עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by Silver Dragon,

אני רוצה לצבוע את הג'ויסטיק שלי, שנראה כך: אני רוצה לפרק את החלק הירוק ולצבוע אותו בכסוף-אפור, כדי שיתאים לכל הציוד ההיקפי שלי (שזה שחור וכסוף) עכשיו לעניננו! תחילה רציתי לפעול לפי המדריך לצביעת העכבר שנמצא כאן באתר: http://hwzone.co.il/guides/mouse_guide אבל קראתי אותו והבנתי שכל התהליך לוקח 5 ימים מלאים עד להשלמת התהליך, רציתי לדעת אם יש איזושהי אפשרות לעשות את זה יותר מהר - שזה רק צביעה ולקה, צריך המלצה לגבי החמורים והשימוש בהם! עריכה: עוד רעיון שעלה לי, הג'ויסטיק הוא מוגבה בערך בס"מ (ארבעת הבליטות שיש לו אלו רגליים) אז חשבתי שיהיה נחמד לשים לו אורות נאון כאלה מלמטה שמאירות על השולחן. זה ישתלב לי טוב עם התאורה של ה G5 ו G15 חחחח, אז רציתי לדעת אם יש מדרי…

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  2. Started by shaharezra,

אני מתכנן להרכיב כמה קטודות אצלי באופנוע מה שאני צריך לדעת זה כמה מתח כל קטודה לוקחת ואם מישוה ניסה את זה בעבר נראה לי שצריך להכין איזה מעגל אלקטרוני לכל הסיפור כל עצה תעזור תודה שחר

• 10 תגובות
    • 733 צפיות
  3. Started by The_MichMan,

שלום לחברי הפורום, שאלה למישהו כאן שהוא מוסמך/מקצוען בהלחמה. אני קבעתי לעצמי את השלבים הבאים להסרת רכיבים והלחמת רכיבים חדשים בהלחמה טובה: 1. ניקוי (ע"י ספרי ניקוי מעגלים עם מברשת של JELT ) 2. הסרת הלחמה ע"י סרט הסרת הלחמה 3. הסרת רכיב 4. ניקוי (ע"י ספרי ניקוי מעגלים עם מברשת של JELT ) 5. הכנסת רכיב 6. מריחת פלאקס עם ראסין (אדום) 7. הלחמה 8. ניקוי (ע"י ספרי ניקוי מעגלים עם מברשת של JELT ) האם הדרך / השלבים שבה בחרתי היא טובה ? אם יש לכם הצעות לשיפור אני אשמח. *המלחם הוא של HAKKO עם ראש שטוח *ההלחמות הם בעיקר של קבלים בלוחות אם של מחשבים.

• 10 תגובות
    • 5.4k צפיות
  4. Started by luckybucky,

שלום, אני חדש בתחום הארדואינו (למעשה עוד לא קניתי או ניסיתי לעשות פרוייקט אחד) ואני מרגיש מבולבל מאד. ניסיתי לקרא מספר עצות למתחילים ופרסומים שונים בבלוגים ובפורומים ורק יצאתי בתחושה של פחות הבנה ויותר בלבול. אין לי מושג באלקטרוניקה (חוץ מלהלחים -אם זה עוזר) ויש לי ידע בסיסי ביותר בתכנות - של java. בגלל שבדקתי וגיליתי שארדואינו לא מתכנתים בjava בכלל אין לי מושג מה לעשות. עד פה מה שאין לי (ידע).... מה שיש לי זה זמן (אני תלמיד י' אז עדיין אין לחץ בגרויות גדול), רעיונות לפרוייקטים ובעיקר הרבה רצון ללמוד ולעשות. אני ממש צריך הכוונה בנושא (אז תתחילו להציף בעצות וקישורים ) תודה מראש.

• 10 תגובות
    • 2.1k צפיות
  5. Started by VIPERANAF,

סתם שיעמם לי ולא היה לי עוד מה לעשות עם הכסף שקיבלתי ליומלדת אז ביבזתי אותו על מוצרי מודינג כמובן הנה כמה תמונות תמונה מבחוץ כזה כשהדבל נאון דולקים דולק הגריל שקניתי של TT

• 10 תגובות
    • 2.3k צפיות
  6. :-\ :-\ :-X שאלה דפוקה אבל חשובה איפה נמא הusb של המארז הנל חוץ מאחור אני לא מצליח למצוא את הusb שלו הוא בצד בתוך המארז איפה? לעונים תודה מראש http://www.thermaltake.com/xaserCase/soprano/sws/sws.htm#logoInfo

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  7. Started by GraffitiExpert,

מישהו יכול להמליץ לי על מארז בסביבות 350 שקל מאקסימום למודינג ? מארז שממש אפשר לעבוד עליו חזק =] תודה ..

• 10 תגובות
    • 2.3k צפיות
  8. שלום רב, קניתי מיקרופון מקצועי והחיבור שלו גדול יותר מהחיבור של כרטיס הקול ואני רוצה להחליף את חיבורו לחיבור מתאים. אני צריך סוג של סירטוט וזה... כי יש לי כבל של חיבור לכרטיס הקול והוא מכיל שני חוטים אדום ולבן לעומת המיקרופון שמכיל שני חוטיםבצבע שחור ואדום. תודה לעוזרים.

• 10 תגובות
    • 2.2k צפיות
  9. שלום לכולם, אני לא כלכך חדש פה, אבל זה המודינג הראשון שלי. אחרי שראיתי פה הרבה מארזים מסודרים ויפים רציתי גם לסדר את הכבלים במארז שלי, היה דיי קשה, המון אילתורים וגם כמה חתכתים . המארז NZXT Apollo וספק מודולרי Enermax MODU82+ 425W, שאר המפרט בצד.בתמונות יש 2 גיגה ראם אבל הוספתי מאז עוד 2 ויש לי 4גיגה עכשיו. טוב אז נתחיל עם תמונת הלפני, זה הסידור של KSP, אבל לא לגמרי שלהם כי שתי תמונות נמחקו לי בטעות, ובתמונת הלפני הזאת כבר סידרתי קצת את הכבל SATA הכתום, בהתחלה הוא לא היה מלופף סביב הכבלים השחורים של הכניסות במארז... לפני: הכלים החובבניים שלי בהתחלה העברתי את הכבלים של הדיסק קשיח ושל הצורב מאחורי המארז: גם הגדלתי קצת את החור הממנו יוצאים הכבלים, רואים עיקום ק…

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. Started by neogod,

יש לי 2 נגדים משתנים של 2 קילו אוהם(אינ יכול להשיג עוד) ואני רוצה כמה וואט הם! כתוב עליהם VRN 8052 HAITI 961-20 2K אם מישהו יכול למצוא עליהם פרטים? או להגיד איך אני יכול לבדוק באיזה עומס הם יכולים לעמוד מבלי לשרוף אותם! תודה מראש!

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by Iko89,

אני רוצה להלחים שתי פאקים של סוללות 7.2 אך יש מס' בעיות כבר הרסתי כמה בטריות בכך שניסתי להלחים אותם ללא הצלחה. בעיכבות כך אני מבקש מימכם עזרה. יש ברשותי עמדת הלחמה אני יכול לבחור את הטמפ' שאני רוצה החל מ200 ועד 480 מעלות צלזיוס. יש לי בדיל איכותי ובימים הקרובים אני יקנה משכת הלחמה. זה הפאק הראשון שאני רוצה לפרק ולהרכיב מחדש: http://cgi.ebay.com/7-2V-800mAh-NiMH-Helicopter-RC-Rechargeable-7-2-Battery_W0QQitemZ270290742396QQcmdZViewItemQQptZRadio_Control_Parts_Accessories?hash=item270290742396&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=66%3A2|65%3A15|39%3A1|240%3A1318 אני רוצה שזה יצא ככה, 3 סטיקים של 2 בטריות אחת אחרי השניה כש2 סטיקים מחוברים ואחד קצת מורחק. הבנתי שהסוללות האל…

• 10 תגובות
    • 2.3k צפיות
  12. הגיעו לי 10 לדים מחו''ל לדים כחולים 1500-2000MCD בשביל פרויקט שאני מכין . עכשיו שבוע הבא אני מאמין שאני יקנה תTIP31. יש לי כמעט הכול -קבל עם חיבור 3.5 של אוזניות ואיזה מטען שישמש אותי בתור מקור מתח בלת ברירה . השאלה שלי אליכם לפי המעגל הבא איזה מקור מתח אני צריך אותו מעגל רק 10 לדים שהיה בדרך הכי נוחה כמו חיבור USB ודברים כאלה תודה לעוזרים :]

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. Started by YoniDahan,

אהלן, למי שמכיר ויודע, למארז 750D ישנה בעיה קטנה של זרימת אוויר בחזית המארז. אז החלטתי לעשות משהו קטן על מנת לשפר את זרימת האוויר מחזית המארז פנימה. בעזרת התוכנות סוליד ומטאליקס, הכנתי שבלונה ועל הדרך גם את הלוגו של ROG פה אפשר ליראות איך החיתוך מתבצע...כפי שניתן ליראות זה חיתוך לייזר כמובן שגם את השבלונה חתכתי באותה הדרך פה ניתן ליראות את התוצאה של החיתוך בעזרת מקדחה ביצעתי את החורים לדלת המארז (אתם לא מבינים כמה זמן לקח לי, למעלה מ1500 חורים ) והתוצאה עכשיו אני מתלבט איפה למקם את הסמל של ROG. כמובן שאני יכול עוד לצבוע אותו. הוא מנירוסטה וכמובן שהצבע הטבעי גם בא בחשבון. מה ניראה לכם? (האישה ממליצה בחזית :-)

14. Started by extreme2611,

אז ככה אני רוצה קצת לשפר את המחשב שלי במראה .. יש לי מארז cm590 .. אני צריך בקר שאוכל לכבות ולהדליק מה שאני רוצה שהיה מקדימה בגודל של בערך כונן דיסקים שיתחבר בול במארז אני צריך כמה זרועות של אורות .. פס כזה עם מלא מנורות.. אולטרות .. וקתודות אם יש.. מאיפה אפשר לקנות הכל ?? וכמה הכל יעלה לי אם אני יקנה בארץ או בebay (חול) אני צריך שהבקר מנורות יתחבר כמו שמאוורר מתחבר.. ושמעתי שאפשר לעשות כל פעם שיש באס במחשב המנורות גם מהבהבות .. זה קל לעשות ? ?? .. תודה לעוזרים אם לא קשור לפה להעביר

• 10 תגובות
    • 3.1k צפיות
  15. Started by mb74ever,

אני שם כ-6 לדים, יש לי מספיק נגדים.. השאלה מה עדיף בטור? או במקביל? ולמה? מה ההבדל?

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. שלום לכולם. יש לי את המארז הזה ואני רוצה לחתוך בו חלון מהצורה הזו: איך אני עושה את זה או אם אתם מכירים מישהו שיוכל לעשות את זה בצורה מ ק צ ו ע י ת.

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. Started by exXxTreAm,

קניתי היום אוזניות ב30 ש''ח (sony mdr-cd280) הגעתי הבייתה חיברתי אותם ולמזלי הרע שמעתי רק באוזנייה אחת, השאלה היא האם ניתן להחליף את הרמקול באוזנייה השנייה?

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by yakirsh4,

שלום, התחלתי בהזמן האחרון להתעסק קצת בהלחמה ואחרי קניה של מלחם ב25 שקל (מלחם עם כבל שמתחבר לחשמל ישירות) ובדיל ב6 שקל הבנתי שמדובר פה במוצרי זבל שלא עושים את העבודה ובשביל זה אני צריך אותכם אני ישמח לקבל המלצה למלחם בדיל וסרט לשאיבת בדיל נורמאליים לא עולה על ה200-300 שקל ביחד (מחירי איבי/אתר אחר בחול) חוץ מזה אני עושה "שיפוץ" לספק כוח שלי ובין היתר אני רוצה לעשות לו סליבינג השאלה שלי היא איזה גדלים של סליבינג צריך לכבלים הבאים: 5פינים 8פינים 24פינים את הסליבינג והבידוד המתכווץ אני רוצה לקנות מהאתר הבא: http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php באתר יש שני חברות לסליבינג צבעוני: Bitspower Techflex רציתי לדעת מה ההבדל ביניהם ומה הכי מומלץ? בקשר לבידוד מתכווץ גם פ…

