עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by Odedb52,

שלום.. קודם כל קרדיט ל-"אור1" על המעגל שהוא בנה.. ויש לי שאלה, בניתי את המעגל הזה פה למטה. וגיליתי שהוא עובד באור במקום בחושך... מה אני צריך לעשות כדי שיהיה ההיפך? (והקטע שאת המעגל הזה הוא בנה למישהו שרצה לעשות שיעבוד בחושך... ) ואני לא חושב שזה קשור אבל החלפתי את הנגד המחובר לרגל 3 בפוטנציומטר כדי שתיהיה שליטה על הרגישות וזה באמת שולט עליה.. אני רק רוצה שיעבוד בחושך.. תודה מראש, עודד ב.

• 12 תגובות
    • 2k צפיות
  2. אני זוכר שיש איזה 2 חוטים בצמה שלו שמתחברת ללוח שאם מחברים אותם אפשר להדליק אותו ללא מחשב תודה לעוזרים!

• 24 תגובות
    • 2k צפיות
  3. Started by wons,

היי , אני צריך לצור לוח ולהלחים עליו בקר של 100PIN הבעיה היא שהבקר הוא בא באריזה של TQFP בלבד... אומנם אני עובד עם לוח פשוט מחורר אז ראיתי שבבים שיצרו להם מעברים ל PGA. אני לא יכול לצור את הלוח לבד כי הלחמות של TQFP הן בלתי אפשרויות עם מלחמים רגילים לפי מה שהבנתי וגם הפיתוח PCB עם חומצה כמו שאני רגיל לא ילך כי זה פסים דקים מאוד מה שאומר המינימום זה לוח רגיש לאור עם ציפוי מצד אחד. מישהו מכיר חברות שמתעסקות בזה ולא יתנו מכיר כמו שקיבלתי מאחת החברות 120 דולר?! על שלוש לוחות 5X5 סמ.... כי הם לא מוכרים פחות מ 3 לוחות 15X15...

• 7 תגובות
    • 2k צפיות
  4. Started by matan5000,

יש לי מכונת כביסה ישנה בבית, ופירקתי אותה ככה שנשארתי רק עם המנוע, למנוע עצמו מחוברים 5 חוטים (לפי השרטוט בתמונה) ולא הצלחתי להפעיל אותו עם שילוב של כל הקומבינציות האפשריות של 2 חוטים (כל פעם רק זוג מחובר לחשמל), אם מישהו יוכל לעזור לי להבין איזה חוטים צריכים להיות מחוברים על מנת שהמנוע יעבוד אני אשמח. בתודה, מתן. [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 2k צפיות
  5. Started by נפטון,

שלום, אני רוצה לשאול אם ידוע למישהו היכן אני יכול לקנות מעוות קול נייד, הדומה לזה שמשתמשים בו בסרטים דוגמת "צעקה 3". חיפשתי בפורומים של האתר וההתייחסות הייחידה שמצאתי הייתה לפני שנתיים בערך. לא נאמר בדיון ההוא היכן אפשר למצוא את המכשיר הזה. מצאתי משהו כזה באמזון, אבל הייתי מעדיף לקנות משהו בארץ ולא להזמין מאמזון, אם הדבר אפשרי. תודה מראש, חן

• 1 תגובה
    • 2k צפיות
  6. Started by yakir8,

שלום אני מחפש neon שלא יעלה על 100 שקל ושהאור שלו לא היה חזק במיוחד או אפשרות לכיבוי בצורה נוכה(ככה שזה לא יפריעה לי בלילה) בצבע כחול תודה מראש

• 18 תגובות
    • 2k צפיות
  7. אהלן חבר'ה,. אני עושה מודינג למארז ישן (תמונות בהמשך) ואני ממש לא מתמצא בתחום האלקטרוניקה. חיברתי (פיסית, עם ברגים) מספר מאווררים. לאן אני מחבר אותם כדי שהם גם יפעלו ושיזוהו ע"י המחשב? כרגע כל מאוורר הוא עם שני חוטים חשופים, שחור ואדום. תודה על העזרה.

• 11 תגובות
    • 2k צפיות
  8. אז יש לי את ה 7600GT silent חשבתי לעצמי...אם הוא מספיק קר בלי מאוורר ...כמה קר הוא יהיה עם מאוורר? אז כמו אידיוט הנחתי על הדופן התחתונה של המארז מאוורר ...ולא היה שינוי (מעניין למה חח) ואז חשבתי אולי אני יבנה איזה מודינג בשקל ...כי אני קצת בלחצים עכישו.. אז התחלתי לבנות את המבנה: מצרכים - מחברת גליל פלסטיק ניר דבר מספרים מאוורר 120 ממ 2 ברגים ומברג.. הקירור הוריד את הכרטיס ב 11 מעלות במנוחה! (כלומר לא במשחקים וכאלה) ו 7 מעלות בעבודה!! היתי בשוק.. עכשיו הוא 40 מעלות =] חמוד שלי מצלמה חרא ביותר ככה שאני יעלה חדשות בקרוב -= תמונות =- הסבר על המשנה עלק חח הנה המבנה ...קצת לא ברור יש עוד בהמשך קצת יותר ברור קצת יותר ברור מהצד תמונה ברור יותר של המשנ…

• 12 תגובות
    • 2k צפיות
  9. שלום אני חדש מאוד בנושא האלקטרוניקה לצורך שכזה, אז כל תשובה שתתנו אם אפשר בתרגום למוגבלים. מה אני רוצה לעשות, אני רוצה ליצור מערך של לדים (2 ומעלה) כך ש-לד אחד פועל השני לא, ואפשרות לקבוע את מספר המחזורים שלהם בדקה. נניח כי לד אחד פועל 60 פעמים בדקה אז גם הלד השני יפעל 60 פעמים בדקה אבל בדיוק באמצע הזמן שה-לד הראשון לא עובד, כמו גל sin ו-cos. האם זה אפשרי? אם כן מה אני עושה או איפה אני קורא על זה? תודה

• 13 תגובות
    • 2k צפיות
  10. לכל מי שרוצה אתר מצויין לרכישת רכיבים אלקטרונים בזול יש לציין שיש מינימום הזמנה של 5 דולר +דולר משלוח http://www.taydaelectronics.com

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  11. Started by OSTM,

איזה טכנאי מחשבים הציע לי לעשות פילטר ממפת אל-בד כזו, המפות החד פעמיות של השולחנות. ולא מסנו רב-מגבת... האם זה טוב? האם זהו בכלל הפורום הנכון?

• 28 תגובות
    • 2k צפיות
  12. Started by ofir123,

שלום רב, ברשותי לוח של גיגה בייט 7VTXE ופנאל USB של ASUS A7V266 לגיגה בייט יש יציאות בלוח לפנאל אבל הבעיה שאין לי את הפנאל המקורי שלו ויש לי פנאל של אסוס, אבל החיבורים שלהם לא מתאימים. צירפתי שתי תמונות של החיבורים אחד באסוס ואחד בגיגה בייט בבקשה שתעזרו לי לחבר את הלוח לפנאל של אסוס ובאיזה כבלים אני צריך להשתמש. גיגה בייט: אסוס: עריכה: אחרי העזרה שלכם הצלחתי לבנות את הפנאל! חתכתי חוט חוט מחיבור בין הסידי לכרטיס כל ככה 3 כבלים ועכשיו הכל עובד טוב! תודה רבה! עכשיו חסר לי רק לקדוח במארז!

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  13. Started by amor,

יש לי מסך "7 חדש AT070TN01 V2 האם אפשר להפוך אותו למסך לארדואינו?

• 4 תגובות
    • 2k צפיות
  14. Started by thedag,

מישהו פה יודע איפה אפשר להשיג בדיל במשקל בערך 250 גרם או חצי קילו, במחיר סביר? בראשון לציון או בהר ציון בתל אביב או משהו באיזור... תודה...

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  15. Started by shefernadav,

שלום אני רוצה לבנות מנורה מלדים השאלה היא הלדים הם 700 mA הספקים שיש לי הם 1- 600 mA 2- 900 mA האם אפשר לחבר את הלדים ל 900 mA?

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  16. Started by Raif,

הי חברים יש לי שעלה קתנה, יכול להיות שאני מזמין מערז מחול (Silverstone TJ07) ורציתי לדעת עם אתם יודעים איפה אני יכול לשלוך אותו שיצבעו אותו ב - powdercoat ושאני יכול לכתוח לו חלון בצד ולהסים plexiglass בחלון אם אתם שועלים למה אני מזמין מחול, כי אני כבר מזמין מערכת קירור כומפלת ורוצה מערז מתעים תודה על העזרה!!

• 4 תגובות
    • 2k צפיות
  17. Started by bubbles,

אני מעוניין לקנות לוח הדגמה של אפנן כלשהו, ורוצה לדעת מה ההבדל בין שני סוגי הלוחות. ה- DaughterBoard זול יותר ולכן אני רוצה לדעת אם הוא עצמאי כך שאוכל להתעסק ו"לדבר" איתו גם בלי שיהיה לי MotherBoard. תודה רבה

18. Started by amos5242,

היי לכולם ביומיים האחרונים לאחר שהחלפתי קלאץ לרכב לבד הסרתי את הסטרטר כחלק שחייבים להסירו בביצוע עבודה שכזו ולהפתעתי לאחר שסיימתי לתקן את הרכב הוא לא הניע גם לאחר הכנסת הקודן לעבודה תקינה כמו כן בדקתי שמגיע מתח לפלוס של הסטרטר אבל לחוט פיקוד לא עובר חשמל מה יכול להיות הבעייה

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  19. Started by benyben,

שלום. מקווה שזה הפורום המתאים לשאלה הזאת. http://www.nzxt.com/new/products/premium_cables/cb_24p האם כבלים אלה מיועדים להחליף את הכבלים המקוריים של ספק הכוח? כמובן, אני מניח שספק הכח חייב שיהיה מודולרי. האם אני צודק? תודה

• 11 תגובות
    • 2k צפיות
  20. שלומלום לכם שוב.... אמממ.. טוב... הספק שלי.. זה ספק של 300 וואט... ו.. רציתי לדעת.. אם כל המאווררים..(5) לא יכולים לגרום לזה שהוא ישרף...=\ כי אני ממש מפחד מזה שזה יקרה....יש לי מאוורר אחד גם ם קטודה ואחד עם לדים... אהה ומחובר לספק גם הפד לעכבר עם 2 לדים... וגם יש את הלוח אם וכל הדברים האלה... אז רציתי לדעת כי זה באמת מדאיג אותי.. הוא יכול להישרף לי?!?!?!?

• 23 תגובות
    • 2k צפיות
  21. זה המודינג הראשון (ואני לא חושב שיצא לי לעשות עוד בקרוב) זה סתם מושה קן לא רציני שעשיתי http://planet.nana.co.il/negev05/Picture1.jpg http://planet.nana.co.il/negev05/Picture2.jpg http://planet.nana.co.il/negev05/Picture3.jpg דרך אגב איפה שכתוב NOS שמה יש את המפסק של המאווררים קניתי גם עכבר עם שני מנורות אבל לא היה לי מצלמה עכשיו לצלם את זה

• 26 תגובות
    • 2k צפיות
  22. אני חדש פה בפורום הזה רק רציתי להגיד שזה אתר חיה! טוב למודינג יש לי מארז מסריח הינה תמונה: וזה המסך שלי (זה לא הוא אבל הוא ממש דומה): אז עם אתם יכולים להמליץ לי על משהו אני ישמח אני מבין במחשבים ומספיק באלקטרוניקה ואני חושב לצבוע את המסך בצבע כסף וגם בזה אני צריך קצת שתסבירו לי אני די חדש בעסק של המודינג, מקווה שתעזרו לי במה שאני יצתרך התקציב שלי: 700 שקל ואני לא רוצה לדבזבז רק על דבר אחד

• 19 תגובות
    • 2k צפיות
  23. בבקשה יכול לעזור לי? אין לי מושג איך ניגשים לתרגילים כאלה =| זה ממש לא כמו זרם ישר \=

• 16 תגובות
    • 2k צפיות
  24. Started by liornet,

קראתי טיפה על הנושא ולפי מה שהבנתי צריך: 1.לוח נחושת 2.מדפסת לייזר ודפים של תמונות 3.איזה משהו כלורי כחול כזה השאלה שלי היא איכן ניתן להשיג בישראל את הדברים האלה,ואשמח אם מישהו יוכל להפנות אותי למדריכים עבור זה.

• 7 תגובות
    • 2k צפיות
  25. שלום לכולם. כבר הרבה זמן שהיה לי הרעיון להכניס את שני המיי-בוקים שלי פנימה.. ובכך: לחסוך בכניסות חשמל בקיר, לפנות קצת מקום על השולחן, ביצועים טובים יותר בזכות חיבור SATA (במקום USB).. ו-HELL, יהיו לי מארזים בשביל כוננים אחרים או שאוכל להשתמש בהם לפרויקטים אחרים. מה יעבור טיפול: שני MyBook-ים. שניהם 500GB, האחד Essential גרסה ראשונה והשני גרסה שניה Essential. ההבדל הוא בסה"כ עיצוב חיצוני, ע"פ דפי המוצרים באתר החברה (WesternDigital). לפני כשבוע נתקלתי במדריך הבא, ואתמול בלילה החלטתי לבצע אותו, ולכן ישבתי כמה שעות טובות על שני הMyBook-ים. http://rebootdaily.blogspot.com/2007/03/how-to-open-western-digital-my-book.html מדריכים נוספים שנתקלתי בהם אך כלל לא עזרו לי (פרטים …

• 13 תגובות
    • 2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.