אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,629 דיונים בפורום זה
-
שלום במברגים הנ"ל, הידית מפלסטיק, והראש קרמי. http://www.ebay.com/itm/2PCS-FM-Anti-jamming-034F-034G-Ceramic-Cross-SCREWDRIVER-Anti-static-Plastic-/130900239895 הראש שלהם לא יישבר בקלות?
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום אני מחפש חנויות בארץ או בחו"ל בשביל להזמין רכיבים אלקטוניים לפרוייקט. מחפש חנות זולה... אם אפשר להוסיף טלפון שלהם או אתר.
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
הוספתי סידירום נסתר למחשב תראו ותגידו לי מה דעתכם! הסידירום סגור- http://www.pbase.com/image/31725039 הסידירום פתוח- http://www.pbase.com/image/31725095
-
- 18 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום נמאס לי מהמחשב הקיים שלי הוא נשמע כמו מפעל ליצור אבק: מפרט: Pentium 4 3.0 ghz motherboard: asus nvidia geforce 6600 gt 512 mb כמו כן יש לי 5 מאווררים שהם מכניסים לי טונות ואני "לא צוחק" של אבק שכל שבועיים מתמלא מחדש ולכן חשבתי לעבור לקירור מים. קראתי כמה מאמרים והבנתי בערך איך זה עובד אך יש לי כמה שאלות. 1. האם אפשר לבנות מארז מפרספקט אטום לחלוטין בלי פתחי אוויר כדי שלא יכנס אבק? 2. האם יש אפשרות לספק בלי מאוורר ואם כן אז איך צריך לקרר אותו? 3. האם קירור מים למעבד, ציפסט, ולכרטיס מסך יספיקו או שצריך במקרה של איטום מוחלט לקרר חומרה נוספת? (במקרה וש"א 1 אפשרית) 4. ברצוני לבנות מארז ורסטילי שיתאים לי לשנים הבאות ובהתחשב בכך שאני צריך להחליף חומרה האם לכל…
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם אני יודע שהשאלה שלי לא ממש קשורה לפורום זה אבל בכל זאת אולי מישהו יכול לעזור. שמי אלפרד אני סטודנט שנה שלישית בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה . בפרויקט גמר שלי אני צריך חישן שיוכל לעבוד במהירויות גבוהות. החישן צריך להיות מותקן על השמשה האחורית של האוטו מבחוץ ותפקידו לזהות אוטו מתקרב ממרחק מסוים ולהעביר את המידע לנהג. ברצוני לשאול באיזה חישן אני יכול להשתמש כך ש המידע שתועבר לנהג תהיה מהירה מעוד, לכן צריך שהחישן יהיה בעל תכונה לתגובה מהירה מעוד כי הרכבים נוסעים במהירויות גבוהות . וגם שהמראות של הרכב כגון פנסים חלונות לא יפריעו לחישן. תודה מראש על העזרה .
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכם. אני לא יודע שכאן הפורום הוא הנכון לישאול שאלה. אני לא מבין משהו איך זה יעבוד לי בצורה נכונה. אני אסביר יש לי דיסק קשיח ישן מאוד בגודל 80GB SATA, שמרתי דיסק קשיח בארון הרבה זמן. הוא לא תקין לא מזהה מקולקל. אני לא צריך אותו. מה שאני צריך בפנים דיסק קשיח ישן יש מגנט חזק מאוד. אני פירקתי דיסק קשיח הכל. והוצאתי רק מגנט חזק מאוד. בתמונה רואים מגנט סימנתי חלק קטן איקס ירוק בעליון זה מגנט חזק. מאחורה במגנט לא מושכת מגנט. רק בעליון בתמונה מסומן ירוק איקס חלק קטן מגנט כן מושך מגנט חזק. רציתי לישאול אותכם שאלה. רואים בתמונה מצורף מברג קטן. ויש בעיה במברג הקטן אין לו עוצמה מגנט חזק מברג קטן אין לו מגנט חזק וזה חלש מאוד ונופלים בורגים קטנים כמו למ…
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
יש לי מנורת UV שהוצאתי ממיתקנת טיהור מים של תמי 4 המנורה אטומה למים, על המארז כתוב שהיא 11W .. יש לי 2 חיבורים, שני חוטים לבנים ושני חוטים כחולים כלומר חיבור אחד של 2 לבנים וחיבור שני של 2 כחולים .. מישהוא יודע לאן מיתחבר מה ? וכמה V זה צורך ?
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי כרטיס (FireWire (IEEE 1934 ויש לי כבל שבצד אחד יש לו 4 פינים שמתחבר למצלמת וידאו דיגיטלית (DV) , ובצד השני 6 פינים שמתחבר לכרטיס. אני רוצה להשתמש בו כדי ללכוד תוכניות יש מהטלויזיה אבל אין לי חיבור כזה בטלויזיה. האם אפשרי להפוך את הצד שמתחבר למצלמה לפלאג RCA/BNC/RF/S-VIDEO או כל חיבור אחר? אם זה אפשרי בבקשה תסבירו לי איך, עדיף עם שרטוטים. תודה לכולם.
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני רוצה להאיר את המרפסת ב3 פסי לד (עם דימר) של 1.5מ' כל אחד. אותם אני אשחיל בתוך פרופיל מוגן מים. אשמח לעזרה כי קצת הלכתי לאיבוד... פסי לד - ממה שחפרתי קצת, נראה לי שמה שמתאים לי זה גליל לד של 3528 עם צפיפות של 120 לד למטר (כדי שלא יראו נקודות). אני בכיוון? יש יתרון ל24V לעומת 12V? איזה דרייבר אני צריך? עם זרם קבוע? או מתח קבוע? הכוונה שלי היא לקנות עמעם של גויס, אותו לחבר לקופסא מוגנת מים במרפסת, שבתוכה יהיה הדרייבר (עם דימר). כלומר העמעוום יהיה כל 220V AC של הבית. תודה לעונים!
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם קניתי טבלט סיני (onda v10 pro) שהגיע עם מטען dc.. לא בא לי לחזיק עוד מטען בבית, אם אני אקנה כבל שבצד אחד הואusb ובצד השני יציאת dc שמתאימה בגודל לטבלט ואטעין אותו עם מטען קיר שתומך קוויק ג'ארג' 3 האם הטבלט יטען בצורה ''בריאה''? או שאני עלול להרוס את הטבלט? מהן ההשלכות של החלפת כבל? ועוד שאלת תם, האם הטעינה תהיה מהירה או איטית יותר? תודה
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
אני שמעתצי שיש ברגים ...אני חושב מסוג של גומי שלא מעבירים וברציות למארז .. ובנוסף אם יש איזשהוא המלצה למשחת גוף קרור ?אין מוסג כלל מה הההבדלים בינהם ...(רק המלצות אישיות) אני קראתי את הפוסטים הנוגעים לזה ...תודה חג שמח
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
http://www.metku.net/mods/uv_drawing/drawing.jpg זה יכול להזיק לכרטיס ואיפה אני יכול לצייר בדיוק?
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש ברשותי מערכת 5.1 על הבאס יש את השליטה לרמקולים הקדמיים האחוריים הבאס והרמקול המרכזי (שכחתי את שמו) (כל הרמקולים נשלטים על ידי פנציומטרים) שאלתי היא האם אני יכול לעשות מקלט אינפרא אדום שיוכל לשנות את עוצמת הקול או שיש איזה מקום שיכול לעשות לי את זה תודה
-
- 13 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אהלן חברה, אני מחפש פתרון יצירתי להפעלת נורת לד על ידי לחיצה על מקש במקלדת או בקר אחר. אני מעוניין לחבר אורות בלם לעמדת הנהיגה שבניתי כל שבעת לחיצה על דוושת הבלם האורות ידלקו. הדרך הקלה לבצע זאת היא פשוט לפתוח את מערך הדוושות ולהתקין שם מיקרו סוויץ אך אני לא רוצה להתעסק עם זה, אלא למצוא פתרון יצירתי אחר שייתן לי גמישות בהמשך. אשמח לכיוונים. תודה שמוליק
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
יש לי מחשב כזה אבל לי אין חלון הזה לקחתי תתמונה מפה איזה שהיא כתגוריה .. ואני רוצה לדעת איך עושים אותו
-
- 14 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, אני מנסה לבנות מעגל חשמלי לאזעקה על ידי סוויץ מגנט מהספר electronics learning by discovery אחרי שסיימתי לבנות הכל האזעקה פועלת ממש חלש אומנם היא מופעלת כמו שצריך אבל בקושי שומעים אותה זה המעגל חלק עליון http://www.siz.co.il/my.php?i=wmhhzvqynmjj.png R1:470K resistor R2:15K resistor R3:27K resistor R4:470K resistor R5:33K resistor R6:27K resistor R7:100 ohm resistor R8:1K resistor R9:2.2K resistor R10:10K resistor C1:2.2uf capacitor (אמור להיות 25V שלי 50V) C2:4.7nf disc capacitor C3:2.2uf capacitor (אמור להיות 25V שלי 50V) Q1:2N6027 transistor Q2:2N6027 transistor Q3:2N2222 transistor Q4:2N2222 transistor L1:1 inch 8 ohm speaker תרשים:http:…
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
האם זה אפשרי ? יש לי כרגע כבל RCA אחד וזה לא מספיק על מנת להשתמש ב 5.1 אלא רק ב 2.1 . הרעיון שלי הוא להשתמש בעוד 2 כבלים זהים ולחברם בעזרת מפצל אוזניות. דעתכם?
