עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by MuGi,

אז ככה.. יש לי מגבר שתומך ברמקולים 8-16 OHM ויש לי שני רמקולים 4OHM מה יקרה אם אני אחבר אותם? הרמקולים ישרפו? המגבר ישרף כי הוא לא יוכל לספק מספיק מתח? אני יכול להפוך רמקול 4OHM ל8-16OHM בעזרת נגד 4,6,8,10,12 OHM? או שאני רק אגדיל את ההיתנגדות של המגבר?

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by Ash Binary,

אני רוצה לצבוע מארז בצבע שחור אטום לגמרי - כך שלא יבריק בכלל מה אני אמור לעשות שונה מהדרך הרגילה שבה צובעים מארז ? ניתן לוותר על שכבת ההגנה החיצונית ? (הצבע לא יישרט אם אני עושה כמה שכבות אם שיוף ביניהם) ?

• 4 תגובות
    • 949 צפיות
  3. Started by thedag,

נכון יש את המדריך הזה למקלט IR.. רציתי לדעת האם אפשר להוסיף לשלט שישלוט על המחשב להוסיף לו פוטנציומטר או משהו במקום הכפתורים של הווליום תחשבו על זה זה יכול להיות ממש ממש מגניב.. תודה לכל העוזרים......

• 1 תגובה
    • 773 צפיות
  4. Started by orikr20,

טוב יש לי אינטרנט במהירות גילשה של 5 מגה, ושמתי לב שבזמן האחרון הראוטר מתחמם מהרגיל מה שגורם לו להפסיק לעבוד לעיתים קרובות ואז בשרות לקוחות אומרים לנתק מהחמשמל ולחבר וגם אז הוא לא שורד הרבה זמן... ראיתי כאן פרויקט של מישהו שחיבר מאורר לראוטר אני רוצה לעשות דבר דומה רק יש לי בעיה שאין לי שום ידע באלקטרוניקה אז אני לא יודע איך לחבר את המאורר לראוטר... המאורר שיש לי כבר הוא Mini Kaze Ultra 4cm Silent Fan‎ של SYTCHE עם חיבור 2PIN ו יש לו ADAPTOR ל3PIN... איך אפשר לחבר דבר כזה לראוטר?

• 3 תגובות
    • 868 צפיות
  5. Started by aviram20,

טוב אז כול המעשנים בנינו בוודאי מכירים את המצית הזאת שלוחצים עלייה היא עושה אורות כמו הצ'קלקה של המשטרה מי שלא מכיר יש את המצית הזאת כמעט בכול קיוסק בארץ היא עולה 7 שקל בערך והיא ניראת ככה http://img146.imageshack.us/my.php?image=0916080341gx6.jpg אני ראיתי אותה וחשבתי מה לעשות עם אחת כזאת מתברר שבפנים יש בקר קטן עם שני לדים שלוחצים עליו הוא מזדעזע ופועל אז החלטתי לקחת אותו ולדחוף אותו בעכבר לפני הכול מצרכים: את המצת כמובן דבק חם מלחם ובדיל איזולירבנד מספיים מברג קטן ועכבר שקוף או עכבר שיש לו גולה זהורת עם לד או כול עכבר שבא לכם חח אני קניתי עכשיו של ג'י פי טי כמו שרואים במדריך עולה 30 שקל עושה ת'עבודה והוא גם שקוף טוב אז לוקחים את הבקר הקטנטן הזה ויש לו שני פינים כאל…

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. Started by aviram20,

שלום יש לי עכבר שקוף וחמודי ואני רוצה לקנות לד RGB ולשים לו אחת בגולה מה אני צריך לקנות חוץ מהלד הזה ? הוא מחליף צבעים ישירות שמקבל מתח או שמא אני צריך ג'וק מיתנדנד או משהו ? תודה לעוזרים [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by tamos,

יש לי פה בבית פרספקס ואני מרגיש שיש לו פונטנציאל אבל אני לא יודע מה זה מרגיז, אני יודע שיש לי משהו לעשות איתו אבל אנהי לא יודע מה, זה מה זה מעצבן בקיצור הצעות אני מיואש

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  8. אם אפשר שם של חנות ואיפה היא נמצאת...

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  9. Started by dbzu,

שלום לכולם.... לאחר שניסיתי לבנות את הכבל ולא הלך אז חשבתי על רעיון אחר מאורר לפאלפון שלי יש לי nokia n73 עכשיו כל שיעור ספורט (יש לנו את המורה הכי רצחני בכל בית ספר הוא חושב שאנחנו יכולים לעשות מה שהוא עושה) חם בטירוף אז חשבתי לבנות מאורר שיתחבר ליציאה של החשמל או של ה usb שיש לnokia n73 למישהוא יש רעיון איך לחבר את זה ? הנה תמונה של הכבל : [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 943 צפיות
  10. אז נתחיל, אין לי הרבה ידע בבניה ואלקטרוניקה אבל אני אשמח אם תנסו לעזור לי פה וביחד נעשה משהו מעניין יש לי הרבה כוננים קשיחים {נגיד שנדבר על 8 כוננים (80 - 120 - 160) ide ואולי איזה 2 sata } אני רוצה לעשות איזשהו חיבור או קופסא או כל רעיון שיש פה למישהו לתת לי שלא כולל יותר מדי בלאגן בבניה של זה מבחינה אלקטרונית יש לי כמה חלקים שאנירוצה להתשתמש בהם אז מה שיש זה 2 כבלים של חיבור משולב ide & sata עם ספק כח. "גאדג'ט" כזה בשביל מחשבים ניידים (מאווררים + מפצל usb) וכמה כוננים. מה שאני חושב לעשות זה התקן לכוננים שיהיה בתוך "משהו" כולל ה"גאדג'ט" ואפשרות קלה להחליף את הכבל בין הכוננים או שיש למישהו רעיון שיעשה את זה יותר שימושי ונח (כי מה שיש לי בראש יכול לעשות…

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by wrecker,

אתם מכירים את התריסים האלה החשמליים שנפתחים אוטומטית בשעה מסויימת ונסגרים אוטומטית? יש לי תריס כזה ויש מנוע השאלה שלי איך אני יכול לגרום לו להפתח ולהסגר אוטומטית בשעה מסויימת?

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  12. Started by tamos,

המאווררים שלי במארז חופרים עכשיו אני רוצה לבנות פאן באס פשוט רק של מתגים אפילו בלי לדים אין לי ידע בכלל באלקטורניקה אני יודע רק להלחים וכל מה שמסביב אני לא יודע איך לעשות את זה, חשבתי לקחת מתג דו מצבי ולחבר אליו את ה+ וה - של המאוורר וזהו זה נכון לעשות ככה?

• 18 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. פשוט מדהים...איזה יצירתיות יש לאנשים http://www.gobossy.com/computer-cases/ אני כמובן נידלקתי לחלוטין על מחשב בתוך גיטרה אקוסטית

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. טוב אז אחרי הרבה עבודה קשה הלכתי לנגיה שברשותי והכנתי מסגרת מעץ יפה וישרה למסך ה5 אינץ שיתמקם בימקומם של 3 מפרצים שהיו לי פנוים בנתיים עשיתי את המסדרת ועשיתי גם פאן באס קטן עם שתי כפתורים חמודים יצא ישר ויפה שהם יכבו את המסך וחלק מהמאוריים שאני יקבע במועד מאוחר יותר כמו כן יש לי כפתור בספק שמחליש את המאוררים אז ככה שיצא לי מעיין פאן באס כזה בחלקים בכול מקרה הוא עושה את העבודה ובמיילה לא הייה לי מקום לפנאל פאן באס קנוי או עשוי אז היתפשרתי על זה יצא ישר מאודד והמסך משתלב בדיוק במסגרת אני מאוד מרוצה בנתיים עכשיו מרחתי עליו בונדו תוצרת בית שלי שאני ישייף אותו לגמרי בישביל להבטיח החלקה של 100 אחוז למרות שגם העץ כבר חלק אבל מנסיוני סיבי עץ נוטים להיתנפח ולא ארצה תו…

• 4 תגובות
    • 922 צפיות
  15. Started by bezangeloo,

לא מצאתי ברשת פרטים על המסך של הnokia communicator 9110, מישהו יכול להאיר את עייני בנושא? מצורפות תמונות של הצ'יפים שלו, לא יודע מה אני אמור לחפש :-\ [attachment deleted by admin]

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  16. אהלן.. יש לי בעיה של חיבורים.. (חוסר בכניסות) רציתי לדעת האם ניתן לבצע רעיון זה...: (אני יודע שתיאורטית זה אפשרי אבל אני לא יודע אם כל כבל כזה מכיל חוט אחד בפנים או כמה...) כמובן שכשאני ירצה להחליף בין השניים אני מוריד את שלושת המפסקים... **עריכה** בעקרון אני רוצה לדעת האם בכל חוט RCA ישנו חוט "מידע" אחד. (או אחד וארקה זה לא משנה...)

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. Started by 22junky,

מצורף לינק לסרטון שמסביר איך עושים את זה אשמח לשמוע עוד פרטים (למרות שהסרטון מפורט ומוסבר ממש טוב) אני בטוח שיש פה מה להוסיף אולי מישהו כבר בדק את זה או עשה את זה ויש פה דוגמאות תודה רבה

• 14 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. Started by aviram20,

שלום חברי היקרים מי מאיתנו לא מכיר את הבעיה של כבל IDE שרוחב משתווה לרוחבה של מכונית לינקולין משנות ה60 מקשה עללינו המודרים לסדר אותו מכער את פנים המארז עם צבע אפור משעמם מפריע לזרימת אויר וביכלל , תופס מקום! החלטתי היום להראות לכם איך משפצרים לכבל הזה את הצורה! עלות החומרים 10 שקלים מצרכים: כבל כמובן מברג שטוח קטן איזולירבנד חתיכת טפט זוהר באולטרה ומספריים[לא חובה] טוב לרובנו במחשב יש 3 כבלים או יותר 1 של ההארד דיסק שני של הסידי שלישי של הפלופי לי אין פלופי לא צריך אותו חח אז התחלתי מהכבל של הסידי כיביתי את המחשב כמובן ניתקתי אותו מהחשמל בקיר והוצאתי את הכבל אחרי שהוצאתי את הכבל ספרתי כמה גידים יש בו יש בו 40 החלטתי לחתות כול 5 גידים אפשר …

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  19. האם יש הנחיות לגבי חיבור LCD צבעוני שיש על חלק מהמדפסות החדשות ללוח אם. אם כן, אשמח לקבל הפניה לת'רד. הואיל וצריך גם תוכנה, האם התוכנות שהומלצו במדריך ה-LCD מסוגלות לשלוט בלוח כזה. כמו כן הייתי רוצה לדעת אם התוכנות האלו מתאימות ללינוקס, אם לא, אשמח לקבל הפניה לתוכנת לינוקס המסוגלת לשלוט במסכי LCD.

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. חבר'ה קיבלתי ממשהו מתנה מדחס מזגן מרכב ואני רוצה להכין קירור גז מה אני צריך עוד שיהיה לי ? צינורות נחושת בלוק קירור גז מזגנים רדיאטור מה עוד? ואם משהוא יכול לסרטט לי איך זה אנור להראות בערך ועוד שאלה מה הרעש שמייצר מכרת כזאת גדול קטן??? תודה רבה רבה מראש לעוזרים

• 13 תגובות
    • 2k צפיות
  21. Started by aviram20,

בקרוב אני הולך לשים את המסך 5 אינץ שלי במפרצים 5.25 וודאגי קצת שהוא מתחמם אפילו שהוא אמור להיות ככה בכול מקרה קימבנתי מאורר שלא הייה מבייש רחפת ממש מאורר משוגע הוא מרטייט לי את כול השולחן ואת המארז חח אבל זה לא הבעיה השאלה שלי היא כזאת לאיזנ כוון לשים אותו לכוון במסך שיעשה עליו רוח מאחורה או לכוון הצד השני שיעיף רוח מהאזור של המסך לכוון הספק והמאורר האחורי שהם האגזוזים במארז שלי ככה זה ניראה מה אומרים חשוב לציין שיש שתים בצד שמכניסים ואחד מקדימה שגם מכניס קצת ... מצורפת גם תמונה של המסך מה אומרים? אני חושב שיעיף אויר משמה כי אם הוא יעשה אויר על המסך אין לאויר לאן ללכת ואז בעצם יהיה סיקרולציה של אויר חם בתור הכלוב [attachment deleted by admin]

• 0 תגובות
    • 681 צפיות
  22. Started by ziv123,

שלום יש לי זמזם שמחובר ל12 וולט שנותן לי צפצוף יחיד והייתי מעוניין שיצפצף בקצב מקוטע(1 0 1 0 1)איך אני עושה זאת?

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by M-C,

יש לי מעגל של לדים וכשאני מחבר את הנגד הוא מתחמם ומעלה עשן. הנגד הוא 50 ו 100 אום (ניסיתי את שניהם אותה תוצאה) שמתחברים ל12V. השאלה היא האם הנגד לא תקין או שיש נגדים של 50-100 אום שיותר מתאימים ל12V? ועם כן מה השם או צבעים שלהם? תודה.

• 21 תגובות
    • 4.9k צפיות
  24. Started by Lior4543,

יש לי ספק כוח ישן (ATX 400 וואט) איך אני יכול להשתמש בו בתור מקור כוח חיצוני שאני יחבר לחשמל וישתמש בתור כוח לדברים קטנים, תנו לי בבקשה מדריך או הסבר מפורט כי אני דיי חדש בעניין של האלקטרוניקה.

• 16 תגובות
    • 1.8k צפיות
  25. חיטטתי בארונות של אבא שלי.. ומצאתי שם מחשב פנטיום 1 ... על המארז היה (נוסטלגיה למי שזוכר "לחצן טורבו" חחח ) מסך קטן וחמוד ואמרתי שאני חייב אותו... הוא היה מחובר בכבלים כמו שמחברים את לחצן הON במחשב.. (אבל בפנטיום 1 לא לשכוח) ועכשיו איך אני מחבר אותו למחשב שלי?? ואיך אני שולט עליו כדי שהוא יקרא טמפ' של המעבד?? (לא היה על המסך הזה במדריך ) תמונות 1. http://img262.imageshack.us/my.php?image=031pz8.jpg 2. http://img142.imageshack.us/my.php?image=032tb6.jpg מקווה שתעזרו לי foty123

• 1 תגובה
    • 691 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.