עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. שלום, אני רוצה לשפר קומקום חשמלי פשוט, ולהתקין בו חיישן קול. כאשר החיישן ייקלוט את המילים "מים חמים" לדוגמא, תחל פעולת הרתיחה אשמח אם למישהו יש רעיונות לביצוע.. ואיזה סוג של חיישן קול אני צריך. המון תודה!!!

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. שלום! זה הנושא הראשון שלי בפורום, אז סתם בתור התחלה באתי להודות לכם, משתמשי האתר (והמנהלים...) על ההשקעה! תודה על הכל! ובכן, ניגש לעניין, רציתי לשאול האם זה אפשרי בכלל להפו ראוטר אלחוטי WIFI למשדר רדיו AM/FM. ואם כן, איך בדיוק? (חשבתי אולי אפשר לשנות את התדר שהראוטר עובד עליו, אולי זה אפשרי) אשמח לקבל כל תגובה, הצעה, ואם לא דייקתי מספיק בשאלה תעירו לי! תודה, מאור

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  3. Started by shaibeny,

זאת קריאה להצבעה על הרעיון שלי לרמקול קטן ( 10סמ ) לביטול רעשים מממכשירים כמו : מקרר , מזגן , מדיח , מכונת כבישסה , מייבש , מאורר והוא כמובן יכול לבטל רעשים מהמחשב . https://www.quirky.com/invent/1170218/action/vote/query/view=trending&categories=all שי

4. שלום, כחלק בפרוייקט בנייה של מחשב קטן אני זקוק לכפתור הפעלה עם נורת הפעלה (יחובר ללוח ל- power sw + power led) משיטוט בגוגל מצאתי תשובות שונות לכמה וולט מספק הלוח ללד ההפעלה (3V/5V) הכיוון הוא על כפתור כזה: https://www.aliexpress.com/item/12mm-LED-illuminated-waterproof-momentary-push-button-switch/32681475268.html?spm=2114.search0104.3.209.61434dd69WvIvr&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_5_10065_10068_319_10059_10884_317_10887_10696_100031_321_322_10084_453_10083_454_10103_10618_10307_538_537_536,searchweb201603_1,ppcSwitch_0&algo_expid=5587d300-4b2d-409d-8d64-e930675f500e-29&algo_pvid=5587d300-4b2d-409d-8d64-e930675f500…

5. שלום! עלה בראשי רעיון לפרוייקט שאני רוצה לבצע, ואני צריך את עצתכם. הרעיון הוא ע"ב מוצר שקיים בשוק, אך אני מעוניין לבנות אותו בעצמי. הרעיון הוא Quadcopter או Hexacopter (במידת הצורך), אשר בתחתית שלו מחוברת מצלמה בסגנון הGoPro וניתן לשלוט עליו באמצעות שלט RF. כמובן ארצה לשפר ולהוסיף עוד רכיבים למסוק הנ"ל, כגון GPS, מד לחץ ברומטרי וכו'. השאלה הינה איזה לוח ארדואינו יתאים לדרישה - וחשוב שיהיה ורסטילי להוספת רכיבים נוספים מעבר למה שציינתי, בעתיד. אני מודע לכך שזו קפיצה למים העמוקים - אבל זו הדרך שאני מאמין בה. בשלב הזה אני בעיקר מחפש אילו לוחות יתאימו לי, והתקציב מהווה פחות בעיה. עריכה: כמו כן, בדקתי פרוייקטים בסגנון adrucopter וכו, כמובן אם מישהו יודע להמליץ על לוח ספציפי בסג…

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. Started by BENNY-L,

מאיפה קונים דבר כזה

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. Started by Sarlula,

קניתי מסך LCD עם הג'וק המתאים, עם הכל.. כל הכבלים החיבורים הכלים והכל כבר יש ועכשיו רציתי להתחיל לעבוד. מה ששמתי לב אליו במסך שלי זה שהפינים לחיבור אצלו שונים מאלו שיש לזה במדריך וממש קשה לעבוד איתם: מישהו עבד עם זה פעם? יש חיבור שאני יכול להלביש על זה שישמש כמו החיבור שיש לזה שבמדריך? יש מקומות שמלחימים לך דברים כאלו?

• 17 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. הזמנתי X-Controler של טרמלטק, לפני כשבוע עם החוסר מזל שלי הגיע לי כמובן פאנל פגום (פעם במאה שנה יש רכיב אחד פגום והוא נפל דווקא אצלי :) בכל מקרה היום הגיע החדש, פאנל ממש חביב, עיצוב יפה תאורה יפה שליטה נוחה הכל סבבה, הכפתורים רגישים מידי לטעמי (לא מבחינת רגישות השליטה אלא מבחינת עמידות הכפתורים, הם נראים לי חלשים מידי ואם משתמשים ביותר מידי כוח אפשר לגרום לנזק). המינימום זה 6.5V שזה לדעתי לא משהו, אבל בסדר. הכפתורים ארוכים מידי, ממש גבולי, אפשר לסגור את המכסה של הפאנל אבל הוא לא נסגר בקלות.. אם היו עושים מילימטר פחות זה היה מושלם. קשה לכוון לאמצע (המצב הירוק) כי הוא ברדיוס מתחים ממש קטן וסיפור להתיצב על זה, אבל זה לא כל כך קריטי. הפאנל הרדקנו2 של טרמלטק, בתמונות ממש …

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  9. שלום לכולם פורום נחמד!! רציתי עזרה קטנה, מקווה שתוכלו לעזור לי... קניתי מערכת רמקולם למחשב (5.1 של קריאטיב). עכשיו, הבעיה היא שיש לי כרטיס קול מובנה במחשב ועל מנת לשמוע את מלוא האוצמה ואת מס' הרמקולים המרובה אני חייב לחבר את המערכת לשלושת החורים בכרטיס הקול המובנה, מה שיוצר מצב שלא נשאר לי חור למיקרופון :-\ (ואני משתמש הרבההה במיקרופון, כמו כל הגיימרים למינהם...) אז קניתי מצלמת אינטרנט usb למחשב בעלת מיקרופון מובנה.היא פועלת והכל.. אך הבעיה היא ששומעים אותי דיי חלוד ולא נקי כמו המיקרופון הרגיל. אז אני פשוט שואל אם ניתן לקחת את המיקרוםון הרגיל ולחבר את הכבל שלו לכבל usb ולחבר כמה נגדים או קבלים בדרך(אני לא מבין בזה, מקווה שתעזרו לי) ופשוט לחבר למחשב ואני אוכל להשתמש בזה?…

• 16 תגובות
    • 1.7k צפיות
  10. Started by julbo,

החלטתי שנמאס לי מהמארז המלבני המוכר והנפוץ (כן אני יודע שזאת הצורה הכי טובה לניצול שטח למחשב, אבל נמאס). אז חשבתי, חישובים. תיכננתי תיכנונים. ויצא לי הרעיון הזה סטייל ארון קבורה מהישנים. כמו שאתם רואים כל הרכיבים נכנסים יפה ויש מקום לתוספות. זה עשוי מפוליגל ואני כרגע עובד על האלומניום הסופי. הצעות לשיפורים הערות הארות. יתקבלו בברכה.

• 14 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. Started by גוגומגוג,

שלום אני רוצה לעשות מספק \ פוטנציומטר למאווררים שלי... אני לא כל כך רוצה להתחיל להתעסק עם לוח הלחמות נגדים ועוד, אנ י רוצה משהו פשוט. עשיתי סרטוט מסויים תגידו לי אם זה אפשרי כזה דבר.. ואם לא למה. תודה [attachment deleted by admin]

• 16 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. Started by Aviv943,

אני צריך לקבל 24 וולט. יד לי שתי בטריות צבאיות של 12 וולט. אם אני מנסה לחבר אותן בטור נוצר קצר והבטריות נשרפות. למה זה? כלומר, אם אני לוקח חוט חשמל ומחבר אותו למינוס. לוקח עוד חוט מחבר בין הפלוס של הסוללה הראשונה למינוס של השניהב אח''כ לוקח עוד חוט ומחבר לפלוס של הסוללה השניהנוצר קצר ששורף את הבטריה. למה זה קורה?

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. Started by roeesnir,

קניתי לפני 3 שנים מקרן חום לתליה על קיר. (חדר ילדים) אך דא עקא, זה חם מידי. בשנה שעברה קניתי את זה: http://www.ebay.com/itm/1-pc-Lighting-Control-Dimmer-AC220-240V-50-60Hz-1200W-/140303463013?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item20aabcf265 הכנסתי בתוך קופסא 4 מקום, חיברתי שקע ותקע, וזה עבד מצויין. נתתי אותו למישהו ואני צריך להכין עוד אחד. לפני שאני מזמין עוד דימר כזה, למישהו יש אולי רעיון יותר טוב? דימר אחר אולי?

