אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,629 דיונים בפורום זה
-
אוקי אז שיפיתי את המארז עם נייר 60P: לפחות זה מה שכתוב מאחורה.. עכישו אמרו לי שאני צריך לשייף עם נייר עדין? איזה מספר איפה אפשר לקנות אותו? ובאיזה צבע אני צריך להשתמש בשביל לקבל את הצביעה האיכותית ביותר? דרך אגב יקרא לי משהו בגלל ששיפיתי דלת אחת בלי מסכה?
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
חלק מהמודינג שלי מתבסס על הוצאת הCD-RW, ה DVD והFLOPPY החוצה אבל כשלקחתי מידות ראיתי שכבל הIDE לא מספיק ארוך (עם חיבורי המולקס אין בעיה מכיוון שבפשטות אפשר להאריך אותם) לכן אני שואל אם בעצם יש דבר כזה "כבל IDE מאריך"? אם כן היכן אני יכול לקנות אותו?
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
רציתי לעשות למחשב של אחי חלון עם הלוגו שלו (הוא DJ מקצועי ) אז לקחתי כלים והתחלתי לעבוד הסימונים עשיתי טעות שלא סימנתי מאחורה אבל לא משנה אחר כך מחקתי את זה עם מחק ואלו הקידוחים בפח ( החורים במרכז הם סתם מתוך שיעמום) אחרי שחתכתי את הפח תיקונים עם הדרמל אחרי התיקונים [/url אחרי הרכבת גומי U שאולתר על ידי מצינור של גינה הקטנים וחריטה של אחי ועיצוב הלוגו גם שלו והרכת הלדים וכו' אשמח אם תכתבו כאן ביקורת בונה בכל אופן זה הפרוייקט הראשון שלי שאני עושה לכן חבר'ה תנו בתגובות עריכה תודה רבה רבה למנהל של הפורום שנתן לי אפשרות לערוך אחרי שננעל התארד
-
- 12 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
חבר הביא לי מערכת לשליה בארבע מאווררים אך יש בה בעיה אחת הכבלים שאליהם אמורים להתחבר המאווררים קרועים ואני לא רוצה לקרוע את הכבלים של המאווררים שלי ופשוט לחבר את הברזלים של הכבלים ביחד תמונה למטה חשבתי לקנות מחבר ופינים ואז פשוט להלחים את הכבלים לפינים ולשים במחבר אבל ראיתי שלמאווררים כיום יש חיבור של שלוש פינים והמערכת שליטה אמורה להתחבר עם חיבור של שני פינים אז יש לי שתי שאלות בנושא 1.יש חיבור של שתי פינים או שפשוט לקנות חיבור שלוש פינים ולשים רק שתי פינים מתוך השלוש? 2.כשאני מחבר את המאווררים למערכת שליטה איזה פין של המאוורר צריך לא להיות מחובר למערכת שליטה? תודה לעונים [attachment deleted by admin]
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני משתמשת במנוע צעד לפרוייקט והוא לגמרי לא מסתובב הפוך אלא רק לצד אחד- מישו יודע מה עושים?
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
היי חבר'ה יש לי ספק שאני רוצה להפעיל מחוץ למחשב, הספק הוא מסוג DPS-185DB של דלטא אלקטרוניקס. יש לי מחבר 20 פין שאני זוכר שצריך לקצר בו שני חוטים אומנם אני לא זוכר איזה מישהו יכול לעזור? החיפוש לא מצא יותר מידי תוצאות רלוונטיות
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
ראיתי שיש מאוורר PCI שמוציא חום מהמחשב.. זה באמת עובד?? שווה להשקיע על זה?
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכם יש לי PSone שקניתי לפני מספר שנים (2000) ואני מעוניין לדעת אם אפשר לעשות בו משהו מועיל? תמונה של הPSONE http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/64/PSone.jpg רק את המסך אין לי.. ואם אפשר גם מדריכים בנושא כי אין לי מושג באלקטרוניקה (הקבצה ג' במטמטיקה חחח) אתם יכולים להביא לי באנגלית גם מדריכים במקרא הזה אני הקבצה א' תודה רבה..!
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אז ככה... אני צריך מקדח כוס (לא PUSSY..!!...חחח)..של 120MM... אני צריך גומיות לחלון...מה עדיף..??U או H?? מאיפה אני משיג פרספקט...בגודל של 50X50...או משהו כזה...?? איך אני יכול לעקם פרספקט...ליצור משהו מעיין קוביה...שצד אחד שלה פתוח??? תודה רבה ירון כהן...
-
- 18 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום ב-Arduino Pro Mini, יש לנו 2 רגלי Reset - הרגל הרביעית מלמעלה, בכל צד: בנוסף, בפינה השמאלית העליונה יש לנו את רגל ה-DTR, שמחוברת ל-רגלי ה-Reset, אבל לא ישירות אלא בעזרת קבל. למה? תודה רבה card
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם צירפתי תמונות של מאוורר לCPU. מישהו יכול להגיד לי מה התפקיד של כל חוט שמגיע למאוורר? בנוסף כתוב עליו שהוא צורך 12V ו0.44A האם אני יכול לעבור את הערכים האלה ובכמה אני יכול לרדת מהם? אני לא יודע עם אלה ערכים נומינליים או שאלה ערכים מקסימליים, ואם כן בכמה אני יכול לעבור אותם? אני יכול לספק למאוורר הזה רק 5V ואני לא בטוח שאני יכול להגיע לזרם של 0.44A. תודה לכל המשיבים [attachment deleted by admin]
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
איפה אפשר ליקנות לדים בחנות באיזור הפתח תיקווה לדים מסוג (ultra bught) או כול סוג אחר שמפיץ אור חזק מאד?
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום יש לי מחשב נייד חדש אני רוצה שבעסק ישמעו מוזיקה מהנייד אבל על הרמקולים של המערכת בשל שאין לי אפשרות לחבר בצורה אסטתית את המחשב למערכת pl ל rca אני רוצה לחבר את המחשב למשדר FM סטנדרטי אבל אני לא רוצה שישתמש בסוללות אלא יקבל מתח מה usb (עניין של נוחות). לא מצאתי כאלה משדרים בzap או בחנויות (לא לבלבל עם משדרים לרכב שנותנים מתח לusb). אז החלטתי לעשות מוד קטן לקנות אחד שמופעל ע"י סוללות ולשנות את החיבור לusb. החיבור למקור אודיו יהיה דרך יציאת האוזניות הסטנדרטית במחשב כך שלא מדובר על usb audio (החיבורים מאוד קרובים לא אכפת לי שיצאו שני כבלים קצרים מהמחשב למשדר ואני לא מעוניין באלו שאפשר לחבר לשנאי שוב הרעיון הוא פתרון אסטתי ונוח). יש לי ידע באלקטרוניקה ברמה בסיסית ומוד כזה…
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש ברשותי מארז TT XASER V7000A שמתי ביגטייפון ועוד 4 מאווררים שונים במארז. עשיתי דבר כזה: החלפתי את המאוורר של הביגטייפון במאוורר טרמלטייק שקט מאוד 120 כחול לד,ושמתי למעלה 2 מאווררים אדומים ליציאת אוויר טובה יותר. המאוורר של הביגטייפון עומד על 2100 סל"ד קבוע. והמאורר האחורי של טרמלטייק גם כן מאותו סוג,בפול מהירות. החלפתי גם כן ספק עם סליבינג של טרמלטייק 460 וואט עם מאוורר כחול 120 מ"מ,ספק מעולה. ביחד,שילוב מנצח,מ44 מעלות בעבודה קשה של הורדות ,שמיעת מוזיקה המון תוכנות ברקע וכו',צנח ל28 מעלות גג!!! פשוט לא יאומן!! המארז קפוא,והמאווררים לא מרעישים כמו שחשבתי! יחסית מאוד שקטים! האם יש המלצות לעוד דברים מעניינים לעשות?
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי, פעם אחרונה שהלחמתי משהו היה בביה"ס לפני כמה שנים. עכשיו יש לי בעיה בשלט רכב, המגע בין הכפתור ללוח נשבר ואני רוצה להלחים את זה. כמו שאתם מבינים אני לא מחפש מלחם איכותי מכיוון שהוא לא יעבוד אצלי אז חשבתי על משהו כזה ב 15$: https://www.aliexpress.com/item/32931206794.html?spm=2114.search0104.3.163.42e3197bKKvWsf&ws_ab_test=searchweb0_0%2Csearchweb201602_6_10065_10068_319_10059_10884_317_10887_10696_321_322_10084_453_10083_454_10103_10618_10307_537_536%2Csearchweb201603_53%2CppcSwitch_0&algo_expid=8c14fb8e-de2f-41e1-a1c8-12941d4398ba-24&algo_pvid=8c14fb8e-de2f-41e1-a1c8-12941d4398ba השאלה אם מלחם פשוט כזה יעשה את העבודה?
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אהלן חברים בלוח אם שלי (GIGABYTE) יש חיבור spdif מובנה אבל רק OUT ובלוח עצמו יש 5 פינים של SPDIF_IO (אני צריך את הINPUT) השאלה שלי מה אני יכול לקנות כדי לחבר SPDIF למחשב? תודה רבה
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
לפני כמה זמן הביאו לכאן קישור לכתבה על ארדואינו ב-ynet. ובכן, זו היתה הכתבה שלי, ואני שמח לראות שאני לא היחיד שמתלהב מהלוח הכחול והמרתק הזה! אמנם אינני מומחה לאלקטרוניקה או למיקרו-בקרים, אבל אשמח לחלוק ממעט הידע שלי וכמובן ללמוד מכם. מעבר לפורום, אתם מוזמנים גם לבלוג "הבייט הלבן" שלי שעוסק בתוכנה, חומרה והרבה ארדואינו: http://www.idogendel.com/whitebyte להתראות, עידו
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי לוח קטן כזה שמציג 2 ספרות בלבד (מי שמכיר זה כמו במחשבים הישנים כמו ב486 שהיה כמו טורבו כזה מעפאן ) מה אני יכול לעשות איתו (אולי שיראה את הטמפ במארז?) ואיך אני יכול לחבר אותו ? תודה לעוזרים
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום מאצתי היום זוג רמקולים של SANYO טובים עובדים לא רע לא היה להם חיבור אז עשיתי אחד משלי. הבעיה היא שאני מפחד עש מצב שכרטיס קול יתחמם וישרף. יש בהם 40 וואט והם ללא מגבר או סבוופר. האם יש ממה לדאוג?
-
- 16 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש עוד תמונות...אבל הפאקינג מצלמה עשתה כל תמונה בגודל של 1.5 מגה (בג'ייפג אם מישו יודע איך להקטין...אני אשמח) יש עוד המוןןןןןןןןןןןןן עבודה אבל בבסיס המחשב גמור... אני אפרט מה עשינו פה יותר מאוחר
-
- 16 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אנשים איפה אני מוצא פרספקט למודינג באיזור ראשון וכמה זה בערך עולה? (למ"ר) ואיזה עובי מילימטרי צריך?
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני רוצה לבנות משהו עוד לפני שהחופש נגמר, משהו נחמד (לא חובה שימושי), יש לי בשביל זה מנוע 12V קטן, נורה זמזם ואני יכול להשיג מה שצריך אם תציעו אבל משהו שלא יעלה הרבה כסף משהו קטן לכיף כזה, יש רעיונות?
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, אני לא כל כך יודע לאיזה פורום מתאימה הבעיה שלי אבל נראה לי שפה זה המקום הכי מתאים. אז ככה יש לי טלויזיה כבר כמה שנים טובות ובחודשים אחרונים מופיעה לי בעיה. הטלויזיה כאילו עושה זום לבד. אין באמת שום אפשרות של זום בטלויזיה אבל מה שקורה זה שרואים קטע קטן יותר מהרגיל.... בצדדים הכל נחתך ומה שהכי מוזר זה שזה משתנה. מדליקים את הטלויזיה ורואים "זום" מסוים. יום למחרת אפשר פתאום לראות "זום" גדול יותר.... פשוט משתנה. מדובר על טליויזיה ישנה (לא LCD או פלאזמה)... למישהו יש רעיון או אולי קרה לו דבר כזה? :)
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אז ככה אני רוצה להציא הזמנה מג'אב אבל לא ידעתי איזה גודל (באינץ) להזמין לפי מה שהבנתי אני צריך אורך של 10-12 פיט ועשיתי קצת חיפוש אבל יותר מהאורך לא מצאתי כלום אני רוצה את הסליבים בשביל הספק אם זה משנה ו..........אה כן תמליצו לי על קטודה UV בתודה עידו
-
- 12 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי, אני צריך להשיג פוטנציומטר למאוורר מארז. לפי החישוב שעשיתי דרוש פוטנציומטר 150 אוהם, 2W. החישוב לפי: 12V/0.08A לגבי הסוג נראה לי שמדובר בלינארי אבל אני לא בטוח. השאלה היא איפה אפשר להשיג ואיזה סוג אני צריך? אודה על כל תשובה. ניסיתי לקרוא הרבה לפני שפרסמתי את השאלה ואני כבר מיואש... ב-EBAY אני רואה רק עם K שלהבנתי מסמן 1000 כך שזה ממש מחוץ לטווח. זה קצת מוזר כי בתמונות אלו לא נראים פוטנציומטרים כאלו מאסיביים אבל קטונתי...
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-