עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. ראיתי את המדריך הזה http://photography-on-the.net/forum/showthread.php?t=251630 האם זה קיים בכל המצלמות? יש אפשרות לעשות את זה גם במצלמות רשת? אם לא, איך אפשר להפוך מצלמת רשת לרגישה לאינפרא אדום? תודה

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. Started by The Modder,

עלה לי רעיון להדליק את המחשב עם שלט, זה אפשרי, למישהו יש את השרטוט לזה... תודה על התגובות.

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. Started by EITAN4,

יש מדריכים באנגלית אבל לא הבנתי אותם מישהו היתנסה בזה? ויכול להסביר בפשטות כיצד

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. Started by julbo,

אז כמו שהבנתם מהכותרת אני מחפש רמקולים אטומים למים. או דרך להפוך רמקולים רגילים לאטומים. זה לא אמור להיכנס ממש מתחת למים אלה יותר בריכה או מקלחת. טיפות מים\ לצוף על המים משהו כזה. נייד לא גדול במיוחד. נראה לי גאוני לשמוע מוזיקה במקלחת. לא?

• 10 תגובות
    • 4k צפיות
  5. R&D שלום הצטברו אצלי מס' מסכי LCD קטנים בגודל 5 אינצ' של PSONE והדבר המתבקש לעשות מאחד מהם זה מקרן . העיקרון מאוד פשוט:מקור אור חזק(כמה שיותר כך אפשר לא להחשיך את החדר שצופים במקרן.) המקור ממוקד לפנים שם הוא עובר דרך עדשת פרסנל ואז דרך ה LCD כאשר הLCD עבר חישוף שהשאיר את פנל המטריצה השקופה בלבד ואז בד"כ שוב דרך פרסנל שם קרני האור מתחילים להתכנס עד שהם מגיעים לעדשת ה - TRIPLET שם הם יוצאים בצורה הולכת וגודלת עד שהם פוגשים במסך או בקיר עליו משתקפת התמונה של המקרן בגדול. התמונה הבאה נוצרה על בסיס שרטוט ומידע מהאתר - LUMENLAB.COM שם גם ניתן למצוא את כל החומר שרק אפשר לבקש על הנושא+פורום מקיף גדול ומקצועי מאוד. 1. Point light source 2. Tempered glass isolation pl…

• 10 תגובות
    • 3.6k צפיות
  6. Started by ElemenTal,

סוף סוף קניתי דרמל, את ה eXpert הזה שהיה במצבע ב 120 ש"ח, רק לא קניתי ב 120, אלה ב 160 כי המבצע נגמר , בהתחלה בכלל באתי לסניף בקנוין, ולא היה להם אותו בכלל, אז נסעתי לאזור התעשיה ל ACE גם שם לא היה, אז מצאתי באזור עוד סניף של הומסנטר ושם היה להם. קיצר לשאלה - על איזה מהירות לסים כאשר אני חותך דתל של המארז ? ותגידו - הדיסקיות של החיתוך (שהם בקופסה עגולה נפרדת) עשויות מקרטון (או ממשהו אחר, קיצר הן מתקפלות כמו נייר) - זה בסדר ? ולאיזה צד להרכיב אותן - החלק המחוספס כלפי מעלה או מטה ?[br]פורסם בתאריך: 7.05.2008 בשעה 18:41:54 אוי חברה דחוף........ הדיסקית שאני משתמש בא לא חותכת, וזה הגיוני, כי זה מקרטון והקצה בכלל לא חד, רק הפנים של זה משופשפות.יכול להיות שחסר לי את אלה שח…

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by urich,

שלום יש לי מחשב נייד חדש אני רוצה שבעסק ישמעו מוזיקה מהנייד אבל על הרמקולים של המערכת בשל שאין לי אפשרות לחבר בצורה אסטתית את המחשב למערכת pl ל rca אני רוצה לחבר את המחשב למשדר FM סטנדרטי אבל אני לא רוצה שישתמש בסוללות אלא יקבל מתח מה usb (עניין של נוחות). לא מצאתי כאלה משדרים בzap או בחנויות (לא לבלבל עם משדרים לרכב שנותנים מתח לusb). אז החלטתי לעשות מוד קטן לקנות אחד שמופעל ע"י סוללות ולשנות את החיבור לusb. החיבור למקור אודיו יהיה דרך יציאת האוזניות הסטנדרטית במחשב כך שלא מדובר על usb audio (החיבורים מאוד קרובים לא אכפת לי שיצאו שני כבלים קצרים מהמחשב למשדר ואני לא מעוניין באלו שאפשר לחבר לשנאי שוב הרעיון הוא פתרון אסטתי ונוח). יש לי ידע באלקטרוניקה ברמה בסיסית ומוד כזה…

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. אני מעוניין לראות טלוויזיה דרך המחשב.. אני צריך לקנות משו מסויים בשביל לעשות את זה? ואיך גם עושים את זה?

