אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,629 דיונים בפורום זה
-
אני רוצה לדעת אם מישהוא יודע היכן קונים מוצרי אלקטרוניקה כאלה אני מן הסתם יהיה זקוק לכפתורים עם חיפויי פלסטיק ולא סתם לחצנים שחורים
-
- 19 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
לפני כחודש הזמנתי קטודה כחולה coolermaster aurora יומיים אחרי שקניתי אותה ה inverter שלה נשרף. התקשרתי אל PCH והם אמרו לי לבוא להחליף רציתי להחליף לקטודה של sunbeam כי אני לא רוצה עוד פאשלות מ coolermaster... אז רק אתמול הזדמן לי ללכת לקחת את הקטודה, והמוכר בחנות אמר לי שאי אפר להחליף ושאין אחריות על קטודות טוב אז לקחתי את הקטודה החדשה ושילמתי עליה, במקום לקבל זיכוי ולהזחיר את ה coolermaster עכשיו, ב inverter של sunbeam יש אפשרות לחבר שתי קטודות, ויש לי עוד חיבור אחד פנוי אז האם אני יכול לחבר לשם את הקטודה של coolermaster ? (והאם המתחים אותו דבר ? אני פוח שלא יישרף שוב...) הנה הקטודות: http://www.pch.co.il/docs/pd84746168.htm http://www.pch.co.il/docs/pd905624200.htm) ד"א…
-
- 18 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
יש לי כבל 24 מוסלב והייתי רוצה לצבוע חלק מהחוטים בצבע שונה. (הכל שחור) יש למישהו טיפים? אני אישית חשבתי לכסות את הכבלים שאני לא רוצה לצבוע ואז להשתמש בספריי.. http://skypc.co.il/pl_product~NZC24P~189~0.htm
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
מארז CM690, קבלתי אותו עם כל החותים מאחורי הלוח, לא אהבתי את זה כי היה בלתי אפשרי להוציא חוט בודד כדי לעשות משהו (למשל כדי להוצי את החלק העליון של המארז הייתי חייב לנתקן את חיבור האודיוא הקידמי, אבל לא הצלתי להשחיל אותו דרך הפתח שלו כי הכל חסום) אז חוט אחרי חוט הוצאתי את הכל וסדרתי מחדש מקדימה איך ? פעם הבא אני אולי אחזיר הכל למאחורי הלוח אבל אני אנשה לעשות את זה מסודר. שאלה: ב CM690 יש מאוורר על דלת המארז, אבל בגלל שהוא מכניס אווירר נוצר רעש של זרימת אווירר בגלל הגריל, אז סמתי את המאוורר למטה: הלוח אם עלה ב 9 מעלות מ 35 (במנוחה) ל 44. והכרטיס מ 49-50 ל 51-53 מעלות. מה זה עד כדי כך משפיע שהמאוורר למטה ? יענו מה הוא לא מכניס מספיק אוויר או שהוא מכניס אוויר אבל…
-
- 16 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום. אני יש לי מארז ג'נרי דיי מעפן, אבל הוא מתאים למחשב שלי, אז חשבתי לעשות לו מודניג, עכשיו חלק מהמודינג הוא צביעת המארז, אז אני צריך המלצה לאיזה ספריי טוב, טווח מחירים של 50 שקל (נראה לי זה מספיק...) ובנוסף יש לי שאלה, אני רוצה לעשות חלון גם כן, כל פרספקט שאני אקנה, יתאים ? או שיש סוג מיוחד ?
-
- 17 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום אני מחפש את החומר שנמצא בתוך קופסאות משקפיי ראיה (לא את המטלית) אלא את החומר שהוא מעין בד כזה שעוטף את קופסאת המשקפיים מבפנים. בצד אחד שעליו מונחות המשקפיים הוא מעין בד נעים כזה ובצד שדבוק לקופסאת המשקפיים הוא עשוי פלסטיק מישהו יודע איך קוראים לבד הזה ואיפה אוכל לקנות אותו? תודה
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
המאווררים שלי במארז חופרים עכשיו אני רוצה לבנות פאן באס פשוט רק של מתגים אפילו בלי לדים אין לי ידע בכלל באלקטורניקה אני יודע רק להלחים וכל מה שמסביב אני לא יודע איך לעשות את זה, חשבתי לקחת מתג דו מצבי ולחבר אליו את ה+ וה - של המאוורר וזהו זה נכון לעשות ככה?
-
- 18 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
חבר'ה היה לי תוכנה (לפני שפירמטי את המחשב) שאפשאר להכין איתה סירטוטים למעגלים אלקטרונים חיפשתי בגוגל ולא מצאתי אותה בתוכנה יש כמו רשת נקודות ומהצד השני אפשר להוסיף כמו צורה של נגדים צורה של דיודות מעגלים משולבים בעלי מספר רגלים משתנה וכו' אבל זו לא התוכנה העונה לשם Pspice אם משהו יודע את שמה של התוכנה אשמח אם יתן לי את שמה או קישור להורדה תוגה רבה מראש לעוזרים
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום. מישהו פה יכול להמליץ לי על ספר(ים?) ללימוד אלקטרוניקה שמסביר איך לבנות מעגלים בסיסיים ושימוש בנגדים טרנזיסטורים וכ'ו? תודה
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
-
מקודם פירסמתם את זה- http://www.modding.fr/forum/viewtopic.php?t=347 מספר שאלות- מאיזה חומר הוא עשה את התוספת הזאת? (של המאווררים מקדימה). איך הוא יצר את הצורה שנוצרה- (שני מעגלים)? אילו כלים? איך הצבע יצא לו כל כך חלק? הרי אחרי שהוא מרח את החומר ההוא- הבונדו נראה לי- זה די מחוספס? הוא הדביק את זה בעזרת הבונדו? תודה לכל העוזרים
-
- 17 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
-
היי, שיחקתי עם ארדואינו בעבר, אבל חושב לחזור אל זה בתור תחביב.. אני אף פעם לא ניתקתי אותו מהמחשב והתעסקתי איתו מעבר לתחביב קליל.. יש לי מספר שאלות לגבי לוח ארדואינו: 1. נניח וצרבתי את הלוח, מה קורה עם צריכת החשמל ?. אם נותק המקור כוח, מה קורה כאשר הוא חוזר ?. (הלוח פשוט ממשיך לתפקד כרגיל ?) 2. נניח ואני מעוניין שהלוח ישלח הודעות SMS או מיילים בהתאם לסביבתו, האם ניתן להזין ידנית (בזמן ריצה) את מספרי הטלפון / כתובות המיילים ? לדוגמא: הטמפרטורה בבית 35 מעלות - שלח מיילים ללא חיבור לרשת WIFI תודה,
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
-
היי חברים, אשמח להסבר איך אני מייצא את הנתונים גודל של המודל תלת מימד שיש לי לפי שכבות. אתן דוגמא לכיוון הפרוייקט כי בטוח השאלה לא מובנת: נניח ויש לי מודל תלת מימד שסרקתי ואני רוצה שהרובוט שלי יסע לפי גודל המודל לדוגמא אם בהתחלה המודל הוא משושה תלת מימד שהחלק התחתון שלו הוא של 4X4 אז הרובוט יסע בריבוע ואז המשושה באמצע הוא 6X6 אז הרובוט יסע בריבוע יותר גדול ולמעלה הוא שוב 4X4 אז הרובוט יסע בריבוע יותר קטן. בקיצור אני מחפש דרך לייצא את נתוני הגודל מהקובץ תלת מימד(אין לי קובץ ספציפי ככה שאם יש סוג קובץ מסויים שיותר קל לייצא ממנו אשמח להמלצה) תודה רבה על העזרה!מקווה שמובן..
-
- 0 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני ראיתי את התרשים הזה: http://hackedgadgets.com/wp-content/img-schematic-8led3.gif ויש לי כמה שאלות שלא הבנתי בו השאלות היו בקובץ המצורף שעבר עריכה על ידי [attachment deleted by admin]
-
- 14 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום! אני מחפש לקנות רכיבים אלקטרוניים (דיודות, נגדים, לדים.. דברים כאלה..) ואני תוהה היכן הכי טוב לקנות.. בתקציבים לא גדולים כמובן.. אני רק מתחיל ואני לא מחפש עדיין לקנות דברים יקרים מידי... אני גר בראשון לציון.. מישהו מכיר חנויות טובות באזור הזה? ועוד שאלה.. האם עדיף לקנות באיביי את הרכיבים? או שבחנות יותר זול? תודה רבה!
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
טוב , אז אני חדש בכל העניין הזה של המדוניג , אין לי שום כלים וניסיון בזה... עכשיו - בשארית החופש שנותר לי אני רוצה להתחיל איזה פרוייקט קטן עם מדריך מפורט כמו זה שיש פה על המודינג לעכבר (אחרי זה אני מקווה להמשיך ולשפץ את המארז שלי - לעשות בו חור - גם לפי המדריך שיש פה). ראיתי שלשני הדברים שציינתי למעלה הכלים הדרושים הם דרמל ומקדחה-ואין לי אותם. אז הייתי שמח שתיתנו לי המלצה על דרמל ומקדחה טובה שמתאימה למודינג (חורים במארז וכאלה...) ומאיפה לקנות אותם בירושלים (הום סנטר או משהו?) אני לא מתכוון לשלם על דרמל ומקדחה יותר מ250-300 שקל, התקציב הזה ניראה לכם מספיק? אם כן תנו המלצות לדגמים ומאיפה לקנות... תודה מראש ומחכה לתשובות...
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
תגיבו תגידו עם יפה לא יפה הצעות שיפור וכו... [attachment deleted by admin]
-
- 22 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני צריך "לדלל" את ה12 V ל 5V יש אפשרות לשים סתם נגד אבל אני חושב שזה לא כל כך חכם אחרי הכל אני לא רוצה לשרוף שום דבר זה אמור להתחבר למכשיר מאוד עדין יש לכם הצעות ?
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
תהייתי האם אפשר ליצור מתח של 15V ממסילות 12V ו 3.3V הקיימים במחשב מה יהיה אופן החיבור בכדיי ליצור 15V? והאם קיים סיכון כולשהו לשאר רכיבי המחשב ע"י כך?
-
- 15 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם , פעם ראשונה שאני מפרסם מודינג שעשיתי באינטרנט למרות שאני כבר 5 שנים בעסק וזוכר שנרשמתי לפני כמה שנים לתחרות מודינג שרצו לקיים בארץ , אבל בסוף התבטלה והסיבה אין מספיק משתתפים טוב אז אני אציג את אחד הפרויקטים שלי ,,, המארז בנוי מעץ ומזכוכית שנחתכה במיוחד . הערה : לחיצה על יד ימין של הצפרדע מדליקה את המחשב יד שמאל עושה ריסיט רגל שמאל מדליקה אור רגל ימין מכבה את האור יש עוד תמונות , אפרסם בהמשך דעתכם חשובה ,
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני מחפש מקום שמוכר סליבים ושרינקים באיזור המרכז וספציפית ת"א בשדרות הר ציון אני יודע שיש שרינקים , יש עוד מקום מומלץ? לגבי הסליבים אני לא מחפש כאלה מהערכות למחשב אני מחפש מקום שיכול לחתוך לי לפי מטר כי אני צריך את זה לכבלים של 3 מטר בערך ובצבע שחור מישהו מכיר מקום כזה? תודה מראש אופיר
-
- 0 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
-
אוקיי... המדריך השני, תרגום בלעדי... :-) היום אני אסביר כיצד אתם יכולים לבנות את זה: מדריך א' - רשת מאורר תלת-מימדית מפרספקס מה צריך? 1. חתיכת פרספקס בעובי 3-5 מ"מ , במידות של 12*12 ס"מ. 2. סקוטץ' 3. דבק שיהיה מספיק חזק להדביק פרספקס לפרספקס - לא ניסיתי אפוקסי,אבא של חבר השיג לי דיכלוראתן מהעבודה שלו (שיהיה עד כמה שיותר דומה למפורט במדריך המקורי) . אני מניח שאפשר גם אפוקסי,אבל שוב,לא ניסיתי. 4. דרמל. אפשר גם מסור ידני,לא אוטומטי,למי שיש. אני קניתי לעצמי אחד בשוק שמארגנים בעיר עולים מברה"מ שמוכרים כל מיני דברים. 5. מקדחה. 6. נייר שיוף,מומלץ כמה סוגים : גס,בינוני ו-2000 לשיוף עדין. 7. משחת פוליש 8. המון סבלנות. אוקיי,לעבודה. קודם כל,בוחרים את הגודל הרצוי של…
-
- 15 תגובות
- 1.9k צפיות
-