עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. טוב שלום חברי פורום אלקטרוניקה ומודינג,כפי שראיתם בכותרת אנוכי רוצה לקנות את הלד הבא: http://www.pandas.co.il/product_info.php?products_id=5154 אז שאלתי היא כזאת,איזה נגד אני צריך לצורך חיבורו למולקוס?! תודות רבות לעוזרים . עריכה:כדי להקל קצת ואולי לזרז את התהליך,הינה השם המלא,Blue 5mm LED 4000 Mcd.

• 15 תגובות
    • 3.4k צפיות
  2. Started by x-boy_24,

שלום ראיתי בגלריית מודינג מישהו ששם מאוורר ועליו הלביש את הצינור שמוציא אויר להמאוור של המעבד חשבתי גם לעשות את זה השאלה שלי איך להשים את המאוור שיוצא אויר או שיכניס אוויר ? ואם זה באמת יעזור להוריד את טמפרטורה של המעבד ? המאוור שאני רוצה לחבר מחובר לדלת של המארז ליד הכרטיס מסך וגם האם זה כדי להשים אותו איפה שהמעבד או להשאיר אותו שם ? אם מישהו לא הבין למה אני מתכוון http://hwzone.co.il/gallery/displayimage-53-6.html תודה לעוזרים

• 18 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. Started by Dan Chekanov,

שלום הייתי רוצה לדעת בבקשה האם ישנה דרך לעשות שהדרמל יעבוד על מתח של 220V , זה מכשיר שנקה בארה"ב וממש לא בא לי להתעסק עם שנאים . תודה

4. אוקיי היה לי קצת בעייה עם המדריך באתר של הלדים (ואני מניח שהיו עוד הרבה כאלה שהיו להם בעיות) אז עשיתי חיפוש כדי לנסות להבין יותר וראיתי איזה אשכול של מישהו שכתב שהוא רוצה הסבר מפורט על איך להרכיב לדים אז pro modder הסביר לו ממש ממש בייסדויות שלב שלב ואני חייב להודות שזה הציל אותי אז שזה לא יישב עכשיו סתם בעמ' 10 החלטתי לרכז לכם את כל מה שהוא כתב שם עם קרדיט מוחלט ל-pro modder אוקיי אז בזה מסתכמים בדברים!: דבר ראשון קונים את הלדים (מסוג : UB), בצבעים שרוצים, לאחר מכן אתה קונה נגדים, מומלץ על 100 OHM. לכל לד יש רגל קצרה ורגל ארוכה, הרגל הקצרה היא מינוס (-), והרגל הארוכה היא פלוס (+), את הנגד אפשר לחבר לרגל הארוכה (+), בעזרת הלחמה. רצוי לבודד אחרי ההלחמה בעזרת דבק חם או א…

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  5. ראיתי המון מדריכים שמסבירים איך טרנזיסטורים NPN PNP עובדים (הנושא מסובך להבנה), אבל למי שחדש בעניין ורוצה להבין בדרך הפשוטה כיצד רכיבים אלו עובדים, יצרתי לפניכם הדגמה בעזרת שירטוט מעגל עם לד וטרנזיסטור NPN שמחוברים לארדואינו. הסבר קטן על הטרנזיסטור, בטרנזיסטור יש 3 רגליים, הסימונים שלהם: E=Emitter C=Colector B=Base Emitter = פולט Colector = קולט Base = בסיס במידה מסויימת תחשבו שה- Base משמש כברז\פוטנציומטר, הזרמתם מתח נמוך משמעותו פתחתם את הברז קצת, הזרמתם יותר מתח, משמעותו פתחתם את הברז יותר, כמובן שבמידה ולא הזרמתם מתח ל- Base - המשמעות הברז סגור. בעברית פשוטה לפי מה שאתם רואים בשירטוט, חיברתי את ה- Emitter ל- 0 ואת ה- Colector חיברתי לרגל של הלד (-) למינ…

