אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
יש לי קירור של מעבד פנטיום4 LGA775 והכרטיס מסך הוא 9500GT בגרסא הפאסיבית. הכרטיס מסך במנוחה על 55-50 מעלות ובמאמץ עולה מהר ובלי בעיה על 60-64. אז רציתי לשים איכשהו את המאוורר של הקירור סטוק של הפנטיום4 על הקירור של הכרטיס מסך שיקרר אותו הכי טוב. עוד איזה חצי שעה ככה אני יעלה תמונה אבל בעיקרון, איך הכי עדיף לחבר?
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכם, יש לי שאלה. רציתי לדעת איך אפשר לגרום למחשב לבצע פעולות כמו הדלקת אור, בעזרת מכשיר או משהו. ואל תגידו לי רק שם של המכשיר, אם תוכלו לפרט זה יעזור לי הרבה יותר. בנוסף אפשר לעשות זה גם פעולות קולויות או שזה כבר מסובך מאוד? (אגב מחיאת כף זה מספיק מבחינתי..) תודה לכם!
-
- 20 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום לכם.. אני החלטתי לעשות מודינג מטורף למארז (אף פעם לא ניסיתי אבל החלטתי לנסות) והתחלתי עם צביעה. הבאסה זה שזיינתי תמארז... הצבע היה לא טוב (היה לי כבר גימור לק אז זה לא נתפס) יצא ממש גרוע- כל נגיעה במארז קילפה חתיכות צבע. המארז נראה ממש מזוויע אז פשוט הורדתי את הצבע עם מדלל והוא הוריד גם חלק מהלק ומהצבע המקורי ככה שעדיין נראה ממש ממש לא טוב. עכשיו לשאלה שלי: האם יש כזה דבר צבע שיתפס לי על לק-צבע קיים? אם כן אז אם אפשר לדעת איך קוראים לו? אם יש כזה דבר אני מחר על הבוקר רץ לקנות תודה והמשך יום נעים.
-
- 4 תגובות
- 824 צפיות
-
-
הוצאתי קתודה של סורק ישן ואני רולצה לחבר אותה למחשבב רק אין לה פלוס ומינוס יש איזה 12 חיבורים קטנטנים כאלה שאם אדע לאן לחבר זה לא יהיה בעיה בכול מקרה הקתודה היא של קנון ורשום עלייה על המדבקה כול מני מספרים ואותיות שלא קשורות לחיבור או משהו זה ניראה לי הדגם ואין לי שום מושג כמה מתח היא צריכה כמה זה בדרך כלל ? 12 V ? לאן לחבר פלוס ומינוס ? תודה לעוזרים והנה כמה תמונות אבירם [attachment deleted by admin]
-
- 0 תגובות
- 907 צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד ישן 7 שנים הוא עדיין עובד יופי (מריץ XP כמו גדול) אבל קצת נמאס לי ממנו. יש למישהו הצעות מה לעשות לו?? תודה מראש לכל העוזרים.
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם יש לך מסך דק של 19 אינץ שאיתו אני משתמש למחשב לאחרונה קניתי מסך 5 אינץ' קטן של סוני פלייסטשן 1 קניתי אותו עם שנאי מתאים והוא מתחבר לממיר של יאס אני רואה בו טלוזיה והוא יושב במפרצים 5.25 של המחשב שלי וכן זה נוח כי המחשב מולי! השאלה שלי היא כזאת שמתי לב שהמסך מחשב הגדול מתחמם וזה לא ממש אכפת לי כי אם הוא ככה כניראה הוא אמור להיות ככה מה שקצת מדאיג אותי הוא לגבי התינוק הקטן(המסך 5 אינץ') שהוא גם מתחמם זה נורמלי שהוא חם? הוא לא ישרף מתישהו אחרי עבודה ממושכת של שבוע שבועיים? או יותר דרך אגב כמה זמן אפשר להשאיר מסך LCD דולק ? תודה לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום יש לי מסך שקיבלתי שאחרי זמן מה של פעולה הוא כבה ! פשוט נעלם ! הסתכלתי מאחורה אז שמתי לב שהמסך אמור לקבל 12V ו 4A השנאי שלי נותן לעומת זאת 12A 1250mA האם זו יכולה להיות הסיבה? האם אני מזיק למסך בזאת? את המסך קיבלתי כך שלא בטוח שזה באמת השנאי המקורי ! מה דעתכם??
