אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם אני חדש בפורום ובארדואינו בכלל אז אני אשמח לכל הכוונה אפשרית בנושא בניתי מערכת מכאנית שמורכבת משלושה מנועים. עכשיו אני צריך להתחיל לתכנן את כל התחום של האלקטרוניקה. המנועים הם dc 12v עם צריכת זרם מקסימאלית של 1.5A. אני צריך 4 סוויצים למערכת. אחד שיפעיל את כולם יחד (לשני הכיוונים) ועוד סוויץ לכל אחד בנפרד. בנוסף, אם נשיג את החלקים בזמן, מד מרחק שיגביל את הפעלת המנוע ברגע שנגיע למדידת מרחק מסויים (המלצות ??) אני ממש אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי בתכנון הקוד והמעגל החשמלי, וכלל כל טיפ על מקורות ידע יוכל לעזור!
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
זה מה שיצא היו לי הרבא בעיות וגם עכשיו הvertex 3 מת לא יכול להתקין windowsעלי , זה loopאחד טמפרטורות לא משהו
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, קניתי באיביי פילטר אבק למאווררים 140CM, הבעיה היא שכשאני מנסה להתקין אותם על המאוורר, הברגים קצרים מידיי בשביל לתפוס את המאוורר כמו שצריך ולכן הוא רופף, אני מחפש לקנות ברגים ארוכים יותר מהברגים הסטנדרטים, מישהו יודע על חנות שמוכרת את זה? או אתר שאני יכול להזמין ממנו? כי באיביי לא מצאתי... משהו בסגנון הזה: http://www.frozencpu.com/products/17471/scr-454/FrozenCPU_Extended_Fan_Screw_-_20mm_Long_-_Black.html
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
הי, בעבר עשיתי מודינג למחשב הנייח שלי, אם תחפשו אולי תמצאו את התרד. בכל מקרה יש לי notebook של ASUS , ראיתי שכמה הדביקו סקינים של decal ורציתי גם : אז לפני: אחרי:
-
- 12 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
כן אני יודע זו בקשה מוזרה מעט אבל אולי מישהו פה יודע איפה אפשר למצוא שרטוט או סכמה של הבורד לקשיח של מקסטור? הדגם הוא : maxtor diamondmax10 model: 6l200so 200gb sata 150 hdd מה שכתוב על הבורד 302006101 sabre/sata/rohs ניסיתי כמובן לחפש בגוגל אבל ללא הצלחה מרובה תודה ענקית מראש
-
- 13 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום.. אני רוצה לבנות מסנן פולסים שיאפשר רק לפולסים באורך מסויים לעבור דרכו... זאת כדי להשתמש בדלגלג מסוג T כמתג (אני מתכוון.. אחרי לחיצה אחת על המתג יגיע לדלגלג '1' והוא יסגור מעגל ובליחיצה הבאה שגם בה המתג יעביר לדלגלג '1' הוא יפתח את אותו מעגל...) תודה..
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני רואה באינטרנט המון מחשבים עם לדים יפים כאלו זוהרים מתוך המחשב רציתי לשאול איפה אני קונה את זה, איזה מומלץ ואיך שמים את זה ? יש לי מארז NZXT S340 ועוד משהו, ראיתי מאווררים זוהרים גם, זה כבר בא בתוך המאורר או שאפשר להוסיף גם אליו?
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכם, אני קניתי Arduino Uno וגם 2 חיישנים: Venus GPS mpu9150 עכשיו אני מתחיל, ואני צריך עזרה איך להתחיל לעבוד איתם וכל זה
-
- 0 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אהלן חברה לא מזמן קניתי את המוצר הבא: 3.5mm Audio FM Transmitter קישור: http://www.ebay.com/itm/321287359374?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649 המוצר עובד אבל הוא מעצבן, האות FM שהוא שולח מאוד מאוד חלשה והרבה פעמים בזמן נהיגה אני שומע הפרעות לכן רציתי לשאול: איך אפשר להגדיל \ לחזק את טווח השידור של האות מבלי לפגוע באיכות המוסיקה? חשבתי אולי אפילו לקנות אנטנה חיצונית כמו זה: http://www.ebay.com/itm/3-5mm-FM-Radio-Antenna-for-Mobile-Cell-Phone-8-5cm-21cm-/151096391409?pt=US_Other_Cell_Phone_Accessories&hash=item232e0bf6f1 אבל איך אפשר לחבר את זה למוצר? מצרף תמונות של המעגל עצמו
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
נגיד ויש לי איזשהו מעגל איך אני יכול לעשות שזה יגיע למצב שיישלח לי אות או מספר מסויים לפין מ SERIAL PORT. סתם דוגמא נגיד יש לי מעגל שמדליק ומכבה לד אז אני רוצה שדרך המחשב אני ישלח למשל את המילה "ON" לפין מסויים ב SERIAL PORT וזה ידליק לי את הלד במעגל. (ולהפך) תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, רציתי לשאול אם מישהו אי פעם התנסה עם יצירת מעגל מודפס דו-צדדי? קראתי המון מדריכים בנושא, לא רק בעברית וברובן העניין לא צויין.. האם מישהו התנסה פעם בזה? אני מניח שזה מצריך רמת דיוק מאוד גבוהה כדי שהצדדים יחפפו.. אשמח אם מישהו יאיר אור בנושא. תודה מראש
-
- 9 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
-
-
אוקיי... המדריך השני, תרגום בלעדי... :-) היום אני אסביר כיצד אתם יכולים לבנות את זה: מדריך א' - רשת מאורר תלת-מימדית מפרספקס מה צריך? 1. חתיכת פרספקס בעובי 3-5 מ"מ , במידות של 12*12 ס"מ. 2. סקוטץ' 3. דבק שיהיה מספיק חזק להדביק פרספקס לפרספקס - לא ניסיתי אפוקסי,אבא של חבר השיג לי דיכלוראתן מהעבודה שלו (שיהיה עד כמה שיותר דומה למפורט במדריך המקורי) . אני מניח שאפשר גם אפוקסי,אבל שוב,לא ניסיתי. 4. דרמל. אפשר גם מסור ידני,לא אוטומטי,למי שיש. אני קניתי לעצמי אחד בשוק שמארגנים בעיר עולים מברה"מ שמוכרים כל מיני דברים. 5. מקדחה. 6. נייר שיוף,מומלץ כמה סוגים : גס,בינוני ו-2000 לשיוף עדין. 7. משחת פוליש 8. המון סבלנות. אוקיי,לעבודה. קודם כל,בוחרים את הגודל הרצוי של…
-
- 15 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
הייי מה שלומכם כבר מזמן שרציתי לבנות מחשב לסלון או סתם ורק עכשיו יש לי הזדמנות! בקיצר כפי שכמה יודעים פה מצאתי מארז ובתוכו 3 לוחות אם ,כולם היו ישנים ומעפנים והכי טוב מבנהם היה לוח asus p4r800-vm המארז די יפה בקיצר תמונות מהמצלמת אינטרנט חחח(אין לי מצלמה דיגיטלית ) ;D צילמתי בלילה בגלל זה זה לא משהו.... לאלו שמתלוננים על הגרפיקה על דאגה אני משיג עוד כמה ימים מצלמה דיגיטלית מהשותף לפרויקט DIMA243 המארז מקדימה.... המארז מהצד.... הלוח אם החביב בתוך המארז..... המחשב מקדימה שוכב כפי שיעמוד מתחת לטלוויזיה המחשב מאחורה במצב שכיבה.... החיבורים שלו(לוח אם) עכשיו הבעיה העיקרית שאין לי ת'חלקים החשובים: אני צריך הארד דיסק,כונן רגיל\דיוידי,מעבד כמובן וזיכרון d…
-
- 17 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני חשבתי על זה היום וזה ממש ממש אחלה של שיטה , אין לי תמונות לזה כי אין לי מצלה ....בלאט אז אני אנסה להסביר לכם . 1. יש למצוא את מרכז המעגל שאתם רוצים לעשות . נגיד חור של 78 מ"מ אז למצוא אצ 39 מ"מ שיהיה האמצע . 2. אני סידרתי מכשיר שאליו אניי מחבר את הדרמל שזז על ציר ושצד אחד מחדירים דרך מרכז המעגל ומחזקים ואת הדרמל מכוונים כמה שרוצים לעשות את המעגל . 3. אחרי שכיוונו את זה שמים מקדח ברזל בדרמל ומתחילים לנסר את הברזל בסיבוב . 4. יוצאת עבודה נקייה ופשוטה ביותר..........אני מקווה להעלות תמונות בכדי שתבינו יותר טוב . אני חושב שזה ממש ממש מקוריי ונוח
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
יש לי את המארז הנ"ל: http://www.pch.co.il/docs/pd1801150928.htm ורציתי לדעת כמה מאווררים אני יכול לחבר לו? (ז"א כמה מתח הספק שלי יכול לתת, היות והוא פשוט) ובאיזה מידות? ואיפה? מחובר לי כרגע מאוור אחד של 80 מ"מ מאחור, CD (שהוא גם צורב) וכונן 1.44 ובעצם זהו.
-
- 13 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי אני מבצע צריבה גם של תוכנה חדשה וגם של תוכנות שפעלו בעבר, נראה שהצריבה בוצעה והכל תקין אבל בפועל כשאני נכנס ל serial monitor אני לא רואה את השינויים בתוכנה והוא לא מגיב לקבלת נתונים מהמקלדת. ללחצנים הוא מגיב כמו שצריך והשעון שרץ בתוכנית עובד בסדר. האם יש איך לתקן? איפוס יותר רציני מהריסט הרגיל?
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
טוב, המפרט הוא: CPU: AXP 2500@3200 CPU Cooler: Cooler Master Aero 7+ Mobo: EPoX 8RDA+ Memory: A-DATA 512mb DDR 3200 HDD: WD 80 giga 8 mega buffer Video Card: Gigacube Radeon 9800NP 128mb Case: SuperTalent-Black PSU: HEC 475VD-T DVDrom: Toshiba CD-WR: Liteon 52x32x52 Monitor: MAG 796FD2 Speakers: Altec-Lansing ATP3 מה עשיתי במוד?: 1) החלפתי 2 מאווררים שבאו עם הסופרטאלנט למאווררי VANTEC UV 2) קדחתי חור בגג המארז ושמתי בו את המאוורר הכחול של הסופרטרלנט, לדאת קניתי TT thunderblade ירוק(שהוא אגב חלש למדי) 3) שמתי סינקים על הזכרונות של הכ.מסך 4) שמתי 2 גרילים מוזהבים של TT בגג ובדלת 5) קניתי כבלי UV ירוקים לפלופי ולסידירומים 6) ריססתי דרקון בצידו של המארז והדבקתי מדבקה למעלה ס…
-
- 17 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
- המדריך נלקח מהמשתמש Javerh שפורסם באתר Bit-tech! - ניסיתי את המדריך והוא פועל מצויין, והוא פשוט להפליא [אתם תתפלאו כמה..] מה צריך: 1. עט. 2. מספריים [לא חובה]. שלב ראשון: נקח את העט ובעזרת פטיש 5 קילו \ הידיים נשבור את העט ככה שנוכל להוציא את צינור הדיו. שלב שני: נלך לברז וננקה את הדיו מהצינור ככה שלא נלכלך שום פין מולקס או את הידיים שלנו. שלב שלישי: [שלב שהמתרגם=אני הוסיף] נחתוך חתיכה של בערך 6 ס"מ מהצינור. השלב הזה מומלץ, אך לא חובה מפני שאם נשתמש בכל הצינור הוא יכול להשבר.. וזהו! בשביל להוציא את הפין יש פשוט להלביש עליו את הצינור, לדחוף טיפה והמולקס יצא החוצה. גאוני או מה? יעבוד עם כל עט פשוטה שגונבים ממלון או ממסעדה! בהצלחה! :silly:
-
- 15 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
לפני הרבה זמן שמתי במקום דלת המארז פרספק בגודל של הדלת (ככה חלון גדול ) וזמנית אני הדבקתי אותו עם סילוטייפ שקוף מכוון שהייתי פותח ומחליף רכיבים במחשב כיום שכמעט וסיימתי את כל העבודה (סלייבים חוטים וכאלה.. ואולי תאורה) אני גם מחפש פתרון שיעזור לי לפתוח ולסגור את הדלת בלי הדבקה חשבתי על משהו בסגנון שיש בבגאז של המכוניות (כמו איביזה ) יש כזה דבר שתופס את החלון וזה נפתח דיי בקלות (משהו כזה ציור להמחשה ה - | --- זה הידית שאותה אני מחפשה וכל השאר זה הצורה של המכונית \ מארז --------------------------/ | / | / --------/ / / זה מה שחשבתי כעקרון חשבתי להביא כזה דבר…
-
- 19 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שחורר מודגשש אני רוצה מדריך הכי קל וברור (עדיף בעברית) אני רוצה שבמדריך יסבירו איך לעשות עם מפסקים עם שלוש אפשרויות 5v/off/12v שמעל ומתחת של כל מפסק יהיה לדים (נגיד ירוק ואדום) ואני רוצה גם שאחד יפעים לדים או קתודה..(: תודה
-
- 12 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
ערב טוב, מפאת תחילת הלימודים באוניברסיטה - לא יצא לי להשתתף הרבה בפורום זה. בכל אופן,הודות ל-PRO-MODDER ולרבים אחרים , ניסיתי להתחיל סוף כל סוף את פרוייקט המודינג שלי... (היה אמור להיות PROJECT THOR,אם אתם זוכרים). הבעייה הייתה שמרוב שהתעסקתי בעבודה,בלימודים וב"תיקון" של מחשבים אחרים (חברים וחברים של חברים שביקשו) - לא נגעתי בשלי... מסקנה - היה עדיף... הסיבה - יש לי מארז THERMALTAKE מסוג S-ARMOR שחור יפהפה שרק מחכה ש"אניח עליו את ידיי"... (מתנה שקיבלתי על תיקון מחשב) ככה שאני אעבוד טיפין טיפין על המארז - ואעדכן כאשר אסיים.. נכון לעכשיו - אני מתכנן חריטה עדינה על החלון של המארז ו-ROUNDED CABLES מוארים בלדים.. מצאתי כתבה שמסבירה איך מכינים כבלי USB עם לדים - ברגע …
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
בטח שאלו כבר מיליון פעמים אבל חיפשתי במדריכים ולא מצאתי. אני רוצה לפתוח פתח עגול למאוורר 80 מ"מ בדופן המחשב. האיזור שבו יהיה הפתח "מנוקד" בחורי איוורור קיימים. אני מניח שיש איזה כלי מיוחד בדמות מחוגה שמכרסם בפח. אבקש מידע על הכלי ו\או מידע על בעלי מלאכה לא יקרים שיבצעו את העבודה.
-
- 12 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אשמח לדעת איך לעשות אפקט מראה על ספק רגיל בצבע כסף כזה. שהאפקט יהיה בצבע שחור ויהיה מבריק.. אם מישהו יוכל לתת מדריך או כמה טיפים אשמח. תודה, אבי'קו
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-