עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. אני רוצה להזמין סליבינג בשביל המארז, ועוד חוטים בחדר. סליבינג של 1/4" יהיה טוב? ולגבי השרינקים, אני רוצה להזמין 1/8", 3/16" ו-1/4". זה יהיה טוב? תודה!

• 15 תגובות
    • 2k צפיות
  2. Started by spinchicken,

היי אני מחפש מידע על מנועי צעד איך לבחור מהם, איפה לקנות איך מפעילים ומה הפרמטרים. אני בונה איזה רכיב שיסובב משהו והדגש הוא על דיוק (עשירית מעלה) ולא על מהירות מישהו יכול לעזור?

• 7 תגובות
    • 2k צפיות
  3. Started by ziv22,

מי בונה לי מארז כזה ? http://www.bit-tech.net/modding/2006/07/10/Silent_ContexYZ_by_MisterKholl/1.html\ איזה פצצצהההההה ;D

• 20 תגובות
    • 2k צפיות
  4. Started by mosheva,

שאלתי לפני כמה ימים לגבי עטי UV האם צביעת הרכיבים שלי במחשב עם עטים כאלו יכולה לגרום נזק...? והאם מישהו כבר מצא עטים כאלו...? יש לי כבר ספרי פלוריסנטי ואני מחכה להתחיל לעבוד על פרויקט הUV שלי ורק חסר לי המידע לגבי העטים האלו.. אז אם למישהו יש מידע לגבי עטים כאלו שתפו אותי... תודה..

• 17 תגובות
    • 2k צפיות
  5. אוקי זהו הוא פד לעכבר מפרסקס אני עדין עובד עליו אבל כבר התחלתי אז אני יוסיף עוד תמונות בערב כשיהיה חושך!!! תגובות בקשה!!! אני משתדל לעבוד עם כפפות כדי לא לעשות טביעות אצבעות על הפרספקס http://planet.nana.co.il/tulicooli/monster1.JPG אלו שלבי השרטוט... http://planet.nana.co.il/tulicooli/monster2.jpg http://planet.nana.co.il/tulicooli/monster3.jpg זהו סיימתי לסרטט http://planet.nana.co.il/tulicooli/monster4.jpg וכמו שאמרתי בהתחלה בערב אני יוסיף עוד תמונות (עם לדים ובלי) לפניות הצעות ושאלות איסיקיו 174724290 תגובות בקשה הוספתי עידכון נוסף תירדו להודעה 6 בערך יש שם עוד 5 תמונות חדשות...

• 23 תגובות
    • 2k צפיות
  6. שלום לכולם! אני מעונין להתחיל לעבוד עם המיקרו בקר PIC (הבקר הבסיסי) ואני ראיתי המון מעגלים של צורבים בשבילו אבל רציתי לדעת באיזה מומלץ להשתמש, והאם הם עובדים טוב עם אקס-פי. כמו כן, באיזה תוכנה צורבים אותו ומתכנתים אותו. תודה רבה! נדב

• 0 תגובות
    • 2k צפיות
  7. Started by Big_White,

צריך מעגל נפרד שהמקור מתח שלו הוא 12 ווטל של מולקס של ספק רגיל למחשב. צריך 11.2 וולט ו 9.8 וולט עם זרם של 0.300 עד 0.600 איפה ניתן למצוא מעגל כזה וכמה יעלה לבנות דבר כזה? תודה לעונים.

• 15 תגובות
    • 2k צפיות
  8. Started by VL,

תודה לעונים ולמסבירים ;D

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  9. Started by whylikethis,

שלום, אני יודע ששאלו שאלות דומות בעבר אפילו ב2 עמודים האחרונים.. אבל לצערי יש לי מספר שאלות שעדיין לא הבנתי.. חייב לציין שהידע שלי בחשמל הוא מינימלי אבל לא אפסי אני רוצה לקנות פס לדים ולעשות ממנו כרגע 2 דברים.. (בדקתי ונראה לי פס של אור חם 5050 מוגן מים יהיה טוב) 1. אני רוצה לקחת פס של בערך 20 לדים (סתם אני זורק) ולהדביק אותו מתחת למסך מחשב עם כפתור on/off איזה ספק כוח צריך בשביל פס כזה מינימלי? האם אני יכול לחבר את זה למחשב עם כבל USB או שחייב חיבור רגיל לחשמל? 2. יש לי ארונית חיצונית עם שלושה מדפים.. אני רוצה לקחת שלושה פסים של לדים ולחבר את כולם לספק כוח אחד אבל קצת הסתבכתי עם הקונקטורים (על כל מה שראיתי באיביי מופיע מותאם RGB) ושוב עם הספק כוח הייתי שמח אם תוכל…

10. Started by gofilord,

היי, כבר חודשים שאני חווה בעיות עם ספריית הir וir בכללי ביחד עם הארדואינו. אני חושב שברגע שאני אצליח לקבל קוד ולשדר אותו אני אוכל לעשות אין ספור מודים לבית, ואני מעוניין בזה, אבל לבינתיים יש לי חוסר הצלחה. אין לי מושג איזה מודל ומספר המקלט שלי, אבל הוא נראה כמו כל השאר, ובדקתי אותו עם לד אדום. ניסיתי את רוב הדוגמאות בספריית הir אבל בכל אחת ואחת מהן יש בעיה.