• 3 תגובות
    • 9.5k צפיות
  6. Started by X-Viper,

טוב הסיפור מתחיל ככה... כמו שכולכם יודעים אחד התחביבים שלי זה אלקטרוניקה.. ובניהם זה מערכות רכב... יש לי באוטו בבית מערכת עם מגבר נחמד אבל הבעיה בה שהיא רדיו טייפ, עכשיו מכוון שאני לא ממש יכול להיסתדר עם רדיו הייתי חייב להכניס איזה שיפצור למערכת... נכון אומנם בהתחלה רציתי להשקיע ככה איזה 800 שקל על מערכת נחמדה של פיוניר, אבל אבא שלי לא ממש רצה שאני יגע במערכת של האוטו.. למה? לא יודע.. הוא פשוט לא רוצה שיגעו לו בדברים באוטו :? בקיצור יש רמקולים טובים וכל הסאונד באוטו סבבה.. אבל אין מקור סאונד משובך... לכן עשיתי את הדבר הבא... קניתי באיזה חנות נידחת בתל אביב משדר FM מטורף שמשדר באיכות ממש מציונת. למשדר יש טווח רדיוס של 20 מטר. קניתי ביחד עם זה זרוע לפאלם והתחלתי לעבוד…

• 10 תגובות
    • 868 צפיות
  7. Started by Roeebaeloha,

שלום יש לי מברג שאני משתמש בו הרבה וזה מאוד יעזור לי אם הוא יהיהמברג מגנטי השאלה שלי היא איך אוכל להפוך את המברג הפשוט למברג גנטי? תודה

8. Started by SEangel,

אני לא בטוח שהשאלות מתאימות לפורום הזה, אבל הן מתאימות לו יותר מאשר לפורומים אחרים יש לי פנטיום 2 300 עם 256 זכרון, כרטיס הוליווד פלוס של סיגמה דיזיין, ואיזה ג'יפורס 2 א. יש איזושהי מערכת הפעלה יעילה לישום כזה (מכשיר לדיווקס)- ז"א עולה יותר מהר, לא "מחפשת" עכבר ומקלדת וכו' ב. מאיפה אפשר להשיג מע' בקרה? (הבנתי שיש שלטים מוכנים אבל האם יש צג ומע' לחיצים מוכנה?) וזהו בינתיים

• 48 תגובות
    • 5.5k צפיות
  9. הבעיה- במשחקים מסוימים שאני אוהב ( בעיקר FIFA) יש אפשרות לשחק רק בעזרת מקלדת אחת האם קיימת אפשרות אלקטרונית ובצורה מסויימת להמיר את יציאת המקלדת לכזאת שתהיה דומה ליציאה של גם פאד הכוונה שמספר הכפתורים שבמקלדת יהיו תואמים את מ"ס הכפתורים שבבקר

• 4 תגובות
    • 975 צפיות
  10. Started by 114508534,

אהלן ראיתי פעם באינטרנט מדריך של איך לעשות הסבה לפנס וו צבאי ובמקום המנורה לשים לדים , אני לא מצליח למצוא את זה , אשמח לקישור אם מישהו יודע על מה מדובר . תודה

• 0 תגובות
    • 970 צפיות
  11. Started by Kriz,

אין הרבה מה להוסיף ... כל מה שהיה להגיד , לדון עליו - "דוסקס" בהרחבה במשך בניית הפרוייקט... אז ישר לתמונות עוד תמונות : http://csl.3dv.co.il/Kriz/system/

• 31 תגובות
    • 8.6k צפיות
  12. Started by SuB,

שלום לכולם! הבטחתי לכם סליבים וקיימתי. אז הנה לכם תמונות של המחשב שלי מוכן עם הסליבים החדשים, שלקחתי מכיסאות חדשים שקיבלנו לבית ספר, תהנו! תמונה לפני הסליבים: --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- אחרי: מחכה לתגובות!

• 18 תגובות
    • 2.1k צפיות
  13. Started by dor700,

יש לי מארז של ציידנית שהוא מקרר ומקרר טוב! אני רוצה לפרק אתו מהמארז שלו ולחבר אותו לשלי , הצריכה של המערכת קירור שלה היא 12V על 4A . השאלה אם אני יכל לחבר אותו למולקס? או ליציאה אחרת מהספק?

• 7 תגובות
    • 738 צפיות
  14. Started by K0sTa,

תגידו לי כמה בערך הספק יש ל: מעבד , כרטיס מסך , הרדיסק ולוח אם וזכרון? אבל של כל אחד בניפרד?

• 4 תגובות
    • 663 צפיות
  15. Started by what the fuck,

קראתי את הת'רד של "כל מה שרציתם לשאול אל אלקטרוניקה..." ומאוד התעניינתי אז רציתי לשאול, האם יש מאמר כזה עם עוד הסברים על מתח והתנגדות ? (ואיך לדעת איזה נגד אני צריך לכל דבר) תודה.

• 1 תגובה
    • 881 צפיות
  16. אני מעוניין לקנות דרמל בארה"ב שמותאם למתח 110V ולהפעיל אותו בארץ עם שנאי 220-110. הבעייה היא שאין לי מושג מה ההספק המקסימלי של הדרמל. http://www.dremel.com/en-us/tools/tool-detail.htm?H=188091&G=66981&I=69673 Specifications Voltage120 AC, 50-60 Hz Tool Weight18.8 oz. Amperage2.0 Amps Cord Length (ft.)6' SpeedsVariable (5,000 - 35,000 rpm) מה תאכלס המתח שהוא צורך? :s05: יש לי שנאי 220-110 אבל בהספק של 26W. זה יספיק בכלל?

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. Started by Dror Gershon,

שנאי מ220V ל110V שעליו כתוב 500KVA , מה ההספק בוואטים שהוא מספק והאם ניתן לחבר אליו מכשיר שההספק שלו 1800 W

18. Started by tamos,

לא ידוע אם זה כל מתאים לפה אבל עדיין בגלל שזו קהילת מודינג אז הרשתי לעצמי בכל מקרה, קנינו היום רכב חדש מיד שניה ובעל הרכב הקודם הדביק דבק דו-צדדי על הדאש, אחרי זה הוא הוריד את זה ונשאר סימן עקשן שלא יורד. קראתי שאפשר להסיר את זה עם מים חמים ומגבת, לא הולך. שמעתי שגם ניתן להסיר את בעזרת WD40, לא ניסיתי אני צריך לנסות. יש עוד משהו?

• 4 תגובות
    • 20.2k צפיות
  19. האם זה אפשרי?

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by esaly,

אהלן חבר'ה... אני מעוניין לנתק את התאורה במאוררי ה120 שלי של TT בתוך המארז... האור משגע אותי כשאני ישן...מישהו יודע איך אני עושה את זה???

• 8 תגובות
    • 704 צפיות
  21. Started by talmAn,

קיבלתי עכשיו את הספק כוח החדש TT420 ויש לי כזה בלאגן במארזזזז מכל הכבלים של הספק הזה אאאאאא איך אני יכול לסדר את זה? חשבתי על סליבינג? ויש לי בעייה ניסיתי לנסות את החיבורי מולקוס מהספק הישן שלי, הניתוק הלך בסדר אבל אני לא מצליח לחבר אותו בחזרה :-\ אתם יכולים לעזור לי עם זה? איך אני עושה את זה?

• 3 תגובות
    • 703 צפיות
  22. Started by Electric Boom,

שלום, הדפסתי מדבקה (נייר מיוחד...) אני מעוניין להדביק אותה למארז אבל שלא תיהיה כל כך בולטת... חשבתי על חום אבל...יש רעיונות?

• 6 תגובות
    • 762 צפיות
  23. Started by guy124,

ראיתי בכמה פורומים פרוייקטים שבהם העבירו את החוטים של הספק אל מאחורי הלוח אם וזה מה שבעצם רציתי לדעת : איך עושים את זה לעזאזל ??? תודה !

• 3 תגובות
    • 877 צפיות
  24. Started by Godmoney,

http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1208056

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. משעמם לי יש לי פרספקס כמעט בלי הגבלה ואני לא יודע מה לעשות איזה מודינג כבר נגמרו לי הרעיונות (או שאין מספיק הסברים בנושא) יש לי תקציב של מספיק כסף יש לי את כל הכלים לבנות מעגלים ודברים ויש לי נסיון בזה הנה צפו בגלריה שלי http://www.hwzone.co.il/gallery/album103 ותנסו לתת לי עוד רעיונות בבקשה תודה לעוזרים עריכה: טוב שיניתי את הכותרת ואני יודע מה אני רוצה אני בונה מסך אלסידי למחשב

• 104 תגובות
    • 8.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים