עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by arkadur,

גולשים וקוראים חביבים שלום. לצערי לא יצא לי להתעסק בתחום יותר מידי זמן לאחרונה, אבל יש לי פרוייקט כבר לא מעט זמן בראש, והוא הקמת NAS או למי שלא מכיר: (NETWORK AREA STORAGE ) בכל אופן, התחלתי להתעסק עם מארזים שונים, בין השאר, פרוייקט הSGI הוותיק פורק לאחר כבוד.. וחלקיו השונים נארזו לשימוש עתידי, ובעיקר רכיבי קירור המים שלו. לאחר לבטים רבים, הוחלט לעשות שימוש במארז ששכב אצלי לא מעט זמן והוא הV1010 של ליאן לי (בדיוק יצא המחליף שלו - V1020 ). מה יהיה לנו במארז? ראשית, חומרה "מפוצצת" לא תראו כאן, זהו לא מחשב למשחקים, ואולי יעשה בו שימוש בעבודה יומיומית שוטפת (מיילים, אופיס ואינטרנט) לוח של אינטל Q35, MATX מעבד 2180 - יצא מוצלח - 3.7 עם קירור סטוק זיכרון, קיט 2 GB ש…

• 22 תגובות
    • 11.4k צפיות
  2. ??? אני קניתי דרמל מצ'וקמק שלא מגיע ל3000 RPM של איזה חברה סינית אחד קטנצ'יק כזה :\ ועוד שילמתי עליו 100 שקל טיפש שכמותי איזה אתם ממליצים ? אני מחפש אחד שיהיה טוב ומהיר ! הכי חשוב שיהיה מהיר הכי שאפשר כי אם אני רוצה לחתוך דלת של מארז אז אני לא רוצה לשבת על זה שבועיים וכל יום 3 שעות.... ואיפה אפשר לקנות ??? ואני גם לא רוצה לשלם 500-400 שקל ....

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  3. Started by Mike-,

שלום לכולם, אני מחפש לקנות מכשיר עזר להלחמה/הרכבה, המכשיר בדרך כלל ידוע בשם Helping Thrid Hand. למישהו יש המלצה למכשיר ספציפי ? או המלצות ממה להמנע ? אני מניח שצריך משהו עם בסיס כבד ויציב, זה ניראה די על הפנים בקטע הזה. לינק לחיפוש באיבי לסוג המוצרים.

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by -casper-,

ניראה לי שהכותרת דיי טובה חחח טוב אז ממזן לא הייתי בפורום ופעם שאלתי כמה שאלות והתחלתי במודינג מסוים למארז שלי אז מי שזוכר.. אני עכשיו ממשיך אותו (סוף סוף יש זמן!!!!) אני תכננתי להוסיף עוד חלק שלם למעלה למארז ואני רוצה לעשות שם חור למסך lcd עכשיו קראתי קצת עליהם הבנתי קצת וכ'ו... אבל אני צריך אותכם שתעזרו לי לבחור מסך lcd בגודל נורמלי לא גדול הייתי אומר בערך 5ס"מ גובה על 15ס"מ רוחב.. או 10 ס"מ רוחב... בערך... חיפשתי בגוגל כבר שעה ואני לא מצליח למצוא מסכים אז אם אתם יכולים להביא לי אתרים של חנויות שמוכרות lcd רגיל יענו רק מסך בלי כל החרא וכ'ו... אני צריך רק מסך בלי לחצנים בלי כלום!... יש עדיפות לחנויות מהארץ אבל תביאו גם מחו"ל... ועד דבר: אם אתם יכולים להמליץ לי ע…

• 3 תגובות
    • 871 צפיות
  5. Started by HingedEmu2,

היי כחלק מפרוייקט שלי אני צריך לקדוח בלוח אם. איך עושים את זה? איזה גודל ראש להשתמש (אין לי דרמר, רק מקדחה). יש סיכונים? תודה לעוזרים

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. Started by BeBest,

אהלן, יש לי מארז CM Storm Sniper. העברתי אותו אתמול ניקוי מאסיבי עם שואב אבק, ובטעות שאבתי את אחת הרשתות הרשת נראית כך: '>http://jpg.co.il/view/50663702d165e.jpg/"] אפשר להשיג רשת כזו (צפיפות דומה או גבוהה יותר) באיביי או באתר דומה? המידות שאני צריך הן בערך 10x2 ס"מ (כן זה נשאב לי מחלק קטן יחסית). תודה

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. Started by iCeCuBe,

ראיתי שיש מאמרים איך להתאים שלט של XBOX למחשב, אבל מישהו יודע איפה כתוב איך להתאים למחשב שלט של Playstation אם זה בכלל אפשרי?

• 2 תגובות
    • 2.5k צפיות
  8. אהלן, עד כמה זה נורא להשתמש בWireWrap כשמדובר בסיגנלים מהירים יחסית (עד כ20MHz), גם דיגיטלים וגם אנלוגים. הבנתי שלליפוף יש השראות יחסית גבוה. האם זה משמעותי מספיק בשביל לעבור להלחמות ? האם היתרון של מעגל מודפס מול חיבור נקודה לנקודה עם הלחמה הוא רק בשכבת אדמה נקיה יחסית ?

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  9. Started by omrishalev,

בעקרון אני רוצה לפתוח חלון במארז, עכשיו חשבתי על דבר כזה: אל תשימו לב לציור, אלא למאוררים הצהוב זה הדופן, הלבן זה החלון שאני יפתח מה דעתכם?

• 5 תגובות
    • 947 צפיות
  10. אני רוצה לעשות חלון ואין לי כוח לעשות עם דרמל ועם JIG SAW אי אפשר כי אני רוצה לעשות צורה מיוחדת תהיתי אם יש מקום שמוכן לעשות לי את זה (עם תשלום כמובן) אני מחפש מקום שאפשר לחתוך בו באזור השרון ואם לא בשרון אז באזור תל אביב אבל עדיפות מאוד גבוה לאזור השרון ברעננה יהיה אפילו טוב יותר אני מעוניין לעשות את החיתוך על הקו החיצוני של הדלת למי שלא הבין

• 8 תגובות
    • 992 צפיות
  11. אז ככה, אח שלי עשה החליט לשפץ את המארז שלו לפני כמה חודשים ומשום מה לא חשבתי להעלות את זה. אין לי תמנונות של התוצאה הסופית, אלה רק של החלק הראשון, הדלת הצידית של המארז. אז מה יש שם: דלת צבועה בצבעים שנעים בין אדום, שחור וזהב חלון פרספק ענק בדלת והדבר שבישבילו אני מעלה את התמונות הוא הדרך שהוא חיבר את החלון לדלת: דבק סיליקון (אני חושב איפוקסי) שחור שיוצר אפקט מרשים ומדהים. חבל שלו כל כך רואים את זה בתמונות יצא מדהים. בכל מקרה, מה לא רואים בתמונות: את שאר המארז צבוע בצבעים האלו, חוק למאוורר 80 ממ לדים שיושב במרכז החלון מאוורר ארובה על הגג של המארז אני מקווה להעלות תמונות ואת הפרוייקט לגלריה אחרי שנגמור לטפל בפנל הקידמי (למישהו יש רעיונות?) וצירפתי גם תמונה…

• 21 תגובות
    • 2.8k צפיות
  12. נתחיל מההתחלה ..... יש לי שני מאווררים 24 V שמקבלים מת מהחשמל בבית (חיבור לשנאי פשוט מאוד ..... ) הבעיה מתחילה בגלל הרעש ... הם דולקים 24 שעות מאותה הסיבה שהם מחוברים ישירות לחשמל בבית ולא לספק הכח של המחשב. אני מעוניין לחבר אליהם שני מפסקים שיהיו בפאנל הקדמי ( זה לא משנה כעקרון ) השאלה שלי היא איך אני מחבר מפסק דו מצבי ? אם אפשר גם בציור וגם במילים .. מה לחבר למה ? לדוגמא יש לי את המפסק הזה של הדוד שמש .. נשמע לי נחמד .. תנו לי רעיונות ....

• 10 תגובות
    • 881 צפיות
  13. Started by arcShift,

שלום - יש לי בצד הקידמי של המארז 2 פסים (אחד בכל צד) של נורות לד כחולות, הרגע שמתי לב שהפנסים בצד השמאלי פשוט לא עובדים, ז"א..האור פשוט כבוי, מה זה אומר? ולמה רק בצד אחד? תודה,

• 22 תגובות
    • 2.2k צפיות
  14. אני מניח שאף אחד לא צריך את הדברים הישנים האלה, אבל למקרה שמישהו צריך אחד מהם לפרוייקט כלשהו או בתור חלק חילוף במקום משהו אחר, אז יש לי כרגע כמה דברים שאני לא צריך (ייתכן שייתווספו דברים בהמשך, אני צריך לבדוק מה יש בשאר הקופסאות שלא ניקיתי ולראות אם אני לא צריך משהו מזה): intel p80c32 mt8816ae 2X mt8870ce NEC uPC1298v STK4152II

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. שלום אני רוצה לבצע פרויקט קטן הבעיה הגדולה שלי היא מקום הפרויקט נהסופי צריך להיכנס למארז מוכן שהוא יחסית קטן,ככה שמבחינת מידות הם הכי מתאמים לי עכשיו זה הפרוקיט הראשון שלי עם ארדואינו. ככה שיש לי כמה שאלות: 1) הם יש לו בק מתח ככה שאנייכול לחבר אותי שירות לסולות. 2) האם נימצא פתרון מוכן לחיבור ל 2 סוללות של 1.5V במקום לחבר אותו לסוללה של 9V שלא מחזיקה הרבה מעמד. יום טוב יוסי

• 1 תגובה
    • 986 צפיות
  16. Started by romanklein,

שלום , היום סוף סוף קניתי פרספקס לחלון שאני הולך לעשות. עכשיו אני מתלבט איך להאיר את המארז- 2 קטודות או 14 לדים UB. רציתי לשאול מה עדיף? ועוד שאלה קטנה-אם מה קודחים פרספקס? הפרספקס שקניתי הוא בעובי 4מ"מ(בהרבה יותר עבה וחזק מהמארז) והבחור שחתך לי אותו אמר שאני יכול לקדוח אם מקדח ברזל רגיל ואין סיכוי שהפרספקס יתופצץ-יש אמת בדבריו?? תודה,לכולם

• 6 תגובות
    • 926 צפיות
  17. למה שאני שם במודד זרם שלי אפשרות למדוד אמפר -(במודד שלי זה ככה - dca), המודד לא מראה כלום, ולעומת זאת מתח הוא מראה רגיל.

• 4 תגובות
    • 787 צפיות
  18. Started by iakovl,

אחרי שראיתי כמה דברים שהדהימו אותי אני רוצה עזרה של אנשים בלמצוא אתרי מודיג רוסיים

• 2 תגובות
    • 685 צפיות
  19. Started by slowkiller,

היי כולם! אני חדש נרשמתי היום... יש לי פנטים 3 שהוא בצד ואנחנו לא משתמשים בו הוא די טוב.. אני רוצה להעביר את כל מה שבפנים למארז אחר שאני אכין.. איזה מארז אני יכול להכין? שיהיה קטן...

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  20. שלום, אני עובד על פרוייקט כלשהו ויש מספר לדים המתחברים למחשב. אני מעוניין להכניס את הלדים האלו לתוך קופסא כלשהי שניתן להעמיד אותה על טלויזיה או לתלות על קיר וניתן יהיה לראות מתוכה את האור של הלדים. בינתיים הרעיון שלי זה אריזה של חיישן של אזעקות כמו זה: זה המארז המושלם למה שאני רוצה, הבעיה היא שאין לי מושג איפה אני יכול להשיג רק את המארז בלי החיישן.. וחיישן כזה עולה בסביבות 150 ש"ח ומעלה ואני בסך הכל צריך את הקופסא ככה שלא משתלם לי לקנות חיישן.. בבקשה תגידו לי איפה אפשר לקנות קופסא כזו או אם יש לכם רעיונות לדברים דומים שאתם יודעים איפה אפשר לקנות תגידו.. תודה מראש!

• 5 תגובות
    • 786 צפיות
  21. אין לי ייעוד ספיציפי, זה יותר לתחביב לכן אני לא ממש רואה סיבה לקנות ראשים מקוריים. בEBAY מצאתי רק את הסט הבא: http://www.ebay.com/itm/For-Weller-Soldering-Station-solder-Iron-Tip-12-pcs-LT-Series-LT1SLX-LTC-LTH-LTD-/181259001583?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2a33e0deef למישהו יצא להתנסות עם הסט הנ"ל , או לחילופין יכול להמליץ על מוכר/סט ראשים במחיר שפוי?

22. Started by ofir1103,

איפה אני יכול למצוא חיבורים לכרטיס קול? יש לי פאנל שיש עליו 2 מפסקים לתאורה שבניתי ואני רוצה להוסיף לשם יציאה למיקרופון .. זה יכול לחסוך הארכת החוט של המיקרופון ... תודה

• 6 תגובות
    • 640 צפיות
  23. מארז בז' סטנדרטי . עבודה שעשיתי לבחורצ'יק . מאווררים 9.2סמ מאחור ו12סמ קדימה - חתכתי בפנל האחורי מקום ל12סמ (מבלי לפגוע בחיזוקים של המארז) והייתי חייב לחתוך ולהתאים את הפלסטיק של ה12סמ שיתאים ושלאימנע סגירה של הדלת הצדדית. בנוסף, הסרתי את הגריל מקדימה והרכבתי שם את ה9סמ עם גומי לשיכוך ויברציות. קרור מים BIG WATER של ThermalTake במקום להתקין הכל בתוך המארז , הבחור שעשיתי לו את הפרויקט קנה צנרת ומשאבה, מיכל המים והרדיאטור יהיו מחוץ למארז , כך שמבלוק הקירור יוצאים שני צינורות שמתחברים לצנרת האחרת כ 60סמ מחוץ למארז. כמובן שזה דרש הארכת החוטים של המאוורר של הרדיאטור והמשאבה . המשאבה מדווחת על מהירות סיבוב ! מאד שימושי לבקרה עליה. פנל קדמי - המערכת קרור מגיעה עם פוטנציומטר …

• 3 תגובות
    • 888 צפיות
  24. Started by urich,

רציתי לדעת האם ניתן להשתמש בכניסה בשם ir cir של ממשק אינפרה אדום שיש לי על הלוח אם k8nf-9. אם לא אז אני יבנה על בסיס הסיריאל פורט.

• 1 תגובה
    • 697 צפיות
  25. Started by pom,

שלום, ראיתי מודינגים עם ציורים מאד יפים עליהם, ותהיתי כיצד אוכל גם אני ליצור דבר שכזה, החלטתי לשאול כן, מקווה לתשובה ממישהו שיודע. דוגמא למודינגים שאליהם טני מתכוון: http://gallery.modding.ru/gallery_photos/455-055516500.jpg http://www.pcdesign.ru/old/img/gall/ufosm.jpg http://gallery.modding.ru/gallery_photos/434-084835000.jpg http://gallery.modding.ru/gallery_photos/432-042786500.jpg תודה מראש!

• 18 תגובות
    • 1.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.