עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by gil_elichai,

אם מישהו יודע מה זה בדיוק תג למארז מואר? אז שיגיד שיכתוב פה בבקשה ועוד שאלה מה ההבדל בין גריל מואר לבין גריל מואר uv ושאלה אחרונה היא מה ההבדל בין קתדוה לבין לד?

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. Started by ldti,

שלום. היכן ניתן למצוא מסכי LCD גרפיים בחיבור USB או SERIAL למכירה בארץ? ובאיזה מחירים? תודה.

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. Started by The Vile,

אני הולך לצבוע את המארז בשחור ואדום עם אש, איך יצאה השבלונה?

• 11 תגובות
    • 2.3k צפיות
  4. היי... במסגרת הפרויקט שלי (שנמצא כרגע במנוחה) אני רוצה לחרוט על הפרספקס בהתחלה חשבתי על החריטה הזו: הבנתי שהDeath מסובך מדי, אז פישטתי קצת: קיצר אז ניסיתי לחרוט את זה סתם על פרספקס ויש לי כמה שאלות: 1) באיזה עומק בערך צריך לחרוט כדי שהתאורה תהיה הכי בהירה ובולטת שאפשר? 2) כדאי אולי לחרוט מבפנים? זה יכול להיות הרבה יותר יפה... השאלה היא האם אפקט התאורה לא ייפגע... 3) בזמן החריטה נשארים שבבי פרספקס דבוקים בתוך החריטה.. איך כדאי להיפטר מהם? 4) אני צריך גם טיפ או שניים איך לשמור על עומק אחיד. תודה לעוזרים

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by gilad0327,

יפה לא?... [attachment deleted by admin]

• 11 תגובות
    • 893 צפיות
  6. Started by midnight8,

לא מצאתי מקום לקנות ממנו סליבים שנראו לי טוב אז חשבתי על הרעיון הבא: לשים צינור מזגן על כל החוטים של המחשב אני מדבר על הצינור הגלילי הזה כמו בתמונה למטה מה אתם חושבים שזה יחזיק או יתחמם וישרף אני לא יודע ואני לא רוצה לעשות פאדיחות

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  7. Started by card,

שלום יש לנו על הגג שני קולטי שמש, ומעליהם דוד שמש. גוף החימום בדוד שמש לא הוחלף כבר כמה כמה שנים טובות, ומנסיון, כשעובר כל כך הרבה זמן, זה אומר שהוא מוקף באבנית. זה מורגש גם, כי לוקח לו הרבה זמן לחמם מים. אני רוצה להחליף את הגוף חימום של הדוד, והשאלה שלי: עד כמה קשה זה לעשות את זה בעצמי? כשמדובר על דברים של חשמל בבית, אני תמיד עושה את זה לבד, רק שכאן, בגלל שזה דבר "גדול", ומלא במים, אז זה נראה קצת יותר קשה.. מישהו עשה את זה בעצמו פעם, ויכול להעיד עד כמה נורא/לא-נורא זה להחליף את הגוף חימום שבדוד? תודה card

• 11 תגובות
    • 11.4k צפיות
  8. Started by Iko89,

האם אפשרי לחבר בדרך כלשהי צלחת לווין למחשב ולקלוט אותות כמו רדיו, טלוזיה, שיחות טלפון / פלאפון, מכשירי קשר וכד' ? טלוזיה ורדיו אני מאמין שכן השאלה היא האם אפשר גם לקלוט עוד דברים כמו שיחות טלפון או מסרים מהחלל החיצון

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. אז ככה הכול התחיל מזה שראיתי פה באתר תמונות של המודינג ודי התאהבתי בזה בכל מקרה קניתי מחשב חדש ועליו התחלתי לעשות את המודינג(עדיין בבנייה כשאני יסיים אני יעלה תמונות) בקיצור תוך כדי הבנייה גיליתי שיש לי המון חלקי מחשב שאני לא ישתמש בהם לעולם חשבתי קצת והחלטתי לבנות מערכת סטריאו או יותר נכון קומפקט דיסק מסידרום ישן וספק כוח הבנייה לקחה משהו כמו 45 דקות שבהם אכלתי הרבה הרבה נסורת המשטח עץ שבתמונות יעבור בקרוב מוד נוסף ויצבע בצבע כחול כנראה שיתאים לקטודה בגלל שעל המוד עבדתי ביום שבת לא היה לי פרספקס ואתמול היה סגור אז היום קניתי פרספקס והפאנל הקדמי יכוסה עוד יש לי לכסות את הפאנל האחורי בדיקט ודבר נוסף שאני יעשה היום זה בניית מתגים על הפרספקס שישלטו בכל מערך התאורה בחדר שלי(כ…

• 11 תגובות
    • 2.1k צפיות
  10. Started by nimrods,

שלום לכולם יש לי שאלה קשורה ללדים טוב נתחיל סירטטתי מערכת אורת לדים למחשב אבל אני רוצה לישאול אותכם אם היה לי בלגן בעיות נזק משהו אני מעלה תמונות תודה מראש לעוזרים...!!!!

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. שלום אם אני מוסיף ": unsigned long" אחרי שם ה-enum, זה לא מתקמפל.. מישהו הצליח לעשות את זה? תודה card

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  12. Started by eegg,

אני מתכננן לקנות קטודות למארז שלי (טרנספורמר) רציתי לדעת אם אלה טובים אם למישהו יש אותם אז יכול להגיד לי. VIZO Starlet Cold Cathode Light UV Dual http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=946_947_2170&products_id=14302

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. Started by borg,

יש לי לוח אם עם שני פורטים של USB 1.1 בצד האחורי של המחשב. בצד הקדמי של המארז יש לי שני פורטים של USB, אבל אין לי על הלוח אם יציאות USB שאפשר לחבר למארז. השאלה שלי היא האם יש מצב להעביר כבל USB מהחלק האחורי של המחשב לתוך המארז, ולחבר אותו לשני הפורטים בחלק הקדמי של המארז. אני לא מבין באלקטרוניקה ובחשמל, כך שאני צריך כבל מוכן שאפשר להשיג בחנויות.

• 11 תגובות
    • 1.9k צפיות
  14. Started by alfa100,

היי אני רוצה לקנות פס לדים לפי מוזיקה הבנתי אני אצטרך את שני הדברים האלה: פס הלדים עצמו: http://www.ebay.com/itm/2X5M-10M-Blue-3528-LED-Strip-Flexible-Strips-300LEDs-5M-12V-Dimmer-DC-Wire-/400537020980?pt=AU_Lighting_Fans&var=&hash=item5d41ddea34 המתאם שהופך אותו ללפי מוזיקה: http://www.ebay.com/itm/Sound-Music-RGB-Infrade-IR-LED-Controller-with-24-key-Remote-for-5050-LED-Strip-/321191021037?pt=US_Lighting_Parts_and_Accessories&hash=item4ac87a09ed אז השאלה שלי היא אם אני אצטרך לקנות עוד משהו או שאני יקבל את שניהם וישר יחבר אותם בלי בעיה? אני מקבל גם חיבור לחשמל? קל לחבר את המתאם לפס לדים? תודה לעוזרים!

• 11 תגובות
    • 2.9k צפיות
  15. היי. עשיתי כמה קידוחים במארז שלי כדי להוסיף עוד שני מאווררים, וחבר שלי אמר לי שהוא ישיג לי כוס קידוח כדי לקדוח את העיגולים למאווררים ופתאום הוא בא אליי ואומר לי שהוא לא יכול... בקיצור עוד שבוע אמורים להגיע לי חלקים למחשב החדש שלי, והמארז לא מוכן, וכל מה שחסר הוא לפתוח בו שני עיגולים בשביל המאווררים. אין לי את הכלים המתאימים ואני חייב עזרה ממישהו שגר באיזור המרכז. אם מישו יכול לעזור לי עם זה (אני אבוא אליו ולא אטריח אותו בכלל) אני אודה לו מאוד. פשוט סתם נדפקתי עכשיו ואני חייב את שני החורים האלה. מישהו? :s05:

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  16. Started by sgeva2001,

רוצה להשתמש בכונן פנימי ככונן גיבוי אבל שיהיה מוגן מפני תקלה בספק הכוח שעלולה להרוס את הכונן. וכמובן כך נוח לבצע גיבויים . לכן ברצוני לשים מפסק חיצוני על המארז אשר יחבר או ינתק את מתח האספקה לכונן. האם יש במקרה התקן מסחרי מוכן לסידור זה , עם הפלגים המתאימים? או המלצות לגבי הדרך הטובה ביותר לעשות זאת. בתודה

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. Started by Electric Boom,

שלום,שאלה קצרה: אני רוצה להוסיף לפאן באס שלי(שכרגע תומך רק בon off)פוטאנציומאטרים(או פוטנציומטרים... ???לא משנה),חשיבתי ומצאתי שכדאי שאני אוכל לשלוט בין אם המאוורר(ים)יעבוד על 12V במצב מקסימלי ובין אם ב7V במינימלי אצטרך פוט'(מונע פאדיחות... )של 250 ,ואם ארצה שמינמלי יהיה 5V אצטרך של 350. אני מקווה שחישבתי טוב לפי מה שאני זוכר מהפעם האחרונה ש"שיחקתי" אם חישובים כאלו... אני צריך שתגידו לי ככה: 1.אם החישוב נכון 2.מה עדיף לתת למאווררים לרוץ בין 12 מקסימום ל5 מינימום או בין 12 מקסימום ל7 מינימום(המצב הזה לדעתי טוב יותר כי אני חושב שעל 5 הם כבר לא שווים הרבה ואפשר כבר לכבות אותם,לא?,בבקשה תקנו אותי אם אני טועה)? 3.על איזה תחומים אתם הייתם הולכים?

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. שלום לפני שנים רבות, כשרשת הום סנטר רק הגיעה לישראל, הלכתי לשם ובין השאר קניתי את מגלף החוטים הבא: הוא הגיע גם עם מגלף כבלים נחמד: שניהם עשו את העבודה בצורה טובה מאד, אבל כנראה שהזמן עושה את שלו, והמגלף חוטים מתחיל לזייף לאחרונה. (עם המגלף כבלים אין בעיה, עקב המנגנון הפשוט שלו) וזה גורם לי לרצות לקנות אחד חדש.. השאלה, איזה סוג הכי כדאי לקנות? בנוסף לסוג שיש לי, נתקלתי לאחרונה בסוגים שנראים (ועובדים) לגמרי אחרת. למשל: יש את הסוג שנראה כך: http://www.electrodragon.com/product/mituyoto-wire-stripping-pliers-decrustation-pliers/ סוג נוסף, בעל מראה מוזר: http://www.ebay.com/itm/310813913673 ונתקלתי בעוד שני סוגים אני חושב.. מה דעתכם? מי עושה את העבודה ה…

19. Started by card,

שלום בחלק מלוחות הארדואינו, כלול ה-feature של Auto-Reset לאחר טעינת תוכנית חדשה מהמחשב אל המעבד. לכאורה ה-AutoReset הזה הוא משהו שאמור להיות טוב יותר, כי זה יותר נוח מאשר ללחוץ Reset באופן ידני אחרי כל הטענה של תוכנית חדשה. הבעיה אבל, היא שקראתי שהפיצ'ר הזה מפריע למצבים בו אנחנו רוצים לתקשר בין הארדואינו ובין המחשב בעזרת ה-Serial. אם אני זוכר נכון, הם אמרו שם, שאם המחשב שולח לארדואינו מידע בסריאל, אז זה יכול לגרום לו לעשות לעצמו Reset - פעולה שלא רצינו שתקרה. האם זה אכן נכון? האם יש דרך להמנע מזה, בלוחות שכוללים Auto-Reset? או שעדיף לא לקנות לוח שכולל Auto-Reset? (בהנחה שרוצים לתקשר ל גבי ה-serial) תודה card

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  20. Started by Snirs69,

שלום לכולם, אני רוצה לרכוש מסך LCD קטן למארז המחשב. עקבתי אחרי המדריכים ושמתי לב שישנם שני סוגים פשוטים ובסיסיים. הנומרי שהוא הזול, והגרפי שהוא קצת יותר יקר. השאלה שלי היא איזה מידע יכול מסך נומרי להציג? {האם זה רק מידע של טמפ' או שאפשר להציג גם מידע על סרטים וקבצי מוזיקה.} בתודה מראש, שניר =]

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. נתחיל עם הפתח איורור הוצאתי את שתי הסוגרים של הכוננים 1.44 שמתי שם מאורר ועשיתי שם גם מגן אבק המגן אבק מבחוץ המגן אבק מבפנים המאורר עכשין למאוררים המוארים בנתיים אני רק קניתי מאורר מואר למעבד בשם BLUR ORB 2 הוא ממש יפה וגדול ובעתיד אני יקנה עוד מאוררים מוארים רגילים המאורר תמונה שלו בחושך לחלון אני היום התחלתי לחתוך את החלון וליפני זה אני גם התחלתי לסדר את הכבלים במחשב שיהיו יפים ולא מבולגנים עם דבק איזולירדבן(או איך שלא אומרים את זה) ואני גם וקנה השבוע פרספקס כחול תמונה של המארז חתוך אבל לא גמור יותר מקרוב הדרמל(משחזת ציר) שלי זה סרטון ביוטיוב שאני חותך את המארז ומראה את המאורר המואר וגם את המגן אווק http://www.youtube.com/watch?v=plsDVIhe…

• 10 תגובות
    • 3.3k צפיות
  22. יש לי נורת USB LED עם צוור גמיש כזה. ואני רוצה לחבר אותה לא למחשב אלה לזוג סוללות AA. איך אני יכול לבנות מכשיר מתאים בפשטות או שעדיף כבר לרכוש מוכן תמורת 5 דולר?

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  23. Started by djelectric,

שלום לחברי היקרים בקהילה, קהילת המחשבים כמובן. אמנם לא סיימתי את הפרוייקט הקודם, אבל כבר אני מתחיל אחד חדש, כי אני יכול (?). בשל חיבתי אל סדרת AC ואל הרעיון שעומד מאחוריה (לא סתם, סיפור מעשיות, אלא אחד שאפשר ללמוד ממנו דבר או שניים), החלטתי ללכת על פרוייקט בניה תקציבי עם ערכת הצבעים הכה מוכרת של שחור ולבן לאחרונה. אני מקווה שדגש יהיה בעיקר על לבן הפעם, ממש כמו החליפה של חברינו אלטאיר איבן לה-אהד. בתכנית: מארז Bitfenix Survivor בעל שני מאווררי 200MM לוח אם ASRock Z77 Extreme4 מעבד Core i5 2500K קירור מים שמורכב מ- אין לי מושג האמת, רוצה רעיונות שלכם. חלקים שכן יש לי כרגע הם בלוק danger Den חצי אקרילי ו...זהו. אני לא מחפש אפקטיביות של מערכת הקירור, על הבלוק הבסיסי ואפילו רד…

• 10 תגובות
    • 3.1k צפיות
  24. Started by gor84,

שלום חברים... הבטחתי לפני כמה זמן לכתוב מדריך על התוכנה. כיוון שאני מתחיל בדיוק כמו כולם (השתמשתי בה פעם אחת בלבד - תוכלו לבקר בת'רד קודם בפורום) אני לא מתיימר להיות מקצוען..מי שמבין ויכול להוסיף, שתבוא עליו הברכה! שלב ראשון - התקנת התוכנה: איפה לעזזל מוצאים אות התוכנה?!?! - לא צריך לקלל, פשוט מחפשים בגוגל או שנכנסים ללינק: http://sketchup.google.com/download/ שלב שני - המדריך: עקרונות זהו, כמו שאמרתי תוכנה ידידותית מאוד. צריך פשוט סבלנות ע"מ לצבור ניסיון. תוכנה טובה מאוד ומומלצת לתכנון כל דבר שדורש סקיצה. בהצלחה!

• 10 תגובות
    • 8.3k צפיות
  25. Started by psycotix,

ערב טוב, מפאת תחילת הלימודים באוניברסיטה - לא יצא לי להשתתף הרבה בפורום זה. בכל אופן,הודות ל-PRO-MODDER ולרבים אחרים , ניסיתי להתחיל סוף כל סוף את פרוייקט המודינג שלי... (היה אמור להיות PROJECT THOR,אם אתם זוכרים). הבעייה הייתה שמרוב שהתעסקתי בעבודה,בלימודים וב"תיקון" של מחשבים אחרים (חברים וחברים של חברים שביקשו) - לא נגעתי בשלי... מסקנה - היה עדיף... הסיבה - יש לי מארז THERMALTAKE מסוג S-ARMOR שחור יפהפה שרק מחכה ש"אניח עליו את ידיי"... (מתנה שקיבלתי על תיקון מחשב) ככה שאני אעבוד טיפין טיפין על המארז - ואעדכן כאשר אסיים.. נכון לעכשיו - אני מתכנן חריטה עדינה על החלון של המארז ו-ROUNDED CABLES מוארים בלדים.. מצאתי כתבה שמסבירה איך מכינים כבלי USB עם לדים - ברגע …

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.