עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. אהלן לאחרונה שבק חיים טאבלט סיני זול שהיה ברשותי, בעל מסך LCD בגודל 7". מודול המגע (והפלסטיק המגן על הLCD) נשברו, לכן אני מייעד את המסך לתצוגה בלבד. רציתי לבדוק אפשרות לשלב את המסך במוד עתידי לPC. עם פירוק הטאבלט שמתי לב שלמסך אין בקר שיושב בנפרד מהלוח האלקטרוני של הטרבלט עצמו, ועל כן, השאלה: האם ניתן לנצל את המסך (אולי בקניית בקר תואם איפשהו) בכדי להשימישו שוב? מצורפים: 1. תמונת המסך והחיבור שלו. 2. תמונת לוח הטאבלט עצמו. תודה נדב

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  2. חסרים לי יציאות מתח על הלוח {1 למעבד ו1 למארז} האם אני יכול לחבר 2 מאווררי מארז ליציאת המתח בודדת על הלוח?

• 2 תגובות
    • 629 צפיות
  3. Started by lioh71,

אני יכול עשות שהפעלת המחשב תפעיל את 2 הספקים בו זמנית השאלה היא האם ניתן לחבר בחלוקה כזאת אחד הספקים יספק ל לכרטיס מסך PCI-E + ל4PIN שליד השקע של ה24 פין ולשני 4PIN ואולי לעוד איזה CD הספק השני יספק לכל המאוורירים ל3 קשחים ול20 פין הראשי? האם אין סכנה של סינכרון למרות שהם נותנים זרם ישר?

• 21 תגובות
    • 2.9k צפיות
  4. Started by AFIK10000,

והאם כן כיצד

• 4 תגובות
    • 652 צפיות
  5. ראיתי את הציור הנ"ל של ZALMAN ותהיתי אם ניתן לעשות זאת עם כל בקר מאווררים וכבל מתאים ? [attachment deleted by admin]

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  6. אוקי...יש לי חבר עם לאפטופ...עכשיו המעבדה טענה שהלוח אם של הלאפטופ נשרף ומאז הוא שוכב לו בקייס שלו. לא יודע אם זה נכון או לא אבל הוא מחפש פראייר שיקנה ממנו ת'מחשב עכשיו החלטתי שאני רוצה עוד מחשב לעצמי ואין לי הרבה מקום...מה שאני רוצה לדעת זה האם אני יכול איכשהו (למעשה אני בטוח שזה אפשרי רק לא יודע איך) לחבר את המסך של המחשב הנייד (לא איכפת לי לקרוע לו ת'צורה כל עוד יש לי מושג מה אני עושה) למחשב... לא מאמין שזה יעזור הרבה אבל המחשב שלו זה איזה סוני וואיו...אם הדגם הספציפי יעזור אני אשיג ת'דגם...

• 1 תגובה
    • 641 צפיות
  7. שלום לכולם יש לי מערכת סטריאו לא חדשה במיוחד בעלת אנטנה קשיחה טלסקופית כמו במכשירי הרדיו הישנים/הקטנים. האם ניתן לחבר לאנטנה/למערכת באיזושהי צורה את החוטים שיוצאים משקע הכבלים שבקיר כך שהמערכת תקלוט את התדרים ואת תחנות הרדיו שמשודרות דרך תשתית הכבלים? תודה

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  8. בוקר טוב, יש לי 2 קתודות עם שנאי, ומעגל לדים מהבהבים. האם ניתן לחבר בין הקתודה לבין הלדים? ואם כן, איזה כבל לחתוך? תודה לעונים! ועוד משהו אם אפשר: יש לי 2 כניסות P2 (לא פלאגים), ויש להם 3 פינים (כמו בתמונה למטה). איזה LEFT איזה RIGHT ואיזה GROUND? http://hwzone.co.il/phpMyWebmin/_uploads/news/pictures/MoRtZkInG/Stereo/TAL_ST%20018_resize.jpg[br]פורסם בתאריך: 14.03.2007 בשעה 08:05:53 עדכון: ציירתי סכמה, אני צריך שתגידו לי את דעתכם, וגם אני צריך לדעת מה קורה אם אני יוצר מפצל P2, אבל משתמש רק בLEFT/RIGHT וGROUND?בעע רגע, זה בסדר בכלל? הרי הקתודה מתחברת ל12V משלה, איפה זה נכנס פה? :s05: [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 815 צפיות
  9. ^^כותרת הנה תמונות: לא רואים את החיבור כ"כ טוב אז אני אסביר [אלו שני מתכות קטנות שבתוכם יש חור]-סליחה על ההסבר...חחח

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  10. Started by SilverPuma,

יש לי שלט של PS1. עכשיו השאלה שלי היא האם ניתן לחבר אותו ליציאת USB. ראיתי בפורום את המדריך לחבר אותו ליצאת מדפסת ישנה אבל אין לי אותה ואני מעדיף לחבר אותו לUSB. האם זה אפשרי? אם ישנו מדריך זה מאוד יעזור. תודה מראש!

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. Started by jeyjey,

שלום אני עומד לקנות צג LCD 4*20 לא נכנס בתקציב ובמחיר של 20*2 אני יכול לקנות 2 צגי 2*16 לכן אני מעדיף 2* 2*16 האם אני יוכל לחבר שני צגים ביחד?

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by THE FOX,

אני מעוניין רק בפאזות של 12V בספק כוח,האם ניתן לנתק מייצבים של 5V ו3.3V מן הספק כוח של מחשב?

• 4 תגובות
    • 789 צפיות
  13. האם יש מקום מקצועי שעושה חריטות על פי הזמנה?(על פרספקס) אם כן מה העלויות בערך? ואיפה?

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  14. השאלה בכותרת... פירוט: יש לי מכשירים סלולריים זרוקים בחוסר מעשה בסביבה וחשבתי אולי ניתן לעשות איתם משהו. האם זה אפשרי? כלומר, ראיתי מוד שמישהו חיבר מסך אבל אני לא יודע אם ניתן ממש לשלוט בו.

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. יש לי שלוש לוחות אם משנת 96-97 ואיך לי מה לעשות איתם (על תבקשו אני ל יביא אותם לאף אחד) ויש בהם מלא רכיבים שקל להוריד בנוסף לזה יש דם ג'וקים כל מיניאז רציתי לשאול האם ניתן לעשת שימוש כל שהוא בג'וקים הבאים: 9416 A USA 4C16256DJ 9438 B USA 4C4001JDJ N341256P-15 5H606020 VT82885N VT82C42N UM61256BK-25 9236S R60567 P9218 DM74LS245N יש עוד אבל אלה הכי קל להוריד ורובם גם על תושבת אז האם ניתן לעשות בהם שימוש כל שהוא?

• 7 תגובות
    • 926 צפיות
  16. הכותרת אומרת הכל.. אני למעלה משעה מנסה למצוא דרף לפתוח את זה אבל זה פשוט תקוע חזק... המטרה שלי היא להוסיף שם לד אבל צריך לפתוח את זה קודם ואין לי את המכשיר המיוחד האם יש דרך ?

• 4 תגובות
    • 766 צפיות
  17. שלום לפעמים יש מקומות שרוצים לשים חומר מבודד, אבל הם בעייתיים מבחינת איזולירבנד/heat-shrink, והיה נוח פשוט לשים שם מעיין משחה, שהיא מבודדת, ושהיא תתייבש ותשאר כך. האם יש דבר כזה? תודה card

• 14 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. יש לי שני מאוררי 120 מ"מ זהים וקצת רועשים האם ניתן לשלוט על שניהם במקביל עם פוטנציומטר אחד? אם כן איך צריך לבנות את המעגל ומאיזה חלקים. ובאותו נושא אם הדבר מסובך האם אפשר לעשות מעגל עם מפסק 3 או 4 מצבים שמעביר את המאווררים בין המצבים 12v <-7v <-5v <-off מה אתם אומרים אם שוב איך צריך להיראות המעגל.

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. יש לי את התופסנים האלה של זלמן האם אפשר לתפוס איתם חלון פרספקט ? או שעדיף עם ברגים ? [attachment deleted by admin]

• 21 תגובות
    • 2.1k צפיות
  20. זה דיי דחוף לי :-X תודה, Zzzz

• 6 תגובות
    • 5.2k צפיות
  21. Started by d-undertaker,

יש לי ספק שאני לא יודע מה החברה!אשמח אם תציעו לי דרכים לגלות מהו הספר וכמה מתח הוא נותן ועכשיו יש לי 2 מאווררים אחד על המעבד ואחד סתם ככה לקירור הם רגילים לא מברזל ולא מכלום עכשיו אני רוצה לחבר עוד מאוורר ואני לא יודע אם הספק שלי מספיק חזק המאוורר שאני רוצה לחבר הוא מאוורר רגיל פשוט מפלסטיק

• 5 תגובות
    • 798 צפיות
  22. שלום....רציתי לדעת אם הספק שלי(300W) מסוגל לסחוב פאן באס עם עוד 4 מאווררים? תודה לעונים 8) נ.ב........ אין לי מושג איזה חברה ואיזה דגם....

• 24 תגובות
    • 3.9k צפיות
  23. היי אנשים. לא ידעתי איפה לפתוח את הטופיק, אז יצאתי מנקודת הנחה שהוא קשור למודינג.. בכל אופן, עד כה, תכננתי להשתמש כקירור למעבד בטרו בלאק עם 2 מאווררי 120mm שקטים יחסית עם בקר מאווררים כדי לשלוט עליהם כשהמעבד לא תחת עומס. לפתע, ראיתי ב-SkyPC את המוצר "משתק למארז" מבית Nexus. עשיתי "שיעורי בית" ומסתבר שהמשתק הזה הוא חתיכת דבר מדהים. (לינק למוצר: http://skypc.co.il/pl_product~DampTek~18~0.htm, ממליץ להסתכל על הסרטון שהם מצרפים לפרטים הטכניים) השאלה היא כזו: האם עדיף להשתמש במשתק למארז ולצייד את כל המחשב שאני מתכנן לקנות במאווררים סופר חזקים או להשתמש במאווררים בינוניים עם בקר מאווררים? אני לא יודע עד כמה המשתק באמת אפקטיבי, אבל אשמח לשמוע. הוא עולה אותו דבר כמו בקר המאווררים…

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. מחשב בנוני לחלוטין קרור ספק ומארז ז'אנרים פועל 24/6 אינטרנט אופיס סרטים ופוטושופ לא מיועד למשחקים האם מספיק להשאיר את דלת המארז פתוחה או שעדיף ליצור בה פתחי אוורור ולהוסיף מאוורר?

• 3 תגובות
    • 903 צפיות
  25. הביאו לי מחשב פרסיו cq61 שלא עובד, הביאו לי אותו בלי הספק כוח, מכיוון שאני לא יודע מה מצבו, אני לא רוצה להשקיע בקניית ספק כוח מה שמצריך לי להסתדר עם מה שיש לפי זה: http://www.ebay.com/itm/AC-Adapter-Charger-for-Compaq-Presario-CQ40-CQ45-CQ50-CQ56-CQ60-CQ60Z-CQ61-CQ70-/190669637470 הספק כוח המקורי נותן 18.5V, לי יש ספק כוח של דל VOSTRO 1510, ובהנחה שהחיבור יתאים (לא בטוח בכלל) רציתי לדעת אם כדאי לנסות אותו, כאשר הוא נותן 19.5V השאלה אם הוולט היחיד הזה נמצא בטווח הנסבל מבחינת מתח ייתר, או שגם הוא יכול להזיק

דיונים חדשים בפורומים