עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by SHAKED286,

שלום לכום רציתי לדעת באיזה ראש של הדרמל אני צריך להשתמש בשביל להכין לי גריל למאורר יש לי תמונות של גרילים שהורדתי מהאינטרנט בל אני לא יודע בידיוק באיזה ביט להשתמש לפי מה שקראתי פה צריך להשתמש בראש חריטה אבל מישהו יכול לתת לי את המספר או לתת לי תמונה של זה זה יהיה טוב. בתודה שקד נעים

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. Started by mzn,

שלום אני מתכנן לרכוש מחשב חדש, בדגש על הצבעים לבן ושחור. אשתמש בלוח אם Z170 SYBERTOOTH S , זכרונות BALISTIX של CRUCIAL, ספק מודולרי 650 של אנטק, SSD EVO 750 של סמסונג, כרטיס מסך 1060 של ASUS בגירסת DUAL FAN OC, מעבד i5 6600K לקירור אני מזמין מחול את הDEEP COOL CAPITAN, מאוד יפה לדעתי, אני עוד מתלבט אם לקחת 120 או 240. המארז יהיה ככל הנראה H440 של NZXT למרות שאני מתלבט לגבי הדגם הזול יותר ה340. בכל מקרה, אני לא כלכך יודע איזה כבלים לקנות, ומאיפה משתלם? ראיתי שאמאזון שולחים חלק, אבל לא יודע מה האיכות שלהם. אני מבין שצריך 24PIN אחד ללוח אם, עוד אחד של SATA עבור הSSD, ולגבי הכרטיס מסך אני באמת לא יודע איזה כבל צריך, האם עדיף לי לרכוש אחד א…

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  3. שלום ברמקולים שבלינק הזה: http://dx.com/p/13mm-x-2mm-piezo-buzzers-black-dc-9v-5-pack-141433 כתוב: "Resonant frequency: 9.0 ±0.5KHz" וברמקולים שבלינק הזה: http://dx.com/p/electronic-sound-shaking-ring-component-with-cap-black-5-piece-pack-141248 כתוב: "Resonant frequency: 4.0 ±0.5KHz" אז מה זה Resonant Frequency? ואיזה ערך עדיף?

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. Started by yakir1834,

היי לעוזרים לא בטוח שזה קשור לפורום פה, אם לא אז שהמנהל יעביר לפורום המתאים חיברתי את הדיוידי נייד שלי (מסך 7) לכרטיס מסך radeon 9550 בדיוידי יש לי חיבור RCA צהוב ובכרטיס מסך חיבור s-video השתמשתי בכבל שמצאתי אצלי s-video to rca יש מצב שזה המקורי שהגיע עם הכרטיס, לא בטוח אקיצר, רואים תמונה טובה, ציבעונית והכל, הבעיה שיש גלים אופקיים שרצים למעלה-למטה, גלים קטנים אבל מציקים קראתי באיזה מקום שזה בגלל הקידוד מ s-video ל rca רציתי לדעת אם יש דרך לשפר את זה, שלא יופיעו לי גלים... -בחיבור הדיוידי למקור וידאו אחר עם חיבור rca התמונה חלקה -הכבל שיש לי זה כבל פשוט בלי שום רכיב אלקטרוני בפנים -ניסיתי את המדריכים לבננית מתאם s-video to rca עם הקבל 470 pf לא עזר בכלל, להפך,…

• 14 תגובות
    • 1.6k צפיות
  5. שלום אני חדש בפורום ובעולם המודינג ורציתי להראות לכם מה עשיתי זה המוד הראשון שלי וכן הפעם הראשונה שאני עובד עם דרמל ואיך יצא תגידו לי בעצמכם [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. אני שמעתצי שיש ברגים ...אני חושב מסוג של גומי שלא מעבירים וברציות למארז .. ובנוסף אם יש איזשהוא המלצה למשחת גוף קרור ?אין מוסג כלל מה הההבדלים בינהם ...(רק המלצות אישיות) אני קראתי את הפוסטים הנוגעים לזה ...תודה חג שמח

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  7. Started by alfred133,

שלום לכולם אני יודע שהשאלה שלי לא ממש קשורה לפורום זה אבל בכל זאת אולי מישהו יכול לעזור. שמי אלפרד אני סטודנט שנה שלישית בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה . בפרויקט גמר שלי אני צריך חישן שיוכל לעבוד במהירויות גבוהות. החישן צריך להיות מותקן על השמשה האחורית של האוטו מבחוץ ותפקידו לזהות אוטו מתקרב ממרחק מסוים ולהעביר את המידע לנהג. ברצוני לשאול באיזה חישן אני יכול להשתמש כך ש המידע שתועבר לנהג תהיה מהירה מעוד, לכן צריך שהחישן יהיה בעל תכונה לתגובה מהירה מעוד כי הרכבים נוסעים במהירויות גבוהות . וגם שהמראות של הרכב כגון פנסים חלונות לא יפריעו לחישן. תודה מראש על העזרה .

• 9 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. Started by card,

שלום במברגים הנ"ל, הידית מפלסטיק, והראש קרמי. http://www.ebay.com/itm/2PCS-FM-Anti-jamming-034F-034G-Ceramic-Cross-SCREWDRIVER-Anti-static-Plastic-/130900239895 הראש שלהם לא יישבר בקלות?

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. Started by aviaderi,

שלום לכולם, יש לי כרטיס (FireWire (IEEE 1934 ויש לי כבל שבצד אחד יש לו 4 פינים שמתחבר למצלמת וידאו דיגיטלית (DV) , ובצד השני 6 פינים שמתחבר לכרטיס. אני רוצה להשתמש בו כדי ללכוד תוכניות יש מהטלויזיה אבל אין לי חיבור כזה בטלויזיה. האם אפשרי להפוך את הצד שמתחבר למצלמה לפלאג RCA/BNC/RF/S-VIDEO או כל חיבור אחר? אם זה אפשרי בבקשה תסבירו לי איך, עדיף עם שרטוטים. תודה לכולם.

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  10. http://www.metku.net/mods/uv_drawing/drawing.jpg זה יכול להזיק לכרטיס ואיפה אני יכול לצייר בדיוק?

• 9 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. שלום לכם. אני לא יודע שכאן הפורום הוא הנכון לישאול שאלה. אני לא מבין משהו איך זה יעבוד לי בצורה נכונה. אני אסביר יש לי דיסק קשיח ישן מאוד בגודל 80GB SATA, שמרתי דיסק קשיח בארון הרבה זמן. הוא לא תקין לא מזהה מקולקל. אני לא צריך אותו. מה שאני צריך בפנים דיסק קשיח ישן יש מגנט חזק מאוד. אני פירקתי דיסק קשיח הכל. והוצאתי רק מגנט חזק מאוד. בתמונה רואים מגנט סימנתי חלק קטן איקס ירוק בעליון זה מגנט חזק. מאחורה במגנט לא מושכת מגנט. רק בעליון בתמונה מסומן ירוק איקס חלק קטן מגנט כן מושך מגנט חזק. רציתי לישאול אותכם שאלה. רואים בתמונה מצורף מברג קטן. ויש בעיה במברג הקטן אין לו עוצמה מגנט חזק מברג קטן אין לו מגנט חזק וזה חלש מאוד ונופלים בורגים קטנים כמו למ…

12. Started by T-N-T,

המודינג הישן התחיל להיתקפר אז התחלתי עם החדש לקחתי כמה חלקים של מגבר גדול והתחלתי לחבר לאחרי יומיים סיימתי והמחשב עובד! הוספתי גופי קירור ואל תגידו לי למה עשיתי את זה כי זה חשוב לקירור טוב של המחשב והרכיבים. כמה תמונות: תגובות בבקשה לשיפורים...

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. Started by IG,

יש לי לוח של ג'יגה בייט (KT400...) ומארז ג'נרי (9950 ATX) רציתי לדעת אם מישהו ניסה להחליף את לד הPOWER (לד רגיל) ללד UB. השאלה שלי היא: האים הלוח נותן מתח\ זרם מספיקים (ולא גדולים מידי!) בשביל לד UB? ואני מבקש: תשובות ענייניות בלבד! שאלות של "למה..." לפרטי. תודה.

