אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
הייתי רוצה להתחיל פרוייקט של בנית מארז למחשב. אבל אני לא מוצא מספיק חומר של איך לעשות... עזרו לי!
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני רוצה לעשות חריטה אבל אני לא יודע איזה... :\ מישהו יכול להציע לי משהו פשוט לא ממש מסובך לעשות הינה המחשב שלי החריטה תבוא בפרספקס מקדימה [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 20 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני מעוניין לעשות פרויקטון קטנטן עבור וילון. מדובר בוילון בד עם גלגלת, רוחבו כ-מטר, ומה שאני מעונין זה לשלוט במנוע דרך ארדואינו וככה להרים ולהוריד אותו. הרמה והורדה של התריס היא באמצעות חוט כדורים שמסובב גלגלת שבתורה מסובבת את הציר שעליו התריס. כך שכל מה שנדרש זו פעולה מעגלית של מנוע. יש לי כמה שאלות: 1. איזה מנוע יהיה מספיק חזק למשימה הזו? 2. איזה ארדואינו סוגר לי את הפינה הכי בזול? יש לי צורך רק ביציאה למנוע, ולנורת IR כדי שאוכל לשלוט באמצעות שלט כמובן השאיפה שקופסה כזו תתקיים על סוללות, ולכן הייתי מקווה שמנוע 9V או משהו כזה יספיק..כדי שלא אצטרך ים סוללות
-
- 0 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
הי לכולם יש לי טלפון שהגיע עם ספק שנותן 5v 1.5A. זה לא ספק QuickCharge, אלא ספק פשוט, אבל עם זרם הטענה יחסית גבוה. אני מעוניין להגביל את הזרם ביציאה מהספק הזה, כך שהוא ייתן 0.5A (או פחות, בהתאם לכמה הטלפון מנסה למשוך.. אבל לא יותר מ-0.5A) האם יש מעגל פשוט (או יותר טוב: רכיב אחד בלבד) שאני יכול לשים אחרי היציאה מהספק ולפני הכניסה לטלפון, שיגביל את הזרם לערך הרצוי הנ"ל? תודה
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אשמח לעזרה בנושא. יש לי מפיץ ריח אשר פועל על סוללות (מצורפות תמונות) אני מעוניין להמיר אותו לחיבור למתח 220v (שקע) איך ניתן לעשות זאת? תודה רבה לעוזרים! IMG_7.pdf
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
-
-
שלום אני בונה פאן באס ל 4 מאווררים 120 או 250 מ"מ ואני צריך לדעת איזה פוטנציומטר לבחור ראיתי כאן דרך לחשב את ה ohm שצריך שמחלקים את הוולט באמפר של המאוורר רק אני רוצה לוודא שזה זה. המאוורר 250 מוציא 0.9 אמפר ו12v וזה יוצא לי 13 אז אני צריך לקנות פוטנציומטר 13 ohm??? המאוורר 120 מוציא 0.12 ו12 וזה יוצא 100 זה אומר שזה 100 ohm? זה נראה לי הגיוני שמאוורר 120 צריך יותר התנגדות ממאוורר 250 עוד שאלה יש לי חיבור אוזניות 3.5 mm סטריאו מקדימה במארז ואני רוצה להוסיף לו פוטנציומטר של ווליום אמרו לי כאן שזה אולי 47k ohm אבל אני צריך להיות בטוח כי אני רוצה לקנות? עידו
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני צריך להאיר מודל מסויים, יש לו פס שקוף באמצע והמטרה שהפס יואר. כדי להשיג את האפקט אני רוצה להשתמש בלד כחול. נאמר שגודל המודל הוא 4 על 4 ס"מ, ואני רוצה להאיר רק את ההיקף החיצוני שלו. הדגש בתכנון הוא שצריך להשתמש ברכיבים הכי זמינים שיש (אפשר גם בכשיוף) כמה ואיזה לדים לבחור?
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
יש אנשים שפשוט יש להם שש שבע מאווררים ואם הם רוצים שכולם יעבדו אז כולם יעבדו ואם הם רוצים שש יעבדו ואחת לא אז הם עושים זאת אז אני רוצה לנסות .מאיפה אני קונה את הדבר הזה שנותן לך שליטה על המאוור ?ואם להנמיך ואם שלא יעבוד ואם שיעבוד חלק .ואם לכבות אותו ויש כל מיני דברים שמאפשרים שליטה במאוור מבחוצ . מאיפה אני קונה את הדברים האלו ? ראיתי כל כך הרבה תמונות ולכולם יש את הדבר הזה שנותן לך שליטה על המאוור .
-
- 18 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
הזמנתי מהספק שלי כמה מאווררים של וונטק והוא אמר לי שיש כרגע מחסור בארץ והציע לי מאווררים של חברה שנקראת Speeze למישהו יש מושג איך המוצרים שלהם?
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אז ככה. בניתי את הגוך תאורה הפשוט כמו שיש פה למעלה בנעוץ. הכל היה בסדר, שמי נגד של 470 כי לא היה לי 430 פה, זה פעם ראשנוה שלי שאני מתעסק עם נגדים לדים והלחמות. התקשרתי לאבא שלי לעבודה כמה פעמים כי זה הכל ציוד שלו ואני לא מבין בזה.... וסוף הכל יצא טוב חוץ מהלדים. הם מאירים חלששששששששש מאד. האם זה בגלל שהם ישנים?!? לי נראה כאילו הם לפני איזה 10 שנים. הם של אבא שלי והם הו מפורקים מכל מיני דברים שהוא בנה פעם..... או שאולי שרפתי את הלד?! מה הבעיה פה? חיברתי לחיבור של ה 12 וולט במחשב.
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום החלטתי לבנות ריאובאס (סתם כי זה נראה מגניב ומשעמם לי) לאחר עיון במדריך שיש פה באתר: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=80577.0 ובמעגל עצמו בפרט (עבור מאוורר בודד) http://img684.imageshack.us/img684/505/indexyz.jpg (עבור 4 מאווררים) http://img684.imageshack.us/img684/6181/index3q.jpg יש לי כמה שאלות: מדוע צריך קבלים, נגדים (לא הנגדים שמחוברים בטור עם הלד) ומייצבי מתח ? ולא מספיק להתשמש בנגד משתנה יחיד (פוטנציומטר ) הרי הגדלת הנגד, ושמירת הפרש הפוטנציאלים ע"י הספק תגרום לזרם נמוך יותר שיסובב לאט יותר את המאוורר v=ri מה ההסבר ל 5k שליד הפוטנציומטר שנדרש שם ? ברצוני להוסיף פוטנציומטר ראשי במקום מפסק ראשי, שיתפקד בתור מסטר... אם אני מסתכל לפי השרטוט של ה4 מאוו…
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש חיישן לחץ, שבעת ישיבה על משטח שהחיישן מתחתיו, זה יעביר את המידע. האם החיישן הבא מתאים, או שהוא מופעל על ידי לחץ נקודתי? http://www.ebay.com/itm/1pcs-x-Arduino-FSR400-Pressure-Sensor-Resistance-Force-Sensitive-Resistor-/400458889778?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5d3d35ba32 תודה
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
-
-
שלום מוכרים ב-Tayda את הרכיב HC595. http://www.taydaelectronics.com/ic-integrated-circuits/74-series/74hc-series/74hc595-8-bit-shift-register-ic.html הוא מבצע Serial to Parallel, כשהחלק של ה-Serial שלו דורש 2 רגליים מהמיקרובקר שישתמש בו. התקשורת שלו היא לא I2C, אלא משהו טורי אחר(שאני לא יודע אם יש לו שם..) השאלה שלי, האם קיים רכיב בסגנון כזה שמבוסס I2C? והאם קיים רכיב כזה שמבוסס OneWire? כמו בחיישן טמפרטורה DS18B20, שצורך רגל אחת בלבד.. http://www.electrodragon.com/product/ds18b20/ תודה
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום חברים אני חדש בעניין של ארדואינו ואני מעוניין להתחיל, אני רוצה לשלוט על תריס חשמלי בעזרת שלט, איזה לוח אני צריך לזה ומה הרכיבים הנוספים שאני צריך כדי שהעסק הזה יעבוד? ובהנחה ואני רוצה לשלוט על מספר תריסים בעזרת לוח יחד זה אפשרי?
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
-
-
שלום פעם מכרו ב-sparkfun, חיישן אור בשם TSL230R. https://www.sparkfun.com/products/8940 מה שמיוחד בחיישן אור הזה, (חוץ מזה שהוא ממש יפה) זה שאת התוצאה שלו, הוא פולט לא כערך כלשהו(דיגיטלי, או אנלוגי כמתח), אלא כ-pulse. ב-datasheet שלו הם אפילו מתגאים: Conversion of Light Intensity to Frequency With No External Components והשאלה שלי: למה בעצם? איפה בעצם שימושי רכיב חיישן אור שנותן pulse ביציאה? תודה card
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום אנשים מה קורה? יש לי שתי שאלות קטנות. קודם כל יש לי שנאי 12V 600MA האם יכול להיות שאני מודד עם רב מודד את המתח כתוב לי 18.62V? זה הרב מודד, השנאי או שזה המתח שיוצא מהשנאי למרות שכתוב עליו 12. בקשר לזרם שאני מודד אותו כתוב לי 1.67A זה הגיוני? השאלה השניה שלי היא בקשר למייצב מתח מסוג 7812 מייצב מתח ל12V. חיברתי אותו על מטריצה בדקתי את המתח הוא בדיוק בדיוק 12. אחרי כמה רגעים שהורדתי את הידיים עם הרב מודד ורציתי לבדוק שוב המתח עלה ל16.5 או משהו כזה נגעתי בו וקיבלתי כוויה. יכול להיות שבגלל החום הוא נהרס? יש פיתרון לחום המטורף הזה? נראה לי היו שם איזה 90 מעלות. נ.ב כל פעם שאני מנסה למדוד הוא נותן לי שוב ושוב 16.5 כאילו שהוא פרש מלייצב ל12 ועבר לייצב 16.5. (בהנחה שהמתח משנא…
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
למי שלא יודע למה אני מתכוון זה מה שהוא השתמש במדריך הזה: http://www.hwzone.co.il/guides.php?file=caseled7.php הפלסטיק הזה.. יש אותו באייס, הום סנטר וכל אלה? אולי יש אותו באריהב? יש לו שם אחר? כי באריהב חיפשתי לוח הלחמות וזה לא מצא :\ תודה רבהה!
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שאלה שעלתה לי... לצורך העניין אם יש לי מעגל שמורכב מסוללה נגד ולד הזרם אמור להיות שווה בכל הנקודות במעגל. הנחה ראשונה: עפ"י חוקי האלקטרוניקה הזרם במעגל חשמלי סגור אמור להיות שווה. הנחה שניה: זרם חשמלי הוא סוג של אנרגיה, כנ"ל האנרגיה הנפלטת מהלד בצורת אור והאנרגיה מהנגד הנפלטת בצורת חום. הנחה שלישית: עפ"י חוק שימור האנרגיה: אנרגיה לא נוצרת ולא נעלמת, היא משנה צורה מסוג אנרגיה לסוג שונה. אז השאלה שלי היא אם כמות האנרגיה שיוצאת מהסוללה חייבת לחזור אליה אז מאיפה מגיעה אנרגית האור שנפלטת מהלד או החום שנפלט מהנגד. אשמח לתשובות מפי יודעי דבר (למרות שיש לי הרגשה שהתשובה היא שפשוט ההנחה הראשונה נכונה רק לצורך חישובים...)
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני משתמש באחד מחיבורי המולקס שיוצאים מהספק שלי, כן? אם ככה אני חותך לו את הראש ומשתמש בכל אחד מהכבלים בנפרד בהתאם להוראות? תודה לכל העוזר.
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם. יש לי מארז ג'נרי ישן כזה של אינטל, ורציתי לנסות ולבדוק מה המקס' שאני יכול להוציא ממנו. אני רוצה לחתוך לו חור למעלה למאוורר 120 מ"מ. אני יודע שהחור עצמו צריך להיות בקוטר 114 מ"מ, אבל השאלה שלי היא פשוטה- עם מה חותכים את החור? עם דרמל/דיסק/ג'יגסו זה ייצא עקום ולא מדוייק, עם כוס זה לא יעבוד כי היא לא חותכת דרך מתכת... אז עם מה כן? תודה מראש לעוזרים עריכה: הבנתי שיש כוסות שחותכות דרך מתכות. מאיזה מתכת עשוי המארז? (מארז ג'נרי של אינטל).
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
מצאתי מעגל שאני מעניין לבנות... http://www.redcircuits.com/Page30.htm הייתי שמח להכוונה בבנית המעגל בייחוד בעניין חיבור הרכיבים לחיבור האדמה, כיצד ניתן ליצור חיבור שכזה? איך כדאי לבנות את המעגל על לוח ההלחמות? מיכוון שבלינק מצויין רק צד יחיד במגבר ולא שני הצדדים [L,R] אילו נקודות יהיו משותפת? וכדומה... תמונת שירטוט מלא יהיה מצויין ,תודה על העזרה 8)
-
- 16 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום רב אני סטודנט להנדסה , ומתכנת במשרה חלקית בc/c++ / מטלב \ PSPICE . בעל ידע וניסיון בבקרים ארדואינו \8051\ pic עוזר בכתיבת פרוייקטים לסטודנטים ולמגזר הפרטי במחרים נוחים אורי הדר orihadr3@gmail.com 0523952337
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
-
-
בלוח אם שקניתי, albatron km18g pro 2 היציאת spdif אופציונלית ולצערי לא רכשתי אותה בנפרד [לא נראה לי בכלל שאפשר לרכוש אותה]... עיינתי בחוברת של הלוח, ומצויינים שם החיבורים על הלוח מה כל פין, האם בעזרת זה אני יכול להכין חיבור ביתי? פשוט לקנות חיבור RCA נקבה איכותי, ולחבר בהתאם? אם כן, איך בדיוק החיבורים הולכים? אני חייב לחבר גם IN וגם OUT? כי אני צריך רק יציאה.... בקשר לחיבור IR, על הלוח יש לי חיבור IR, ויש אדמה, 5 וולט, חיבור RX וחיבור TX, לפי המדריך שמופיע בתחרות שלכם הרגל היא TX, האם מספיק לחבר את המקלט לאדמה, 5 וולט ול TX בהתאם? או שעדיף לבנות את המקלט קומפלט ולחבר ל COM? המחשב יריץ לינוקס, ועדיין לא בדקתי אם ה lirc יודע לזהות את החיבור IR של הלוח... במידה וכן, מה עדי…
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, עניין אותי מה דעתכם, איזה מכשיר יותר טוב לביצוע מודינג, דרמל או ג'קסון כי לי עצמי אין שום מושג אבל בלי קשר סתם רציתי לדעת...
-
- 14 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
הממ.. כתוצאה מעניין בנושא המודינג בתוספת שעמום, החלטתי שאני רוצה לעשות עוד כמה חורים במחשב שלי . דבר ראשון, יש לציין, אני לא מבין כמעט כלום בזה. הדבר היחידי שעשיתי עד כה שקשור למודינג, היה לחבר 2 לדים לפאנלים הקדמיים, ולהעביר את החיבורים של הרמקולים והמיקרופון קדימה (כמו כן פיצלתי אותם כך שאפשר לחבר 2 מכל אחד). עכשיו אני מעוניין לחבר לפאנל התחתון יותר מסך LCD. הנה השאלה שלי: חיברתי כבר את הלדים לחיבור מולקס (היה לי חיבור אחד שלא השתמשתי בו, אז שמתי עליו מפצל של מולקס ושמתי לד על כל אחד מהמולקסים). אם אני אוציא את המפצל של המולקס מהחיבור המקורי של הספק, ואחבר לספק עוד מפצל, ואת המפצל של הלדים אני אחבר למפצל החדש שהוספתי - זה יוריד מהמתח של הלדים/LCD? (או יותר גרוע,…
-
- 14 תגובות
- 1.9k צפיות
-