עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by MrTwig,

היי, אני צריך כדי לחווט פרוייקט חוטי חשמל דקים ומבודדים ( יעבור דרכו כנראה 5V 50mA) נתקלתי בבעיה בלמצוא בEBAY חוטי חשמל. . . אם מישהו יכול להביא לי קישור מתאים אני אשמח! תודה מראש.

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. http://cgi.ebay.com/Lot-of-2-X-136-8W-TEC-Thermoelectric-Cooler-Peltier-12V_W0QQitemZ390105017472QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item5ad4122c80 תודה.

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  3. Started by Iko89,

-כותרת- אפשרי להפוך יציאת USB של מצלמת רשת לחיבור RCA ?

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. Started by lion03,

היום הלכתי לתומי ברחוב כשנפל על ראשי רעיון למה לא לבנות CNC לבד לא עמור לניות כל כך קשה, מה כבר צריך דרמל ומשטח שזז ע"י סרווים בגלל שאני לומד אלקטרוניקה אני יכול לשאול את המורה שלי איך ניתן לעשות זאת (כמובן שבעוד שבועיים) אבל לפני רציתי לדעת מכם אם זה אפשרי

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  5. Started by nehmia,

יש לי את החוטים האלה במחשב סתם לא מחוברים לכלום אני יודע שהמתח בהם הוא 3.3 אני יכול לחבר להם לדים או משהו...או שכדאי להשאיר את הכל ככה ?

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. Started by SlimShady_1,

שלומות ;D יאללה ישר ולעניין, עשיתי חריטה נסיונית על פרספקס לא משהו כחלון למחשב או משהו כזה, סתם לראות איך יצא וכעת אני רוצה לחבר 4 לדים אולטרא ברייט לפרספקס, אני לוקח דרמל ועושה 4 חורים אחד בכל צלע של הפרספקס ומכניס את הלד בחור ככה: http://photos.walla.co.il/liozsosko תיקיה: חריטה שניה תמונה: סתם לד 2 רציתי לראות איך זה יראה אז שמתי לד כחול כמובן כבר חתכתי את הפרספקס כי ממש חבל על החתיכה הלא מנוצלת אז זה עכשיו בערך בגודל של 26x33.5 אז ככה אני מתכוון למקם 2 לדים אולטרא ברייט אדומים ו2 צהובים הבעיה שכבר שרפתי כמה לדים בניסיון נואש לחבר אותם לסוללה 9V :'( וכעת אין לי מושג איך כדי לחבר אותם ולאיזה סוג סוללה, אז אני פונה אליכם , תנו הצעות ו/או רעיונות איך לחבר את…

• 16 תגובות
    • 1.6k צפיות
  7. Started by generalA,

אנשים איפה אני מוצא פרספקט למודינג באיזור ראשון וכמה זה בערך עולה? (למ"ר) ואיזה עובי מילימטרי צריך?

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. Started by feffer,

בזמן האחרון אני מתעניין בנושא.. הבנתי שמערכות ליצור חשמל נמדדות בKWP בעוד חשבון החשמל שלנו נמדד בקוט"ש, האם בעצם מדובר באותן יחידות או שצריך להכפיל את הKWP ביחידת זמן, בעצם איך אפשר להשוות בינהן? מישהו מתעסק עם זה ויודע האם זה באמת משתלם להתקין מערכת כזאת ולהגיע למצב שבעצם אין תלות יותר בחברת חשמל ?

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. Started by Racheli Dekel,

אני רוצה לבנות מעגל הכולל לייזר ) שכאשר משהו יעבור בין קרן הלייזר לגלאי ידלק אור משהו נגיד שמדליק אור כשיש הפרעה לקרן או משהו כזה, . יש מדריך להכין דבר כזה? איזה חומרים אני צריכה?

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  10. Started by GGuyZ,

היי לכולם. רציתי לשאול אם ישנה תוכנת GPS שאפשר להשתמש בה לרעיון הזה. כמובן שצריך תוכנה לא מקוונת לאינטרנט, ומשהו נוח לא בסגנון EMAP. יש כאלה דברים לפאלם הבנתי וזה עובד עם לווינים. איך אפשר ליישם דבר כזה עם מחשב שולחני ישן? מה דעתכם?

• 16 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. אוקיי מאוד משעמם לי ואני רוצה לעשות את הפרוייקט הראשון שלי אני לא ממש יודע מזה מחשב HTPC אבל לפי מה שהבנתי זה כמו DVD לא? קיצר פירקתי עכשיו מחשב ישן ויש לי כמה רדיוים ישנים כאלה ואני רוצה לעשות מזה מן DVD קיצר מה אני צריךך לעשות ?! איך אני יוכל בכלל לחבר את זה לטלוויזיה בכלל? איזה חלקים צריך? קיצר תעזרו לי פליזזז..