• 22 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. טוב אני עכשיו רוצה לחתוך את החלק העליון של המארז שלי ולשים מאוורר שם אבל.... אני לא מצליח לפתוח אותו. יש שם ברגים מיוחדים כאלה, הנה הבאתי תמונות איך פותחים את זה?! שאלה שניה בקשר למאוורר. למאוורר שלי יש חיבור אפור כמו בתמונה, שמתחבר ללבן ואז יש את המולקס וככה אני מפעיל אותו. עכשיו, אריתי בלוח אם שיש חיבור כמו הלבן, חיברתי את המאוורר ישר לחיבור הזה )זה יותר טוב לי ככה כי יש פחות בלאגן עם החוטים) והמאוורר פעל, אבל הלדים היבהבו. האם אני יכול להשאיר את זה ככה? או שזה מזיק?? הנה התמונה

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. הוספתי סידירום נסתר למחשב תראו ותגידו לי מה דעתכם! הסידירום סגור- http://www.pbase.com/image/31725039 הסידירום פתוח- http://www.pbase.com/image/31725095

• 18 תגובות
    • 1.6k צפיות
  16. שלום... אני הייתי רוצה לצבוע את המאווררים שלי... כולם 80 מ"מ ... השאלה שלי היא איך אני מוציא את הפרופלור/מדחף.... מהמאוורר עצמו??..... בתודה אלעד

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  17. Started by Big_White,

יש אולי איפה שהאו מדריך ל ג'י קוד בעברית? ועם מישהו מכיר את התוכנה מאח 3 אפשר אולי הסבר קטן איך עושים דברים בסיסים? כמו לדוגמה איך לעשות צרות בסיסיות וכאלה...

• 0 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. Started by dbzu,

שלום לכולם!! רציתי לבנות תצוגה של 7 seg שיופיע מילה ואז היא תשתנה למילה אחרת ואז לאחרת ואז מההתחלה סתם דוגמה למשל "I LOVE YOU" בהתחלה יופיע I אחרי 2 שניות LOVE ואז YOU ואז מההתחלה עם פוטנציומטר שישלוט במהירות. רציתי לדעת אם אפשר איזו סכמה לזה או משהוא לא אכפת לי אם זה יהיה עםרכיב שדורש צריבה רק תביאו לי מדריך לבנית צורב ועדיף שיעבוד על מתח usb תודה מראש אילון.

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. Started by yakirsh4,

שלום, אני מנסה לבנות מעגל חשמלי לאזעקה על ידי סוויץ מגנט מהספר electronics learning by discovery אחרי שסיימתי לבנות הכל האזעקה פועלת ממש חלש אומנם היא מופעלת כמו שצריך אבל בקושי שומעים אותה זה המעגל חלק עליון http://www.siz.co.il/my.php?i=wmhhzvqynmjj.png R1:470K resistor R2:15K resistor R3:27K resistor R4:470K resistor R5:33K resistor R6:27K resistor R7:100 ohm resistor R8:1K resistor R9:2.2K resistor R10:10K resistor C1:2.2uf capacitor (אמור להיות 25V שלי 50V) C2:4.7nf disc capacitor C3:2.2uf capacitor (אמור להיות 25V שלי 50V) Q1:2N6027 transistor Q2:2N6027 transistor Q3:2N2222 transistor Q4:2N2222 transistor L1:1 inch 8 ohm speaker תרשים:http:…

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. Started by DoroZ,

טוב... סיפורון: נכון איפה שמבצעים עבודות בכביש יש מנורות כתומות שמזהירות? חבר שלי ראה שסיימו במקום מסויים את העבודות תיקון וביקש מהאנשים שם מנורה אחת (זה בא עם בטרייה)... קיצר הוא פירק את המנורה הזאת ומצא בטרייה איכותית... חיבר בעזרת 2 חוטים את הבטרייה הזאת לשלט טלויזיה שלו... והוא הצליח ממרחק של 25 מטר לשלוט על הטלויזיה שלו... זה היה לפני שנתיים+... הבטרייה הזאת מזמן הלכה... עכשיו אני רוצה להגביר עוצה של שלט שלי. למישהו יש מושג מה הגורם שהגדיל את הטווח? מתח? זרם?... מה לעשות? אני רוצה שהשלט הזה יחזיק ואני גם לא ממש מוכן לגנוב כזה של עבודות תיקון =\ **אני צריך להגביר את הטווח של השלט מכיווך שהכנתי מקלט IR למחשב ורק ממרחק 3-4 מטרים הוא עובד ולא יותר... ניסיתי להעמיד זכוכית…

• 9 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. Started by bears,

התקע של העכבר התפרק ואי אפשר היה לסדר את זה אז חתכתי את התקע ונשאר לי רק כבל.. עכשיו,יש לי כאבל של עכבר USB ,חשבתי לחבר את העכבר PS2 לUSB... בכבל USB יש 5 חוטים: לבן שחור אדום ירוק ועוד אחד כסוף ,גלוי כבר. בכבל PS2 יש 4 חוטים: לבן סגול ירוק כתום. הצלחתי "להפעיל " את העכבר אבל המחשב לא זיהה אותו...רק הלדים נדלקו,אי אפשר היה להשתמש בו. איך אני מחבר בינהם?

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. Started by ballerum,

אני רוצה לבנות רובוט לתחרות הרובונר לאלה מכם שמבינים ולאחר שיטוט ברשת ראיתי שכולם משתמשים בסרבואים בתור מנועים אבל הבעיה היא שהם די יקרים הסרבואים שבהם הם משתמשים אז אני יודע לכם אם תביאו לי דגמים של סרבואים במחיר נורמלי שבהם אני יכול להשתמש או מנוע מתאים

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. Started by Big_White,

אז אחרי שעקצתי 6 מאוררים חדשים דנדשים משרת שמצאתי זרוק לי בעבודה. כל אחד 6000 סל''ד עם 110 CFM. הכנסתי 3 למחשב, להורים מפריע לישון. החלטתי שצריך לעשות לזה בקר שליטה כל שהו... הצעות? חשבתי על משהו בסגנון של פוטנציומטר אחד ששולט על מתח של כל המאווררים, ומוריד אותם למתח הכי מינימלי. כרגע יש 2 מאוררים מחוברים ללוח אם עצמו והורדתי אותם לאחוז אחד ב SPEEDFAN אני רוצה לפשט את הפעולה הזאת. רעיונות?

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. שלום לכולם! אני מקווה שפתחתי את האשכול בפורום הנכון. כמו שכתבתי בכותרת, משהו מכיר FPGA או בקר כלשהו שמתוכנת ע"י צריבת תוכנה אליו הכתובה בשפת VHDL (שפה לתיאור חומרה)? חשוב להזכיר שלא יהיה יקר מדי, כלומר, אל תציעו לי FPGA מסוג ALTERA DE2 כי זה יקר. תודה לעוזרים!!!

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  25. Started by HuGeMouTh,

יש לי מאווררי 2000RPM של COOLER MASTER, מחוץ למארז הם שקטים בצורה מדהימה אבל כאשר מכניסים אותם למארז יש רעש נוראי בגלל התנועה של האוויר (70CFM אם אני זוכר נכון). ראיתי שזלמן מביאים עם המאווררים שלהם מתאם שיש עליו נגד (http://gioli.nl/tweakers/spct/ZMRC56.jpg) ואז אפשר לבחור בין מהירות גבוהה (בלי נגד) או נמוכה (עם נגד). אפשר לעשות אותו דבר רק עם נגד משתנה (אם כן איזה טווח ערכים צריך)? ניסיתי גם למצוא הסבר לבניית פאנל שליטה ולא מצאתי אחד למישהו יש (רשימת חלקים ואם אפשר גם שרטוט של המעגל)?

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

חיפוש

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.