-
- 4 תגובות
- 807 צפיות
-
-
יש לי לפטופ שהמסך שלו שבור אבל המחשב עצמו עובד איך אני יכול לנתק את המסך מהמחשב? זה יפגע בתפקוד של המחשב? בקשר לקבל בגלל שהמסך של המחשב שבור אז חשבתי לחבר אותו לטלוויזיה בתור מחשב לסרטים אבל אין לו חיבור s-video רק vga מצאתי סירטוט של כבל מ vga to rgb ורציתי לדעת אם הוא בסדר ומה אומרים הסימונים של ה h/hv וה v ? יש לי חיבור של ירוק כחול ואדום בסרטוט מה זה אומר?? אני רגיל שהכבל בצבע צהוב לבן ואדום [attachment deleted by admin]
-
- 23 תגובות
- 6.5k צפיות
-
-
היי. לאחותי יש וידאו בחדר שלה וחשבתי שאפשר לקחת מחשב ישן שיש לנו בבית (מלפני 5-6 שנים) ולהכניס את המחשב פנימה. אני כמובן מתכוון לצבוע את המארז, אבל מה שיותר מעניין אותי זה כפתורים וחיבורים. מאחורה יש רק חיבורי תצוגה לא מעניינים, ומקדימה הכניסה של הקלטות וכמה כפתורים. רציתי לשאול האם אני אהיה חייב לחתוך תמארז מאחורה ולשים כיסוי אחר במקומו או שיש דרך אחרת לארגן שהחיבורים של כל הדברים יסתדרו שם ? אם אני חייב לחתוך תמארז, איך אני אחרי זה מחבר אליו חתיכת מתכת חדשה עם חורים שאני צריך ? אותו הדבר מקדימה, אני צריך שיהיה לי כפתורי הדלקה וכיבוי, ואני גם נורא רוצה שהCD רום יישב במקום של הכניסת קלטות. אגב אין לי כלים מיוחדים לעבודה ואני לא חושב שבשביל דבר ראשוני כזה אני אקנה ציוד מתא…
-
- 1 תגובה
- 925 צפיות
-
-
טוב היום אחרי שעבדתי כול היום על צבע למארז התחלתי עם הספק שאת התחת שלו צבעתי בשחור וגם את התחת של המחשב כך שמבחוץ כולו שחור כמו כן צבעתי גם את הכלובים בשחור ואת שאר המארז מבפנים צבעתי באפור גם הוספתי שתי לדים לספק בצבע כחול והמראה ממש מלבב חח יצא מאוד יפה ואני נורא מבסוט לפני זה המארז הייה כולו אפור ואז כולו שחור ועכשיו חצי חצי בערך חח אבל זהו אני משאיר ככה הדבר האחרון שנשאר לי לעשות הוא לקמבן מסגרת חדשה שתכנס למפרצים ועלייה ישב מסך ה5 אינץ שלי עשיתי כבר משהו אבל זה לא סימטרי יש בריחות של כמה מילימטרים ואני קצת פרפקציוניסט אז החלטתי לבנות משהו מעץ ולצבוע יש לי נגריה זמינה אז בקרוב אני יעשה איזה משהו חח הנה כמה תמונות [attachment deleted by admin]
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
חשבתי עם נגיד אפשר איך שהוא להוסיף לדים על הגוף של ה 8800 ultra (לא עילו אלה בתוך הגוף קירור כך שתיוצר מין תאורה נחמדה כזו לכרטיס) השאלה היא האם זה אפשרי ולאן אני יכול לחבר את הלדים על הכרטיס תודה
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
האם אפשר להשתמש בספריי פרמייר רגיל , או שעבור שלדה כזו צריך פרמייר מיוחד, וצבע מיוחד ? *כמו כן מישהו יודע מה השימושים של פוליאור? תודה לעונים g0vner_x3
-
- 1 תגובה
- 654 צפיות
-
-
יש לי את התופסנים האלה של זלמן האם אפשר לתפוס איתם חלון פרספקט ? או שעדיף עם ברגים ? [attachment deleted by admin]
-
- 21 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
עשיתי מעגל של לדים לפי צורה אבל הבעיה שלא ידעתי שצריך לחבר בטורי. איך אפשר לחבר את המעגל למצבר 12 וולט ולהשאיר אותו בחיבור מקביל המעגל מכיל 40 לדים שאמורים ליפעול תמיד אני לא יודע בידיוק את הפרטים עליהם אבל הם גדולים ניראים כמו הלדים האדומים שיש בכל מכשיר אבל הם בצבע לבן /שקוף שחיברתי אותם עם נגד למצבר הם עשו אור חלש ובלי הנגד או חזק. זה טוב להשאיר בלי נגד או שהם ישרפו? ועוד 10 לדים שמחוברים בטורי הם מחולקים לשלשות, השאלה לגביהם היא האם לחבר את כל הפלוסים ביחד ומינוסים ביחד עם נגד אחד או נגד לכל שלוש? ולמה? הנגד בשני המיקרים הוא בצבעים חום כתום אדום שחור חום, מי שהביא לי אותם אמר לי שהם מתאימים למצבד מקווה שאני מובן. תודה.
-
- 14 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לשפר קומקום חשמלי פשוט, ולהתקין בו חיישן קול. כאשר החיישן ייקלוט את המילים "מים חמים" לדוגמא, תחל פעולת הרתיחה אשמח אם למישהו יש רעיונות לביצוע.. ואיזה סוג של חיישן קול אני צריך. המון תודה!!!
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי אייפוד דור רביעי וכמו שאתם בטח יודעים אחרי שאתה עושה לי סינכרון אתה צריך להטעין אותו פעם אחת דרך המטען המקורי של אפל שהוא דרך החשמל ואז אפשר להטעין אותו רגיל דרך ה usb עכשיו הבעייה היא כזו אין לי את המטען הזה נתתי אותו למישהו ושחכתי למי ??? אז חשבתי מה כבר יכול להיות מסובך כלכך לפי מה שאני יודע ה ספק דרך החשמל נותן 5 v אם אני ייתן לו דרך שנאי לusb (כמובן דרך הכבל של האייפוד) 5 v הוא "יחשוב" שזה המטען המקורי יטעין אותו (עניין של 10 שניות) ואז אני אוכל להשתמש בו שוב..... אז רציתי לשאול אם זה נשמע הגיוני ולבקש את הסרטוט של ה usb כאילו איפה אני צריך לחבר את המתח של ה 5v טוב תודה רבה וסתם שאלה כמה וואט כניסת Usb מספקת תודה רבה http://www.sollan.co.il/Sale_…
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
טוב אחרי שפתחתי פה 60 ת'ראדים על כול הבעיות שהיו עם המסך הכול נפתר וכרגע הוא מתפקד פצצות מנהלים לא להיתעצבן הייתי להוט להפעיל אותו חחח בכול מקרה זה מסך 5 אינץ' שכול מודר רוצה כזה אצלו בהשג יד אני החלטתי שאני רוצה אותו בתור טלוזיה וליראות בו סרטים תוכניות וכאלה ובו בזמן להיות גם במחשב ולגלוש באינטרנט החלטתי גם לשים אותו במפרץ 5.25 שלי יש 3 כאלה פנוים והם היו די משעממים שהם היו רקים ופה עלתה השאלה הגדולה איך לעזאזאל אני לא מקלקל את המראה היוקרתי של המסף ומשלב אותו במפרצים אחרי הרבה מחשבות עלה לי רעיון לחתוך את מסגרת המסך ולאר מכן להתאים אותה לפרצים החיתוך הוא פשוט חתכתי עם דרמל כך שנשארו לי החיבורים המקוריים של המסך וגם החזית היפה שיש לו בקנט יש מסביב לכול מסך קנט מעוגל כ…
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי מסך של פליסטיישן אחד היום קניתי לו שתי בבנות שמתחברות לבננה של אוזניות כאלה זה כבר AV ממה שהבנתי בכרטיס מסך יש יציאה של בננה חיברתי אחת ולמסך חיברתי את הבננה שדומה לזאת של האוזניות הכול בחשמל אמור לעבוד אך לא פועל.. איזה הגדרות אני צריך לשנות או לשחק כדי שזה יעבוד ? אבירם והנה הוא עובד בתור טלוזייייייה ניראה לי אני ישים אותו טלוזיה וככהאני יראה טלוזיה חח כי הוא ממש ממש מולי אני ממש מתלהב ממנו חחחחחח [attachment deleted by admin]
-
- 1 תגובה
- 714 צפיות
-
-
שלום רב, אני מחפש מסך מחשב זהיר במיוחד להתקין על שרת, עקב חוסר מקום בארון השרתים והשימוש הדל במחשב זה... רצוי מסך שאפשר להתקין אותו בתוך מארז מחשב (מסך בגודל 3 כוננים 5.25") דומה למסכים שמגיעים עם מארזי ה HTPC, האם מישהו נתקל במסך כזה ? תודה מראש ובכבוד רב, זיו טל
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
פתחתי את המחשב של אמא שלי (נשרף לו הספק..), הוצאתי את הכרטיס מסך שהפריע לי להוציא את הספק, וגיליתי מראה מדהים! המפגר שקנינו ממנו את המחשב הזה, עשה "מוד" לקירור שעל הכרטיס מסך... הוא הדביק עם דבק חם קירור סטוק של מעבד אינטל על ההיט סינק של הכרטיס מסך! :lol: קצת תמונות: זה יכול לעשות משהו רע לכרטיס מסך? אני מניח שכדאי שאני אקנה מאוורר נורמלי לשים עליו...
-
- 5 תגובות
- 994 צפיות
-
-
אהלן חבר'ה יש לי חבר,שחבר שלו עשה בצבא משו מגניב הוא לקח רמקול של חברת SANYO משו מעץ ישן פתח אותו הביא מצבר נראה לי של 12 וולט חיבר את הרמקול למצבר הוציא מהרמקול בננה לחיבור לאמפי ודברים דומים וככה יצא רמקול נייד עם עוצמה כמו שמחבים רמקול למערכת... השאלה שלי היא אם מישו יכול לעזור לי בקניית המוצרים להרכבת דבר כזה ובכלל איך בדיוק לחבר את כל העסק הזה אחד לשני תודה לכל העוזרים!! אוראל
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
התרשים שיש לי למטה מסביר לי לאן לחבר כול אחד מהצבעים כדי לקבל יציאת VGA מהמסך פליסטיישן 1 שיש לי בכבל שקניתי יש את הצבעים אבל חיברתי לפי בצבעים וזה לא עובד ניראה לי שהפינים לא תואמים את הצבעים יש נגיד למטה תמונה בצבע ורוד זה אומר שפין 13 צריך להיתחבר לחיבור 5 בתמונה למעלה ככה עשיתי וזה לא עובד הניחוש שלי הוא שהצבע של פין 13 הוא לא ורוד הוא צבע אחר מישהו יכול לתת לי תרשים של חיבור VGA איזה צבע זה כול פין כי ניראה לי הצבעים למטה זה סתם בישביל להבדיל רק או אולי מישהו מוכן להגיד לי מה מתחבר לאן? זה מסך של פלייסטשן אחד כמו שאמרתי הנה התמונות תודה לעוזרים אבירם [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היום הגיע אליי המסך שאני מחכה לו כבר הרבה זמן והידע שלי בחיבור מסכים ממש דל אז מאוד אשמח לעזרה בנוגע לחחיבור שלו זה המסך כפי שהגיע אליי http://img301.imageshack.us/my.php?image=0831080651kg9.jpg ואלה הן היציאות שיש לי בכרטיס מסך http://img301.imageshack.us/my.php?image=0827080644jm6.jpg וזה האתר שבו מראים בדיוק איך ניראה המסך וכאלה .. http://www.bit-tech.net/modding/2004/07/07/psone_lcd/2 איזה כבל אני אמור לקנות ולאן אני צריךל לחבר אותו ? חשוב לציין שבתאר שהזכרתי מראים איך לחבר את המסך אבל עם יציאת VGA אני לא יכול לחבר אותו עם היציאה הזאת כי היא תפוסה כבר למסך מחשב שלי שאלה נוספת אם נגיד אני לא יכול לחבר אותו ככה ואני צריך לעשות אותו ליציאת VGA יש סכוי שיש איזה שנאי קטן ש…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אממ יש לי "מטען"(סתם ממיר מתח של טלפון בית)עם חצי אמפר ו12 וולט הקטע שאני רוצה להטעין איתן 2 מצברים של 6 וולט אז אפשר לחבר אותם בחיבור טורי שיתקבל 12 וולט וככה להטעין אותם? ועוד שאלה:יש לי מערכת ניידת עם רדיודיסק של רכב ורמקולים,הרדיו דיסק דורש 8 אמפר שהמצבר שלי מספק 8.5 אמפר ושהמצבר מוטען עד הסוף הוא לא מספיק להרבה זמן בשביל המערכת כי גם המערכת דורשת כמעט את מלוא האמפר בגלל העוצמת קול ברדיו דיסק וההפרש הקטן גם ממש משפיע בקיצור אם אני יחבר 2 מצברים של 6V ו12 אמפר לשעה כל אחד אז יצא 12V ו24 אמפר לשעה?מה יותר טוב מבחינת כוח וזמן המצבר היחיד של 12V ו8.5 אמפר או שניי המצברים של 6V ו12 אמפר? תודה מראש וסליחה על זה שאני כותב הרבה ושאפשר היה לסכם בכמה שאלות קטנות.. לילה טוב ושוב…
-
- 0 תגובות
- 689 צפיות
-
-
אני רוצה לחבר שתיי לדים של 3 וואט לבטריות שלא יהיו תלויות במקור חשמל קבוע איך אני עושה את זה ? חשבתי על בית של שתיי בטריות אצבע שניראה לי מביא 3 וואט ואז במקביל אבל לא יודע אם זה יהיה מספיק חזק בכל מיקרה תנו פה רעיונות כמה שיותר אני יבחר את האחד שיראה לי הכי הגיוני
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-