אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
לצורך ביצוע תהליך קטן כלשהו, אני צריך להשיג כלי כלשהו, שנקרא HAMMER CLIP. אני לא יודע איך קוראים לו בעברית (אם יש לו בכלל שם עברי). אז מישהו יודע אולי כמה זה עולה, ואיפה אני יכול להשיג את זה ? או שאם יש פה מישהו שיש לו כזה, ומוכן לתרום אותו לכמה דקות זה יהיה יותר טוב לכל הסקרנים, זה מה שאני מתכנן לעשות: תודה . . .
-
- 4 תגובות
- 836 צפיות
-
-
היי קניתי מספק on-off-on ואני לא יודע איזה רגליים לחבר? הסק כמו מפסק שבתמונה
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש לכם רעיון האם אפשר לעשות מוד לקומקום חשמלי, שאני יוכל לקבוע לו מתי לעצור על פי המעלות שאני אקבע לו מראש?
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לפני בערך חודש הגיע לי המחשב החדש, עם המארז CI-6A19-400. אני רוצה להתחיל לעשות לו מודינג - חשוב להבהיר שאין לי שום ניסיון בדבר הזה. יש לכם רעיונות מה לעשות למארז? לדעתי יש לו פוטנציאל ענק... אם צריך כסף ובטח צריך בשביל זה, אז יש לי עד 200 ש"ח להשקיע... מקווה שיספיק.
-
- 16 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מה זה ניגודים איך אני מחשב אותם ולמה אני מחשב אותם אני תכננתי לקנות לדים קטנים לחבר אותם מה אני צריך לעשות קודם?
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם היום הלך לי הספק כח של המסך. מישהו יודע אולי איפה אני יכול למצוא ספק כח כזה? המסך הוא מה שרשום במפרט מחשב שלי.. עכשיו הנתונים היחידים שרשום על הספק הם 12וולט ו3.5 אמפר זה מה שהוא מוציא.. אז תודה מראש...
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אז רציתי להציג בפניכם את תחילתו של הפרויקט שלי, טלסקופ שנשלט ע"י התוכנה סטלריום ואשמח אם מישהו יוכל להפנות אותי למקור מידע טוב בנוגע למנועי צעד.
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, בזמן האחרון אני מאוד מתעצל מאוד לבנות\להתנסות\לשחק במיקרו בקר מכיוון שהדרך שאני עובד איתו מאוד לא נוחה ומציקה. עד היום הרכבתי את כל המעגלים על מטריצה, דבר קצת מעצבן במיוחד מבחינת הממשק למיקרו בקר, קווי התכנות וכו'. לכן בתור פרוייקט חשבתי לבנות לוח פיתוח לבקר, משהו קצת דומה לארדואינו מהבחינה שיש גישה לכל הפינים. הנה כמה פיצ'רים שחשבתי עליהם אשמח לדעה/הצעות לשיפור: לוח שבליבו ישב ATmega328P, לכל הכניסות שלו יתחברו Female Headers בדיוק כמו בארדואינו (הם יותר נוחים מHeader זכר לא ?) הזנת מתח תתבצע דרך מחבר DC 2 מ"מ סטנדרטי, אפשרות להזנה מUSB, אפשרות להזנה חיצונית, שני מייצבי מתח - 5v ו 3.3v עם ג'אמפר ואפשרות להזין את הבקר מכל אחד מהם. האם כדאי לשקול על אופציה מ…
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
-
אהלן, יש לי ראוטר WR740N של TP-Link, הראוטר יושב בחדר הממד ולא ממש פרקטי להזיז אותו כתוצאה מכך הקליטה בבית די גרועה. לצערי האנטנה של הראוטר לא נשלפת ולא ניתן להחליפה (למיטב ידיעתי, תקנו אותי אם אני טועה). אני רוצה להסיר את האנטנה מהראוטר, להלחים במקומה כבל של כמה מטרים לראוטר ולצידו השני את האנטנה כך שהאנטנה תהיה פיזית מחוץ לחדר הממד. האם הדבר פרקטי בכלל ? האם יהיה שיפור ? (בהנחה שהאנטנה תהיה מחוץ לממד). האם הכבל "שיאריך" את האנטנה צריך להיות קואקסיאלי ? יש דגשים מיוחדים לחיבורו ? כמה הוא צפוי לעלות ואיפה אפשר לקנות אותו ? (אין בעיה לקנות מחו"ל אם משתלם).
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מחפש מוטות אלומיניום 10*10 באורכי משתנים. יצרתי קשר עם מספר מקומות ובכולם לאחר שיחה של שעה ואחרי שעשו ממני מטומטם (ככה זה במדינה שלנו כשאתה בא עם דרישות שנראות לבעל עסק שרגיל למכור באלפי שקלים הוא לא משתין לכיוון שלך) לא מצאתי מה שהיתי צריך. אם מישהו יכול לכוון אותי למקום נורמאלי באזור המרכז אני מאוד ישמח.
-
- 21 תגובות
- 11.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי בעיה קטנה שמצריכה ממני חלק מסויים להשבוע הקרוב ולכן אני נאלץ לחפש חנויות בארץ או יותר נכון להעזר בכם במציאת חנות שיש לה את מה שאני צריך. מה שאני צריך בגדול זה מחבר IDE שבצד אחד הוא נקבה ובצד השני הוא זכר כמו שיש בקשיח לדוגמה, פשוט פינים חשופים. אני צריך את זה כי אני רוצה להלחים חוטי חשמל מהזכר שבקשיח אבל זה קשה כי הפינים שם שקועים ולכן אני צריך מחבר שיהיה נקבה ויתחבר לקשיח ומהצד השני יהיה זכר חשוף. תמונה להמחשה מאיביי איפה אני יכול למצא כזה דבר בין רחובות לת"א? מצאתי באיביי אבל יקח לזה לפחות שבועיים להגיע לארץ ואני קצת קצר בזמן ולכן מעדיף לקנות בארץ.
-
- 2 תגובות
- 905 צפיות
-
-
החלטתי שאני רוצה לשפצ'ר קצת את המארז החמוד שלי אז הורדתי לו את הפלסטיקים שהיו מקדימה וגם הרחבתי על הדרך את החורים לזרימת אוויר טובה יותר. תמונה שתבינו: עכשיו חשבתי ככה מה לעשות: להזמין 4 מאווררים כחולים שישבו מאחורי המתכת שאתם רואים בתמונה לצבוע את המתכת עם ספריי שחור למתוח עליה דקיקה שחורה על הפלסטיק לקדוח רגיל בצורה יפה כמו שיש לי על הדלת המארז מה אתם אומרים? הייתם עושים אחרת?
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש דרך לעשות את זה עם חיבורים פשוטים שאפשר לפרק ולהרכיב בתוך זמן קצר? יש לי סוללה חיצונית שמסוגלת לספק 19\16 (וידאתי ע"י רב מודד) וולט והלפטופ שלי מקבל 12V דרך המטען. כשאני מחבר את הסוללה החיצונית, המחשב מזהה את החיבור (ומציין שמחובר למתח) אבל בפועל לא מתחרשת טעינה. בדקתי את הסוללה עם נגן MP3 (יש לסוללה גם חיבור USB) והיא כן טוענת את הנגן. הזרם הנקוב של הסוללה הוא 2.5-4 אמפר (על המטען של הלפטופ מצויין זרם מקסימלי של 3 אמפר) כך שהחשש שלי הוא שמעגלי הטעינה של הלפטופ לא יודעים מה לעשות עם מתח גבוה כזה. חשבתי לחבר נגד ולראות האם כך אפשר להנחית את המתח והאם זה בכלל יעבוד. זאת הסוללה: http://www.lenmar.com/Web/ProductDetails.aspx?ProductID=PPU916 עריכה: האם המתאם בקישור הבא יכו…
-
- 19 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום לכולם הגיע לידי אוצר נחמד, לוח EPIA-M של via אם דיסק של מחשב נייד של 20 גיגה ומערכת הפעלה Windows 2000 Embedded מה אתם אומרים שכדאי לעשות איתו? יש לי כמה ראיונות מחשב מולטימדיה נתב קונסולה וחוץ מזה עוד שאלה מישהו יודע איפה אני יכול להשיג ספק קטן מתאים? ואולי אפילו מארז?
-
- 19 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אני רוצה לבנות מגעל להבהוב LED (בשביל FANBUS) אני יודע שהרכיבים שנחוצים לזה הם LED,נגד (אחד או שניים ניראה לי),קבל וטרנזיסטור ניסיתי כל מיני דרכים אך לא הצלחתי למישהו יש את המעגל הנכון ?
-
- 9 תגובות
- 5k צפיות
-
-
שלום לכולם בניתי מעגל באמצעות הרכיב MT8841 שמתחבר לקו הטלפון הביתי שלי ברגע שמתקבלת שיחה הרכיב מזהה את השיחה ושולח למיקרו בקר את המידע על השיחה (תאריך שעה מספר הטלפון של המתקשר) את המידע הרכיב שולח ברגל הDATA שלו השאלה שלי היא: אחרי שקיבלתי את המידע 8bits למיקרו איך אני יודע מה המספר של המתקשר באמצעות המידע שקבלתי ?? תודה לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
בניתי את המקלט אינפרא אדום למחשב ועכשיו הכל עובד סבבה.. אבל יש עוד משהו שאני רוצה לשלוט עליו בעזרת שלט.. במגבר שאני משתמש בו (קצת ישן) אין אפשרות לשליטה עם שלט.. אז רציתי לדעת איך אני אוכל לשלוט בו (מספיק לי ON ו OFF) בעזרת שלט. תודה לעוזרים..
-
- 2 תגובות
- 710 צפיות
-
-
למה צריך את זה? ע"י כבל רשת מוצלב ניתן לחבר בין 2 מחשבים ולבנות רשת ביתית בין 2 המחשבים. אז אם יש לכם כבל רשת מיותר והמחשב לכם מחובר לאינטרנט בעזרת כבל USB אתם יכולים לעשות את זה. לוקחים כבל רשת: חותכים וחושפים את החוטים: מחברים את החוטים החשופים כך: כתום לבן---ירוק לבן כתום---ירוק ירוק לבן---כתום לבן כחול---חום כחול לבן---חום לבן ירוק---כתום חום לבן---כחול לבן חום---כחול ואז תבודדו את החוטים עם סלוטייפ בהצלחה. [attachment deleted by admin]
-
- 12 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
היה לי קצת משעמם אז: יצא די נחמד אם יש שאלות אתם מוזמנים.... איתן
-
- 17 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
אני משתמש באחד מחיבורי המולקס שיוצאים מהספק שלי, כן? אם ככה אני חותך לו את הראש ומשתמש בכל אחד מהכבלים בנפרד בהתאם להוראות? תודה לכל העוזר.
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
לכל מי שניסה, התקשה, וקילל בעצבים את הספק שלו, את הסליבים ואת עצמו, הקץ לסבל! FrozenCPU מצאו פתרון שיפתור לכולכם את הבעיה בקלות ובמהירות http://www.frozencpu.com/cgi-bin/frozencpu/scroll-01.html
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
טוב אז היום מישהו הראה לי טריק נחמד. לוקחים גיטרה, נושכים את החלק של הלמעלה שלה, סותמים אוזניים ומנגנים. הרעידות של הגיטרה מועברות לשיניים שגורמות לצליל להשמע ברור יותר וכאילו מנוגן לך במוח (אגב, ככה טיונר עובד, הוא עומד על הגיטרה ויודע אם הגיטרה מכוונת או לא לפי רעידות). עכשיו, הוא סיפר, שהוא למד את זה בהרצאה שראה שם האדם הדגים בעזרת רמקול ישן שהוא עשה שם משהו חיבר לעיפרון ואתה נושך את העיפרון, ושומע צלילים! רציתי לבנות כזה אחד בעצמי, עיפרון שנושכים ושומעים מוזיקה דרכו, דרך רעידות. איך אפשר לגרום לדבר כזה? חשבתי לחבר לו את מה שעושה רטט בטלפון, ואולי שהוא ירטוט לפי המוזיקה (כמובן הרטט יתחבר למערכת של רמקול ישן). דברו.
-
- 16 תגובות
- 4.9k צפיות
-
-
-
שלום רב, מצאתי לאחרונה, ממיר 220V שמתחבר לרכב, וגם רמקול מוגבר פנימית של 80W (סה"כ הספק במתח 220V). חשבתי לחבר למצבר חיבור מתח כמו של רכב, להמיר אותו ל220V (עם הממיר) ומשם לחבר את הרמקול. השאלה כמה זמן בערך, אתם מעריכים שהמצבר יוכל להחזיק (צאו מהנחה שהמצבר טעון לגמרי וחדש).
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-