אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
מעוניין לבנות מעגל של 16 לדים שיציג לי מספרים כשאבחר אותם(נגיד שזה איזשהו חוט שסוגר מעגל עם מספר שאבחר) אין לי ידע באלקטרוניקה, אבל אני יודע להלחים ולהבין מעגלים חשמליים מה אני צריך לקנות בנוסף ללדים וללוח שעליו זה יבנה איזה נגדים, איזה שנאי במידה והלדים הם של 5 וולט ואיך בכלל המעגל יראה אם זה בכלל אפשרי תודה מראש על העזרה
-
- 34 תגובות
- 5.1k צפיות
-
-
ראיתי שיש כבל מתאם בין IDE ל USB כך שניתן לחבר HD למחשב דרך USB. חשבתי להכין חיבור כזה לבד אבל אני לא מוצא שום הסבר או תרשים שמתאר את צורת החיבור. מישהו נתקל בכזה דבר? תודה.
-
- 2 תגובות
- 720 צפיות
-
-
איך נפתרים מהבאג הזה שנקרא מודינג בשבוע האחרון מאז שנכנס לי הבאג הזה אני מוצאת את עצמי יושבת בעבודה וחושבת על איך לעצב את המארזים שיש לי ;D אני 24 שעות ביממה רק חושבת על זה מה זה מדבק?? היהיהיהי אהה עוד משהו תודה על העזרה חברייס ג'ו
-
- 33 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
אני כרגע בתהליכי יצירת בלוקים למערכת קירור מיים ויש שאלה שדי מבלבלת אותי איך לחבר בין נחושת לנחושת אני יודע שיש המון דרכים לריתוך מה מועדף? עדיף שיטות שלא מערבות מתכת אחרת (=קורוזיה) אבל עם כותבים שיטה שכוללת מעורבות של מתכת זה צינו את זה
-
- 13 תגובות
- 7.2k צפיות
-
-
אומנם אני לא ממש מפרסם פה הודעות אבל אני עוקב וקורא את רוב ההודעות הפרוייקט הזה עומד לי כבר שנה על המדף מחכה שאני יתחיל איתו משיקולי זמן/כסף הוא נשאר שם אני מודע לעובדה שזה יקח זמן אז להתאזר בסבלנות (להערכתי משהו בסביבות חצי שנה..) זה הפרוייקט הראשון שלי ככה שזה הולך להיות מאתגר ואני אוהב אתגרים... בגלל שאין לי ידע מאלקטרוניקה :' ( אז הזמנתי את הבקר הזה הנה קישור עם הנתונים https://escrow.alibaba.com/order/productSnapShotDetail.htm?orderId=1000669758 מה דעתכם על הבקר? אשמח לשמוע רעיונות הצעות וגערות כרגע אני מחכה לבקר שיגיע ואז אני ימשיך לכיוון המנועים והמכניקה ועד אז יום טוב. עריכה: מצאתי את האתר הזה http://www.probotix.com/ המחירים של המנועים שם ש…
-
- 10 תגובות
- 6.8k צפיות
-
-
http://www.mnpctech.com/spdprtToggle.html אפשר להשיג כזה בארץ, או רק להזמין מאיביי או משהו?
-
- 25 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום לפעמים יש מקומות שרוצים לשים חומר מבודד, אבל הם בעייתיים מבחינת איזולירבנד/heat-shrink, והיה נוח פשוט לשים שם מעיין משחה, שהיא מבודדת, ושהיא תתייבש ותשאר כך. האם יש דבר כזה? תודה card
-
- 14 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אוקיי קודם כל אני רוצה להבהיר , אני דן פה מהבחינה החומרתית , בגלל מגבלות כאלה או אחרות שיש לי נתחיל מן הציוד: מעבד 1 עם שני יציאות למסך , אחד מובנה לVGA ו כרטיס מסך בשביל DVI 2 מסכים 2 מקלדות 2 עכברים רמקולים +רמקולים/אוזניות (עדיין לא החלטתי ) יש לי 2GB פנימי , ו E6750 ככה שאני לא צופה בעיות של איטיות וכו' עכשיו הבעיה היא בעצם שאני מתכנן את המחשב להיות בחדר 1 , ואת השלוחה שלו בחדר 2 , שבין שני החדרים האלה מפריד חדר אחד יש לי מקום להעביר את החוטים לא לדאוג מהבחינה הזאת , אבל מה שאני חשבתי לעשות זה בעצם לקנות כבל VGA שיהיה מספיק ארוך , וכבל USB כנ"ל , הכבל ה USB יתחבר ביציאה ל מפצל USB ככה שיהיה לי 4 יציאות לעכבר מקלדת רמקולים/אוזניות+יציאה מיותרת למה שאצטרך הקט…
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש המלצות? באזור תלאביב * לא מעונין במלחם אקדח
-
- 20 תגובות
- 4.1k צפיות
-
-
עריכה שנייה: אתם לא באמת צריכים לקרוא את כל מה שכתבתי מתחת לזה P= רק, האם המעגל הזה יעבוד ? (יש סיכוי טוב תכיוונתי את הלדים לכיוון הלא נכון תתעלמו מזה): עריכה: עשיתי קצת בירורים והבנתי שהכי חכם יהיה במקרה של 4 לדים ומעלה לשים אותם בטור עם נגד קטן ככל האפשר בשביל לא ליצור מתח אינסופי כל לד נוסף לחבר במקביל ללד אחר... אז ככה. יש לי 12 לדים (3 מ4 צבעים שונים) ו40 נגדים (10 של 100 אום, 10 של 500 אום, 10 של 1K ו10 של 2k). עכשיו הרעיון שלי הוא להוסיף בתחתית המארז שאני בקרוב קונה (כשלFoxPc יהיה את כל הרכיבים במלאי) לדים. המארז הוא NZXT Alpha Black. ניסיתי לחפש אבל לא כל כך הצלחתי, אני חושב שאני אצטרך לחבר את זה לחיבור Molex אבל אני ממש לא בטוח. חיבור Molex זה הזה עם…
-
- 0 תגובות
- 889 צפיות
-
-
האם הדרמל יכול לשמש גם כמקדחה? בתודה לכל מי שיעזורר..
-
- 3 תגובות
- 703 צפיות
-
-
רצית לדעת אם מישהו מכיר איזשהו רכי אלקטרוני שמשמש בעצם כמו מפסק ברגע שאני נותן לו 5 וולט הוא מחבר לי (מקצר) בין שתיי רגלים וברגע שאני מנתק ממנו את המתח(5 וולט) הוא מנתק לי את החיבור ..
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
קניתי כונן SSD פנימי קטן והוא לא מתאים למארז. הוא חופשי בפנים. יש איזה מתאם שאפשר להשיג בשביל זה? תודה.
-
- 8 תגובות
- 2.6k צפיות
- 5 followers
-
-
אני מחפש תרשים למעגל(לא מאוד מסובך, אני חושב משהו שיזכיר את המקלט IR של HEATSEEKERZ למי שמכיר..) שאני יוכל לחבר ל COM (או ל USB, בכלל טוב) ובעזרת תוכנה כלשהי (עם PLUG ל LCDC או דומיהם) להציג את הטמפ' על מסך ה LCD הקטן. אפשרי?
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי אני מעוניין להוסיף מנורות לד למארז שלי (אדומות). רציתי לדעת מאיפה ואיזה נורות אני אמור לקנות ואיך לחבר אותם. תודה לעוזרים
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן חברים! טוב תראו יש לי בעיה קניתי ספק חדש של טאירמלטק ושני קטודות יו וי וקטודה כחולה שניהם של טארימלטק ויש לי צמא של חוטים והיא ממש מפריע וזה לא יפה ככה אני לא יודע איך לסדר אותם אי אפשר לשים אותם בצינורות כי יש פה ממש הרבה תעזרו לי בבקשה וגם מה אתם אומרים על הפנים של המחשב עצמו שני תמונות אחד באור ואחד בחושך [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 12 תגובות
- 971 צפיות
-
-
אני לא יודע אם זה המקום המתאים..אבל יש לי הרגשה שזה קשור ללוח אם כי הכל מחובר אליו . יש תוכנה או משהו כזה שאוכל לבדוק ? יש לי ep43-ds3l
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
ראיתי שיש מאוורר PCI שמוציא חום מהמחשב.. זה באמת עובד?? שווה להשקיע על זה?
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אהלן חברים. אפעם לא נזקקתי לדרמל אז לא קניתי עכשיו אני צריך לחתוך איזה לוחית אלומיניות של 4 ס"מ על 15 ס"מ מלוחית יותר גדולה וחבל לי לקנות בשביל זה דרמל... רציתי לשאול אם יש פה מישהו מאיזור עמק יזרעאל/גליל תחתון שמוכן לתת לי לעשות חיתוך של 3-4 דקות או מוכן לחתוך לי?
-
- 12 תגובות
- 955 צפיות
-
-
שלום לכולם!!! קניתי מפנדה מחשבים (הייתי חייב כי זאת החנות היחידה באזור שלי) קטודה UV עכשיו ראיתי בכמה תמונות באתרים שקטודה UV מוציאה כזה אור סגול כמו מנורת אולטרה רגילה עכשיו הקטודה שקניתי מוציאה אור לבן כמו מנורת פלוריסנט... היא צריכה להוציא אור כזה או שרימו אותי??? אומנם הקטודה גורמת לרכיבי UV לזהור אך אני חושב שרימו אותי...
-
- 16 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
-
אני צריך לדים באורך גל של 660 nm ו840 nm איפה אני יכול להשיג את זה אם למישהו פה יש מושג?
-
- 5 תגובות
- 948 צפיות
-
-
שלום יש לי שאלה בנושא ממיר מתח לרכב. באתר פה, אפשר לראות ממיר מתח שמתחבר למצת הרכב. הוא ממיר ל 220 וולט. - http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.16900 איך המצבר של האוטו יכול להפיק 220 וולט? לא הבנתי את הקטע הזה. שאמח להסבר. תודה
-
- 14 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום, השתתפתי בתחרות רובוטיקה וזכיתי ב-NXshield. יש ברשותי ערכה של EV3 האם אני יכול להתחיל לתכנת עם המגן ואם לא מה אני צריך?
-
- 0 תגובות
- 2k צפיות
-
-
חבר הביא לי נגן שהוא לא צריך ואמר שראה כבר מישהו שחיבר את המסך של הנגן למחשב... עכשיו, אני לא מבין בדברים האלה, זה נשמע לי קצת לא הגיוני השאלה שלי היא אם אפשר לעשות איתו בכלל משהו או שאין טעם לשמור אותו
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-