• 24 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. אני מתכוון כמו שיש בכל מארז סטנדרטי היום, USB קדמי, יציאות אודיו ופירם וויר. מאיפה אני יכול להשיג ? כמובן בלי לקנות מארז חדש ולפרק אותו... אה, ויש לי עוד שאלה, מאיפה אני קונה מקלט אינפרה אדום לשלט (שיוצא מהלוח אם- יש לי יציאה כזאת מהלוח) נ.ב. הנושא קשור לפה כי זה בעצם חלק ממודינג שאני עושה... עריכה: עוד שאלה קטנה, מאיפה אני קונה כזה: http://www.nmediapc.com/support_280VFD.htm ?

• 18 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. היי, רציתי לבנות פאן באס או לפחות הכי פשוט שיש כיבוי הדלקת המאוררים! אבא שלי מאוד כועס על זה שאני משאיר תמחשב דולק בלילה בגל האימיול ובגלל זה שמתי 5 מאוררים במחשב (6 כולל ספק) וכמובן שזה עושה המון רעש אז.... אממ רציתי ציור פשוט ביותר של מה שצריך להרכיב למה... עדיף שיהיה למפסקי on off .. תודה רבה רבה רבה רבה רבה!!!!!

• 19 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. Started by 1nstall,

היי החלטתי כמו רובכם לעשות מוד ( במיקרה שלי חלון+ צבע ) את הצבע עשיתי במוסך למכוניות, ואת החלון עם איזה משהו שדומה לדרמל רק הרבה יותר גדול! הוספתי גם מאוורר ג'נרי שיתן אוויר לסינק של הצ'יפסט. זה המוד הראשון שלי ואני חושב שיצא יפה מאוד ;D הינה התמונות ( יש פה גם את המחשב של אחותי גם לו עשיתי צביעה) (שימו לב לתמונה מספר 5 ניראה כאילו המחשב בילתי נראה ( זה בעצם כחול ) http://photos.walla.co.il/eitv תנו תגובות של מה שצריך לשפר, ואפשר גם תגובות טובות כל תגובה תתקבל בברכה! Install

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. עברתי לחדר אחר בבית, והוא מאד מוזנח. אני רוצה לצבוע אותו ובחיים לא צבעתי. אני רוצה לציין שיש בחדר לא מעט סדקים, וחורים ממסמרים... שאבא צבע חדר אחר בבית, היו גם סדקים, הוא סגר אותם עם שפכטל רגיל, ואחרי כמה חודשים זה שוב נסדק. איך אני יכול לסגור את הסדקים בחדר מבלי שהסדקים יחזרו על עצם? עוד שאלה, הוא בזמנו צבע חדר בצבע תכלת, ופעם אחת נרטב קצת הקיר ופשוט נשאר מין כתם - גוון תכלת אחר. כמו כן אאפשר לנקות את הצבע הזה, כי כשמנסים לנקות, זה משאיר כתם. אשמח לטיפים ועזרה! יותר מאוחר אני יעלה תמונות

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  16. Started by Aviko,

מאיפה לקנות חדש? איך להתקין,,? תודה לעוזרים?

• 14 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. Started by LockOn,

היי, אני בונה מכשיר למחשב שנקרא FREETRACK.. מי שרוצה שיבדוק מה זה ביו טיוב. בכל מקרה, אני צריך לחבר מפסק למהדק סוללה של 9V ויש לי חוט אדום וחוט שחור.. אני צריך לחבר את ה+ של הסוללה למפסק כי בקצה השני (של המפסק) יש נגד.. בקיצור, איזה חוט מוביל את ה+ ואיזה את ה-? האדום או השחור? תודה על העזרה.

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. Started by PhP dUdE,

אוקי אז שיפיתי את המארז עם נייר 60P: לפחות זה מה שכתוב מאחורה.. עכישו אמרו לי שאני צריך לשייף עם נייר עדין? איזה מספר איפה אפשר לקנות אותו? ובאיזה צבע אני צריך להשתמש בשביל לקבל את הצביעה האיכותית ביותר? דרך אגב יקרא לי משהו בגלל ששיפיתי דלת אחת בלי מסכה?

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. יש לי שני מאוררי 120 מ"מ זהים וקצת רועשים האם ניתן לשלוט על שניהם במקביל עם פוטנציומטר אחד? אם כן איך צריך לבנות את המעגל ומאיזה חלקים. ובאותו נושא אם הדבר מסובך האם אפשר לעשות מעגל עם מפסק 3 או 4 מצבים שמעביר את המאווררים בין המצבים 12v <-7v <-5v <-off מה אתם אומרים אם שוב איך צריך להיראות המעגל.

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. Started by yambtz,

חשבתי להמליץ על תוכנה פשוטה מאוד הנקראת sketchup 3 בעקבות תכנונים שאנשים עושים פה ב MSpaint. התוכנה מיועדת לארכיטקטים במקור אך נהדרת גם למודרים. מה שטוב בה להבדיל מתוכנות תלת מימד אחרות זה קלות השימוש. לבד יהיה לכם קשה להבין אותה, אבל אחרי שעה של סרטוני הסבר באתר התוכנה תוכלו ליצור מחשב תוך חצי שעה עד שעה. ב bit-tech.net יש ת'ראד עם רכיבי מחשב ואפילו כמה מארזים שאנשים יצרו כדי שלא כל אחד יצטרך לעשות לבד. התוכנה יקרה מאוד אבל טובה ל 8 שעות עבודה חינם במצתבר, אז תסגרו אותה כשאתם לא משתמשים. ואל תתחילו לדבר פה על קראקים, כולנו יודעים שיש, כולנו יודעים שחלק משתמשים בזה, אבל זה לא המקום. אתר התוכנה: www.sketchup.com הת'ראד בביט-טק: http://forums.bit-tech.net/showthread.php?…

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. שלום! אני נמצא כרגע בשלבי מחקר ותכנון של מגבר אודיו. התכנון הוא לחבר שני מגברי IC במקביל ולכן אני צריך לפצל את הסיגנל הנכנס לבגברים ( line level ), אך כנראה גם להגביר אותו כדי לא לפגוע בעוצמה של הסיגנל שנכנס לכל מגבר. בנוסף אני רוצה להוסיף יציאה לא מוגברת לסאבוופר, כלומר להעביר את הסיגנל קרוסאוור מתכוונן כנראה פסיבי. פה אני צריך שהסיגנל לסאב לא יהיה תלוי בסיגנל למגברים ולהיפך. (שלא יווצר מצב שאם אני משתמש ביציאה לסאב אני מקבל ווליום נמוך יותר ברמקולים ובסאב בגלל שאני מפצל את הסיגנל ואם אני לא מחבר סאב אז הווליום גבוה יותר) השאלה כמובן היא איך אני מתמודד עם שני המקרים האלה. הכל פה הולך ליהיות אנלוגי

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. מה הנגד המשתנה צריך להיות? 100 קילו אוהם 10 קילו אוהם לא הבנתי.. אם זה לא משנה, מה כדאי?

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. Started by TalG,

היי, אני מחפש דרמל פשוט וזול אך איכותי, המטרה היא חיתוך שיוף וליטוש. יש המלצות?

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. Started by infer73,

טוב ככה, היה בא לי היום לעשות משהו במחשב שלי אז רציתי להעביר את היציאות סאונד לקדימה של המחשב לפאנל הקדמי אז ככה, פירקתי רמקולים ישנים והוצאתי מהם את היציאה של החיבור אוזניות בלי בעיה ובלי לשבור שום דבר עכשיו הצלחתי לחבר את הכל בסדר וזה עובד כשאני מחבר רמקולים עדיין לא ניסיתי לחבר אוזניות כי אין לי בנמצא כרגע אבל אני אנסה יותר מאוחר בכל מקרה, כשאני מחבר מיקרופון זה לא עובד בלי ה"חוט מאריך" המיקרופון עובד בסדר גמור אבל ברגע שאני מחבר דרך החוט המאריך זה מספיק לעבוד ומתנהג כאילו זה פשוט לא מחובר איזה סיבה יכולה להיות לזה? הייתי מביא תמונה של איך בדיוק הלחמתי את כל החוטים אבל אין לי מצלמה בבית כרגע ולא מצאתי תמונה של הרכיב הזה דרך גוגל, אם מישהו ימצא אני אראה לו איך חיברתי הכ…

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  25. העלתי מקודם דיון מקדים לפורום אלקטרוניקה ומודינג על שאני הולך להכין ספק כוח משתנה. הנה הסכמה שלו,למי שביקש בזמנו לראות אותה! הקופסא של הספק תהיינה MULTIMETER סובייטי ישן,אשר...עברו עליו כמה דברים.מד התנגדות 10K אום לתוך 220V... בקרוב תמונות של הפלטה והקופסא!

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.