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש אולי איפה שהאו מדריך ל ג'י קוד בעברית? ועם מישהו מכיר את התוכנה מאח 3 אפשר אולי הסבר קטן איך עושים דברים בסיסים? כמו לדוגמה איך לעשות צרות בסיסיות וכאלה...
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
טוב... סיפורון: נכון איפה שמבצעים עבודות בכביש יש מנורות כתומות שמזהירות? חבר שלי ראה שסיימו במקום מסויים את העבודות תיקון וביקש מהאנשים שם מנורה אחת (זה בא עם בטרייה)... קיצר הוא פירק את המנורה הזאת ומצא בטרייה איכותית... חיבר בעזרת 2 חוטים את הבטרייה הזאת לשלט טלויזיה שלו... והוא הצליח ממרחק של 25 מטר לשלוט על הטלויזיה שלו... זה היה לפני שנתיים+... הבטרייה הזאת מזמן הלכה... עכשיו אני רוצה להגביר עוצה של שלט שלי. למישהו יש מושג מה הגורם שהגדיל את הטווח? מתח? זרם?... מה לעשות? אני רוצה שהשלט הזה יחזיק ואני גם לא ממש מוכן לגנוב כזה של עבודות תיקון =\ **אני צריך להגביר את הטווח של השלט מכיווך שהכנתי מקלט IR למחשב ורק ממרחק 3-4 מטרים הוא עובד ולא יותר... ניסיתי להעמיד זכוכית…
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכום רציתי לדעת באיזה ראש של הדרמל אני צריך להשתמש בשביל להכין לי גריל למאורר יש לי תמונות של גרילים שהורדתי מהאינטרנט בל אני לא יודע בידיוק באיזה ביט להשתמש לפי מה שקראתי פה צריך להשתמש בראש חריטה אבל מישהו יכול לתת לי את המספר או לתת לי תמונה של זה זה יהיה טוב. בתודה שקד נעים
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני רוצה לבנות רובוט לתחרות הרובונר לאלה מכם שמבינים ולאחר שיטוט ברשת ראיתי שכולם משתמשים בסרבואים בתור מנועים אבל הבעיה היא שהם די יקרים הסרבואים שבהם הם משתמשים אז אני יודע לכם אם תביאו לי דגמים של סרבואים במחיר נורמלי שבהם אני יכול להשתמש או מנוע מתאים
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום ברמקולים שבלינק הזה: http://dx.com/p/13mm-x-2mm-piezo-buzzers-black-dc-9v-5-pack-141433 כתוב: "Resonant frequency: 9.0 ±0.5KHz" וברמקולים שבלינק הזה: http://dx.com/p/electronic-sound-shaking-ring-component-with-cap-black-5-piece-pack-141248 כתוב: "Resonant frequency: 4.0 ±0.5KHz" אז מה זה Resonant Frequency? ואיזה ערך עדיף?
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
-
היי לעוזרים לא בטוח שזה קשור לפורום פה, אם לא אז שהמנהל יעביר לפורום המתאים חיברתי את הדיוידי נייד שלי (מסך 7) לכרטיס מסך radeon 9550 בדיוידי יש לי חיבור RCA צהוב ובכרטיס מסך חיבור s-video השתמשתי בכבל שמצאתי אצלי s-video to rca יש מצב שזה המקורי שהגיע עם הכרטיס, לא בטוח אקיצר, רואים תמונה טובה, ציבעונית והכל, הבעיה שיש גלים אופקיים שרצים למעלה-למטה, גלים קטנים אבל מציקים קראתי באיזה מקום שזה בגלל הקידוד מ s-video ל rca רציתי לדעת אם יש דרך לשפר את זה, שלא יופיעו לי גלים... -בחיבור הדיוידי למקור וידאו אחר עם חיבור rca התמונה חלקה -הכבל שיש לי זה כבל פשוט בלי שום רכיב אלקטרוני בפנים -ניסיתי את המדריכים לבננית מתאם s-video to rca עם הקבל 470 pf לא עזר בכלל, להפך,…
-
- 14 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם!! רציתי לבנות תצוגה של 7 seg שיופיע מילה ואז היא תשתנה למילה אחרת ואז לאחרת ואז מההתחלה סתם דוגמה למשל "I LOVE YOU" בהתחלה יופיע I אחרי 2 שניות LOVE ואז YOU ואז מההתחלה עם פוטנציומטר שישלוט במהירות. רציתי לדעת אם אפשר איזו סכמה לזה או משהוא לא אכפת לי אם זה יהיה עםרכיב שדורש צריבה רק תביאו לי מדריך לבנית צורב ועדיף שיעבוד על מתח usb תודה מראש אילון.
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-