11. לא ידעתי שכאן מפרסמים פרויקטים, כך שהפרויקט הראשון כאן. http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=182745.0 כמו שאתם יודעים אני לא כתבן גדול אז בבקשה המחשב הקטן ביותר 31*21*14 ס"מ [attachment deleted by admin]

• 11 תגובות
    • 2k צפיות
  12. Started by Asaf.Y,

לאחר "מוד תעלה" שבו חתכתי את הפלטה של הלוח בעזרת דרמל , העברתי חוטים וכדומה. זאת התוצאה: תגובות...

• 13 תגובות
    • 2k צפיות
  13. שלום לכולם ותודה מראש לעוזרים. אני בונה מערכת רמקולים ניידת. הזמנתי מEBAY נגן USB וקורא כרטיסים, אני רוצה לדעת איך אני מחבר אותו חוטית : 1. למגבר לכניסות RCA 2. לחיבור LINE IN שמופיע שם אני רוצה לחבר חיבור 3.3 נקבה. זהו הקישור לנגן: http://www.ebay.com/itm/Black-12V-In-Dash-FM-Stereo-Audio-MP3-Player-USB-SD-AUX-Inputs-Car-Receiver-/320936689330?_trksid=p5197.m1992&_trkparms=aid%3D111000%26algo%3DREC.CURRENT%26ao%3D1%26asc%3D14%26meid%3D517135792261278266%26pid%3D100015%26prg%3D1006%26rk%3D1%26 תודה

• 15 תגובות
    • 2k צפיות
  14. אני עובד על פרוייקט ואני צריך כל מיני ברגים. לדוגמא ברגים רגילים של מארז (בעובי 2-3 מ"מ בערך) אבל באורך 1 עד 1.5 ס"מ במקום 0.5. או ברגים למאווררים באורך 1.5 ס"מ וכו'. למישהו יש רעיון איפה אפשר למצוא דברים כאלה?

• 6 תגובות
    • 2k צפיות
  15. אני מחפש סרטוט של מתג אור שיהיה גם אינפרא אדום (עם שלט של אזעקה למכונית או משהו) וגם שיהיה במקום מתג איזה כפתור מגע נחמד.. זאת אומרת שיהיה אפשר להדליק/לכבות אותו מרחוק עם השלט וגם עם נגיעה בכפתור שעל הקיר. את החלקים שידרשו אני יוכל להשיג, אבל אין לי ידע באלקטרוניקה כדי ליצור את המעגל עצמו..

• 4 תגובות
    • 2k צפיות
  16. Started by koindoubles,

זה התחיל בתור רעיון ישן מאוד, לקנות מארז אקרילי שקוף לגמרי... דתעבי כחצי שנה בחנות מחשבים שכונתית והיה שם מארז כזה שתמיד קרץ לי. אז יום אחד שיטטתי לי בפורום מכירות וראיתי מודעה למכירת קירור מים, נסעתי לפתח תקוה וקניתי. כעבור כמה חודשים של סבל עם המחשב שלי התחלתי לקנות את החלקים למפלצת הפרטית שלי... המרתי פה ושם באיביי וזכיתי ברכיבים הבאים: MSI P4N SLi Pentium 4 3Ghz Kingston 1G DDR2 את הכרטיס מסך קניתי יד שניה ממישהו נחמד ATI Asus X1600Pro כרטיס קול בתהליכי קניה Creative X-fiedlity Fatal1ty ביחד עם קירור מים של Evercool המכיל מים זוהרים באולטרה בצבע ירוק.. תמונות בקרוב... יובל אגב אני חדש נעים מאוד

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  17. מלפני שנתיים או משהו כזה בניתי את מקלט הIR והוא פעל מצויין, אך היום יש לי לוח אם של ASUS P7P55D E-PRO ואין ללוח יציאת COM וגם לא על הלוח עצמו. לכן הזמנתי מתאם מUSB לCOM. http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.24512 קיבלתי איתו דיסק של דרייברים, אף ניסיתי להתקין את כל מה שאני יכול שם אך לאאהצלחה לא מצליח להגדיר אותו בWINLRC. כשחיברתי את המתאם ביחד עם המקלט לא קפץ שום פופ אפ בגלל שזה לא מכשיר כזה אלא מכשיר סיראלי. הלכתי למחשב של אחותי ופחות מדקה הצלחתי להגדיר בWINLRC, אך אצלי לא. (אצלה יש COM). לכן אני מאמין שהתוכנה שאני מנסה לעבור איתה היא לא נכונה, כי הWINLRC מחפש בCOM1/2/3..... ואני הרי מחובר בUSB. ניסיתי גם עם GRIDER, וגם בתוכנה עשיתי ENABLE לכל הפלאגין ישכולים להיות…

• 15 תגובות
    • 2k צפיות
  18. Started by Moty_p,

מישהוא יודע איך אפשר להכין גוף חימום כזה שאתה נותן לו 12 או 5V והוא לא מקצר ולא נסרף?

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  19. Started by nim901,

ככה זה בסדר? ומה אני יכול לשים בקצה איפה שאין סלוטייפ או שלא צריך ?

• 22 תגובות
    • 2k צפיות
  20. Started by nimrods,

שלום לכולם האם זה אפשרי לבנות רמקולים שישמעו מה ששמעים בפלאפון נגיד דרך הבלוטוס?? תודה מראש ....!?!!??!?

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  21. אני רוצה לבנות מעגל של לדים שפועלים לפי מוזיקה או קול... אבל שלא יהיו תלויים באיזו תוכנה או משהו... אז שיהיו לפי חיבור PL לכרטיס קול או לפי מיקרופון במעגל או משהו. תודה.

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  22. העלתי הכל (כולל קובץ הSKP למי שרוצה לבחון מקרוב) לפה: http://hill.4save.net/COMP/ בתמונה COMP_INF יש מידע על החלקים שבתוך.. עכשיו ככה: 1. התקציב (הראשוני! כלומר בניית המארז בלבד, לא מאווררים ולא בטיח) הוא 300 ש"ח עם גמישות של 100 ש"ח~ 2. לא החלטתי על החומר עוד. מה מחיר אלומניום שיספיק לכזה דבר? 3. צבע: אני רוצה סגנון כחול תכלת, אבל חשבתי שיהיה יפה שחור עם פסי תכלת (כמו בתמונה שהעלתי לפה) 4. למעלה יש פאן באס (או ריאו באס, נראה מה יתחשק לי כי פאן באס כבר יש לי), מסך LCD ופוטנציומטרים ששולטים על עוצמת התאורה (על UB שיהיו מפוזרים במארז). 5. בקשר לLCD, אני לא רוצה לחבר את זה לחיבור הפרללי, כי זה אמור להיות בתוך המחשב. לאן אני אחבר אותו? 6. יש דרך להשתמש בחיבור COM פנימי? יש יצ…

• 24 תגובות
    • 2k צפיות
  23. קיבלתי מכשיר שנראה שהמסך שלו מת, אין תצוגה בכלל מכיוון שלא משתלם להשיג מסך כזה, אז כל שנשאר זה או לנסות להחיות את המסך (אם האפשרות קיימת) או לשחוט לחלפים. האם יכול להיות שהBACKLIGHT התקלקל? האם יכול להיות שמשהו ניתק? מה לבדוק ואיך לדעת אם יש סיכוי?

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  24. Started by ElemenTal,

המארז שלי לבן, כשאני משייף אני אמור לשייף קצת שרק הוא יהיה חלק כזה, או לשייף עד שמגיעים למתכת עצמה שזה כסוף מבריק כזה ? (כמו שעושים LAPING למעבד למשל וזה משתקף קצת) אז שיפתי והבחלקם מסוימים הגעתי למצב הזה... אז איך נכון לעשות ? ואם אני אשאיר את זה ככה, שזה חצי חצי כזה, לא תיהיה בעיה בצביע מבחינת התחברות הצבע למארז ?

• 19 תגובות
    • 2k צפיות
  25. אז מה נשמע? אצלי לא כל כך טוב, דוד שלי התחיל להתעסק עם ברזל, נחושת, חוטים וכל זה, אז היום הייתי במגרש איפה שאני עובד בדרך כלל על כל מה שאני עושה למחשב שלי, ופתאום אני קולט משאית מורידה איזה 5 מדפסות לייזר לפירוק, אמרתי למה לא? התחלתי לשבור חחח באתי לתת מכה מה זה חזקה עם פטיש של 10 קילו פתאום אני קולט שיש מאורר ענקי בספק כוח של המדפסת! אמרתי זהו! אני לא נותן שום מכה אני מפרק, כמובן התחלתי לפרק כל המדפסת מכוסה בפח חד מאוד! תזהרו חחח פירקתי מאורר אחד וואלה מאושר אבל הבעיה היא שהוא 24 וולט, זה לא ישפיע עליי חחח שמים שנאי מיוחד כזה לא זוכר את השם שלו שמוריד מ 24 ל 12 וולט דוד אחר (שגר מעל המגרש) אומר לי תפרק לי גם מאורר, מתחיל בפירוק ושוב פח חד מאוד, עכשיו אתם מכירים את…

• 18 תגובות
    • 2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.