עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by alfa100,

היי קניתי מספק on-off-on ואני לא יודע איזה רגליים לחבר? הסק כמו מפסק שבתמונה

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. Started by liram21,

שלום לכולם, אחרי שנה עם המחשב, הגיע הזמן לשפץץץ !! כבר נמאס לראות את הצבע השחור בחדר - אז החלטתי לשפץ את המארז שבידיי ולהפוך אותו ללבן (עם עוד כמה דברים שיהפכו ללבן). המערכת שבידיי כרגע: Cooler Master CM 690II Black CM V6 (CPU cooler) Asus P8P67 Core i5 2500K 3.3GHZ GTX 570 TwinTech FSP 650W 80+ Silver אז אלו המטרות שאליהן אני רוצה להגיע: 1. צביעת המארז ללבן (עם טיפל'ה סטייל אישי). 2. צביעת הקירור ללבן (גם כאן יכנס סטייל אישי). 3. החלפת הקירור לקירור מים. 4. OC לאיזור ה-4.3~ 5. צביעת הספק כוח ללבן + הסלבה / הזמנה של ספק חדש קצת יותר טוב (משהו באיזור Corsair). 6. מאווררים - להחליף את כל המאווררים למשהו קצת יותר טוב ושקט (הם יוצרים הרבה רעש). 7. בידי יש …

• 11 תגובות
    • 2.7k צפיות
  3. Started by CyberBot,

לדוגמא במעגל הזה: http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQjbzMAiCMlGpJBwQ8K0SZLCEvyYpmOcfWCESwiqpgFv2EFtFt9_Q ממה שהבנתי הערך Ic שבDATA SHEET של הטרנזיסטור זה יהיה הזרם המקסימלי שאני יוכל למשוך בתצורה הזאת זה נכון או שלא הבנתי נכון? לדוגמא(של הטרנזיסטור הזה tip2955): IC Collector Current 15 A למה במעגל זה מראה רק עד 3A?

• 11 תגובות
    • 1.9k צפיות
  4. Started by CyberBot,

כתוב שהם שולחים את זה עם FEDEX זה אומר שאני יצטרך לשלם שזה יגיע לארץ?

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. שלום לכולם, החופש עוד מעט מתחיל ואני בהכנות לקראת פרויקט המודינג הראשון שלי המפרט: מעבד:http://www.cpu-world.com/CPUs/K8/AMD-Athlon%2064%203000%2B%20-%20ADA3000DAA4BP%20(ADA3000BPBOX).html לוח אם:http://il.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=1911#ov כרטיס מסך:http://il.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=1216#ov זיכרון:2 גיגהביט 400 הרץ+256 מגהביט 200 הרץ הארד דיסק :20 גיגה seagate נכון המפרט הוא לא הכי מושלם בעולם אבל אין מה לעשות זה מה יש הפרויקט הוא גם דל תקציב אם כי יש אפשרות שאני יתחיל לעבוד בתור מפרמט מחשבים בסלוגן "רוצים חופש?אבל המחשב תוקע אתכם!!!" למודינג אני רוצה להוסיף תחנת עגינה לiphone : http://www.dealextreme.com/p/charging-dockin…

• 11 תגובות
    • 2.7k צפיות
  6. נגיד אני רוצה לעשות שכל יום בשעה 16:00 זה יפעיל משהו וכל יום בשעה 18:33 זה יפעיל עוד משהו ושאני יוכל לקבוע את השעה שלא יהיה קבוע איך עושים את זה?

• 11 תגובות
    • 8.5k צפיות
  7. Started by goldi19,

הזמנתי ארדואינו ואני רוצה לדעת איזה רכיבים כדאי שיהיה לי בבית? אני רוצה לעשות הזמנה tayda electronics שמתי בינתיים(הכל ברבים) לד, לחצן 4 רגליים, לד RGB ויש לי עוד רכיבים מארגז אלקטרוניה של אחי יש שם מיקרופון ,מסך,נגדים ועוד רכיבים שאני משתמש בהם במעבדה(אני לומד אלקטרוניקה) תודה וחג שמח ;D

8. Started by card,

שלום אני קונה עכשיו רכיבים שהם Breadboard Friendly, ואני צריך גם לחצנים, וגם מתגים. יש לי כאןלחצן שנראה טוב, ובמחיר טוב, אבל הרגליים שלו לא נראות מתאימות למטריצה.. האם אני צודק? זה הלחצן: http://www.electrodragon.com/?product=mini-push-button-switch תודה card

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. שלום, אני רוצה לחבר את ה ARDUINO NANO שלי על המטריצה, אבל הפוך (עם חיבורי ה ICSP נעוצים במטריצה). אם אני אחבר את זה כך, אני יכול לחבר באופן שבו יהיה קצר בשורות של ה2, או בטורים של ה 3 (לשים את הארדואינו לאורך/לרוחב) השאלה אם יכול להיגרם נזק אם מקצרים את החיבורים האלה, או שאין בעיה עם זה?

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  10. Started by card,

שלום פעם, בשנות ה-90, כשהייתי קונה מטריצה, החוטים היו נכנסים לתוכה בקלות. היום, כשהזמנתי כמה מטריצות שונות, מכמה אתרים שונים באינטרנט, המטריצות מאד קשות לעבודה - החוטים בכלל לא נכנסים בקלות. אני מניח שהסיבה לכך היא בגלל שבשנות ה-90, המטיצות היו מיוצרות ביפן, (ע"י החברה המקורית?), והיום זה מיוצר בסין, ע"י מלא יצרנים שמחקים את אותה צורה חיצונית, אבל לא דואגים כל כך לאיכות. ולכן, רציתי לשאול מאיפה אפשר לקנות מטריצות טובות? מטריצות שהחוטים נכנסים בקלות, והן לא כלכך קשות שלפעמים החוטים נמעכים.. בין אם זה דגם מסוים(משהו שרשום על הקופסא), או חנויות מסוימות בארץ, או אתר מסוים באינטרנט(/מוכר באיביי) שהיה לכם נסיון טוב איתו.. תודה רבה card

• 11 תגובות
    • 2k צפיות
  11. עברתי לחדר אחר בבית, והוא מאד מוזנח. אני רוצה לצבוע אותו ובחיים לא צבעתי. אני רוצה לציין שיש בחדר לא מעט סדקים, וחורים ממסמרים... שאבא צבע חדר אחר בבית, היו גם סדקים, הוא סגר אותם עם שפכטל רגיל, ואחרי כמה חודשים זה שוב נסדק. איך אני יכול לסגור את הסדקים בחדר מבלי שהסדקים יחזרו על עצם? עוד שאלה, הוא בזמנו צבע חדר בצבע תכלת, ופעם אחת נרטב קצת הקיר ופשוט נשאר מין כתם - גוון תכלת אחר. כמו כן אאפשר לנקות את הצבע הזה, כי כשמנסים לנקות, זה משאיר כתם. אשמח לטיפים ועזרה! יותר מאוחר אני יעלה תמונות

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. שלום רציתי לדעת איך בידיוק מחובר מרים חלונות, לחלון, ואיך בידיוק זה עובד ? הוא מחובר ישר למנוע של החלון ? או פשוט לכפתור ששולט על העלאה של החלון ? מישהו יכול להסביר ביותר פרטים ? תודה....

• 11 תגובות
    • 19.9k צפיות
  13. השאלה היא 1. א) ממש את הפונקציה (f(a,b,c)=(1,3,5,6 באמצעות מפענח וציין באמצעות איזה מפענח השתמשת. ב) נניח שמותר לך להשתמש בסיבית נוספת שנקראת Enable הקיימת במפענח. כאשר סיבית זאת היא "1" אזי המפענח "פועל", ו-"0" אומר שהמפענח מכובה (כלומר לא משנה מה הם ערכי שאר הסיביות, המוצא תמיד יהיה "0"). האם ניתן להשתמש במפענחים קטנים יותר (כלומר יותר מאחד) מאשר בסעיף הקודם. (יש פה משהו שעשיתי) סעיף ב' עשיתי משהו אבל אני לא יודע אם זה נכון או לא ... ישמח לעזרה (:

• 11 תגובות
    • 8.8k צפיות
  14. Started by kkffiirr,

אני מעונין לשלב בפרוייקט תקשורת על גבי קווי החשמל מה הרכיבים הנדרשים? מה המגבלות? האם כשיש הפסקת החשמל התקשורת עדיין תעבוד?

• 11 תגובות
    • 2.2k צפיות
  15. Started by card,

שלום יש לנו על הגג שני קולטי שמש, ומעליהם דוד שמש. גוף החימום בדוד שמש לא הוחלף כבר כמה כמה שנים טובות, ומנסיון, כשעובר כל כך הרבה זמן, זה אומר שהוא מוקף באבנית. זה מורגש גם, כי לוקח לו הרבה זמן לחמם מים. אני רוצה להחליף את הגוף חימום של הדוד, והשאלה שלי: עד כמה קשה זה לעשות את זה בעצמי? כשמדובר על דברים של חשמל בבית, אני תמיד עושה את זה לבד, רק שכאן, בגלל שזה דבר "גדול", ומלא במים, אז זה נראה קצת יותר קשה.. מישהו עשה את זה בעצמו פעם, ויכול להעיד עד כמה נורא/לא-נורא זה להחליף את הגוף חימום שבדוד? תודה card

• 11 תגובות
    • 11.2k צפיות
  16. Started by Offset,

טוב אז אחרי שהזמנתי מELECTRODRAGON שני שילדים והם הגיעו מצויין ועובדים אני רוצה לקנות רכיבים שישמשו אותי לבנות דברים על אמת ולא רק לשים על הארדואינו: מולטימטר 50 טרנזיסטורים 600 נגדים(עולה איזה דולר, זה 30 או 20 סוגים ו20 או 30 מכל סוג) מנוע סרבו 2 חיישני ULTASONIC(אני רוצה למפות בתלת מימד ראיתי סרטון ביוטיוב שמישהו עשה, אני אשמח לדעת אם זה אפשרי עם ארדואינו אחד) מטריצה 12 על 65 100 ג'מפרים (עולה 1.1 דולרים, תגידו לי אם לא שימושי כי ראיתי חלק שמשתמשים בזה) 40 לדים אדומים(0.8 דולר) סה"כ - 26.6$, יש לי כבר חוטים ומטריצה ממש קטנה שאני בקושי מכניס בה משהו וארדואינו. אשמח לדעת אם יש רכיבים שאני לא ישתמש, או רכיבים שצריך להוסיף, אני עומד להכין כמה דברים עם הארדואינו …

• 11 תגובות
    • 3.6k צפיות
  17. Started by CyberBot,

אפשר להשתמש במעגל הזה להגברת אודיו?(כמובן להעשות הכל כפול שתיים ימין/שמאל)(אוזניות)

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. שלום אם יש לי התקן USB כלשהו שאני לא רוצה שתמיד יהיה מחובר למחשב, אבל מנגד אני לא רוצה כל הזמן לחבר ולנתק אותו פיזית בעצמי, חשבתי להשתמש במתג שיאפשר לעשות את זה בקלות.. השאלה כמה ערוצים צריך שהמתג הזה ימתג? בגדול, אני יודע שב-USB יש 4 חוטים: 5v Data Minus Data Plus 0v עכשיו אני יכול לקנות מתג שכולל 4 ערוצים, ומן הסתם זה יעשה את העבודה.. השאלה אם אפשר עם פחות? אם אקח מתג של ערוץ אחד בלבד, ואשים אותו על החוט של ה-5v, אז זה אכן יעצור את המתח, אבל מה לגבי חוטי ה-Data? אולי זה יפריע שהם לא מנותקים? אודה למי שיודע מה נכון לעשות כאן תודה card

• 11 תגובות
    • 1.9k צפיות
  19. Started by FARKASH7,

יש לי זוג משקפי שמש של אוקלי. הם אחלה, ואני מרוצה מהם מאוד יש רק בעיה אחת. קניתי אותם בחו"ל ולא ממש בדקתי לעומק את הצבע שלהם. בחנות הצבע נראה כמו חום רגיל, אבל בשמש הוא מנצנץ. אני איתם כבר שנתים והם אחלה. לא בא לי להשקיע סכום גדול במשקפיים חדשות אז אמרתי למה לא לצבוע אותם? חשבתי לקנות ספריי צבע שחור(איזה סוג וגוון לדעתכם כדאי?) לצבוע את המשקפיים להכניס אותם קצת לתנור במטבח(40-50 מעלות) כדי שהצבע יתפוס. מה דעתכם?

• 11 תגובות
    • 9.6k צפיות
  20. שלום בסכמה הבאה, עבור שבב 6N137, ציינו להשתמש ב-Bypass Capacitor עם קיבליות 0.1uF בסכמה הבאה, עבור IR Receiver Module, ציינו להשתמש ב-Bypass Capacitor עם קיבליות 4.7uF ממה שהבנתי קבלים אלקטרוליטיים פחות עדיפים בתור Bypass Capacitors, ועדיף להשתמש בקרמיים או פוליאסטר. כיוון שיש לי רק קבלים אלקטרוליטיים, אני רוצה לקנות עכשיו גם כמה קבלי פוליאסטר, למקרים מהסוג הזה.. איזה ערכים נפוצים בד"כ, למטרה הזו? תודה card

• 11 תגובות
    • 3k צפיות
  21. שלום אם אני מוסיף ": unsigned long" אחרי שם ה-enum, זה לא מתקמפל.. מישהו הצליח לעשות את זה? תודה card

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. Started by HingedEmu2,

שלום לכולם. יש לי מארז ג'נרי ישן כזה של אינטל, ורציתי לנסות ולבדוק מה המקס' שאני יכול להוציא ממנו. אני רוצה לחתוך לו חור למעלה למאוורר 120 מ"מ. אני יודע שהחור עצמו צריך להיות בקוטר 114 מ"מ, אבל השאלה שלי היא פשוטה- עם מה חותכים את החור? עם דרמל/דיסק/ג'יגסו זה ייצא עקום ולא מדוייק, עם כוס זה לא יעבוד כי היא לא חותכת דרך מתכת... אז עם מה כן? תודה מראש לעוזרים עריכה: הבנתי שיש כוסות שחותכות דרך מתכות. מאיזה מתכת עשוי המארז? (מארז ג'נרי של אינטל).

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  23. מסך Asus VM222U מחובר לנייד DELL inspiron 1225 ע"י VGA. הבעיה: כאשר אני מחבר את הנייד לחשמל באותו שקע שבו מחובר המסך (ע"י מפצל) נוצרות הפרעות בתצוגת - מעיין הבהובים אופקיים מחזוריים. יש פתרון ? תודה.

• 11 תגובות
    • 2.2k צפיות
  24. Started by alfa100,

היי אני רוצה לקנות פס לדים לפי מוזיקה הבנתי אני אצטרך את שני הדברים האלה: פס הלדים עצמו: http://www.ebay.com/itm/2X5M-10M-Blue-3528-LED-Strip-Flexible-Strips-300LEDs-5M-12V-Dimmer-DC-Wire-/400537020980?pt=AU_Lighting_Fans&var=&hash=item5d41ddea34 המתאם שהופך אותו ללפי מוזיקה: http://www.ebay.com/itm/Sound-Music-RGB-Infrade-IR-LED-Controller-with-24-key-Remote-for-5050-LED-Strip-/321191021037?pt=US_Lighting_Parts_and_Accessories&hash=item4ac87a09ed אז השאלה שלי היא אם אני אצטרך לקנות עוד משהו או שאני יקבל את שניהם וישר יחבר אותם בלי בעיה? אני מקבל גם חיבור לחשמל? קל לחבר את המתאם לפס לדים? תודה לעוזרים!

• 11 תגובות
    • 2.9k צפיות
  25. Started by Moty_p,

היי קיבלתי ממנהל הפורום "11010010110" את המעגל הבא: בניתי אותו אתמול והוא לא עבד לי לצערי ( אז רציתי לנסות שוב, רק שהפעם אני רוצה לשפר אותו מעט להתאים אותו אישית כך שהלד יקבל 250 מיליאמפר במקום 300 שזה המקס עם נגדים מתאימים וכו', אשמח לקבל כל הצעה שלכם המגעל נותן ללד חשמל בלחיצה על הכפתור למשך 20 שניות למי שלא יודע מה המעגל הזה עושה אגב מה קורה אם לוחצים כמה פעמים לפני שה 20 שניות נגמרו?

• 11 תגובות
    • 3.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים