tower בסגנון Ante…

• 121 תגובות
    • 15.2k צפיות
  10. Started by GetRich,

למשל עם כבל של 5 מטר, האות יגיע טוב?

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by Blinker,

אז ככה יש לי ספק מגה ג'נרי של 500W לאחרונה המערכת שלי לא היתה ממש יציבה אז החלטתי לבדוק למה גיליתי שהספק שלי רותח והמאוררים שיש בקושי דוחפים אויר לאחר שפתחתי אותו גיליתי שעשו להם בכלל מוד ל 7V כאשר הם גם ככה בקושי זזים החלטתי לדחוף לתוכו מאוורר 120 ולשנות קצת דברים חעחעחעחעחחעחעחח סתמתי את החורים שיוצאים אל תוך המארז בעזרת חתיכת פרספקס קטנה בצורה הזאת הוא גם לוקח אויר מהמארז ומזרים אותו דרך צלעות הקירור החוצה לאחר מוד קצר המתחים של הספק ניהיו יותר יציבים ויותר מדויקים והטמפ של תוך המארז ירדה ב3-4 מעלות

• 16 תגובות
    • 1.9k צפיות
  12. הנה המאווררים מסודרים ככה: 1- מאוורר בצד המארז שמכוון למעבד 2- מאוורר בצד המארז שמקרר את הכרטיס מסך ואת הזכרונות וכל האזור ליד 3- מאוורר מאחורה במארז שמוציא אויר חם 4- מאוורר בחלק העליון של המארז שמוציא אויר חם (אי אפשר להוציא אותו משם, זה די מסובך) 5- ומאוורר של קירור סטוק פנטיום 4 שבעקרון דוחף אויר שבתוך המארז, אין חור למטה http://img95.imageshack.us/my.php?image=asdbq4.png

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by blacklfag,

אני רוצה שלט רחוק למחשב, כדי שאני אוכל לשלוט במוזיקה ובסרטים. הייתי מעדיף לקנות אבל הכי זול שמצאתי הוא ב200+ שקל ואני תחת תקציב מוגבל. בעקבות חיפוש בפורום הבנתי שאפשר לחבר מקלט אינפרה אדום למחשב ובעזרת תוכנה מתאימה אפשר להשתמש בכל שלט שיש לי בבית. ראיתי את המדריכים לבניה עצמית של המקלט, הבעיה היא שאין לי ממש מושג איפה קונים את הרכיבים וגם אין לי כל כך הרבה זמן לבנות אותו. אבל מצד שני גם לא הצלחתי למצוא מקלט מוכן. איפה קונים מקלט כזה בארץ? ואם זה לא אפשרי, אז איפה אפשר לקנות את הרכיבים באזור חיפה/נשר (עדיף מקום כלשהו שאפשר להגיע אליו באוטובוס). נ.ב. מצאתי רק מדריכים באנגלית, אם מישהו מכיר אחד כזה בעברית אני אשמח ללינק.

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. מעוניין לבנות מעל לדים כזה שיופעל רק אם יש רעש בחדר או מוזיקה כמו כן אני רוצה שיפעל באמצעות מיקרופון יש רעיונות?

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. Started by davidreznic,

שלום. רציתי קצת עזרה מכם בנוגע לסידור הכבלים במארז. את הכבל IDE עיגלתי. יש צורך בסלסול ה SATA? כדאי לקדוח חורים במגש הלוח-אם או שלא צריך (האחריות על המארז לא נגמרה עדיין) עוד הצעות?

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. יש לי מסך crt ישן אבל עובד מצויין של mag 17 אינץ בעקבות קניית מסך lcd חדש מה כדאי לעשות עם המסך האם למישהו יש הצעות למשהו מגניב? אם לא המסך כנראה ירד למטה. ;D תודה מראש לכל העוזרים.

• 38 תגובות
    • 3.6k צפיות
  17. Started by OnlyOne,

שלום לכולם החלטתי להמשיך עם הפרוייקט אבל לקחת אותו לכיוון קצת אחר בכל מקרה אני מחפש בונדו המקורי עם התמונה של המכונית הישנה לפי מה שהבנתי יש באוטו דיפו ואין סניף שלהם שקרוב אליי אני מחפש אתר או חנות שאפשר להזמין משלוחים ותשלום דרך כרטיס אשראי האם יש בהום סנטר?

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by barzanger,

חרטתי עכשיו על חתיכה של פרספקס וזה הלך ממש יפה חריטה יפה מאוד עכשיו זה יצא הפוך ידעתי שזה יצא הפוך פשות סתם רציתי לראות מה שאני צריך לחריטה הרצינית זה תוכנה שאני יהפוך את התמונה שלא יצא הפוך מישו מכיר?

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. Started by ליאור הרוש,

הייתי מעונין לדעת איך אני עושה חיבור ללדים ונגדים של 12V 5V 3V

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. Started by omribenshushan,

אני רוצה לשפפצר להוסיף איזה מאוורר שיוסיף לקירור וכמה נוורות תנו עצות מה אני יכול לעשות עם המארז הזה.... איפה כדאי לי לחתוך וזה ואם כדאי בכלל...

• 0 תגובות
    • 720 צפיות
  21. שלום, לפני כמה ימים החלטתי שאני רוצה להתחיל ללמוד לעשות מודינג (של יופי בעיקר) וראיתי שאחד הדברים הכי חשובים הוא דרמל, וחשבתי לעצמי, טוב , אני יתחיל כשייצא לי להשיג דרמל... היום, בצירוף מקרים מגניב למדי גיליתי שיש לאבא שלי דרמל, יותר נכון לסבא שלי ז"ל, היה לו והוא נפטר ככה שעכשיו זה אצל אבא שלי, גיליתי את זה כי ביקשתי מאבא שלי משהו לשייף איתו אבן מסוימת שרציתי לעשות את משהו והוא אמר לי שיש לו משה, ואז שראיתי את זה הבנתי שזה דרמל בכל מקרה, הבנתי שמסוכן לעבוד עם חיתוך של דרמל אם לא יודעים איך לעשות את זה, לכן רציתי לשאול האם יש מדריך ל"איך לעבוד עם דרמל" בפורום, כי באתר אין.. תודה רבה מראאש =]

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. שלום. אני רוצה לבנות משדר IR שמתחבר לLPT וישלוט על המכשיריים החשמליים אצלי בחדר. בניתי לפני כמה זמן מקלט, אבל אני לא משתמש בו, ולכן רציתי להפוך אותו למשדר. אבל איך עושים דבר כזה? האם משדר הוא גם מקלט? יש תוכנה שיכולה לעבוד עם משדרים או שצריך לתכנת אחת? מצורפת תמונה של המקלט שיש לי תודה [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by SkyCity,

שלום, על איזה חברות אתם ממליצים.? אני צריך צבע ספרי לפלסטיק כדאי לצבוע תמארז? תביאו שמות של חברות לא קישורים. תודה.

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  24. Started by Ramboli,

שלום לכם! יש לי מחשב חדש (מפרט בצד), עם WINDOWS VISTA. מהירות השעון של Q6600 היא 2.4 ועכשיו אני פועל עם OC של 3GHZ. 333X9 הבנתי שמהירות זיכרון הRAM גדלה בהתאם לOC של המעבד. השאלה השלי היא: למה כשאני מנסה להגביר את מהירות השעון ל3.2 או 3.6 (356X9 / 400X9) הWINDOWS מסרב לעלות? הוא נותן שגיאה בBOOT. (יש לי קירור למעבד AC 7 PRO) כיצד אני צריך לפעול כדי להגביר את מהירות השעון למעלה מ3 GHZ? תודה לעונים!

• 2 תגובות
    • 715 צפיות
  25. שלום לכולם. כבר הרבה זמן שהיה לי הרעיון להכניס את שני המיי-בוקים שלי פנימה.. ובכך: לחסוך בכניסות חשמל בקיר, לפנות קצת מקום על השולחן, ביצועים טובים יותר בזכות חיבור SATA (במקום USB).. ו-HELL, יהיו לי מארזים בשביל כוננים אחרים או שאוכל להשתמש בהם לפרויקטים אחרים. מה יעבור טיפול: שני MyBook-ים. שניהם 500GB, האחד Essential גרסה ראשונה והשני גרסה שניה Essential. ההבדל הוא בסה"כ עיצוב חיצוני, ע"פ דפי המוצרים באתר החברה (WesternDigital). לפני כשבוע נתקלתי במדריך הבא, ואתמול בלילה החלטתי לבצע אותו, ולכן ישבתי כמה שעות טובות על שני הMyBook-ים. http://rebootdaily.blogspot.com/2007/03/how-to-open-western-digital-my-book.html מדריכים נוספים שנתקלתי בהם אך כלל לא עזרו לי (פרטים …

• 13 תגובות
    • 2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.