עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by psycotix,

ערב טוב, מפאת תחילת הלימודים באוניברסיטה - לא יצא לי להשתתף הרבה בפורום זה. בכל אופן,הודות ל-PRO-MODDER ולרבים אחרים , ניסיתי להתחיל סוף כל סוף את פרוייקט המודינג שלי... (היה אמור להיות PROJECT THOR,אם אתם זוכרים). הבעייה הייתה שמרוב שהתעסקתי בעבודה,בלימודים וב"תיקון" של מחשבים אחרים (חברים וחברים של חברים שביקשו) - לא נגעתי בשלי... מסקנה - היה עדיף... הסיבה - יש לי מארז THERMALTAKE מסוג S-ARMOR שחור יפהפה שרק מחכה ש"אניח עליו את ידיי"... (מתנה שקיבלתי על תיקון מחשב) ככה שאני אעבוד טיפין טיפין על המארז - ואעדכן כאשר אסיים.. נכון לעכשיו - אני מתכנן חריטה עדינה על החלון של המארז ו-ROUNDED CABLES מוארים בלדים.. מצאתי כתבה שמסבירה איך מכינים כבלי USB עם לדים - ברגע …

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. http://mobbit.info/item/3053

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות
  3. Started by יצחק יצחק,

בס"ד קניתי זוג מכישירי קשר UV-5R ב50 דולר לבן שלי שמוגדר כאוטיזם ולא לוקח את הפלאפון כי נוח לו יותר ללחוץ ולדבר או לענות למכשיר UV-5R השאלה שלי איך להגדיל את הטווח כי רוב הזמן הוא מתרחק ולא קולטים אותו וגם הזמנתי עוד 2 אנטנות [NEW] VHF/UHF Dual Band High Gain Long Range Telescopic Antenna SMA-F fO שעלו לי עוד 46 דולר ועדיין לא הגיעו ואיזה תדר לכוון ? תודה

4. לא משנה הסיבה. אני רוצה לחבר מעין פוטנציומטר רגיש לכל חיבורי הCCFL ולהנחית אותם באופן מדוייק לעוצמה רצוייה. איך אתם מציעים לתכנן את זה?

• 9 תגובות
    • 1.7k צפיות
  5. Started by Odedb52,

שלום יש לי שאלה, אני מחפש שתיתנו לי הצעות/ רעיונות לגבי מה אפשר לעשות עם חיישן חום (ראה תמונה..) זה NTC 4.7 (שאין לי מושג מה זה אומר) אני רק יודע שזה טרמיסטור בשם ה"מיקצועי". סתם תזרקו רעיונות ואני רוצה לראות מה כבר אפשר לעשות עם זה, אם בכלל. תודה מראש, עודד ב.

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. אשמח לדעת איך לעשות אפקט מראה על ספק רגיל בצבע כסף כזה. שהאפקט יהיה בצבע שחור ויהיה מבריק.. אם מישהו יוכל לתת מדריך או כמה טיפים אשמח. תודה, אבי'קו

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. Started by -OmeR-,

http://www.noacomp.co.il/Product.asp?productid=950&catcod האם היא עושה הרבה אור? האם היא שווה את המחיר?

• 26 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. Started by dany_tab,

סיליבנג, איך מלבישים את זה? וממה זה עשוי? זה הולך לפי מידה?

• 18 תגובות
    • 1.7k צפיות
  9. Started by mironbre,

אוקיי... המדריך השני, תרגום בלעדי... :-) היום אני אסביר כיצד אתם יכולים לבנות את זה: מדריך א' - רשת מאורר תלת-מימדית מפרספקס מה צריך? 1. חתיכת פרספקס בעובי 3-5 מ"מ , במידות של 12*12 ס"מ. 2. סקוטץ' 3. דבק שיהיה מספיק חזק להדביק פרספקס לפרספקס - לא ניסיתי אפוקסי,אבא של חבר השיג לי דיכלוראתן מהעבודה שלו (שיהיה עד כמה שיותר דומה למפורט במדריך המקורי) . אני מניח שאפשר גם אפוקסי,אבל שוב,לא ניסיתי. 4. דרמל. אפשר גם מסור ידני,לא אוטומטי,למי שיש. אני קניתי לעצמי אחד בשוק שמארגנים בעיר עולים מברה"מ שמוכרים כל מיני דברים. 5. מקדחה. 6. נייר שיוף,מומלץ כמה סוגים : גס,בינוני ו-2000 לשיוף עדין. 7. משחת פוליש 8. המון סבלנות. אוקיי,לעבודה. קודם כל,בוחרים את הגודל הרצוי של…

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות
  10. Started by Moty_p,

מכמה לוחות אם שפירקתי יש לי כמה ביתי סוללות, חיבורים של AUX, COM, USB, LPT ועוד מסילות של PCI, AGP שעושים ברגע זה שימוש כמגן על הפינים של הכרטיס עכשיו, אני בטוח שאני לא יעשה עם זה שימוש כל שהוא השאלה בכמה אני יכול למכור את זה כי למכור באחדים המשלוח יעלה יותר! ולמכור כמות זה לא ילך כי יש לי כמה בודדים מה לעשות?

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. Started by mcnm,

שלום לכולם! התקנתי אצל אחי כ.טלויזיה ובטעות "העפתי" קבל אחד שהיה קרוב.. מאז המחשב כבה כל כמה שעות.. הששאלה שלי היא האם ניתן להחליף קבל? במה זה כרוך ואיפה ניתן לקנות אחד? הלוח אם שלי הוא זה: GA-MA780G-UD3H ALL Solid Capacitors תודה על העזרה...

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. אוקי, החלטתי שמעניין אותי לנסות להיכנס לזה. עכשיו יש לי 2 שאלות קטנות- קודם כל, אני יודעת לתכנת בC אבל תהיתי אם יש שפות תכנות נוספות שניתן לתכנת בעזרתן חומרת קוד פתוח באותו האופן? דבר נוסף, אם אני לא מעוניינת להזמין לוח מחו"ל, איפה ניתן לקנות בארץ לוח מתאים, וכמה פחות או יותר הוא עשוי לעלות? תודה מראש לכל העוזרים.:]

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. הייי מה שלומכם כבר מזמן שרציתי לבנות מחשב לסלון או סתם ורק עכשיו יש לי הזדמנות! בקיצר כפי שכמה יודעים פה מצאתי מארז ובתוכו 3 לוחות אם ,כולם היו ישנים ומעפנים והכי טוב מבנהם היה לוח asus p4r800-vm המארז די יפה בקיצר תמונות מהמצלמת אינטרנט חחח(אין לי מצלמה דיגיטלית ) ;D צילמתי בלילה בגלל זה זה לא משהו.... לאלו שמתלוננים על הגרפיקה על דאגה אני משיג עוד כמה ימים מצלמה דיגיטלית מהשותף לפרויקט DIMA243 המארז מקדימה.... המארז מהצד.... הלוח אם החביב בתוך המארז..... המחשב מקדימה שוכב כפי שיעמוד מתחת לטלוויזיה המחשב מאחורה במצב שכיבה.... החיבורים שלו(לוח אם) עכשיו הבעיה העיקרית שאין לי ת'חלקים החשובים: אני צריך הארד דיסק,כונן רגיל\דיוידי,מעבד כמובן וזיכרון d…

• 17 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. אני ממש ממש צריך מקום ליקנות מפצל ל SOUND שלי לכרטויס קול. יש חנות טובה ?

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. Started by idanoh123,

אני מחפש מטען+סוללות כבר כמה ימים,והגעתי לאתר שנותן מחירים פשוט רצפה זה ניראה לכם הגיוני/או אמיתי? שימו לב לכמה דברים שאני השוותי...שימו לב אפשר להזמין כמה דברים ולשלם משלוח בפעם אחת, על הכל,ולא על כל דבר בנפרד כמו באיביי...אפשר לשלם בפייפאל המשלוחים באתר הם 9 יורו או 11 יורו...ושוב לא על כל פריט בנפרד,אלה על הכל יחד!!! מטען Technoline BC 700 charger איביי http://www.ebay.com/itm/La-Crosse-Technology-BC-700-Battery-Charger-Tester-AA-/320696442526?pt=Battery_Chargers&hash=item4aaaff5e9e האתר http://ru.nkon.nl/technoline-bc-700.html מטען:Powerex MH-C9000 איביי http://www.ebay.com/itm/Powerex-MH-C9000-Battery-Charger-Analyzer-Tester-NiMH-NiCd-AA-AAA-Maha-Energy-/32083296…

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. הגיעו לי 10 לדים מחו''ל לדים כחולים 1500-2000MCD בשביל פרויקט שאני מכין . עכשיו שבוע הבא אני מאמין שאני יקנה תTIP31. יש לי כמעט הכול -קבל עם חיבור 3.5 של אוזניות ואיזה מטען שישמש אותי בתור מקור מתח בלת ברירה . השאלה שלי אליכם לפי המעגל הבא איזה מקור מתח אני צריך אותו מעגל רק 10 לדים שהיה בדרך הכי נוחה כמו חיבור USB ודברים כאלה תודה לעוזרים :]

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. Started by LIRON1,

שלום יש ברשותי מצלמת רווס של רכב, איך אני יכול לחבר אותה למחשב שתיהיה מצלמת אינטרנט? מה שידוע לי שהיא צורכת 5V יש תמונה תודה

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. Started by thedag,

שלום... אני רוצה לצבוע איזשהו חלק פלסטיק (יותר נכון שילוב חומרים של ABS+PC), בצבע שחור מט... עכשיו, אני הבנתי שצריך לצבוע קודם בצבע יסוד (או שלא?), ועוד כמה דברים שאולי אני לא יודע..... מישהו פה יכול להסביר בקצרה איך כל העניין אמור ללכת ? אני מדגיש שוב, שחור מט, לא מבריק. תודה....

• 0 תגובות
    • 1.7k צפיות
  19. Started by GGuyZ,

ברצוני לשלוט באמצעות תוכנה בכל מיני אלמנטי מודינג שביצעתי. למשל: שליטה בלדים, שליטה במאוורר, שליטה במודל FM TUNER שאכניס. הדוגמא היחידה הדומה שמצאתי היא זו: http://forum.eeeuser.com/viewtopic.php?id=24827 מדובר למעשה בשימוש בבקר מסוג PIC, אך אני מבין שהדבר דורש צריבה מיוחדת. כמו כן, הסכמה לא נראית כה פשוטה וההסבר לקוני למדי ולא מאפשר למידה והסבה למקרה שלי. חיפשתי מידע באינטרנט על מנת ללמוד ממנו אך לא מצאתי דבר שיעזור לי ללמוד את הנושא כמו שצריך, למרבה ההפתעה. אשמח אם מישהו כאן יוכל לכוון אותי למקום הנכון.

• 14 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. Started by Roeebaeloha,

שלום אני מחפש את החומר שנמצא בתוך קופסאות משקפיי ראיה (לא את המטלית) אלא את החומר שהוא מעין בד כזה שעוטף את קופסאת המשקפיים מבפנים. בצד אחד שעליו מונחות המשקפיים הוא מעין בד נעים כזה ובצד שדבוק לקופסאת המשקפיים הוא עשוי פלסטיק מישהו יודע איך קוראים לבד הזה ואיפה אוכל לקנות אותו? תודה

21. אהלן, רציתי בתור פרוייקט לנסות לאפנן ולהעביר מידע על גבי כבלי רשת החשמל, האם הדבר חוקי ואפשרי ? לפי איזה סטנדרט ? (הרי ידוע שאפשר להקים רשת על גבי קווי החשמל). בנוסף, ממה צריך להזהר בבניה של הפרוייקט ? כמובן שצריך להתחבר לקווי החשמל בעזרת שנאי לצורך בידוד, האם יש עוד דגשים ?

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. Started by Moty_p,

שלום לכולם, המון זמן לא ביקרתי כאן באתר, זאת בגלל הגיוס שלי לצה"ל... אני רוצה להכין מטען לפאלפון שלי (נוקיה 6085) עם בטרייה 9V זאת אומרת שאני רוצה שבעזרת בטרייה 9 וואלט לספק לפאלפון 5 וואלט יציב. לפחות כך כתוב על המטען של הפאלפון: input: AC 100 - 240V 50 - 60 Hz 60, mA output: DC 5.0V 350mA משומה כתוב על הבטרייה של הפאלפון 3.7V אז אני מחפש את החלק הזה שמוריד לי את המתח (המיצב המתח הזה) אני צריך פרטים מדויקים כדי שאני יהיה יכול להזמין את החלק מהאינטרנט ואת המעגל כדי לבנות את המעגל לאחר שיהיה לי את כל החלקים השמח מאוד אם תעזרו לי..

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. Started by Mr Gadget,

משום מה אחרי ששימנתי את המאורר הכולל קטודה של החברה Sunbeam וחיברתי אותו ללוח אם במקום לחיבור מולקס שהיה מחובר עד עכשיו פשוט אחרי 3 דקות של עבודה הקטודה פשוט נשרפה כתוצאה ממה זה יכול לקרות?

• 18 תגובות
    • 1.7k צפיות
  24. אוקיי קודם כל אני רוצה להבהיר , אני דן פה מהבחינה החומרתית , בגלל מגבלות כאלה או אחרות שיש לי נתחיל מן הציוד: מעבד 1 עם שני יציאות למסך , אחד מובנה לVGA ו כרטיס מסך בשביל DVI 2 מסכים 2 מקלדות 2 עכברים רמקולים +רמקולים/אוזניות (עדיין לא החלטתי ) יש לי 2GB פנימי , ו E6750 ככה שאני לא צופה בעיות של איטיות וכו' עכשיו הבעיה היא בעצם שאני מתכנן את המחשב להיות בחדר 1 , ואת השלוחה שלו בחדר 2 , שבין שני החדרים האלה מפריד חדר אחד יש לי מקום להעביר את החוטים לא לדאוג מהבחינה הזאת , אבל מה שאני חשבתי לעשות זה בעצם לקנות כבל VGA שיהיה מספיק ארוך , וכבל USB כנ"ל , הכבל ה USB יתחבר ביציאה ל מפצל USB ככה שיהיה לי 4 יציאות לעכבר מקלדת רמקולים/אוזניות+יציאה מיותרת למה שאצטרך הקט…

• 14 תגובות
    • 1.7k צפיות
  25. Started by Ash Binary,

יש לי לוח אם pcchips 787cl (עם מעבד VIA 1GigaPro) מקולקל שקיבלתי במעבדת מחשבים. אני רוצה לתקן אותו. זה תמונה של לוח כמו שלי (אני ינסה לצלם את שלי בהמשך) : בלוח יש 2 קבלים מתנפחים של 10v 1000uF - זה מעל לפינה הימנית עליונה של חיבור המתח וזה מעל לסוללה. כמו כן יש FET של L3103S שמראה סימנים שהוא התחמם יותר מידי ו 2 הרגליים שלו חתוכות על ידיי קאטר - מישהוא כבר התאמץ לנתק אותו. ה FET הוא זה שמימין ומעל לקבל השני. שאלות : - אחריי שאני מחליף את הקבלים האם להשאיר את ה FET מנותק ? לחבר אותו ? להחליף אותו ? - האם ניתן להשתמש בקבלים רגילים (לא low ESR) ולהוסיף במקביל קבל 'טיפה כחולה' של כמה uF כדיי לפצות על ה ESR ?

• 0 תגובות
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.