אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
היי, שיחקתי עם ארדואינו בעבר, אבל חושב לחזור אל זה בתור תחביב.. אני אף פעם לא ניתקתי אותו מהמחשב והתעסקתי איתו מעבר לתחביב קליל.. יש לי מספר שאלות לגבי לוח ארדואינו: 1. נניח וצרבתי את הלוח, מה קורה עם צריכת החשמל ?. אם נותק המקור כוח, מה קורה כאשר הוא חוזר ?. (הלוח פשוט ממשיך לתפקד כרגיל ?) 2. נניח ואני מעוניין שהלוח ישלח הודעות SMS או מיילים בהתאם לסביבתו, האם ניתן להזין ידנית (בזמן ריצה) את מספרי הטלפון / כתובות המיילים ? לדוגמא: הטמפרטורה בבית 35 מעלות - שלח מיילים ללא חיבור לרשת WIFI תודה,
-
- 2 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
היי, אני מחפשת מישהו מאזור ב"ש, קרית גת, אשקלון, אשדוד (או משהו בכיוון), שיוכל לעזור לי בתחום (בתשלום כמובן), אני סטודנטית למדעי המחשב ואני פשוט רוצה להשתמש בארדואינו לפרוייקט גמר שלי. אשמח לקבל למייל שלי מייל עם פרטים במידה ומישהו פה מעוניין... galhd@yahoo.com ד"א אם אתם לא מהאזור שציינתי ואתם תותחים זה גם רלוונטי תודה!
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
-
שלום לאחרונה קניתי מחשב חדש הייתי מעוניין לבצע בו מודינג ורציתי לבקש ממכם רעיונות לזה כמודר מתחיל (הייתי מעוניין יותר לכיוון של קירור + לשפר את המארז) תודה מראש (נ.ב. עם אני עובר על איזה חוק נא לנעול את הדיון,תודה) דרך אגב עם זה חשוב לעניין המפרט שלי הוא: Intel Pentium IV 2.8C GHz Asus P4P800 Samsung 512MB DDR 3200 W.D. 80GB S-ATA 7200 rpm Sapphire Radeon 9600XT 17 MAG 786PF והטמפ' מהמוצע הוא 28-30 מעלות במנוחה 38-43 במאמץ (משחקים וכו') דרך אגב החלטתי להיצטרף לפורום,קצת מידע עליי קוראים לי אופק,אני עוד מעת סוגר 13.5 (אני משער שהרוב פה יותר מבוגרים) את מפרט המחשב שלי ניתן לראות "במפרט המחשב" לא מזמן התחלתי להתעסק עם מודינג,שנראה לי תחום מאוד מגניב ונחמ…
-
היום חזרתי מאזור התעשייה כשבידי ה- Dremel MultiPro 395py בתוספת הציר הגמיש של DREMEL. אני לא ארחיב במילים, הנה התמונות : איך שכחתי, רשמים ראשוניים: הדרמל בהחלט קל. הוא נוח לאחיזה, רובו מצופה גומי. כמו כן הוא שקט (יחסית לדרמל של וולף). מגיע עם ארגונית נחמדה , חוברת שימושים, חוברת ראשים וחוברת הוראות. בקרוב אני אתחיל לעבוד איתו ואז אני אוכל לדווח אם הוא באמת שווה (אני יודע שכן, אבל בכל זאת.. ) הדרמל והציר הגמיש. תקריב על הציר הגמיש. הדרמל בהשוואה לעכבר. אוקיי ועכשיו לשאלה העיקרית - חותכים/משייפים עם כיוון הסיבוב של הדרמל, או נגד הסיבוב (שמאלה) ?
-
- 15 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם , פעם ראשונה שאני מפרסם מודינג שעשיתי באינטרנט למרות שאני כבר 5 שנים בעסק וזוכר שנרשמתי לפני כמה שנים לתחרות מודינג שרצו לקיים בארץ , אבל בסוף התבטלה והסיבה אין מספיק משתתפים טוב אז אני אציג את אחד הפרויקטים שלי ,,, המארז בנוי מעץ ומזכוכית שנחתכה במיוחד . הערה : לחיצה על יד ימין של הצפרדע מדליקה את המחשב יד שמאל עושה ריסיט רגל שמאל מדליקה אור רגל ימין מכבה את האור יש עוד תמונות , אפרסם בהמשך דעתכם חשובה ,
-
- 12 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
מקודם פירסמתם את זה- http://www.modding.fr/forum/viewtopic.php?t=347 מספר שאלות- מאיזה חומר הוא עשה את התוספת הזאת? (של המאווררים מקדימה). איך הוא יצר את הצורה שנוצרה- (שני מעגלים)? אילו כלים? איך הצבע יצא לו כל כך חלק? הרי אחרי שהוא מרח את החומר ההוא- הבונדו נראה לי- זה די מחוספס? הוא הדביק את זה בעזרת הבונדו? תודה לכל העוזרים
-
- 17 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
- המדריך נלקח מהמשתמש Javerh שפורסם באתר Bit-tech! - ניסיתי את המדריך והוא פועל מצויין, והוא פשוט להפליא [אתם תתפלאו כמה..] מה צריך: 1. עט. 2. מספריים [לא חובה]. שלב ראשון: נקח את העט ובעזרת פטיש 5 קילו \ הידיים נשבור את העט ככה שנוכל להוציא את צינור הדיו. שלב שני: נלך לברז וננקה את הדיו מהצינור ככה שלא נלכלך שום פין מולקס או את הידיים שלנו. שלב שלישי: [שלב שהמתרגם=אני הוסיף] נחתוך חתיכה של בערך 6 ס"מ מהצינור. השלב הזה מומלץ, אך לא חובה מפני שאם נשתמש בכל הצינור הוא יכול להשבר.. וזהו! בשביל להוציא את הפין יש פשוט להלביש עליו את הצינור, לדחוף טיפה והמולקס יצא החוצה. גאוני או מה? יעבוד עם כל עט פשוטה שגונבים ממלון או ממסעדה! בהצלחה! :silly:
-
- 15 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
הכנתי את התאורה הזאת עם 3 לדים אדומים שפועלים גם עם מוסיקה והיא מאירה את הפינה של המסך וזה יותר חזק במציאות: התאורה: הלדים מקרוב:
-
- 13 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
טוב, המפרט הוא: CPU: AXP 2500@3200 CPU Cooler: Cooler Master Aero 7+ Mobo: EPoX 8RDA+ Memory: A-DATA 512mb DDR 3200 HDD: WD 80 giga 8 mega buffer Video Card: Gigacube Radeon 9800NP 128mb Case: SuperTalent-Black PSU: HEC 475VD-T DVDrom: Toshiba CD-WR: Liteon 52x32x52 Monitor: MAG 796FD2 Speakers: Altec-Lansing ATP3 מה עשיתי במוד?: 1) החלפתי 2 מאווררים שבאו עם הסופרטאלנט למאווררי VANTEC UV 2) קדחתי חור בגג המארז ושמתי בו את המאוורר הכחול של הסופרטרלנט, לדאת קניתי TT thunderblade ירוק(שהוא אגב חלש למדי) 3) שמתי סינקים על הזכרונות של הכ.מסך 4) שמתי 2 גרילים מוזהבים של TT בגג ובדלת 5) קניתי כבלי UV ירוקים לפלופי ולסידירומים 6) ריססתי דרקון בצידו של המארז והדבקתי מדבקה למעלה ס…
-
- 17 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
הייי מה שלומכם כבר מזמן שרציתי לבנות מחשב לסלון או סתם ורק עכשיו יש לי הזדמנות! בקיצר כפי שכמה יודעים פה מצאתי מארז ובתוכו 3 לוחות אם ,כולם היו ישנים ומעפנים והכי טוב מבנהם היה לוח asus p4r800-vm המארז די יפה בקיצר תמונות מהמצלמת אינטרנט חחח(אין לי מצלמה דיגיטלית ) ;D צילמתי בלילה בגלל זה זה לא משהו.... לאלו שמתלוננים על הגרפיקה על דאגה אני משיג עוד כמה ימים מצלמה דיגיטלית מהשותף לפרויקט DIMA243 המארז מקדימה.... המארז מהצד.... הלוח אם החביב בתוך המארז..... המחשב מקדימה שוכב כפי שיעמוד מתחת לטלוויזיה המחשב מאחורה במצב שכיבה.... החיבורים שלו(לוח אם) עכשיו הבעיה העיקרית שאין לי ת'חלקים החשובים: אני צריך הארד דיסק,כונן רגיל\דיוידי,מעבד כמובן וזיכרון d…
-
- 17 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
לפני הרבה זמן שמתי במקום דלת המארז פרספק בגודל של הדלת (ככה חלון גדול ) וזמנית אני הדבקתי אותו עם סילוטייפ שקוף מכוון שהייתי פותח ומחליף רכיבים במחשב כיום שכמעט וסיימתי את כל העבודה (סלייבים חוטים וכאלה.. ואולי תאורה) אני גם מחפש פתרון שיעזור לי לפתוח ולסגור את הדלת בלי הדבקה חשבתי על משהו בסגנון שיש בבגאז של המכוניות (כמו איביזה ) יש כזה דבר שתופס את החלון וזה נפתח דיי בקלות (משהו כזה ציור להמחשה ה - | --- זה הידית שאותה אני מחפשה וכל השאר זה הצורה של המכונית \ מארז --------------------------/ | / | / --------/ / / זה מה שחשבתי כעקרון חשבתי להביא כזה דבר…
-
- 19 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
-
-
אוקיי... המדריך השני, תרגום בלעדי... :-) היום אני אסביר כיצד אתם יכולים לבנות את זה: מדריך א' - רשת מאורר תלת-מימדית מפרספקס מה צריך? 1. חתיכת פרספקס בעובי 3-5 מ"מ , במידות של 12*12 ס"מ. 2. סקוטץ' 3. דבק שיהיה מספיק חזק להדביק פרספקס לפרספקס - לא ניסיתי אפוקסי,אבא של חבר השיג לי דיכלוראתן מהעבודה שלו (שיהיה עד כמה שיותר דומה למפורט במדריך המקורי) . אני מניח שאפשר גם אפוקסי,אבל שוב,לא ניסיתי. 4. דרמל. אפשר גם מסור ידני,לא אוטומטי,למי שיש. אני קניתי לעצמי אחד בשוק שמארגנים בעיר עולים מברה"מ שמוכרים כל מיני דברים. 5. מקדחה. 6. נייר שיוף,מומלץ כמה סוגים : גס,בינוני ו-2000 לשיוף עדין. 7. משחת פוליש 8. המון סבלנות. אוקיי,לעבודה. קודם כל,בוחרים את הגודל הרצוי של…
-
- 15 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
איך להפוך מחשבון מדעי לעוזר במבחנים!!! http://www.instructables.com/id/Calculator-prank-How-to-display-whatever-you-want-/ אני אהבתי, אז הייתי חייב לשתף אותכם
-
- 0 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
לפני כחודש הזמנתי קטודה כחולה coolermaster aurora יומיים אחרי שקניתי אותה ה inverter שלה נשרף. התקשרתי אל PCH והם אמרו לי לבוא להחליף רציתי להחליף לקטודה של sunbeam כי אני לא רוצה עוד פאשלות מ coolermaster... אז רק אתמול הזדמן לי ללכת לקחת את הקטודה, והמוכר בחנות אמר לי שאי אפר להחליף ושאין אחריות על קטודות טוב אז לקחתי את הקטודה החדשה ושילמתי עליה, במקום לקבל זיכוי ולהזחיר את ה coolermaster עכשיו, ב inverter של sunbeam יש אפשרות לחבר שתי קטודות, ויש לי עוד חיבור אחד פנוי אז האם אני יכול לחבר לשם את הקטודה של coolermaster ? (והאם המתחים אותו דבר ? אני פוח שלא יישרף שוב...) הנה הקטודות: http://www.pch.co.il/docs/pd84746168.htm http://www.pch.co.il/docs/pd905624200.htm) ד"א…
-
- 18 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, רציתי לשאול אם מישהו אי פעם התנסה עם יצירת מעגל מודפס דו-צדדי? קראתי המון מדריכים בנושא, לא רק בעברית וברובן העניין לא צויין.. האם מישהו התנסה פעם בזה? אני מניח שזה מצריך רמת דיוק מאוד גבוהה כדי שהצדדים יחפפו.. אשמח אם מישהו יאיר אור בנושא. תודה מראש
-
- 9 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, כמו שרשמתי אתמול אני חדש ומעוניין להתחיל ללמוד על הרכיב. רציתי לדעת אם יש המלצות מאיפה כדאי לקנות (אתר,חנות ebay וכו') וגם איך כדאי (מכל חנות את הזול ביותר, או עדיף חנות ספציפית להזמין ממנה את כל הרכיבים) ראיתי את הקיטים למתחילים ואני לא מעוניין בזה - רוב הקיטים מגיעים עם חלקים שאני לא מעוניין בהם כרגע התחום שיותר מעניין אותי עכשיו הוא : רכיב אדרואינו מטריצה חיישני IR (לטלויזיות ומזגנים) תקשורת נתונים (wifi ו בלוטוס) לדים נגדים חיישנים (טמפרטורה, לחות) מפסקים למתח של 9v (אני יודע שהארדואינו נותן 5v , אני צריך שיקבל 5 מהאדרואינו ויוציא 9V באמצעות סוללה נוספת או חיבור ספק) אלה החלקים שלבנתיים אני מחפש אשמח אם למשהו יש רעיון לעוד רכיבים שכדאי לי לבנתיים לרכוש.. איפה …
-
- 0 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
האם יש צבעים זוהרים באולטרה שאפשר ליצבוע איתם על רכיבי אלקטרוניקה (לא ממש על הרכיבים אלר למשל על מקומות שאין כלום בלוח אם או על כרטיס מסך) וכם על חלונות? אם כן איזה (אם אפשר צבעים שהם טושים או משהו כזה אבל לא משהו נוזלי כמו פחיות צבע או ספרי)
-
- 13 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, היום הכנתי תוכנה עם משתנה ומשום מה המחשב לא קולט את המשתנה הנה התוכנה: void setup(){ pinMode (7,INPUT ); pinMode (8,OUTPUT); pinMode (9,OUTPUT); pinMode (10,OUTPUT); pinMode (11,OUTPUT); pinMode (12,OUTPUT); Serial.begin(9600); byte a; } void loop () { digitalWrite(8, HIGH) ; digitalWrite(9, HIGH) ; digitalWrite(10, HIGH) ; digitalWrite(11, HIGH) ; a = digitalRead(7); Serial.println(a ); if a == 1 digitalWrite(11, LOW); delay (3000); if a== 1 digitalWrite(10, LOW); delay (3000); digitalWrite(8, HIGH) ; digitalWrite(9, HIGH) ; digitalWrite(10, HIGH) ; digitalWrite(11, HIGH) ;; } איפה שמסומן זה אומר שהוא כתב לי ש…
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
ראיתי את המדריך הזה http://photography-on-the.net/forum/showthread.php?t=251630 האם זה קיים בכל המצלמות? יש אפשרות לעשות את זה גם במצלמות רשת? אם לא, איך אפשר להפוך מצלמת רשת לרגישה לאינפרא אדום? תודה
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, קניתי באיביי פילטר אבק למאווררים 140CM, הבעיה היא שכשאני מנסה להתקין אותם על המאוורר, הברגים קצרים מידיי בשביל לתפוס את המאוורר כמו שצריך ולכן הוא רופף, אני מחפש לקנות ברגים ארוכים יותר מהברגים הסטנדרטים, מישהו יודע על חנות שמוכרת את זה? או אתר שאני יכול להזמין ממנו? כי באיביי לא מצאתי... משהו בסגנון הזה: http://www.frozencpu.com/products/17471/scr-454/FrozenCPU_Extended_Fan_Screw_-_20mm_Long_-_Black.html
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
נגיד ויש לי איזשהו מעגל איך אני יכול לעשות שזה יגיע למצב שיישלח לי אות או מספר מסויים לפין מ SERIAL PORT. סתם דוגמא נגיד יש לי מעגל שמדליק ומכבה לד אז אני רוצה שדרך המחשב אני ישלח למשל את המילה "ON" לפין מסויים ב SERIAL PORT וזה ידליק לי את הלד במעגל. (ולהפך) תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני חשבתי על זה היום וזה ממש ממש אחלה של שיטה , אין לי תמונות לזה כי אין לי מצלה ....בלאט אז אני אנסה להסביר לכם . 1. יש למצוא את מרכז המעגל שאתם רוצים לעשות . נגיד חור של 78 מ"מ אז למצוא אצ 39 מ"מ שיהיה האמצע . 2. אני סידרתי מכשיר שאליו אניי מחבר את הדרמל שזז על ציר ושצד אחד מחדירים דרך מרכז המעגל ומחזקים ואת הדרמל מכוונים כמה שרוצים לעשות את המעגל . 3. אחרי שכיוונו את זה שמים מקדח ברזל בדרמל ומתחילים לנסר את הברזל בסיבוב . 4. יוצאת עבודה נקייה ופשוטה ביותר..........אני מקווה להעלות תמונות בכדי שתבינו יותר טוב . אני חושב שזה ממש ממש מקוריי ונוח
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
-