עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by IlanF,

נשבר לי חלק הפלסטיק שמחזיק את הפינים (או איך שקוראים לזה...) (מסומן באדום בתמונה למטה, הפלסטיק הלבן...) יש דרך לתקן את זה בלי להחליף את כל הUSB? *התמונה היא סתם תמונה שמצאתי בגוגל בשביל להראות את הפלסטיק שנשבר לי [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 2.4k צפיות
  2. Started by Guy Z,

שלום, אני אומנם חדש פה אבל יצא לי להעזר באתר לא מעט לכל מני שטויות שבניתי קניתי או שדרגתי בעבר, אז תודה (: השטות החדשה היא מארז מסוגנן מעץ מלא. המזנון אצלי עשוי מעץ עם לקה שקופה "טבעי" והמארז הלבן והישן נראה עליו רע! למזלי עומד לרשותי מפעל עץ עם כל המיכון הנדרש + חומרים ופרזול כך שהעלות היא שולית והפוטנצאיל הוא אין סופי. התוכנית שאני מצרף היא סקיצה ראשונית של המארז כמו שאני מקווה לייצר אותו, הוא אמור לשמש כ HTPC עם לוח GIGABYTE GA-880GM מעבד AMD Athlon II X3 3.2GHz ועוד פינוקים כאלה ואחרים. ולשאלת השאלות... האם כדאי/ אפשרי להתקין הארד דיסק על צידו? לא מצאתי אף אחד שעשה את זה ברשת. הבעיה במארז שלי הוא שהוא מתוכנן להיות קטן מאוד, כדי להתאים למזנון בצורה יפה והארד דיסק שוכב…

• 47 תגובות
    • 21.3k צפיות
  3. Started by liranss,

שלום יש לי מחשב חדש. ואני רוצה לשפר אותו אבל אני לא יודע איך ... יש לי כאן תמונה שלו תציעו הצעות בבקשה.. תודה מראש לירן http://www.geocities.com/liranss/ תודה.

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. Started by julbo,

אז ככה. השתגעתי ונמאס לי מהרעש של המחשב שלי. : :P4 3000GH לוח אם ALBATRON PX865PEC PRO. HD-WD80G ואיזה סתם כרטים מסך. (אני יודע שזה ענתיקה אבל אני לא צריך יותר בשביל מה שאני עושה איתו) ואני הולך על הקיצוניות. החלטתי לעיף לו את השני מאווררים 80 מ'מ לארגן ספק פסיבי וקרור למעבד פסיבי. אז השאלות מתחילות: זה בכלל אפשרי להרכיב למעבד הזה קרור פסיבי ומה המחיר של אחד כזה? או שזה לא ילך? וכמה בערך יצא לי ספק פסיבי של 400W?

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. Started by aviram20,

עזבו אותכם זלמן קולר מאסטר וכול השטויות האלה חחחחחחחחח התמונות מדברות בעד עצמןן וזה יורד יורד חחחחחחחחחחחחח הישתגעתי! [attachment deleted by admin]

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. Started by KKK,

שלום שאלתי בפורום כללי ולא עונים לי..אני צריך עזרה בתרגיל http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=216701.0 תודה רבה

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by Kodi,

יש לי מארז Tower של Supertalent וקניתי לו כמה דברים שזוהרים בUV ובכלל אני עושה פרוייקט UV , עכשיו בגלל שיש הרבה דברים שזוהרים בUV חשבתי על 2 קטודות ומה שמצאתי זה או http://www.noacomp.co.il/Product.asp?productid=1094&catcode=96 אבל לא מצוין פה איזה חברה ואני לא יודע עד כמה הם אמינות.. למישהו יש ניסיון עם זה? ויש https://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_156&products_id=1643 + https://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_156&products_id=1644 שזה זה יוצא קצת יותר מ100 שקל.. עכשיו חוץ מזה אני רוצה עוד קטודה כחולה (מחוץ למארז) ואני פוחד שזה יהיה כבר יותר מדי עומס על הספק.. יש לי TT420W 2fans הוא אמור להחזיק 3 קטודות נכון?…

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. איך אפשר לברר מה המידות של החלון הזה: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_280_847&products_id=4274 אני צריך פרטים ולא רשום שם כלום דרך אגב , זה שווה?

