עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. בקישור הנ"ל http://www.ovelha.org/pasteler0/2005/12/06/howto-blinking-leds/ יש את המדריך רק מה שלא הבנתי זה החוט האדום בתרשים לאן מתחבר בבננה למחבר החיצוני או הפנימים וכן השחור לאן מתחבר לחיצוני או לפנימי?? תודה רבה רבה מראש לעוזרים נסעתי לקנות חלקים

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. שלום לכולם, עשיתי חיפוש קצר באתר ולא מצאתי מענה לשאלה שלי, טוב. אני בונה מארז מ-א' ועד-ת' !!!. השאלה שלי האם לבנות מחומר מוליך חום או לא?,ומאיזה חומר? (לא פרספקט).

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. Started by midnight8,

לא מצאתי מקום לקנות ממנו סליבים שנראו לי טוב אז חשבתי על הרעיון הבא: לשים צינור מזגן על כל החוטים של המחשב אני מדבר על הצינור הגלילי הזה כמו בתמונה למטה מה אתם חושבים שזה יחזיק או יתחמם וישרף אני לא יודע ואני לא רוצה לעשות פאדיחות

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. Started by dorkette,

אני משתמשת במנוע צעד לפרוייקט והוא לגמרי לא מסתובב הפוך אלא רק לצד אחד- מישו יודע מה עושים?

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  5. שלום לכולם. יש לי 2 מערכות סטריאו ו-2 זוגות של רמקולים למחשב.איך אני יוצר מהם סוג של מערכת קולנוע ביתית? (אני אציין שיש לי כולה חדר ממוצע ולא אולם קולנוע) ושאלה נוספת: איך מחברים מחשב לטלויזיה?צריך להוסיף משהו למחשב?

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. Started by radar,

הי לכולם על מקדחה נכתב שה-Torque Settings שלה הם "18+1" ניסיתי להבין מה זה ה-"1+" הזה, ומתמונות של המקדחה באינטרנט, רואים את זה: הגלגל הכסוף משמש לכיוון ה-Torque. על הגלגל הזה מסומנים המספרים 1 עד 18, וכפי שניתן לראות בתמונה השנייה, לאחר Torque 18, יש קו מפריד, ולאחריו סימון כלשהו. לא ברור מה הסימון הזה: בורג? מקדח? בכל מקרה, הסימון הזה הוא כנראה ה-"1" הנוסף. השאלה היא: מה זה? מתי זה שימושי? תודה

7. Started by danieln9,

שלום חברי קנה את הפן באס וחיברנו לזה מאווררים עכשיו הבעיה היא שלאף אחד מהמאווררים יש את הכבל בקרה אז מה לעשות האם יש דרך לחבר את הכבל בקרה למשהו?

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. Started by Rnold,

טוב אז החלטתי לבנות כזה, מצאתי מדריך: http://www.instructables.com/id/Music-LED-Light-Box/ זה המעגל: http://www.instructables.com/id/Music-LED-Light-Box/step6/Building-the-circuit/ פשוט וקל, אבל, במקום לחבר מספר לדים ולבנות מעליהם קופסא, חשבתי לקנות ולחבר פס/ רצועת לדים. והבעיה, רצועות הלדים שראיתי מתחברות בחיבור מולקס למחשב, אבל אני צריך שיהיה לרצועה שתי רגליים כמו ללד רגיל ובודד, כי אני לא יודע איך (אם בכלל אפשרי) לחבר את הרצועת לדים עם חיבור המולקס למעגל שאני צריך לבנות. איפה אפשר למצוא רצועת לדים עם חיבורים כמו של לד רגיל? יש דבר כזה? עריכה: מצאתי דבר כזה באיביי: http://cgi.ebay.com/ebaymotors/LED-STRIP-48CM-HEAD-LIGHT-LAMP-BULB-SUPER-BRIGHT-ORANGE-_W0QQcmdZViewItemQQ…

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. שלום יש לי מאוורר לא רגיל ארך משהו טוב וכתוב עליו : 551 mA (ד"א איך אני עובר ממילי אמפר לאמפר ???) אז איך אני מחשב את ערך הנגד המתאים ביותר לזה ? אם אפשר אני רוצה לדעת איך אני מחשב את זה בדיוק כדי שאני ידע להבא. תודה מראש, אוהד כהן.