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. שלום חברים, החלטתי לנסות לבצע פרוייקט עם פרספקס (חריטה חדשה,בסגנון ה-High Couple שעשיתי). אני רוצה שהיא תואר גם ע"י לדים UB. היום הלכתי לחנות וקניתי 8 לדים UB - ארבעה כחולים וארבעה לבנים. יש לי אצלי בבית נגדים של 75 אום. מקור המתח למוד שיבוצע יהיה חיבור דרך USB,שנותן 5V . שאלתי - האם נגד של 75 אום יספיק למעגל של 4 לדים UB שיחוברו זה לזה,ושמקור המתח יהיה של 5V? אם בלבלתי במושגים,אני מתנצל - אני כותב אחרי משמרת לילה בביה"ח.

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. Started by Moty_p,

איך אני יכול לדעת אם החום של הנגד הוא בסדר זאת אומרת שאני יכול להשתמש בנגד בלי חשש שהוא ישרף כי יש לי נגדים שהם מתחממים אחרי שני מהפעלתם ומתקררים שניה אחרי שאני מחבה אותם ממש ממש בצורה רצינית נכון שהיה על זה הסבר במדריך אבל לא הבנתי ממנו כלום ואני לא יכול לדעת מה מו מי על הנגד מצפה למידע

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. Started by psycho killer,

יש לי לוח קטן כזה שמציג 2 ספרות בלבד (מי שמכיר זה כמו במחשבים הישנים כמו ב486 שהיה כמו טורבו כזה מעפאן ) מה אני יכול לעשות איתו (אולי שיראה את הטמפ במארז?) ואיך אני יכול לחבר אותו ? תודה לעוזרים

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. Started by zxor,

אהלן, אני רוצה ליצור בטריית 12v מ8 בטריות אלקליין של 1.5v. אז ככה, 1.5x8 = 12v בחיבור בטור אני אשיג 12 וולט, נכון? לפי חיפוש בגוגל, AAA אלקליין מוציאים 1.2Ah, אז: 1.2x8 = 9.6Ah אז בסופו של דבר בחיבור של 8 בטריות 1.5v Alkline 1.2Ah AAA, תצא לי בטריית: 12v 9600mAh (9.6Ah)? החישוב שלי נכון? תודה.

• 10 תגובות
    • 7.6k צפיות
  23. Started by lion03,

כמה מתח יכול לסבול לד?

• 10 תגובות
    • 4.4k צפיות
  24. אני מתכנן לקנות מארז למודינג עד 150 ש"ח. ומצאתי כמה הצעות: 1) http://www.pccenter.co.il/product.asp?productid=620&CatCode=91 2) http://www.logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=350 3) http://www.fixbuy.co.il/Product.aspx?prodID=42 עכשיו הראשון מבחינת מיקום הכי נוח לי אבל נראה לי שתיהיה לי בעיה עם המארז בגלל שעל הדלת יש את החורים האלה וזה נראה לי יפריע לי לעשות חלון בצורה שאני רוצה. השני נראה לי המארז הכי טוב למודינג בשבילי. הבעיה היא המחיר לא נראה לי ששוה כלכך . השלישי גם זול אבל לא נראה לי כלכך יפה. (ולאף אחד מהם אני לא צריך משלוח - אז אל תוסיפו למחיר את המשלוח). תודה לעונים.

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  25. Started by DimRah,

היי, אני רוצה להכניס קצת אור לחיי, או יותר נכון למארז שלי. למארז הקודם שלי (Raidmax Sagitta Black) היו כבר שתי קתודות ניאון המופעלות ע"י קול בצבע ירוק וכחול, ודי נמאס לי השילוב של ירוק כחול. אני מחפש שילוב חדש של צבעים במארז, חשבתי ללכת בכיוון של כתום עם אדם, ואולי סגול, יש מצב גם ללבן. מה אתם מציעים? תודה!

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.