• 3 תגובות
    • 848 צפיות
  9. אני יכול לשים קתודה רגילה בצבע ירוק נגיד וקתודה UV אחת ליד השני אחת תשפיע על הצבע של השניה או שאם יהיו דברים רגישים לאולטרא סגול אז הם יהיו בצבע סגול וכל השאר ירוק...?

• 4 תגובות
    • 793 צפיות
  10. Started by Thunder^,

סליחה טעות בפורום....

• 0 תגובות
    • 833 צפיות
  11. איך אפשר לחתוך פקספקס כי אני רוצה לדעת אם צריך לקנות איזה שהו כלי מיוחד כי זה למחר אם אפשר תענו לי הכי מהר שאפשר איך אפשר בדרך הכי פשוטה ואסטטית

• 37 תגובות
    • 4.4k צפיות
  12. ראיתי שהקטע הזה של המיני פרוייקטים יוצא חזק אז ניסיתי גם משהו..! בסוף חשבתי לעשות מין קטודה אדומה מעל החלון שלי - קטודה בייתית! אז ככה : לקחתי לדים UB משני עכברים (תאמינו לי זה לדים חזקים בטירוף ! ) שתיי נגדים ,כבל ארוך שמגיע למחשב. ולסיום-ההפתעה: צלופן שקוף! כןכן , לא התבלבלתי,זהו צלופן שקוף! טוב בואו נחסוך במילים : בקירוב: בחושך : ראיתי שזה יוצא ממש ממש יפה ובדיוק ניקיתי את הפילטר של המזגן בחדר ושמתי לב שאפשר לשים לד UB בתוך המזגן :. בחושך : נו אז איך?!

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. Started by generalA,

ברצוני לחתוך חור עליון במארז עגול עבור מאוורר. כאשר באתי לפרק את המתכת העליונה אשר בה אני אעשה החור, גיליתי שהחיבור הינו עם ניטים. מה עושים? האם ניתן להוציא את הניטים כדי שאוכל לשלוף את המכסה המתכתי. בבקשה רק לא תשובות כמו שלהוציא את כל הרכיבים והתכולה כולל הלוח אם ואז לעשות חור. תודה, General A.

• 1 תגובה
    • 776 צפיות
  14. יש לנו מעקה בבית ממתכת והוא צבוע בלבן והוא בצורה עגולה. אנחנו רוצים לצבוע אותו בכסוף. איך לעשות את זה? האם הדרך שלי נכונה: לשייף עם נייר שיוף 1200, לצבוע שכבה ראשונה, לשייף עם ניירר מים 200 ולצבוע שכבה שניה. האם הדרך הנ"ל נכונה? האם ניתן לצבוע ושהצבע יתפס טוב בלי לשייף ולהוריד את הצבע הקיים..? מפני שזה 3 קומות וזה המון עבודה... ואם זה לא מתאים לפורום הזה אז שהמנהלים יעבירו...

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  15. Started by Moty_p,

שהיתי חייב להראות לכם: אני חייב להסיג כאלה לדים

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by taotao,

אז אחרי "הפרוייקט הגדול" של ה900D הגיע הזמן למשהו קטן בבית של ההורים יש לי לא מעט מערכות ITX (סלון/גן וכו), עברתי לדירה חדשה ואיתה הגיע הרצון למחשב סלוני (לחברה בעיקר וקצת סרטים מדי פעם). מארזי ITX בארץ יש מספר לא מובטל ועברו דרכי כמה כאלה, חלקם סינים/טאיוונים שעברו מוד מסוים ואחרים בעלי "שם" כמו ה-SilverStone Milo ML05 שנמצא בסלון. הפעם החלטתי לאתגר את עצמי בגלל שהמראה חשוב לי החלטתי ללכת על משהו שונה. מי שכבר ניחש מהכותרת אז כן אני אשתמש במארז של Apple Mac Mini בצבע כסף (לא חובב את אפל בפאן הכללי אבל בעניין העיצוב איאפשר להתווכח), שהגיע לשמחתי כבר היום (תמונות המשך)/ מה בתכנון ? כרגע בודק את האופציה של Thin Mini-ITX או NUC אבל עדיין לא סגור שכן יש לי מעבד I3 3240 …

• 27 תגובות
    • 14.1k צפיות
  17. אממ סיימתי לבנות הכל ,נותר רק החלק של הלדים . בסכמה שנתנו במדריך שלי לא היה נגדים אבל לפי הרבה אנשים הבנתי שצריך אז שמתי נגד של 400 על כל לד(מה שהיה לי בבית -_-") ,תוצאה=לד חצי מהבהב חצי לא דולק לא מגיע אליו מספיק מתח.. איזה נגדים כדאי להשתמש בשביל המוד? (משתמש בלדים UB שהוצאתי מעכברים מסכנים של מייקרוסופט,והאמת?עובדים מצויין ,לדים חזקים ביותר!) נ.ב שאלה לא קשורה-כמה אמור לעלות לד UB ? מוכרים אצלנו בהרצליה בחנות שיחידה שיש פה כל לד 6 שקל!גנבים! תודה רבה מראש..!

• 1 תגובה
    • 685 צפיות
  18. Started by pc student,

בפרוייקט זה אני צבעתי את המחשב שלי בכסף אני אוסיף מסך lcd וגוף קירור לכרטיס מסך תמונות בקרוב

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. אני צריך חתיכת פרספקסט ( עדיף סוג פלסטיק אחר שיהיה איכותי יותר) איפה אפשר להשיג דבר כזה במרכז האתר עדיפות בחולון...? וגם אני צריך לקפל אותו באיזה קטע(דוגמה מצורפת) איך אני עושה את זה? '>http://www.2send.us/"] אני צריך לקפל בקטע השחור.

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  20. Started by RoNeR,

אני מתכנן לבנות htpc בתוך dvd של lg יש לי כבר את כל החלקים בקטן רק אני צריך עזרה בכמה דברים קטנטנים.. אני רוצה להעביר את הצורב דיוידי שיפתח דרך איפה שניפתח הדיוידי בדקתי וזה אפשרי רק הבעיה שלי היא הכפתור.. אחרי מחשב רבה הגעתי למסקנה שהדרך היחידה היא להשתמש בכפתור של הלוח בקרה המקורי של הדיוידי פשוט לנתק אותו מהמעגל שלו ולהלחים 2 כבלי קטנטנים ממנו אל הנקודות של הצורב דיוידי.. עכשיו הבעיה שלי שבכפתור בדיוידי קיימים 2 רגליים ובכפתור בצורב קיימים 4 רגלים... זה אפשרי לחבר בניהם?!? זה בערך ניראה ככה http://www.envador.com/CPUMAG/Images/IMG_1199.JPG ואני מתכנן להוציא 2 כבלים קטנים כמו שהוא עשה פה... מישו חושב ששתי כבלים אכן יתפוס?!?!?! השאלה השנייה... הוצאתי ממכשיר הדיוידי את מק…

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. שלום לכולם. רציתי לשאול האם ניתן לקחת רמקולים דיי מעפנים של מחשב שיש לי, ךפרק אותם ולשלוף מהם את המגבר לאליו לחבר רמקולים של מערכת סטריאו ואם כן, הכיצד? אני רוצה בסה"כ שהרמקולים ששיכים למערכת סטריאו יהיו בעלי יציאה של 3.5MM ואני יודע שבלי מגבר, אם אני אחבר את הרמקולים נניח לנגן לא ישמעו כמעט כלום ולכן חשבתי על הרעיון הנ"ל. אני יודע שצריך להתיחס לנתונים של הרמקולים הספקים קיבולת של הרמקולים ועוצמת המגבר אך אני יוצא מתוך נק' הנחה שהמגבר הזה לא מפתח יותר מידי שכן הרמקולים הללו שמחוברים אליו דיי מעפנים לעומת הרמקולים של מערכת הסטריאו שהם חזקים מאוד כאשר הם מחוברים למערכת המקורית. ובנושא אם כבר אז שאלה אחרונה : האם אפשר להוציא את המגבר מהמערכת המקורית ולהפוך את הקרמקולים לר…

• 37 תגובות
    • 3.1k צפיות
  22. Started by road_runner,

למרות שיצא לי כמה פעמים לקרוא פה הודעות, לא יצא לי להתעמק לעולם, (צבא) אבל נראה לי שאולי תוכלו לעזור לי בזה... אני בעליה של מערכת תופים אלקטרונית שבניתי. באחד החלקים שבמצילה יש צורך במפסק-מגע. בלי להכנס למה זה מצילה ומה המטרה של המפסק, מדובר פשוט בשתי פלטות גומי 3 מ"מ המרוחקות זו מזו בערך גם כן ב-3 מ"מ, שיש צורך ששתיהן יוליכו חשמל טוב, כדי שבמגע יד, הגומי העליון והתחתון יצמדו ו... יסגרו מעגל. הפתרון הטוב ביותר שמצאתי עד כה היה להדביק בשני הצדדים חתיכת פלטת נחושת גזורה (COPPER FOIL -> זה החומר שממנו עושים טבליתים עד כיתה ו'..) בעזרת דבק מגע או אפוקסי מן הסתם. קראתי כאן ת'ראד על מישהו (יותר מטורף ממני) שרוצה לחבר שני מעבדים ביחד ( אולי יום אחד אלמד ג"כ ) וכתב שם על…

• 10 תגובות
    • 5.2k צפיות
  23. Started by inverminx,

שלום לכולם אני לא בטוח שיש כזה דבר, אבל אולי כן הזמנתי מחול מיקרו מעבד של חברת MICROCHIP שנקרא PIC24, זהו רכיב SMT קטן בעל 64 רגליים, 16 בכל פינה . אני מעוניין בסוקט, וכמובן שעדיף שיהיה כמה שיותר גדול, שיקלוט את הרכיב, ואת הסוקט אוכל להלחים בקלות לתוך מעגל שקולט רכיבי THROUGH HALL, שבהם הרגליים עוברות דרך הלוח, מולחמות, ומקוצצות בהתאם, או סוקט לWIRE WRAP, שהוא בעל אותו רעיון, רק עם רגליים הרבה יותר ארוכות. איפה, אם בכלל אפשר להשיג סוקט כזה, חבל לי להרוס את הרכיב בנסיון להלחים את הרגליים הקטנטנות, אין לי ציוד מתאים בבית כמובן להלחים רכיב שכזה, וגם אין לי על מה להלחים אותו תודה מראש

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. Started by omerhuri,

יש ליי שתייי רמקולים של 5~3 W , ועוד 9 ואז סימן של פרסה כזה.. זה מה שהיה רשום על הרמקולים מאחורה יותר מזה אני לא יודע.. אז לקחתי את הרמקולים וכמה כבליים ואבא שלי חיבר אותם לחיבור אוזניות רגיל 3.5 וחיברתי לפלא שליי והוא עשה צליל אבל חלש.. כנראה שזה לא אותו כוח אז זה לא שה את הצליל המקסימלי ויש לי אייפון אם צריך לדעת מה הפלאפון.. אז לעניין איך אני מכין מגבר ? שיהיה משו פשוט מה שצרייך אני יקנה אם יש מדריך ווידאו או משו אני ישמח.. תודה מראש !!

• 5 תגובות
    • 2.2k צפיות
  25. Started by SD Project,

ברשותי יש את הקרוס אובר שבתמונה (רק את אלמנט הבאס)... האם אני יכול להוסיף במעגל הזה איזשהו פוטנציומטר להגברת והנמכת הדציבלים ?! תודה לעונים, ניאו [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 708 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.