עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by idan1836,

אני רוצה לקנות גומי למארז ואני רוצה לקנות מחנות ולא באינטרנט. הקטע הוא שאני לא יודע מה השם של זה. מה לבקש בחנות ? שיביאו לי ישר! כי בדרך כלל שאני נכנס לחנות אני לא יודע להסביר להם מה בדיוק אני רוצה כי אז שואלים אותי למה זה ובשביל מה אני עושה את הדבר הזה ?!@!#! אז מה השם המדוייק בבקשה ?

• 5 תגובות
    • 1.9k צפיות
  2. Started by Kitt0s,

* עשיתי חיפוש קצר, לא מצאתי שום דבר מועיל. * אממ.. אז ככה.. יש לי מלטשת (לא דע איך קוראים לזה.. כזה חשמלי שמשים ניר שיוף). ניסיתי לשייף עם זה את הקוספא של הספק כוח.. ולא הלך כל כך! זה יצא עם מלא שריטות כאלה.. וזה היה קצת שחור. (תמונה בהמשך) אז מה שאני רוצה לשאול, זה איך אפשר לשייף את זה עד כדי מראה? האם עם דרמל אפשר? *עריכה* מצאתי את זה http://forums.bit-tech.net/showthread.php?t=48393 מישהו אי פעם ניסה את זה? מה הראש שהשתמשו בו? אם אפשר לשים את אוטו חומר ולהשתמש במלטשת שיש לי במקום דרמל? זה יצא אותו דבר במכסה של הספק?

• 7 תגובות
    • 1.9k צפיות
  3. Started by Benny770,

ברשותי רסיבר Sherwood RX4109 שקיבלתי. כשחיברתי אותו לחשמל הוא עובד אבל התחיל לעשות ריח שרוף. מיד הוצאתי אותו מהחשמל. כתוב מאחורה: 230v 50hz 330w זה אומר שהוא אמור לעבוד בחשמל הישראלי לא? יש למישהו מושג למה זה קורה ומה מהפיתרון? ככה זה נראה מבפנים:

4. אז ככה. בניתי את הגוך תאורה הפשוט כמו שיש פה למעלה בנעוץ. הכל היה בסדר, שמי נגד של 470 כי לא היה לי 430 פה, זה פעם ראשנוה שלי שאני מתעסק עם נגדים לדים והלחמות. התקשרתי לאבא שלי לעבודה כמה פעמים כי זה הכל ציוד שלו ואני לא מבין בזה.... וסוף הכל יצא טוב חוץ מהלדים. הם מאירים חלששששששששש מאד. האם זה בגלל שהם ישנים?!? לי נראה כאילו הם לפני איזה 10 שנים. הם של אבא שלי והם הו מפורקים מכל מיני דברים שהוא בנה פעם..... או שאולי שרפתי את הלד?! מה הבעיה פה? חיברתי לחיבור של ה 12 וולט במחשב.

• 8 תגובות
    • 1.9k צפיות
  5. Started by CyberBot,

קניתי את המסך הנ"ל חיברתי אותו לפי מדריך והעלתי את הקוד שהמוכר הביא ואני לא מקבל שום תצוגה http://www.ebay.com/itm/261121636224?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

• 2 תגובות
    • 1.9k צפיות
  6. Started by THE FOX,

מצאתי מעגל שאני מעניין לבנות... http://www.redcircuits.com/Page30.htm הייתי שמח להכוונה בבנית המעגל בייחוד בעניין חיבור הרכיבים לחיבור האדמה, כיצד ניתן ליצור חיבור שכזה? איך כדאי לבנות את המעגל על לוח ההלחמות? מיכוון שבלינק מצויין רק צד יחיד במגבר ולא שני הצדדים [L,R] אילו נקודות יהיו משותפת? וכדומה... תמונת שירטוט מלא יהיה מצויין ,תודה על העזרה 8)

• 16 תגובות
    • 1.9k צפיות
  7. Started by e-r-a-n,

אני מעוניין לעשות פרויקטון קטנטן עבור וילון. מדובר בוילון בד עם גלגלת, רוחבו כ-מטר, ומה שאני מעונין זה לשלוט במנוע דרך ארדואינו וככה להרים ולהוריד אותו. הרמה והורדה של התריס היא באמצעות חוט כדורים שמסובב גלגלת שבתורה מסובבת את הציר שעליו התריס. כך שכל מה שנדרש זו פעולה מעגלית של מנוע. יש לי כמה שאלות: 1. איזה מנוע יהיה מספיק חזק למשימה הזו? 2. איזה ארדואינו סוגר לי את הפינה הכי בזול? יש לי צורך רק ביציאה למנוע, ולנורת IR כדי שאוכל לשלוט באמצעות שלט כמובן השאיפה שקופסה כזו תתקיים על סוללות, ולכן הייתי מקווה שמנוע 9V או משהו כזה יספיק..כדי שלא אצטרך ים סוללות

• 0 תגובות
    • 1.9k צפיות
  8. Started by LIDOR_13,

התחלתי ללמוד קצת עליהם... ויש לי כמה שאלות: 1.קבל וסליל עושים את אותה הפעולה בדרך שונה,נכון? 2.איך אני אוכל לדעת מתי להשתמש בכל רכיב?למשל מתי אני יודע שאני צריך לייצב את המתח במעגל?ונגיד שאניצריך לייצב אותו,מה לבחור?!כבל קרמי?סליל?קבל אלקטרוליטי? יכול להיות שסיבכתי תעניין ואם אני לא יודע על מה אני מדבר תתקנו אותי ד"א אני מתחיל ללמוד את העולם הזה והוא ממש חדש לי. תודה...

• 4 תגובות
    • 1.9k צפיות
  9. Started by chenrp,

ועוד שאלה: מאוורר 92ממ', 34.28 CFM ו19DB רעש זה טוב?

• 14 תגובות
    • 1.9k צפיות
  10. Started by GOVNER_T.S.Y,

עשיתי צביעה X שכבות וזה נראה לי כבר מספיק טוב בשביל לעשות לקה. עשיתי שכבת לקה, בריאה כזו.. השאלה היא האם צריך לעשות יותר משכבת לקה אחת, במידה וכן כמה שכבות מומלץ לעשות ? אנא ענו בהקדם, אני רוצה לסיים והעלות תמונות (: g0vner_x3

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  11. אני לא זוכר איך קוראים למכשיר כזה אבל בכל זאת אופן הפעולה של המכשיר: זה מין Detector של אור לדוגמא ברגע שאין אור הנורה נידלקת במעגל. משתמשים בזה הרבה בבית לדוגמא כשאר אין אור בדירה איזושהיא אז הנורה פשוט נדלקת. עכשיו במעגל מורכב מסוללה בעלת 4.5 וולט הסוללה במעצבן הגדולה מלבנין הזאתי אם שתי כיפות על הראש, לד תלות אור, נגד שאני יצטך. עכשיו מה חסר במעגל ואיך הוא אמור להיראות? תעזרו לי בבקשה זה חשוב בשבילי אני רוצה לבנות אחד כזה נ.ב. אין לזה שום קשר למודינג לכל אלה שחושבים שהפורום נועד רק לאלקטרוניקה במודינג!!!

• 15 תגובות
    • 1.9k צפיות
  12. Started by ^oz,

חשבתי לנסות ולנצל את חלקי המחשב הנישא הזקן החביב שלי. רציתי לדעת אם למישהו כאן יש איזשהיא עצה האם אפשר להשתמש במסך של הנייד (שמחובר אל גוף המחשב באמצעות סרט מגעים) באיזשהיא אדפטציה ולחברו כמסך slave למחשב השולחני (כמובן שישנה תמיכה ע"י כרטיס המסך). הכוונה בslave היא שיש אפשרות לחיבור ע"י rca ולא רק ע"י חיבור מקבילי של מסך שכולנו מכירים.... מה אתם אומרים?

• 8 תגובות
    • 1.9k צפיות
  13. Started by hmjmvhcvh,

לפי מה שהבנתי הנגד יתחמם יותר מידי במתחים שיש ברכב, איך אני מונע את זה? או שנשתמש בנגד של 450 אוהם?

• 17 תגובות
    • 1.9k צפיות
  14. Started by card,

שלום יש לי מולטימטר שאני מאד מרוצה ממנו, אבל הוא בצורה הסטנדרטית (מלבן, עם 2 פרובים שמחוברים אליו) אני מעוניין לקנות גם מולטימטר בצורה של עט, בסגנון הזה: חשוב לי אבל שזה יהיה מולימטר אמיתי, כלומר שיכלול גם מדידת זרם, ורצוי שלא יוגבל לזרמים ממש ממש נמוכים(משום מה הרבה מולטימטרים בצורה של עט הם ככה.. למה?). מקווה שמישהו מכיר תודה

15. Started by shay360,

שלום לכולם. יש לי את הרמקולים הבאים: http://www.chikchak.co.il/papcoil/img/chanuiot/reduced/259981.jpg חשבתי להוסיף טוויטר ליד כל רמקול... השאלה שלי היא קודם כל האם לפי דעתכם זה יגרום לשיפור באיכות המוזיקה? מבחינת הספקים חשבתי פשוט לחבר כל טוויטר ליציאה של הרמקול (ימין לימין ושמאל לשמאל) אחרי המגבר של הרמקולים עצמם, זה יספיק? אולי אפילו להוסיף LPF ... בקיצור אני אשמח לשמוע דעות נוספות.

• 13 תגובות
    • 1.9k צפיות
  16. שלום אני בחודש הבא נוסע לטיול ארצות הברית. ויש לי גלאסי 4S. קניתי תקע מיוחד לחשמל בבתי מלון. השאלה: בטעינה בגלאסי 4S רגיל חשמל בישראל. אבל האם חשמל בארצות הברית מתאים לגלאסי 4S? בתודה מראש! - - - תגובה אוחדה: - - - עוד שאלה: מה עם חשמל טעינה במכוניות זה מתאים לגלאסי 4S? תודה

17. Started by Vlad3,

אני חושב להשיג את זה כי יש לו חיבור SATA וזה מצויין לNAS אבל הבעיה שאני לא ראיתי בנאדם אחד ברשת שעשה את הדבר הזה

• 1 תגובה
    • 1.9k צפיות
  18. אין לי Data Sheet , אז אני קצת אבוד ... אולי מישהו יכוון אותי : סריקות Back .

• 17 תגובות
    • 1.9k צפיות
  19. Started by yakirsh4,

שלום, התחלתי בהזמן האחרון להתעסק קצת בהלחמה ואחרי קניה של מלחם ב25 שקל (מלחם עם כבל שמתחבר לחשמל ישירות) ובדיל ב6 שקל הבנתי שמדובר פה במוצרי זבל שלא עושים את העבודה ובשביל זה אני צריך אותכם אני ישמח לקבל המלצה למלחם בדיל וסרט לשאיבת בדיל נורמאליים לא עולה על ה200-300 שקל ביחד (מחירי איבי/אתר אחר בחול) חוץ מזה אני עושה "שיפוץ" לספק כוח שלי ובין היתר אני רוצה לעשות לו סליבינג השאלה שלי היא איזה גדלים של סליבינג צריך לכבלים הבאים: 5פינים 8פינים 24פינים את הסליבינג והבידוד המתכווץ אני רוצה לקנות מהאתר הבא: http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php באתר יש שני חברות לסליבינג צבעוני: Bitspower Techflex רציתי לדעת מה ההבדל ביניהם ומה הכי מומלץ? בקשר לבידוד מתכווץ גם פ…

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  20. Started by computer man,

הייי! רציתי לדעת האם אפשר לחבר מסך ישן של פלאפון (NOKIA 3310) למחשב??? ??? תודה מראש

• 19 תגובות
    • 1.9k צפיות
  21. זהו Mircoswitch לעכברים, שלי נדפק בעכבר של לוג'יטק שיש לי... מישהו יודע אם יש בארץ לקנות או שצריך להזמין מחו"ל? בגוגל ניסיתי לחפש ולא עלה שום דבר מעניין.

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  22. Started by Kazan,

הייתי רוצה להתחיל פרוייקט של בנית מארז למחשב. אבל אני לא מוצא מספיק חומר של איך לעשות... עזרו לי!

• 7 תגובות
    • 1.9k צפיות
  23. כמו שיש בנוקיה N95 אפשרות לסגור את המצלמה עם חלון ולפתוח אני רוצה לעשות משהו דומה. (שנפתח ימינה ונסגר שמאלה) איך להתחיל?

• 9 תגובות
    • 1.9k צפיות
  24. Started by ModChiP,

קניתי מלחם 220V אני מרוצה ממנו מאוד, הבעיה שהכבל שלו הוא לא גמיש בכלל, וקשה לעבוד איתו כי הוא לא גמיש. כמו להשוות פרובים של פלוק לפרובים של מכשיר זול כלשהו. מחפש בערך מטר של כבל גמיש, הספק המלחם הוא 100W. איפה ניתן להשיג כבלים כאלו, אני צריך רק פאזה ואפס, בלי אדמה. עדיף באינטרנט, איביי וחבריהם, תודה!

25. Started by TheShadow,

חשבתי על זה כבר לפני שנה.. אפשר לקחת מיני בר להכניס בפנים מחשב.. הבעיה היא הלחות והרטיבות לא?

• 17 תגובות
    • 1.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים