אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום.. נכון יש רמקולים רגילים כאלה שקונים בבאג?שמגיעה לך קופסה (הסאב)וזוג רמקולים או יותר? בקיצור רציתי לדעת מה במעגל החשמלי שם קובע את העוצמה (watt) שהם מוציאים לרמקולים..זה רכיב אחד או שכל המעגל הזה קובע? תודה..
-
- 16 תגובות
- 2k צפיות
-
-
למה כל המודינג זה לפרלל וקום ולא ל USB שיש הרבה יותר חיבורים זמינים ממנו? ( מודינג כמו צג LCD ן winlirc )
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אוקי, קניתי סוללות וקיבלתי מאוורר קטן יחד איתם, מאוורר שסתם לוחצים על המתג והוא מאוורר נורא נחמד אבל חזק מאוד וגם מרעיש מאוד. אוקי הרעיון שלי שכבר הצליח אבל באי בטיחות אני פונה אליכם. פירקתי אותו חיברתי אותו למולקס והוא עובד מצוין ואני חושב שאני אמקם אותו מעל הHDD או הכרטיס מסך, דבר שני, האם זה יכול לפגוע במחשב שלי? קצר כלשהו? פגיעה במולקס? כל דבר? כאשר אני מחבר את המאוורר (את החוט האדום ואת החוט השחור) למולקס יש מין אור (חשמל), האם זה בסדר?
-
- 15 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום ! אני מחפש בדחיפות את המתג הזה בישראל, מדובר במתג ON OFF ON 6 PIN כנראה כאן : האם למישהו יש מידע היכן אפשר להשיג בישראל ? או לחילופין אם יש לכם כזה, אשמח לאסוף ולתגמל אתכם בהתאם
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, רציתי לדעת, אולי מישהו במקרה יודע אם ניתן לשלוט על נורת הלד של ה-HDD לצרכים שלי. אני אסביר: המחשב שלי משמש להקלטה מהטלוויזיה. אני רוצה למצוא דרך להשתמש באחד הלדים של הקייס כדי להראות מתי התוכנה מקליטה ומתי לא. (חשבתי להשתמש בלד של ה-HDD). אז השאלה היא האם יש תוכנה שיודעת לשלוט בלדים של המארז או מה בעצם הדרך לשלוט מהמחשב על הלד כרצוני. האם אני יכול למשל באמצעות שפת תכנות לבנות תוכנה בעצמי שתשלוט בלד וכו'? תודה.
-
- 18 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכם, יש לי את המיקסר הבא: spirit folio sx והשנאי שלו נהרס על השנאי כתוב: input 230vac ~ 50z 150mA output: 18.3-0-18.3v AC ~ 600mA אחרי שפניתי להמון גורמים קיבלתי הצעת מחיר לספק כוח חדש והבנתי שזה לא משלם (ביקשו 500+ ש"ח) אחרי שחיפשתי המון בגוגל קיבלתי כאב ראש רציני אבל הבנתי שגם ספק כוח חדש הרס לי מהר לכן אני רוצה לשאול אותכם איך אני בונה לעצמי ספק כוח חדש שלא יהרס ויעמוד בדרישות? תודה..
-
- 8 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, יש לי שתי שאלות בנושאים שונים 1.האם יש פה אנשים שלא עשו צבא (מסיבות נפשיות כאלא ואחרות) ויכולים להגיד איך זה השפיע עליהם בראיונות עבודה כו האם יש פה אנשים שמעשיקים עובדים ( בתחום ההי טק כמובן) ויכולים להגיד אם זה ישפיע על בחירתם אם העובד עשה צבא או לא וכמה זה השפיע על ההחלטה 2 . הסתכלתי בכמה אוניברסטאות על תנאי הקבלה לתוא בהנדסת חשמל ואלקטרונירה ובכמה אוניברסיטאות (כמו למשכן המכון הטכנולוגי חולון) לא רשום שממוצע הבגרות משנה אלא רק התוצאות במתמטיקה ופיזיקה השאלה שלי היא אם למרות שלא רשום יש סיכוי שזה עדיין פקטור כי חלק מהבגרויות שלי ממש גרועות (כמו תנ"ך שיש לי 55) האם לדעתכם זה בכל זאת משפיע למרות שלא רשום על זה כלום באתר? תודה רבה
-
- 8 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם!בניתי מעגל שבמוצאו הוא מפיק גל סינוסי מושלם ללא עיוותים בתדר של כ 1HZ (המעגל מוצג מטה). חיברתי את מוצא המעגל אל ביפר על מנת לשמוע את הגל, כלומר על מנת לשמוע אפקט של סירנה\אזעקה וכדו'... הביפר השמיע את הצליל כמו שציפיתי וכראוי. רציתי להחליף את הביפר ברמקול בעל הערכים 4 אום\4W , אך לא שמעתי כלום לצערי. לאחר זמן מה קירבתי את אוזני לרמקול (ממש קרוב) ושמעתי את מה שרציתי אך חלש מאוד! ברצוני להפוך מעגל זה לסירנה שמשמיעה קול דיי חזק, איך אני מבצע זאת ע"י הרמקול? נ.ב. הבנתי שלכול רמקול יש תדר מסויים וצריך להתאים את התדר לרמקול, אך איך בכול זאת אני שומע את הסירנה דרך הרמקול בעוצמה דיי חזקה? (אני לא דורש עוצמה ממש חזקה, כי אז דרוש מגבר וכדו', אבל אני…
-
- 14 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני בשלבי תכנון של פרויקט חדש שלי שיהיה מעץ לא חשוב איזה ויראה דיי מוזר לחלקכם אבל בגלל צורת השולחן שלי הוא יהיה עם חלון מקדימה ולוח אם מאחוריו הנה כמה תמונות ראשוניות
-
- 18 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לדעת לצורך פרויקט כמה וולט וכמה אמפר וגם מה ההספק שמסוגלת להוציא יציאת הUSB במחשב איך אני יודע את זה ? תודה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 2k צפיות
-
-
קניתי מסך LCD גרפי! רק שחזרתי לבית הבנתי שיש טעות או אולי אי הבנה מיצידי במדריך מדובר על 14 או 16 פינים ובשלי יש 22 פינים להלחים ועוד 4 (2 ל - ועוד 2 ל+) קראתי את המדריך ובסוף הגיע החלק שפספסתי ... שמסך גרפי זה יותר מסורבל ומסובך! ולכן אני שואל אתכם ... מה לעשות! המסך גדול ויפה בדיוק מה שאני צריך אבל איך אני מחבר אותו!!! קצת פרטים !! את המסך קניתי בהרצליה ברכיבים http://www.rehivim.com/PVG240602AYN.html אין שם כרגע תמונה הנה תמונה שאני צילמתי של המסך מכל הזוויות http://j103.spd.co.il/noar-gal/thumbnails.php?album=11 ובדף הראשון ששמתי פה יש קישור "דפי נתונים" ששם יש הסבר מה כל פין עושה אבל אין הסבר איזה כבל ואיך לחבר אני ישמח אם מי שמבין בזה יענה לי אם זה מסובך מאוד אפ…
-
- 16 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום מקרה אמיתי. חבר נכנס לבית מסויים, איך שהוא נכנס ההזעקה מצפצפת והלוח מראה תקלת אלחוט. *זה קורה רק איתו. *גם כשיש הרבה אנשים. *הוא נכנס עם מכנסיים קצרות בלבד. *נכנס בגבהים שונים. *אין לו פלטינות. יש למישהו רעיון?
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
- 1 follower
-
-
מארז Full Tower הדרישות הן כאלה: - קודם כל שיאפשר זרימת אוויר טובה וקירור טוב, הרי לשם מטרה זו הבאתי אותו - לא צעקני- שיהיה מעניין, אך שקט, לא משהו שיפחיד אותי בכל פעם שאני אסתכל - הצעות מה לעשות עם הפאנל... רצוי שיהיה שחור כולו או חלקו (הכוננים שחורים) - מי שיוכל להכין לי סקיצות של זרימת האוויר או מראה כללי- אני אודה לו מכל הלב - מי שירצה לעזור בצביעה מקצועית (אם יש תנור או צביעת לחץ, משהו כזה) בתשלום כמובן- יהיה זה מבורך רוב תודות לכולכם, שבת שלום ובהצלחה למכבי בגמר נדב
-
- 24 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום שמתי במחשב שלי מאוורור 220V (ונטה). היא מחוברת לממסר, שנשלט ע"י טרמוסטט מכני, אממה שהוא לא ממש רגיש לשינויים ודורש שינויים קיצוניים בטמפ כדי להדלק ולהכבה. רציתי לדעת איך אפשר לשלוט בממסר ע"י המחשב, לפי הטמפ' של הלוח אם אם יש דרך אנא הסבירו קצת בפירוט.. שבת שלום ותודה
-
- 15 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אמממ טוב המוד הקטן הזה נולד כתוצאה משיעמום של יום כיפור (כן אני משתמש במחשב... אבל צם... כל אדם ואמונתו בה יחיה) הקיצר... לפני כמה חודשים ראיתי אצל דודה שלי כמו מעטפת חמודה בצורת אפרוח שעוטפת את המסך. החלטתי לייצר משהו שיהיה דומה (רק שאצלי מדובר במסך 19 אינצ'). אז קרטון לקחתי ואת המלאכה התחלתי (אני מצטער שאין תמונות בזמן העבודה כי לא מצאתי את המצלמה) - אני אסביר מה עשיתי שלב שלב 1 - לקחתי קרטון של אריזה של מקלדת - פתחתי אותו והתאמתי אותו לגודל. 2 - מדדתי את המסך עצמו וחתכתי ריבוע בתוך הקרטון בהתאם. 3 - חשבתי על נושא... אמממ... אני אוהב HL2 - יעבוד יעבוד. 4 - רציתי לייחד אותו שלא ישאר סתם ריבוע מכוער אז חתכתי את הסמל ואת גורדון שצועד לו בכבדות ועשיתי אפקט של בליטה מחוץ למס…
-
- 11 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אז ככה... אני רוצה לעשות את החלון שלי כמו בתמונה שהעלתי אל תסתכלו על זה שתהתמונה עקומה ומכוערת... השחור אמור להיות לדים שחורים אני מקווה שיש דבר כזה.. והאדום מלדים אדומים... ושתיהם יהיו חלונות של פרספקס. האפור זה הפח של המחשב ובברק שעובר בין האדום לשחור תהיה מדבקה באדום שחור שיהיה רשום NA-C (כן גם אני בצופים חמשוש בנשיא ) אז זהו.. מה דעתכם על הרעיון? יש לדים שחורים? איפה אפשר להשיג? [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 20 תגובות
- 2k צפיות
-
-
-
מצאתי את הקיט הזה http://www.p-see.co.il/Product.asp?productid=761 הדבר הזה באמת עוזר?
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
-
-
לפני הכל.. אבקש מכולם לעמוד דקת דומייה לזכר ה MX500 שנפטר עקב החלפת הלד מאדום לכחול. *דקת דומייה* אוקיי, שבו. הפעם אני מביא לכם את פרוייקט ה M.I.B (ראשי תיבות Man In Blue). עכבר הכי פשוט והכי זול ב60 שקל של מיקרוסופט ששמו Microsoft Optical Mouse. מה שבעצם עוללתי לו זה החלפת הלד (האור) מאדום חזק לכחול חזק. לצערי אין לי תמונות של שלב העבודה כי הייתי צריך את המצלמה..ובשביל לצלם דרך המחשב אני צריך את העכבר... הנה התוצאות:
-
- 21 תגובות
- 2k צפיות
-
-
יש לי רעיון גדול (לפחות כך אני מדמיין אותו) לצביעה של המארז שאני עומד לקנות: TASK CASE - TK3001 Screwless USB אני חשבתי לצבוע את כל המארז מבחוץ בצבע שחור, מקדימה לצבוע קצת בלבן (אני אעשה ציורים בלבן או סימנים), ואני חשבתי מבפנים לצבוע את הכל מצהוב. וכדי שיראו את הצבע הצהוב, חשבתי לעשות חלון מפרספקס על דלת המארז. מה אתם אומרים? זה יראה יפה? עכשיו אני יודע שמבפנים המארז מייצר חום, אז רציתי לדעת אם הצבע יעמוד בחום שבתוך המארז? ולא יתחיל להינמס לי על כל החלקים בתוך המארז. הצבע שאני אקנה כנראה יהיה מהזולים שעולים 10 ש"ח. אם אתם חושבים שלא מומלץ בצבע רגיל לצבוע את המארז מבפנים אז תמליצו לי על צבע צהוב לא ייקר. עד 40 ש"ח (יותר טוב פחות).
-
- 17 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי אני מחפש מידע על מנועי צעד איך לבחור מהם, איפה לקנות איך מפעילים ומה הפרמטרים. אני בונה איזה רכיב שיסובב משהו והדגש הוא על דיוק (עשירית מעלה) ולא על מהירות מישהו יכול לעזור?
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם .. אני מחפש סכמה לבנית ספק כוח למחשב.. הבנתי שאני צריך מינימום את החלקים הבאים : שנאי 220V->12V גשר דיודות טרנזיסטור קבל נגד האם יש עוד חלקים שאני צריך ? מה הם ? יש לי סכמה בסיסית מאד שלא נותנת לי תשובות ברורות אם מישהו יכול לתת לי סכמה של תרשים לבניית ספק כוח זה ישמח אותי מאד!
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
-
-
(אולי זה מתאים יותר לפורום מודינג, אבל עקב חוסר פעילותו אני מעריך שיש כאן יותר אנשים שיוכלו לעזור) תראו איך הם עטפו את הכבלים בתוך צינורות מפלסטיק שחור: צינורות בכל מיני גדלים שונים מישהו יודע איפה אפשר להשיג כאלה, או אולי איזה פתרונות אלטרנטיביים לניהול כבלים של ספקי כח לא מודולריים? תודה מראש.
-
- 5 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אם מישהו עושה הזמנה בזמן הקרוב הייתי רוצה לדעת אם יש אפשרות שהוא יקנה Sunbeam overclockers cooler kit - Silver ואני ישלם לו בארץ, עם תוספת כמה שירצה (בלי הגזמה זה מוצר לא כבד) http://www.jab-tech.com/customer/product.php?productid=1916&cat=46&page=1 נראה לי דבר סבבה לגמרי, גם מבחינת אפקטיביות וגם מבחינת מראה
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני רוצה שכל המארז יואר, כמו במדריך תאורת מארז על ידי לדים - המדריך המלא ...כמה לדים אני יצטרך, ובערך כמה כסף זה אמור לעלות לי אם אני מתכוון לקנות מחנות אלקטרוניקה שהמחירים שלה סבירים. לפני הסידור אחרי הסידור
-
- 19 תגובות
- 2k צפיות
-