• 17 תגובות
    • 1.6k צפיות
  10. Started by etz,

הי חברה, מקווה שזה הפורום הנכון, לפחות נראה המתאים ביותר. אז ככה, קרעתי היום כבל ribbon בפלאפון שלי, ואמנם זה ממש לא סיפור וגם לא יקר להזמין חלופי קצת אין לי סבלנות לחכות עד אז (וגם אין מכשיר נורמלי אחר לבינתיים...). האם אפשרי באיזושהי צורה לתקן אותו, הלחמה או כל דרך אחרת? יש לי קצת מרווח עבודה משני הצדדים הקרועים וזה יספיק. אשמח לכל עזרה!

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  11. החלטתי להחליף את הפול טאוור שלי במארז פרספקט שוכב,זה מפנה לי ממש הרבה מקום. אני הולך לבנות אותו מכלום. כבר בדקתי איך הכול מסתדר, והולך יופי. רק יש לי שאלה קטנה, כאשר אני מחבר את הלוח אם לפרספקט ולפי מה שאני יודע פרספקט עושה חשמל סטטי, זה לא יכול לדפוק את הלוח אם?

• 20 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. Started by yambtz,

אני צריך למאווררים שלי מולקסים זכר בשביל לחבר לפאן באס שאני בונה. נקבה בשביל הפאן באס זה לא בעיה, רוצחים ספק ישן, אבל אין לי מושג איפה להשיג נקבה. מישהו יודע?

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. Started by Dar2005,

שלום כולם אני כבר המון זמן גולש באתר ועלה לי רעיון למודינג אז החלטתי להרשם לפורום... הרעיון הוא לקחת חתיחת מתכת או בריסטול ומנוע קטן של צעצועים, אפשר להשיג מנועים כאלה בכל חנות אלקטרוניה או לפרק ממכשיר כולשהוא שלא צריך. עכשיו מלחימים שני חוטים לקצוות של המנוע, ומלחימים אותם למפצל חשמל של ספק מהמחשב. ואז המנוע יסתובב מתי שמפעילים את המחשב והספק יתן לו אנגריה... עכשיו עם הקטרון / מתכת גוזרים את זה שיהיה עיגול, ועושים חור במארז עגול בגודל של הנייר ועושים משולשים על הנייר ככה: עכשיו שימו את העגול שיצרתם על המוט המסתובב של המנוע וכונו אותו לחור במארז וכאשר יהיה אור בתוך המארז אז יראו אותו דרך הפינות שגזורות כאשר העגול מסתובב.... זה נחמד מאוד תנסו!!! ומה שיוצא:…

• 29 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. Started by Aviko,

כן כן, גם למנהל יש שאלות לפעמים אני מעוניין לחבר מאורר 80MM לכבל USB, האם אפשרי וכמה מתח עובר בכבל הזה? תודה לעזורים, Aviko

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. Started by schredder,

נתקלתי בעבר במודולים של נורות ליבון שמספקים כ 11 וולט בזרם חילופין. המדולים האלה קיימים במגוון הספקים והמחיר שלהם דיי נוח. הבינותי שלעומת דימר - שבפעולתו מגביל את הזרם. פה מה שמוגבל זה המתח. וכיוון שמדובר בזרם חילופין - האם ניתן ליישר אותו ואחרי היישור לשרשר ספקים כאלו באותו הסידור ,עם הספקים זהים על מנת לקבל מתח רצוי ?! למשל של 30 וולט או יותר... ישנם ספקים שמגיעים ליותר מ 200 ואט. ב 11 וולט זה בהחלט מכובד ויכול לספק פתרון להרבה דרישות של ספק כח ראוי במחיר שפוי. יש לציין שאין חיבור הארקה. (מה שמפריע בד"כ לשרשר ספקי כח של מחשבים ,לדוגמא.) כניסה 220 יציאה 11.5 200 W עד כמה שאני מבין זה אפשרי אבל אני לא מבין ממש במתח רשת ובמודולים האלה ... אשמח לתובנות בנושא. ניר

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  16. Started by yosi b,

שלום. האמת שאין לי מושג באיזה מדור בפורום לפתוח את ההודעה. אבקש מהמנהל להעביר במידה ויש מקום מתאים יותר. אני מתכנן פרויקט של מחשוב לרכב שבסיסו nuc של אינטל המבוסס i5 8gb ram וssd. עכשיו אני מעוניין שיפעל עליו וויז או לפחות נווט אחר. האינטרנט יסופק ע''י נטסטיק רגיל. הבעיה זה עם הGPS. ראיתי כמה דברים באיביי השאלה מה המדד בזה איכות וכו' דבר נוסף הוא האם אפשר להשיג את גרסת הווינדוס פון להתקנה על מחשב והאם זה יפשר לי להריץ אפליקציות על מחשב מבלי תוכנות ג'

• 0 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. אני מדבר על המעגל הזה: זה הפירוט שיש למטה: אז מה תפקיד הפונציומטר הזה? לווסת את עוצמת האור של המסך? אם כן, אם אני משאיר את זה ללא נגד, אני יקבל כל הזמן תאורה מקסימלית? תודה

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. Started by ShakedB,

קודם כל כמה זמן לוקח במידה שאני עושה פעם ראשונה? ואם אני בכלל יכול לעשות את זה בלי ידע באלקטרוניקה? אני יכול להציג בזה את הטמפרטורות של המפרט?

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. היי, פתחתי את המחשב שלי היום ופתאום מהמאוורר שבתקרת המארז יצא מלא עשן כיביתי את המחשב ופתחתי אותו וראיתי שכל הבידוד של החוט שמעביר חשמל לפלופי נמס!! כן ככה שניה כל הבידוד נמס!!! הוצאתי את הבידוד הנוזלי למחצה ושמתי בידוד חדש וגם לו קרה אותו דבר ככה בשניה והחוט לא היה חם כי נגעתי בו שניה אחרי שהוא המיס את הדידוד המקורי כדי לשים את הבידוד החדש.... שהוצאתי את החוט מהפלופי הפינים של החשמל שלו היו עקומים אחרי שישרתי אותם וחיברתי שוב עוד פעם נמס הבידוד! מה לעשות אני מפחד שזה ישרוף לי חלקים במחשב? ממה זה נובע?? זה ספק שכבר עבד הרבה זמן כך שאין סיכוי שזה מעומס או משהו כזה.. תודה רבה רבה רבה מראש! ניר.

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. Started by dids22,

היי, אם אני מחבר למכשיר חשמלי מטען עם זרם גבוהה מדי (5.5V במקום 4.9) המכשיר ישרף או שהמטען יתן רק 4.9?

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. בניסוח פשוט, אם אני פותח את ה-Serial Monitor, האם יש למיקרו-בקר דרך לדעת את זה? וכנ"ל כשסגרתי את ה-Serial Monitor. תודה card

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. Started by עומר8,

נישרף לי הנגד במגבר והלך לו הציפוי (הצבעים) יש דרך שבאמצעותה אוכל לדעת מה התנגדותו ? תודה לעוזרים עומר8 :s05:

• 14 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. Started by st0m,

שלום לכולם ... אני רוצה לעשות על המארז שלי משהו יפה .... אז אם אתם יכולים להביא לי כל מיני שבלונות יפים שאני יכול להדפיס ואז לרסס וכו'ל .... תודה ...

• 18 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. רציתי לשאול אותכם בעניין טכני מסויים הנוגע לסוללה חיצונית שמצאתי ברשת באג . http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=6402&perur=2&t=16&c=296 צילמתי את הסוללה וגם את ספק הכוח של ה-wind : http://img371.imageshack.us/my.php?image=msiwindpowersupplaynv6.jpg http://img524.imageshack.us/my.php?image=externalbatteryyy2.jpg ההתלבטות שלי היא האם הסוללה החיצונית הזאת באמת מסוגלת להפעיל את ה-wind . שימו לב שהסוללה נותנת מקסימום מתח של 19V ואילו השנאי המקורי של המחשב נותן 20V . אני לא אלקטרונאי אבל נראה לי שזה גבולי . מבחינת האמפר אין בעייה מפני שהסוללה נותנת 3A והמחשב הנייד מסתפק ב-2A . עד כמה ההפרש של 1V משחק תפקיד ,אם בכלל ? תודה

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  25. בוקר טוב לכולם. יש ברשותי את המארז של זלמן HD160XT - מארז HTPC עבור קולנוע ביתי, לצערי אין לי את הגלאי טמפ' שמגיעים איתו, לכן אני רוצה לבנות לו גלאים בעצמי: השגתי דוגמיות של טרמיסטורים בכמה ערכי התנגדות, אך אני לא יודע באיזה להשתמש: יש 10K, 15K, 50K. ואיך צריך להרכיב אותם: ישר על הבקר, עם קבל בטור או במקביל וכו. אשמח לעזרה, או שאם מישהו מכיר את המארז הזה, אשמח אם יציין את הנתונים של גלאי הטמפרטורה שלו.

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.