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  14. Started by bigmm,

היי, ברצוני לרכוש כרטיס PCI הכולל בתוכו אפשרות להרחבה ע"י WIREUP מצורף קישור לכרטיס/ים שמצאתי הדומים לתיאור המבוקש, מטרת הכרטיס: ביצוע פקודות קלט/ פלט, נתוני הקלט הינם נתונים דיגיטלים שעברו המרה מאנלוגי לדיגיטלי של 8 ביט, מעבר הנתונים לכרטיס, מהכרטיס נכנס כל הDATA למחשב, במחשב לוקחים את כל המידע ומציגים אותו בגרף אונליין, ובערך מסויים שנקלט בקלט המחשב ישלח אות בקרה לכרטיס ודרך הכרטיס הלאה לפרויקט (ממסר-> מנחת וכד'...) http://www.pci-tools.com/english/prototyp/pci_development_board.html http://www.pci-tools.com/english/prototyp/pcie_eval_board.html אלה הכרטיסים המדוברים, שוב, במידה ויש משהו אחר להציע שמתאים לתיאור שמתואר אשמח לשמוע... לדעתי הכרטיסים המוצאים כאן הם מסו…

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. Started by zvikaz,

שלום לכולם. הזמנתי את הקיט "Minty Boost Small battery-powered USB charger" מכאן: http://www.ladyada.net/make/mintyboost/index.html מעולם לא הרכבתי משהו כזה, ואין לי נסיון בהלחמה, וגם אין לי את הכלים המתאימים. באתר שלהם הם ממליצים על ערכת כלים בסיסית: http://www.ladyada.net/make/mintyboost/prep.html הבעיה שלי היא לתרגם את זה למה שאני מוצא פה בחנויות הישראליות שברשת... מישהו יכול להמליץ לי על מלחם (-או חנות לקנות בה מלחם) פשוט וזול, אבל שלא יהיה "זול מידי" אלא מספיק טוב לערכה כמו זו? תודה רבה! צביקה

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. Started by taotao,

שלום אנשים... נמאס לי מהMP3 256MB (שבמלא כבר חצי עובד..והIPOD כבר החליף אותו ממזמן) ולכן החלטתי לעשות מימנו מעיין DOK... מי שלא מכיר אז זה הMP3 הנפוץ... http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=38628 פירקתי את הפלסטיקים וכו נשאר רק הPCB.... עכשיו אני מחפש כמה שיותר להקטין אותו (כמובן שלחתוך תPCB לא בא בחשבון)... אבל לדעתי החלק השני עם המסך וכו לא הכי נחוץ ולכן אני שואל אם אפשר "לחתוך" אותו...או כול דבר אחר שיכול להקטין תגודל... הנה כמה תמונות שתבינו מה קורה...(צולמו בK800i).. [attachment deleted by admin]

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. Started by Aviram,

קניתי מחשב חדש, ובו צורב של LITE-ON (המארז היה שחור כולל הכל). אז כמובן שעדיף להשתמש בכונן דיסקים רגיל מאשר בצורב אם אני רק רוצה לקרוא דיסק, אז לקחתי מהמחשב הישן שיש בו LITE-ON לא חדש, בערך מלפני 3 שנים, שהוא בצבע לבן. עכשיו כמובן שזה לא שילוב כל כך יפה לבן על שחור במארז, אז אני רוצה לצבוע אותו. אני לא רוצה להחליף את הפאנל כי עד שאני ימצא משהו מתאים שיתלבש עליו... אז אני רוצה לצבוע. מה שברור לי שם אני צובע בלורד זה בסוף לא יהיה שחור, זה יהיה צבע סגול ככה, וזה רק יהרוס, אולי בצבע גואש? השאלה אם זה ייצא שחור-שחור כמו המארז, והאם זה לא ייראה עבה ומזוייף...? ספריי שזאת הדרך הכי טובה לפי מה שהבנתי, אני רוצה רק לצבוע את הכונן זה הכל. אז אתם יכולים להסביר לי מה כדאי? לא א…

• 21 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. אוקיי מאוד משעמם לי ואני רוצה לעשות את הפרוייקט הראשון שלי אני לא ממש יודע מזה מחשב HTPC אבל לפי מה שהבנתי זה כמו DVD לא? קיצר פירקתי עכשיו מחשב ישן ויש לי כמה רדיוים ישנים כאלה ואני רוצה לעשות מזה מן DVD קיצר מה אני צריךך לעשות ?! איך אני יוכל בכלל לחבר את זה לטלוויזיה בכלל? איזה חלקים צריך? קיצר תעזרו לי פליזזז..

• 24 תגובות
    • 1.7k צפיות
  19. שלום אני במגמת אלקטרוניקה בכיתה יא' והשנה אנכו צריכים להכין פרויקט שהוא היה בעצם הבגרות שלנו(5 יח"ל) ואין לי ממש רעיון אנכנו צריכים לציר משהו שתהיה עליו שליטה ואני יוכל לנהל אותו... אני לא ידוע אם יש כאן משהו שעבר אבל בכול זות אני מחפש רעיות ולשבוע להגיד למורה שלי על מה שאני עובד ואם אני לא ימצא הוא יתן לי משהו שהוא רוצה שאני יעשה אז אם יש למשהו רעיון בשבילי זה יכול להיות לעזור לי מאוד מקווה שזה פסדר שאני מפרסם את זה פה(כי זה המקורם המתאים ביותר כי זה פרויקט באלקטרוניקה) נ.ב נגיד אחד בשנה שערבה הכין מנעול אלקטרוני על 4 ספרות צופן שיכול לפתוח כספת. תודה רבה למי שעונה פה

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. Started by shai11,

לעינין יש חלקים של מחשבים בבית כמו כולם אז מה שהיה תיקן זה מעבד:p2 233 לוח:משהוא עם ציפס של אינטל(ניראה לי שככה כותבים את זה) זיכרון:MB224 כ.מסך gf 2 64mb+t.v ד.קשיחים:10GB+20GB כונן:LG 52X מארז:גנרי גדול ומכוער אז הפרויקט לקחת ממיר כמו של YES ולהכניס את המחשב בפנים עכשיו שאלה זה יכנס?? המחשב ישמש את אחותי כיחובר לטלביזיה המחשב בעיכר לסרטים\סדרות ומוזיקה אין תקציב לכלום!! קצת תמונות: הקורבן אני יתחיל לעבוד עוד כמה ימים

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. Started by itayobt,

שלום, אני צריך לפתח פרוייקט למקום העבודה שלי שיבוסס על ארדואינו (יש לי ניסיון ואני יודע איך לעבוד איתו) : זאת מערכת עם 4 מנועים שכל מנוע צריך לסובב ציר לתשע נקודות קבועות. אני צריך לבנות מערכת שתוכל לשלוט על כל אחד מהמנועים בנפרד, ותדע באיתחול המערכת, באיזה נקודה (מתשע הנקודות של כל ציר) המנוע נמצא. יש לי מתח של 12V - יותקן על רכב. המנועים הם המנועים הפשוטים שמגיעים עם הקיט של האדואינו למתחילים - הם מספיקים לי מבחינת הכוח - אם יש מנוע שהוא קצת יותר חזק ואמין סרמת המחירים של המנועים האלו, אשמח לשמוע. עיקר הבעיה שלי הוא איך להחזיר מכל מנוע היכן הוא נמצא, ואיך לשלוט בממשק יחסית קטן על ארבעת המנועים בנפרד. תודה, איתי.

• 0 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. Started by Devil Servant,

אני רוצה לעשות מפסק לHD,ככה שאני אוכל לשים 2 HD שונים ואז להדליק אחד ולכבות את השני (2 מפסקים) או אחד בשביל להחליף בין אחד לשני. זה אפשרי לשים מפסק לכבל חשמל? כי אלו הרבה חוטים...

• 18 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. Started by elad199323,

קודם כל אני חדש פה ..ואני חייב להגיד שיש פה אחלה קהילה שעוזרת מאוד בכל מירקא לשאלה ... אני באמצע תהליך בנייה של המוד הזה : http://hwzone.co.il/guides/fanbus_2/ קניתי כבר הכל חוץ מחמישה מפסקים תלת מצביים (on/off/on) עם שלוש רגליים. שאותם אני לא מוצא באף חנות אלקטרוניקה בבאר שבע .. מה שהציעו לי לקחת את אותו המפסק אבל עם 6 רגליים שלוש בכל צד וכל מפסק להישתמש בצד אחד ... השאלה אם זה באמת יעבוד ?

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  24. Started by Director,

שלום לכולם , הסתכלתי באשכול קירור של האנשים פה , ולהרבה אנשים היה כמו נייר חום כזה (דומה לפיבר קרבון ) , שעוטף את החוטים . אפשר להשיג את זה מאיזה מקום ? זה חוט או משהוא שעוטף אותו ? תודה לעוזרים ! תמונה: אני מדבר על החוטים שהולכים מהספק להארד דיסק

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות
  25. אז ככה, יש תאורה בתוך המארז. ויש את המנורה הכתומה\אדומה הזאת שמהבהבת כשהמחשב חושב... אז אני רוצה, שכשהמנורה האדומה נדלקת אז גם התאורה במארז תידלק, וככה שהתאורה במארז תהבהב יחד עם המנורה הכתומה... אז אם אני לא טועה יש טרנזיסטור, 3 רגליים, משמש כמפסק, כאשר יש מתח ברגל ראשונה, אז הוא מחבר את הרגל השנייה והשלישית... מי יכול להגיד את סוג הטרנזיסוטר ואופן החיבור? תודה!

• 16 תגובות
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים