אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום לכם רציתי לבקש ממי שיכול לעזור לי להכין שרטוט מעגל חשמלי אני רוצה לחבר כ30-40 לדים לנתונים הבאים: מקור המתח זה חיבור USB 5V . זרם אני לא יודע כמה.. נתוני הדיודות מתח 3.2-3.8V בערך זרם כ20mA חשבתי לחבר אותן במקביל כמו שמראים במדריך פה. השאלה אם אני צריך בכלל נגדים כי אני מחבר פה הרבה לדים ואם זה בכלל יחזיק אם יהיה פה מספיק זרם ...
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
שלום אני בונה איז משהו שמדליק הרבה לדים בעוצמה גבוהה בתדירות 0-20kוההספק הכולל של המערכת יהיה בערך 2-3 וואט... אני חושב שה555 IC עומד בקריטריון אבל בגבוליות... בויקיפדיה כתוב ככה Supply voltage (VCC) 4.5 to 15 V Supply current (VCC = +5 V) 3 to 6 mA Supply current (VCC = +15 V) 10 to 15 mA Output current (maximum) 200 mA Power dissipation 600 mW Operating temperature 0 to 70 °C לפי IV=W יצא לי הספק של 3 וואט כמו שחיפשתי אבל כתוב שהצ'יפ עצמו גוזל 600 מיליואט... אז נשאר רק 2.4 ואט?
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
תמונות תוקנו שלום לכולם יש לי מחשב מאוד ישן P4 1.4 וחשבתי לעשות לו מודינג : זה המודינג הראשון שלי אז לא לצחוק על התוצאות למרות שאני מאוד מתאמץ ויש לי קצת ניסיון. אז הינה המארז : החומרה שהיתה בתוך : הציוד שיש לי : + מחסן עם רבבות של כילים של אבא שלי :-X תיכנון : תיכננתי עיצוב בתוכנה Google SketchUp 7 למי שרוצה ליראות http://www.f2h.co.il/6676911953837 דברים מיוחדים שאני רוצה לעשות : * פנל שליטה במאווררים * מוד מסך למחשב (אם היה לי כסף ) * דלת למארז (מיכסה כוננים ) * רגליות עם לדים לעבודה ! פתחתי חורים למאווררים (כמו בתיכנון ) בגג בריצפה מיקדימה ומאחורה ואני עם המזל שלי שברתי את המקדח כוס אז עוברים לדרך הישנה הDREMEL , חת…
-
- 5 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
-
מישהו מכיר בית עסק/סדנא שבה יכולים לחתוך/לגזור/ללייזר ולכופף לוח אלומיניום לפי הזמנה? עדיפות למקום שיכול לספק גם את חומר הגלם עצמו. סליחה על כל הסלאשים ותודה על ההפניות
-
- 2 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
שלום, מצפה לי מחר מבחן מסכם באלקטרוניקה (כיתה י"א) וכרגע כל החומר שלי נמצא אצל חבר, האם יש מקור באינטרנט להסברים בנושאים הבאים? - טרנזיסטורים, מעגל טורי ומקביל ומגברי שרת. תודה רבה מראש!
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני רוצה לבנות שלט חוטי למחשב. הרכיב 5 כפתורים שישלטו על המחשב כמו הקודם הבא נגן וכו' איך אני עושה את זה, יש איזה מדריך ? עדיפות לחיבור USB (מאמין שיש איזה דרייבר מתאים)
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
אין לי בחדר טלפון ואני גם לא רוצה. חשבתי אולי לחבר לשקע טלפון בקיר איזה משהו שכאשר מתקשרים לבית אז נדלקת איזה נורה וככה אני אדע אם מתקשרים. זה בר ביצוע דבר כזה ?
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
החלטתי לבנות מקלט אינפרא אדום למחשב על פי המדריך בפורום. מצאתי TV LINK ישן של YES. מצורפת תמונה של חיישן האינפרא האדום שבתוכו. איך אפשר לדעת מה מיצגת כל רגל ? כל תגובה תתקבל בברכה (גם לך תקנה ב 10 שקל חישן חדש....) [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני זקוק למעגל - ספק אחד עם שני יציאות שיוכל לספק את שני המתחים לשני המכשירים: נתוני המתח in:AC-240v 0.15a out:DC5.0v 0.7a in:AC-240v 180ma out:DC5.0v 890ma תדריכו אותי בבקשה אני רוצה להטעין את שני המכשירים ביחד,האם זה אפשרי? תודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 603 צפיות
-
-
אני זקוק למעגל - ספק אחד עם 4 יציאות שיוכל לספק את 4 המתחים ל-4 המכשירים: נתוני המתח : in:AC-240v 0.15a out:DC5.0v 0.7a in:AC-240v 180ma out:DC5.0v 890ma in:AC-230v 30ma out:DC3.7v 0.35a in:AC240v 0.1a out:DC5.9v 400ma יש לי ידע צולע באלקטרוניקה,אם אפשר לתת לי הסבר מפורט(כולל הרכיבים ואת ערכם ואיך לחבר אותם) בבקשה. תדריכו אותי בבקשה!!! אני רוצה להטעין את 4 המכשירים ביחד ,האם זה אפשרי? תודה מראש.
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
האם אפשרי לחבר בדרך כלשהי צלחת לווין למחשב ולקלוט אותות כמו רדיו, טלוזיה, שיחות טלפון / פלאפון, מכשירי קשר וכד' ? טלוזיה ורדיו אני מאמין שכן השאלה היא האם אפשר גם לקלוט עוד דברים כמו שיחות טלפון או מסרים מהחלל החיצון
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אוקי שלום לכולם קוראים לי יוני . אני רוצה לעשות את הכונן שלי שיכנסו אליו דיסקים כמו במערכת של אוטו שזה כזה ניבלע לבפנים אני זוכר בערב מישהו עשה פה דבר כזה אז אם הוא קורא תהודעה הזאת שיסביר לי איך עושים את זה תודה לעוזרים .
-
- 15 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפש סכימה של מעגל שמגיב לשריקה לבנייה יש למישהו רעיון? להצמיד אותו למחזיק מפתחות ואים אבד הצרור שורקים והא מצפצף תודה לעוזרים.
-
- 1 תגובה
- 905 צפיות
-
-
שלום לכולם. ראיתי שלהרבה אנשים יש את המאווררים האלה [נראה לי קוראים לזה לאדים] והם בצבעים נגיד כחול מתי שהם מסתובבים. זה עושה אפקטים יפים ובכלל מגניב לעין. בכל מקרה זה מאווררים שצריכים לקנות? יענו אלה מאווררים שאפשר לקנות בצבעים שונים שיעשו נגיד אור כחול? ואיפה אפשר לקנות/ובכמה?
-
- 3 תגובות
- 893 צפיות
-
-
אז ככה אני מחפש מידע בעברית על החלקים הבאים: 1N4148 דיודת IR (אניפרא אדום) טרנזיסטור bc108 4027 lm567 אלו החלקים כל מידע יעזור! אפילו רק על חלק אחד מהם-זה בשביל פרויקט גמר יב' תודה מראש לעוזרים ושיהיה לכולם שבת שלום, יגאל נ.ב. חיפשתי בכל האינטרנט ולא מצאתי כלום אולי לכם יהיה יותר מזל ממני
-
- 4 תגובות
- 966 צפיות
-
-
שבת שלום,יש לי 2 כבלים של USB אני רוצה לחבר בינהם על מנת שאני יחבר אותם למשל בין לפטופ למחשב ויעביר קבצים. לחבר בין הכבלים זה לא בעיה אבל בכבלים מיוחדים בשביל זה אני אתי שיש מין מעגל או משהו.. השאלה שלי זה עם צריך מעגל מסוים ביניהם או שפשוט לחבר את הUSB וזהו.
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי מאוורר שהיה פעם מחובר לקירור סטוק של אינטל לסוקט 478, לדעתי הוא יקרר מעולה את הכרטיס מסך שלי שהוא עם קירור פסיבי . הבעיה היא ששני המקומות בלוח אם של המאווררים תפוסים, אחד של המעבד והשני של המארז אז יש לי עוד המון חיבורי מולקס, הבעיה היא שהמאוורר הזה שאני רוצה לחבר הוא מתחבר ללוח אם. איך אפשר לחבר אותו למולקס, איך להפוך אותו למולקס? אני יודע שצריך לחתוך את החיבור הנוכחי שלו ולחבר את החוטים לכבל MOLEX אני לא יודע מה לחבר ולאיפה הנה תמונה של המאוורר עם החיבור שתראו איזה צבעים החוטים שלו http://img44.imageshack.us/img44/6526/p1000281f.jpg
-
- 1 תגובה
- 931 צפיות
-
-
שלום, אני זקוק למעגל בהספק הנמוך ביותר האפשרי אשר מבצע את התהליך הבא: מקבל רמה (גבוה) קבועה לפרק זמן לא ידוע, נדלקת נורה (לא משנה הגודל - לד או משהו אחר) למשך פרק זמן קבוע (עם משהו כמו 555). ולאחר מכן הנורה נכבת לבדה והמעגל נכנס ל"תרדמת". לאחר פרק זמן לא ידוע וארוך מאוד הרמה יורדת. הנורה אמורה להשאר כבויה עד שהתהליך יקרה מחדש. כאשר הנורה כבוייה חובה על המעגל לתפקד ללא צריכת הספק. למישהו יש רעיון מפורט? אני חשבתי על שילוב של 555 עם שערים לוגים.. אני לא מעוניין להכנס למיקרובקר או רכיב ALTERA וכו'.. משהו פשוט לוגי. מישהו יכול לעזור לי? תודה מראש!
-
- 15 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היום קניתי זוג קטודות קרות שפועלות לפי המוסיקה עכשיו ההפעלת מוסיקה לא פועלת אבל כשאני משנה את המתג לפעולה רגילה אז זה פועל רגיל(בלי מוסיקה רק דולק) אז יש איזה דרך לסדר שזה יפעל??? זה הקטודה המדויקת שקניתי http://www.logisyscomputer.com/viewsku.asp?SKUID=CLK4GN2&DID=CCFLKIT וקניתי את הקטודה מהחנות E-BUY או השם השני שלה אם אי אם אלקטריק החנות ממוקמת בקניון האחים ישראל עכשיו יש מישו שמקיר את החנות כי ניראה ל שהם מזמינים הכל מ E-BUY
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
-
חשבתי שאולי בגלל שפה מתעסקים הכי הרבה בהרכבות וכאלה זה יהיה הפורום הכי מתאים, נשברו לי אוזניות כאלה: http://www.buysnow.com/catalog_images/Skull%20Candy/md/lowrider_blackgold.jpg ניסיתי להדביק בדבק מגע (זה הצהוב שלוקח לו 24 שעות להתייבש) וזה ממש לא נראה לי מחזיק.. זה גמיש מדי ויכול להשבר כל דקה.. איזה דבק כדאי להשים? אני רוצה שזה יראה כאילו לא קרה להם כלום..
-
- 40 תגובות
- 6.1k צפיות
-
-
שלום לכולם אני לומד הנדסה ובאחד המעבדות שלי קיבלתי לעשות פרוייקט . הפרוייקט : צריך שיהיו 9 לדים כאשר שלוש מהם אדומים שלוש ירוקים ושלוש צהובים. מה שצריך ש בהתחלה הם ידלקו כולם בו זמנית ואחרי זה כול פעם שלישיה אחרת ניחבת מה שאמור לצאת זה מין צל כזאת רצה. בבקשה תעזרו לי איך לבנות את המעגל הזה? יש לי עד יום חמישי להגיש את הפרוייקט תודה מראש.
-
- 7 תגובות
- 926 צפיות
-
-
כמעט בכל מדריך שני להרכבת מחשבים אפשר למצוא הנחייה לוודא שהגוף של המרכיב מחובר להארקה כך שזרם סטטי לא ישתחרר ממנו אל המחשב ויפוצץ משהו. בארץ לא מוצאים על הנושא הזה שום מידע אולי בגלל שהבעייה לעיל לרוב נוצרת במקומות עם לחות נמוכה. קרה פעם למישהו פה שהוא הרס רכיב כלשהו בגלל חשמל סטטי? או שאני יכול התעלם מההמלצה הזו? תודה
-
- 0 תגובות
- 894 צפיות
-