אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
ערב טוב, קניתי 2 קתודות של למפטרון- http://www.lamptron.com/product.php?p_id=32 חיברתי אותן, המחשב עולה-הכל רגיל. אך כאשר אני מדליק אותן, המסך מראה NO SIGNAL- אולם המחשב עובד והקתודות דולקות. מה יכולה להיות הבעיה לפי דעתכם? חיברתי למספר מולקסים ואותה תוצאה. צירפתי תמונה אולי תעזור למישהו. תודה מראש, יאיר.
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני רוצה להלחים שתי פאקים של סוללות 7.2 אך יש מס' בעיות כבר הרסתי כמה בטריות בכך שניסתי להלחים אותם ללא הצלחה. בעיכבות כך אני מבקש מימכם עזרה. יש ברשותי עמדת הלחמה אני יכול לבחור את הטמפ' שאני רוצה החל מ200 ועד 480 מעלות צלזיוס. יש לי בדיל איכותי ובימים הקרובים אני יקנה משכת הלחמה. זה הפאק הראשון שאני רוצה לפרק ולהרכיב מחדש: http://cgi.ebay.com/7-2V-800mAh-NiMH-Helicopter-RC-Rechargeable-7-2-Battery_W0QQitemZ270290742396QQcmdZViewItemQQptZRadio_Control_Parts_Accessories?hash=item270290742396&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=66%3A2|65%3A15|39%3A1|240%3A1318 אני רוצה שזה יצא ככה, 3 סטיקים של 2 בטריות אחת אחרי השניה כש2 סטיקים מחוברים ואחד קצת מורחק. הבנתי שהסוללות האל…
-
- 10 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום חברים. קיבלתי מדודים שלי טלוויזיה קטנה שחור לבן. בערך 7-10 אינץ לא יודע בדיוק. לא קיבלתי אותה עם השנאי, ועכשיו אני רוצה להכין לה שנאי. הטלוויזיה היא מדגם רוסי כולשהו. לטלוויזיה יש כניסה של שנאי בעל 4 פנים. ופה הבעיה. הנה תמונה מהחיבור לחשמל שבטלוויזיה: http://img155.imageshack.us/img155/9987/2009011084505ic6.jpg והנה הטלויזיה עצמה: http://img262.imageshack.us/img262/2727/imgp6718fh5.jpg אני יודע שרשום ליד הכניסה לחשמל 12B ש B זה וולט ברוסית, וזה נראה מתח נמוך לטלוויזיה בגדול כזה, אבל יש לי שאלה... האם אני יכול למדוד איכשהו במולטימטר שלי כמה וולט הטלוויזיה צורכת? כי אני רוצה להיות בטוח שזה אכן 12. ועוד שאלה. שמתי במולטימטר את האפשרות שאם יש מעגל סגור אז המולטימטר יצפצ…
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום יש לי שאלה קטנה. מצאתי רדיו ישן, אבל את השנאי(9 וולט) שלו לא מצאתי. אז פתחתי אותו ומצאתי שיש חיבור רק ל vcc ול gmd. חבירתי שנאי אחר של 9 וולט ל vcc ול gmd. האם עשית טוב? אני פה ליד שקע החשמל, אני צריך תשובה מהירה אם עשית טוב, כי אני רוצה לנסות ולאות אם זה עובד , או שלא עשיתי טוב ויהיה בלאגן חברה תשובה דחופה. תודה
-
- 4 תגובות
- 786 צפיות
-
-
-
אני רוצה לקנות לד איזה קטודה או משהו בעל תאורה ולשים במארז. המארז הוא CM COSMOS SPORT 1100 , רציתי לעשות תאורה מלמעלה , יש שם 3 מאווררים, המאווררים האלה מאוד טובים ושקטים לכן איני מעוניין להחליפם במאוררים מעפנים בעלי תאורה, אז אני רוצה לקנות לד או קטודה ולשים מתחת . אותו דבר בצד , איפה שיש את המאוורר הענק הזה, 140MM נראלי . המארז בצבע שחור , יש למטה מקדימה מאוורר בעל לד אדום , וכפתור ההפעלה צבע אדום , כך שמה שיתאים חשבתי יהיה ... צבע לבן, ואדום, לשלב ביניהם יפה ככה. איני מעוניין אבל שהלד או הקטודה יתחממו מאוד , ואני רוצה שיהיו איכותיים. מה כדאי אגב, לד או קטודה? או משהו אחר? אשמח לקבל עצות בעניין. תודה רבה. המשך יום נעים.
-
- 19 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מה קורה חבר'ה הגיע הזמן לשפצר את המחשב כמו שכבר הרבה זמן רציתי בתכנון: LCD 4X20 תומך עברית עם תאורה כחולה חיישן אינפרא (שלט לווינאמפ וכדומה..) ונוריות בקרה *אם ישאר עצבים אז גם עיצוב צבע למארז (תמונות וכאלה..) זה המחשב נכון לכרגע תכנון עיצוב מעלה עוד בהמשך, יש למה לחכות...
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני כרגע עובד על שינוי מראה המארז הישן שלי. יש לי 4 סלוטים לכונני 5.25 שאחד מהם הוא צורב די וי די, כונן ריק (אין לי פאנל פלסטיק להשלים לו) ועוד שני פאנלים מפלסטיק. בגלל הכונן הנוסף שנזרק אין לי פאנל פלסטיק במקומו. רציתי לשאול אתכם אם יש לכם רעיון יצירתי וזול (עד 100 שקלים במקום הסלוט הריק). חשבתי על סלוט לקירור HD, אולי להוריד את שני הפנלים הנוספים ולהתקין מאוור 120. בקיצור רציתי לדעת אם יש לכם פתרון יצירתי נוסף. תודה.
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מישהו מכיר חנות אלקטרוניקה באזור השרון? אני מחפש מקלט רדיו. תודה.
-
- 0 תגובות
- 658 צפיות
-
-
שאלה פשוטה - יש לי מאורר של SUPERRED בגודל 120 על 38 מ"מ עם 3 חוטים שיוצאים ממנו. המאורר לא יהיה מחובר למחשב, אבל לפי מה שאני זוכר אחד מהחוטים קשור איכשהו למד טמפרטורה. זה באמת חיישן טמפרטורה שם? איך אני יכול להשתמש בו בלי מחשב? נגיד אם אני רוצה שהמאורר ידלק שהטמפרטורה עוברת את ה23 מעלות. יש איזה אפשרות לחבר לו נגד כלשהו או משהו כזה?
-
- 3 תגובות
- 805 צפיות
-
-
יש לי נגישות (וידע לעבוד עליהם) למכונות האלו ורציתי לקבל אולי רעיונות לדברים שאני יכול לעשות איתם.... קירור מים לא נמצא בין האפשרויות... אז קדימה תנו הצעות! תודה רבה לכולם!! :xyxthumbs:
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום חבר'ה, אני צריך מקום שמוכרים בו מחוללי זרם ,לא מצאתי כלום באינטרנט, זה לא בשבילי אלא בשביל אבא שלי, אין לי מושג למה הוא צריך את זה אבל הוא צריך בכל אופן ,אם אתה מכירים חנויות שמתעסקות בכל הקשור לזה תרשמו לי פה, תודה רבה רבה מראש. פשוט תרשמו חנויות ,לא משנה בכמה כסף. ליאור.
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אהלן, הרבה זמן שלא כתבתי פה , הייתי פה לפני הגיוס שלי (שנתיים+) ופירסמתי דיי הרבה מודים שלי.. עכשיו אני עוסק במודים קצת אחרים אז לאחר שנמאס לי מהסרווין וגה , קניתי שני סאבים של קיקר C12 , ומונובלוק של JBL. הסטאפ לפני השדרוג.. הסטאפ עם הקיקר (בתיבה של הCV זמנית) המונובלוק עדכון... הלכתי לנגר לעשות 2 חורים מדוייקים לסאבים איך אומרים.. פיקס ! אבל עוד לא מקובע, רק לדווא שהכל יושב כמו שצריך מפצל מתח + מסמן חיבורים לטרמינלים.. אוטם את התיבה עם סיליקון RTV לאטימות מירבית טרמינלים מורכבים עם המון סיליקון ודלק חם... חיבור חוטים מהטרמינלים לסאבים.. מתחיל בהעברה וקיבוע בתיבה החדשה... יושב פיקס!!! עם הסאב הישן שעומד למכירה (הצעות לפרטי) …
-
- 39 תגובות
- 9.3k צפיות
-
-
יש לי שני מאווררים (מתוך 4 במארז לא כולל זה של המעבד) שאני רוצה לעשות להם מתג כך שאני אוכל לשלוט על הפעולה שלהם בלי לפתוח את המארז וכאלה... השאלה שלי היא מה דעתכם על הרעיון של לקחת 2 חיבורי מולקס כמו של מאוורר (כשיש אחד זכר ואחד נקבה) ולחבר את הזכר למתג ומהנקבה למשוך את החשמל למאוורר הראשון ומהמאוורר הראשון למשוך לשני... ? או שיש לכם דרך אחרת יותר טובה לחיבור מתג יחיד לשני מאווררים ? נ.ב זה מתג עם נורה בפנים ככה שאני לא צריך לד ונגד וכל מיני שטויות פשוט חיבור ישיר...
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום אנשים יקרים, לאחר שנים של פינטוזים וציפיות, סוף סוף יצא לי לבנות סטודיו ביתי ברמה גבוהה! אז ככה, מדובר בסטודיו מוזיקלי, וכפי הידוע, היום, הגברה אולפנית ו"כבדה" נהיו כבר אקטיביים מטעמי נוחות ואיכות, ובעקבות עובדה זו, ירד השימוש ברסיבר, כלומר, אין לי מקור לחבר הרבה מקורות ולברור בניהם, ולשלוט בווליום מהסיבה שכל מוניטור ורמקול נשלט בווליום בעצמו. בין היתר אני גם תקליטן, ומחזיק שני רמקולים של JBL בהספק 350וואט שבהם אני הולך להשתמש ל"לייב" ובעקבות המעבר, קניתי גם זוג מוניטורים של KRK שישמשו ל"קונטרול" אני לא מעוניין לקנות מיקסר מהסיבה שככה יכפה עליי להשתמש בפרה אמפים של המיקסר, שבשביל להשיג מיקסר אם פרה אמפים איכותיים יותר מאלה שבכרטיס קול שלי אצטרך לשלם סכום גבוהה מאד, א…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי יש לי מצבר חדש באוטו שעבד מעולה עד לפני כמה ימים שמתי לדים בקונסולה המרכזית ועכשיו , אחרי כמה ימים.. אין סטארטר! יכול להיות שהלדים האלה גמרו לי את המצבר? לפני זה הוא עבד מעולה... וממה שידוע לי 15 לדים אמורים לקחת כמה אמפרים בודדים..... ככה שלא ניראה לי הגיוני ,\ אבל לא מוצא סיבה אחרת ....
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
לפני כמה ימים ראיתי את הסירטון הבא ביוטיוב : לקחתי מולטימטר ומדדתי את השקע בקיר ואשכרה, קיבלתי 48V ! DC נקיים ! אני רוצה לדעת בכמה אמפר מדובר.. אז מדדתי אום כשחיברתי הוא הראה לי 81 אחרי 40 שניות קפץ ל180 ומשו והתחיל לעלות 60 שניות - 201 70 שניות - 205 120 שניות - 218 130 שניות - 220 180 שניות - 225 190 שניות - 225 מה הנוסחה כדי לקבל כמה אמפר אני מקבל לשעה ? (וולט חלקי אום = אמפר, אבל מה לעשות באום ?) אם אני יוריד את המתח ל5V בעזרת LM7805 זה ישאר אותו אמפר ? ד"א, כשמדדתי אדום לאדום, שחור שחור הוא הראה לי את המתח אבל לא את ההיתנגדות.. כשחיברתי את האדום לשחור והשחור לאדום הוא הראה לי את שניהם במינוס .. ד"א, מה זה הסימן של הבטריה הקטנה בצד ? (אני מדבר …
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום אני צריך לבנות את הפרוייקט ואני לא מוצא את המסך מגע 256X256 כמו בתמונה וגם את הבקר 87C51 ??? לא יודע איפה אפשר לקנות אותם ? [attachment deleted by admin]
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
אני בונה מכונת ארקייד , איזה יופי חשבתי לא להתפשר ולשים PS2 אבל אני רוצה מקשים כמו במכונת ארקייד. אם מישהו יודע אם יש מקשים כאלה או אפשרות לפרק איזה ג'וייסטיק באיזה שיטה אני אשמח. תודה!
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
תראו בסרטון הבא : לא הצלחתי להבין בדיוק מה הוא עושה .. יש לי סורק שאינו בשימוש ואינו עובד .. אשמח אם תעזרו לי להפוך אותו לקטודה כמו בסירטון
-
- 1 תגובה
- 817 צפיות
-
-
שלום ושבוע טוב. רכשתי את המארז ביום חמישי. סידור הכבלים לא כל כך הלך לי. החבאתי את כל הכבלים מאחורה אבל כתוצאה מכך לא הצלחתי לסגור את הפנל האחורי ונאלצתי להעביר את כל הכבלים מקדימה מה שיצר ברוך מאוד גדול. הצעות לשיפור/עזרה יתקבלו בברכה.
-
- 3 תגובות
- 993 צפיות
-
-
אני כרגע מתכנן איזהו פרויקט של מערכת שמע כלשהי יש ברשותי את הרמקולים האלה: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=577005 עכשיו יש בתוכם מגבר שמגביר את עוצמת השמע (מן הסתם) המגבר מחובר לחשמל (בקיר)....יש לו שנאי בתוך הרמקול וכתוב שהשנאי מוציא 10v 1.5a הרעיון הכללי הוא להפעיל את המגבר על סוללות כדי שכל העסק יהיה נייד.... עכשיו לשאלות: 1) איך אני יכול להפעיל את המגבר על סוללות (או משהו נייד דומה) 2) אם אני יפעיל את המגבר על 6v 0.5a למשל...הוא יעבוד אבל יגביר פחות? לא יעבוד בכלל? או...? 3) רעיונות אחרים כיצד להפעיל את המגבר כך שיהיה נייד תודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 852 צפיות
-
-
אני רוצה לעשות מוד קטן לגיימפאד שלי שהוא דמוי שלט לPS2, אני רוצה לשים לדים מאחורי הכפתורים של ה X O [] \/ אז אני מחפש כפתורים כאלו שקופים, יש מקום שאפשר לקנות דבר כזה? אם אפשר יהיה נחמד גם את כל שאר הכפתורים גם שקופים...
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
התעניינתי ב-HAKKO PRESTO 981, איפה ניתן לקנות אותו חוץ מבהר ציון בתל אביב? אני מחפש באזור הצפון. תודה.
-
- 21 תגובות
- 4.6k צפיות
-
-
קניתי מסך LCD 4X20, והמסך תומך עברית. עכשיו, אני מחפש תוכנה שתוכל לשלוח לו מידע גם בעברית כדי שאוכל לנצל את זה שהמסך יכול להציג עברית.... מישהו מכיר משהו? או יכול לעזור לי? תודה, שחר.
-
- 0 תגובות
- 840 צפיות
-