עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by gggil,

אהלן! עקב עצלנותי הרבה החלטתי לבנות משהו שישלוט לי על מתג התאורה בחדר מרחוק. לדעתי הדרך הקבילה ביותר היא כזאת: ממסר שמעורער ע"י רגש אינפרה אדום (עינית כזאת מגניבה) ושולט על מתג תאורה. לא שהחדר שלי כזה גדול שדורש ממני לשים נעלי הרים, לקחת שלוקר ושק"ש ולצאת לדרך למתג הרחוק...פשוט עצלנות לשמה. לי אין ניסיון רב בתחום, אך לפי מה שאני יודע ולמדתי, אני צריך ממסר שיכול להוליך במגעים שלו 220V (אני כבר יסתדר עם המקור מתח שלו), רגש אינפרה אדום (לקחתי עינית\מקלט מטלוויזיה ישנה) ושלט של הטלוויזיה המפורקת. אם תוכלו בבקשה לייעץ לי איזה ממסר אני צריך בדיוק או אם אני צריך להוסיף כל דבר, אני יודה לכם מקרב לב. תודה רבה, סוף שבוע נעים!

• 12 תגובות
    • 4.1k צפיות
  2. אני כבר מטעין אותו יומיים רצוף אוקיי אני מנתק אותו מ ה USB נדה כאילו עדיין סוללה ריקה מה כדאי לעשות מה אתם ממליצים? האם לדעתכם הנגן דפוק? האם להחזיר אותו כמה שיותר מהר? הנגן נקנה ביום שישי האחרון הוא עלה לי 160 שייח 2 גיגה אם תוכלו חברים יקרים לעזור לי ולהגיד לי מה לעשות אני ישמח מאוד בכבוד רב eliran23

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. לפני כמה ימים הייתי צריך בדחיפות שנאי לא סטנדרטי, לאחר שהמקורי נשרף, ולופף (במקום אחר ובמחיר מופקע) ונשרף שוב עקב ליפוף כושל. הגעתי לגרשון קליין, והם לא הסכימו ללפף את המקורי, אבל כן הסכימו לייצר כזה חדש מבלי לדעת נתוני הספק, אלא על סמך גודל פיזי בלבד. העבודה בוצעה תוך פחות מיום, ובמחיר מצחיק מאוד (שליש ממחיר הליפוף). אז אם אתם באים לבילוי באיזור התעשיה של קריית מוצקין (?) הכנסו ותצאו עם שנאי. אנשים מקצוענים בתחום, אדיבים ומוכנים אף לבקשות קטנות בדיוק כמו לגדולות. לא משהו סטנדרטי בענף.

• 0 תגובות
    • 5.4k צפיות
  4. כבר הרבה זמן יושב לי בראש הרעיון הזה. הרעיון מטורף.וידרוש הרבה השקעה. לכן יעזור מעוד תמיכה וכמה מילים טובות.למען המורל.כרגע אני מאוד מאוד מתלבט עם להתחיל הכל התחיל בכך שהיתי צריך לפנות מחסן ישן שלי.שלא פתחתי אותו לפחות 10 שנים ומצאתי את השילדה הזאת ששיך לאופנוע SUZUKI GSX750R שנת -1986 העלתי כמה תמונות: ככה נראת השילדה עם כל החלקים שנישארו לאחר הורדה של כל מה שאפשר ולאחר חיתוך הזנב. מחכה לתגובות... Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us

• 10 תגובות
    • 6.3k צפיות
  5. Started by eegg,

יש לי תמי 4 וכל הזמן מחליפים מנורות uv רציתי לדעות האם אוכל לסים את זה במחשב או שזה uv אחר תודה?

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  6. Started by chenrp,

ישנם הרבה מארזים אבל אני נדלקתי על אלה עם המאוורר הענקי בדלת. מאוורר בגודל 25ס"מ! נראה טוב. מסתובב 600 RPM ככה שהוא לא עושה הרבה רעש ועושה המון רוח (בסביבות 90 CFM). האם כדאי לקנות ב 250 שח? או שעדיף לקבל מהחנות סתם אחד עם ידית נשיאה. או שעדיף סתם לשים 12ס"מ בדלת? תודה. [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by idan1836,

אני רוצה לקנות גומי למארז ואני רוצה לקנות מחנות ולא באינטרנט. הקטע הוא שאני לא יודע מה השם של זה. מה לבקש בחנות ? שיביאו לי ישר! כי בדרך כלל שאני נכנס לחנות אני לא יודע להסביר להם מה בדיוק אני רוצה כי אז שואלים אותי למה זה ובשביל מה אני עושה את הדבר הזה ?!@!#! אז מה השם המדוייק בבקשה ?

• 5 תגובות
    • 1.9k צפיות
  8. Started by eegg,

אני מתחיל בבנית מארז די מכלום הוספתי את הלינק לסקטץ שלי ב sketchup http://www.yourfilehost.com/media.php?cat=other&file=comp1.skb רק שתדעו המארז יהיה ברובו שחור מט או מבריק יהיו 2 ספקים 1 בשביל הלוח אם,כוננים ודברים חיוניים והספק השני יהיה בשביל תאורה ומודינג אני אנסה להשיג אלמינום והכול יהיה מחובר בבברגים או ב ניטים. גם כל התאורה תהעשה עי" לדים ורובם אדום שחור ואדום ושאני לא אשכח ששכתי לצייר את ה הארד דרייבס שיהיו לפני המאוורים הקדמיים ואת המאוורים האחורנים ותחתונים וכולם 120

• 0 תגובות
    • 945 צפיות
  9. Started by Asaf.Y,

שוב שלום לכולם....והפעם הכנתי גריל מאגניב התמונה המקורית: 1.שלב השירטוט על פלסטיק קשיח: 2.התוצאה: --- מה אתם אומרים? תנו בבקשה הרבה תגובות(חיוביות[!]) --- עידכון!!!! הצעות,טענות,וכל מה שקשור ...לכתוב בבקשה!!!

• 25 תגובות
    • 3.6k צפיות
  10. האם עדיף לחתוך עם דרמל או פשוט מסור חשמלי?

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by ychamp,

חברה חשבתי על לעשות פרויקט מודינג שבעיקרון יראה כמו mac mini רק יותר גדול ורציתי לדעת האם אפשר למצוא פלסטיק לקליפה החיצונית בארה"ב?

• 3 תגובות
    • 673 צפיות
  12. שלום, יש לי צורך בפוטנציומטר שיווסת לי את עוצמת הקול בכניסה של מגבר קטן (מבוסס TDA 2004). ניסיתי לחבר לי פוטנציומטר של 20K אום, הכל עובד טוב אבל לא כמו שאני רוצה. אני משתמש רק בחצי מהפוטנציומטר ואפילו פחות (כשאני מסובב יותר מזה הווליום פשוט יותר מידי חזק) הפונטנציומטר הוא כפול כמובן (שני ערוצים=סטריאו) השאלה שלי היא איזה ערך של פוטנציומטר אני צריך כדי שאוכל לסובב את הפוטנציומטר עד הסוף וכך לשלוט יותר טוב על הווליום? או האם בכלל כדאי לי לבנות פוטנציומטר דיגיטלי (עם שני לחצנים רגעיים - אחד להנמכה ואחד להגברה)? ומה היתרונות בכל אחד מהם? תודה רבה, ניב

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. לפני כמה חודשים שאלתי כאן איך אפשר לעשות מודינג לפלסטיק, כשהבעיה היא בעיקר חיתוך. נתקלתי עכשיו במשהו שהוא בהחלט זול בשביל להיות מוחזק בבית: זה נקרא "Shapeoko": אתם יכולים לראות את הוידאו הקצר כאן: http://www.shapeoko.com/ ואפשר לקנות את זה במחיר של 600$.. https://www.inventables.com/technologies/desktop-cnc-mill-kits-shapeoko לא רע בכלל!

• 9 תגובות
    • 2.2k צפיות
  14. בזמן חופש קצר שכזה, אין דבר יותר משתלם לעשות מאשר לסיים את מיכל המים..... לוחות פרספקס 5מ"מ, 2X 14*11 2X 15*10 2X 11*10 בדיקות אטימות במשך 72 שעות - תחת תנאים קשים, כתוצאה סופית - המשאבה לא נשמעת כלל, ורב הוויברציות נעצרות עוד בטרם הגיעו אל דופן המארז. משמש כ AirTrap מושלם, כאשר שאריות האויר מגיעות הישר אל תקרת המיכל וכלל לא מגיעות אל המשאבה אשמח לתגובות

• 25 תגובות
    • 2.7k צפיות
  15. Started by shronxx,

שמעו אני רוצה לחתוך את החלק העליון של המארז שלי ואני לא יודע איזה צורה לחתוך....מישהו יכול בבקשה להביא לי תמונה או צורה כלשהי לחיתוך ושתדעו יש לי מאוורר באמצע החלק שאני רוצה לחתוך בבקשה זה דחוף תודה לעוזרים(עדים תמונה עם חדה ומעוצבת)

• 2 תגובות
    • 638 צפיות
  16. Started by tulicooli,

טוב אז אני בונה מארז אקרילי מה שבניתי מיקודם לא ממש הצליח בגלל שהוא קטן מידי.. עכשיו אני רוצה לבנות מארז גדול יותר מפרספקס.. אני צריך שתיכנס לשם מערכת קירור מים 2 ספקים וכל השאר.. יש לכם רעיונות לעיצוב המארז? כמה מאווררים כדאי? איך לעשות אותו שיהיה יפה ומקורי? האם יהיה יפה לעשות כמו במדריך אחד לעשות 4 חורים במאוורר ואז יענו לחבר שם 4 לדים זה יהיה יפה יראו את זה טוב?(ושהכנפים שלהם שחורים)... ..

• 6 תגובות
    • 723 צפיות
  17. Started by adi518,

יש את החומר הזה שנראה נחמד: אבל כמובן אין בארץ. אני מניח שכן יש אלטרנטיבות. יאללה שוט....

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  18. אני רוצה למדוד רעש של מאווררים במחשב. כיצד אני בונה דבר כזה? אם יש שרטוט לאיזשהו מעגל כולל רשימת רכיבים דרושים אני אשמח, אבל אם יש משהו קצת יותר מפורט אני עוד יותר אשמח. תודה מראש. שאלתי בפורום אוברקלוקינג אבל נראה לי שזה יותר מודינג מאשר קירור.. אז אני אשאל כאן: שאלה בנוגע לחיבור שני מאווררים לACCELERO S1 : יש על גבי הכרטיס חיבור למאוורר שהיה בקירור המקורי של הכרטיס (8800GT PALIT 512MB).. השאלה האם אני יכול לחבר שני מאווררים למקור החשמל שעל הכרטיס (בשביל להמנע מחוטים מיותרים במארז.) ועוד שאלה קטנה על אותו עיקרון- אם וזה אפשרי ששניהם יקבלו חשמל כמו שצריך וזה לא יפריע לחשמל של הכרטיס: אם שני המאווררים יש להם חוט שליטה כמו בחיבור 3פינים ללוח.. האם אפשר לחבר את שניהם וכשאני …

• 15 תגובות
    • 3.1k צפיות
  19. היי חבר'ה. מאוד חשוב לי לעשות VDROOP מוד ללוח שלי. לצערי הרב באינטרנט ובאתרים כמו XTREMESYSTEMS, VR-ZONE, לא קיבלתי עזרה. אין מידע ספציפי על הלוח. הכי קרוב שיש זה VDROOP מוד ללוח ה965P-DS3. עושה רושם שהוא די קרוב לשלי מבחינת פריסת הרכיבים אך מבדיקה מדוקדקת רואים שעדיין יש הבדלים קלים(שיכולים להיות מאוד משמעותיים). אודה מאוד אם מישהו שבאמת מבין בנושא יוכל לעזור לי. כמובן שהאחריות לגמרי עליי.

• 0 תגובות
    • 578 צפיות
  20. Started by et_gershon,

מישהו יכול להגיד לי מה המחיר בערך של דרמל?

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. היי לאחרונה המסך של הנייד שלי (THINKPAD T400) החל לרצד בשורות התחתונות http://youtu.be/ny4XPLGtE24 יש דרך לדעת האם זה כבל או בעיה במסך? אציין שמדי כמה שניות יש ריצוד נוסף (ראו סרטון) והבעיה הולכת ומתפשטת. תודה

• 5 תגובות
    • 1.9k צפיות
  22. בניתי מקלט IR אינפרא אדום למחשב לפי המדריך שיש באתר והכל עבד סבבה עד שעשיתי אוברקלוק ואז משום מה הוא לא מגיב יותר כיאילו לא מחובר כלום... יכול להיות ששרפתי אותו?

23. Started by gal1,

אני רוצה להחליף את הלדים במקלדת שלי איזה לדים צריך? זה לא לדים רגילים הם קטנים מאוד

• 3 תגובות
    • 761 צפיות
  24. Started by aviz,

אני מצאתי שלט ממתחת בערך כמו מארז של מחשב ועשיתי עליו חלון ויצא לי די טוב אבל קצת עקום מה אתם אומרים כדאי לי לעשות על המארז ? ובמקום הדבק נייר שצריך לשים לפי המדריך אפשר לשים דבק מלחמה ? ואני יכול לעשות קודם את החור ואחר כך לחפש פרספקט וגומי נכון ?

• 7 תגובות
    • 919 צפיות
  25. Started by boss,

יש לי מארז CM HAF X לוח אם אסוס ASUS P8P67 Delux עם פאנל קדמי USB 3.0 גודל 2.5 בעיה אין לי מתאם פאנל 2.5 קדמי של מארז HAF X. אני צריך פאנל האחורי של USB 3.0 עם מחובר ללוח אם דומגא תמונה אני מנסה לחפש אתר אייבי יש פרטים מיליונים לא ברור אם יש מתאם פאנל קדמי 2.5 ל5.25 של HAF X אשמח תודה [attachment deleted by admin]

• 1 תגובה
    • 937 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.