אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
קודם כל כמה זמן לוקח במידה שאני עושה פעם ראשונה? ואם אני בכלל יכול לעשות את זה בלי ידע באלקטרוניקה? אני יכול להציג בזה את הטמפרטורות של המפרט?
-
- 13 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני מדבר על המעגל הזה: זה הפירוט שיש למטה: אז מה תפקיד הפונציומטר הזה? לווסת את עוצמת האור של המסך? אם כן, אם אני משאיר את זה ללא נגד, אני יקבל כל הזמן תאורה מקסימלית? תודה
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היציאה של הפנטיום 1 היא כזאת לא זוכר איך קוראים לזה ) ..... 5 פינים (למעלה ) .... 4 פינים ( למטה) זה יציאה של העכבר שיש לפנטיום 1 עכשיו אני קניתי יציאה כזאת ויש לי מחשב פנטיום 1 ואני רוצה לחבר לו עכשבר אלחוטי אבל לעכבר אלחוטי יש את היציאה החדה של העיגול הזה עם הפינים במעגל... עכשיו השאלה שלה איך אני עושה את זה כשביציאה החדשה אני צריך לחבר 9 פינים אז איזה חוט מתחבר לאיזה פין ביציאה הישנה של הפנטיום 1 ?
-
- 19 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום. האמת שאין לי מושג באיזה מדור בפורום לפתוח את ההודעה. אבקש מהמנהל להעביר במידה ויש מקום מתאים יותר. אני מתכנן פרויקט של מחשוב לרכב שבסיסו nuc של אינטל המבוסס i5 8gb ram וssd. עכשיו אני מעוניין שיפעל עליו וויז או לפחות נווט אחר. האינטרנט יסופק ע''י נטסטיק רגיל. הבעיה זה עם הGPS. ראיתי כמה דברים באיביי השאלה מה המדד בזה איכות וכו' דבר נוסף הוא האם אפשר להשיג את גרסת הווינדוס פון להתקנה על מחשב והאם זה יפשר לי להריץ אפליקציות על מחשב מבלי תוכנות ג'
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, כחלק בפרוייקט בנייה של מחשב קטן אני זקוק לכפתור הפעלה עם נורת הפעלה (יחובר ללוח ל- power sw + power led) משיטוט בגוגל מצאתי תשובות שונות לכמה וולט מספק הלוח ללד ההפעלה (3V/5V) הכיוון הוא על כפתור כזה: https://www.aliexpress.com/item/12mm-LED-illuminated-waterproof-momentary-push-button-switch/32681475268.html?spm=2114.search0104.3.209.61434dd69WvIvr&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_5_10065_10068_319_10059_10884_317_10887_10696_100031_321_322_10084_453_10083_454_10103_10618_10307_538_537_536,searchweb201603_1,ppcSwitch_0&algo_expid=5587d300-4b2d-409d-8d64-e930675f500e-29&algo_pvid=5587d300-4b2d-409d-8d64-e930675f500…
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
אני משתמשת במנוע צעד לפרוייקט והוא לגמרי לא מסתובב הפוך אלא רק לצד אחד- מישו יודע מה עושים?
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
שלום חברי קנה את הפן באס וחיברנו לזה מאווררים עכשיו הבעיה היא שלאף אחד מהמאווררים יש את הכבל בקרה אז מה לעשות האם יש דרך לחבר את הכבל בקרה למשהו?
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
עשיתי אתמול את המודינג הראשון שלי הכלל סידור חוטים ומאורר בגג המארז המעלות ירדו פלאים. בPRIME מ 55 ל 38. חבל שאין לי מצלמה דיגיטלית כך שהייתי מעלה את התמונות שתביעו את דעתכם. טוב לא משנה. השאלה שלי כזאת אני צריך אכשיו גריל למאורר החדש שלי אני לא צריך משהו מיוחד כי גם ככה לא רואים אותו המחשב יושב בכוננית. איפה אני יכול למצוא גריל בזול ונראה לי שעדיף לקנות בחנות ולא להזמין כי המשלוח יעלה יותר. בקיצור יש איזו שהיא חנות באזור הצפון שאני יכול לקנות שם? נ.ב תודה לכל האנשים שהייה להם סבלנות אליי שעזרו לי להבהיר כמה דברים לפני העבודה. אנשי הפורום אלקטרוניקה ומודינג אתם גדולים ;D
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום יש לי מאוורר לא רגיל ארך משהו טוב וכתוב עליו : 551 mA (ד"א איך אני עובר ממילי אמפר לאמפר ???) אז איך אני מחשב את ערך הנגד המתאים ביותר לזה ? אם אפשר אני רוצה לדעת איך אני מחשב את זה בדיוק כדי שאני ידע להבא. תודה מראש, אוהד כהן.
-
- 17 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
בניסוח פשוט, אם אני פותח את ה-Serial Monitor, האם יש למיקרו-בקר דרך לדעת את זה? וכנ"ל כשסגרתי את ה-Serial Monitor. תודה card
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
רציתי לשאול אותכם בעניין טכני מסויים הנוגע לסוללה חיצונית שמצאתי ברשת באג . http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=6402&perur=2&t=16&c=296 צילמתי את הסוללה וגם את ספק הכוח של ה-wind : http://img371.imageshack.us/my.php?image=msiwindpowersupplaynv6.jpg http://img524.imageshack.us/my.php?image=externalbatteryyy2.jpg ההתלבטות שלי היא האם הסוללה החיצונית הזאת באמת מסוגלת להפעיל את ה-wind . שימו לב שהסוללה נותנת מקסימום מתח של 19V ואילו השנאי המקורי של המחשב נותן 20V . אני לא אלקטרונאי אבל נראה לי שזה גבולי . מבחינת האמפר אין בעייה מפני שהסוללה נותנת 3A והמחשב הנייד מסתפק ב-2A . עד כמה ההפרש של 1V משחק תפקיד ,אם בכלל ? תודה
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
כן כן, גם למנהל יש שאלות לפעמים אני מעוניין לחבר מאורר 80MM לכבל USB, האם אפשרי וכמה מתח עובר בכבל הזה? תודה לעזורים, Aviko
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
קניתי את הקיט של וונטק ועשיתי את זה...אני חושב שלקח לי זמן כולל של 5 שעות. אני חושב שבהתחלה זה היה כיף ...ואז הגעתי לאיי טי אקס וחשבתי שאני עומד למות. שואה אטומית לפרק הכל! לא מומלץ לאנשים שאין להם סבלנות והרבבבה זמן פנוי! אני לא חושב שאני אעשה את זה שוב בחיים שלי ! מעכשיו אני קונה כאלה עם סליבים כבר! (בטרפליי שאני מחפש איפה לקנות!!! כבר חודש) בכל מקרה למי שכן רוצה לעשות את זה! אז שיהיה בהצלחה והנה מספר טיפים! 1.מייבש שיער טוב! או אקדח חום לא משהו מעפן! 2.להתקמצן על השרינק! הקטן 3.אין טעם לקנות שתי ערכות נשאר המון ספייר מאחת רק שאין שרינק קטן יותר... 4.לחשוב פעמיים כמה אתם באמת בנויים לזה...לא מומלץ למתחילים חוצמזה יצא לי ממש סבבה אני מקווה סוף סוף לעלות את הגלרייה שלי לג…
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מישהו פה מכיר מקומות שאני יכול לתת להם תוכניות לחיתוך לכיפוף הפרספקס והם יכינו לי את החלקים שאני צריך?
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
נישרף לי הנגד במגבר והלך לו הציפוי (הצבעים) יש דרך שבאמצעותה אוכל לדעת מה התנגדותו ? תודה לעוזרים עומר8 :s05:
-
- 14 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש לי זמן והרבה זמן אני רוצה לעשות משהו כזה. אז חשבתי לי שאני אעשה מודינג קטן.. הרעיון שלי הוא לקחת כבל שהופך חיבור PL (החיבור הירוק של הרמקולים) לזוג של RCA או משהו בסגנון, אחד של Left ואחד של Right זאת אומרת. לאחר מכן אני צריך לקחת לדים שיקבלו מתח מהספק כוח דרך חיבור Molex (לא חשוב כרגע). בעצם מה שיקרה זה שהכבלים של הRCA יקבלו אות רק חלק מהזמן - מתי שיש מוזיקה, בזמן הזה אני רוצה שידלקו הלדים. אבל אין לי מושג איך אני עושה שהם ידלקו רק בזמן הזה, עם איזה רכיב אפשר לעשות את זה? תודה, שי עריכה: מצאתי את הTIP31 הזה. נראה אם יש לי איפה להשיג אותו, מישהו מכיר חנות שמוכרת כזה דבר?
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי, אם אני מחבר למכשיר חשמלי מטען עם זרם גבוהה מדי (5.5V במקום 4.9) המכשיר ישרף או שהמטען יתן רק 4.9?
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
בוקר טוב לכולם. יש ברשותי את המארז של זלמן HD160XT - מארז HTPC עבור קולנוע ביתי, לצערי אין לי את הגלאי טמפ' שמגיעים איתו, לכן אני רוצה לבנות לו גלאים בעצמי: השגתי דוגמיות של טרמיסטורים בכמה ערכי התנגדות, אך אני לא יודע באיזה להשתמש: יש 10K, 15K, 50K. ואיך צריך להרכיב אותם: ישר על הבקר, עם קבל בטור או במקביל וכו. אשמח לעזרה, או שאם מישהו מכיר את המארז הזה, אשמח אם יציין את הנתונים של גלאי הטמפרטורה שלו.
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי יש לי תקע טרנספורמטור לקיר עם יציאה של USB, בלבד. זה תקע אמריקאי ( שני פינים שטוחים) במדבקה שעליו כתוב : INPUT : 100-240V/AC 50/60Hz 150mA OUTPUT : 5.0V == 500mA+-50mA מה שמונע ממני להכניס ( עם מתאם פיזי בלבד) לשקע בקיר , זה זרם הכניסה. כי נראה לי שהקיר נותן יותר ?!?! מה קורה פה ?
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
פנבאס לתאורה אני מתכוון, אני רוצה להכין סוג של פאנבאס של 4 סוויצ'ים : 1. קטודה - UV 2. לדים 3. מאווררים של FULL LOAD 4. כבל EL מסביב למארז אני צריך להכין איזה קופסא מיוחדת או משהו? או לחבר את החוטים ישירות ? ובקשר לסליבים אז אני יכול לעטוף איתם גם את החוטים העבים שיוצאים מהספק ?!
-
- 14 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אז ככה. עד לפני זמן לא רב אם באמת רצית לעשות מודינג למחשב היו לך שתי דרכים: או לעשות בעצמך (הדרך הנכונה!!!) או להזמין מוצרי מודינג מחול... הקהילה בארץ התפתחה ולאט לאט חנויות התחילו להביא לכאן קטודות, מאווררים מיוחדים, מארזים צהובים וכו. אבל עדיין היו בעיות. המחירים לפעמים היו בשמיים ועדיין היו מוצרים שלא היה כדאי לקנות בארץ (כבלים עגולים) או איאפשר היה בכלל להשיג אותם (ערכות סליבים למשל...). והמצב המשיך להשתפר - מחירים ירדו והיום אפילו יש סליבים בארץ. חנויות התחילו להביא סליבים אחרי שלקוחות הראו התעניינות בזה (אני יודע שאני הצעתי לשתי חנויות להביא את הערכות של וונטק) והיום ראיתי עוד מוצר של וונטק בביקורת ווידאו - מחברי מולקס בצבעים - http://www.3dgameman.com/vr/vantec/e…
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום אני מחפש חנויות בארץ או בחו"ל בשביל להזמין רכיבים אלקטוניים לפרוייקט. מחפש חנות זולה... אם אפשר להוסיף טלפון שלהם או אתר.
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום נמאס לי מהמחשב הקיים שלי הוא נשמע כמו מפעל ליצור אבק: מפרט: Pentium 4 3.0 ghz motherboard: asus nvidia geforce 6600 gt 512 mb כמו כן יש לי 5 מאווררים שהם מכניסים לי טונות ואני "לא צוחק" של אבק שכל שבועיים מתמלא מחדש ולכן חשבתי לעבור לקירור מים. קראתי כמה מאמרים והבנתי בערך איך זה עובד אך יש לי כמה שאלות. 1. האם אפשר לבנות מארז מפרספקט אטום לחלוטין בלי פתחי אוויר כדי שלא יכנס אבק? 2. האם יש אפשרות לספק בלי מאוורר ואם כן אז איך צריך לקרר אותו? 3. האם קירור מים למעבד, ציפסט, ולכרטיס מסך יספיקו או שצריך במקרה של איטום מוחלט לקרר חומרה נוספת? (במקרה וש"א 1 אפשרית) 4. ברצוני לבנות מארז ורסטילי שיתאים לי לשנים הבאות ובהתחשב בכך שאני צריך להחליף חומרה האם לכל…
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום אני צריך מודול לעינית לייזר 650NM (אני חושב שזאת המידה שלה היא מצורב DVD של ASUS) שהכי חשוב שהיא כבר תהיה מפוקסת לנקודה וכמה צריך להיות המתח לדיודת לייזר? 3.5V? תודה לעוזרים
-
- 14 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכל המבינים והמבינות, אני צריך קצת את עזרתכם, יש לי מתח רשת שמחובר לשנאי ומהשנאי הולך לגשר דיודות. הגשר דיודות יוצר לי מתח פועם, והוא מחובר לטרנזיסטור PNP ונגדים, אני אצרף לך סרטוט כדי שתוכלו לראות. הקולקטור של הטרנזיטור מחובר לרגל INT0 של מעבד p89v51rd2 למכירים. רציתי לדעת לשם מה הטרנזיסטור נמצא? מה תפקיד הנגד בכל מקום מקום, ותתקנו אותי אם אני טועה 510k - תפקידו להכניס לרוויה את הטרנזיסטור כבר בזרמים ומתחים נמוכים מאוד. 1k - אותו התפקיד. 10k - תפקידו למשוך זרם מהגשר כך שהגשר דיודות יעבוד כבר במתח הכי נמוך שאפשר. רוב הזמן הטרנזיסטור נמצא ברוויה נכון? מתי יוצא '0' לוגי לרגל int0 של המעבד? הרי הרגל זו פועלת ב'0' לוגי בלבד אשמח לתשובות ויותר לפירוט…
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-