עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. אוקיי היה לי קצת בעייה עם המדריך באתר של הלדים (ואני מניח שהיו עוד הרבה כאלה שהיו להם בעיות) אז עשיתי חיפוש כדי לנסות להבין יותר וראיתי איזה אשכול של מישהו שכתב שהוא רוצה הסבר מפורט על איך להרכיב לדים אז pro modder הסביר לו ממש ממש בייסדויות שלב שלב ואני חייב להודות שזה הציל אותי אז שזה לא יישב עכשיו סתם בעמ' 10 החלטתי לרכז לכם את כל מה שהוא כתב שם עם קרדיט מוחלט ל-pro modder אוקיי אז בזה מסתכמים בדברים!: דבר ראשון קונים את הלדים (מסוג : UB), בצבעים שרוצים, לאחר מכן אתה קונה נגדים, מומלץ על 100 OHM. לכל לד יש רגל קצרה ורגל ארוכה, הרגל הקצרה היא מינוס (-), והרגל הארוכה היא פלוס (+), את הנגד אפשר לחבר לרגל הארוכה (+), בעזרת הלחמה. רצוי לבודד אחרי ההלחמה בעזרת דבק חם או א…

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  2. יש לי שלושה ספקים שרופים בבית ואני רוצה לעשות את הדבר הזה :http://hwzone.co.il/guides/casefan/ הבעיה שאני לא מצליח להבין את המדריך הזה התמונות לא מובנות בגרוש וגם ההסבר אז מישהו יכול לעזור לי עם זה?

• 10 תגובות
    • 813 צפיות
  3. הרעיון של לבנות מארז יושב בצד הרבה זמן ביגלל הבעיה שהייתה לי להשיג לוחות אלומיניום, אתמול אבא שלי אמר שכימעט בטוח שהוא יכול להביא לי מחבר שלו (עזבו פרטים ) כעת אני בשלבי תיכנון המארז כדי לדעת בערך כמה חומר אני צריך ולקבל תמונה של איך כל העסק יראה בסוף. עכשיו אני צריך את עזרתכם, אני רוצה לשלב במארז חלק אחד או שניים (דמיינו משהו בסדר גודל של הכלוב לסידירומים או קצת פחות) שינוע על מסילה ויאפשר שליפה שלו מהמארז. חשבתי כבר על מסילות כמו של מגירות וכאלה.. אבל זה פשוט לא משתלב טוב.. אני רוצה משהו שיראה יותר מקצועי.. אני רוצה שהמסילות יגרמו לכמה שפחות רעש מרעידות (אתם יודעים.. רטט של 2 חומרים אחד על השני.. הזמזום המעצבן..) אם יש לכם רעיונות איך אני יכול להכין / להשיג משהו ש…

• 10 תגובות
    • 930 צפיות
  4. טוב נכנסתי לפורום כאן של המודינג והתחלתי לאהוב את זה.נידבתי את אבא שלי שייעזור לי טוב הבאנו את כל המצרכים ונתקענו בלי גומי ומכיוון שלא היה ליידנו דארמל ורק דיסק החיתוך היה יוצא עקום אז החלטנו שחייבים גומי הלכנו למישהו שבונה תריסים וכאלה והוא הביא לנו גומי ממש ממש אגרסיבי חח בטירה לקח שלוש שקל על מטר בקיצור חתכנו את הגומי וזה לא היה גומי h אלה u בקיצור חשבנו איך נדביק בסוף לקחנו דבק ממש ממש חזק שלא נועד לזה ואבא שלי במקרה קנה אותו חתכנו את המארז ייצא אחלה שמנו פרספקס ניקינו הכל ושמנו לבינתיים עוד אין הרבה דברים התכוניות העתידניות שלי הם לדין,פאן באס וצביעה תאחלו לי בהצלחה הנה תמונה למה שעשינו עד עכשיו

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  5. Started by arkadur,

טוב, מכירים את המתקן שהופך את המולטיפרו לרוטר? אני מעוניין בו, או ברוטר "רגיל" השאלה המתבקשת היא כמה יעלה לי התענוג (רוטר רגיל עולה כ500 שקל ומעלה) הדרמל לבדו עולה כ370, מישהו יודע כמה עולה המתקן?

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by zniibidl,

זה פרקטי? אפשרי? להשיג סקיצה של מעגל ולקנות את הרכיבים ולבד לבנות? אם כן כמה הסיפור אמור לעלות? זה קל? קשה?

• 10 תגובות
    • 2.3k צפיות
  7. Started by avivlevy,

טוב בחלתתתי לעשות איזה משהו יפה למאזר אז כהה.... אני רוצא לעשות חור בדלת המארז ולשים זכוכית 1. מאיפה אני קונה זכוכית כמה היא צריך לעלות? יש עדיפות מסוימת ? עובי? והאם כשאני יעשה בה חור היא לא תערס? ומאיפה קונים את הגומיH? עכשיו אני רוצה לקנות 2 מאוררים אחד שיהיה בחלון שאני יעשה ושני מעל המארז מה אתם אומרים על המאווררים האלה? ו אחד Thermaltake Thunderblade 80mm LED fan - RED Thermaltake Thunderblade 80mm LED fan - GREEN 2. הם טובים ? לאן לחבר אותם ואני רוצה לשים לידים מה אתם אומרים על זה ? sunbeamtech Blue X2 ד"א האם יש מאוור שקוף כי אם אני שם לידים יהיה עירבוב של צבע עם האור של המאוורר אז.... אני רוצה משהו בערך כמו של "הפרויקט של מתן" http://hwzone.co.il/galler…

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. Started by nehmia,

או קי יש לי חדר בגודל של ככה שלוש על שלוש מטר... מגיד אני מחבר בפינה ככה 7 לדים כחולים UB הם יאירו את החדר האור עמום כזה? או שיהיה ממש חשוך?

• 10 תגובות
    • 981 צפיות
  9. Started by Axel Foley,

מישהו מכיר תוכנות נוספות ומעודכנות חוץ מהתוכנות שמופיעות במדריך? (הזמנתי את המסך אתמול מאריהב והוא יגיע יום ראשון או שני)

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by shlomi8,

יש לי מאוור רגיל מהמחשב הישן שלי ויש לו חיבור עם שלוש חורים ואין לי בלוח אם עוד מקום לחבר אותו הבנתי שאפשר לחבר לספק אבל מישהו יכול להסביר לי איך...? מה צריך לפתוח תספק וכל זה? כי זה ממש לא התחום שלי...

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  11. יש לי מארז hec 69u6 ולוח אם של gigabyte k8n-sli אין לי מושג איזה מאווררים יש לי - אבל שני ה - 12 ס"מ (קדמי ואחורי) מרעישים לי יותר מדי... אפילו ניתן לשמוע אותם מחוץ לחדר מה ניתן לעשות? דיברתי עם התמיכה בחנות שבה קניתי (קיי אס פי) והם אמרו שאין לי אפשרות לשנות את מהירות המאווררים... הם המליצו לי לנתק מאוורר אחד כי יש לי מעבד 3200 64 ביט וגם ככה הטמפ' נמוכה (פחות מ-30 מעלות) כדאי לנתק? יש אפשרות אולי בכל זאת לשלוט במהירות המאווררים? הבנתי שיש אפשרות לשנות את המתח למאווררים ואז הם יהיו יותר איטיים (הבחור בחנות אמר שדרוש לי מתאם כלשהו) האם זה כדאי? אולי כדאי לקנות מאווררים שקטים יותר? איפה אפשר לקנות - בקי אס פי הוא אמר לי שאין להם... כמה הם יעלו? עריכה:: מה לגבי …

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. אתם בטח מכירים את מארז ה-Sunbeam Transformer שסיקרנו באתר. המארז הזה מגיע אם 2 מאווררים צדדיים ואחד עליון (שלושתם בגודל 80מ"מ) שניתן לראות בתמונות הבאות: ובצורה קצת ברורה יותר: אני לא עושה שימוש במאווררים הללו (120מ"מ מכניס אוויר ו-120מ"מ מוציא אוויר מספיקים לי) ואני רוצה לפרק את המאווררים והגרילים שיש כרגע ו-"לסתום" את הפתחים שנשארו עם פרספקס, פלסטיק או משהו אחר. כפי שאתם רואים, המאווררים והגרילים מחוברים למארז עם ברגים ואני רוצה לעשות שימוש בברגים אלו למקרה שבעתיד ארצה לעשות שימוש בפתחים להרכבת מאוורר (לכן, אטימת הפתח ע"י הדבקת פלסטיק או כל דבר אחר לא באה בחשבון). השאלה: האם ניתן לרכוש פלסטיק או מתכת מרובעת דקה בגודל 80מ"מ שמגיעה עם ארבעה חורים מוכנים מראש? רצו…

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  13. Started by SD Project,

מה קורה אנשים ?! הרבה זמן שלא הייתי בפורום עקב הנוביציה שמתכוללת בפורום... בכל זאת אני צריך את עזרה מכל המומחים ביניכם... יש לי את מכשיר משחקי הוידאו Game Gear... http://www.thosewerethedays.de/items/hardware/sega/game_gear/game_gear3.jpg כמו גיים בוי רק הישנים יותר... יש עליו מסך LCD דיי גדול כמו שאתם רואים בקישור וחשבתי שאפשר להשמתש בו... חשבתי לעשות לו מוד ככה שאני יוכל לחבר אותו למחשב... אם תוכלו לעזור לי במציאת מדריך אני יודה לכם מאוד... ואני עוד יותר יודה לכם אם זה יהיה דרך ה-ICQ... תודה לכל העונים והעוזרים...

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. Started by גוגומגוג,

שלום ... קניתי סמרט פאן 2 של טרמלטייק ויש בוא אפשרות של עבודה לפי פוטנציומטר או לפי חיישן טמפרטורה ואני משתמש בפוטנציומור. אני רוצה לחבר את החיישן כדי לראות את הטמפרטורה על המחשב. איך אני עושה את זה ? זה חיבור 2 פינים

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. אני צועד לקראת המודינג הראשון שלי (חלון במארז וזה) ורציתי לדעת מאיפה קונים את הפרספקס. באיזה עובי מומלץ לקנות, מה המחירים שלו, ומה המכשירים שיכולים לעשות בו חורים לחיבור מאוררים חוץ ממקדח כוס?... תודה לעוזרים ויום נעים לכולם, אבי

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. Started by fuck off,

אתמול הבאתי מתג עם 2 לחצנים עם מצבים של ON וOFF ו6 רגליים. ככה זה נראה: וככה זה מלמטה: ד"א יש בו גם לדים כשזה על ON. תודה מראש.

• 10 תגובות
    • 761 צפיות
  17. יש את חוק אוהם שקראתי אליו, אני לא מבין משהו אחד. נגיד יש לי מקור מתח של 12V ויש לי לד שצורך עד 1.5 V אז איזה נגד אני צריך? לפי הנוסחא יוצא 8! מה 8? רק 8 אוהם לא הגיוני... 12=v 1.5=I R=? 12/1.5=8... איך זה הגיוני...? אוהם= וולט=אמפר?

• 10 תגובות
    • 940 צפיות
  18. יש לי שנאי של 12 וולט.. אני יכול לחבר אותו לקתודה? לאחת... או לשתיים...? אם לא אז אפשר לחבר את זה למולקס לא?? 12v=12v זה יהיה טוב לא... לדעתי קצת מופקע הקיטט עם השנאי

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. אני רוצה לעשות פאנל עם מתגים אבל בלי לדים רק מתגים אז העם אני צריך לעשות כמו בתמונה הזאת או לא? עם לא בבקשה אפשר תמונה המראה איך לעשות זאת תודה לעוזרים

• 10 תגובות
    • 978 צפיות
  20. Started by koindoubles,

זה התחיל בתור רעיון ישן מאוד, לקנות מארז אקרילי שקוף לגמרי... דתעבי כחצי שנה בחנות מחשבים שכונתית והיה שם מארז כזה שתמיד קרץ לי. אז יום אחד שיטטתי לי בפורום מכירות וראיתי מודעה למכירת קירור מים, נסעתי לפתח תקוה וקניתי. כעבור כמה חודשים של סבל עם המחשב שלי התחלתי לקנות את החלקים למפלצת הפרטית שלי... המרתי פה ושם באיביי וזכיתי ברכיבים הבאים: MSI P4N SLi Pentium 4 3Ghz Kingston 1G DDR2 את הכרטיס מסך קניתי יד שניה ממישהו נחמד ATI Asus X1600Pro כרטיס קול בתהליכי קניה Creative X-fiedlity Fatal1ty ביחד עם קירור מים של Evercool המכיל מים זוהרים באולטרה בצבע ירוק.. תמונות בקרוב... יובל אגב אני חדש נעים מאוד

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  21. Started by Devil Servant,

יש לי מארז סולידי ופשוט,ואני רוצה עצות נחמדות לעיצובו כלים נראה לי שיש לי הכל אני רק צריך רעיונות. http://members.lycos.co.uk/sbazel/PC/ הנה תמונות של המחשב המאובק שלי.. שתביאו הצעות: הנה צד המחשב,חלק פרט ליציאת מאורר (בפנים זה שרוול) אולי אפשר להוסיף לו כמה לדים... אזור הסידירומים יותר למטה... למטה זאת יציאת מאוורר,פה אולי אפשר לעשות משהו עם המאורר.. כי זה האזור הכי חשוף (למראה) למעלה ובצד השני הכל שומם מאחורה שני המאוררים האחוריים שלי והנה התכולה הלוח M... המאוורר של המעבד ( ) מאורר מספר 3,לא יודע של מה.. נראה לי הכרטיס מסך מאורר מספר 4,של אזור הסידירומים... אזור הסידירומים... ( ) כל הPCI מפנים תמונה ברורה ביותר של הPCI מבחו…

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  22. Started by HiperPsY,

יש בידי שבב אלקטרוני עליו יש שלושה לדים ירוק,צהוב,כחול בין לד ללד יש סוללה קטנה (כמו של שעון) ניראה לי 1.5V פשוט לא רשום עליה יש כאלה 3 סוללות (בין כל לד) המעגל הוא טורי . יש דרך איך שהוא שהשבב הזה יעבוד ע"י חיבור מולקס? תודה מראש. אם יהיה ממש קשה לבין את תיאור השבב אני יביא תמונה.

• 10 תגובות
    • 866 צפיות
  23. היי אף פעם לא עשיתי מודינג למחשב שלי ועכשיו אני מתכנן להתחיל אבל כמובן על המחשב הישן של אחותי לפני שאני מתחיל יש לי כמה שאלות פשוטות ואני אשמח אם תענו לי עליהם אבל לפני הכול אני רק צריך שתדעו שאני גר בראשון כך שאם יש שאלה שקשורה לחנות אז שתהיה קרובה : 1) איפה אפשר לקנות או להזמין מקדח כוס למקדחה ביתית שאני אוכל לעשות איתה חור, בגדלים של 120mm ו-80mm? וכמה בערך זה עולה? 2) איפה אני יכול לקנות או להזמין פרספקס, והאם אפשר להזמין בגודל מסוים שאני רוצה או שאני חייב לחתוך בעצמי? וכמה גם זה יעלה לי? 3) איפה אפשר לקנות או להזמין גומי בצורת H שמחבר בין דלת המארז לחלון? וכמה זה יעלה לי? 4) מאיפה ניתן לקנות או להזמין ראשי חריטה? ראשי החריטה שאני רוצה אפשר לראות, בפורום הזה ש…

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by MODI,

למה כ"כ קשה להשיג מנורת לד?! רציתי היום לקנות זוג מנורות לד כחולות למארז שלי חיפשתי בחמש חנויות בחולון ואיןןןןןןןןןןןןן איפה אתם קונים?

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. זה בלי ברגים או משו, מארז ג'נרי של SP או משהו כזה, צריך לפרק ת'גג כדי לחתוך חלון, להדביק פרספקס עם חריטה...

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים