אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
איזה טכנאי מחשבים הציע לי לעשות פילטר ממפת אל-בד כזו, המפות החד פעמיות של השולחנות. ולא מסנו רב-מגבת... האם זה טוב? האם זהו בכלל הפורום הנכון?
-
- 28 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום אני חדש מאוד בנושא האלקטרוניקה לצורך שכזה, אז כל תשובה שתתנו אם אפשר בתרגום למוגבלים. מה אני רוצה לעשות, אני רוצה ליצור מערך של לדים (2 ומעלה) כך ש-לד אחד פועל השני לא, ואפשרות לקבוע את מספר המחזורים שלהם בדקה. נניח כי לד אחד פועל 60 פעמים בדקה אז גם הלד השני יפעל 60 פעמים בדקה אבל בדיוק באמצע הזמן שה-לד הראשון לא עובד, כמו גל sin ו-cos. האם זה אפשרי? אם כן מה אני עושה או איפה אני קורא על זה? תודה
-
- 13 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום. מקווה שזה הפורום המתאים לשאלה הזאת. http://www.nzxt.com/new/products/premium_cables/cb_24p האם כבלים אלה מיועדים להחליף את הכבלים המקוריים של ספק הכוח? כמובן, אני מניח שספק הכח חייב שיהיה מודולרי. האם אני צודק? תודה
-
- 11 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לבנות מנורה מלדים השאלה היא הלדים הם 700 mA הספקים שיש לי הם 1- 600 mA 2- 900 mA האם אפשר לחבר את הלדים ל 900 mA?
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
-
-
קראתי טיפה על הנושא ולפי מה שהבנתי צריך: 1.לוח נחושת 2.מדפסת לייזר ודפים של תמונות 3.איזה משהו כלורי כחול כזה השאלה שלי היא איכן ניתן להשיג בישראל את הדברים האלה,ואשמח אם מישהו יוכל להפנות אותי למדריכים עבור זה.
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום.. קודם כל קרדיט ל-"אור1" על המעגל שהוא בנה.. ויש לי שאלה, בניתי את המעגל הזה פה למטה. וגיליתי שהוא עובד באור במקום בחושך... מה אני צריך לעשות כדי שיהיה ההיפך? (והקטע שאת המעגל הזה הוא בנה למישהו שרצה לעשות שיעבוד בחושך... ) ואני לא חושב שזה קשור אבל החלפתי את הנגד המחובר לרגל 3 בפוטנציומטר כדי שתיהיה שליטה על הרגישות וזה באמת שולט עליה.. אני רק רוצה שיעבוד בחושך.. תודה מראש, עודד ב.
-
- 12 תגובות
- 2k צפיות
-
-
-
שלום רב, ברשותי לוח של גיגה בייט 7VTXE ופנאל USB של ASUS A7V266 לגיגה בייט יש יציאות בלוח לפנאל אבל הבעיה שאין לי את הפנאל המקורי שלו ויש לי פנאל של אסוס, אבל החיבורים שלהם לא מתאימים. צירפתי שתי תמונות של החיבורים אחד באסוס ואחד בגיגה בייט בבקשה שתעזרו לי לחבר את הלוח לפנאל של אסוס ובאיזה כבלים אני צריך להשתמש. גיגה בייט: אסוס: עריכה: אחרי העזרה שלכם הצלחתי לבנות את הפנאל! חתכתי חוט חוט מחיבור בין הסידי לכרטיס כל ככה 3 כבלים ועכשיו הכל עובד טוב! תודה רבה! עכשיו חסר לי רק לקדוח במארז!
-
- 5 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני מחפש מדבקות לצביעה על המארז- בסגנון אלו שיש באתר, מישהו מכיר אתרים עם תמונות להדפסה לשבלונות כאלו? האם יש סוג ספריי מיוחד בשביל סוג כזה של צביעה?
-
- 2 תגובות
- 2k צפיות
-
-
איפה אני יכול למצא חלון פרספקט טוב בירושלים ואם אין או אתם לא יודעים שיש אז איפה וגם כן גומיה תדה מראש
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-
-
ערב טוב חברים, אם הבנתם ואם לא הלוג שלי יעסוק בהפיכת הגיים פאד הג'אנרי של ה-PS1 שיש לי לבעל חיבור USB כדי שאני אוכל להישתמש בו במשחקי מחשב.. בעיה שיש בגיים פאד הנ"ל היא שהשלט השמאלי (האנלוגי) זה שנע על צירו טיפה איבד את זקפתו וצריך לנתח את הגיים פאד כדי לבדוק מה קרה לו שם בפנים כי לדעתי כרגע זה הקפיץ בפנים ואם לא זה אז נייבא את כל החלק משלט דומה שישמש אותי להשוואות ולעזר בתמונות ובכלל. במקרה והמוד ילך מוצלח אני אעשה עוד אחד כזה על השלט הנוסף ואז אני אוכל לעשות קרבות כפולים מול חברים וכאלה ככה שיש למה לצפות! ;D אז יאלה, לעבודה או כמו שאומרים ברוסית- רבוטה! החיבור USB אחרי שגיליתי את חוטיו- החוטים עצמם מקרוב (מאקרו)- הגיים פאד מקרוב (שימו לב לאנלוגי הנפול השמאלי)- …
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, ברשותי מארז טרנספורמר ישן נושן אני רוצה לשפר את הקירור ואת השקט בבית ע"י הפיכת שני מאווררי הצד על הדלת (מאווררים של 8 סמ כל אחד) למאוורר גדול ושקט של 200 ממ הבעיה היא שחלון הצד חתוך בצורה מיוחדת מהמפעל למי שמכיר ומי שלא הנה קישור לתמונה : http://www.rbmods.com/Bilder/Articles/Sunbeam/Transformer_case/pic2.jpg האם יש למישהו רעיון איך לעשות את זה בצורה יפה ? אולי כדאי להפוך את החלון הזה לחלון פשוט מרובע עם פרספקט חדש... כמו כן אשמח לקבל המלצה למאוורר 200 ממ שקט וזול אשמח לשמוע הצעות מעניינות תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום אני מחפש neon שלא יעלה על 100 שקל ושהאור שלו לא היה חזק במיוחד או אפשרות לכיבוי בצורה נוכה(ככה שזה לא יפריעה לי בלילה) בצבע כחול תודה מראש
-
- 18 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלומלום לכם שוב.... אמממ.. טוב... הספק שלי.. זה ספק של 300 וואט... ו.. רציתי לדעת.. אם כל המאווררים..(5) לא יכולים לגרום לזה שהוא ישרף...=\ כי אני ממש מפחד מזה שזה יקרה....יש לי מאוורר אחד גם ם קטודה ואחד עם לדים... אהה ומחובר לספק גם הפד לעכבר עם 2 לדים... וגם יש את הלוח אם וכל הדברים האלה... אז רציתי לדעת כי זה באמת מדאיג אותי.. הוא יכול להישרף לי?!?!?!?
-
- 23 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם, מישהו אולי יודע אם ניתן לסגור מעגל בעזרת כבל USB, זתומרת לחבר 2 מחמשת החוטים שבחיבור ה-USB למעגל פתוח ואיכשהו בעזרת תוכנה לחבר ביניהם? קראתי איפשהו שצריך ממסר בשביל זה, אבל האם אפשר בלי ממסר? תודה לכל המשתף מידע בנושא.
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
נמאס לי כל שניה לקום להעביר שירים בזמן שאני בחדר. החלטתי לעשות שלט רחוק למחשב שיעביר בשבילי שירים בווינאמפ או כל תוכנה אחרת לא משנה איזו (וזה הכי חשוב כי זאת כל הפואנטה של השלט - לא לקום להעביר שיר)... ואם אפשר גם שיגביר וינמיך ואולי עוד פונקציות אם כבר עשינו שלט. אבל הבעיה שלי זה איך לאזעזל אני עושה את זה? והאם זה אפשרי בכלל?! אם מישהו מכיר דרך ומבין בזה בבקשה תעזרו, מדריכים יהיה מאוד נחמד. אני לא מבין כלום בנושא הזה אז בבקשה כמה שיותר בפשטות... תודה רבה.
-
- 9 תגובות
- 2k צפיות
-
-
עכשיו חזרתי מהום סנטר עם דרמל של וולף ואין לי שום ניסיון עם כלי כזה.. מה שאני רוצה לעשות זה כמה חורים למאוררים ואולי חלון למארז אבל זה מאוחר יותר.. החלקים שבאו בקופסא לא נראים לי מתאמים בשביל לחתוך בפח קיבלתי מין שקית כזאת עם הרבה דיסיקיות אני משער שהרוב הם לשיוף ואני לא מוצא דיסיקיות בשביל לחתוך..יש שם כמה דיסקיות קישחות אבל אני לא מאמין שאפשר לחתוך איתם כי אחת מהם פשוט נשבר לי בטעות באצבע מרוב שהם שבירות.. אז עם מה אני חותך? ושאלה קצת מביכה - איך בדיוק אני מכניס את הראש לדרמל?? יש שם מין חור קטן בשביל להכניס את הראש אבל הוא קטן מדי ואני לא יודע איך לפתוח אותו..
-
- 14 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם. כבר הרבה זמן שהיה לי הרעיון להכניס את שני המיי-בוקים שלי פנימה.. ובכך: לחסוך בכניסות חשמל בקיר, לפנות קצת מקום על השולחן, ביצועים טובים יותר בזכות חיבור SATA (במקום USB).. ו-HELL, יהיו לי מארזים בשביל כוננים אחרים או שאוכל להשתמש בהם לפרויקטים אחרים. מה יעבור טיפול: שני MyBook-ים. שניהם 500GB, האחד Essential גרסה ראשונה והשני גרסה שניה Essential. ההבדל הוא בסה"כ עיצוב חיצוני, ע"פ דפי המוצרים באתר החברה (WesternDigital). לפני כשבוע נתקלתי במדריך הבא, ואתמול בלילה החלטתי לבצע אותו, ולכן ישבתי כמה שעות טובות על שני הMyBook-ים. http://rebootdaily.blogspot.com/2007/03/how-to-open-western-digital-my-book.html מדריכים נוספים שנתקלתי בהם אך כלל לא עזרו לי (פרטים …
-
- 13 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אז חבר שלי ביקש ממני משהו ואני הסכמתי לאתגר. קופסא גדולה שתולים מהתקרה, מחוברת למחשב ומהבהבת לפי המוזיקה. challenge accepted! הלכתי מצאתי קופסאת קרטון של Coca Cola Diet (שישייה) והתחלתי בבנייה. בלי הרבה דיבורים, תמונות (ששוות אלף מילים): טוב כמובן שלא סיימתי ויש עוד מלא לדים לבזבז על זה, אבל כל שורת לדים כזאת זה הרבה הרבה זמן עבודה... רוצח תמוח ולכן אני צריך הרבה זמן עבודה מה שאין לי ממש עוד היום. כמובן שזה יעשה אור של 360 מעלות כשיהיה גם לדים מאחורה ובצדדים, עוד לא הגעתי לזה... סרטון הדגמה: אז אממ... זהו להתראות.
-
- 11 תגובות
- 2k צפיות
-
-
כיצד יש לצבוע את הפלטיק? צריך לשייף כמו עם מתכת? איך אני גורם שיתקבל צבע כמו שאני יצבע את המתכת בשיטת השיוף פריימר צביעה שיוף צביעה וכו.?
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום אני מתכוון לקנות HD חדש ואין לי כבר מקום בכלוב כל ה3 תפוסים אז מה שמצאתי זה כזה שהופך את זה למקום של 5.25 וגם מונע רעשים http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=7582 בנוסף רציתי גם איזה פאנל עם שליטוה על מאווררים כי יש לי חור אחד פתוח ובמחשב ואני חייב להכניס משהו כי ראיתי פעם זבוב נכנס ויוצא (כמובן שאני יכול פשוט עם חתיכת דף אבל רציתי משהו יפה) אז זה זה http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=7584 ראיתי עליו ביקורות הוא נראה מעולה שולט על 4 מאווררים ו4 טמפ' וגם דציבל (לא נראה כזה חשוב) מה שכן הוא יפה עם כמה פאנלים וכמה צבעים לתאורה
-
- 8 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אהלן, יש לי בעיה קטנה שהאור בחדר שלי ממוקם מחוץ לחדר מה שעשוי להרגיז לא מעט אנשים חשבתי על משהו בכיוון הזה: http://www.ebay.com/itm/New-3-Ways-ON-OFF-220V-240V-Light-Digital-Wireless-Wall-Switch-Remote-Control-/370643718861?pt=UK_Gadgets&hash=item564c1652cd על פניו נראה פשוט, חיבור השחור והאדום הקרובים זה לזה ל-220V ואת השחור העליון ביותר לשאר הצבעים במידת הצורך. הצורך שלי הוא אך ורק להדליק ולכבות את המנורה של החדר ככה שלא יעשה שום שימוש בשאר החוטים ולא כזה המעמיס על המוצר. האם יכולות לצוץ לי בעיות מסוימות? אולי עם טיב המוצר? האם אופן החיבור כל כך פשוט כפי שתיארתי אותו?
-
- 14 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני רוצה להכין פוטנציומטר/rehobus לקתודות ומאוררים אבל אני לא ממש יודע איך איזה חלקים אני צריך? קראתי קצת בנושא אבל זה התחיל לבלבל אותי על איזה pot מדובר בפונציומטרים ולמה הוא משמש/איזה אני צריך למאורר/קתודה אשמח אם מישהו יעשה לי סדר בראש
-
- 5 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני זוכר שיש איזה 2 חוטים בצמה שלו שמתחברת ללוח שאם מחברים אותם אפשר להדליק אותו ללא מחשב תודה לעוזרים!
-
- 24 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי לכולם ביומיים האחרונים לאחר שהחלפתי קלאץ לרכב לבד הסרתי את הסטרטר כחלק שחייבים להסירו בביצוע עבודה שכזו ולהפתעתי לאחר שסיימתי לתקן את הרכב הוא לא הניע גם לאחר הכנסת הקודן לעבודה תקינה כמו כן בדקתי שמגיע מתח לפלוס של הסטרטר אבל לחוט פיקוד לא עובר חשמל מה יכול להיות הבעייה
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
-