אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
אני מחפש ג'וק קטן 1X1 לכל היותר כך שאוכל ליצור פנס מאותת....אם יש אלטרנ' אחרת אז אחלה העיקר שיהיה קטן ויקבל מתח משתי סוללות 1.5 V.. מאוד חשוב! תודה לכולם!
-
- 15 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
יש לי הגה מייקרוסופט ישן האם ניתן להוסיף עוד כפתורים בנוסף ל 8 שכבר קיימים אם כן אז איך? תודה.
-
- 2 תגובות
- 848 צפיות
-
-
טוב אז נתחיל... זאת רק ההתחלה בתור אחד שממש אוהב את סדרת המשחקים 18 wheels of steel כבר ליפני חצי שנה נימאס לי לשחק עם ההגה הקטן המעפן הזה מצאתי מאחד החברים הגה עור של איזה חברה צרפתית עם מתאם לציר ההגה לצערי בניסיון לפרק את ה המתאם מתוך 4 ברגים יצאו רק 3 והשלישי הנלך לעולמו ככה זה היה ניראה בהתחלה ( הגה זוועה וקטן יש הרגשה של מתקני ילדים בגני שעשועים) מתחילים בפירוק על מנת להוציא את כבל שמחבר בין הכפתורים של ההגה ל בקר הפנימי של ההגה מייקרוסופט ממש הקשו על פירוק התחתית של הגוף היה צריך לפרק כימעט את כל ההגה בשביל להוציא אותו אחרי הפירוק זה ניראה כאילו רוב הכסף שעולה ההגה עולים הברגים,הם ממש השקיעו בכמות הברגים. ובנים הם לא ממש טרחו להשקיע את המתאם …
-
- 20 תגובות
- 10.4k צפיות
-
-
אומנם זה לא מודינג, אך חשבתי שזה יעניין לא מעט אנשים ולכן החלטתי לפרסם זאת כאן. אז ראשית, מה זה ואייך זה פועל? הפרוייקט הוא בעצם בניית אפשרות להפוך כל משטח למסך מגע. העיקרון הוא שיש לך מצלמה הרואה אך ורק IR ומעבירה את המידע של ציר ה-X וה-Y למחשב בעזרת בלוטוס. המחשב מפענח את המידע ויודע איפה לאיפה להזיז את העכבר\כמה פעמים לחצת וכד'. המצלמה הזו, היא בעצם ה-WIIMote (השלט של קונסולת המשחקים WII) והאותות של ה-IR, מתבצעות בעזרת עט מיוחד, הכולל לחצן ולד IR, כאשר אתה לוחץ על הכפתור (ומחזיק אותו לחוץ) הלד נדלק והמצלמה קולטת אותו. *אינני יודע אם אתם יודעים או לא, אבל אי אפשר לראות אור IR בעין האנושית, אך כמעט כל המצלמות הדיגיטליות כן רואות את האור, לכן כאשר אתם תראו תמונות של…
-
- 25 תגובות
- 12.6k צפיות
-
-
שלום לכם, אני מחפש חנויות אלקטרוניקה בחו"ל להזמנת רכיבים כגון צ'פים,קבלים,נגדים,גו'קים ועוד... כמובן ששולחות לארץ ולא יקרות במיוחד...
-
- 12 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
בקרוב מאוד אני מתחיל מוד למחשב ולרמקולים שלי. בקשר למחשב, אני צריך לדיסקיות חיתוך איכותיות ולא הפשוטות שמגיעות עם הדרמל עצמו. אני יודע שיש דיסקיות חיתוך מיהלום, אבל הן יקרות מידי בשבילי, היות ואני קונה כמה יחידות. בקשר לרמקולים, אני בונה תיבה אחת ל2 וופרים 8'' מבית ROTTWEILER - (חברה לא מוכרת-מיוצר בארה''ב-אבל וופרים מעולים! באס עמוק מאוד ונקי לחלוטין!) בכל אופן, אני צריך דסקיות לעץ/MDF כמה שיותר איכותיות, ושלא יישברו לי כל 4 דקות כמו הדסקיות הפשוטות. אם זה לא קשור לפורום הזה, אבקש להעביר, עמכם הסליחה :]
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
-
שלום למישהו יש איזו סכמה שבה מפורטים רכיבים לבניית Buck converter? אני יודע איך הרכיב בנוי ואני גם מכיר את המשוואות איך לחשב שהוא יעבוד בcontinuous mode אבל השאלה אם למישהו יש סכמה מוכנה של איזה ערכי סליל/קבל ואיזה טרנזיסטור לקחת בשביל שהרכיב יעבוד (ובאיזה תדירות מיתוג)? הממיר אמור לקבל מתח כניסה של 5-10 וולט בערך...למרות שהערך לא קריטי...הזרם שהוא יספק לא משנה. תודה בכל מקרה!
-
- 0 תגובות
- 841 צפיות
-
-
אהלן אנשים, הבנתי שיש אפשרות אצל אריהב להזמין חלקי אלקטרוניקה ממאוזר וחבריהם ולקבל מחיר של מאוזר פלוס בערך 15% (אני חושב שזה היה 15, לא זוכר 100%). האם מישהו התנסה בעניין? Anatoli.
-
- 9 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
שלום לכולם...מחפש מקדחי כוס למתכת.. כל מה שמצאתי ברשתות הגדולות (ACE הוםסנטר וכו'..) הייה רק לחומרים רכים כמו פלסטיק.. אני מעוני לקדוח במארז... תודה!
-
- 1 תגובה
- 883 צפיות
-
-
שלום, רציתי לדעת האם אוכל *לשלב את זה במעגל אורגן האורות? *לחבר את זה במקום הלדים+נגדים (ה-LED strip עובד על 12V, ואחבר את המעגל ל-12V כמובן) http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=320419432000&ssPageName=ADME:X:RTQ:MOTORS:1123 השאלה שלי והתשובה של החנות: http://contact.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ShowAllQuestions&ShowASQAlways=1&frm=284&iid=320419432000&ssPageName=PageAskSellerQuestion_VI&redirect=0&requested=idealhere-us שאלתי אותו עוד שאלה, אבל רק כאשר הוא יענה עלייה היא תופיעה שם. תודה מראש, דני ליסיאנסקי.
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מצטער אם זה לא המקום.. חיפשתי ולא מצאתי באינטרנט.. ואם מישו יכול להביא מEBAY עוד יותר מעולה.. תודה וסליחה גל[br]פורסם בתאריך: 30.08.2009 בשעה 14:54:12 הקפצה ?
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
כבר הרבה זמן שחשבתי לעשות לאייפון שלי דוק (תחנת עגינה) יפה ונורמאלית, אך תמיד אני שילבתי את זה עם המון דברים נוספים (כמו מסך LCD, מפצל USB, יצאת אוזניות\כניסת מיקרפון, קורא כרטיסי זיכרון וכד'), אך כל פעם ניתקלתי בבעיה אחרת בתיכנון של זה (פרספקס - יקר מידי\אין יכולת להדביק אותו בצורה מושלמת וכד'), אז החלטתי לפצל את הפרוייקטים ואת הדוק לאייפון לעשות כפרוייקט נפרד. אז נתחיל בתמונות? סרטוט ב-SU: לקחתי דלת מארז ישנה, סימנתי את גודל החתיכה אותה אחתוך והתחלתי לחתוך את הלמעלה של הדוק (איפה שה"מתאם" יודבק): חתכנתי וסימנתי את גודל וצורת החיתוך של המתאם: נחתך ושוייף: מתאים בול: דפנה אחורית ודפנה קידמית (אתם תראו בעידכון הבא, למה עשיתי את החורים הנ"ל): …
-
- 14 תגובות
- 7.5k צפיות
-
-
ראיתי כמה פרוייקטים וגלריות של מודינג וחשבתי לקחת מחשב ישן לעשות לו טיפה מודינג אז ראיתי כל מני רעיונות למודינג ונזכרתי במכונית של הענק הירוק ממהיר ועצבני 3 http://4.bp.blogspot.com/_fdEH4VdySjg/SdZrS4GIdKI/AAAAAAAAA4U/_GagFo7XuWQ/s1600-h/ff3-2.jpg השאלה היא כזאת יש לכם רעיון איך לעשות בפח צורה קעורה כמו היידים של הענק הירוק בתמונה? ואם זה בעייתי עם פח ויש לכם רעיון לעשות את זה עם פרספקס אני אשמח לדעת תודה מראש חגי.[br]פורסם בתאריך: 1.09.2009 בשעה 16:47:57 אחרי בירור קצר האפשריות שיש זה או מחבש זכר ונקבה או יציקה או גוש בCNC כל דבר מהרשימה יעלה פה הרבה כסף ככה שאם אני לא ימצא פיתרון זול יחסית אז כנראה אני אוותר על הרעיון הזה.
-
- 0 תגובות
- 735 צפיות
-
-
http://www.directron.com זה מה שאני רוצה להזמין... http://www.directron.com/tachometer.html
-
- 0 תגובות
- 787 צפיות
-
-
אם מישהו מכיר, מקום אמין עם מחירים טובים, אני אשמח לכתובת.
-
- 0 תגובות
- 820 צפיות
-
-
חשבתי ליצור ספק מודולארי, הבעיה היחידה היא שאין לי מושג איפה ניתן למצוא את האמצעים המתאימים. בין אם זה מולקס 4 פינים,6 ו8. אם אתם יודעים איפה ניתן להשיג דברים שכאלה, אשמחה מאוד!
-
- 5 תגובות
- 854 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני באמצע הפרוייקט של הרמקולים ויש לי שאלה קטנה האם הנגד הזה הוא 10 קילו אום? (זה מה שמראה הרב מודד בקריאה של הנגד - 10 קילו אום) מדוע הנגד אינו בצבע "רגיל" עם פסים - חום,שחור,כתום,זהב? האם אני יכול להשתמש בו כנגד 10 קילו אום לכל דבר?
-
- 3 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות לדים מפה: http://www.marktechopto.com/Products/ultra-bright-leds-search-results.cfm?dd_pack=5mm אבל אני לא יודע כמה הם עולים ואם זה מגיע בחבילות אם זה אמין ומאיזה מדינה אני בכלל מזמין אני רוצה מפה כי ראיתי לד ירוק 34,000 mcd זה הלד הכי חזק שראיתי שקיים היום (תקנו אותי אם אני טועה) מה אתם אומרים?
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-כותרת- דגם- Luxman L30 המגבר מאד חשוב לי מכיוון שקיבלתי אותו בירושה.. בדקתי עם אוזניות והמחשב מוציא סאונד אבל המגבר לא .. המגבר נדלק (נדלקת הנורה) אבל לא שומעים שום דבר.. כשאני לוחץ על הכפתור הדלקה שלו אני שומע "פאק" מהרמקולים (נורמלי) מה שמעיד על זה שהם מחוברים כרגיל.. פתחתי אותו ואין שום קבל מפוצץ או פיוז שרוף.. לפני יומיים הדלקתי אותו ושמתי מוזיקה היתה מוזיקה לממש 2-3 שניות ואז נחלשה וכבתה ומאז לא שומעים כלום.. מה יכולה להיות הבעיה ?
-
- 20 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
חשוב שזה יהיה בית עסק אמין ואיכותי כי זה חומר רגיש שיכול להסדק בקלות (אחרת הייתי סתם נכנס לכל בית מלאכה באיזור וזהו). בחיפה (לא במפרץ\קריות), עדיפות לעיר התחתית (איזור הימאים וכל הקו הזה של החוף יהיה לי מצויין). יש לי את הבלוק הזה: שמותאם ל-939\940, אבל כל מה שמפריע לי להתאים אותו לצ'יפסט\כ.מסך זה המיקום של החורים (הפלטה שמעליו לא יותר מידי גדולה אז לא מפריעה במיקום באיזורים עמוסים בקבלים\סלילים). השאלה אם יש איזשהו סיכון לקדוח בחומר הזה בעצמי, או שזה יכול לגרום לסדק (מה שכמובן לא מומלץ בבלוק קירור מים). אם יש איזשהו סיכון אני מעדיף לוותר על התענוג ולקחת את זה למישהו אמין ומקצועי שמתעסק בזה בחיפה (לא קריות, לא מפרץ). אגב, מה ההמלצות שלכם? לעשות כמה חורים במרווח של…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש הרבה רעיונות (אומנם לא שלי אבל אין להרבה אנשים כאלה דברים) הרעיונות הם ככה, מד סל"ד שיראה עד כמה המעבד עמוס. הכנת פנל שליטה למאוררים כולל מד וולטמטר ונגד משתנה לכל אחד. מד הספק (הרי כולנו רוצים לדעת כמה המחשב שלנו צורך) כמו כן הכנה לקירור מים. כפתור הדלקה בצורת סוויצ' לרכב. ואולי בעתיד הרחוק יותר מסך מגע קטן בקדמת ופאנל. השאלות, האם כל המדי סלד עובדים באותה צורה? איפה אפשר להביא תוכנה לדבר כזה? הבנתי שיש אחד ביצור סדרתי, מישהו מכיר?
-
- 4 תגובות
- 831 צפיות
-
-
אהלן יש לי קורא כרטיסים פנימי בעל חיבור ליציאת USB על לוח האם (usb header) (התמונה הראשונה), קיבלתי היום כרטיס pci to usb שיש לו כניסת USB פנימית אבל זה מצריך כבל USB A (התמונה השניה) יש למישהו מושג מה מה הpinout של תקע USB A? אני רוצה לחבר את הקורא דרך הכרטיס (למישהו יש מושג אם כבל כזה קיים למכירה?) [attachment deleted by admin]
-
- 19 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שבת שלום! אחריי שהתסכלתי כאן על פרויקטיים ויצירות של אנשים החלטתי שגם אני רוצה לעשות מודינג. הבעיה היא שאני לא יודע איפה להתחיל,אין לי ידע במחשבים(רק אולי בבסיס שבבסיס). הייתי מעוניין לדעת איפה להתחיל,את הקטע של העיצוב ושאר הדברים הבנתי בכללי,אבל אין לי מושג בקטע של המחשב עצמו..למשל אני לא יודע איך כרטיס מסך נראה ואין לי מושג כמה מאוררים צריך ואם יש חשיבות לאיפה נמצא כל דבר.. אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי בנושא זה,לקחת אותי כפרויקט ולגדל אותי עד שאני אגיע לרמה המאוד גבוהה שיש פה בפורום..
-
- 4 תגובות
- 995 צפיות
-
-
אז אני שוב חזרתי להציק לכם קצת, תקשיבו, אני מנסה לבנות אלמנט תאורה עם לדים אדומים, עכשיו כשקיבלתי את החבילה קיבלתי נגדים ללדים אדומים ונגדים לכל השאר, מה שאומר שללדים יש צריכה שונה ? בכל אופן, בניתי אלמנט תאורה עם לדים ירוקים כדי לראות אם הבעיה היא באמת אצלי והפעם לא עשיתי את זה בטור אלה התייחסתי לכל לד באופן אישי (הכוונה היא שלכל לד חיברתי נגד ולא נגד אחד לכל הלדים כמו מקודם) והכל עבד יופי טופי, הבעיה הגיעה כניסיתי לפעול באותה הדרך על הלדים האדומים (כמובן נגדים שונים), שוב פעם, רק לד אחד עובד כשמקודם עם הלדים הירוקים שתי הלדים עבדו. מה הבעיה ? אלה לדים חדשים למניעת שאלות מיותרות (הכוונה גם שאני לא השתמשתי באותם הלדים שהשתמשתי מקודם). אני כבר חסר אונים
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-