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  9. מאיפה אני יכול לקנות את הדבר הזה שמסומן בצהוב? את השרוול המתכווץ הזה...(התמונה נלקחה מהאתר פה) תודה לעוזרים.

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. שלום אני חושב שזה לא קשור לפה אבל שאלתי שאלה בנושא הזה בשפות תיכנות וזה לא הלך כול כך טוב לפני כמה חודשיים הנושאים שאני לא מבין הם: 1.פישוט פונקציות בוליאניות{הפישוט אותיות} 2.פונקציה קנונית{לימד רק חצי שיעור ואף אחד לא מבין :-\} 3.תיכנון מערכת צירופית 4.מערכת שלמה{פישוט דרך NOR או NAND בלבד או גם וגם פעם אחת} מחר יש לי מבחן כמו מתכונת ועוד יומיים מתכונת במיתוג אבל גם מחר יש מבחן חוזר במתכונת במטמטיקה 003 תודה לעוזרים

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. Started by Snirs69,

שלום לכולם, אני רוצה לרכוש מסך LCD קטן למארז המחשב. עקבתי אחרי המדריכים ושמתי לב שישנם שני סוגים פשוטים ובסיסיים. הנומרי שהוא הזול, והגרפי שהוא קצת יותר יקר. השאלה שלי היא איזה מידע יכול מסך נומרי להציג? {האם זה רק מידע של טמפ' או שאפשר להציג גם מידע על סרטים וקבצי מוזיקה.} בתודה מראש, שניר =]

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. שלום יש לי אופנוע ממונע של ילדים אך הוא נשבר פיזית,לקחתי חלקים כדאי לבנות קארטינג לילדים בעת פירוקו פירקתי כפתור הדלקה של ON/OFF ויש לו 6 חיבורים ולהם 6 כבלים הייתי חייב לנתק את החיבורים כדי להוציא את הכפתור ממקומו עכשיו אני לא יודע את הסדר של החיבורים כי יש צבעים שונים והכנתי סרטוט: יש לי עוד כפתור של ON/OFF ולו 3 חיבורים ועדיף להשתמש בו כי הוא קטן יותר ואם תוכלו להסביר את חיבורו ויש עוד כפתור של ON/OFF עם 2 חיבורים אז תעזרו לי לחבר למתג הרצוי ויש לי עוד בעיה המנוע תקוע מבפנים ואני לא יכול לפתוח אותו כדי לנקות ואני גם מפחד שיהרס עוד יותר בזמן פתיחה אז תעזרו לי למצוא באינטרנט מנוע 6V שנראה ככה: התקציב למנוע משומש או חדש הוא 70 אפשר גם למנוע אלקטרוני חזק יותר ובאזו…

• 10 תגובות
    • 2.3k צפיות
  13. Started by shai11,

היי, סוף סוף אחרי חיפושים רבים מצאתי את הקורבן הראשון שלי זהו וידאו 3V6 עתיק של שארפ שנמצא ליד הפח... בפרויקט אני יכניס לתוך המארז של הוידאו מחשב פנטיום 3 שישרת את אחותי הרוצחת דברים אלקטרונים.. (היא הרסה הרבה מוצרי אלקטרוניקה בחיים שלה) המחשב בעיקר ישמש להצגת סרטים ושמיעת מוזיקה כמובן שהוא יחובר לטבלויזיה שיש לה בחדר. טוב חלאס דיבורים נתחיל בעבודה ! תמונות של הקורבנות: והחלקים של המחשבים.. בכל מקרה אני ממשיך לעבוד נעדכן תמונות בערב...

• 10 תגובות
    • 2.1k צפיות
  14. הנה המאווררים מסודרים ככה: 1- מאוורר בצד המארז שמכוון למעבד 2- מאוורר בצד המארז שמקרר את הכרטיס מסך ואת הזכרונות וכל האזור ליד 3- מאוורר מאחורה במארז שמוציא אויר חם 4- מאוורר בחלק העליון של המארז שמוציא אויר חם (אי אפשר להוציא אותו משם, זה די מסובך) 5- ומאוורר של קירור סטוק פנטיום 4 שבעקרון דוחף אויר שבתוך המארז, אין חור למטה http://img95.imageshack.us/my.php?image=asdbq4.png

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. נתחיל עם הפתח איורור הוצאתי את שתי הסוגרים של הכוננים 1.44 שמתי שם מאורר ועשיתי שם גם מגן אבק המגן אבק מבחוץ המגן אבק מבפנים המאורר עכשין למאוררים המוארים בנתיים אני רק קניתי מאורר מואר למעבד בשם BLUR ORB 2 הוא ממש יפה וגדול ובעתיד אני יקנה עוד מאוררים מוארים רגילים המאורר תמונה שלו בחושך לחלון אני היום התחלתי לחתוך את החלון וליפני זה אני גם התחלתי לסדר את הכבלים במחשב שיהיו יפים ולא מבולגנים עם דבק איזולירדבן(או איך שלא אומרים את זה) ואני גם וקנה השבוע פרספקס כחול תמונה של המארז חתוך אבל לא גמור יותר מקרוב הדרמל(משחזת ציר) שלי זה סרטון ביוטיוב שאני חותך את המארז ומראה את המאורר המואר וגם את המגן אווק http://www.youtube.com/watch?v=plsDVIhe…

• 10 תגובות
    • 3.3k צפיות
  16. Started by vmaddog,

מצאתי את הקיט הזה http://www.p-see.co.il/Product.asp?productid=761 הדבר הזה באמת עוזר?

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  17. Started by MX518,

שלום לכולם, מכיוון שאני לא מתמצא מספיק בתחום האלקטרוניקה, אני נזקק לעזרתכם בביצוע מיני פרויקט: אני רוצה לבנות מעגל בעל שני צגים ספרתיים פשוטים, שבעת לחיצה על כפתור יספרו אחורה (ז"א יתחילו במספר 99 ובעת לחיצה יציגו 98, לאחר מכן 97 וכן הלאה). איך ניתן ליצור מעגל שכזה?

• 10 תגובות
    • 6.3k צפיות
  18. Started by TPack,

שלום לכולם, לאחרונה חיפשתי נמרצות דרך לשנות את מהירות המאווררים במארז עקב בעיית התחממות קשה ובסופו של דבר פשוט הוספתי עוד מאוורים במיקומים שונים.. בנעוץ "הודעות נבחרות - FAQ " ישנו הסבר על חיבור מאוורר למולקס: " המוד הכי נפוץ וגם הכי יעיל מוד ל7V.. " נסיתי לפי התרשים לחבר את הכבל האדום היוצא מהמאורר לכבל הצהוב ובאותה שנייה היה קצר והמחשב כבה.. אשמח להסבר איך אני אמור לעשות זאת, נראה לי שעם ספק ישן יותר הייתי מבלה עכשיו במעבדה (דומני שהספק החדש ספג את הקצר) אני מדבר כמובן על חיבור ידני של החוטים ללא connector (אין לי connector למאוורר). תודה

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. Started by miki891,

שלום אני צריך עזרה שמבין ג'ויסטיקים.יש ג'ויסטיק בדגם: Logitech Rumblepad II PC GAMEPAD ויש לי בעיה חוט כבל בין ג'ויסטיק ל-USB באמצע בפנים קרוע. המחשב לא מזהה ג'ויסטיק שלי.אין אחריות ואין לי תיקון מעבדה.אומרים לי ליקנות חדש. אני היחלטתי וחשבתי לעשות בעצמי תיקון ג'ויסטיק שלי. אני מבין במחשבים תקלות. אני פירקתי ג'ויסטיק וראיתי כבל USB חוטים בצבעים שונים ויש 5 צבעים בתוך הג'ויסטיק. שחור(עבה) שחור (דק) ירוק לבן אדום עכשיו אני לא יודע אם יש תחליפי לחוט כבל USB. אני חשבתי בכיוון שאקנה כבל של מדפסת 1315 USB HP או כבל 2 כיוונים USB. הבעיה 2 הכבלים אלה אני לא יודע כמה חוטים צבעים בפנים. ולכן איני יודע אם אני בוחר כבל מתאים לג'ויסטיק שלי. אני צריך בפנים חוטים לפי 5 צבעים נכונים שר…

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  20. Started by Silver Dragon,

אני רוצה לצבוע את הג'ויסטיק שלי, שנראה כך: אני רוצה לפרק את החלק הירוק ולצבוע אותו בכסוף-אפור, כדי שיתאים לכל הציוד ההיקפי שלי (שזה שחור וכסוף) עכשיו לעניננו! תחילה רציתי לפעול לפי המדריך לצביעת העכבר שנמצא כאן באתר: http://hwzone.co.il/guides/mouse_guide אבל קראתי אותו והבנתי שכל התהליך לוקח 5 ימים מלאים עד להשלמת התהליך, רציתי לדעת אם יש איזושהי אפשרות לעשות את זה יותר מהר - שזה רק צביעה ולקה, צריך המלצה לגבי החמורים והשימוש בהם! עריכה: עוד רעיון שעלה לי, הג'ויסטיק הוא מוגבה בערך בס"מ (ארבעת הבליטות שיש לו אלו רגליים) אז חשבתי שיהיה נחמד לשים לו אורות נאון כאלה מלמטה שמאירות על השולחן. זה ישתלב לי טוב עם התאורה של ה G5 ו G15 חחחח, אז רציתי לדעת אם יש מדרי…

