אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם . קראתי את המדריך באתר ויש לי כמה שאלות 1. איזה רכיבים צריך עם מישהו יכול לרשום פה לינק לרכיבים זה מאוד יעזור לי? 2.אם יש לי מאורר 120 שהוא 4.8 W אז זה עדין יתאים? 3. האם אני יכול לעשות את הFUNBAS עם פטנציומטרים במקום המתגים בכדי שאני יכול לשלוט במהירות ואם כן איזה פטנציומטרים אני צריך(אם אפשר לינק עליהם)? תודה לכל מי שיכול לעזור לי אני כבר מחפש הרבה זמן תשובות לזה
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
-
שלום אנשים טובים. מצאתי בבית מכשיר חשמלי כולשהו ואין לי מושג למה הוא משמש. סתם מתוך סקרנות, מזה הדבר הזה ומה הוא עושה? עוד תמונה
-
- 3 תגובות
- 813 צפיות
-
-
זה מה שאני צריך: זה הלינק של זה באיביי http://cgi.ebay.com/2-Pin-4-Pin-Fan-Power-Adapter-Cable-Pass-Thru-MolexDuo_W0QQitemZ220311458496QQihZ012QQcategoryZ41993QQrdZ1QQcmdZViewItem#ebayphotohosting השאלה: יש כזה בארץ? איפה? כמה יעלה בערך? כי באיביי זה יוצא יקר...
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם,מצאתי בבית מפצל לUSB עם 4 יציאות ואיזה 10 מאווררים לא חיבור. חיברתי 4 מאווררים לכבל USB וחיברתי אותם למפצל. עכשיו הביעיה היא שהמתח של הUSB הוא רק 5V והמאווררים צריכים 12V. האם יש דרך כול שהיא לגרום להם להסתובב מהר יותר?
-
- 5 תגובות
- 994 צפיות
-
-
היי כולם אני צריך עזרה ואני לא גבטוח אם יש למישהוו.. אני צריך לדים 3 מ''מ בערך 10-15 ככה וממש לא שווה לי להזמין מאריהב כבר.. לכן אם למישהו יש אני מוכן לקנות אפילו .. נ.ב פעם שניה זה קורה לי טעות בפורום... מצטער
-
- 3 תגובות
- 994 צפיות
-
-
חבר'ה בניתי מכונת CNC ויש לי את התוכנה MACH3 ואני לא יודע איך ליצור צורות שאותם אני יכול לחרוט/לחתוך משהוא יודע איך עושים את זה ??? תודה רבה רבה לעוזרים
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום אנשים טובים. שאלה קטנה. האם זה נכון שזרם ישיר DC מספק זרם קבוע, לא משתנה? אבל המתח תמיד נשאר קבוע? ולועמת זאת, זרם חילופין AC מספר זרם שהוא משתנה ולא קבוע? האם הבנתי נכון את העניין?
-
- 11 תגובות
- 4.4k צפיות
-
-
אם אפשר סרטון או הסבר איך עושים זאת? תודה! הנה המארז: http://img132.imageshack.us/img132/2818/dscn1772nd5cf9.jpg וזה המוד שאני רוצה לבצע: http://img357.imageshack.us/img357/4427/53924327ee0.jpg
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי לד קטן אני חושב של 3MM כחול אני רוצה לחבר אותו למולקסים (אם אני זוכר נכון,החיבור של מאוררים ישר לספק) איזה נגד אני צריך(צבעים) לאן אני מחבר רגל ואת הרגל של נגד?(נגיד שחור אדום ) ואם אפשר ציור קטן בציר להבנה .... תודה!
-
- 6 תגובות
- 978 צפיות
-
-
-
שלום אני מעונין להרכיב מעגל חשמלי פשוט המורכב מלד רגיל אחד(צורך 3.2 וולט ו 20 מילי אמפר) מנגד ומשנאי כמקור כח. פרטי השנאי הם: 9וולט ו 300ma. מה אומר בעצם ה 300ma, והאם אני יכול לחבר נגד שיוריד ל 5.8 וולט ממקור הכח? תודה
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
חבר'ה שמעתי שיש אפשרות לקנות קופסא עם כל החלקים לבניתת מכשיר CNC איפה אפשר להשיג דבר כזה וכמה עולה?? תודה רבה מראש לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
קניתי USB COUNTOR, חדש, רציתי לשנות אותו קצת... to personalize it... ואין לי מושג איך... לא מצאתי גם שום דבר בגוגל... יש למישהוא רעיונות? ניסיון בזה?
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני לומד במגמת אלק' ויש לי שאלה לגבי חשמל בכלליות. נניח שיש נגד בתוך מעגל סגור. מה קורה לזרם ולמתח שהם עוברים דרכו? אני יודע שהמתח נחלש אחריו והזרם לא. אני אשמח לדעת למה, ומה קורה לזרם / מתח לפני ואחרי.
-
- 5 תגובות
- 955 צפיות
-
-
אני רוצה לפרק מסך של מחשב לחלקים, ולהשאיר רק את כיפת הזכוכית, כלומר לפרק גם את תותח האור. האם יש סכנה בפירוק המסך? האם אני צריך להזהר משוקים חשמליים או הגז שנמצא במסך עצמו?
-
- 25 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לחבר מעגל חשמלי פשוט המורכב מ 2 לדים ונגד אחד. האם יש חשיבות איך לחבר את הנגד במעגל? - יש חשיבות ל - ו +? תודה
-
- 2 תגובות
- 791 צפיות
-
-
קניתי מחו"ל דרמל ואני רוצה לחבר אותו לחשמל אבל יש לו חיבור של חשמל כמו של ארצות הברית הלכתי לחנות ואמרו לי האם אני צריך רק ממיר מהחיבור של חו"ל או של הארץ או שבכלל אני צריך שנאי האם ידוע לכם מה אני צריך???
-
- 6 תגובות
- 949 צפיות
-
-
טוב, אז גם לי משעמם יש לי מצלמה ואני הולך לעשות כמה שינויים מאגניבים בחדר שלי (הגיע הזמן) וכמובן את ההשראה שלי קיבלתי מנושאים קודמים כאלה (Arkadur ו alonezer) נתחיל מזה שחדר שלי ממש פצפון 275*330 (סנטימטרים) והנה הוא: מלא זבל בתיכנון: להחליף מיטה לרחבה וקצת יותר ארוכה, עכשיו יש לי 190*75 והבאה שלי 200*120 להיפתר מהשולחן סיפריה המזעזע שיש לי בחדר (מפלצת גוזלת מקום ולא פרקטית באופן עצבני) ומה שהופך את הפרויקט שלי למטורף זה בעצם העובדה שאני הולך להפוך את מה שיש לי עכשיו למשו חדש וקצת יותר נעים לעין למה אני מתכוון ? אני הולך להזמין רק לוח עליון חדש לשולחן ובישן להשתמש להכנת המדף החלק המסובך ביותר בפרויקט הוא לתלות את המדף - אותו יחזיקו בסביבות 6-8 ברגי…
-
- 20 תגובות
- 5.1k צפיות
-
-
שלום לכולם! יש בחדר מארז מחשב hp vectra420vl. חשבתי בהתחלה לקנות חלקים והלרכיב מחשב נוסף, בגלל זה רוקנתי אותו מהרכיבים הישנים שהיו בו ושאבתי אותו, אבל אין לי כסף וזמן לבזבז על זה. אז חשבתי במקום לזרוק אותו לפח אם מישהו ימצא בו שימוש למודינג או משהו אחר הוא מוזמן לבוא לקחת אותו בחינם. גר בנתניה. אם תרצו תמונות אני יכול להעלות יותר מאוחר מי שמעוניין שיגיב פה או בפרטי.
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הי לפני כמה חודשים קניתי את המארז NZXT TEMPEST. מהמארז עצמו אני מרוצה, אבל אני רוצה לעשות אותו קצת יותר יפה. ראיתי את המוד הזה: http://nl.youtube.com/watch?v=AUSEwfspq7s&feature=related ואני חושב שהוא הכי מוצלח לטצפסט מכל אלה שראיתי. אז חשבתי לעשות את המוד הזה למארז שלי בכמה שלבים: א. שאני אצבע באדום את: 1. הכלוב של ה-HD (את השני הוצאתי כדי לשפר את זרימת האוויר) 2. הגרילים של 2 המאוררים העליוניים 3. הלוח של הלוח אם 4. החלק הזה של החריצי הרחבה ובשחור את מה שנשאר לא צבוע: 1. החלק הפנימי של הדלת מצד ימין (של הלוח אם) 2. את התחתית של המארז 3. החלק הפנימי של החלק האחורי של המארז 4. את העמודים האלה שעליהם מרכיבים את הכלוב של ה-HD ב. לשנות את הצבע של הנורות לד לאדום ב: 1. מא…
-
- 1 תגובה
- 836 צפיות
-
-
שלום לכולם , נגיד יש לי צורה כלשהיא שאני רוצה לחרוט על פרספקס (לדוגמא דרקון כמו שיש למטה או משהוא בסגנון..) אז איך אני מסרטט את מה שאני רוצה על הפרספקס ? לוקח את הצורה שאני רוצה ואז מה אני עושה ? (חורט על התמונה ומתחת לזה יש את הפרספקס עם הדרמל ?) תודה רבה לכלמי שיעזור , או שינסה
-
- 2 תגובות
- 922 צפיות
-
-
שלום לכולם , יש את הצילצול של הבית ספר, אז יוצא מהרמקול שם 2 חוטים . אפשר לעשות משהוא (כאילו לחבר איזה משהוא לחוטים) , ונגיד לשים כפתור ואז שאני ילחץ על הכפתור זה יצלצל ? או שזה מערכת סגורה כזאת שאפשר להפעיל רק ע"י המרכזיה שלו? תודה
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי דיסק של WD 500GB שהוא עושה המון רעש כשהוא נמצא מחובר למארז - יש לו ברגים עם גומי אבל עדיין יש רעש. ניסיתי לשם אותו עם ספוג יש פחות רעש אבל עדיין איזה פתרונות יש להשתקת רעשים כאלה? דרך אגב הדיסק תקין( טפו טפו )והרעש הוא כתוצאה מהרעידות שלו שאלתי את השאלה הפורום איחסון וקבלתי פתרונות השתקת ע"י תוכנה מה שלא כל כך רציתי כי זה מוריד בביצועים איזה פתרונות יש עוד? http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=377022.new;topicseen#new
-
- 1 תגובה
- 757 צפיות
-
-
שלום לכולם רציתי לשאול באיזה מהירות מסתובבים מאווררי ה 120מ"מ לרוב?
-
- 1 תגובה
- 656 צפיות
-