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  21. Started by aviram20,

שלום חברי היקרים מי מאיתנו לא מכיר את הבעיה של כבל IDE שרוחב משתווה לרוחבה של מכונית לינקולין משנות ה60 מקשה עללינו המודרים לסדר אותו מכער את פנים המארז עם צבע אפור משעמם מפריע לזרימת אויר וביכלל , תופס מקום! החלטתי היום להראות לכם איך משפצרים לכבל הזה את הצורה! עלות החומרים 10 שקלים מצרכים: כבל כמובן מברג שטוח קטן איזולירבנד חתיכת טפט זוהר באולטרה ומספריים[לא חובה] טוב לרובנו במחשב יש 3 כבלים או יותר 1 של ההארד דיסק שני של הסידי שלישי של הפלופי לי אין פלופי לא צריך אותו חח אז התחלתי מהכבל של הסידי כיביתי את המחשב כמובן ניתקתי אותו מהחשמל בקיר והוצאתי את הכבל אחרי שהוצאתי את הכבל ספרתי כמה גידים יש בו יש בו 40 החלטתי לחתות כול 5 גידים אפשר …

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. מה קורה חבר'ה? אני צריך עזרה חשבתי לקנות 2 משטחי פרספקס, לשים אותם בצורת V (הקודקוד יהיה בחלק הקרוב למשתמש), לשים מתחת למשטח העליון 2 מאוררים 120MM (אם תמליצו http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=361956.0 פה עליהם אני אשמח ) הV יחובר עם ציר, כמו בדלתות של פעם, וככה אפשר יהיה להגביה את המחשב לזויות אחרות במידה וארצה (כמובן שזה מצריך בניית תומך בצד השני). העניין הוא שלפי מיטב הבנתי, מאוררים מגיעים ב12/7V לכן, אם אני ארצה לארגן גם מפצל USB שמקבל מתח חיצוני, אני אצטרך לאלתר מקור מתח למאוררים, ובמקביל להמיר אותו ל5V לUSB. שאלותי הן כאלה: יש לכם אולי הצעה אחרת חוץ מפרספקס על מנת לבנות את המשטח הזה? (צריך משהו קשיח וקל). מישהו יודע היכן אפשר לקנות בב"ש? כי אני לא…

• 10 תגובות
    • 2.6k צפיות
  23. Started by MuGi,

אז ככה.. יש לי מגבר שתומך ברמקולים 8-16 OHM ויש לי שני רמקולים 4OHM מה יקרה אם אני אחבר אותם? הרמקולים ישרפו? המגבר ישרף כי הוא לא יוכל לספק מספיק מתח? אני יכול להפוך רמקול 4OHM ל8-16OHM בעזרת נגד 4,6,8,10,12 OHM? או שאני רק אגדיל את ההיתנגדות של המגבר?

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by DimRah,

היי, אני רוצה להכניס קצת אור לחיי, או יותר נכון למארז שלי. למארז הקודם שלי (Raidmax Sagitta Black) היו כבר שתי קתודות ניאון המופעלות ע"י קול בצבע ירוק וכחול, ודי נמאס לי השילוב של ירוק כחול. אני מחפש שילוב חדש של צבעים במארז, חשבתי ללכת בכיוון של כתום עם אדם, ואולי סגול, יש מצב גם ללבן. מה אתם מציעים? תודה!

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  25. היי. עשיתי כמה קידוחים במארז שלי כדי להוסיף עוד שני מאווררים, וחבר שלי אמר לי שהוא ישיג לי כוס קידוח כדי לקדוח את העיגולים למאווררים ופתאום הוא בא אליי ואומר לי שהוא לא יכול... בקיצור עוד שבוע אמורים להגיע לי חלקים למחשב החדש שלי, והמארז לא מוכן, וכל מה שחסר הוא לפתוח בו שני עיגולים בשביל המאווררים. אין לי את הכלים המתאימים ואני חייב עזרה ממישהו שגר באיזור המרכז. אם מישו יכול לעזור לי עם זה (אני אבוא אליו ולא אטריח אותו בכלל) אני אודה לו מאוד. פשוט סתם נדפקתי עכשיו ואני חייב את שני החורים האלה. מישהו? :s05:

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים